Widok

zła jakość pieczywa

jestem klientem i jestem zdumiony oszustwem jaki Jarzebińscy serwują klijentom. W sobotę 23.07.2011 zakupiłem pieczywo u Jarzebińskich w Kościerzynie ( rynek) kupiłem chleb ,,na zakwasie,, , który pachniał drożdźami i co wiecej w środę tj. 27.07.2011 całkowicie zapleśniał, co jest kolejnym dowodem na to ,że chleb jest oszukany. Sam piekę chleb na zakwasie. Po pierwsze jest to chleb ciężki, nie jak puch wyrośnięty( taki jest w przypadku piekarni Jarzębiński), drugi chleb razowy z nasionami, (zaprawiony karmelem), również zapleśniał w ciągu 4 dni !!! Sprzedawcy są tak przeszkoleni, ze jak katarynki powtarzają: chleb jest na zakwasie. A jak zadaje się pytanie skąd to stwierdzenie, kiedy pachnie drożdźami, pracownica odpowiada jak automat czytając przywieszkę Chleb na zakwasie. Kupowałem w wakacje często pieczywo produkcji Jarzębiński, ale na dziś nawet w sklepach wiejskich gdzie dostarcza Jarzebiński, opinia sprzedawców jest jedna: pieczywo strasznie się zepsuło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pieczywo ogólnie jest do bani - ja już nie wiem co kupowac :-(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jarzębińskich nie znam, ale Pellowski robi niezłe pieczywo, nawet bułki ma prawdziwe, a nie "dmuchane"
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co maja mowic ekspedientki? przeciez one go nie pieką, a jak ma taki opis to inaczej mowic nie moga. popracuj se za lada pod czyims kierownictwem to sie dowiesz jak to jest. czesto zdaza sie ze one same np nawet nie jedza tego co sprzedaja rozne sa zwyczaje w sklepach.

a to ze chleb se pogorszyl to inny temat
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupuję chleb niekrojony od Jarzębińskich i muszę przyznać, że jeszcze nigdy mi się takie coś jak tobie nie przytrafiło a kupuję już od ładnych lat. Przetestowałam kilka gatunków chleba, w tym na zakwasie, wieloziarnisty, razowy, jogurtowy... i nigdy mi chleb nie spleśniał, ale ja kupuję malutkie chlebki i starczają nam na 2 dni
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też ubolewam nad jakością chleba. Bardzo trudno znaleźć prawdziwy ciężki chleb bez drożdży i spulchniaczy, kiedyś łatwiej było o dobre pieczywo a teraz jak się już takie trafi to drogie jest że się można załamać. Raz zapłaciłam za chleb żytni na zakwasie 8zł za mały bochenek! to już dodatki do kanapek taniej wyszły niż nasz powszedni...
piekarze idą wyraźnie na łatwiznę aby szybko wyprodukować dużo i oszczędnie ale to nie jest dobra droga. Myślę że ludzie woleliby zapłacić złotówkę więcej (ale nie 6zł więcej) i jeść porządny chleb.

Czy wiecie może gdzie można obecnie kupić dobry chleb żytni na zakwasie za rozsądną cenę??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej piec samemu :)

Mój chleb z otrębami i słonecznikiem nie potrzebuje żadnych dodatków. Nawet jak zapraszałam znajomych, to dostawali ode mnie tylko ten chleb z własnym masłem ;)

jakby ktoś był na Mazurach, to polecam rozejrzeć się za chlebem Sulimskim robionym w Grajewie.
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakby co - tutaj są moje 2 wypróbowane wiele razy przepisy ;) http://forum.trojmiasto.pl/jak-samemu-upiec-chleb-t226624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Antek to po co kupujesz jak umiesz sam upiec ;P a pozatym chleb latem szybciej plesnieje,nie zebym bronila piekarnie-daleko mi do tego ;) mi jak cos nie smakuje,cos sie psuje to poprostu nie kupuje tego i tyle....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepszy jest chleb WIEJSKI od Mielnika - 3zł :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się mielnik ma super pieczywo
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam możliwość rok temu kupować często chleb z tej piekarni w Kościerzynie na rynku i zajadaliśmy się nim. Jak jest w tym roku to nie wiem. Mi na przykład nie smakuje pieczywo od Pellowskiego, jak dla mnie jego wyroby są drogie i nie smaczne. Lubię pieczywo od Wenty, ale jem je sporadycznie, może dlatego tak lubię.
Co do pracowników piekarń, to oni tylko tam pracują i muszą być posłuszni pracodawcy, bo inaczej pracę stracą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też polecam chlebek wiejski od Mielnika :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lubie też chleb z Bomi, który pieką - zjadliwy tylko 1 dzień
bo na drugi dzień jest twardy jak nie wiem co :/
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mielnik jest ok i nie jest drogi.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też lubię chleb mielnika!
O ile nie pójdziesz rano i nie dostaniesz chleba z poprzedniego dnia :)
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje TOP chleby:
- Krzycki od Graczyka (Graczyk dostarcza też do Bomi) - 2,30 zł
- większość chlebów z GNEBY
- ziarnowita 2,80 lub żytni - 2,30 od Kidzińskiego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam wszystkie wypieki Graczyka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
piekarnia Merkus ( czy jakos tak) w Brzeźnie kolo rybki i na Żabiance kolo tej gospody co sie paliła - w Intermarche jest ta piekarnia - a chlebki to prawie wszystkie polecam - dzis jadlam nowy PUR PUR - z orzechami :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ps, a co do psucia chleba - to chyba dobrze ze sie psuje bo tzn ze jest na naturalnych skladnikach bez ulepszaczy? czy się mylę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my lubimy chleby od Gneby :) (ale się zrymowało)


przez chyba 4 m-ce piekłam sama :) teraz raczej kupujemy, bo mało czasu spędzam w domu i nie mam kiedy upiec własnego chlebka ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupuję chlebek Janca :) Jest naprawdę pyszny:)
U jarzębińskich też nam się zdarza ale sporadycznie.. Jak dla mnie ich chlebek za bardzo się kruszy..
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz to wszędzie dają spulchniacze do pieczywa, co z tego że jemy smacznie jeśli nie zdrowo! Dlaczego dopuszcza się chemię do tak podstawowych produktów jak chleb? Oczywiście nie piszą tego w składzie ale dlaczego chleb szybciej spleśnieje niż zrobi się czerstwy? Gdzie są te wszystkie inspekcje i kontrole, dlaczego się na to zezwala... szok.. i jak tu karmić zdrowo dzieci!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo się mylisz, chleb na naturalnych skałdnikach, najdłużej miałem 2 tygodnie i nie zapleśniał a stwardniał ( z mojego wypieku)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
masz rację, wiecej nie kupię. Nie cierpię oszustwa. A sam piekę jak mam czas i możliwość. Chciałem zwrócić uwagę na fakt złej jakości tego konkretnie pieczywa, ponieważ jeszcze mi się nie zdażyło aby pieczywo zapleśniało w ciągu 4 dni. Nie chcę nawet myśleć czym jest szprycowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupilam pierwszy raz chlebek od Jarzebinskich w Sopocie na deptaku.Powiedziano mi ze na zakwasie.Lekki jak puch pewnie ze spulchniaczami, sama pieke wiec wiem jak wyglada prawdziwy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja jem tylko chlebek który piecze mo tata:)Piekarnia Merkus:)Chlebek sprawdzony i wiem co sie w nim znajduje:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Opinie i oceny

Ecp - ocena (3 odpowiedzi)

Bardzo nieprzyjemna wizyta. Na wejściu usłyszałam, ja pytam, Pani odpowiada Pani Doktor nie...

Michał - ocena (3 odpowiedzi)

Z pełnym przekonaniem polecam Kancelarię BUTNY | Adwokaci i Radcowie Prawni. Zespół kancelarii to...

Julii - ocena (3 odpowiedzi)

Meduza tylko z nazwy dawno temu full,mlodziezy, piwo,pepsi bagietka, ciastko to byl bar ,,,tlok...

do góry