Widok
zdjęcie paszportowe dla niemowlaka
Nie wiem jak to jest ze zdjęciami malucha...
Czy u fotografa zrobie bez probelmu?
Czy może mogę sama zrobic zdjęcie młodemu i dać je fotografowi na płycie?
Synek jeszcze nie siedzi i myślałam, zeby mu zrobić na leżąco w domu na białym tle
Jak to było u Was?
Czy u fotografa zrobie bez probelmu?
Czy może mogę sama zrobic zdjęcie młodemu i dać je fotografowi na płycie?
Synek jeszcze nie siedzi i myślałam, zeby mu zrobić na leżąco w domu na białym tle
Jak to było u Was?
[url=http://www.forumticker.net/]

Moja też nie siedziała, ale mogłam ją mieć na kolanach. Jedyny problem był z tym by zachęcić ją do patrzenia we właściwym kierunku, ale facet zrobił serię i jedno ujęcie się nadało;)
Drogie Panie :)
Profil nie być ani prawy ani lewy :) Dziecko musi mieć główkę na wprost. Tło z tyłu powinno być jednolite, oczka powinno mieć otwarte (najlepiej aby patrzyło w obiektyw, usta zamknięte i buźka NA WPROST obiektywu. Dla dzieci poniżej 5 roku życia nie jest to aż tak ściśle przestrzegane. Jest jeszcze kilka ważnych wymagań jednak musiałbym tutaj rozpisać całą litanię szczegółów.
Zdjęcie do dowodu już wygląda inaczej i tam właśnie ważny jest lewy profil.
Profil nie być ani prawy ani lewy :) Dziecko musi mieć główkę na wprost. Tło z tyłu powinno być jednolite, oczka powinno mieć otwarte (najlepiej aby patrzyło w obiektyw, usta zamknięte i buźka NA WPROST obiektywu. Dla dzieci poniżej 5 roku życia nie jest to aż tak ściśle przestrzegane. Jest jeszcze kilka ważnych wymagań jednak musiałbym tutaj rozpisać całą litanię szczegółów.
Zdjęcie do dowodu już wygląda inaczej i tam właśnie ważny jest lewy profil.
my juz 3 raz bedziemy paszport wyrabiac i 3 raz sami robimy zdjecie- jak miko byl malutki to bylo ciezko zeby sie nie ruszal i jakos prosto wyszla ta buzka- teraz mam nadzieje bedzie latwiej- ale robimy sami i sami tez je w domu drukujemy- zwykla drukarka atramentowa i papier foto.
i tak jak pisze kolega fotograf, dla maluchow nie ma takich restrykcyjnych wymagan :)
i tak jak pisze kolega fotograf, dla maluchow nie ma takich restrykcyjnych wymagan :)
Dziecko można trzymać na rękach i przed wydrukiem takie zdjęcie się odpowiednio przygotowuje aby Maluch był sam na zdjęciu :) Odpowiadając na pytanie oczywiście, że można samemu wykonać zdjęcie jednak często zdarza się, że w efekcie i tak idzie się do fotografa. Czasem po prostu zdjęć wykonanych we własnym zakresie nie przyjmą Państwu. Pomimo tego, że do 5 roku życia są mniejsze wymagania to niektóre Panie w urzędach trzymają się mocno zasad i wtedy nie ma zmiłuj :)
Dobrze jednak jak buzia będzie zamknięta na zdjęciu, a oczka patrzą prosto w obiektyw. Wbrew pozorom jest to do osiągnięcia :)
Życzę sukcesów w wykonywaniu zdjęć :)
Dobrze jednak jak buzia będzie zamknięta na zdjęciu, a oczka patrzą prosto w obiektyw. Wbrew pozorom jest to do osiągnięcia :)
Życzę sukcesów w wykonywaniu zdjęć :)