Widok

zawiadomienie - jak wypisywać

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy wiecie może jak wypisuje się zawiadomienia o ślubie?
Czy analogicznie jak zaproszenia? Mam na myśli osobę towarzyszącą, czy podajemy ją czy nie? Czy wypisujemy wyłącznie daną konkretną osobę w zawiadomieniu?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisz tak by było widac ze to zawiadomienie bo nie raz zdarzało sie tak ze ludzie jako zaproszenie odbierali....nap ewno nie pisz "sedecznie zapraszamy" czy cos w tym stlu - bardziej suche fakty, i na pewno nei ze z osobą towarzyszącą, to tylko zawiadomienie wiec co za róznica z kim przyjdzie :D
Madness is the gift, that has been given to me!!
No właśnie o to chodzi:) - wiem, że wszystko jedno z kim ta osoba przyjdzie, tak więc powinnam napisać wyłącznie imię i nazwisko tej osoby, którą zapraszam do Kościoła? czy mimo wszystko dopisywać osobę towarzyszącą?
image
tylko osobę zapraszaną , towarzyszącą sobie odpuść jak nie znasz dobrze:)
ja nigdy nie dostałam zzwiadomienia z osoba towarzyszącą - jak napiszesz tak to moze ci ktos na wesele przyjsc :D

i nie pisz kogo zawiadamiasz, ja mialam bezimienne zawiadomienia.

ta i ten zawiadamiają ze ich slub odbędzie się tego i tego dnia w tym i tym miejscu. koniec.

zawiadamiasz a więc nie zapraszasz
Madness is the gift, that has been given to me!!
W zawiadomieniu nie pisze się, kogo zawiadamiasz. Żadnych imion i nazwisk, a tym bardziej z osobą towarzyszącą. Po prostu zawiadamiasz, że w tym i tym dniu, o tej i o tej godzinie, w jakimś tam kościele odbędzie się ceremonia ślubna. To wszystko.
Dokładnie, zgadzam się z dziewczynami. Lepiej uważać na formę, żeby ewentualny gość "kościelny" nie odebrał tego jako zaproszenia na wesele. Koleżanka kiedyś opowiadała, że wysyłała do najbliższych przyjaciół do Krakowa zaproszenia, a do reszty znajomych z tego grona tylko zawiadomienia, bardziej z grzecznosci, bo nie zakładała, że komuś będzie się chciało jechać z tak daleka tylko do kościoła na mszę. Tamci zrozumieli to opacznie... i wszyscy razem wystrojeni, z prezentami zajechali pod kosciół. Pozostało tylko szybko dzwonić na salę weselną, żeby dostawili krzesła dla 4 czy 5 osób, bo jak w tej sytuacji, powiedzieć im, że nie byli na liście ;)
My zawiadomień nie będziemy mieć w ogóle. Wszystkich, których chcemy zaprosić, zapraszamy też na wesele. A informację ogólną dla wszystkich (dawni koledzy ze studiów, z wcześniejszych miejsc prac itd) puscimy w internecie - wiele razy byłam zapraszana na "wydarzenie" na fb albo nawet mailowo i nie odbieram tego jakoś negatywnie. Zresztą nie chciałoby mi teraz z tymi zawiadomieniami jeździć po dawnych znajomych i informować o ślubie. Już i tak z zaproszeniami jest sporo zabawy, żeby każdemu wręczyć :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok dziewczyny dziękuję za cenne rady:) bardzo mi pomogły:).
image
Ligia Kallina i Marek Winnicjusz
w imieniu Rodziców i własnym

z radością zawiadamiają Sz. P.
o swoim ślubie,
który odbędzie się
dnia 1 lipca 2050 roku o godzinie 13.00
w Bazylice św. Pawła za Murami w Rzymie.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry