Widok

Grill, ognisko ewentualnie pub vol 3.

Pierwsze zorganizowane przeze mnie tegoroczne ognisko było bardzo udane. Druga próba zorganizowania ogniska okazała się kompletnym niewypałem (prawdopodobnie z powodu niesprzyjającego terminu). Nadszedł więc czas na próbę numer trzy.

Ognisko będzie imprezą o charakterze otwartym. Nie ma limitów wiekowych ale osoby niepełnoletnie tylko pod opieką osób dorosłych ;)

Miejsce:
Przetestowana wcześniej lokalizacja w parku Reagana.

Termin:
12.07.2013. Ponieważ jest to piątek zdaję sobie sprawę że będzie on mało sprzyjający dla pracujących w sobotę więc zanim zabiorę się do załatwiania formalności poproszę osoby zainteresowane o zgłaszanie swojego akcesu. W przypadku uzyskania zadowalającej frekwencji pomyślimy nad zakupem i transportem drewna oraz ustaleniem pozostałych kwestii organizacyjnych.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cudownie ,piszę się na 100% .
Pozdrowienia dla drugiej połowy
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Tak więc ja zgłaszam swoją obecność i zaraz w kalendarzu na czerwono 12,13,14 zaznaczony. Mogę się dostosować nie ma problemu :)
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

Zaznaczam również ale... na 100% nie odpowiem jeszcze.
Gadaj z głupim to Cię osr*.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja szacuję:
- chęć: 100%
- możliwość: 80%

:)
Też jestem zainteresowany
Proszę proszę. Może coś z tego będzie. Ci niepewni swojej obecności proszę dołożyć wszelkich starań aby tą pewność uzyskać. :)

Stanisław Lem
Obecny na 99,9%
http://klikmitu.blogspot.com/
Wielkie brawa za inicjatywę!
Z takim wyprzedzeniem, to jeszcze nie wiem, bo to zależy czy będę w 3mieście...
To się postaraj.

Stanisław Lem
Obecny !!

Tak przy okazji , jeśli to by w czymś pomogło , jestem w stanie załatwić , za friko drewno , w sensie jednorazowe palety , palety uszkodzone , deski z palet , skrzyniopalety - razem jakieś 2-3 metry drewna . Wszystko jest do pocięcia , jedyną kwestią jest zorganizowanie transportu .
Najlepszy do tego celu byłby jakiś bus ze skrzynią . Oczywiście można zabrać tylko część z tego . Jeśli ta opcja odpowiada , to proszę o info ;)

Tak przy okazji , jeśli ktoś byłby chętny wziąć to na opał , to również jest taka opcja ale nie polecam bo dużo gwoździ :P oczywiście za darmo :)
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
Super ,coraz fajniej .
Kwestią transportu zajmą się założyciel wątku, pomoc fachowa założyciela i inne jednostki.
Szkoda ,że nie można udostępnić zdjęć transportowanego drewna na pierwsze ognicho urządzane przez Crossa :-) :-)
Oczywiście pamiętajcie o wałówce we własnym zakresie ( tu mi się
mordka uśmiecha na " fotograficzne wspomnienie" Nudiego)
@tylkoja:

Na bazie palet robiliśmy ognisko w zeszłym roku.
Są świetnym materiałem, bo nie trza ich rżnąć. A tym razem na piłę (przynajmniej ze znanego źródła) nie możemy liczyć, bo źródło będzie nieobecne (niestety :( )
Mają dwa minusy:
- przeważnie są b. suche, co oznacza, że palą się błyskawicznie - zatem potrzeba ich dużo
- ze względów logistycznych, warto byłoby je wcześniej rozebrać i przywieźć rozebrane. Pytanie, czy w miejscu, gdzie one się znajduja, da się to zrobić? Jeśli tak, to trza się skrzyknąć w 2-3 chłopa z brechami i to zrobić.

A że gwoździ w pip, to fakt. Jednak na ognisku w niczym to nie przeszkadza :)
A więc tak to wygląda :

- cały materiał leży na placu , pod chmurą więc na chwilę obecną są nasiąknięte , jak będzie dalej , zobaczymy ale narażone są na działanie czynników atmosferycznych ,

- myślę , że najszybciej przed samym załadunkiem można by pomyśleć o jakimkolwiek "rozbieraniu" na deski i kawałki .

A co do gwoździ to prawda , przy ognisku nie rzutują na całość ;)

Aha i tak przy okazji , czy wcześniej przy miejscu ogniska stał Toi-Toi ?? Dzisiaj przechodząc tamtędy , zauważyłem przy drzewie taki właśnie obiekt , z dosadnym , jasnym przesłaniem na drzwiach : "s**** kur... " :D
Witaj Crossie:)))
Wiesz jak jest z nami, jak będziemy to będziemy.
Jak napisał Sadyl chęci 200%, stawiennictwo ????%
Chcemy, ale jak będziemy, to będziemy.
Pozdrowienia.
....i myśli sobie Ikar, co nieraz już w dół runął: jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął......
A Osiecka
Frekwencja na dzień dzisiejszy:

Ja z żoną - 100%
Jolka - 100%
Mat - 100%
Tylkoja - 100%
Nokoro - 100%
Pawelski - 99,9%
Letnia - ?
Sadyl? - ?
Wkurzona - ?
Fanka Fioletu - ?

Zaczynam do tego stopnia widzieć światełko w tunelu że złożyłem wniosek do ZDiZ o pozwolenie na organizację ogniska. Jeżeli dostaniemy zgodę ogarnę pozostałe kwestie formalne i postaram się zorganizować zbiórkę kasy na drewno, jego zakup i transport.

@Tylkoja tych Twoich palet starczy ilościowo na kilkugodzinne ognisko czy trzeba organizować dodatkowe drewno?

@ Wezenek miło że się znowu odzywasz. Fajnie by było gdybyście z żoną byli na ognisku. Bardzo by mi pomogło gdybyś wcześniej określił się czy będziesz dysponował traktorem i wolnym czasem w Dniu - D.

Osoby oznaczone na liście znakiem zapytania proszę w miarę możliwości potwierdzić swoje uczestnictwo. Wszystkich pozostałych chętnych serdecznie zapraszam do deklarowania uczestnictwa.

Stanisław Lem
Cross, gdyby ognisko było w sobotę to powiedziałabym 95%. Na chwilę obecną jest 80, może 85%. Nadal się staram ale jeszcze nie obiecuję.
@Cross

Mógłbyś sie już przyzwyczaić, że frekwencja deklaratywna nijak się ma do rzeczywistej :]

Co do drewna.. ja w zeszłym roku przywiozłem 6 rozebranych palet. Wystarczyło na pół ogniska. Resztę dopełniło kilka (max 10) worków z drewnem kominkowym.
Co prawda było ono wówczas mniejsze, niż nasze poprzednie, ze stempli, ale też z pewnością nie była to popiardółka.
Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy. I myślę, że skoro drewno jest w zasadzie darmowe, to zrzuta nie będzie potrzebna. Ew. na paliwo dla osoby zapewniającej transport. Mamy taką? Kiedyś Mat coś przebąkiwał o możliwej przyczepce :)
A za organizację, pozyskanie i transport drewna - ci co nie będa brali w tym udziału będą zobowiązani zakupić "nadmiarowe" np. 2-3 piwa do puli "organizatorów" :D
+ ew. zrzuta do czapki, już na ognisku, za paliwo dla osoby, która to drewno przywiezie.

Akceptujecie takie rozwiązanie?
A za organizację, pozyskanie i transport drewna - ci co nie będa brali w tym udziału będą zobowiązani zakupić "nadmiarowe" np. 2-3 piwa do puli "organizatorów" :D
+ ew. zrzuta do czapki, już na ognisku, za paliwo dla osoby, która to drewno przywiezie.

Akceptujecie takie rozwiązanie?

Sadylowy(w domyśle Salomonowy) wyrok przyjmujemy :-)
A czy Gdynia to wieś ? czemu nie ma ogniska w Gdyni ?też jest gdzie rozpalić
Może dlatego, że nikt nie zaproponował a może dlatego, że nie można w Gdyni zrobić tego legalnie? :)
> też jest gdzie rozpalić

Pani 40+ mało uważnie czytała Forum w zeszłym roku na jesieni ;)
Temat ogniska przerobiliśmy dosyć dokładnie i niestety nie ma w Gdyni (podobnie zresztą, jak w Sopocie) miejsca, w którym można by legalnie i bezpłatnie rozpalić ognisko.
W Gdyni można zrobić piknik grillowy, co zapewne prędzej czy później nastąpi :D
sadyl-zapewne masz racje że opuściłam kilka spostrzeżeń na temat gdzie w Gdyni można rozpalić ognisko myślałam o polance Redłowskiej ale jak mówisz że nie można to Ci wierzę
Zgodę na ognisko na Polance Redłowskiej UM w Gdyni wydaje jedynie firmom, instytucjom i organizacjom społecznym, sportowym oświatowym lub samorządowym. Nikt inny nie dostanie. Przetrenowane ;) Uprą się i co im zrobisz? ;]

Pod tym względem Gdańsk jest bezkonkurencyjny. Załatwienie zgody to formalność i jeśli nie ma kolizji terminów, to nie robią żadnych problemów.
" ja w zeszłym roku przywiozłem 6 rozebranych palet" - palet w standardzie zbliżonym do euro czy zwykłych , jednorazówek o których ja wspomniałem ??

"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy" - Nie powinno być problemu z taką ilością , poza tym prawie codziennie coś nowego dochodzi . Tylko tak jak mówiłem , to są zwykłe jednorazówki .
> palet w standardzie zbliżonym do euro czy zwykłych , jednorazówek

Euro. Jednorazówek potrzeba trochę więcej, ale piszesz, że z tym problemu nie ma.

Problem, póki co, jest z transportem. Rozebranych palet na dach nie wrzucę. Zresztą, po stemplach, psychika mi już drugi raz tego nie przetrzyma ;)

Dla tych, co tego nie widzieli:

image

W poprzednim aucie, po złożeniu siedzeń, dałbym radę zmieścić i 10 rozebranych europalet. W obecnym już niestety nie, bo cholerna butla LPG przeszkadza :/
Reasumując: zakładając, że będę w piątek 12/07 (bo 100% pewności nie mam), mogę podjechać z kimś po te palety, porozbierać i załadować. Potrzebne jest jednak duże auto lub auto z hakiem + przyczepka.
Co jak co ale bali na dachu osobówki , to jeszcze nie widziałem :D kierowcy jadący z tyłu pewnie już odmawiali wszystkie godzinki oraz spowiadali się przez telefon :P

Z paletami jednorazowymi problemu nie ma , skrzyniopaletami też nie . Widziałem też kilka palet które były w rozmiarach eurówek ale dokładnie obejrzę wszystko jutro . No właśnie , jak mówiłem na początku , najlepszy był by skrzyniowiec lub chociaż przyczepka .
> kierowcy jadący z tyłu pewnie już odmawiali wszystkie godzinki...

Szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się nad tym :D

Ocieranie kół o nadkola byłem w stanie przeżyć. Gorzej, jak w połowie drogi uświadomiłem sobie, że słupki dachowe nie są konstrukcyjnie przystosowane do takiego ciężaru i oczyma wyobraźni widziałem już pękające szyby, zapadający się dach i szeroką, płaską trumienkę na moje truchełko :D
Ciekawe co uświadomiła by policja lub ITD ;>
To jakie piwo preferują organizatorzy? Dla mnie to istotne bo ja np. nie lubię Żywca.
Z mojej strony akceptacja pełna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy. I myślę, że skoro drewno jest w zasadzie darmowe, to zrzuta nie będzie potrzebna."

Jeżeli ilość drewna okaże się wystarczająca to nie będziemy robili zrzuty na jego zakup. Jeżeli uznamy że drewna będzie za mało uzupełnimy niedobór drewnem kominkowym. Trzeba poczekać aż Tylkoja zorientuje się dokładniej w jego ilości.

A co do transportu drewna to ogłaszam casting na posiadacza pojazdu dostawczego lub osobowego z hakiem i przyczepką. Wiek i płeć bez znaczenia ;)))
Jeżeli casting nie wypali to trzeba będzie improwizować.

Tylkoja z jakiej części miasta należy to drewno przetransportować?

A co do frekwencji to prosiłem o deklaracje udziału żeby mieć pewność że jest sens organizacji ogniska.

Stanisław Lem
nie wiem jeszcze jak będę pracować ale chętnie przyjdę
I ja się chętnie dołączę do ogniskowania ;)
Ja będę na jakieś 5% :D
A soplica nie ma 40 % :D ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
5%??
Chenko to widzę... :(

https://www.youtube.com/watch?v=dv-P7jWbY74
O tej godzinie także bym chenko widziała :)
pozdrowionka!
@ir:

A gdzie Twoja deklaracja nt obecności na ognisku ??? ;)
~sayl

W środę będę wiedzieć dlatego sie nie deklaruję. Byłes w Św. Janie?
Ja niestety nie mogłam:(
> Byłes w Św. Janie?
> Ja niestety nie mogłam:(

Byłem i powiem krótko: żałuj :)
Nie wiem gdzie to dokladnie jest, jakby mnie ktoś przetransportowal ze sobą to wpadam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Łatwiej będzie jak Stysiu powiesz z kąd chcesz dotrzeć chyba że znowu nie będzie kierowców :D
Ilona nie pamiętam ile ma soplica nie sprawdzałem nawet ale wypicie jej zniżyło by moj % przybycia :D
Sadyl 5% to całkiem sporo :D Małamałpka piła na koncercie "tquile" czy jak to się pisze 2% a jaki czad był :D P.S fajny link :D
Mogę też zgłosić swoją kandydaturę? ;)
Niestety.. nie możesz..

Kandydatura wiąże się z selekcją.. a takowej nie ma.

Możesz sprawić przyjemność Crossowi i POWIADOMIĆ o parrtycypacji w ognisku.. i / lub sprawić przyjemność wszystkim (także sobie, mam nadzieję) po rpostu będąc na nim :)
Super, akurat trafił mi się urlop, tym przyjemniej będzie rozpocząć go w miłym towarzystwie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez bym moze wpadl :> idzie sie tam z kims dogadac jak sie nikogo nie zna? :P bedzie ktos ruszal z okolic ujesciska, chelmu itd?
ja jestem z chełmu. I też nikogo nie znam :)
Na początku 15 min niezrecznej Ciszy a potem idzie jak spłatka :D
Każdy kiedyś był nowy , ważne to się nie stresować i nie oceniać ludzi po wyglądzie ;)
Racja nie oceniać ludzi po wygladzie .Ja jak za 1 razem podszedłem do nich się przedstawić i przywitać usłyszałem że po butelki to prosze przyjść troche pózniej i że nie mają poratować złotóką -.- :D Jak tu się nie stresować ?:D ale po 15min pozwolili mi wziać butelki .... i ogólnie było supcio ;p :D
Leżę :D
Hej, świetny pomysł. Można się dołączyć? W razie czego poproszę o wiadomość na maila bettybooo@wp.pl Pozdrawiam
Magda(kusicielka) jak najbardziej zapraszamy :D

Dla ułatwienia mapka z lokalizacją ogniska:

http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.35&y=41.2&z=8&om=h

Kusicielka, Magda, Bettybooo czy Jolka 52?
Przydałaby się choć odrobina konsekwencji, jak mamy się do Ciebie zwracać? ;)
Pochwalę się że dzisiaj otrzymałem zgodę z ZDiZ na organizację ogniska. Pozostałych formalności dopełnię w ciągu kilku dni. To ta dobra wiadomość. Zła wiadomość jest taka że Tylkoja nie odzywa się od dłuższego czasu a oferował się załatwić bezpłatne drewno. Ponieważ 12 lipiec zbliża si wielkimi krokami miło byłoby otrzymać od niego jakąś wiążącą deklarację w tej sprawie. Jeżeli chłopak się nie odezwie trzeba będzie zrobić zrzutę na drewno.
Dla wszystkich pytających ognisko ma charakter otwarty tak więc wszyscy będą mile widziani.
Dla porządku (dla tych, którzy nie brali udziału w poprzednich imprezach) kilka zasad organizacyjnych:
1. Dobry humor obowiązkowy.
2. Zakaz rozmów o polityce.
3. Jeżeli Tylkoja się nie odezwie trzeba będzie zorganizować zrzutę na drewno (myślę że tak jak na poprzednim ognisku wystarczy po 10 zł.)
4. Jadło i napitki we własnym zakresie (ponieważ ognisko odbywa się w miejscu publicznym każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu).

Sadyl czy Ty już możesz zadeklarować (lub nie) swoją obecność. Jeżeli tak to twoja pomoc przy organizacji zrzuty na drewno (jako posiadającego wcześniejsze doświadczenie) byłaby mile widziana.

Stanisław Lem
A tak zadam pytanko bo może nie doczytałem albo nie ma podane. O której godzinie to ognisko będzie ?? :))

> każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu

A kiedykolwiek ktokolwiek coś spożywał? Nie zauważyłem ;]

Jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm, to będę.
Ale uważam, że na zrzutę jest jeszcze za wcześnie.
Póki co - nadal nie mamy auta do przetransportowania drewna (czy to zakupionego, czy "zdobycznego").
A gdyby w grę wchodziły stemple a nie palety - to nie mamy również piły.
Mat myślę że godz 18.00 będzie ok.
Na razie jeszcze jest faktycznie za wcześnie na zrzutę ale jeżeli Tylkoja nie odezwie się powiedzmy do 7 lipca to trzeba będzie nad tym pomyśleć.
Auta do transportu faktycznie jeszcze nie ma ale coś trzeba będzie zorganizować. Do castingu niestety nikt się ie zgłosił.

Stanisław Lem
No więc u mnie to wygląda tak :

- w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy , te "najciekawsze kąski" drzewa ktoś sobie wziął na opał , dlatego my ewentualnie mogli byśmy się zadowolić skrzyniopaletami , na chwilę obecną chyba 7 co daje około 14 palet jednorazowych no i jeszcze trochę innego , "złomu" drzewnego , czyli różne elementy takie jak deski , itp .
- wszystko znajduje się na Szadółkach ale nie mamy transportu ogarniętego jeszcze ??

Na zrzutę za wcześnie może ale jeśli do tego miało by dojść , to wiele osób oferuje z dowozem , nawet porąbane tylko nie wiem czy np metr też dało by radę .
To trochę komplikuje temat, bo może się okazać, że w dzień ogniska po tych paletach pozostanie jedynie wspomnienie.
Dla pewności - trza by już teraz je "zabezpieczyć" a to wymaga:
- miejsca, gdzie można by to składować, żeby się nie ulotniło
- dwukrotnego transportu i za/rozładunku
Na dzisiaj nie dysponujemy ani jednym ani drugim.
Liczyć na łut szczęścia? Można - ale wówczas trzeba mieć w zanadrzu plan B
Póki nie mamy auta z hakiem* lub paką - pozostaje gdybanie.

* - przyczepkę mozna wypożyczyć za nieduże pieniądze
Dobra, pomyślę i dam znaka :D nie stresuj się :)
ja raczej będę dała radę ;)
z ogromną radością :D

Sissel, a Ty? czy ta okazja będzie właściwa na to co ostatnio planowałyśmy?

PS. czy skoro jest ciepło to ognisko musi być tak duże jak poprzednio?
Mo_ :)))

Gdzie się podziewałaś? Podejrzenia miałam, że Admin Cię spacyfikował :D
Doprawdy nie wiem. W zasadzie okazja właściwa, tylko ... czy ja będę jest zagadką.

W kwestii transportu drewna. Jeśli można przetransportować je wcześniej możecie uznać, że "traktor" jest. Szczegóły do ustalenia.

Admin, phi. pewnie nawet nie tęskni.
byłam... w imageimageimageJEROZOLIMIE imageimageimage
Mo ............ zazdroszczę ( w pozytywnym znaczeniu :-) fajnie ,że bedziesz
"W kwestii transportu drewna. Jeśli można przetransportować je wcześniej możecie uznać, że "traktor" jest. Szczegóły do ustalenia."

Sissel jutro odezwę się do Ciebie w tej sprawie.

Stanisław Lem
Sisselko, i jak? bo samej mi się nie chce (ogólnie mi się nie chce wcale)
ja również potwierdzam swoje przybycie :)
A ja bym się z chęcią wybrała, tylko czy można prosić o uściślenie lokalizacji w parku? No i jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie: Czy wśród zdeklarowanych są osoby w wieku nieco starszym również? Bo nie chciałabym czuć się jakoś nie na miejscu z moimi 38 na karku :)
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h

Przekrój wiekowy uczestników naszych ognisk jest bardzo duży więc tym się nie musisz przejmować.

Stanisław Lem
> uściślenie lokalizacji w parku

Wyżej jest link do mapy z dokładnym wskazaniem punktu ogniskowego.

> z moimi 38 na karku

Toś młódka :)
Bez obaw, będą Twoi równolatkowie i starsi również
Dzięks - dopiero przyuważyłam linka.
A za młódkę to mogłabym Cię wyściskać ;)
Jedzie ktoś z okolic Orunii Górnej?
(z chęcią dorzucę się do paliwa)
> za młódkę to mogłabym Cię wyściskać ;)

Będziesz miała okazję :D
image
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Dodam jeszcze że casting na posiadacza auta dostawczego lub osobowego wyposażonego w hak do holowania przyczepy (celem przetransportowania drewna na ognisko) nadal trwa. Możliwość transportu, którą mamy obecnie na razie nie jest stuprocentowo pewna więc chętni mile widziani.

Stanisław Lem
*** DREWNO ***

Zasady takie same, jak na poprzednim ognisku. Przypomnę, dla "nowych":
1. Kto ma pewność lub prawie pewność, że na ognisku będzie, może dorzucić się do jego masowego zakupu. Przelew w kwocie 10 zł na konto, najpóźniej do wtorku wieczorem (żeby w środę był już na koncie). Jeśli uzbiera się kwota dająca sens zakupu większej ilości drewna, to ok. Jeśli nie - przelewy wracają do nadawców w czwartek i realizowany jest punkt 2. Po nr konta proszę się zgłaszać na priv, lub sms-em pod nr 888 939 I7O. Jako tytuł proszę wpisać:
"nick z forum - na drewno"
2. Kto decyzję o przybyciu podejmie w ostatniej chwili, lub z jakichś powodów nie chce robić przedpłaty, zobowiązany jest do przytargania worka drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym.
image
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Ja też się chętnie dołączę
Sadylku milusi w kwestii drewna to ja poproszę o wyłożenie x 2
bo przyjdę z osobą towarzyszącą .
Witam, przelew juz zrobiony, chociaż nie wiem czy na 100% będę.
I try to take one day at the time, but sometimes several days attack me at once...
Słowo sie rzekło - kobyłka u płota.
W razie co - niech przyjdzie chociaż +1 - ewentualnie niech +1 weźmie drugą osobę jako +1 :D
image
(Woody Allen)
*** DREWNO cd ***

Troszkę się ruszyło w temacie przelewów i jest szansa, że uda się zebrać sensowną kwotę.
Tylko dla informacji: jutro (wtorek) nikomu nie podeślę nru konta mailem. Będę cały dzień poza Netem. Pytać się dzisiaj albo jutro, sms-em :)
image
(Woody Allen)
A poza tym będziemy potrzebowali ochotników do przetransportowania zakupionego drewna spod Biedronki na Obrońców Wybrzeża na miejsce ogniska. Są chętni?

Stanisław Lem
Skoro nie ma chętnych to lecimy listę z dziennika :D Ja pomogę jak będę... przynajmniej się postaram :D
Być czy pomóc? ;))

Stanisław Lem
No pomóc :D
Ja bardzo chętnie pomogę jak ostatnio, ale czemu nie można zwyczajnie wjechać po chodniku na awaryjnych - papier-zgoda na ognisko jest więc..

No to ja na 100% mogę już zadeklarować, że mnie nie będzie jednak.
0o ....... czemu?
Ja się piszę na pomoc ,do dodatkowej pomocy zabieram mojego syna.

Letni_a ty niegrzeczna dziewczynko !!!!
Jola, Nudi... wysłałam wam PW
Gadaj z głupim to Cię osr*.
*** DREWNO cd(2) ***

Ponieważ już się uzbierała minimalna ilość wpłat/deklaracji, dająca podstawy racji bytu zakupowi hurtowemu, zatem nie ma już pytania CZY W OGÓLE a jest ILE?

W związku z tym przedłużam czas na wpłaty na poczet drewna do jutra (środa) do północy. A dokładniej: przelew musi wyjść pierwszą sesją wychodzącą z danego banku w czwartek.
Wyjątkiem są osoby z kontem w BRE (mBank lub Multibank) - te osoby mogą robić przelewy jeszcze w czwartek.
Kupimy tyle drewna, ile kasy spłynie do piątku rano. Co przyjdzie później - z bólem serca i wątroby przepiję :D

O nr konta pytajcie SMS-em. TO naprawdę nie boli a mogę być jutro/pojutrze rzadko pod Netem :)
image
(Woody Allen)
" No to ja na 100% mogę już zadeklarować, że mnie nie będzie jednak."

Letni_a jestem głęboko rozczarowany.

Stanisław Lem
Wpłacone ;)
Ognisko się szykuje ,a ja mam w sobotę wyjazd taki na 500 km , szkoda ,ale może następnym razem:)
Ognisko jest w piątek. :)

Stanisław Lem
Cross przecież wiem że piątek ,ale w sobotę trzeba będzie rano wstać- jeszcze się waham ,jakby co poproszę Sadyl-ka o wyłożenie. Do kiedy mam potwierdzić?
Też wyjeżdżam w sobotę - zatem to żaden argument :)
Też wyjeżdżam w sobotę ,ok 400km, więc po prostu wcześniej pójdę do domu niż o 3 nad ranem.
Julietta przybywaj
Zaczepiony w innym temacie i zaciągnięty przez Mata zgłaszam swoją obecność na ognisku :)
Ja też prawdopodobnie dołączę. :)
No to wjechaliście na ambicję - przybędę :) u Sadyl-ka również mam potwierdzone:)
jezeli sie z kumplem zdecydujemy na przybycie to mamy robic przelew, czy drewna starczy i po prostu mamy kupic wam browary? :P

Panie organizator, nr tel poprosze (nie wiem czy wczesniej podawales, jezeli tak to sorki ;p)
Jeśli nie robisz wpłaty przynosisz worek drzewa który można nabyć w markecie budowlanym lub na stacji paliw (niektórych)

a nr kom i nr konta ktos poda?:> i co w razie jezeli deszcz uniemozliwialby robienie ogniska, macie jakis plan awaryjny?:>
Planem awaryjnym ,zawsze był jakiś pub lub lokal .
Można o czymś takim pomyśleć .Co prawda ma lekko kropić
więc lepiej zabezpieczyć się dużymi parasolami .
Mały deszczyk nie wygoni nas od ogniska :-)
mieszko,

sadyl napisał kilka postów wyżej:

*** DREWNO ***

Zasady takie same, jak na poprzednim ognisku. Przypomnę, dla "nowych":
1. Kto ma pewność lub prawie pewność, że na ognisku będzie, może dorzucić się do jego masowego zakupu. Przelew w kwocie 10 zł na konto, najpóźniej do wtorku wieczorem (żeby w środę był już na koncie). Jeśli uzbiera się kwota dająca sens zakupu większej ilości drewna, to ok. Jeśli nie - przelewy wracają do nadawców w czwartek i realizowany jest punkt 2. Po nr konta proszę się zgłaszać na priv, lub sms-em pod nr 888 939 I7O. Jako tytuł proszę wpisać:
"nick z forum - na drewno"
2. Kto decyzję o przybyciu podejmie w ostatniej chwili, lub z jakichś powodów nie chce robić przedpłaty, zobowiązany jest do przytargania worka drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym.

Link do prv sadyla

http://forum.trojmiasto.pl/?act=user&id=31473

Co do deszczu tak jak ostatnim razem wrzucę do samochodu namiot ogrodowy :)) 3mx3m z osłoniętymi bokami

A może ktoś ma jakiś sprzęt grający to nawet by muzyczkę się puściło?? - baterie by się skombinowało :))

Nie straszcie deszczem!
Miałem zamiar zorganizować ekipę kąpielową :D
Postaram się byc. Nie zdązyłam sie złożyć, ale gadzety bede miec przy sobie:)
> namiot ogrodowy 3x3 z osłoniętymi bokami

TO zakładając kwadrat 0,5x0,5 na osobę, zmieści się 36 osób. W razie większej ilości będziemy się bardziej przytulać :D

LUZIK !

PS: a przelewy sobie cały czas przychodzą.. ;)
Jako, że jak zwykle niektórzy nie przeczytają tego, co już było pisane N razy:

*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego wątku, z poprawkami)

- czas: piątek, 12/07/2013
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- kto nie załatwił ze mną* zakupu drewna w jego imieniu - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie (nie jeżdżę zbiorkomem to jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi ;)
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- moze być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O

*można zrobić przelew 10 zł od osoby na koszt zakupu drewna - ale trzeba to zrobić DZISIAJ (tzn przelew musi wyjść z banku najpóźniej jutro rano). Numer konta podaję po zapytaniu sms-owym na numer wskazany akapit wyżej
Właśnie wróciłem z leśnej wyprawy i przytargałem ze sobą 6 patyków do pieczenia kiełbasek + dodatkowe wyposażenie które posiada kolega w zupełności powinno wystarczyć :))

Fajnie ,ja mam basen dmuchany ,4 osoby się zmieszczą.
Gdy tylko zacznie padać ,woda gratis.
Zamienię na "obściskiwanie się "pod namiotem Mata.

Do sadylowego podsumowania dodam że teren zostawiamy w takim stanie w jakim go zastaliśmy. W razie deszczu z ogniska trzeba będzie zrezygnować ale ja tego wieczoru i tak nie zamierzam spędzić w domu.

Cross nie martw się ,my też .BędZie BOSSSSSCCCCCO
Pochwalę się że rozmawiałem z gośćmi od palet i jeżeli nie znajdziemy gotowego "paliwa" to dostarczą nam palety na zaplecze Biedronki ale dopiero na godz 18.30. Jeżeli nie dotrzymają słowa to wiem gdzie ich znaleźć. ;))
Tak więc jakby co to będzie mała obsuwa czasowa.
Sadyl ja muszę określić się w sprawie kupna palet do piątku do godz 13.00 tak więc daj mi wcześniej znać co udało Ci się zorganizować.

Do sadylowego podsumowania dodam że teren zostawiamy w takim stanie w jakim go zastaliśmy. W razie deszczu z ogniska trzeba będzie zrezygnować ale ja tego wieczoru i tak nie zamierzam spędzić w domu.

Stanisław Lem
drogie sa takie drewna kominkowe?;p bo w googlach widzialem po 200zl :D
Kominkowe jest jako wejściówka dla osób, które nie dorzuciły się do drewna "wspólnego". Worek w markecie kosztuje coś rzedu 10 zł i tak naprawde to popiardółka. Na solidne ognisko (a inne nie wchodzi w rachubę) potrzeba by przynajmniej 30-40 worków
Drewno kominkowe "z metra", jeśli suche, to rzeczywiscie tyle kosztuje. Ale my nie potrzebujemy kominkowego. Może być sosna lub wręcz odpady (jak np. palety). Byle nie śmierdziało i nie było malowane/lakierowane.
200 zł kosztuje m3. Worek w markecie lub na stacji benzynowej kosztuje ok 8 - 10 zł.

Stanisław Lem
ja się wydyndam :/
Znaczy wyhuśtasz? Dlaczego?

Stanisław Lem
Czytając ten wątek stwierdzam, że jestem masochistką
Sprecyzuj.

Stanisław Lem
To, że wiedząc, iż nie mogę być na ognisku nadal czytam wątek sprawiając sobie przykrość a z drugiej strony cieszę się, że Wam się udała organizacja.
Ja też jestem głęboko rozczarowany tym że Cię nie będzie.

Stanisław Lem
No to już wiesz co znaczy wydyndam :/
Czarna rozpacz!
> cieszę się, że Wam się udała organizacja

Tfu Tfu.. na psa urok..
Gratuluj PO ognisku ;)
Sadyl :D ale kiedy ja nie mam wątpliwości najmniejszych. Ale oki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
> 200 zł kosztuje m3

Poprawka: mp (metr przestrzenny) - czyli w zależności, czy wrzucą bez ładu i składu, czy z grubsza ułożą, jest to 0,5-0,7 m3 "drewna w drewnie"
Miałam wielką ochotę pojawić się na ognisku... niestety w tej chwili siedzę z 3 dziurkami w brzuchu po tym jak bezczelnie i znienacka zaatakował mnie mój wyrostek robaczkowy... ;/ mam nadzieję, że kiedyś się "załapię" i będę miała przyjemność Was poznać....a tymczasem pozostaje mi życzyć wam dobrej zabawy. :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
> siedzę z 3 dziurkami w brzuchu

A co za różnica, gdzie siedzisz? Weź swoje dziurki ze sobą.
Będziesz atrakcją wieczoru: kobieta z trzema dodatkowymi dziurkami.
W końcu... po Grayu jesteś :D

- - -
A poważnie.. szkoda..
.. ale lato dopiero się zaczęło i takich spotkań z pewnoscią będzie więcej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po Twojej odpowiedzi " moje dziurki" tak szybko sie nie zagoja... W obecnej sytuacji śmiech " boli". Niestety. Co do Greya to taaaak jestem po. ;) różnica jest taka ze w domu nie będzie mnie korcilo by zjeść kiełbasę z ogniska która koooocham! :)
Ps. Żaden pożytek z tych dodatkowych dziurek-zaszyte ;p
> śmiech "boli"

Jak już kiedyś wspominałem: zawsze mi miło, kiedy mogę rozbawić kobietę bez ściągania spodni :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W takim razie może być Ci bardzo miło-ponownie! :)
Nas ......
zdrowiej szybciej.
Cześć ekipo, niestety odpadam, zmykam jutro na Kaszuby...
Udanej imprezy Wam życzę i pogody oczywiści!

Bardzom ciekawa ekipy kąpielowej ;)
"Gdyby Ewa nie skosztowała jabłka, cóż ciekawego zdarzyłoby się przez miliony lat? Nic." - Paulo Coelho
Ktoś wraca po ognisku na Chełm lub gdzieś niedaleko?
ja na chełm wracam ale pewnie pieszo albo jakims nocnym :D
Jolka niestety mój osłabiony organizm dopadł wirus ;/ Może gdyby to było ognisko przebierańców skusiłabym się bo bez przebrania zrobiłabym furrorę jako Zombie ( z dodatkowymi dziurkami ) :)
*** Meldunek z frontu ogniskowego ***

Drewno zostało zanabyte. Czeka na transport.
Zapewne zostanie trochę kasy po opłaceniu transportu, ale zostanie ona zutylizowana na "rozpałkę" ;]

Pogoda jest idealna - wypada się do południa to będziemy mieć spokój z deszczem wieczorem ;)
"Jak już kiedyś wspominałem: zawsze mi miło, kiedy mogę rozbawić kobietę bez ściągania spodni :)"

Sadyl że tak nieśmiało pozwolę sobie zapytać: Kobiety często reagują rozbawieniem kiedy ściągasz spodnie? ;)))

Stanisław Lem
@Cross:
Spuśćmy na to zasłonę milczenia, a jeśli jakaś KOBIETA zechce drążyć temat, to musi to sama sprawdzić organoleptycznie ;]
Zgrabnie wybrnąłeś. :)

O której mam być w wiadomym miejscu?

Stanisław Lem
14:30. Auto potwierdzone.
Jadę do ZDiZ, bo nie mogę się za cholerę do nich dodzwonić.
Ok. Będę.

Stanisław Lem
a jeśli jakaś KOBIETA zechce drążyć temat, to musi to sama sprawdzić organoleptycznie

Kurcze nie wiem jak Sadylek Ty sobie to wyobrażasz -organoleptycznie!!!
Przecież mając organ i śmiejąc się ,można ci krzywdę zrobić!!!!
Nie wystarczy WZROKOWO!!!

Chyba nie przemyślałeś tej odpowiedzi :-)
Jolu, ale wzrokowo ta właśnie ta kategoria. Podobnie jak za pomocą organu węchu, dotyku. Domyślam się z jakiego powodu Sadyl jest spokojny. Za Wiki :
"Metoda organoleptyczna... jest realizowana dzięki odbieranym wrażeniom. Jest metodą szybką i tanią nie wymaga kosztownego sprzętu i zazwyczaj nieniszczącą, czyli nie prowadzi do zużycia badanego materiału."

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
> nie prowadzi do zużycia badanego materiału

samo sedno ! ;]
Droga jolkofasolko jak chcesz zbadać coś organoleptycznie to możesz to nawet powąchać :) organoleptyka = badanie zmysłami (wszystkimi)

Będę na ognisku na 100%

sadylku drogi już się pożegnałem, ty wiesz o co chodzi :)
Jak ma razie pogoda w opcji all inclusive tj. zimno, wieje, pada czyli typowa o tej porze roku na wybrzeżu Bałtyku. Miejmy nadzieję że do 18.00 się poprawi.

Stanisław Lem
No kurde wieje dziś na Przymorzu , jak by się ktoś powiesił .
Ale ognisko , napoje z gazem lub bez oraz oczywiście towarzystwo powinny rozgrzać atmosferę ;)

Cały czas mnie nurtuje , o co chodzi z tą sadylową ekipą pływającą ;P
Jeśli ktoś ma kurtkę i kalosze all inclusive nie robi wrażenia. Do wieczora powinno być spokojniej. A jeśli nawet ognisko w deszczu już było i bardzo miło je wspominam.

> już się pożegnałem, ty wiesz o co chodzi

Wiem ;]
A nawet lekko zazdraszczam :)
> Miejmy nadzieję że do 18.00 się poprawi

Jestem o tym całkowicie przekonany.
Pogoda już tak ma, przy okazjach naszych grillów/ognisk, że testuje naszą determinację. Potem daje za wygraną :)

Informuję jednocześnie, że tym razem najprawdopodobniej nie odbędzie się tradycyjny "Stonka Trophy" czyli rajd wózkami sklepowymi po alejkach parkowych.
Dysponuję bowiem oficjalną zgodą ZDiZ na wjazd autem na teren ogniska celem rozładunku drewna.
Hhhmmm ale jakąś wałówkę zawsze lepiej przewieźć niż nosić , tym bardziej gdyby na przykład cała grupa chciała za jednym rzutem sobie przetransportować :)
Cały czas mnie nurtuje , o co chodzi z tą sadylową ekipą pływającą ;P

Do tylkoja - zamierzałam zabrać basen .
Niestety jeżeli będzie nadmuchany to odlecę z nim do Sopotu ,
a nie mam pompki:-(

Co do organoleptyczności to chciałam "odwrócić uwagę " od pogody.
No ładnie , basen ;) a jak z kwestią wody do tegoż basenu ?? Nikt z uczestników nie posiada pompki ??

Pogoda się poprawi , nie ma co narzekać ;) Nasza dzielnica ma to do siebie , że cały dzień brzydki aby pod wieczór uraczyć słońcem ;)
Drewno zakupione i załadowane na samochód. Zostanie dostarczone na ognisko na godz 18.00. Więc żeby nie było żadnych niedomówień. Niezależnie od pogody ognisko się odbędzie.

Stanisław Lem
To świetnie,

To co pompkę też zabrać :D, jeszcze trochę to i kombi będzie za mały aby się spakować :)))

Sadyl a Ty bedziesz może przejezdzał przez przymorze skm ? :D
@Nudi:
Nie. Jadę AutoBóstwem z Wrzeszcza
Godzina zero za 65 minut. :))))

I przestało padać. :))))

Stanisław Lem
Jak zwykle ,będzie słonecznie :-) Do zobaczenia
Jak zwykle ,będzie słonecznie :-) Matt daruję sobie basen. Do zobaczenia
Wszystkim, których nie było niech żałują. było zaje.....

Stanisław Lem
dotarłem i nawet głowa mnie nie boli ciekawe jak bedzie za 3 god:D
Właśnie dojadam to co zostało mi z ogniska :)

Wielki szacun za organizację, było świetnie

Cross i spółka, jakoś na plaży Was nie widziałam ;]
Szybkie poogniskowe sprzątanie okazało się dosyć brzemienne w skutkach :/
Kolejny raz Mat uratował mi odwłok.. Złoty człowiek.!
Pierwsze moje ognisko zaliczone :) Miło było Was wszystkich poznać.
Witajcie milutko. Jak to mówi moja psiółka było CUDOWNIE !!!
Crossowi dziękuję za podwiezienie ,Mat otrzymuje tytuł Gentelmena
wieczoru . Pawelskiemu i Tylkoja dziękuję za organoleptyczne oglądanie
"wieczornych widoków", Nudi -Soplica też jest the best.
Ogólnie nowa moda na tańce ogniskowe musi być lekko zmodyfikowana.
Dziękuję WSZYSTKIM obecnym (i mniej obecnym) za wspaniały wieczór i noc
z kolegą również dziękujemy za fajne ognisko ;D mam nadzieje ze sie podzielicie zdjeciami ;>
Witam, ja już też jestem online, o 4 oknisko pięknie się jeszcze żarzyło ale deszczyk pewnie zrobił swoje :D

>Szybkie poogniskowe sprzątanie okazało się dosyć brzemienne w skutkach :/
>Kolejny raz Mat uratował mi odwłok.. Złoty człowiek.!

sadyl przynajmniej wiem że w kolejnym fachu mam zręczne rączki :), pierwszy przed ekipą sprzątających i śmietnikowymi poszukiwaczami i od dobrego śmietnika zacząłem :D. Więc jak bym kiedyś na ulicy wylądował to nie zginę hihihi :)

Ach zapomniałem jak by ktoś szukał noża - taki eleganci z kompletu obiadowego to jest u mnie :)

Dziękuję wszystkim;-)
Nożyk to chyba mój :)
@ ~sebastian - marcin - przemek

A gdzie jeszcze michał :D

Co do zdjęć, po wyselekcjonowaniu lepsiejszych fotek poproszę zainteresowane duszyczki o maile, na które je prześlę
ja też poproszę fotki nikita71080@gmail.com
Ja też !

szymonp44@gmail.com
Organizacja imprez plenerowych stała się już dla nas w zasadzie rutynowa :)

Ognicho było przednie.. i bardzo dziękuje wszystkim, którzy, nie zważając na aurę, w nim uczestniczyli. Kolejny argument potwierdzający tezę, że z tą ekipą możemy robić wszystko i wszędzie - i zawsze wyjdzie zajefajnie :D

@Tylkoja:
Czy już teraz kumasz, o co chodziło z ekipa kąpielową? :D
@Sadyl

Rozumiem , sam do niej się podłączyłem w końcu ;D

Całej reszcie dziękuję bardzo za mile spędzony czas i trzymanie fasonu :P
Czekam na fotodokumentację ;)
Perfect night :) podłączam się do stwierdzenia że Matt został Dżentelmenem wieczoru :) Poproszę fotki na adres bettybooo@wp.pl Dzięki za miłe przyjęcie - myślałam że pierwszy raz będzie gorszy,a wyszło milutko :)
Jak zwykle było zacnie, do następnego :)
wrozbita@o2.pl
Michał się zgłasza ale mejl sebastiana.
@Magda aka betibu gin na Ciebie czeka...
Dzięki za fajny wypad, podziękowania dla organizatorów i uczestników! Szkoda tylko, że nie mogłem zostać do końca bo niestety nie zdążyłem ze wszystkimi pogadać... mam nadzieję to nadrobić na kolejnej takiej imprezie.
Obecnych na miejscu zdarzenia paparazzi uprasza się o zdjęcia te "pozowane" i z zaskoczenia na adres mac8666@wp.pl
Łej - dzięki wszystkim za to że mogłam uczestniczyć. Imprezkę zaliczam do udanych. Żałuję tylko, że nie udało mi się porozmawiać z większością, ale mam nadzieję nadrobić przy okazji. No i dla organizatorów - pełen szacun:)
Do zobaczyska
ile osób się stawiło?
Dwadzieścia parę osób . Dzięki namiotowi Mata mieliśmy cieplutko. Bawiliśmy się świetnie szczególnie ,że przestało padać i wiać.
Nastała nowa tradycja - tańce forumowe!!!

Ilonka napisałam na priv
Tak po godzinach wpisów patrzę to żeście dziś nie mieli after party :D,

Budzę się o 11 i co tu robić, człowiek rozkręcony no to co w miasto zaczęło się w Gdańsku skończyło w Sopocie :D

Odwiedziłem nawet miejsce ogniskowe aby zebrać brakujące śledziki od namiotu :)

A co do tańców uuuu właśnie się skończyły w Sopocie po 3h jazdy na rolkach akurat nóżki się rozgrzały to jak można było zmarnować taką okazję :))

Drugie ognisko-zaliczone i jak zwykle bardzo udane , w tym kierunku ukłony dla organizatorów:)
Wczoraj się nie odzywałam bo byłam w trasie na urlop,która była bardzo długa a to dlatego iż były "małe " kłopoty z hamulcem i jeśli tutaj na miejscu u mechanika okażą się moje podejrzenia to jak wrócę-uwierzcie-gdańskiemu mechanikowi ukręcę jaja za narażenie na niebezpieczeństwo moje i moich córek-to tyle w temacie.
Ilona: to jak tam z tym mailem?:P podalem wyzej
hmm poczytałem i naprawdę brzmi sympatycznie. Jest już w planach następne ognisko? :)))
Dla wszystkich zainteresowanych zdjątkami

Dajcie mi czas do jutra wieczora, plissss ;)
Właśnie wróciłam z nocnego wędkowania i po prosu nie chce mi się, wybaczcie :D
ok, ale nie bedziemy tolerować ani godziny spoznienia :> :P
Jakiegoś"" wielorybka"" złowiłaś????
eśli jedną, małą, bezbronną płotkę można nazwać wielorybem to i owszem :D

Grzybobranie lepiej mi wychodzi, nawet 3 prawdziwki stanęły mi na drodze i to takie dorodne ;). Jeśli w tygodniu troszkę popada chętnie wypuszczę się w weekend po następne.

@pSZemek-sebastian-marcin
Kolejny raz zgubiliście michała :D
Michał wrócił już do Działdowa a za tydzień wraca do Szkocji :<
także muszę ja sam wam wystarczyć...
No nie wiem czy dasz radę :D:D:D
w sumie jest nas trzech - jak to nick wskazuje :P wiec dam rade!
"Właśnie wróciłam z nocnego wędkowania i po prosu nie chce mi się, wybaczcie :D"

No popatrz. A nie wyglądasz na kobietę, która lubi moczyć kija. :)))

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A nie wyglądasz na kobietę, która lubi moczyć kija. :)))

Opisz Cross jak taka kobieta wygląda?
Na pewno nie tak atrakcyjnie jak Ilona. :)

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
>A nie wyglądasz na kobietę, która lubi moczyć kija. :)))

Buhahahaha lubi to zdecydowanie za duże słowo Cross, nie przepadam ale jak mus to mus ;)
Tylko ciiiii, nic nie mówcie mojemu mężowi :D:D:D

A co do zdjęć jest ich zdecydowanie za dużo na maila więc poprosiłam Sadyla o wrzucenie ich na serwer czy coś w ten deseń (nie znam się na tak zaawansowanej technice :D). W każdym razie procedura ściągania ich będzie taka sama jak poprzednio, pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
To ja z innej beczki >

SADYL ZDJĘCIA POPROSzĘ
> SADYL ZDJĘCIA POPROSzĘ

Bez nerw. Już mam od Ilony.
Jutro (w zasadzie dzisiaj) mam mieć od Crossa.
Myszkowe będą pod koniec tygodnia.
Jutro wrzucę Ilonkowe i Crossowe na serwer i podam linki i hasło.
Mała zajawka... Admin, wybacz :D

image
No niestety.. Mllusio nam panujący.. nawet jakby chciał, to nie zdążył...
:]
Administracja imageshack uznała zdjęcie za obsceniczne i je wycofała z serwisu. Zatem.. gołych de.. nie będzie na forum :D
Jola niecierpliwku :)

No.. no... to się na ognichu działo. Tak podejrzewam tylko.

Aleś podejrzliwa ... czyżbym nutkę zazdrości wyczuwał? ;)
BYŁO BYĆ! :D
A nie było Wam zimno bez odzieży? ;)
Powtórzę słowa kierowane do Sisiolka: było być.
Też byś z pewnością nie zmarzła :D
No nie wiem, ja to zmarzlak jestem ;)
Nie podejrzliwa, tylko spostrzegawcza. Oprócz wiedzy empirycznej mam jeszcze całkiem dobry słuch :)
Było być nie robi na mnie wrażenia. Wybór był tylko jeden tego wieczoru.

"...ja to zmarzlak jestem ;)"

Atmosfera była tego wieczoru tak gorąca że największym zmarźlakom było ciepło. ;))

Stanisław Lem
no właśnie ,bo ja te "rozbierane"zdjęcia chcę zobaczyć.
Tylko bez Photoshopa :-)

Kurcze naprawdę było ciepło V , raczej wszyscy chodzili rozebrani ,niż
ubrani w kurtki.
Po prostu płynie w Was gorąca krew ;)
Co niektórzy po grillu poszli się ochłodzić .
Na drugi raz Trza być !!!!!
Myszkowe zdjęcia sie z lekka ociagaja ale jak tylko sie ogarne podesle,choc te Ilony i Crossa beda zdecydowanie lepsze :)
"Nigdy nie pozwól aby ktoś był dla Ciebie priorytetem,podczas gdy Ty jesteś dla niego tyko jedną z opcji." Mark Twain
coś czuję, że mowa o mojej porno sesji :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pawelski ,zoobaczyyyyyyyyyyyyymyy.

Mycha nam po oczach dawała,więc trochę wszyscy
pewno zmarszczeni jesteśmy.

Słyszałam ,że Sadylek się produkuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
*** ZDJĄTKA ***

Zdjęcia od Ilonki - dosyć koszmarne technicznie :]
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia1.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia2.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia3.zip

Zdjęcia od Crossa:
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia4.zip

Zdjęcia od Myszki - może się dziecko wyrobi jeszcze dzisiaj.. się okaże :D

Zdjęcia są bez cenzury (Tak, gołodupcy! Bójta się :)

Procedura (dla mniej kumatych):
1. Stwórz sobie jakiś katalog
2. Kliknij prawym klawiszem na pierwszy z linków. Z menu wybierz "zapisz element docelowy" i podaj lokalizację tego katalogu.
3. Kliknij na ściągnięty plik .zip prawym klawiszem myszy. Z menu kontekstowego wybierz coś podobnego do "extract here / wypakuj tutaj"
4. Po pojawieniu się monitu, wpisz otrzymane hasło
5. Powtórz kroki 2-4 dla kolejnych plików
...i gotowe :)

No i oczywiście albumik rodzinny:
http://sadyl.vot.pl/docs/album.zip

Muszę się pochwalić, że tym razem pamiętałem imiona i nicki wszystkich uczestników ogniska (choć może nie do końca jest dla mnie jasne, co i z kim robiłem)!

Tylko mi nie zrzędzić, że akurat TAKIE zdjęcie wybrałem do albumu !

Biorę się za wysyłkę hasła - zatem sprawdźcie sobie pocztę za jakiś czas i molestujcie mnie dopiero, jeśli ktoś go nie otrzyma do północy :)
Zdjęcie ogniska w galerii who is who mogłeś wybrać bardziej udane. :)

Stanisław Lem
Zaraz zacznę tupać :( :( :( Nie mam hasła !!!
Cross podasz ,bo Sadylek ma rączki zajęte?
jolkafasolka76@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jolka hasło wysłałem Ci na priv.

Stanisław Lem
Dzięki Cross. Portret forumowy fajny.Tylko Ilona powinna mieć obiekcje do wyboru sadyla
> Tylko Ilona powinna mieć obiekcje do wyboru sadyla

Jolu no i mam ! ! ! Okropieństwo :(
Bosch... co za zrzęda ;]
Zwracam honor Sadyl, zapomniałam ,że Ty masz dostęp do moich prywatnych maili
> Ty masz dostęp do moich prywatnych maili

Nie mam dostępu do twoich maili tylko znam twój prywatny adres - a to subtelna różnica ;)

Poza tym: "zrzęda" było do Crossa :D
Boże... mój ass wszędzie!!!
Się było nie obnażać. ;)))

Stanisław Lem
poda mi ktoś hasło do zdjęć na priv?
A może byś pocztę sprawdził?

I plijz.. nie rozsyłajcie hasła na priv przez forum!
zamuliłem, dzięki sadyl.
> mój ass wszędzie!!!

Wszędupność ;)

Ale btw...
Jak wczoraj wklejałem zajawkę (czyli maleńki i w dodatku spikselizowany wycinek - tyle tylko, że było widać, że są to dolne części pleców) to się nad tą zajawką chwilę zastanowiłem.

Zajawka P. wygląda, nawet widoczna bardzo niewyrażnie, na męską.
Natomiast zajawka Sz., mimo bogatszego owłosienia (niewidocznego w spikselizowanym rozmyciu) - jakbym nie wiedział, to pomyślałbym, że kobieca.
Ale nie mi to oceniać - to powinny ocenić kobiety :)
Cześć wszystkim, ja też poproszę o hasło do zdjęć :) podaję maila jollka522wp.pl z góry dzięki
*** zdjęcia cd ***

Myszątko się sprężyło:
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia5.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia6.zip

@Ilona, @Jolka:
TO nie gazetka szkolna - gęby mają być rozpoznawalne i tyle.
Każdy, kto widział album, widział facjatę w naturze.
Sadyl .....gęby mają być rozpoznawalne i tyle.

Właśnie ,Ilonka jest rozpoznawalna ....ale ,ma zakrytą buzikę włosami:-(
Kurde , na zdjęciu 20130712_203611 wyglądam , jak bym miał same oczodoły zarośnięte skórą ;)
A poza tym podzielam zdanie Pawelskiego - moja d... u każdego , z każdej strony :P
No ale cóż , przynajmniej mieliście okazję poznać nas , od d... strony ;)
> oczodoły zarośnięte skórą

Musiało chyba w tym momencie zawiać iskrami z ogniska, bo i Mass ma zamknięte oczy a i Ania z Sarną zasłaniają twarze rękoma.

A co do d.. strony.... troszkę strach, zważywszy na eskalację wydarzeń, co Wam wpadnie do głowy na kolejnym forumowym spotkaniu.
Na wszelki wypadek wezmę kieszonkową miarkę :D
Aż strach się bać tych forumowych spotkań ;)
Sadyl , ciekawe podejrzenia ;D
Chociaż skoro tym razem byliśmy zdolni do takich ekscesów , na następnym zejściu , zakładając , że poprzeczka zostanie podniesiona... hmm aż strach pomyśleć ;P
Ja tam już nie mogę się doczekać następnego s[otkania forumowego.
Muszę zapytać się w spółdzielni
czy mogę wykorzystać ogrodzony trawnik przed moim ogródkiem.
W ogródku zmieści się max 10-15osób i namiot Mata.
Może tym razem z gitarami?
Może ktoś jest chętny w przyszłym tygodniu poodbijać piłkę do siatki i zrobić grilla na plaży? Okolice Brzeźna, popołudnie/wieczór, dzień do ustalenia.
Ja już się zgłaszam ;)
Chętnie się spotkam ,jednak mam wątpliwości co do grilla na plaży?
Czego możemy się spodziewać? No myślę sobie, że następny wątek nazwiemy "grill, ognisko ewentualnie swingers party vol. 4 :P
Sadyl jako, że pomiarami zajmuję się zawodowo to zostaw miarkę w domu wezmę suwmiarkę, w końcu dokładność do drugiego miejsca po przecinku może zaważyć na całym naszym męskim świecie :) Pytanie tylko czy mam brać suwmiarkę do 150mm czy 300mm ? :)
Jolu , dużo ludzi grilluje bądź pali ogniska na plaży , wystarczy przejść się pod wieczór ;)

Pawelski w temacie swingers party , to już pewna osoba z towarzystwa się wypowiadała , więc nie na każdym to zrobi wrażenie :P Co do rozmiaru , myślę , że najlepiej jak byś wziął obie ;)
Popieram tylkoja w całokształcie wypowiedzi do Pawelskiego.
Dobra dalej się piszę z moim NOWYM grillem na plażę
@Magda86
Ja też się zgłaszam, ja też szczególnie jeśli chodzi o siatkę :D
to kiedy powtorka?:>

Inne tematy z forum Towarzyskie

Gay Gdańsk (107 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

Swinger party lub podobne (28 odpowiedzi)

Gdzie w Trojmiescie bądź okolicach można się wybrać na jakieś kameralne swinger party ? Moze ktoś...

Testerk wierności (5 odpowiedzi)

Hej , podejrzewasz ze Twój Partner Ciebie zdradza? Z chęcią to sprawdzę za mała opłata...;)

do góry