Widok
zielona papuga - pilne!
ostatnio nie miałam szczescia do tego tematu, ale próbuje jeszcze raz bo do końca tyg musze sie zdecydować na jakiś lokal- czy ktos organizował lub był na weselu z restauracji Zielona Papuga w Gdańsku Wrzeszczu na Uphagena??? wnetrze naprawde super - elegancko, ale mamy watpliwości, bo: właścicielka twierdzi, że obiad weselny a wesele to prawie to samo ( 100 i 120 zł ), wesele do 23.00 ( bez komentarza ) a póżniej, to za dopłata ok. 500 zł za obsługe,a co z czymś gorącym o północy do przekąszenia??? moja połowa twierdzi że to jakaś ściema. Co Wy na to???
wiesz co...
w Hotelu Sopot - moze i on nie jest piekny, ale sala jest spora, ładnie ja udekorujemy (tiule, kwiaty podwieszane pod sufitem) i bedzie bosko.
pewnie ze chciałabym miec wesele w boko eleganckiej sali, ale to nie jest najważniejsze... najważniejszy jest sam klimat zabawy i niewązne czy na parkiecie czy na marmurowej podłodze ( i tak się nie da na tym tańczyc)
powiem tylko tyle ze jak ładnie udekorujecie sale, to efekt bedzie niesamowity...
meg
w Hotelu Sopot - moze i on nie jest piekny, ale sala jest spora, ładnie ja udekorujemy (tiule, kwiaty podwieszane pod sufitem) i bedzie bosko.
pewnie ze chciałabym miec wesele w boko eleganckiej sali, ale to nie jest najważniejsze... najważniejszy jest sam klimat zabawy i niewązne czy na parkiecie czy na marmurowej podłodze ( i tak się nie da na tym tańczyc)
powiem tylko tyle ze jak ładnie udekorujecie sale, to efekt bedzie niesamowity...
meg
Dwór Oliwski propozycja menu:
Przystawka ciepła:
Kremowe rissotto z borowikami i kasztanami serwowane z chrupiącymi płatkami parmezanu
Danie główne do wyboru:
Dzwonko z halibuta z founde z pora i szpinaku serwowane z sosem beurre blaue z gambasy i pomidora ze świeżymi ziołami
Deser:
Ciepłe ciastko czekoladowe - “moelleux” z sosem kawowym i lodami waniliowymi
Dania gorące serwowane w nocy:
Zupa krem z grzybów
Kulebiak nadziewany łososiem i sosem z langustynek
Medalion wieprzowe Filet Mignon, ziemniaki saute z orzechami i pietruszką, sos śmietanowo-bekonowy
Mini ciasteczka Mignardises
Napoje:
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
Koszt zestawu: 180 zł/osoba
Przystawka ciepła:
Kremowe rissotto z borowikami i kasztanami serwowane z chrupiącymi płatkami parmezanu
Danie główne do wyboru:
Dzwonko z halibuta z founde z pora i szpinaku serwowane z sosem beurre blaue z gambasy i pomidora ze świeżymi ziołami
Deser:
Ciepłe ciastko czekoladowe - “moelleux” z sosem kawowym i lodami waniliowymi
Dania gorące serwowane w nocy:
Zupa krem z grzybów
Kulebiak nadziewany łososiem i sosem z langustynek
Medalion wieprzowe Filet Mignon, ziemniaki saute z orzechami i pietruszką, sos śmietanowo-bekonowy
Mini ciasteczka Mignardises
Napoje:
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
Koszt zestawu: 180 zł/osoba
Mila