Widok

rozwód

Czy da się rozwieść bez adwokata? bez orzekania o winie. Jak obecnie składa się pozew?- zdalnie czy trzeba wysłać pocztą. Wiem, mam sporo pytań, ale nie wiem od czego mam zacząć :( Wiecie jaki jest orientacyjny czas oczekiwania na sprawę rozwodową w Gdańsku?
Dziękuję za każdą odpowiedź
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem, że Mecenas Klugmann z Wrzeszcza udziela porad telefonicznych w sprawach rozwodowych. Zadzwoń, a dowiesz się wszystkiego co potrzeba. Tutaj masz kontakt: http://klugmann.pl/kontakt/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez sądu się nie obejdzie. Jeżeli nigdy nie byłaś w sądzie, to możesz mieć stres. Dlatego lepiej poradzić się kogoś sensownego abyś nie popełniła błędu. Adwokaci teraz nie są aż tacy drodzy. Może uda Ci się znaleźć kogoś sensowengo i niedrogiego. życzę powodzenia i trzymaj się, bo rozwód wiąze się z emocjami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jednak bym chyba nie ryzykowała, skontaktuj się z jednym z lepszych a wcale niedrogim prawnikiem, mec. Cejrowskim - wie co i kiedy robić by wyszło na Twoja korzyść
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie słuchaj tych co mówią że nie da rady bez adwokata. Jeśli z mężem oboje chcecie to się da. Wystarczy zadzwonić do urzędu stanu cywilnego, powiedzieć że chcecie rozwód i poprosić o wytłumaczenie jakie kroki należy podjąć i jakie papiery złożyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pierwsze slysze o takiej mozliwosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak najbardziej da radę rozwieść się bez adwokata.
Ponadto da się rozwieść zaocznie. Oczywiście jeśli jesteście zgodni i rozwód jest za porozumieniem stron.
Jestem świeżo po takim rozwodzie.
Złożyłam pozew według informacji na stronie gdańskiego sądu.
Pozew w dwóch egzemplarzach, skrócony aktu małżeństwa oraz potwierdzenie przelewu. Potwierdzenie dotyczy opłaty sądowej w wysokości 600 zł.
Te 3 rodzaje dokumentów wysłałam listem poleconym na adres sądu.
Otrzymaliśmy z byłym mężem kilka pism od sądu, m.in. o mediacjach, a także czy zgadzamy się na orzeczenie o rozwodzie zaocznie.
Od momentu wysłania pozwu do rozwodu minęły 3 miesiące i po wszystkim.
Oczywiście dużo zależy od tego czy jesteście zgodni, czy macie dzieci oraz czy sąd ma decydować o podziale majątku.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

da się ;)

Da się choć nie jest łatwo. Wiedza jest bezcenna: https://kancelariakryszak.pl/strefa-wiedzy/rozwod-od-czego-zaczac/ Powodzenia!

Da się rozwieść bez adwokata, ale warto przynajmniej skonsultować kilka kwestii- http://www.adwokatprawarodzinnego.pl

Inne tematy z forum Kobieta

czemu faceci zdradzaja? (135 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Szukam dla siebie nowego zapachu (8 odpowiedzi)

Szukam dla siebie nowego zapachu. W cenie do 100 zł. Które byście polecili? Ważne aby nie był to...

problem z dzieckiem sąsiadów (463 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...

do góry