Widok

A&A relacja 18.09.2010

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, rzeczywiście często przeglądałam forum więc czuję się w obowiązki podzielić kilkoma radami i polecić kilka osób:
1. Podziękowania dla rodziców - zrobiliśmy albumy ze zdjęciami z własnego życia, każdy dla swoich rodziców. Albumy sa piekne, w drewnie, niedrogie polecam firma nazywa sie Aldecor. Albumy można zamówić na Allegro.

Podziękowania zrobilismy w piątek, na kolacji u moich rodziców. Chcieliśmy ten bardzo prywatny moment zrobić kameralnie, wśród najbliższych. Również po to aby zaoszczędzić rodzicom w dniu ślubu stresu - bo dla nich to chyba był bardziej stresujący dzień niż dla Nas.

2. Fryzjer - Ola Czerwińska - 100% polecam była cierpliwa, pomocna nie tylko w sprawach fryzury potrafiła rozładować sytuację. Zarówno mobie Mamy i Ja byłyśmy zadowolone z fryzur.
Poza tym to człowiek firma - zamówiliśmy u Oli wytwornice dumy do pierwszego tańca - było przepieknie i profesjonalnie.

3. Makijaż - koleżanka wizażystka, jeśli sie zgodzi podam jej numer. Ale wszystkie, Mamy i Ja byłyśmy zadowolone: makijaże piękne, trwałe, podkreślały urodę. Poza tym kiedy zrobiła sie juz nerowa atmosfera potrafiła ja rozładowac, zagadywała mamy a ręka nawet jej nie drgnęła.
Na co dzień potrafię sie umalować i robie to dobrze ale wiedziałam, że nie mam tak trwałych kosmetyków aby wytrzymały one tyle godzin i założyłam, że nie będę miała czasu na poprawianie i tak było. Dlatego uważam, że dobry makijaż tego dnia nie tylko podkreśla urode Panny Młodej ale również daje komfort, że cały czas wygląda świetnie.

4. Suknia ślubna z salonu Madonna Z Gdyni - jestem bardzo zadowolona, nic z sukienka sie nie stało, nie odpruło. Czułam sie w niej przepieknie i odkąd ja wybrałam wiedziałam ze to ta jedna jedyna. Dziekuję Pani Patrycji.

5. Foto - Grzegorz Kobus - polecam

6. Video - Groszek - filmu oczywiście nie mam - ale nie sądzę abyśmy w tym temacie się zawiedli. Długo zastanawialiśmy się czy w ogóle inwestować w video. Było troche za i przeciw, ostatecznie podjełam decyzję, że chcę mieć film z dnia ślubu. Inaczej czuje sie ślub i wesele z perspektywy osoby zaangażowanej jak Nowożeńcy, Rodzice, rodzeństwo a inaczej z perspektywy gościa. Chciałam poczuć sie gościem na swoim weselu chociażby okiem kamery, spojrzeć w tej drugiej strony.

7. Buty - http://www.fleq.pl - stabilne, piękne, nic sie z nimi nie stało.

8. Panowie z obu rodzin: Ojcowie, Bracia i Mój M - garnitury z Fashion House - każdy znalazł coś na swoją figurę i w przystępnej cenie.

9. Kwiaty na samochód, butonierki wiązanki - Prosta Forma w ETC na Zaspie.
Z Wiązanki i butonierek byłam bardzo zadowolona. Z wystroju na samochód mniej tzn było to ładne ale niekoniecznie o to mi chodziło. Następnym razem wziełabym zdjęcie i pokazała jaki chcę efekt uzyskać a nie liczyła na kreatywność.

10. Wesele - Hotel "Oberża pod Lipami" w Bystrej, sala górna
Jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno My jako organizatorzy i goście.
Komunikacja z pania Kingą bez zarzutu.
Udostępniano Nam nawet salę abyśmy mogli poćwiczyć pierwszy taniec.
Obsługa genialna, sprawna, uprzejma. O nic nie trzeba było sie dopraszać.
Jedzenie super. Mieliśmy menu za 170 zł ale zrobiliśmy małe zamiany: zabraliśmy sałatkę z mandarynkami i talerze serów a dołożyliśmy z menu za 150 zł śledzie na 3 sposoby i jaja moulett na sałatce jarzynowej. Ponad to nie chcieliśmy gratisowej beczki wina (bo mieliśmy dużo swojego) w zamian poprosiłam o szparagi w szynce (z droższego menu). Wszystkie zmiany to strzał w dziesiątkę.
Jedzenia bardzo dużo. Mieliśmy 86 osób na weselu i 70 na poprawinach i jedzenia jeszcze zostało - i już mówię, że niejadków w rodzinach nie mamy:D Goście mówili, że czują się najedzeni, mimo to próbowali wszystkiego.
Miłym zaskoczeniem dla gości było również śniadanie liczone w cenie pokoju - z relacji wiem, że było bardzo dobre. My nie byliśmy w stanie na nie wstać:D
Sala wyglądała przepięknie.

11. DJ Adam Gorlikowski - polecam na 100%. Muzyka dla wszystkich. Konkursy przyzwoite, zabawa po pachy. Z poźniejszych relacji wiem, że goście sie wybawili.
Adam polecił Nam aby za wygrany konkurs dawać szampany zamiast wódki, która i tak goście dostawali jak wyjeżdżali z poprawin i uważam, że pomysł dobry. Adam jest bardzo pomocny, jęsli chodzi również o organizacje samego wesela. Sam konsultował z kuchnią plan uroczystości: ani My ani świadkowej nie musieliśmy zaprzątać sobie tym głowy.

12. Obrączki Goldex na ul. Pilotów.
Długo zastanawialismy sie gdzie kupować czy w "sieciówce" np Apart czy u jubilera. Początkowo chcieliśmy w Apart za ok 1400 zł. Okazało sie jednak, że w naszym modelu obrączka może ważyć od 3,6 do 5g. Nikt nie był w stanie Nam powiedziec ile przeciętnie waży para w tym modelu. A w salonie te, która można obejrzeć to atrapy. Powiedziano Nam tylko, że męska zazwyczaj waży do 4 g, co na parze dało 7 do 7,5 g. Czyli ogólnie nieciekawie. W Goldex zapłaciliśmy 1480 zł za ten sam wzór ale nasze obrączki ważą 9,5 g.
Jesteśmy zadowoleni z takiego wyboru. Obrączki sa bardzo ładne.

13. Paznokcie - salon Bella za Jantarem we Wrzeszczu. Miałam akryl kamuflaż na formie, bez tipsa. Wyglądały ładnie i bardzo delikatnie. Mama miała delikatnie przedłużane żelem - efekt świetny.

14. Moja bielizna ślubna - salon Agnes - rzeczywiście maja największy wybór biustonoszy ślubnych, na różne kształty. Polecam.

Samochód, ciasta - pomagały Nam osoby zaprzyjaźnione.
Winietki - robiłam sama z Mama.
Ponieważ większość gości przed ślubem meldowała sie w Hotelu, kążdy dostał do pokoju mapkę dojazdu do pokoju i plan usadzenia gości przy stole, przygotowane przeze mnie, aby mógł się wcześniej zorientować gdzie siedzi, by uniknąć zbędnego zamieszania.

To chyba wszystko:D
Macie pytania, śmiało pytajcie. Służę pomocą.
Szkoda, że tak szybko minął ten cudny dzień heh :D
Czekam na zdjęcia i film z utęsknieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Serdeczne gratulacje;)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
16. Pierwszy taniec - Robert Melon z Windy - super choreografia, wyszło bardzo dobrze i sie podobało.
Gratulacje!!!
image

Gratulacje :)
http://rekodzielojozi.blogspot.com/
Gratulacje ;)
image
serdeczne gratulacje. Ja mam też Adasia Gorlikowskiego na swoim weselu. Nie widziałam jego w akcji. żadnych filmów. Czy możesz mi powiedzieć, ze to dobry wybór? Pozdrawiam
gratuluję:)
gratualcje
image

http://forum.trojmiasto.pl/Slub-za-granica-zrob-to-sam-t119228,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/second-wedding-relacje-malga-02-10-2010-t191555,1,11.
grauluje:)
image
image
gratulacje:)
Wybór bardzo dobry, było wszystko dla wszystkich, konkursy smieszne ale nie krępujące ani żenujące. Jedyne co mi w pewnym momencie nie pasowało to to, że za długo były życzenia dla gości ktorzy obchodzili jakieś świeto, uważam, że starczy sto lat i piosenka do tańca dla tej osoby, a nie jeszcze kilka przyśpiewek z naszej polskiej tradycji. Wydaje mis ie ze to była jedyna rzecz, która mi nie odpowiadała. Natomiast był to szczegół ktory nie burzył całej imprezy. Nie trzeba było sie niczym martwić - wszystko kontrolował.
beka możesz mi napisać swojego maila bo mam kilka pytań nt sali;)
GRATULUJĘ:)))))))
image
Bardzo prosze o namiary na DJ i jaką cene bierze, prosze o info na maila kobietazgdanska@op.pl

dzięki i gratukuje

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry