Widok

Dworek Novello - Banino

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy jest ktoś w stanie coś powiedzieć o tym miejscu??
Jak obsługa sala koszty jedzenie???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej ja mam w Novello wesele w lipcu,sa tam 4 sale,zalezy na ile chcesz osob,ja wybralam Kaszubska bo jest najladniejsza.Jesli chodzi o ceny to mam menu 155zl osoba ale m-c przed slubem moge cos dobrac ewentualnie pozamieniac potrawy np.galarety rybne na potrawy miesne.Alkohol mam swoj wiec niewiem jakie sa cenu u nich,najlepiej wejdz do nich na stronke www.novello.pl albo zadzwon.3 tyg temu dostalam nowa oferte weselna w ktorej sa pokoje 2 osobowe za 100zl,wczesniej bylo 150zl za pokoj 2 os. wiec jest to przyzwoita cena bo mysle ze zawsze na wesele powinny byc specjalne ceny za nocleg jak w innych lokalach.Pokoje sa naprawde fajne,zreszta zobacz na stronce.Zaliczki dalam okolo 1000zl,wsumie to dokladnie nie pamietam bo bylo to pol roku temu,mam zapisane w umowie wiec jak bedziesz chciala to moge sprawdzic.Jesli chodzi o tort i ciasta to mam swoje ale mozesz u nich zamowic.Najlepiej zasiegnac opini u kogos kto juz mial tam wesele ale wiem ze duzo osob z konkurencji pisze negatywne opinie wiec za bardzo nie mozna ufac.A kiedy chcesz robic wesle?Jesli bedziesz dalej zainterresowana moge po moim weselu zdac ci relacje co i jak.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za informacje:) z tego co piszesz to całkiem fajnie. widziałam trochę zdjęć stamtąd dlatego się zastanawiam nad tym:)
Witam.
Byłam w dworku na weselu jako gość i naprawde NIE POLECAM!!. Najważniejszym powodem jest jedzenie--a raczej brak jedzenia---poprostu wyszliśmy z wesela głodni...
a mozesz mi powiedziec kiedy bylas na weselu w Novello??dziwne bo niedawno dziewczyna zdawala relacje z wesela ktore tam miala i mowila ze bylo duuuzo jedzenia i nawet zostalo.Mam nadzieje ze u mnie wszystko bedzie ok.Wsumie to sama niewiem czy wierzyc takim krotkim opiniom,moze bys cos wiecej napisala?Co bylo w menu??Ja wybralam ten lokal z polecenia kolegi ktory byl tam gosciem weselnym,dziwne ze jeden pisze ze jedzenia duzo a drugi ze malo.....Nie jestem tu czesto na forum,akurat leze chora i mam wiecej czasu posiedziec w necie ale sa tu osoby ktore sa wlascicielami innych lokali i wystawiaja negatywne opinie innym.Ale ja bede mogla powiedziec cokolwiek w lipcu po swoim weselu.
też się dziwie, bo widziałam,że jedzenia jest dużo i dobre....
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Kinga, mnie tez interesuja ceny pokoi w Novello, bo mnie zaproponowali wyzsze ceny, a bylam u nich w zeszlym tygodniu. Prosze napisz cos wiecej.Pozdrawiam
hej, ja tez mam wesele w lipcu w Novello. A ktorego lipca masz, jesli moge spytac? Mimo zlych opini na temat Novello jestem dobrej mysli. Powodzenia w przygotowaniach :)
Kinga, czy mogłabyś napisać więcej na temat ceny pokoi w Novello, nowe ceny przysłali na twoje zapytanie, czy ze względu na wcześniejszą rezerwacje? Jeżeli możesz, to odpisz na septembers@chello.pl
Witam
na weselu byłam w dworku we wrześniu 2009. Z tego, co mówiła rodzina, organizatorzy nie wywiązywali się z ustaleń. Dopiero po dość wyraźnym zwróceniu im uwagi, próbowali to naprawić. Jak pisałam wcześniej, chodziło o ilość jedzenia, było go bardzo mało, na poprawinach puste stoły oraz na przykład o to, że zamienili ciasta, które były w menu weselnym innej pary w sali obok. Myślę, ze trzeba ich poprostu bardzo mocno przypilnować, a wszystko będzie dobrze...pozdrawiam
Wsumie chyba ostatnio wprowadzili ta oferte z pokojami za 100zl i wydaje mi sie ze to dla kazdego bo jak bylam na 2 rozmowie w Novello to dali mi ta oferte wiec mysle ze najlepiej zadzwon do nich.pozdrawiam
Kinga, tez mam pokoje za 100 zl :) i to dzieki Twojej wypowiedzi na weselniku. dzieki! Ja tez mam wesele na sali kaszubskiej, masz juz pomysl jak ustawic stoly? Pozdrawiam
Mysle ze jak bede w maju w Polsce to wtedy podjade do Novello i na miejscu zadecyduje jak ustawic stoly.Milaneza a ty kiedy masz wesele w Novello??Jesli masz przedemna to chetnie skontaktowalabym sie z Toba zeby dowiedziec sie jak bylo no i jesli ja mam przed toba to rowniez udziele ci informacji co i jak:)Zreszta bede co jakis czas pisala jak czegos nowego sie dowiem,chociaz mysle ze do maja nic nowego nie wniose do tematu bo jestem teraz za granica.Ale bede w maju w Novello wplacac reszte zaliczki wiec podpytam sie o pare rzeczy:) Wiadomo ze ciezko teraz czytac jakies negatywne opinie jak sie ma juz wszystko zarezerwowane,tez jestem dobrej mysli,jesli to prawda ze czasem bywalo malo jedzenia to mysle ze personel z Novello sam powinien wyciagnac z tego wnioski.Ja napewno zdam relacje z mojego wesela 24 lipca i napewno wstawie zdjecia np.potraw i ogolnie wystroju itp.bo tego wlasnie mi tu brakuje ze dziewczyny ktore mialy tam wesele nie wstawily zadnych fotek itp.Wiadomo ze rowniez personel Novello udziela sie na tym forum i tez moze sam sobie wystawiac opinie ale tego nie da sie uniknac.No jestem ciekawa czy ktoras z was ma tez 24 lipca wesele w novello bo sa tam 4 sale i wiem ze na 2 jednoczesnie moga odbywac sie wesela.pozdrawiam
Hej Kinga, ja tez nie mieszkam w Polsce, wiec dostep do Novello mam ograniczony, ale za to mam kochana Mame, ktora mi wszystkiego pilnuje:) Ja mam wesele tydzien po Tobie, 31 lipca, wiec bede czekac na relacje od Ciebie:) Mam kontakt z jedna z forumek, co miala wesele w zeszle wakacje. Jak chcesz to moge Ci przeslac co mi napisala, odezwij sie na septembers@tlen.pl. Pozdrawiam
Witam, niestety na ten temat nie pomogę, ale szczerze mogę polecić dwór kaszubski magnat w bojanie, super organizacja, dobre jedzenie za nieduże pieniądze, obsługa też ok. www.dwor-magnat.pl
Polecam :)
Polecam Dworek,jedzenie jest bardzo dobre,a salę każdy może wybrać wg uznania.Pozdrawiamy zespół MASSUANA
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, planujemy wesele na 18 czerwca 2011 właśnie w Novello. Nie wiem jednak czy to dopra opcja. Jak wyglądają sprawy organizacyjne, chodzi mi o szybkośc kontaktu z personelem. Ostatnio czekałam 3 dni aż odpisali mi na maila. No i jeszcze jakie maja jedzenie, bo to jest dla mnie najważniejsze. Z góry dziękuję za info.
image
hejka
ja niemam zadnych problemow z organizacja,jesli cos chce wiedziec poprostu do nich dzwonie:) jestem za granica ale wesele juz w lipcu wiec wole dzwonic niz pisac email bo czasem odrazu musze cos wiedziec.Ale ty masz jeszcze duzo czasu wiec mozesz kontaktowac sie poprzez email.Tu na forum jest dziewczyna ktora miala w zeszlym roku wesele w Novello wiec jak znajde do niej email to ci przesle to mozesz do niej napisac.
wsumie to napisz na moj ewa30@o2.pl to przesle ci to co dostalam od jedej z dziewczyn.
Dzięki i już wysłałam maila
image
king i milaneza
ja mam 17 lipca na kaszubskiej
wiec przed wami
jestem maniaczka internetowa wiec na pewno zdam wam relacje

pamiętacie może skąd oni biorą ciasta?
bo chciałabym spytać kogoś o opinie albo sama wypróbować coś z tej cukierni a zapomniałam kompletnie nazwę
image
hej frycia, z tego co wiem to cukiernia nazywa sie Janca i jest w Kartuzach.Ja tez jeszcze sie nie zdecydowalam czy chce ciasta od nich. Jakbys probowala ich wypiekow to zdaj relacje czy smaczne.pozdrawiam
a propos novello, pamiętajcie,że teraz już się nie da dojechać normalnie tylko dookoła, a na tym rondzie z drugiej strony lotniska się niezłe korki tworzą. Staliśmy dzisiaj 30 min, nie wspominając,że trasa dłuższa. Jestem zła jak nie wiem. Mieszkam w baninie, więc poprostu zwracam uwagę jak będziecie w dniu ślubu jechać. Z gdyni to 20 można jeszcze. Z gdańska to się teraz niefajnie jeździ. Tak tylko jakby ktoś tam dawno nie był to od soboty niestety taka nam się "ładna" droga zrobiła
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Też o tym czytałam.
Ślub będziemy mieli w Nowym Porcie w Gdańsku a potem wymyśliłam że pojedziemy Spacerową. Przez Osową i wioski pojedziemy a nie przez obwodnicę - może naokoło ale bez korków :)
image
Witam Dziewczyny, postanowiłam odświeżyć trochę ten wątek, bo mnie bardzo interesuje ;) Jak tam Wasze przygotowania do wesela? Frycia, Ty masz najszybciej, więc powinnaś mieć już wszystko załatwione. Ostatnio przeczytałam na stronie Novello, że maja jakieś nowe klimatyzowane domki campingowe. Wiecie coś o tym?

Pozdrawiam
uuu kochana :)
mnie to nie pytaj bo ja wszystko na ostatnią chwilę robię.
Nie mam kamerzysty, auta, poradnictwa rodzinnego, stroju dla męża no i nawet sukni dla siebie też nie.. choć zamówiona.. to ciągle czekam bo przez te wulkany i pyły przesyłka się opóźnia.
Do końca tego miesiąca musimy tam pojechać, dogadać wszystkie szczegóły i zapłacić.
O domki pytałam się kilka miesięcy temu to mi kierowniczka powiedziała, że nie mam w ogóle brać ich pod uwagę. Więc wynajęłam wszystkie pokoje hotelowe jakie mieli.
image
Planuję tam wesele we wrześniu 2011 r. Byłam tam w sobotę i szczerze nikt nie mówił mi o klimatyzowanych domkach. Jak czegoś się dowiesz to daj znać, proszę bo niestety mieszkam za granicą i nie dam rady zadzwonić. Pozdrawiam
No to ciekawe co z tymi domkami bedzie. My tez mamy zarezerwowany cały hotel na przyszły rok, ale i tak brakuje nam kilku miejsc, także domki bardzo pożądane. Powiem Wam, że trochę się martwię o to nasze Novello, bo z tego co tak obserwuje na forum to malutko osób planuje tam wesele.

A Tobie Frycia życzę powodzenia w załatwianiu ostateczności ;) na pewno zdążysz
Aurinio88 możesz mi powiedziec jak tam menu Ci się podoba bo ja mam małe wątpliwości? czytałam trochę na forum i się martwię. A dlaczego Ty się martwisz?
Dzięki :) też tak myślę.
Menu zawsze sami ustalacie indywidualnie.
To co oni podają to po prostu przykłady.
A jak macie za rok... to myślę że na ustalanie menu jeszcze za wcześnie

Za 60 dni zdam Wam tu pełny raport z mojego wesela i poprawin, jeśli w czymś Wam to pomoże :)
image
Dziękujemy Ci bardzo. No ja co do tych zasłyszanych opini podchodzę z dystansem. I tak jak Frycia mówi menu będziemy ustalać sami. No ale jak na razie to nie martwie się tym. Najbardziej boję sie, ze obok mnie będzie jeszcze kilka wesel, a bardzo bym tego nie chciała, bo to zawsze wspólny ogród i takie tam. Jeszcze jedna kwestia mnie martwi, a mianowicie remontu i tej rzekomej rozbudowy. Boję się, że będzie brudno i masę jakiegoś sprzętu budowniczego ;(
Proszę nie straszcie mnie, jaki remont? a co do wesel to chyba nie kolidują ze sobą prawda? Ja chciałam wynając wszystkie pokoje i nie chce sie nimi dzielic.
No my też mamy wszystkie pokoje zarezerwowane, ale to nie oznacza, że na sali obok nie może byc innego wesela. A jeśli mówie o remontach to chodzi mi o rozbudowę tego dworku. Oni chca tam w tyle postawić taką wiatę drewnianą, czy coś w tym stylu. W każdym razie ma być tam sala mogąca pomieścić ok.500 osób
image
Ja mam na sali Kaszubskiej i ok. 200 osób mam nadzieję że nie będzie ciasno-przydałaby się ta wiata:))
My też mamy na sali kaszubskiej, ale ok.140 osób. Sandra89 a kiedy dokładnie macie weselicho?
image
17 września 2011, teraz się obawiam że może byc ciasno, no ale trudno sale jest piekna, szczególnie w dniu ślubu - śliczny wystrój widziałam bo w sobotę mieli wesele.
To fajnie, my mamy 18 czerwca. A sala jest cudowna, jak ją zobaczyłam, to od razu się w niej zakochałam. Mimo że widziałam ją w ogóle nie udekorowaną. A mówisz, że wystrój mieli ładny? A możesz tak w skrócie opisać co tam było;) I podpisaliście już umowę?
image
Jeszcze nie podpisaliśmy ale mamy rezerwację, kobietka mówiła że to jest ich stanardowy wystrój żywe białe kwiaty pięknie ulożone bukiety w wazonach, świece, serduszka, wszystko było dopracowane każdy detal np. serwetki (delikatna zieleń z złotymi zdobieniami). Pomimo że zieleń nie jest moim ulubionym kolorem to na sali pasował idealnie.
To się bardzo cieszę. No i mam nadzieję, że będziemy zadowolone z podjętych decyzji;)
image
Ja też mam taką nadzieję zwłaszcza że mam dużą rodzinę która ma duuuuuuuuuuużżżżżżżżżżże wymagania. Spotykamy sie rzadko przede wszystkim na weselach i nie chce dac klapy:))
Z tą klapą to chyba każda z nas tak ma ;) Życze powodzenia w podpisaniu umowy i daj później znać jak poszło i jestem ciekawa jakie zaproponują Wam ceny itd.;)
image
Ok, dam znac, zastanawia mnie tylko dlaczego mi powiedziała ze pokój 2 osobowy kosztuje 120 zł a dziewczyny wyżej pisały że maja pokój za 100 zł, mówiłam jej o tym a ona mówiła że niestety ale ceny sie nie zmienia pomimo tego, iż chce zarezerwowac wszystkie pokoje.
Ja też tak mam. I też się nad tym zastanawiam, ale nie wiem czy dziewczynom nie chodzilo przypadkiem, że mają pokój za 100zł od osoby. Bo ja mam 60 zł./za osobe no i rzekomo 90zl/os za apartament. Ale mam zamiar negocjować. Też bierzemy cały hotel,wiec zamierzam walczyć o zniżkę. My umowę podpisywaliśmy z panem Sławkiem. Bardzo miły człowiek
image
Jeżeli podpisałaś umowę to nie wiem czy mozesz negocjowac cenę. Zaproponowała nam menu za 155 zł, chielibysmy tez skorzystac z ciast i alkoholu od nich. Czytałam na forum że ciasta są od nich bardzo dobre, a co do alkoholu to wolę wziac od nich niż płacic 500 zł do tego transport no i oczywiście paliwo na poszukiwania najtańszego alkoholu.
ja mam na umowie 50 zł/os za nocleg
bez względu na to kto w jakim pokoju będzie
może mają inne ceny na następny rok
image
Oj to jestem w szoku. Ja też chcę taką cenę;) No być może, że w przyszłym roku obowiązuje inny cennik.
image
Przejrzałam jeszcze teraz moją umowę i powiem Wam, że ja na temat ceny pokoi nie mam w niej ani słowa. Jest tylko adnotacja, że rezerwuję cały hotel. Chyba muszę napisać maila do gościa, z którym podpisywałam umowę, a mianowicie pana Sławka
image
Jeżeli chodzi o pieniądze to takie sprawy najlepiej osobiście moim zdaniem
image
hej
Ja bylam w zeszlym tygodniu i Novello ustalac juz konkretnie menu i okazalo sie ze to co mam w umowie juz nie obowiazuje tzn. pani powiedziala ze kierownictwo sie zmienilo i w zwiazku z tym cennik za osobe za pokoj wynosi 160zl za 2os a nie 100zl za 2os. jak bylo wczesniej....
No troche sie zdziwilam jak pani rowniez powiedziala ze niewie co mi wczesniej powiedziano ale troche sie pozmienialo.Akurat niemam umowy przy sobie bo jestem za granica ale pamietam ze bylo w niej ze ceny moga ulec zmianie.Czyli wszystko zgodnie z prawem.Rowniez w umowie mialam cene 25zl za osobe za poprawiny a jest teraz 45zl lacznie z obiadem na poprawinach.Bo wczesniej wzielam opcje ze to co zostanie z wesela plus zupa za cene 25zl. Rowiez mam zarezerwowane wszystkie pokoje gdzie wplacilam zaliczke.Wsumie nie powinno tak byc ze skoro kierownictwo sie zmienia po raz kolejny to personel nic nie wie co bylo wczesniej ustalane.Wczesniej wybralam meny weselne 155zl za osobe a teraz maja tak zrobione ze idzie sie ustalac z kucharzem menu i wtedy ustala cene.To akurat mi sie spodobalo bo kucharz jest bardzo mily i widac ze zna sie na rzeczy:) podpowiedzial mi pare rzeczy i wlasnie czekam az przesla mi na email cene za osobe ale nie powinno by wiecej niz 160zl.Acha co do domkow to powiedziano mi ze juz ich nie bedzie akurat je wywozili jak tam bylam.Tez na poczatku sie wystraszylam bo mam okolo 90osob a miejsc noclegowych jest na okolo 70 osob ale juz wiem ze pare osob pojedzie na noc do domu wiec nie bedzie problemu.Jak bylam w Novello w pazdziernku to kierowniczka byla pani Monika ktora zapewniala mnie ze napewno juz obsluga sie nie zmieni a teraz znowu sie zmienila i tamta pani Monika juz tam nie jest kierowniczka tylko inna pani tez nazywa sie Monika.Mam nadzieje ze do lipca kierownictwo sie nie zmieni....Najlepiej pojechac tam osobiscie.pozdrawiam
O kurcze, to mnie zaskoczyłaś. Ja podpisywałam umowę w lutym z panem Sławkiem, managerem, i mam wszystko tak jak mówisz, z tym że pokoje zwykłe za 120zł/ 2os a apartament 180zl/2os.
Zamierzam sie wybrać w czerwcu do pana Sławka i porozmawiać, bo niepokoi mnie taki stan rzeczy. Nie chce zeby mi się co miesiac cos zmieniało. Bardzo mi się to nie podoba. Nie wiem jak Wy, ale ja się zaczynam troche martwić.
image
Ja mam wesele 21 sierpnia w Novello.
Niestety co do osób z którymi załatwia się poszczególne kwestie to jest nie najlepiej.Ja mam rezerwacje już od 2 lat i za każdym razem kiedy tam jesteśmy to rozmawiamy z kimś innym i za każdym razem mam nerwa że obsługa się zmieniła.Już pare kwestii było zmieniane przez coraz to inne nowe osoby.To dość nieprofesjonalne.
A jeśli chodzi o somki to już ich nie ma.Oni z nich sie wycofali choc szkoda.Byłam tam dzisiaj.
jeśli któraś z Was szuka nie drogiego noclegów w tych rejonach,to polecam Gościniec Witniówka http://www.witoniowka.pl piękne pokoje ok.40zl za osobe i mozna tez sie dogadac ze sniadankiem dla gosci.mila atmosfera,czysciutko:)
kinga...Zgodzilas sie bez walki na te nowe ceny pokoi mimo tego ze mialas wpłaconą zaliczke za pokoje? Ogólnie to niezły przekręt w tym Novello, muszę się tam wybrać.
o q_wa !!!!!!!!!!
a jak nie mam tyle to co? nie bede miala wesela?
musze tam pojechac koniecznie!
image
Dziewczyny!
Znalazłam moją umowę i piszę co jest napisane:

punkt 7
W przypadku podwyżki cen asortymentu produkcyjnego istnieje możliwość wzrostu cen konsumpcji za osobę.

czyli zmiany kwot z umowy są możliwe, ale tylko w menu!
Czyli tak jak napisałaś.. idziesz do szefa kuchni i z nim ustalasz.
Ale umowa to umowa i nie ma żadnych adnotacji umożliwiających im podwyższyć mi cen za usługi noclegowe :)
image
hej dziewczyny, trafiłam tu przypadkiem w poszukiwaniu info o dobrej pralni i mam dla Was takie info dotyczące ilości jedzenia na weselu. W sierpniu 2009r brałam ślub, wesele co prawda było w dworku, który nie znajduje się w pobliżu 3miasta, ale też słyszeliśmy różne opinie na jego temat, a zwłaszcza powtarzające się, iż było mało jedzenia. Pewnej niedzieli podjechaliśmy więc tam i wypytaliśmy osoby, które były na poprawinach - warto zwłaszcza zapytać mamę pani młodej, która udzieli najwięcej wskazówek. Więc może tak zróbcie. Generalnie okazało się, iż jedzenia to aż tak wiele oni nie serwują, więc trzeba mieć na to oko. Dlatego też dokładnie ustaliliśmy z nimi menu i ilości jakie mają być (np. porcja rosołu w ml, z ilu kg ziemniaków zrobią frytki, ziemianki gotowane, porcje mięsiw - ile sztuk i po ile mniej więcej gram, itp.). Dodatkowo oprócz standardowego menu domówiliśmy do obiadu zwykłych kotletów z 15 kg piersi kurczaka (wesele na 100 osób), poza obiadem do przekąsek domówiliśmy też śledziki i takie sałatki, których nie było w menu. Mieliśmy też dodatkowo udziec i wiejski stół. Przy organizacji imprezy, na którą wydaję się tyle pieniędzy warto jednak wyłożyć dodatkowo ze 2 tys zł i domówić coś, aby później nie było "wtopy". My za menu weselne płaciliśmy chyba 175zł/os - bez w/w dodatków i bez alkoholu, napojów, ciasta i owoców. (Ciasta zamówiliśmy od Sowy, na tort polecam kostkę królewską - wzięliśmy większy tort niż było trzeba na tylu gości, a na poprawinach to z ciast rozszedł się w 1 kolejności - tak wszystkim smakował - więc polecam, a co tu dużo mówić sama uwielbiam ten smak - warto więc skoczyć do cukierni i skosztować na miejscu 1 kawałek!;). Noclegi mieliśmy po 60zł/os, ale dworek był cały nasz, bo wykupiliśmy wszystkie miejsca (było ich mniej niż gości ogółem). Impreza się na szczęście udała ;) Pomyślcie więc o takiej wizycie w niedzielę i dyskretnie wypytajcie opinie gości na interesujący was temat. Życzę Wam Kobietki powodzenia i dużo szczęścia :)
Wczoraj napisalam email w sprawie tych cen za pokoje i ze nie jestem zadowolona z tego co tam sie dzieje ze najpierw mialo byc 50zl za osobe a teraz 80zl i to ze zmienia sie kierownictwo nie oznacza ze moga tak zmieniac cennik.No i odpisano mi ze zostana przy tej pierwszej cenie czyli tanszej.Denerwuje mnie to zamieszanie bo czemu tydzien temu powiedziano mi ze musze zaplacic drozsza stawke a teraz ze jednak tansza.Niepotrzebne nerwy przez to wszystko.Kurcze pewnie nie jestem jedyna ktora przez to przechodzi ale mam nadzieje ze wiecej nie bedzie takich nieporozumien.Oczywiscie zdam relacje juz po weselu jak wszystko poszlo:)))
kinga a kiedy masz wedding?
image
frycia podaj email do siebie to wiecej ci napisze:)
kaia_nr1@poczta.onet.pl
image
hejka Frycia wyslalam email do Ciebie:))
dostałam
dzięki
image
hej dziewczyny a moze ktoras z was teraz w czerwcu ma wesele w Novello? albo jest juz po i moglaby zdac relacje:)))
hej dziewczyny moze ktoras jest juz po weselu w Novello i moze cos napisac? Wkoncu pamietam ze czerwiec mieli tez caly zajety:))))
Ja już za 16 dni
dużo jeszcze przede mną do załatwiania... ale w novello udało mi się wszystko już załatwić.
Baaardzo fajna ta nowa kadra. Polecam!
Najlepiej rozmawiać od razu z szefem kuchni Piotrem ("przy sobie" pan :)
lub z ogolonym na łyso człowiekiem (nie pamiętam niestety imienia)... ale są super.. bo konkretni i wiedzą co jak w życiu naprawdę wygląda.
Myślę że będzie dobrze :) Ci dwaj panowie sprawili że jestem spokojna.
image
oj Frycia ma racje,kierowniczka pani Monika jest naprawde fajna osoba z ktora wszystko mozna zalatwic:))) no i tak samo z kucharzem-bardzo mily i pomocny czlowiek ktory pomogl nam ustalic menu.Przy okazji zjedlismy tam obiadek-pyyycha.Do wesela coraz blizej:)
witam dziewczęta, ja też jakies 2 tyg temu byłam w Novello dopisać aneks do umowy, w którym zawarliśmy cenę pokoi. Powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona z podejścia personelu. Ja podpisywałam umowę z panem Sławkiem i powiem, że bardzo konkretny i sympatyczny człowiek. także też jestem spokojna. A poza tym, to robi się tam coraz piękniej, nie uważacie?

Frycia, z niecierpliwością czekam na Twoją relację

Pozdrawiam
tez nie moge sie doczekac:))
oooo Sławek to ten łysy właśnie :)
jeśli któraś będzie tam coś załatwiać jeszcze... to najlepiej od razu rozmawiać z Sławkiem i Piotrem!
Monika nie jest zła, ale nie za wiele wie w porównaniu do nich...
z nimi dopiero wszystko można ustalić tak żeby miało ręce i nogi ..i żeby was z torbami nie puściło to wesele.
Także polecam tych 2 panów!!!!!!!
image
Dziewczyny jak tam przygotowania?
image
ja juz zaczynam sie denerwowac bo wesele za tydzien,bede w poniedzialek w Novello zeby dograc reszte spraw np.ustawienie stolow,dekoracja itp.No a ciekawe jak tam Frycia bo juz jutro ma slub:))))
Hej dziewczyny!
Ja już PO !!!
Na razie zmęczenie jeszcze mnie trzyma więc super ochów i achów wydawać z siebie nie będę.

Na początek napiszę Wam na co baaardzo zwróćcie uwagę w Novello:

Najpierw sami policzcie w domu wszystko i rozpiszcie przejrzyście... i sprawdźcie 10 razy czy się nie pomyliliście... żeby nie liczyć tego u nich bo potem będziecie płacić za osoby które nigdy nie istniały tak jak ja np.

Miałam mieć 75osób na weselu (wliczając nas-czyli młodą parę), jednak kobitka z recepcji doliczyła Nas ponownie ...i już wyszło 2 osoby więcej z nikąd automatycznie również na nocleg i poprawiny więc kasa płynie...
Do tego nie przyszło nam 6 osób na wesele nie informując uprzednio...
Zatem kochani, radzę Wam dzwońcie nawet 3 dni przed ślubem do wszystkich i pytajcie po 10 razy czy na pewno będą na weselu, czy zostaną na pewno na noc i czy będą na poprawinach.
U mnie 4 osoby odebrały pokoje a na noc nie zostały ..i co? też musieliśmy za to zapłacić oczywiście.. zupełnie bez sensu.
Do tego na poprawinach zostało ok 50 os. ale że w umowie było 72 to też za tyle musieliśmy zapłacić. Niby nic.. nasza głupota... słowa z ust obsługi "nie martwcie się ..dogadamy się.. itp" zamydliły nam lekko oczy, przez co nie pomyśliliśmy żeby sprawdzać pod czym się podpisujemy i żeby przeliczyć wszystko po raz setny... no ale jak to w życiu bywa uprzejmości kończą się kiedy zaczyna się rozmowa o pieniądzach i tak to było i tym razem.
Przez naszą nieuwagę zapłaciliśmy (za to wypisałam powyżej) 2760zł więcej niż powinniśmy, do tego jeszcze opłata za psy za nocleg jak za człowieka -też miały być bez opłat, ale nie kazaliśmy sobie tego jasno napisać w 1 umowie.. a kadra się zmieniła i dodatkowo 2x50 zł poszło czyli razem 2860zł... do tego jeszcze koleżanka wymiotowała w pokoju i 150 zł za czyszczenie nas policzyli.. pracowałam w hotelarstwie a pierwszy raz z czymś takim się spotykam ale cóż...
Podsumowując: 3010zł wydane na NIC !!!
Ktoś może pomyśleć że jestem materialistką... ale.. powiedźcie sami.. czy za 3010zł nie można mieć fajnej podróży poślubnej? A tak podróż poślubna została w kasie Novello.
Zatem przestrzegam wszystkich: liczcie wszystko po 10 razy, sprawdzajcie co macie na umowach, a czego nie ma a powinno być, bo gdy w grę wchodzą pieniądze nie ma pobłażań i wierzeń na słowo.

Dobra.. to teraz milsze słowa.. KELNERZY SUPER !!! Chłopaki uwijali się jak mróweczki, mili, sympatyczni, a do tego bardzo przystojni :) Koleżanki się mnie pytały czy ja ich wzięłam z agencji modelów :)
Ktoś gdzieś w koncie "nabrudził" bez słowa biegli i czyścili w oka mgnieniu, czegoś gdzieś brakowało -zaraz dokładano. Czasem tylko trzeba im powiedzieć co się chce a oni zaraz prośbę spełnią..

JEDZENIE bardzo dobre. Mieliśmy menu za 165zł/os. na weselu (w tym stół wiejski -co bardzo polecam), poprawiny za 30zł/os i dzika (też na poprawiny) którego zamówiliśmy sami od Pana Łukowicza (baaaardzo polecam) i jedzenia jeszcze zostało. Nie ma co wydawać całych nowych zestawów obiadowych na poprawiny jak namawia obsługa... bo i tak już nikt nie jest w stanie tego zjeść.

Zwróćcie uwagę na rozstawienie stołów! My mieliśmy układ: nasz stół pod gryfami, moja rodzina miała stół po prawej, młodego po lewej, a na przeciw 2 stoły znajomych. Gdybym mogła cofnąć czas to połączyłabym nasz stół z rodzinami żeby wyszedł jeden dłuugi..
Głupio nam było siedzieć samym w 4 osoby (bo ze świadkami) więc cały czas nasz stół był pusty.. a rodziny z dala od siebie, nie miały jak się poznać.. zatem radzę stworzyć jeden długi stół.

Pokoje fajne, choć np w naszym (Wenecja), czyli pokoju nowożeńców zapomnieli chyba uprzednio uzupełnić mydła i żelu pod prysznic i musiałam biegać pożyczać od rodziców z pokoju.

Pamiętajcie żeby przekazać gościom że nie można palić w pokojach. U nas niektórzy o tym nie wiedzieli i potem obsługa straszyła nas karami 400zł od każdego pokoju za palenie w środku.. na szczęście skończyło się na pogróżkach.

Nie wiem co jeszcze mam pisać.. Pytajcie o co chcecie, odpowiem na każde pytanie.
Na razie jeszcze "złe" emocje po rozliczeniu trzymają się mnie mocno.. ale już powoli dostrzegam coraz więcej plusów -nie tylko minusy mojego wesela.. zatem z biegiem czasu pewnie będę dopisywać :) już same dobre informacje.
image
Hej!

Też mam wesele w Novello, we wrześniu. Po wszystkich negatywach, również mam obawy co do jakości ich usług oraz końcowego rozliczenia. Najbardziej martwi mnie zawartość menu i ilość jedzenia. Frycia, czy podzielisz się składem swojego menu (palutek27@wp.pl)? Z góry dziękuję,
Jeśli chodzi o jedzenie, jakość i ilość, to nie mam żadnych zastrzeżeń ...babcia i starsza ciotka tylko stwierdziły że schabowy był zasuchy... no ale kto dorówna takim kucharkom jak one :)

Serio.. było bardzo smaczne i dużo..

ciasta i torty zamawialiśmy sami z Wegi z Moreny -dojazd gratis, przystrojenie prawdziwymi kwiatami, patera gratis -zapłaciliśmy 850 zł
było tego baaaardzo dużo.. ponad 10 kg tortu, mnóstwo ciast (na weselu miałam tylko 69 osób... a nic z ciasta nie zostało.. odziwo.. takie było dobre że wszystko zostało zjedzone.. tortu nie został ani kawałeczek.. mieliśmy truskawkowy, zabajony, tiramisu, wielki luwr, i z owocowy z bezą.. wszystko lekkie i pyszne. POLECAM.

Jedyne co wam odradzam.. to nie bierzcie dużo sałatek ...
zostaje tego baaardzo dużo a nic już sie z tym nie zrobi...
Także jak prześlę ci menu to zwróć uwagę na ilość jedzenia w sztukach i zamiast tylu surówek, sałatek, weź lepiej jakieś sztuki mięsa.
image
Dzięki :)
czekam na maila,
pozdrawiam
Bardzo ważne...... KLIMA NA SALI !!!
Na sali Kaszubskiej są tylko 2 klimatyzatory, w czym na moim weselu jeden zaczął "sikać" więc został wyłączony.. było upalnie!
Na wszystkich zdj jestem tak spocona że szok.. na jednym zdj nawet widać wyraźnie wielką kroplę która spływa mi z brody. Było jak w saunie!
Fakt że mieliśmy najbardziej duszny i gorący dzień w tym roku.. ale gdyby klima działała (i byłoby jej 2 razy więcej) nie byłoby tak strasznie. Wszyscy prawie bawili się na zewnątrz.

Na poprawinach DJ za to wpadł na genialny pomysł i wystawił głośniki na zewnątrz i było lepiej.. tańczyliśmy na dworzu, gdzie wiał przyjemny wiaterek.
image
Witam Dziewczyny,
dawno mnie nie było i tak teraz czytam to wszystko i jestem w szoku. Normalnie jestem wręcz poirytowana i zniesmaczona. W ten sposób to oni wielkiego obrotu nie będą mieli. Mam tylko nadzieję, że do mojego wesela (w przyszłym roku) nabiorą większej wprawy i zaczną lepiej obchodzić się z klientami. Szok!!! inaczej tego nie nazwę. Frycia a powiedz jeszcze z kim się rozliczałaś?

Pozdrawiam Was serdecznie i przede wszystkim Gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego.
image
Dziś się właśnie dowiedziałam że Pan Piotr już tam nie pracuje.Jak wspominałam wcześniej nie wiem dlaczego ale kadra bardzo często sie tam zmienia.
Moi drodzy! jest tam tak dobrze, że ludzie zmieniają się jak skarpetki.Nie zastanawia Was to dlaczego? Ja wiem bo tam pracowałam.
To, że zmieniają się pracownicy może nie mieć nic wspólnego z obsługą wesel. Pracowałam kiedyś w hotelu, w którym co tydzień ktoś odchodził, ktoś przychodził, a wesela były na najwyższym poziomie. Grunt żeby klient był zadowolony. A jak jest jedzenie dobre i kelnerzy pracowici, to jest wszystko;)
Ooo ja bym bardzo chciała się tego dowiedzieć.Ostatnio zostałam poinformowana tylko tyle że poprzedni pracownicy byli leniwi.
Po tym jak dowiedziałam się, że Pani Monika, z którą ustalałam wszystkie szczegóły wesela, nie pracuje już w Novello, myślałam że się załamię. Wszystkie ustalenia poszły się... Wczoraj jednak pojechałam do nich i rozmawiałam z Panią Sabiną. Trochę się uspokoiłam, bo kobieta wydaje się rozsądna.
hej dziewczyny ja juz po weselu w Novello wiec piszcie na email jak macie jakies pytania-chetnie odpowiem.PS.mialam problem z laptopem dlatego dopiero teraz mam znowu internet:) ewa30@o2.pl
aurinio88 przeslalam ci email:)))pozdrawiam
dziękuję, dosalam i juz odpisalam ;)
Hej dziewczyny, jak tam wesela w Novello? Któraś jeszcze jest już po?

Pozdrawiam
Witam ja jestem po swoim weselu w Novello.Odbył się 21 sierpnia.Chętnie odpowiem na pytania.Adres misiekmik@op.pl
Gosia a czemu nie napiszesz na forum? Przecież po to jest forum właśnie.
image
No właściwiwie masz racje..tylko że tego pisania było by dużo a tak na meila to konkretnie.Ale ktoś ma pytanko to dawajcie a ja odpowiem chętnie na forum.
To opowiedz tak ogolnie jak bylo. Jak jedzenie, obsluga? Co Ci sie podobalo, a zczego jestes niezadowolona. Wszystko co nam sie przyda mile widziane ;)
Jeśli chodzi o jedzenie to powiem szczerze że było super takie pyszne że ludzie zajadali aż się uszy trzęsły i duże porcje takie że nawet największe łasuchy były w stanie się najeść do syyyyyta.Obsługa kelnerska też bardzo fajna dwóch przystojnych kelnerów hehe którzy spełniali wszystkie moje proźby.Jeden minus co do ich liczebnośći wyszedł tylko przy obiedzie bo to że było ich tylko dwóch sprawiło że obiad był roznoszony dość długo przy ilośći 73 weselnikach.Ale już póżniej wszystko było okej.Z panią Sabiną która jest odpowiedzialna za organizacje wesel w Novello współpraca także układała się jak najlepiej.Naprawde można się we wszystkich dogadać i być zadowolonym.Koszty wiadomo małe nie były ale nie prawdą jest przynajmniej w naszym przypadku że po weselu doliczają jakieś dodatkowe koszty z kosmosu.My za pewne rzeczy zostaliśmy policzeni nawet mniej niż jak wcześniej było ustalone.Także super.Jedyna sytuacja jaka nas troche zdziwiła to to że sąsiedzi Novello wezwali policje z którą uwaga ...my musieliśmy rozmawiać.Ale podobno takie coś dzieje się tam co tydzień że policja przyjeżdza.Choć wiadomo jak dla mnie to raczej właśćiciel lokalu powinien z nimi rozmawiać a nie my para młoda.Na naszym weselu głupole przyjechali o godzinie 24 przez co oczepiny dośc sie opóżniły.No troche było z tym mówie zdziwienia i smiechu.Ale cała reszta bez zarzutu miejsce godne na urządzenie tak wyjątkowej imprezy.Goście zachwyceni byli salą kaszubską.Mała rada jeśli mogę sobie pozwolić kochane dla was to take żebyście jak już bedziecie sie bawić na swoich weselach cieszyły sie z każdej minuty bo ta jedyna noc mija tak szybko.A szkoda...
Dzieki serdeczne za opinie i zycze wszystkiego dobrego. A z ta policja to faktycznie lekkie przegiecie. No ale najwazniejsze,ze Wy jestescie zadowoleni. A jesli chodzi o koszta to logizne jest,ze trzeba zaplacic za kogos kto nie przyszedl, a potwierdzil wczesniej przybycie. Takie jest moje zdanie ;)
No dokładnie i z tym sie trzeba liczyć.My także ponieśliśmy niepotrzebne koszty z tym związane bo nie przyszło 6 osób które potwierdzały nam swoją obecność.I raczej nie należy mieć pretensji do restauracji za takie sytuacje bo oni wiadomo robią ilość miejsc jaką sami im zgłaszamy i nie można wymagać aby zwracali nam kase za kogoś kto faktycznie nie dotarł na wesele a dla kogo posiłek został przygotowany.
Jeśli Sabina to ta w ciemnych włosach do ucha, to ona właśnie nam doliczyła 2 osoby za dużo... a ja głupia nie policzyłam dokładnie i podpisałam.. za co było trzeba zapłacić.
image
Miejsce baaaaardzo fajne.. i polecam innym z nadzieją, że kadra zarządzająca będzie odpowiednia i STAŁA -bo z tym mają problem najwidoczniej (ciągle się zmienia) ...co dla klientów nie jest najlepsze.
image
Dziewczyny wiecie może ile mkw mniej więcej ma sala kaszubska w Novello? Wiem że może się zmieścić ponad 160 osób ale chce miec pewność. Dzięki
Nie mam pojęcia ile mkw, ale 160 osób zmieści się tam na pewno.
A tak w ogóle to coś cicho w tym naszym wątku. Jak tam dziewczyny po weselach? Jest jeszcze któraś, co sie nie podzieliła wrażeniami? A co u reszty, która jeszcze przed?

Pozdrawiam
Zdjęcie udekorowanej sali Kaszubskiej

Jeśli ktoś jest zainteresowany obejrzeniem innych zdjęc zapraszam do obejrzenia strony
http://www.dekoracje.britain.com.pl

Zapomniałam o zdjęciu :)
image
Przepiękna ta dekoracja. A można wiedzieć, jaka była jej cena? Dokładnie tej na zdjęciu.

Pozdrawiam
image
Witam
Bardzo mi miło ze dekoracja się Pani podoba Cała dekoracja sali, czyli dekoracja ściany za Parą Młodą, podwieszany sufit, dekoracja wejścia, dekoracja, poręczy na schodach, oraz dekoracja miejsca za orkiestrą i dekoracja stołu Pary Młodej to koszt 800 zł Pokrowce mini które są na zdjeciu wypożyczamy po 4 zł za sztukę
image

image
Czyli rozumiem, że do kwoty 800zł należy doliczyć jeszcze pokrowce na krzesła?
image
yyyyyyyyyyyy
moim zdaniem bardzo zepsuły klimat sali te zawieszone materiały gdzie popadnie..
ale dekoracje stołów i krzeseł bardzo ładna
image
wszystko mi sie podoba ale te materialy rzeczywiscie psuja klimat tej sali,ta sala sama w sobie jest sliczna:)
Halo, halo czy kjest jeszcze ktoś, kto ma wesele w Novello w 2011 roku?
image
Hej Ja mam wesele we wrześniu.( sala Kaszubska).
o jak miło, ja mam w czerwcu. Czy wiesz coś może o zmianach w personelu? Kucharz i jeden z managerów (sławek)
image
Kucharza na oczy nie widziałam, a całą resztę ustalałam z P. Sabiną. A coś się pozmieniało?
Z ciekawości po ile masz noclegi dla gości?
No niby cos tam sie pozmienialo, ale nie wiem co dokladnie.Bede w marcu to wszystkiego sie dowiem. Ja za noclegi place 60zl/os plus po 10zl za ewentualne sniadanie
image
Witam wszystkie zainteresowane osoby, jestem już ponad miesiąc po ślubie i caly czas zbieram się do napisania mojej opinii. W sumie nie wiem od czego zacząc i jak to napisać, dlatego na razie napiszę tylko tyle, że jeżeli macie jeszcze wybór i możecie zmienić miejsce swojego wesela, albo zastanawiacie się nad Dworkiem Novello, to dobrze Wam radzę przestańcie się zastanawiać. Wszędzie tylko nie tam. Mój "najpiękniejszy" dzień zamienił się w jedną wielką porażkę przez niekompetentną panią menedżer. MASAKRA, jak już będę wiedziała jak ubrać to wszystko w słowa, tak żeby nikogo nie obrazić, to opiszę wszystko ze szczegółami. A teraz radze Wam zmienić salę.
pozdrawiam
image
Proszę napisz więcej co było nie tak. Wesele mam we wrześniu- sali już nie zmienię ale może uda mi się coś dopilnować. Ustalam wszytko z Panią Sabiną
Robiliśmy tam ostatnio dekorację sali kaszubskiej i z późniejszej relacji Pary Młodej wiem ze było OK. Młodzi byli zadowoleni, tylko z poprawinami było małe zamieszanie(poprawiny były w sobotę a slub w piatek)
Droga A88 proszę napisz o Swoich wrażeniach ,bardzo zależy mi na prawdziwych odczuciach i rzetelnej ocenie .Bardzo będę wdzięczna za szybką informację
Witam, mamy miec tam wesele na sali greckiej w przyszlym roku. Bardzo prosze o podpowiedz na co zwrocic uwage i czy jeszcze warto sie rozejrzec za inna sala. Poki nie ma wplaconej zaliczki i jest troszke czasu na szukanie czegos innego. Jak sie przedstawia smak i obsluga? Czy goscie sa rzeczywiscie zadowoleni czy mowia tak grzecznosciowo, czy sa jakies rabaty na noclegi dla gosci? Ile mniej wiecej kosztuje menu- takl aby nie bylo pusto na stole ale tez aby nie wyrzucic pozniej do kosza. bardzo prosze o porade.
niezależnie od tego jakie wybierzesz menu na stole i tak jest pusto. Nie polecam...
dziekuje za odp. ale wydaje mi sie, że jesli ktoś przeznacza 150 zl/os na cala noc to wiadomo, że beda wiecznie te same kotlety wracac na stol. Jesli jestem w bledzie to prosze o szersze inf. Nie ukrywam, ze troszke mam teraz balagan w glowie. A mialas tam wesele czy bylas gosciem? moze jakies fotki? karolina_uk@interia.pl
Byłam gościem na kilku imprezach :) Jedzenia naprawdę mało, a jeśli chodzi o obsługę i czystość naczyń to po prostu szkoda słów.... Kawa w niedomytych kubkach po rosole z tłuszczykiem na górze. Bitwa o kotleta itd.
Ponadto znajoma robiła tam komunię swojego syna. Wiedząc, że jej rodzina lubi ''pojeść'' wykupiła celowo menu weselne. Rozczarowała się bardzo i było jej wstyd gdy tak naprawdę jedzenia było bardzo mało.
Wybaczcie dziewczyny, że tak późno, ale przestałam tu zaglądać. Moje menu kosztowało 192zł, więc nie mało. Mimo to jedzenia zabrakło. Na poprawiny Pani manager dokładała rzekomo z własnej kasy, bo nie było co położyć na stół. Tak naprawdę to wszystko jej wina. Jest niekompetentna, roztrzepana i nie nadaje się do tej pracy. 2 tyg. wcześnie poinformowałam ją, że przyjedziemy ok 17.15 na salę. I tak też byliśmy, co do minuty, a ona sobie ubzdurała, że będziemy na 18. W związku z tym przywitano nas zamkniętymi drzwiami, bo na sali szybko rozlewano w tym czasie szampana, którego też zabrakło dla niektórych gości. O 17.30 dostaliśmy rosół, a główne danie wyszło o 18!!! Z pokojami też zamieszali. Myślałam, że ja coś pomieszałam, ale kiedy wróciłam w niedzielę do domu i sprawdziłam jaką listę gości w przydzielonych pokojach wysłałam, okazało się, ze to oni mają tam bałagan.
Ponadto, nasz "apartament", to było coś. Wybraliśmy sobie Pekin. Pracowałam kiedyś w Hotelu i wiem jak powinien wyglądac pokój nowożeńców. A tam nie było nawet kwiatka, ale za to dostaliśmy coś innego. Na łóżku leżała sterta czystej pościeli. jakaś pokojówka nie zabrała jej ze sobą.

Generalnie nie polecam i nie wspominam tego miło. Przez nich to wesele było najgorszym, na jakim kiedykolwiek byłam. Przykro mi o tym mówić, bo to miało być moje wymarzone wesele. Na więcej pytań odpowiem na Priv, ale odradzam i jak macie czas, to poszukajcie czegoś innego.
bardzo cenne informacje. to gdzie tu teraz szukac na 70 osob miejsca na wesele na przyszle wakacje???? POMOCY!!!W pobliżu Gdańska szukamy aby nie być zmuszonym do zapłaty za nocleg. POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!
A gdzie macie ślub?
Mogę Ci z czystym sumieniem polecić Dwór Leśny Jagatówka. Robiliśmy tam kilka mniejszych imprez rodzinnych. Dużo dobrego jedzenia. Podaję Ci link http://www.jagatowka.pl/

Albo Hotel Górski w Pruszczu Gdańskim. Pracowałam tam kiedyś i wesela wychodzą im znakomite ;) http://www.hotelgorski.com
Dzieki za odp.Tylko, ze w Jagatówce są przy stołach ławy a ja bym wolała aby każdy miał swoje krzesło. Jednak wygodniej jest samemu wstać i nie przeszkadzać nikomu niż prześlizgiwać się przez cały rząd gości. Dziś tam zadzwonie i dowiem się czy mają możliwość zamiany z ław na krzesła. Kościoła jeszcze nie mamy. U mnie w parafii na 10000% nie więc Kościół to nie problem.
Z tymi ławami nie jest tak najgorzej, bo siedzi przy jednej ok 4 osób, maksymalni 5.
A może ktoś jeszcze się znajdzie, kto miał tam wesele i podzieli się spostrzeżeniami? Nie ukrywam, że bardzo mi pasuje lokalizacja ale moja euforia opadła po tych wypowiedziach i ocenach. Tymbardziej, że nie mają tam jakiś rewelacyjnych promocyjnych cen.....
Ja dołączam się do prośby o opinie!!! Mam tam wesele w przyszłym roku w maju!! Nie ukrywam że bardzo zależy mi na opinii na temat obsługi i jedzenia i tego co by należało tam dopilnować żeby nie było nieprzyjemności.....
Miałam tam wesele z poprawinami i noclegami dla wszystkich gości ponad rok temu... pisałam już opinie.. ale przypominam wam dziewczyny: pilnujcie tam umów! nie zapomnijcie wpisać w umowę ani jednego szczegółu, dot. psów za nocleg (z dopiskiem np "bez względu na rasę"). Weźcie umowę do domu i przeczytajcie milion razy, nanieście poprawki i dopiero potem podpisujcie. I nie dajcie sobie wpisać klauzury o możliwości zmiany cen przez usługodawcę.

Jak tego dopilnujecie to będzie dobrze. Jedzienie dobre. Obsługa fajna. Pokoje ładne.
Miałam wesele we wrześniu tego roku. Jedzenia było mnóstwo a menu za 165 zł, obsługa-kelnerzy uwijali się jak mróweczki. Wszystko bez zarzutu, jedynie w niektórych pokojach nie było ręczników, ale można było to załatwić, doniesione bez problemu. Jedzenie przepyszne i pięknie podane, a co najważniejsze ciepłe i podane niemalże wszystkim jednocześnie. Wszystkie ustalenia muszą być zapisane na kartce! która potem w dniu wesela jest najważniejsza, bo cała obsługa bazuje na niej. Polecam
Chociaz kilka milyc slow :) A na jakiej sali mieliscie wesele? Czy zmienialiscie cos w menu podstawowym- domyslam sie po cenie, ze wlasnie takie wzieliscie. a co z alkoholem? Placiliscie korkowe, czy braliscie od nich? Niby doliczaja 1zl do kazdej butelki od ceny hurtowej wiec jesli faktycznie tak jest to nie oplaca sie placic 500zl bo przeciez 500 buteloek nikt nie oprozni. A ciasta? Jakas swoja cukiernia czy tez skorzystaliscie z ich oferty? Ciekawi mnie jeszcze wystroj sali. Czy braliscie dekoratorke cczy wzieliscie to co oni opferowali w cenie? bardzo cenne uwagi wiec mam nadzieje, ze odpiszesz KociewButach :)
Sala kaszubska, menu wymyśliłam sama w 2010 roku, plus kilka zmian na miesiąc przed ślubem( podaj maila to prześlę), alkohol i napoje własne -płaciliśmy korkowe 500 zł( zawsze wyhaczysz tańsze napoje i wódkę, dzieląc 500 zł na ilość wszystkich butelek napojów, wina, wódki, wody to jest mała kwota doliczana do butelki. Ciasta i tort własny ze sprawdzonej cukierni. Wystrój własny, za małe pieniądze można zrobić ciekawe dekoracje na stołach( wazon+świeczka+kwiat) plus kwiaty z kwiaciarni do wazonów typu martini. Powodzenia służę cennymi uwagami na maila.
Jak byś mogła tez mi przesłać była bym wdzieczna. kacha-4@tlen.pl
Z góry dziękuje za podpowiedzi. :)
Bardzo prosze o inf na maila karolina_uk@interia.pl, jesli mozna to rowniez prosze o menu i jesli da rade to kilka fotek:) Z gory dziekuje. Jesli masz jakies uwagi albo rozwiazania po fakcie i nie chcesz pisac na forum- bede wdzieczna jesli znajda sie w mailu:) Wielkie dzieki :)
czy może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat??? :)
Sala Kaszubska - zdecydowanie na tak, reszta sal taka sobie
Czy jest ktoś jeszcze kto ma jakiś zdanie?
up...
Brak profesjonalizmu ze strony p. Sabiny, chaos, przy każdym spotkaniu trzeba było przypominać od początku po co się przyszło. Nie ma pamięci do ludzi, nie wyobrażam sobie wesela w miejscu, gdzie nikt nic nie wie i nie pamięta. Pewnie wszystko byłoby pięknie do czasu podpisania umowy i wpłacenia pieniędzy. Przestrzegam wszystkich i radzę poszukać innego lokalu, gdzie właściwa osoba Was zapamięta, ugości kawą lub herbatą i przy ciastku omówi wszystkie szczegóły. Taki detal ale jaki ważny.
Zgadzam sie z Dominiką. P. Sabina jest kompletnie nie kompetentna. To właśnie przez nią moje wesele zamieniło się w jedną wielką porażkę.
Witam!
Jak juz pisalam wczesniej rowniez mialam wesele w Dworku Novello we wrzesniu tego roku.Jestem bardzo zadowolona ze wspolpracy z Pania Sabina.Kobieta ustalala z nami wszystkie szczegoly z pelnym zaangazowaniem i wszystko bylo dopiete na ostatni guzik.Menu mialam za160zl.za osobe.Jedzenie bylo naprawde smaczne,pieknie podane i w zupelnosci starczylo na poprawiny.W trakcie ustalania menu na Pania Sabine czekaly juz3pary,ale spokojnie wszystko omowilismy i nie odczulam wrazenia,zeby sie jej spieszylo.A odnosnie pamieci do innych ludzi,to bardzo watpie,ze ktos bylby w stanie zapamietac wszystkich,ktorzy tam przychodza.Sa tam4sale weselne i podczas jednego weekendu nawet3wesela!I to wszystko jest na glowie Pani Sabiny!No ale kazdy moze miec wlasne zdanie.Ja z czystym sumieniem goraco polecam!
Cześć
Ja ma tam wesele w przyszłym roku w maju. Sowo jesteś mi wstanie napisać co miałas mniejwiecej w menu, czy coś domawiałaś np. dzika, prosiaka itp. Czy jakoś stroiłaś sale czy w zupełności wystarcza ten wystrój co oni tam proponują.To jest mój mail kacha-4@tlen.pl. Z góry dziękuje za odpowiedz!
Hej!Ok spoko napisze Ci wieczorem na maila lub jutro rano najpozniej,bo narazie nie mam czasu..:)
ja również proszę o takie informacje bo również mam ślub w przyszłym roku. mój mail: asia1611@op.pl

Będę wdzięczna za info. Jak masz jakieś zdjęcia z wystroju sali to byłoby super.

Pozdrawiam,
Asia
image
image
Super dziękuje każda pomoc i rada się przyda. :)
up
up
Ja oglądałam też to miejsce, pokoje bajeczne, jednak ceny nieco wyższe nawet po targowaniu się, sala taka sobie, fajniejsze wesele by było w pokojach hehe, ale tak sie nie da. Obsługa bardzo miła (w przeciwieństwie do dworku Magnat). wcześniej jednak wybraliśmy salę pod Łabędziem, duża, przestronna, jasna, ma dużo światła. Zwalniamy tam datę 02.06.2012 ponieważ musieliśmy poprzesuwać nasze plany.
Hej!Sory dziewczyny,ze tak pozno odpisuje,ale calkiem zapomnialam...Wyslalam Wam dzis wszystko na maila.Pozdrawiam!
Witam wszystkich. chciała bym równiez wyrazić swoja opinię na forum odnośnie Dworka Novello. Miałam tam zaszczyt wyprawiac wesele w sierpniu tego roku. Jestem niesamowicie zadowolona z całej uroczystości. wszystko było dopiete na ostatni guzik za sprawa Pani Sabiny, super babka. Polecam tamtejsze sale są przepiekne , chyba najpieknijesze jakie widziałam kiedykolwiek. Mozna je dopasowac co do liczby gości. Jedzenie niesamowite, wszyscy moi goście chwalili je bardzo. i chociaz mam w rodzinie ludzi lubiacych duzo zjeśc jedzenia sporo jeszcze zostało. swietna sprawa z mozliwoscia zakupu wódki od nich, bo nie trzeba wyliczas iel goscie wypija tyle ile wypoija tyle zapłacisz i nie masz ani za duzo ani za mało. Płacisz za to co zejdzie rewelacyjne rozwiazanie , a ceny za alkohol i jedzenie niesamowite jak na taki standard lokalu. Bo to wyglada na bardzo drogi i eksluzyny kurort mozna sie przestraszyć na pierwszy rzut oka, ale wieżcie mi ze wcale tak nie jest. Tak jak juz widze ze tu wspominaliscie mozna sie świetnie dogadać w kazdej kwesti, jedzenia , wyboru kelnerów, którzy nawiasem mówiąc sa rewelacyjni i serdecznie ich pozdrawiam. Jesli macie jakies pytania , prosze pytajcie postaram sie odpowiedziec jak naj szybciej. Ale miejsce jest godne polecenia. Naprawdę super :).
dodaje kilka zdjeć mojej ślicznej sali ocencie sami czy nie jest boska :)

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_showpage-pic_id-243393.html

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_showpage-pic_id-243394.html
W imieniu wszystkich pracowników Dworku Novello, chciałam bardzo podziękować za tak pozytywną opinię. Jest nam niezmiernie miło, że wspomina nas pani tak dobrze. Pozdrawiam serdecznie
IMPREZA KARNAWAŁOWA 18,02,2012 Dracula Night
Start godz: 19:00 Wstęp 70zł/osoba wraz z szampańską zabawą przy dj i upiornym menu w mrocznym klimacie .Po wkroczeniu w progi Dworku Novello wszyscy znajdą się w świecie Strzyg, wampirów i wampirzyc!!
Walentynki w Dworku Nowello wraz z nastrojową muzyką na żywo przy akomaniamencie fortepianu i kolacją przy blasku świec. 49zł/osoba Rezerwacja tel. 508-309-013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Robiełem tam zjdęcia jakiś czas temu, z tego co pamiętam był problem z jedzeniem, mianowicie wyszło inaczej niż para młoda miała zapisane z nimi w umowie.

Mam na stronie kilka zdjęć z tamtąd, zapraszam: http://www.fairytaleimages.pl
czy ktoś organizował tam wesele ostatnio? Jestem bardzo ciekawa
Co możecie powiedzieć nowego?
Mieliśmy 25 sierpnia wesele i było cudownie. Jedzenia dużo i bardzo smaczne. Goście zachwyceni i żegnając się chyba każdy powiedział, że było bardzo fajnie i dobrze się bawili. To wiadomo jeszcze zasługa DJa, ale uśmiechnięta i szybka obsługa kelnerska oraz jedzenie również bardzo pomagają w takim dniu. Tak na prawdę nie mieliśmy uwag, a obsługa jeszcze nam doradzała, np. jak DJ robił za długie przerwy.
Witam,

Mam ślub w sierpniu czy ktoś ma może wcześniej. Zmieniła się osoba odpowiedzialna za organizację ślubów co myślicie o niej. Proszę o opinie trochę jestem zmieszana tą sytuacją.
Osoba która zajmuję się organizacją jest bardzo sympatyczna. Zawsze stawia na pierwszym miejscu klientów. Obsługa jest rzetelna. Dania podawane są zawsze w ekspresowym tempie i co najważniejsze gorące. Sale,bar i toalety zawsze są w czyste. Na pewno bedzie pani zadowolona z wesela. A pani Agnieszka na pewno spisze się na medal.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam,
mialam okazje byc na weselu w Dworku Nowello - sala cytrynowa, chcialabym wyrazic swoja opinie , tak wiec miejsce ogolnie ładne,na minus :
- jedzenie , nie wiem jaka opcje wybrali Państwo Młodzi ale z tego co wiem to koszt menu za os wynosił 200 zł , za taką cenę stoły były puste,
- kelnerzy nie ogarniali stołów, obiad drugie danie bylo podane w takiej kolejnosci ze najpierw ziemniaki dostalismy i surowki a po 20 min dopiero mięso gdzie juz ziemniaki wystygły
- nawet wody z cytryna brakowalo na stalach nie wspomne o sokach, nie uzupelniali kelnerzy tego na biezaco, wesele bylo male wiec nie wiem skad taki brak organizacji
- zastawa stolowa , nie byla skompletowana , mialo sie wrazenie ze nie maja nawet odpowiednich naczyn do podania potraw, kazdy z innej parafii,
- toalety ....nie jestem wymagajaca ale nie sa zachecajace , mikroskopijne, no i po 1 toalecie dla kobiet i mężczyzn
- niemiłym zaskoczeniem był znaleziony w kawałku ciasta długi czarny włos ....bleee
sama niedlugo wychodzę za mąż i szczerze powiedziawszy wolalabym zorganizowac impreze w innym miejscu , najwidoczniej osoba zajmujaca sie organizacją takich uroczystosci nie potrafi zajmowac sie takimi sprawami ,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
współczucia!!!
Hej byłam tam osostanio na wesel, jedzenie okropne, wszyscy bylismy glodni przyjechalismy i czekalismy ponag godzine na przystawki, ponag godzine na rosół i drugie danie była już po chwili. Nie polecam. Na nastepny dzien mielismy wszyscy wykupione śniadanie a na stole położyli nam chleb z masłem. PORAŻKA
Byłem w Novello 29.06.2013 na weselu. Minęło już kilka dni , więc trochę ochłonąłem. Nie chce mi się opisywać szczegółów aby nie dołować się jeszcze bardziej, ale powiem jak chce ktoś poczuć głębokie rozczarowanie to zapraszam. Zawiodło wszystko, ale to dosłownie wszystko.
to się nie dziwię że wczoraj w radiu Gdańsk mówili goście weselni rano rozróbę robili w hotelu aż policja musiała przyjechać ;)
Policja była, bo w jednej z sal nad ranem kibice zorganizowali sobie mecz piłkarski, a w międzyczasie ktoś podobno okradł magazyn z alkoholami. Jak nie było jedzenia to chociaż takie atrakcje dla klientów.

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry