Widok
Co na twarz ... PUDER? PODKŁAD?
Powoli idzie wiosna i czy to prawda, że podkład powinno zastąpić się pudrem? Kiedyś gdzieś tak czytałam.
Ja nakładam na twarz krem a później podkład, cienie itd. z tym, że strasznie się zaczynam się świecić po około 3 godzinach :/
Jak było zimno to było okey. A znowuż jak nałożę podkład a na to jeszcze puder to strasznie dziwnie czuję twarz :/
Co wy nakładacie na twarz w te cieplejsze dni? Albo nawet w te letnie upalne?
Ja nakładam na twarz krem a później podkład, cienie itd. z tym, że strasznie się zaczynam się świecić po około 3 godzinach :/
Jak było zimno to było okey. A znowuż jak nałożę podkład a na to jeszcze puder to strasznie dziwnie czuję twarz :/
Co wy nakładacie na twarz w te cieplejsze dni? Albo nawet w te letnie upalne?
Ja nakładam wszystko - od dawna...pierw tonik rano, później krem, się wchłonie (zęby zdążę umyć) podkład, korektor i puder...problem w tym, że trzeba takich kosmetyków używac i tak nakładac, najlepiej przy dziennym świetle a nie w łazience, żeby nei wyglądac jak stara pudernica...chociaż oficjlanie się do nich kwalifikuję, bo ja z tych, co bez podkładu po domu nei chodze, mam brzydką cerę i wyglądam okropnie, cienie pod oczami i neiciekawa skóra - kolor i faktura. Zycie, zazdroszcze kobietkom które nie muszą...
Często nakładam bronzer albo róz na policzki ,ale z tym trzeba baaardzo ostrożnie
Często nakładam bronzer albo róz na policzki ,ale z tym trzeba baaardzo ostrożnie
Latem bronzer na suchą oczyszczoną twarz. Może spróbuj puder w kulkach, wybierając odcienie opalone. Jeśli masz bronzer z błyszczącymi drobinkami - to sam urok jest ich na twarzy..pięknie połyskują w świetle i w słońcu. Polecam Firmę Golden Rose - mają dobre tego typu pudry.
Ponadto jeśli chodzi o puder, jeśli chcesz uzyskać efekt matu - to polecam puder w musie Firmy Maybelline Matt. On jest b. dobry zarówno latem jak i zimą. Dla mnie niezastąpiony. Skóra się nie świeci. Od lat go używam.
Ponadto jeśli chodzi o puder, jeśli chcesz uzyskać efekt matu - to polecam puder w musie Firmy Maybelline Matt. On jest b. dobry zarówno latem jak i zimą. Dla mnie niezastąpiony. Skóra się nie świeci. Od lat go używam.
Polecam podkład mineralny sefory (tylko nie matujący bo jest zbyt ciężki). Połączenie podkładu z pudrowym wykończeniem, gwarantującym zmatowienie cery.Wygląda jak zwykły puder w kamieniu, ale po nałóżeniu świetnie stapia się z cerą. Nakładać pędzlem, poprawki gabeczką w ciągniu dnia, ale raczej nie jest to potrzebne, no chyba,że na wieczorne wyjście. Proponuje odcień zbliżony do naturalnego lub ciut jaśniejszy, sam się dopasuje kolorostycznie. Koszt około 60 zł.Polecam jako profesjonalna wizażystka, sama używam i na nich pracuje na klientkach
Wiosna i latem to przede wszystkim filtry!!
Sprobuj moze taka kombinacje - krem koloryzujacy np. tu masz kilka do wyboru:
http://www.escentual.com/make-up/face/tinted-moisturisers/
na to puder sypki mineralny np. Bare Minerals Veil lub Clinique Almost Powder Make-up - twarz matowa i dobrze chroniona przed sloncem, zdrowy ladny odcien.
Na to ewentualnie mineralny roz.
Sprobuj moze taka kombinacje - krem koloryzujacy np. tu masz kilka do wyboru:
http://www.escentual.com/make-up/face/tinted-moisturisers/
na to puder sypki mineralny np. Bare Minerals Veil lub Clinique Almost Powder Make-up - twarz matowa i dobrze chroniona przed sloncem, zdrowy ladny odcien.
Na to ewentualnie mineralny roz.
Ja polecam puder mineralny. Używam trzech kroków Clinique a potem puder mineralny tej samej marki i naprawdę widzę poprawę na mojej twarzy ( a mam z nią trochę problemów ) Faktycznie po paru godzinach zaczynam się świecić ale wtedy używam bibułek matujących. Świetnie absorbują sebum z twarzy i naprawdę przestaje się błyszczeć cera i nie trzeba jej dodatkowo obciążać pudrem. Puder mineralny tak mi się spodobał, że używam go przez cały rok.