Widok

muzyka a jazda

stosujecie czasem muzyke przed jazda jako forme dopingu? ja dzisiaj dla przyjemnosci sluchalem muzyczki ktora bardzo lubie, to bylo akurat dosc agrsywne detroit techno i electro. no i nastepnie wyszedlem na rower, stwierdzilem ze mi sie ekstra jedzie i jestem zarabiscie usposobiony do jazdy. srednia na takim moim 50 km odcinku zrobilem prawie o 3 km wieksza niz zwykle. mialem power, odwage, agresje i przyjemnosc z jazdy. no i nie jestem jakos zmachany.
nie raz widzialem kolesi ze sluchawkami na uszach ale myslalem ze muzyka moze tylko jakos urozmaicac jazde a oprocz tego jest niebezpieczna, bo wylacza sluch. ja np lubie slyszec co mi tam w rowerze piszczy i wokol mnie.
no wiec jak to jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego jak jadę to mam słuchawkę tylko w jednym uchu, przez co mam też kontrole nad otoczeniem wokoło mnie.
ja mam w obydwu ale na tyle cicho, że słysze odgłosy z zewn. (wiadomo że nie tak dobrze ale jednak) :D
no dobra, ale czy to Wam pomaga w jezdzie?
mi tak :) jakiś taki wewnętrzny rytm łapie, słucham bo najbardziej/najczęściej lubie jeździć sam ot dlaczego .. :] pozdro
W tym że w czasie 3 - 4h jeżdżenia codziennie na szosie nie będę gadał do siebie :D
Po prostu urozmaicenie monotonności jazdy.
no mi sie szybciej jeździło z muzyka, nie czułem zmęczenia i średnia wyższa :) ale zepsuły mi sie słuchawki i odtwarzacz sprzedałem :) ale nie poprzez forum rowerowe :P
muzyka pomaga we wszystkim oczywiscie odpowiednia.ale jest bardzo niebezpieczna sie juz 2razy wpakowałem prawie pod auto \bo niezauwarzyłem goprzez muzyke która wyłaczcza cie zotoczenia teraz słucham ciszej,ale niestety gdy szybko jedziesz wiatr bardzo przeszkadza hałas wiatru jest spory
do góry