Widok

zwiazek z duzo starsza kobieta

Hydepark Chełm Temat dostępny też na forum:
taki Macron na ten przykład..?
znam pare par,gdzie jest okolo 10 lat roznicy---dwie z nich maja sie swietnie ,od wielu lat
jedni maja dziecko...roznicy mocno nie widac..moze nawet ,gdyby nie wiedziec-----nie byłoby zadnej
kurna --ale 20 to jzu przegiecie....
zancie taki przypadek--gdzie --ona -niebogata,niewpływowa,zwykla kobitka
i on---nie jest uposledzony,czy nie chce mu sie robic ?
co to za rodzaj miłosci czy ukladu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>żabojady chcą ją znowu zburzyć?

Powiem ci to samo, co dwa lata temu : nie chce mi sie uzupełniać twoich braków.
A wiesz już o co chodziło w Watergate ?

~sa∂yl 89.67.29.*
2 lata temu, 23 października 2015 o 01:10
> nie chce mi sie uzupełniać twoich braków

Ok. Przyjmijmy, że jestem niedoukiem.
Przypomnisz o co chodziło w Watergate?
Jako erudyta.. nie powinieneś mieć z tym problemu i nie zrzucać tematu na wujka gugla ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety zauważam duże niezrozumienie. Ja i mnie podobni mężczyźni chcemy mieć atrakcyjne partnerki, z którymi chcemy się równocześnie, pięknie starzeć w taki sposób, że nasze kobiety przestaną być atrakcyjne fizycznie dopiero wtedy, kiedy na nas nie będą już robiły wrażenia inne kobiety, a na nich inni mężczyźni.

>Ja i mnie podobni mężczyźni chcemy mieć atrakcyjne partnerki, z którymi chcemy się równocześnie, pięknie starzeć

No to zobaczmy, komu się nie daje pieknie starzeć razem.
W 2014 zawarto w Polsce 188488 małżeństw, jednocześnie orzeczono 65761 rozwodów, czyli średnio 35% par rozwodzi się.
Małżeństwa i rozwody z różnicą wieku 11 lat i więcej to :
Starszy mężczyzna : małżeństw 8607, rozwodów 2644, czyli 31%
Starsza kobieta : małżeństw 926, rozwodów 284, czyli 31 %

Jak widać małżeństwa z większa różnicą wieku są trochę trwalsze niż te, które są przez społeczeństwo uznane za typowe.
Nie ma tu znaczenia kto jest starszy.

Co ciekawe niedobór seksualny był przyczyna 8 rozwodów w przypadku małżeństwa starszego mężczyzny i młodej kobiety.
W przypadku związku starszej kobiety i młodszego mężczyzny - nie było to przyczyna żadnego rozwodu, co przeczy Twojej tezie o tym, ze z duża różnica wieku w przypadku starszej kobiety i młodego mężczyzny prowadzi do obniżenia atrakcyjności kobiety.

Źródło : Rocznik Demograficzny 2015
http://stat.gov.pl/files/gfx/portalinformacyjny/pl/defaultaktualnosci/5515/3/9/1/rocznik_demograficzny_2015.pdf
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie w 4-procentowej różnicy ilości rozwodów należy szukać potwierdzenia na "normalność" związku, ale w różnicy pomiędzy ilością małżeństw, pod względem różnicy wieku. Wychodząc z założenia, że normę stanowi ogół, wyraźnie da się zauważyć, że związki, w których znacznie starsze są kobiety najbardziej odchylają się od normy. Z faktami nie ma co dyskutować. Dyskusja w wątku sprowadza się tylko do próby wskazania przyczyn takiego stanu rzeczy.

>Wychodząc z założenia, że normę stanowi ogół

W średniowieczu też ogół stanowił, że Ziemia jest płaska.
A jeśli idzie o indywidualne szczęście to pojęcie "ogół" jest bez znaczenia.
Statystycznie jest mniej takich par, co nie oznacza ze nie są szczęśliwe, a jak wskazują statystyki : ze wszystkich typów par są dla siebie najbardziej atrakcyjne seksualnie.

W skali makro możesz porównać liczebność tych par do np liczebności populacji Belgów w stosunku do populacji globu.
Czy w związku z tym będziesz także wyciągał jakieś wnioski ?

Ufam, że istnieją szczęśliwe związki małżeńskie,w których znacznie starsza jest kobieta. Jednak cieszę się, że nie muszę tego potwierdzać na własnym przykładzie.
No cóż, przyznaję, że przy znacznie starszej partnerce mógłbym nie podołać obowiązkom dobrego i czułego męża.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Co ciekawe niedobór seksualny był przyczyna 8 rozwodów w przypadku małżeństwa starszego mężczyzny i młodej kobiety.
W przypadku związku starszej kobiety i młodszego mężczyzny - nie było to przyczyna żadnego rozwodu

Wniosek błędny, bo znacznie młodsze kobiety mogą łatwiej wykazać impotencję starszego mężczyzny, powołując się np. na opinię lekarską i leczenie małżonka. Jak to mówią, kobieta zawsze może, i facet nie ma jak udowodnić, że powodem jest sex a właściwie jego brak. Facet nie przyzna się przed sądem, że starsza żona nie jest w stanie go podniecić, a erekcję ma przy młodszej partnerce. Rozwód byłby z powodu zdrady małżeńskiej, czyli z jego winy.

wyp***rdalaj gnoju
Idź se trąbić na polityce.
Nie śmieć HP swoim istnieniem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drzewko rozmowy się spłaszczyło, ale wiem, że "anonim" skumał, do kogo była adresowana moja wcześniejsza wypowiedź.

>wyp***rdalaj gnoju, Idź se trąbić na polityce, Nie śmieć HP swoim istnieniem

Lud smoleński w trakcie modlitwy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anonimie a jednak sie pomyliłes..wlasnie tak ,jak pisałam i sa to usrednione dane z Polski
o około 10 lat..no chyba ze--- jestes ginekologiem, z duza praktyka i jestes w stanie zasadnie to podwazyc:)

Sky.....jesli ty naprawde tak myslisz...
zaskoczona tym jestem
bo w innych sprawach jestes mocno nietolerancyjny
wrecz czepliwy i czasem chamski
a tu takie róze
--------------
zycie to jednak pelne niespodzianek jest
kiedy widzimy--- co chcemy

miłego dnia z otwartym serduchem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Iśka:

Oficer prowadzący wreszcie dostrzegł to, o czym trąbiłem od dawna.
Mianowicie, że "daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia"... i nakazał ocieplenie wizerunku.
Ale... ryja przepełnionego jadem nie tak łatwo przestawić na neutralność, zatem nawet w temacie damsko-męskim bęcwał musiał się do Ciebie przypitolić o "towar". Wrósł już w narzuconą erystykę i przyzwyczajenie stało się drugą naturą...
A może pierwszą... ?

>zaskoczona tym jestem bo w innych sprawach jestes mocno nietolerancyjny

Ale co Cię zaskoczyło ?
Jestem mocno nietolerancyjny wobec fałszu, kłamstwa i głupoty.
Mam taką przypadłość, ze osoby obdarzone tymi cechami wyczuwam na kilometr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Jestem mocno nietolerancyjny wobec fałszu, kłamstwa i głupoty.
Mam taką przypadłość, ze osoby obdarzone tymi cechami wyczuwam na kilometr."

Jeżeli to prawda to Twój własny "zapach" powinien Cię zabić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

spoko Sadyl
on słusznie poniekad przypitolił sie o "towar"---bo ma racje! --ze nie powinnam siebie tak okreslac---w powadze
tyle,ze mnei to całkowiat powaga--nudzi...
niewazne -to ma tez głebsza ton..

nie wiem juz co mam myslec o chlopach
najlepiej wcale wami nie zawracac głowe
nigdy nie wiadomo kiedy oszukujecie a kiedy zadziwiacie
daltego chce miec koze:)pp
i wiem jak ja nazwe
jak bedzie chłopcem i jak bedzie dziewczynka
--zawsze chciałam francuskiego uczyc sie ..a to mi nie wyszło:)

jest coraz bardziej intrygujaco....
ciekawam- ile mam tego wspolczynnika obłudy?:)

co do "towaru" - to jest uprzedmiotowienie na maksa, wyklucza jakikolwiek pierwiastek ludzki w człowieku.

>nie wiem juz co mam myslec o chlopach
najlepiej wcale wami nie zawracac głowe
nigdy nie wiadomo kiedy oszukujecie a kiedy zadziwiacie

Myśl dobrze o tych, którzy są tego warci.

> -zawsze chciałam francuskiego uczyc sie ..a to mi nie wyszło:)

Isztar, ale co mają do tego dni, które już minęły ?
Skoro chciałaś się uczyć francuskiego, zacznij dziś, szoruj po książkę do francuskiego do księgarni.
W przeciwnym razie będziesz mówić tylko, ze "zawsze chciałaś"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie za duzo sie chce:) w tym problem
warto byłoby popracowac nad angielskim
bo okazuje sie,ze juz na wiejskich przystankach placza sie Anglicy.(really:)!........i gubia majtki:) a ja zapomniałam slowa bliskoznacznego "gaciom"
trzymajac je w reku--pomiedzy siedzeniami autobusu..

smiech był jak esperanto:)

Skydiver--za powazny jestes..bierz wiecej smiechem
to pomaga...w porozumieniu tez

pomiedzy tym ,co sie pisze,a całoscia człowieka bywa jakis dystans
słowo było pierwsze i ma moc stworcza
ale nei kazde
sam wiesz---niektore -rzucane na wiatr sa..
----------
Sky --kontekst
nie mowie o handlu zywym towarem ,w ktorym to temacie--- nie miałabym czelnosci uzyc słowa w zarcie
bo to zbyt boelsny temat

to samo mozna odniesz do chamskich zartow na temat smolenskich obchodow
gdzie czesto ludzie dopuszczaja sie przekraczania granicy co donazewnictwa,okreslen ---zmarłych--nie przytocze
sam przetrwały i przesadzony proceder załoby i modłów--zgadzams ie --kazdy widzi i ma dosc
ale umiar w tym wypadku--moim zdaniem--wskazany--z nazewnictwem

Tobie tez sie wymskneło co nieco..w tym temacie.
jak widzisz --nikt nie jest bez skazy

piszesz---wyczuwasz głupote na kilometr---
ja sie nie zgadzam --bo kazdy z nas--własnej nie wyczuwa
a nawet jak wyczuje--to sie nie przyznaje..mało kto ,mało gdzie ---ma odwage

kazdy znas ma swoje dziedziny ,w ktorych jest mniej lub bardziej tolerancyjny
i zapomina sie ,ze był nietolerancyjny przed chwila---to jest widoczne nawet na tym forum
ja nie stanowie wyjatku

--------------
wiec zycze Macronowi i Brigitte(jak to sie pieknie wymawia:))
prywatnie jak najlepszego
ale nieprywatnie masonskiego produktu nie popieram

isztar jeżeli jednak się pomyliłem, to przyjmuję do wiadomości ten fakt i nie będę szukał innego potwierdzenia.
Myślę, że w dyskusji nie chodzi o precyzyjne cyfry. Zgadzam się, że zegar biologiczny tyka zarówno u mężczyzny jak i u kobiety, a przesunięcie czasowe w tym zegarze dla normalnych związków wynosi max 10 lat (starszy mężczyzna - młodsza kobieta). Rozpatrujemy jednak sytuacje ekstremalne, gdzie różnica jest znacznie większa i to w drugą stronę. Stoję na stanowisku, że związki, w których kobieta jest znacznie starsza od mężczyzny mają mniejsze szanse na udane życie właśnie z uwagi na ten zegar biologiczny. Moje stanowisko nie wyklucza jednak możliwości istnienia takiego szczęśliwego związku. Trafienia w totka też się zdarzają.

tak..
tylko --jesli sie udaja---to o co w tym chodzi?
duchowe polaczenie?-ok
to znaczy,ze wiekszosc z nas--nie mysli duchem tylko fizycznoscia,prokreacja,powierzownoscia--materia
a to nie swiadczy o ans zle
choc biologiczne jest poprawne
---------
francuska para na pewno nei ma lekko--bo takich dziwiacych sie kpiacych i podkopujacych ich zwiazek było i jest pewnie wielu
jesli to przetrwa --to jest naprawde skała
prawdziwy duch jest jak ....diament (zaraz po weglu krystalicznym z meteorytu:))
oszalec mozna....

chyba kazdy dojrzały człowiek marzy o takim zwiazku
a ilu go ma?