Widok

Gdzie mozna zrobic grilla/ognisko na swiezym powietrzu gdańsk i okolice

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
gdzie można zorganizować ognisko lub grilla na świeżym powietrzu, nie posiadając ogródka ani działki.
szukam miejsc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
np .Park im. Ronalda Reagana na Przymorzu są tam miejsca na ognisko lub można zabrać własnego grilla
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matemblewo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Otomin
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wyspa sobieszewska - piekna natura
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dobre miejsce pod warunkiem że odpadki i śmieci po imprezie pojadą do domu wraz z właścicielem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a na Wyspie dokładnie gdzie? czy są miejsca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze nad jeziorkiem w osowej albo łapinie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
My wczoraj robiliśmy na poligonie koło Moreny. Tam też jest taki staw, można nad stawem. Ale my mamy swoje wypróbowane miejsce ;)
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ajeczka, ognisko czy grilla robiliście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w niedzielę wpadliśmy na działkę (Jasień, przy Źródlanej) i jechaliśmy do znajomych do Pruszcza :) postanowiliśmy nie wracać na Kartuską ;) przejechaliśmy więc koło "naszego" jeziora :) (koło działek, widoczne z Kartuskiej)

teraz na dawnej polance, na której kiedyś tłumy gdańszczan wylegiwały się w słońcu zrobili taki taras/parking :) z widokiem na jezioro :) i tam jakaś rodzinka zaparkowała, rozłożyła stolik, krzesełka i grilla :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie znajdę miejsce na ognisko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ognisko można robić w Przywidzu na ośrodku Camping, ale nie wiem jak to się ma dla "przyjezdnych" bez rezerwacji domku.

Tam również bez problemu można zrobić grilla ( nie trzeba robić rezerwacji na domek )

Poligony między Jasieniem a Moreną również są ok.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
My robiliśmy wielkie ognicho, dookoła pełno suchych drzew i krzaków, nie ma problemu z drewnem. Nie wiem jak w okolicy jeziorka, ale też myślę, że coś suchego będzie. Sporo chodziłam z psem na poligon i jakoś nie widziałam, żeby ludzie robili ogniska, a nad jeziorkiem to siedzą na ogół z grillem.
image[/url]image[/url]
Ami ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? bieda
Witam serdecznie,
odpowiadam za portalu Podroze.pl w wydawnictwie Murator. Pisząc tekst o grillowaniu korzystałam z rad zamieszczonych na Forum, za co bardzo dziękuję
Pozdrawiam
Katarzyna Tarasiuk
Podroze.pl
Zapraszam na mój balkon... ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczególnie jak mieszkasz załóżmy na 7 piętrze a nad sobą masz jeszcze 3 piętra......trochę rozsądku samolubie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Przesadzasz..

ja właśnie w tym celu kupiłem grilla elektrycznego. Nie śmierdzi bardziej niż jakbym smażył kiełbaski na patelni przy otwartym oknie w kuchni...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
smierdzisz tym grillem ale cie to nei obchodzi ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piotrek, zastanawiam się nad zakupem grila elektrycznego. Smak potraw i aromat jest choć nieco podobny do grilla tradycyjnego?

A może ktoś się orientuje gdzie w Gdyni można sobie zrobić ognisko czy grilla?

Z góry dziękuję :)
image
Novia8: ja też mam elektrycznego grilla (raclette), potrawy niestety są nieco inne. Nie ma to jednak jak dym ;)
Ale jest ok. Szybko smaży i beztłuszczowo.
Ja stawiam takiego grilla pod okapem, bo jednak czuć w mieszkaniu smażeniną. Na balkonie nie robię, bo uważam to za brak kultury.

W Gdyni byłam kiedyś na ognisku na tzw. skoczni. Nie wiem jak tam dokładnie trafić, bo kolega wiózł nas terenówką i strasznie kluczył. Ale to okolice wieży na Kolibkach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak sie cieplej zrobi ja chce zrobic w ogrodku u siebie, miejsca sporo;) mozna sie umowic wspolnie i zoorganizowac wieksza ekipa:D
Amelia Zofia 1225g, 43cm:) jestem mama!

image
Ajeczka, dzięki za odpowiedź :)
troszkę mnie zmartwiłaś, bo właśnie myślałam nad zakupem grilla eketrycznego żeby robić go na balkonie. Mamy duży balkon i pomyślałam że właśnie nie będzie to przeszkadzać sąsiadom.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry