Widok

róże - przesąd?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Będę miała bukiet z czerwonych róż, ale słyszałam że róże są nie odpowiednie. Jakieś przesądy, że życie będzie nieszczęśliwe itp. Przecież czerwone róże to symbol miłości...

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bede miala bordowe róże i białe eustomy :)

image
image
image
i bardzo dobrze, i niech ci ładnie na zdjęciach wyjdą!!!! Jakby tak sie przejmowac każdym przesądem to organizacja ślubu i pewnie ślub sam w sobie byłby jednym wielkim stresem zamiast najpiękniejszym dniem w życiu.A to miesiąc,a to kwiaty,a to ryż,a to pieniądze,a to kto pierwszy składa życzenia... Jak ma być klapa to i tak będzie, a jak macie żyć długo i szcześliwie to żaden przesąd wam tego nie zniszczy,chyba że wy sami...
Zgadzam się, ślub kościelny powinien wybić ludziom zgłowy przesądy bo to nie chrześcijańskie podejście. Bede miała róże, moja świadkowa też,, żadnych podwiązek, pożyczonego itp:) Pozdrawiam:) jeszcze tylko 2 tyg:)))

image
ja też będę miała bordowe/czerwone róże i koniec kropka! ślicznie prezentują się na zdjęciach do sukni
Ja za to słysząłam, że perły przynoszą nieszczęście. Że absolutnie nie należy mieć na weselu biżuterii na weselu, a większość forumowiczek będzie miała właśnie perły ;)

Nie przejmuj się przesądami!!

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej ja tez bede miala roze i pierwsze slysze o takim przesadzie
A z tego co wiem to przesąd mowi, że to kolce z róż mają powodwać nieszczęscie w zyciu, więc jak ktos juz chce wierzyc w przesądy to niech powie babcie w kwiaciarni ze ma wszystkie kolce oderwać :) hi hi

image
image
image
Haha przesądy i inne bzdury. Dla naiwnych i głupich kobiet i tyle!

Jest przesąd aby ślubu nie brać, bo powoduje nieszczęście. I ktoś uwierzy? :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Ja równiez bede miala czerwony roze w bukiecie, wlasnie wczoraj zamowilismy kwiatki na slub:)
image
a ja będę miała i róże i perły

nic dobrego mnie w zyciu nie spotka i to na własne życzenie i z premedytacją MOJA WINA!!! hehehe :D:D:D:D

córcia nr1
image

córcia nr2
image