Widok
rozmiarówka sukien ślubnych
Witajcie,
Mam pytanie odnośnie rozmiarów sukien ślubnych. Jak mają się one do rozmiarów zwykłych ubrań? Czy jeżeli ktoś normalnie nosi powiedzmy 38, to suknia ślubna też będzie w takim rozmiarze? Wiem, że to pewnie zależy od wymiarów danej osoby, ale chodzi mi tak ogólnie - czy może zwykle jest to rozmiarówka zawyżona albo zaniżona?
Mam pytanie odnośnie rozmiarów sukien ślubnych. Jak mają się one do rozmiarów zwykłych ubrań? Czy jeżeli ktoś normalnie nosi powiedzmy 38, to suknia ślubna też będzie w takim rozmiarze? Wiem, że to pewnie zależy od wymiarów danej osoby, ale chodzi mi tak ogólnie - czy może zwykle jest to rozmiarówka zawyżona albo zaniżona?
Na pewno suknie hiszpanskie maja zawyzone rozmiarówki co najmniej o jedna. Czyli jak nosisz 38 to np w madonnie bedzie dobra 36. Ale juz np firmy niemieckie np herms, holenderkie np modeca, belgijskie np linea raffaelli maja rozmiarówkie zblizona do naszej. . Aha i jeszcze agnes, tez wg mnie numeracja jest troche zawyzona,ale nie tak bardzo jak w madonnie.Nie wiem jak z francuskimi bo nie mierzylam, a reszta jest na podstawie wlasnych doswiadczen
Ja też normalnie noszę 38, a suknię musiałam mieć uszytą w ten sposób, że suknia ma rozmiar 36 (taki mam na metce z salonu), ale w biuście musiałam mieć rozmiar 38, więc wszystko zalezy od wymiarów i trzeba mierzyć. Wiem też, że w niektórych salonach stosują inną numerację (chyba francuską) i rozmiar 34 według tej numeracji to tak naprawdę 36, a czasami nawet 38.