Re: zła jakość pieczywa
ja też ubolewam nad jakością chleba. Bardzo trudno znaleźć prawdziwy ciężki chleb bez drożdży i spulchniaczy, kiedyś łatwiej było o dobre pieczywo a teraz jak się już takie trafi to drogie jest że...
rozwiń
ja też ubolewam nad jakością chleba. Bardzo trudno znaleźć prawdziwy ciężki chleb bez drożdży i spulchniaczy, kiedyś łatwiej było o dobre pieczywo a teraz jak się już takie trafi to drogie jest że się można załamać. Raz zapłaciłam za chleb żytni na zakwasie 8zł za mały bochenek! to już dodatki do kanapek taniej wyszły niż nasz powszedni...
piekarze idą wyraźnie na łatwiznę aby szybko wyprodukować dużo i oszczędnie ale to nie jest dobra droga. Myślę że ludzie woleliby zapłacić złotówkę więcej (ale nie 6zł więcej) i jeść porządny chleb.
Czy wiecie może gdzie można obecnie kupić dobry chleb żytni na zakwasie za rozsądną cenę??
zobacz wątek