Widok

zboczenie?? NIE!!

JA z takim skromnym pytaniem do Was... Czy uwazacie ze sex dwoch kobiet i mezczyzny to jest jakies zboczenie?? Myslalam ze tak dopoki nie sprobowalam... Wogole nie czuje sie zboczona... Zostalam tak wychowana ze byla to tylko moja fantazja i myslalam ze nierealna, a jednak...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem skad takie pytanie. To oczywiste ze to zboczenie i nie ma sie co nad tym zastanawiac. Nie rozumiem jednak dlaczego wszyscy uwazaja ze to nie jest zboczenie. Moze mi ktos to wytlumaczy?

Do seksu sa potrzebne 2 osoby i tyle starczy, kazde nastepne to juz burzuazja:P
Ja bym sie na cos takiego nie skusil, co prawda bylo to kiedys moja fantazja, ale to byla jedna z tych fantazji ktora wytwarza spoleczenstwo, a nie jest ona wytworem danej jednostki. Zastanawiam sie jednak nad przebiegiem takiego seksu. Normalne jest ze facetowi jedna z tych kobiet bedzie bardziej sie podobala lub bedzie sprawiac mu wiecej przyjemnosci w lozku. One moga to wyczuc, i przynajmniej dla jednej z nich moze nie byc to tak mile przezycie.
Jeden facet to jeden penis, a przynajmniej tak to wyglada u ogolu:P Facet przy takim ukladzie napewno nie bedzie narzekal, ale kobiety musza chyba zmniejszyc swoje wymagania i nie liczyc na tak wielka przyjemnosc jak przy normalnym ukladzie.
Zastanawia mnie tez co sie dzieje jezeli uprawiamy seks ze swoja dziewczyna i jakas dodatkowa kobieta, co jezeli nieswiadomie poswiecimy tej 2 wiecej uwagi, lub ogolnie ta 2 w porownaniu z nasza dziewczyna okaze sie duzo, duzo, naprawde duzo lepsza...
Mysle ze zwiazek moze sie skomplikowac. Moze to zrobic jeszcze bardziej gdy obie kobiety poczuja ze dostaja tylko po 50% faceta , a za to druga kobieta czuje ich potrzeby.
To chyba oczywiste ze trzeba miec jakies sklonnosci less by sie na to zgodzic. Wkoncu godza sie by dostac polowe faceta, wiec musza sobie powaznie uzupelnic braki na drugiej kobiecie....

Dla kobiety lepszy bylby uklad gdzie bylaby tylko ona i 2 facetow. Ja osobiscie nie czulbym sie pewnie widzac drugiego penisa w pobluzu. Co wiecej czulbym sie powaznie zagrozony wiedzac ze jestem nagi, a obok mnie stoi inny nagi facet ze sterczacym penisem. Co wiecej, jezeli widzialbym ze tamten jest duzo "lepszy" to moglbym nabawic sie jakis kompleksow. Napewno nie znioslbym mysli ze jakis obcy facet wpycha penisa w moja kobiete.

Nie patrzac nawet na to jestem przekonany ze jest to zboczenie. Nie potepiam tego, i niech kazdy robi co chce. Zapewne nie jest to jakies powazne zboczenie. Takie wynikajace z jakichs zaburzen psychicznych, ale takie male....zwykle perwersyjne zboczenie, jak uprawianie seksu w miejscach "bardzo" publicznych, orgie, anale i takie inne ktore jak na moje oko sa na granicy dobrego smaku;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
to nie sa zboczenia ale fantazje ;)

jedni ludzie fantazjują i marzy im sie bycie kierowcą rajdowym, inni chcą być skoczkiem narciarskim, jeszcze inni mają ochotę skoczyc na bungee a w tym przypadku ludzie fantazjują na temat seksu, chcieliby zobaczyc jak to jest, poczuc jak to sie je. ja tam nie widze zboczenia ;)

.... Carpe Diem ....
Jak fantazjujesz zeby to zrobic z murzynka, lub chinka to jest to fantazja, a jezeli fantazjujesz by to zrobic z druzyna koszykarek na dlugim targu podczas rozpaczecia jarmarku dominikanskiego to jest to juz zboczenie :D
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
to jest perwersja ;P

poza tym kto fantazjuje o koszykarkach? jak sie do nich zabrac ;P hehe chyba z drabiną :P

.... Carpe Diem ....
Wiem wiem Voitcu ze Ty akurat fanazjujesz o zespole tanca nowoczesnego;D Koszykarki niech sie schowaja, hihihihii;-PPPP
aaaaaaa.....chcialam jeszcze dodac ze jak dla mnie to juz jest zupelne ZBOCZENIE;)- bo ja sobie nie moge wyobrazic, zebym fantazjowala o zespole tanczacyc panienek;-))))) feeeee!!!!:D

Myślę, że nie tylko Voitec lubi młode lambadziary. ;)
W sprawach seksu granica między fantazją a zboczeniem jest rozmyta i płynna. Wszystko zależy od konkretnej osoby. Na przykład seks oralny dla jednych jest zboczeniem i obrzydliwością, a dla innych pikantnym elementem gry wstępnej. W trakcie nabywania doświadczeń człowiek otwiera się na nowe bodźce i to co kiedyś było dla niego zboczeniem może stać się jego marzeniem.

Nie rozumiem Twojego porównania fantazji i zboczenia:

Antyspołeczny napisał(a):

> Jak fantazjujesz zeby to zrobic z murzynka, lub chinka to jest
> to fantazja, a jezeli fantazjujesz by to zrobic z druzyna
> koszykarek na dlugim targu podczas rozpaczecia jarmarku
> dominikanskiego to jest to juz zboczenie :D

Użyłeś bardzo skrajnego przykładu (z tą drużyną koszykarek na jarmarku) i trudno wyczuć, co dla Ciebie jest jeszcze fantazją, a co już zboczeniem. Murzynka = fantazja, drużyna koszykarek na jarmarku = zboczenie, a co powiesz na temat jednej chińskiej koszykarki ? :-)))
1:1 - osoba przeciwnej plci - miedzy 18-40 - w "normalnych" okolicznosciach, to jest fantazja

Grupa, nieletnie, tej samej plci, z przyrostkiem -filia, to jest zboczenie

To tak najbardziej ogolnie. To z tymi koszykarkami to byl zart;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taki tam napisał(a):

> W trakcie nabywania doświadczeń człowiek otwiera się na nowe
> bodźce i to co kiedyś było dla niego zboczeniem może stać się
> jego marzeniem.

Czyli np te koszykarmi moga byc marzeniem? Zoofilia, nekrofilia, okulofilia czy pedofilia przy otwarciu sie na nowe bodzce moga stac sie marzeniem?
Moze i tak, ale czy to zmienia fakt ze sa to zboczenia?
pewna dziewczyna napisał(a):

>
> Myślę, że nie tylko Voitec lubi młode lambadziary. ;)

młode lambardziary? czyli tancerki? od lambady? dobrze główkuje?

a tak wogóle, to gdy widzę kobietę w tańcu, a tym bardziej dziewczynem ktora umie tanczyc, to czuje się jak w 7 niebie. np takie cheerleaderki miodzio :)

jak to powiedzial kiedyś ktoś:

Kobieta w tańcu to najpiękniejszy widok na świecie.

podpisuje się pod tym ;)

.... Carpe Diem ....
a gdzie masz napisane, że to są zboczenia?

dla każdego jest to co innego, w zależności od jego zachcianek, wyznawanych wartosci, hierarchii itp

i nie mówie tu o pedofilli czy nekrofilli bo to są już skrajności a nie o tym tutaj jest mowa - nie w tym kontekście.

.... Carpe Diem ....

> 1:1 - osoba przeciwnej plci - miedzy 18-40 - w "normalnych"
> okolicznosciach, to jest fantazja

Przypomniała mi się taka piosenka z programów dla dzieci, które leciały 15 - 20 lat temu (Tic Tak, Teleranek i inne):
" bo fantazja, fantazja, fantazja jest od tego,
aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego"

:-)))

A wracając do tematu, to rozumiem, że te granice wiekowe (zwłaszcza tę górną) określiłeś dostosowując do swojego wieku. Bo sądzę, że jeśli ktoś jest po czterdziestce i ma ochotę pofantazjować chociażby ze swoją żoną, to niech sobie fantazjuje do woli :-) Przecież, jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, seks to zdrowie :-)

>
> Grupa, nieletnie, tej samej plci, z przyrostkiem -filia, to
> jest zboczenie
> To tak najbardziej ogolnie.

I tu się zgadzam. Nie wyobrażam sobie, że miałbym robić coś z powyższej listy.

> To z tymi koszykarkami to byl zart;)

:-) A tak trochę poważniej, czy widziałeś kiedyś może naszą narodową reprezentację siatkarek? Nie dość, Polki są aktualnymi mistrzyniami Europy, to jest w tej drużynie kilka naprawdę pięknych pań :-) I lepiej nie pytaj mnie, czy chciałbym je zobaczyć np. przy okazji jarmarku :-))))

> Czyli np te koszykarmi moga byc marzeniem? Zoofilia,
> nekrofilia, okulofilia czy pedofilia przy otwarciu sie na nowe
> bodzce moga stac sie marzeniem?
> Moze i tak, ale czy to zmienia fakt ze sa to zboczenia?

I znów użyłeś skrajnego przypadku! Wątek zaczął się od seksu dwóch kobiet i jednego faceta, a Ty wrzucasz tu zjawiska, które są nie tylko zboczeniami ale i przestępstwami. A tak przy okazji, co to jest okulofilia?

Chodziło mi o to, że jeśli jest dwoje ludzi i ludzie Ci uprawiają seks, to naturalne jest to, że nie chcą popaść w monotonię i szukają nowych pomysłów, np. nowe pozycje, czy też zakupy w sexshopie - kajdanki, specjalne żele, jakieś tam wibrujące kulki i inne wymysły. A niektórym przychodzi do głowy, żeby zaprosić do wspólnej zabawy kogoś jeszcze. Ja takich pomysłow nie mam i nie sądzę, żebym kiedyś miał. Ale jeśli zbierze się troje napalonych ludzi i wszyscy się zgadzają na wspólny seks, to to jest ich sprawa i ich odpowiedzialność. Jeśli chcą spróbować, to niech spróbują.
I wcale nie chciałem powiedzieć, że z czasem marzeniem stać się może zofilia czy pedofilia. Chodziło mi o normalnych, dorosłych, zdrowych ludzi.
Sebastianie podam to inaczej i pokaze Ci ze nie jest to skrajny przyklad.
Zrobie to w 2 punktach

1) zobacz to oc napisal Voitec. On nie jest pewny czy to sa zboczenia;) Roznica miedzy jego wiekiem a Twoim ni jest taka duza, a zobacz ze dla ciebie to skrajny pryklad, a dla niego nie koniecznie zboczenie. Kilku letnia roznica a jaka przepasc

2) To gdzies pisalem na tym forum ale nie moglem znalezc i zaczelem szukac tego w necie. Nie bylo latwo, ale mam. Fragment artykulu

"....duńskie prawo nie zakazuje współżycia płciowego dzieci w wieku 12-15 lat; zaś od 15 roku życia nastolatki mają prawo do uprawiania stosunków z dorosłymi.

Swoboda obyczajów ma jednak swoje drugie oblicze, o którym od czasu do czasu starają się poinformować społeczeństwo gazety, wychowawcy i lekarze. Rada Praw Dziecka zaniepokojona jest "panującą wśród dziesięciolatek modą na noszenie prześwitujących bluzek. Prowadzi to do zwiększonego zainteresowania ze strony ich rówieśników, a w konsekwencji do wzrostu liczby kontaktów płciowych wśród dzieci". Dziennik "Julland-Posten" przywołuje inne dane: w ubiegłym roku lekarze ogólni przepisali środki antykoncepcyjne czterem tysiącom dziewczynek w wieku 10-14 lat (w 1997 r. liczba ta wyniosła dwa i pół tysiąca). "

Czy to jest zboczenie czy nie? Porownaj to z moimi przykladami. Co teraz o tym sadzisz?

>
> 1) zobacz to oc napisal Voitec. On nie jest pewny czy to sa
> zboczenia;) Roznica miedzy jego wiekiem a Twoim ni jest taka
> duza, a zobacz ze dla ciebie to skrajny pryklad, a dla niego
> nie koniecznie zboczenie. Kilku letnia roznica a jaka przepasc

Łukaszu :-)

Najpierw przeczytaj jeszcze raz ostatnie zdanie mojego poprzedniego wpisu.
Teraz przeczytaj jeszcze raz pierwszy wpis w tym temacie. Widzisz, jak daleko odszedłeś od tematu rozpoczętego przez *** ?

Co do Voitca, to napisał, że pedofilia, czy nekrofilia są skrajnościami. Z Jego wcześniejszych wpisów wynika, że seks 2+1 nie jest dla niego zboczeniem. Ale sądzę, że pedofilia, czy nekrofilia jest zboczeniem dla znacznej większości z nas, dla Voitca pewnie też (ale lepiej, żeby się wypowiedział sam). Nie widzę więc tu żadnej przepaści.

> 2) To gdzies pisalem na tym forum ale nie moglem znalezc i
> zaczelem szukac tego w necie. Nie bylo latwo, ale mam. Fragment
> artykulu
>
> "....duńskie prawo nie zakazuje współżycia płciowego dzieci w
> wieku 12-15 lat; zaś od 15 roku życia nastolatki mają prawo do
> uprawiania stosunków z dorosłymi.
>
> Swoboda obyczajów ma jednak swoje drugie oblicze, o którym od
> czasu do czasu starają się poinformować społeczeństwo gazety,
> wychowawcy i lekarze. Rada Praw Dziecka zaniepokojona jest
> "panującą wśród dziesięciolatek modą na noszenie
> prześwitujących bluzek. Prowadzi to do zwiększonego
> zainteresowania ze strony ich rówieśników, a w konsekwencji do
> wzrostu liczby kontaktów płciowych wśród dzieci". Dziennik
> "Julland-Posten" przywołuje inne dane: w ubiegłym roku lekarze
> ogólni przepisali środki antykoncepcyjne czterem tysiącom
> dziewczynek w wieku 10-14 lat (w 1997 r. liczba ta wyniosła dwa
> i pół tysiąca). "
>
> Czy to jest zboczenie czy nie? Porownaj to z moimi przykladami.
> Co teraz o tym sadzisz?

Zgadzam się, że jest to nienormalne. Ale nie wiem, po co to tu zamieściłeś. Jaki to ma związek z tematem 2+1, albo ewentualnie z rozróżnieniem fantazji od zboczenia?
Taki tam napisał(a):

> Antyspołeczny napisał(a):
>
> Co do Voitca, to napisał, że pedofilia, czy nekrofilia są
> skrajnościami. Z Jego wcześniejszych wpisów wynika, że seks 2+1
> nie jest dla niego zboczeniem. Ale sądzę, że pedofilia, czy
> nekrofilia jest zboczeniem dla znacznej większości z nas, dla
> Voitca pewnie też (ale lepiej, żeby się wypowiedział sam). Nie
> widzę więc tu żadnej przepaści.
>

Ja również nie wiem czemu Anty podał akurat mój przykład, bo ja nie widze żadnej przepaści - a wręcz podobieństwo zdań mojego i Takiego_tam ;)

Seks 2+1 to dla mnie nie zboczenie, a owa pedo- nekro- i inne filie to dla mnie zobecznie a do tego coś obrzydliwego, poza tym nie wiem po co podajesz tu Anty takie przypadki odbiegając zupełnie od tematu tego posta.

A co do tego artykułu to rowniez nie wiem po co go wrzuciles, chyba jako ciekawostka, bo co ma wspolnego seks 2+1 z dziesięcioletnimi dziewczynkami w Danii ? :)

Przypominam - rozmawiamy, czy seks 2+1 to zboczenie a nie o wszystkich zboczeniach świata ;]

.... Carpe Diem ....

'Młode lambadziary' = jędrne kobiece ciała wirujące w rytm gorących rytmów. :]
/Czyli zjawisko, za którym pewna dziewczyna nie przepada. ;D/
pewna dziewczyna napisał(a):

>
> 'Młode lambadziary' = jędrne kobiece ciała wirujące w rytm
> gorących rytmów. :]

miammmmmmm ;D

.... Carpe Diem ....