Widok
Dokładnie, zgadzam się z dziewczynami. Lepiej uważać na formę, żeby ewentualny gość "kościelny" nie odebrał tego jako zaproszenia na wesele. Koleżanka kiedyś opowiadała, że wysyłała do najbliższych przyjaciół do Krakowa zaproszenia, a do reszty znajomych z tego grona tylko zawiadomienia, bardziej z grzecznosci, bo nie zakładała, że komuś będzie się chciało jechać z tak daleka tylko do kościoła na mszę. Tamci zrozumieli to opacznie... i wszyscy razem wystrojeni, z prezentami zajechali pod kosciół. Pozostało tylko szybko dzwonić na salę weselną, żeby dostawili krzesła dla 4 czy 5 osób, bo jak w tej sytuacji, powiedzieć im, że nie byli na liście ;)
My zawiadomień nie będziemy mieć w ogóle. Wszystkich, których chcemy zaprosić, zapraszamy też na wesele. A informację ogólną dla wszystkich (dawni koledzy ze studiów, z wcześniejszych miejsc prac itd) puscimy w internecie - wiele razy byłam zapraszana na "wydarzenie" na fb albo nawet mailowo i nie odbieram tego jakoś negatywnie. Zresztą nie chciałoby mi teraz z tymi zawiadomieniami jeździć po dawnych znajomych i informować o ślubie. Już i tak z zaproszeniami jest sporo zabawy, żeby każdemu wręczyć :)
My zawiadomień nie będziemy mieć w ogóle. Wszystkich, których chcemy zaprosić, zapraszamy też na wesele. A informację ogólną dla wszystkich (dawni koledzy ze studiów, z wcześniejszych miejsc prac itd) puscimy w internecie - wiele razy byłam zapraszana na "wydarzenie" na fb albo nawet mailowo i nie odbieram tego jakoś negatywnie. Zresztą nie chciałoby mi teraz z tymi zawiadomieniami jeździć po dawnych znajomych i informować o ślubie. Już i tak z zaproszeniami jest sporo zabawy, żeby każdemu wręczyć :)
ja nigdy nie dostałam zzwiadomienia z osoba towarzyszącą - jak napiszesz tak to moze ci ktos na wesele przyjsc :D
i nie pisz kogo zawiadamiasz, ja mialam bezimienne zawiadomienia.
ta i ten zawiadamiają ze ich slub odbędzie się tego i tego dnia w tym i tym miejscu. koniec.
zawiadamiasz a więc nie zapraszasz
i nie pisz kogo zawiadamiasz, ja mialam bezimienne zawiadomienia.
ta i ten zawiadamiają ze ich slub odbędzie się tego i tego dnia w tym i tym miejscu. koniec.
zawiadamiasz a więc nie zapraszasz
Madness is the gift, that has been given to me!!
napisz tak by było widac ze to zawiadomienie bo nie raz zdarzało sie tak ze ludzie jako zaproszenie odbierali....nap ewno nie pisz "sedecznie zapraszamy" czy cos w tym stlu - bardziej suche fakty, i na pewno nei ze z osobą towarzyszącą, to tylko zawiadomienie wiec co za róznica z kim przyjdzie :D
Madness is the gift, that has been given to me!!