Widok

A&A relacja 18.09.2010

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, rzeczywiście często przeglądałam forum więc czuję się w obowiązki podzielić kilkoma radami i polecić kilka osób:
1. Podziękowania dla rodziców - zrobiliśmy albumy ze zdjęciami z własnego życia, każdy dla swoich rodziców. Albumy sa piekne, w drewnie, niedrogie polecam firma nazywa sie Aldecor. Albumy można zamówić na Allegro.

Podziękowania zrobilismy w piątek, na kolacji u moich rodziców. Chcieliśmy ten bardzo prywatny moment zrobić kameralnie, wśród najbliższych. Również po to aby zaoszczędzić rodzicom w dniu ślubu stresu - bo dla nich to chyba był bardziej stresujący dzień niż dla Nas.

2. Fryzjer - Ola Czerwińska - 100% polecam była cierpliwa, pomocna nie tylko w sprawach fryzury potrafiła rozładować sytuację. Zarówno mobie Mamy i Ja byłyśmy zadowolone z fryzur.
Poza tym to człowiek firma - zamówiliśmy u Oli wytwornice dumy do pierwszego tańca - było przepieknie i profesjonalnie.

3. Makijaż - koleżanka wizażystka, jeśli sie zgodzi podam jej numer. Ale wszystkie, Mamy i Ja byłyśmy zadowolone: makijaże piękne, trwałe, podkreślały urodę. Poza tym kiedy zrobiła sie juz nerowa atmosfera potrafiła ja rozładowac, zagadywała mamy a ręka nawet jej nie drgnęła.
Na co dzień potrafię sie umalować i robie to dobrze ale wiedziałam, że nie mam tak trwałych kosmetyków aby wytrzymały one tyle godzin i założyłam, że nie będę miała czasu na poprawianie i tak było. Dlatego uważam, że dobry makijaż tego dnia nie tylko podkreśla urode Panny Młodej ale również daje komfort, że cały czas wygląda świetnie.

4. Suknia ślubna z salonu Madonna Z Gdyni - jestem bardzo zadowolona, nic z sukienka sie nie stało, nie odpruło. Czułam sie w niej przepieknie i odkąd ja wybrałam wiedziałam ze to ta jedna jedyna. Dziekuję Pani Patrycji.

5. Foto - Grzegorz Kobus - polecam

6. Video - Groszek - filmu oczywiście nie mam - ale nie sądzę abyśmy w tym temacie się zawiedli. Długo zastanawialiśmy się czy w ogóle inwestować w video. Było troche za i przeciw, ostatecznie podjełam decyzję, że chcę mieć film z dnia ślubu. Inaczej czuje sie ślub i wesele z perspektywy osoby zaangażowanej jak Nowożeńcy, Rodzice, rodzeństwo a inaczej z perspektywy gościa. Chciałam poczuć sie gościem na swoim weselu chociażby okiem kamery, spojrzeć w tej drugiej strony.

7. Buty - http://www.fleq.pl - stabilne, piękne, nic sie z nimi nie stało.

8. Panowie z obu rodzin: Ojcowie, Bracia i Mój M - garnitury z Fashion House - każdy znalazł coś na swoją figurę i w przystępnej cenie.

9. Kwiaty na samochód, butonierki wiązanki - Prosta Forma w ETC na Zaspie.
Z Wiązanki i butonierek byłam bardzo zadowolona. Z wystroju na samochód mniej tzn było to ładne ale niekoniecznie o to mi chodziło. Następnym razem wziełabym zdjęcie i pokazała jaki chcę efekt uzyskać a nie liczyła na kreatywność.

10. Wesele - Hotel "Oberża pod Lipami" w Bystrej, sala górna
Jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno My jako organizatorzy i goście.
Komunikacja z pania Kingą bez zarzutu.
Udostępniano Nam nawet salę abyśmy mogli poćwiczyć pierwszy taniec.
Obsługa genialna, sprawna, uprzejma. O nic nie trzeba było sie dopraszać.
Jedzenie super. Mieliśmy menu za 170 zł ale zrobiliśmy małe zamiany: zabraliśmy sałatkę z mandarynkami i talerze serów a dołożyliśmy z menu za 150 zł śledzie na 3 sposoby i jaja moulett na sałatce jarzynowej. Ponad to nie chcieliśmy gratisowej beczki wina (bo mieliśmy dużo swojego) w zamian poprosiłam o szparagi w szynce (z droższego menu). Wszystkie zmiany to strzał w dziesiątkę.
Jedzenia bardzo dużo. Mieliśmy 86 osób na weselu i 70 na poprawinach i jedzenia jeszcze zostało - i już mówię, że niejadków w rodzinach nie mamy:D Goście mówili, że czują się najedzeni, mimo to próbowali wszystkiego.
Miłym zaskoczeniem dla gości było również śniadanie liczone w cenie pokoju - z relacji wiem, że było bardzo dobre. My nie byliśmy w stanie na nie wstać:D
Sala wyglądała przepięknie.

11. DJ Adam Gorlikowski - polecam na 100%. Muzyka dla wszystkich. Konkursy przyzwoite, zabawa po pachy. Z poźniejszych relacji wiem, że goście sie wybawili.
Adam polecił Nam aby za wygrany konkurs dawać szampany zamiast wódki, która i tak goście dostawali jak wyjeżdżali z poprawin i uważam, że pomysł dobry. Adam jest bardzo pomocny, jęsli chodzi również o organizacje samego wesela. Sam konsultował z kuchnią plan uroczystości: ani My ani świadkowej nie musieliśmy zaprzątać sobie tym głowy.

12. Obrączki Goldex na ul. Pilotów.
Długo zastanawialismy sie gdzie kupować czy w "sieciówce" np Apart czy u jubilera. Początkowo chcieliśmy w Apart za ok 1400 zł. Okazało sie jednak, że w naszym modelu obrączka może ważyć od 3,6 do 5g. Nikt nie był w stanie Nam powiedziec ile przeciętnie waży para w tym modelu. A w salonie te, która można obejrzeć to atrapy. Powiedziano Nam tylko, że męska zazwyczaj waży do 4 g, co na parze dało 7 do 7,5 g. Czyli ogólnie nieciekawie. W Goldex zapłaciliśmy 1480 zł za ten sam wzór ale nasze obrączki ważą 9,5 g.
Jesteśmy zadowoleni z takiego wyboru. Obrączki sa bardzo ładne.

13. Paznokcie - salon Bella za Jantarem we Wrzeszczu. Miałam akryl kamuflaż na formie, bez tipsa. Wyglądały ładnie i bardzo delikatnie. Mama miała delikatnie przedłużane żelem - efekt świetny.

14. Moja bielizna ślubna - salon Agnes - rzeczywiście maja największy wybór biustonoszy ślubnych, na różne kształty. Polecam.

Samochód, ciasta - pomagały Nam osoby zaprzyjaźnione.
Winietki - robiłam sama z Mama.
Ponieważ większość gości przed ślubem meldowała sie w Hotelu, kążdy dostał do pokoju mapkę dojazdu do pokoju i plan usadzenia gości przy stole, przygotowane przeze mnie, aby mógł się wcześniej zorientować gdzie siedzi, by uniknąć zbędnego zamieszania.

To chyba wszystko:D
Macie pytania, śmiało pytajcie. Służę pomocą.
Szkoda, że tak szybko minął ten cudny dzień heh :D
Czekam na zdjęcia i film z utęsknieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Serdeczne gratulacje;)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
16. Pierwszy taniec - Robert Melon z Windy - super choreografia, wyszło bardzo dobrze i sie podobało.
Gratulacje!!!
image

Gratulacje :)
http://rekodzielojozi.blogspot.com/
Gratulacje ;)
image
serdeczne gratulacje. Ja mam też Adasia Gorlikowskiego na swoim weselu. Nie widziałam jego w akcji. żadnych filmów. Czy możesz mi powiedzieć, ze to dobry wybór? Pozdrawiam
gratuluję:)
gratualcje
image

http://forum.trojmiasto.pl/Slub-za-granica-zrob-to-sam-t119228,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/second-wedding-relacje-malga-02-10-2010-t191555,1,11.
grauluje:)
image
image
gratulacje:)
Wybór bardzo dobry, było wszystko dla wszystkich, konkursy smieszne ale nie krępujące ani żenujące. Jedyne co mi w pewnym momencie nie pasowało to to, że za długo były życzenia dla gości ktorzy obchodzili jakieś świeto, uważam, że starczy sto lat i piosenka do tańca dla tej osoby, a nie jeszcze kilka przyśpiewek z naszej polskiej tradycji. Wydaje mis ie ze to była jedyna rzecz, która mi nie odpowiadała. Natomiast był to szczegół ktory nie burzył całej imprezy. Nie trzeba było sie niczym martwić - wszystko kontrolował.
beka możesz mi napisać swojego maila bo mam kilka pytań nt sali;)
GRATULUJĘ:)))))))
image
Bardzo prosze o namiary na DJ i jaką cene bierze, prosze o info na maila kobietazgdanska@op.pl

dzięki i gratukuje

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry