Widok
zła jakość pieczywa
jestem klientem i jestem zdumiony oszustwem jaki Jarzebińscy serwują klijentom. W sobotę 23.07.2011 zakupiłem pieczywo u Jarzebińskich w Kościerzynie ( rynek) kupiłem chleb ,,na zakwasie,, , który pachniał drożdźami i co wiecej w środę tj. 27.07.2011 całkowicie zapleśniał, co jest kolejnym dowodem na to ,że chleb jest oszukany. Sam piekę chleb na zakwasie. Po pierwsze jest to chleb ciężki, nie jak puch wyrośnięty( taki jest w przypadku piekarni Jarzębiński), drugi chleb razowy z nasionami, (zaprawiony karmelem), również zapleśniał w ciągu 4 dni !!! Sprzedawcy są tak przeszkoleni, ze jak katarynki powtarzają: chleb jest na zakwasie. A jak zadaje się pytanie skąd to stwierdzenie, kiedy pachnie drożdźami, pracownica odpowiada jak automat czytając przywieszkę Chleb na zakwasie. Kupowałem w wakacje często pieczywo produkcji Jarzębiński, ale na dziś nawet w sklepach wiejskich gdzie dostarcza Jarzebiński, opinia sprzedawców jest jedna: pieczywo strasznie się zepsuło.
a co maja mowic ekspedientki? przeciez one go nie pieką, a jak ma taki opis to inaczej mowic nie moga. popracuj se za lada pod czyims kierownictwem to sie dowiesz jak to jest. czesto zdaza sie ze one same np nawet nie jedza tego co sprzedaja rozne sa zwyczaje w sklepach.
a to ze chleb se pogorszyl to inny temat
a to ze chleb se pogorszyl to inny temat
kupuję chleb niekrojony od Jarzębińskich i muszę przyznać, że jeszcze nigdy mi się takie coś jak tobie nie przytrafiło a kupuję już od ładnych lat. Przetestowałam kilka gatunków chleba, w tym na zakwasie, wieloziarnisty, razowy, jogurtowy... i nigdy mi chleb nie spleśniał, ale ja kupuję malutkie chlebki i starczają nam na 2 dni
ja też ubolewam nad jakością chleba. Bardzo trudno znaleźć prawdziwy ciężki chleb bez drożdży i spulchniaczy, kiedyś łatwiej było o dobre pieczywo a teraz jak się już takie trafi to drogie jest że się można załamać. Raz zapłaciłam za chleb żytni na zakwasie 8zł za mały bochenek! to już dodatki do kanapek taniej wyszły niż nasz powszedni...
piekarze idą wyraźnie na łatwiznę aby szybko wyprodukować dużo i oszczędnie ale to nie jest dobra droga. Myślę że ludzie woleliby zapłacić złotówkę więcej (ale nie 6zł więcej) i jeść porządny chleb.
Czy wiecie może gdzie można obecnie kupić dobry chleb żytni na zakwasie za rozsądną cenę??
piekarze idą wyraźnie na łatwiznę aby szybko wyprodukować dużo i oszczędnie ale to nie jest dobra droga. Myślę że ludzie woleliby zapłacić złotówkę więcej (ale nie 6zł więcej) i jeść porządny chleb.
Czy wiecie może gdzie można obecnie kupić dobry chleb żytni na zakwasie za rozsądną cenę??
jakby co - tutaj są moje 2 wypróbowane wiele razy przepisy ;) http://forum.trojmiasto.pl/jak-samemu-upiec-chleb-t226624,1,16.html
Ja miałam możliwość rok temu kupować często chleb z tej piekarni w Kościerzynie na rynku i zajadaliśmy się nim. Jak jest w tym roku to nie wiem. Mi na przykład nie smakuje pieczywo od Pellowskiego, jak dla mnie jego wyroby są drogie i nie smaczne. Lubię pieczywo od Wenty, ale jem je sporadycznie, może dlatego tak lubię.
Co do pracowników piekarń, to oni tylko tam pracują i muszą być posłuszni pracodawcy, bo inaczej pracę stracą.
Co do pracowników piekarń, to oni tylko tam pracują i muszą być posłuszni pracodawcy, bo inaczej pracę stracą.
Teraz to wszędzie dają spulchniacze do pieczywa, co z tego że jemy smacznie jeśli nie zdrowo! Dlaczego dopuszcza się chemię do tak podstawowych produktów jak chleb? Oczywiście nie piszą tego w składzie ale dlaczego chleb szybciej spleśnieje niż zrobi się czerstwy? Gdzie są te wszystkie inspekcje i kontrole, dlaczego się na to zezwala... szok.. i jak tu karmić zdrowo dzieci!