Widok
Grill, ognisko ewentualnie pub vol 3.
Pierwsze zorganizowane przeze mnie tegoroczne ognisko było bardzo udane. Druga próba zorganizowania ogniska okazała się kompletnym niewypałem (prawdopodobnie z powodu niesprzyjającego terminu). Nadszedł więc czas na próbę numer trzy.
Ognisko będzie imprezą o charakterze otwartym. Nie ma limitów wiekowych ale osoby niepełnoletnie tylko pod opieką osób dorosłych ;)
Miejsce:
Przetestowana wcześniej lokalizacja w parku Reagana.
Termin:
12.07.2013. Ponieważ jest to piątek zdaję sobie sprawę że będzie on mało sprzyjający dla pracujących w sobotę więc zanim zabiorę się do załatwiania formalności poproszę osoby zainteresowane o zgłaszanie swojego akcesu. W przypadku uzyskania zadowalającej frekwencji pomyślimy nad zakupem i transportem drewna oraz ustaleniem pozostałych kwestii organizacyjnych.
Ognisko będzie imprezą o charakterze otwartym. Nie ma limitów wiekowych ale osoby niepełnoletnie tylko pod opieką osób dorosłych ;)
Miejsce:
Przetestowana wcześniej lokalizacja w parku Reagana.
Termin:
12.07.2013. Ponieważ jest to piątek zdaję sobie sprawę że będzie on mało sprzyjający dla pracujących w sobotę więc zanim zabiorę się do załatwiania formalności poproszę osoby zainteresowane o zgłaszanie swojego akcesu. W przypadku uzyskania zadowalającej frekwencji pomyślimy nad zakupem i transportem drewna oraz ustaleniem pozostałych kwestii organizacyjnych.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Obecny !!
Tak przy okazji , jeśli to by w czymś pomogło , jestem w stanie załatwić , za friko drewno , w sensie jednorazowe palety , palety uszkodzone , deski z palet , skrzyniopalety - razem jakieś 2-3 metry drewna . Wszystko jest do pocięcia , jedyną kwestią jest zorganizowanie transportu .
Najlepszy do tego celu byłby jakiś bus ze skrzynią . Oczywiście można zabrać tylko część z tego . Jeśli ta opcja odpowiada , to proszę o info ;)
Tak przy okazji , jeśli ktoś byłby chętny wziąć to na opał , to również jest taka opcja ale nie polecam bo dużo gwoździ :P oczywiście za darmo :)
Tak przy okazji , jeśli to by w czymś pomogło , jestem w stanie załatwić , za friko drewno , w sensie jednorazowe palety , palety uszkodzone , deski z palet , skrzyniopalety - razem jakieś 2-3 metry drewna . Wszystko jest do pocięcia , jedyną kwestią jest zorganizowanie transportu .
Najlepszy do tego celu byłby jakiś bus ze skrzynią . Oczywiście można zabrać tylko część z tego . Jeśli ta opcja odpowiada , to proszę o info ;)
Tak przy okazji , jeśli ktoś byłby chętny wziąć to na opał , to również jest taka opcja ale nie polecam bo dużo gwoździ :P oczywiście za darmo :)
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
Super ,coraz fajniej .
Kwestią transportu zajmą się założyciel wątku, pomoc fachowa założyciela i inne jednostki.
Szkoda ,że nie można udostępnić zdjęć transportowanego drewna na pierwsze ognicho urządzane przez Crossa :-) :-)
Oczywiście pamiętajcie o wałówce we własnym zakresie ( tu mi się
mordka uśmiecha na " fotograficzne wspomnienie" Nudiego)
Kwestią transportu zajmą się założyciel wątku, pomoc fachowa założyciela i inne jednostki.
Szkoda ,że nie można udostępnić zdjęć transportowanego drewna na pierwsze ognicho urządzane przez Crossa :-) :-)
Oczywiście pamiętajcie o wałówce we własnym zakresie ( tu mi się
mordka uśmiecha na " fotograficzne wspomnienie" Nudiego)
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
@tylkoja:
Na bazie palet robiliśmy ognisko w zeszłym roku.
Są świetnym materiałem, bo nie trza ich rżnąć. A tym razem na piłę (przynajmniej ze znanego źródła) nie możemy liczyć, bo źródło będzie nieobecne (niestety :( )
Mają dwa minusy:
- przeważnie są b. suche, co oznacza, że palą się błyskawicznie - zatem potrzeba ich dużo
- ze względów logistycznych, warto byłoby je wcześniej rozebrać i przywieźć rozebrane. Pytanie, czy w miejscu, gdzie one się znajduja, da się to zrobić? Jeśli tak, to trza się skrzyknąć w 2-3 chłopa z brechami i to zrobić.
A że gwoździ w pip, to fakt. Jednak na ognisku w niczym to nie przeszkadza :)
Na bazie palet robiliśmy ognisko w zeszłym roku.
Są świetnym materiałem, bo nie trza ich rżnąć. A tym razem na piłę (przynajmniej ze znanego źródła) nie możemy liczyć, bo źródło będzie nieobecne (niestety :( )
Mają dwa minusy:
- przeważnie są b. suche, co oznacza, że palą się błyskawicznie - zatem potrzeba ich dużo
- ze względów logistycznych, warto byłoby je wcześniej rozebrać i przywieźć rozebrane. Pytanie, czy w miejscu, gdzie one się znajduja, da się to zrobić? Jeśli tak, to trza się skrzyknąć w 2-3 chłopa z brechami i to zrobić.
A że gwoździ w pip, to fakt. Jednak na ognisku w niczym to nie przeszkadza :)
A więc tak to wygląda :
- cały materiał leży na placu , pod chmurą więc na chwilę obecną są nasiąknięte , jak będzie dalej , zobaczymy ale narażone są na działanie czynników atmosferycznych ,
- myślę , że najszybciej przed samym załadunkiem można by pomyśleć o jakimkolwiek "rozbieraniu" na deski i kawałki .
A co do gwoździ to prawda , przy ognisku nie rzutują na całość ;)
Aha i tak przy okazji , czy wcześniej przy miejscu ogniska stał Toi-Toi ?? Dzisiaj przechodząc tamtędy , zauważyłem przy drzewie taki właśnie obiekt , z dosadnym , jasnym przesłaniem na drzwiach : "s**** kur... " :D
- cały materiał leży na placu , pod chmurą więc na chwilę obecną są nasiąknięte , jak będzie dalej , zobaczymy ale narażone są na działanie czynników atmosferycznych ,
- myślę , że najszybciej przed samym załadunkiem można by pomyśleć o jakimkolwiek "rozbieraniu" na deski i kawałki .
A co do gwoździ to prawda , przy ognisku nie rzutują na całość ;)
Aha i tak przy okazji , czy wcześniej przy miejscu ogniska stał Toi-Toi ?? Dzisiaj przechodząc tamtędy , zauważyłem przy drzewie taki właśnie obiekt , z dosadnym , jasnym przesłaniem na drzwiach : "s**** kur... " :D
Frekwencja na dzień dzisiejszy:
Ja z żoną - 100%
Jolka - 100%
Mat - 100%
Tylkoja - 100%
Nokoro - 100%
Pawelski - 99,9%
Letnia - ?
Sadyl? - ?
Wkurzona - ?
Fanka Fioletu - ?
Zaczynam do tego stopnia widzieć światełko w tunelu że złożyłem wniosek do ZDiZ o pozwolenie na organizację ogniska. Jeżeli dostaniemy zgodę ogarnę pozostałe kwestie formalne i postaram się zorganizować zbiórkę kasy na drewno, jego zakup i transport.
@Tylkoja tych Twoich palet starczy ilościowo na kilkugodzinne ognisko czy trzeba organizować dodatkowe drewno?
@ Wezenek miło że się znowu odzywasz. Fajnie by było gdybyście z żoną byli na ognisku. Bardzo by mi pomogło gdybyś wcześniej określił się czy będziesz dysponował traktorem i wolnym czasem w Dniu - D.
Osoby oznaczone na liście znakiem zapytania proszę w miarę możliwości potwierdzić swoje uczestnictwo. Wszystkich pozostałych chętnych serdecznie zapraszam do deklarowania uczestnictwa.
Ja z żoną - 100%
Jolka - 100%
Mat - 100%
Tylkoja - 100%
Nokoro - 100%
Pawelski - 99,9%
Letnia - ?
Sadyl? - ?
Wkurzona - ?
Fanka Fioletu - ?
Zaczynam do tego stopnia widzieć światełko w tunelu że złożyłem wniosek do ZDiZ o pozwolenie na organizację ogniska. Jeżeli dostaniemy zgodę ogarnę pozostałe kwestie formalne i postaram się zorganizować zbiórkę kasy na drewno, jego zakup i transport.
@Tylkoja tych Twoich palet starczy ilościowo na kilkugodzinne ognisko czy trzeba organizować dodatkowe drewno?
@ Wezenek miło że się znowu odzywasz. Fajnie by było gdybyście z żoną byli na ognisku. Bardzo by mi pomogło gdybyś wcześniej określił się czy będziesz dysponował traktorem i wolnym czasem w Dniu - D.
Osoby oznaczone na liście znakiem zapytania proszę w miarę możliwości potwierdzić swoje uczestnictwo. Wszystkich pozostałych chętnych serdecznie zapraszam do deklarowania uczestnictwa.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
@Cross
Mógłbyś sie już przyzwyczaić, że frekwencja deklaratywna nijak się ma do rzeczywistej :]
Co do drewna.. ja w zeszłym roku przywiozłem 6 rozebranych palet. Wystarczyło na pół ogniska. Resztę dopełniło kilka (max 10) worków z drewnem kominkowym.
Co prawda było ono wówczas mniejsze, niż nasze poprzednie, ze stempli, ale też z pewnością nie była to popiardółka.
Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy. I myślę, że skoro drewno jest w zasadzie darmowe, to zrzuta nie będzie potrzebna. Ew. na paliwo dla osoby zapewniającej transport. Mamy taką? Kiedyś Mat coś przebąkiwał o możliwej przyczepce :)
A za organizację, pozyskanie i transport drewna - ci co nie będa brali w tym udziału będą zobowiązani zakupić "nadmiarowe" np. 2-3 piwa do puli "organizatorów" :D
+ ew. zrzuta do czapki, już na ognisku, za paliwo dla osoby, która to drewno przywiezie.
Akceptujecie takie rozwiązanie?
Mógłbyś sie już przyzwyczaić, że frekwencja deklaratywna nijak się ma do rzeczywistej :]
Co do drewna.. ja w zeszłym roku przywiozłem 6 rozebranych palet. Wystarczyło na pół ogniska. Resztę dopełniło kilka (max 10) worków z drewnem kominkowym.
Co prawda było ono wówczas mniejsze, niż nasze poprzednie, ze stempli, ale też z pewnością nie była to popiardółka.
Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy. I myślę, że skoro drewno jest w zasadzie darmowe, to zrzuta nie będzie potrzebna. Ew. na paliwo dla osoby zapewniającej transport. Mamy taką? Kiedyś Mat coś przebąkiwał o możliwej przyczepce :)
A za organizację, pozyskanie i transport drewna - ci co nie będa brali w tym udziału będą zobowiązani zakupić "nadmiarowe" np. 2-3 piwa do puli "organizatorów" :D
+ ew. zrzuta do czapki, już na ognisku, za paliwo dla osoby, która to drewno przywiezie.
Sadylowy(w domyśle Salomonowy) wyrok przyjmujemy :-)
Sadylowy(w domyśle Salomonowy) wyrok przyjmujemy :-)
> też jest gdzie rozpalić
Pani 40+ mało uważnie czytała Forum w zeszłym roku na jesieni ;)
Temat ogniska przerobiliśmy dosyć dokładnie i niestety nie ma w Gdyni (podobnie zresztą, jak w Sopocie) miejsca, w którym można by legalnie i bezpłatnie rozpalić ognisko.
W Gdyni można zrobić piknik grillowy, co zapewne prędzej czy później nastąpi :D
Pani 40+ mało uważnie czytała Forum w zeszłym roku na jesieni ;)
Temat ogniska przerobiliśmy dosyć dokładnie i niestety nie ma w Gdyni (podobnie zresztą, jak w Sopocie) miejsca, w którym można by legalnie i bezpłatnie rozpalić ognisko.
W Gdyni można zrobić piknik grillowy, co zapewne prędzej czy później nastąpi :D
Zgodę na ognisko na Polance Redłowskiej UM w Gdyni wydaje jedynie firmom, instytucjom i organizacjom społecznym, sportowym oświatowym lub samorządowym. Nikt inny nie dostanie. Przetrenowane ;) Uprą się i co im zrobisz? ;]
Pod tym względem Gdańsk jest bezkonkurencyjny. Załatwienie zgody to formalność i jeśli nie ma kolizji terminów, to nie robią żadnych problemów.
Pod tym względem Gdańsk jest bezkonkurencyjny. Załatwienie zgody to formalność i jeśli nie ma kolizji terminów, to nie robią żadnych problemów.
" ja w zeszłym roku przywiozłem 6 rozebranych palet" - palet w standardzie zbliżonym do euro czy zwykłych , jednorazówek o których ja wspomniałem ??
"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy" - Nie powinno być problemu z taką ilością , poza tym prawie codziennie coś nowego dochodzi . Tylko tak jak mówiłem , to są zwykłe jednorazówki .
"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy" - Nie powinno być problemu z taką ilością , poza tym prawie codziennie coś nowego dochodzi . Tylko tak jak mówiłem , to są zwykłe jednorazówki .
> palet w standardzie zbliżonym do euro czy zwykłych , jednorazówek
Euro. Jednorazówek potrzeba trochę więcej, ale piszesz, że z tym problemu nie ma.
Problem, póki co, jest z transportem. Rozebranych palet na dach nie wrzucę. Zresztą, po stemplach, psychika mi już drugi raz tego nie przetrzyma ;)
Dla tych, co tego nie widzieli:

W poprzednim aucie, po złożeniu siedzeń, dałbym radę zmieścić i 10 rozebranych europalet. W obecnym już niestety nie, bo cholerna butla LPG przeszkadza :/
Reasumując: zakładając, że będę w piątek 12/07 (bo 100% pewności nie mam), mogę podjechać z kimś po te palety, porozbierać i załadować. Potrzebne jest jednak duże auto lub auto z hakiem + przyczepka.
Euro. Jednorazówek potrzeba trochę więcej, ale piszesz, że z tym problemu nie ma.
Problem, póki co, jest z transportem. Rozebranych palet na dach nie wrzucę. Zresztą, po stemplach, psychika mi już drugi raz tego nie przetrzyma ;)
Dla tych, co tego nie widzieli:

W poprzednim aucie, po złożeniu siedzeń, dałbym radę zmieścić i 10 rozebranych europalet. W obecnym już niestety nie, bo cholerna butla LPG przeszkadza :/
Reasumując: zakładając, że będę w piątek 12/07 (bo 100% pewności nie mam), mogę podjechać z kimś po te palety, porozbierać i załadować. Potrzebne jest jednak duże auto lub auto z hakiem + przyczepka.
Co jak co ale bali na dachu osobówki , to jeszcze nie widziałem :D kierowcy jadący z tyłu pewnie już odmawiali wszystkie godzinki oraz spowiadali się przez telefon :P
Z paletami jednorazowymi problemu nie ma , skrzyniopaletami też nie . Widziałem też kilka palet które były w rozmiarach eurówek ale dokładnie obejrzę wszystko jutro . No właśnie , jak mówiłem na początku , najlepszy był by skrzyniowiec lub chociaż przyczepka .
Z paletami jednorazowymi problemu nie ma , skrzyniopaletami też nie . Widziałem też kilka palet które były w rozmiarach eurówek ale dokładnie obejrzę wszystko jutro . No właśnie , jak mówiłem na początku , najlepszy był by skrzyniowiec lub chociaż przyczepka .
> kierowcy jadący z tyłu pewnie już odmawiali wszystkie godzinki...
Szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się nad tym :D
Ocieranie kół o nadkola byłem w stanie przeżyć. Gorzej, jak w połowie drogi uświadomiłem sobie, że słupki dachowe nie są konstrukcyjnie przystosowane do takiego ciężaru i oczyma wyobraźni widziałem już pękające szyby, zapadający się dach i szeroką, płaską trumienkę na moje truchełko :D
Szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się nad tym :D
Ocieranie kół o nadkola byłem w stanie przeżyć. Gorzej, jak w połowie drogi uświadomiłem sobie, że słupki dachowe nie są konstrukcyjnie przystosowane do takiego ciężaru i oczyma wyobraźni widziałem już pękające szyby, zapadający się dach i szeroką, płaską trumienkę na moje truchełko :D
"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy. I myślę, że skoro drewno jest w zasadzie darmowe, to zrzuta nie będzie potrzebna."
Jeżeli ilość drewna okaże się wystarczająca to nie będziemy robili zrzuty na jego zakup. Jeżeli uznamy że drewna będzie za mało uzupełnimy niedobór drewnem kominkowym. Trzeba poczekać aż Tylkoja zorientuje się dokładniej w jego ilości.
A co do transportu drewna to ogłaszam casting na posiadacza pojazdu dostawczego lub osobowego z hakiem i przyczepką. Wiek i płeć bez znaczenia ;)))
Jeżeli casting nie wypali to trzeba będzie improwizować.
Tylkoja z jakiej części miasta należy to drewno przetransportować?
A co do frekwencji to prosiłem o deklaracje udziału żeby mieć pewność że jest sens organizacji ogniska.
Jeżeli ilość drewna okaże się wystarczająca to nie będziemy robili zrzuty na jego zakup. Jeżeli uznamy że drewna będzie za mało uzupełnimy niedobór drewnem kominkowym. Trzeba poczekać aż Tylkoja zorientuje się dokładniej w jego ilości.
A co do transportu drewna to ogłaszam casting na posiadacza pojazdu dostawczego lub osobowego z hakiem i przyczepką. Wiek i płeć bez znaczenia ;)))
Jeżeli casting nie wypali to trzeba będzie improwizować.
Tylkoja z jakiej części miasta należy to drewno przetransportować?
A co do frekwencji to prosiłem o deklaracje udziału żeby mieć pewność że jest sens organizacji ogniska.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Łatwiej będzie jak Stysiu powiesz z kąd chcesz dotrzeć chyba że znowu nie będzie kierowców :D
Ilona nie pamiętam ile ma soplica nie sprawdzałem nawet ale wypicie jej zniżyło by moj % przybycia :D
Sadyl 5% to całkiem sporo :D Małamałpka piła na koncercie "tquile" czy jak to się pisze 2% a jaki czad był :D P.S fajny link :D
Ilona nie pamiętam ile ma soplica nie sprawdzałem nawet ale wypicie jej zniżyło by moj % przybycia :D
Sadyl 5% to całkiem sporo :D Małamałpka piła na koncercie "tquile" czy jak to się pisze 2% a jaki czad był :D P.S fajny link :D
Racja nie oceniać ludzi po wygladzie .Ja jak za 1 razem podszedłem do nich się przedstawić i przywitać usłyszałem że po butelki to prosze przyjść troche pózniej i że nie mają poratować złotóką -.- :D Jak tu się nie stresować ?:D ale po 15min pozwolili mi wziać butelki .... i ogólnie było supcio ;p :D
Magda(kusicielka) jak najbardziej zapraszamy :D
Dla ułatwienia mapka z lokalizacją ogniska:
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.35&y=41.2&z=8&om=h
Dla ułatwienia mapka z lokalizacją ogniska:
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.35&y=41.2&z=8&om=h
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)
Pochwalę się że dzisiaj otrzymałem zgodę z ZDiZ na organizację ogniska. Pozostałych formalności dopełnię w ciągu kilku dni. To ta dobra wiadomość. Zła wiadomość jest taka że Tylkoja nie odzywa się od dłuższego czasu a oferował się załatwić bezpłatne drewno. Ponieważ 12 lipiec zbliża si wielkimi krokami miło byłoby otrzymać od niego jakąś wiążącą deklarację w tej sprawie. Jeżeli chłopak się nie odezwie trzeba będzie zrobić zrzutę na drewno.
Dla wszystkich pytających ognisko ma charakter otwarty tak więc wszyscy będą mile widziani.
Dla porządku (dla tych, którzy nie brali udziału w poprzednich imprezach) kilka zasad organizacyjnych:
1. Dobry humor obowiązkowy.
2. Zakaz rozmów o polityce.
3. Jeżeli Tylkoja się nie odezwie trzeba będzie zorganizować zrzutę na drewno (myślę że tak jak na poprzednim ognisku wystarczy po 10 zł.)
4. Jadło i napitki we własnym zakresie (ponieważ ognisko odbywa się w miejscu publicznym każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu).
Sadyl czy Ty już możesz zadeklarować (lub nie) swoją obecność. Jeżeli tak to twoja pomoc przy organizacji zrzuty na drewno (jako posiadającego wcześniejsze doświadczenie) byłaby mile widziana.
Dla wszystkich pytających ognisko ma charakter otwarty tak więc wszyscy będą mile widziani.
Dla porządku (dla tych, którzy nie brali udziału w poprzednich imprezach) kilka zasad organizacyjnych:
1. Dobry humor obowiązkowy.
2. Zakaz rozmów o polityce.
3. Jeżeli Tylkoja się nie odezwie trzeba będzie zorganizować zrzutę na drewno (myślę że tak jak na poprzednim ognisku wystarczy po 10 zł.)
4. Jadło i napitki we własnym zakresie (ponieważ ognisko odbywa się w miejscu publicznym każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu).
Sadyl czy Ty już możesz zadeklarować (lub nie) swoją obecność. Jeżeli tak to twoja pomoc przy organizacji zrzuty na drewno (jako posiadającego wcześniejsze doświadczenie) byłaby mile widziana.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
> każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu
A kiedykolwiek ktokolwiek coś spożywał? Nie zauważyłem ;]
Jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm, to będę.
Ale uważam, że na zrzutę jest jeszcze za wcześnie.
Póki co - nadal nie mamy auta do przetransportowania drewna (czy to zakupionego, czy "zdobycznego").
A gdyby w grę wchodziły stemple a nie palety - to nie mamy również piły.
A kiedykolwiek ktokolwiek coś spożywał? Nie zauważyłem ;]
Jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm, to będę.
Ale uważam, że na zrzutę jest jeszcze za wcześnie.
Póki co - nadal nie mamy auta do przetransportowania drewna (czy to zakupionego, czy "zdobycznego").
A gdyby w grę wchodziły stemple a nie palety - to nie mamy również piły.
Mat myślę że godz 18.00 będzie ok.
Na razie jeszcze jest faktycznie za wcześnie na zrzutę ale jeżeli Tylkoja nie odezwie się powiedzmy do 7 lipca to trzeba będzie nad tym pomyśleć.
Auta do transportu faktycznie jeszcze nie ma ale coś trzeba będzie zorganizować. Do castingu niestety nikt się ie zgłosił.
Na razie jeszcze jest faktycznie za wcześnie na zrzutę ale jeżeli Tylkoja nie odezwie się powiedzmy do 7 lipca to trzeba będzie nad tym pomyśleć.
Auta do transportu faktycznie jeszcze nie ma ale coś trzeba będzie zorganizować. Do castingu niestety nikt się ie zgłosił.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
No więc u mnie to wygląda tak :
- w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy , te "najciekawsze kąski" drzewa ktoś sobie wziął na opał , dlatego my ewentualnie mogli byśmy się zadowolić skrzyniopaletami , na chwilę obecną chyba 7 co daje około 14 palet jednorazowych no i jeszcze trochę innego , "złomu" drzewnego , czyli różne elementy takie jak deski , itp .
- wszystko znajduje się na Szadółkach ale nie mamy transportu ogarniętego jeszcze ??
Na zrzutę za wcześnie może ale jeśli do tego miało by dojść , to wiele osób oferuje z dowozem , nawet porąbane tylko nie wiem czy np metr też dało by radę .
- w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy , te "najciekawsze kąski" drzewa ktoś sobie wziął na opał , dlatego my ewentualnie mogli byśmy się zadowolić skrzyniopaletami , na chwilę obecną chyba 7 co daje około 14 palet jednorazowych no i jeszcze trochę innego , "złomu" drzewnego , czyli różne elementy takie jak deski , itp .
- wszystko znajduje się na Szadółkach ale nie mamy transportu ogarniętego jeszcze ??
Na zrzutę za wcześnie może ale jeśli do tego miało by dojść , to wiele osób oferuje z dowozem , nawet porąbane tylko nie wiem czy np metr też dało by radę .
To trochę komplikuje temat, bo może się okazać, że w dzień ogniska po tych paletach pozostanie jedynie wspomnienie.
Dla pewności - trza by już teraz je "zabezpieczyć" a to wymaga:
- miejsca, gdzie można by to składować, żeby się nie ulotniło
- dwukrotnego transportu i za/rozładunku
Na dzisiaj nie dysponujemy ani jednym ani drugim.
Liczyć na łut szczęścia? Można - ale wówczas trzeba mieć w zanadrzu plan B
Póki nie mamy auta z hakiem* lub paką - pozostaje gdybanie.
* - przyczepkę mozna wypożyczyć za nieduże pieniądze
Dla pewności - trza by już teraz je "zabezpieczyć" a to wymaga:
- miejsca, gdzie można by to składować, żeby się nie ulotniło
- dwukrotnego transportu i za/rozładunku
Na dzisiaj nie dysponujemy ani jednym ani drugim.
Liczyć na łut szczęścia? Można - ale wówczas trzeba mieć w zanadrzu plan B
Póki nie mamy auta z hakiem* lub paką - pozostaje gdybanie.
* - przyczepkę mozna wypożyczyć za nieduże pieniądze
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
Przekrój wiekowy uczestników naszych ognisk jest bardzo duży więc tym się nie musisz przejmować.
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
Przekrój wiekowy uczestników naszych ognisk jest bardzo duży więc tym się nie musisz przejmować.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Dodam jeszcze że casting na posiadacza auta dostawczego lub osobowego wyposażonego w hak do holowania przyczepy (celem przetransportowania drewna na ognisko) nadal trwa. Możliwość transportu, którą mamy obecnie na razie nie jest stuprocentowo pewna więc chętni mile widziani.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
*** DREWNO ***
Zasady takie same, jak na poprzednim ognisku. Przypomnę, dla "nowych":
1. Kto ma pewność lub prawie pewność, że na ognisku będzie, może dorzucić się do jego masowego zakupu. Przelew w kwocie 10 zł na konto, najpóźniej do wtorku wieczorem (żeby w środę był już na koncie). Jeśli uzbiera się kwota dająca sens zakupu większej ilości drewna, to ok. Jeśli nie - przelewy wracają do nadawców w czwartek i realizowany jest punkt 2. Po nr konta proszę się zgłaszać na priv, lub sms-em pod nr 888 939 I7O. Jako tytuł proszę wpisać:
"nick z forum - na drewno"
2. Kto decyzję o przybyciu podejmie w ostatniej chwili, lub z jakichś powodów nie chce robić przedpłaty, zobowiązany jest do przytargania worka drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym.
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
1. Kto ma pewność lub prawie pewność, że na ognisku będzie, może dorzucić się do jego masowego zakupu. Przelew w kwocie 10 zł na konto, najpóźniej do wtorku wieczorem (żeby w środę był już na koncie). Jeśli uzbiera się kwota dająca sens zakupu większej ilości drewna, to ok. Jeśli nie - przelewy wracają do nadawców w czwartek i realizowany jest punkt 2. Po nr konta proszę się zgłaszać na priv, lub sms-em pod nr 888 939 I7O. Jako tytuł proszę wpisać:
2. Kto decyzję o przybyciu podejmie w ostatniej chwili, lub z jakichś powodów nie chce robić przedpłaty, zobowiązany jest do przytargania worka drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym.

Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
*** DREWNO cd ***
Troszkę się ruszyło w temacie przelewów i jest szansa, że uda się zebrać sensowną kwotę.
Tylko dla informacji: jutro (wtorek) nikomu nie podeślę nru konta mailem. Będę cały dzień poza Netem. Pytać się dzisiaj albo jutro, sms-em :)
(Woody Allen)
Troszkę się ruszyło w temacie przelewów i jest szansa, że uda się zebrać sensowną kwotę.
Tylko dla informacji: jutro (wtorek) nikomu nie podeślę nru konta mailem. Będę cały dzień poza Netem. Pytać się dzisiaj albo jutro, sms-em :)

(Woody Allen)
*** DREWNO cd(2) ***
Ponieważ już się uzbierała minimalna ilość wpłat/deklaracji, dająca podstawy racji bytu zakupowi hurtowemu, zatem nie ma już pytania CZY W OGÓLE a jest ILE?
W związku z tym przedłużam czas na wpłaty na poczet drewna do jutra (środa) do północy. A dokładniej: przelew musi wyjść pierwszą sesją wychodzącą z danego banku w czwartek.
Wyjątkiem są osoby z kontem w BRE (mBank lub Multibank) - te osoby mogą robić przelewy jeszcze w czwartek.
Kupimy tyle drewna, ile kasy spłynie do piątku rano. Co przyjdzie później - z bólem serca i wątroby przepiję :D
O nr konta pytajcie SMS-em. TO naprawdę nie boli a mogę być jutro/pojutrze rzadko pod Netem :)
(Woody Allen)
Ponieważ już się uzbierała minimalna ilość wpłat/deklaracji, dająca podstawy racji bytu zakupowi hurtowemu, zatem nie ma już pytania CZY W OGÓLE a jest ILE?
W związku z tym przedłużam czas na wpłaty na poczet drewna do jutra (środa) do północy. A dokładniej: przelew musi wyjść pierwszą sesją wychodzącą z danego banku w czwartek.
Wyjątkiem są osoby z kontem w BRE (mBank lub Multibank) - te osoby mogą robić przelewy jeszcze w czwartek.
Kupimy tyle drewna, ile kasy spłynie do piątku rano. Co przyjdzie później - z bólem serca i wątroby przepiję :D
O nr konta pytajcie SMS-em. TO naprawdę nie boli a mogę być jutro/pojutrze rzadko pod Netem :)

(Woody Allen)
Planem awaryjnym ,zawsze był jakiś pub lub lokal .
Można o czymś takim pomyśleć .Co prawda ma lekko kropić
więc lepiej zabezpieczyć się dużymi parasolami .
Mały deszczyk nie wygoni nas od ogniska :-)
Można o czymś takim pomyśleć .Co prawda ma lekko kropić
więc lepiej zabezpieczyć się dużymi parasolami .
Mały deszczyk nie wygoni nas od ogniska :-)
mieszko,
sadyl napisał kilka postów wyżej:
*** DREWNO ***
sadyl napisał kilka postów wyżej:
*** DREWNO ***
Link do prv sadyla
http://forum.trojmiasto.pl/?act=user&id=31473
http://forum.trojmiasto.pl/?act=user&id=31473
Jako, że jak zwykle niektórzy nie przeczytają tego, co już było pisane N razy:
*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego wątku, z poprawkami)
- czas: piątek, 12/07/2013
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- kto nie załatwił ze mną* zakupu drewna w jego imieniu - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie (nie jeżdżę zbiorkomem to jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi ;)
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- moze być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
*można zrobić przelew 10 zł od osoby na koszt zakupu drewna - ale trzeba to zrobić DZISIAJ (tzn przelew musi wyjść z banku najpóźniej jutro rano). Numer konta podaję po zapytaniu sms-owym na numer wskazany akapit wyżej
*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego wątku, z poprawkami)
- czas: piątek, 12/07/2013
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- kto nie załatwił ze mną* zakupu drewna w jego imieniu - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie (nie jeżdżę zbiorkomem to jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi ;)
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- moze być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
*można zrobić przelew 10 zł od osoby na koszt zakupu drewna - ale trzeba to zrobić DZISIAJ (tzn przelew musi wyjść z banku najpóźniej jutro rano). Numer konta podaję po zapytaniu sms-owym na numer wskazany akapit wyżej
Fajnie ,ja mam basen dmuchany ,4 osoby się zmieszczą.
Gdy tylko zacznie padać ,woda gratis.
Zamienię na "obściskiwanie się "pod namiotem Mata.
Do sadylowego podsumowania dodam że teren zostawiamy w takim stanie w jakim go zastaliśmy. W razie deszczu z ogniska trzeba będzie zrezygnować ale ja tego wieczoru i tak nie zamierzam spędzić w domu.
Cross nie martw się ,my też .BędZie BOSSSSSCCCCCO
Gdy tylko zacznie padać ,woda gratis.
Zamienię na "obściskiwanie się "pod namiotem Mata.
Do sadylowego podsumowania dodam że teren zostawiamy w takim stanie w jakim go zastaliśmy. W razie deszczu z ogniska trzeba będzie zrezygnować ale ja tego wieczoru i tak nie zamierzam spędzić w domu.
Cross nie martw się ,my też .BędZie BOSSSSSCCCCCO
Pochwalę się że rozmawiałem z gośćmi od palet i jeżeli nie znajdziemy gotowego "paliwa" to dostarczą nam palety na zaplecze Biedronki ale dopiero na godz 18.30. Jeżeli nie dotrzymają słowa to wiem gdzie ich znaleźć. ;))
Tak więc jakby co to będzie mała obsuwa czasowa.
Sadyl ja muszę określić się w sprawie kupna palet do piątku do godz 13.00 tak więc daj mi wcześniej znać co udało Ci się zorganizować.
Tak więc jakby co to będzie mała obsuwa czasowa.
Sadyl ja muszę określić się w sprawie kupna palet do piątku do godz 13.00 tak więc daj mi wcześniej znać co udało Ci się zorganizować.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Kominkowe jest jako wejściówka dla osób, które nie dorzuciły się do drewna "wspólnego". Worek w markecie kosztuje coś rzedu 10 zł i tak naprawde to popiardółka. Na solidne ognisko (a inne nie wchodzi w rachubę) potrzeba by przynajmniej 30-40 worków
Drewno kominkowe "z metra", jeśli suche, to rzeczywiscie tyle kosztuje. Ale my nie potrzebujemy kominkowego. Może być sosna lub wręcz odpady (jak np. palety). Byle nie śmierdziało i nie było malowane/lakierowane.
Drewno kominkowe "z metra", jeśli suche, to rzeczywiscie tyle kosztuje. Ale my nie potrzebujemy kominkowego. Może być sosna lub wręcz odpady (jak np. palety). Byle nie śmierdziało i nie było malowane/lakierowane.
Miałam wielką ochotę pojawić się na ognisku... niestety w tej chwili siedzę z 3 dziurkami w brzuchu po tym jak bezczelnie i znienacka zaatakował mnie mój wyrostek robaczkowy... ;/ mam nadzieję, że kiedyś się "załapię" i będę miała przyjemność Was poznać....a tymczasem pozostaje mi życzyć wam dobrej zabawy. :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Po Twojej odpowiedzi " moje dziurki" tak szybko sie nie zagoja... W obecnej sytuacji śmiech " boli". Niestety. Co do Greya to taaaak jestem po. ;) różnica jest taka ze w domu nie będzie mnie korcilo by zjeść kiełbasę z ogniska która koooocham! :)
Ps. Żaden pożytek z tych dodatkowych dziurek-zaszyte ;p
Ps. Żaden pożytek z tych dodatkowych dziurek-zaszyte ;p
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
"Jak już kiedyś wspominałem: zawsze mi miło, kiedy mogę rozbawić kobietę bez ściągania spodni :)"
Sadyl że tak nieśmiało pozwolę sobie zapytać: Kobiety często reagują rozbawieniem kiedy ściągasz spodnie? ;)))
Sadyl że tak nieśmiało pozwolę sobie zapytać: Kobiety często reagują rozbawieniem kiedy ściągasz spodnie? ;)))
Stanisław Lem
Stanisław Lem
a jeśli jakaś KOBIETA zechce drążyć temat, to musi to sama sprawdzić organoleptycznie
Kurcze nie wiem jak Sadylek Ty sobie to wyobrażasz -organoleptycznie!!!
Przecież mając organ i śmiejąc się ,można ci krzywdę zrobić!!!!
Nie wystarczy WZROKOWO!!!
Chyba nie przemyślałeś tej odpowiedzi :-)
Kurcze nie wiem jak Sadylek Ty sobie to wyobrażasz -organoleptycznie!!!
Przecież mając organ i śmiejąc się ,można ci krzywdę zrobić!!!!
Nie wystarczy WZROKOWO!!!
Chyba nie przemyślałeś tej odpowiedzi :-)
Jolu, ale wzrokowo ta właśnie ta kategoria. Podobnie jak za pomocą organu węchu, dotyku. Domyślam się z jakiego powodu Sadyl jest spokojny. Za Wiki :
"Metoda organoleptyczna... jest realizowana dzięki odbieranym wrażeniom. Jest metodą szybką i tanią nie wymaga kosztownego sprzętu i zazwyczaj nieniszczącą, czyli nie prowadzi do zużycia badanego materiału."
"Metoda organoleptyczna... jest realizowana dzięki odbieranym wrażeniom. Jest metodą szybką i tanią nie wymaga kosztownego sprzętu i zazwyczaj nieniszczącą, czyli nie prowadzi do zużycia badanego materiału."
No kurde wieje dziś na Przymorzu , jak by się ktoś powiesił .
Ale ognisko , napoje z gazem lub bez oraz oczywiście towarzystwo powinny rozgrzać atmosferę ;)
Cały czas mnie nurtuje , o co chodzi z tą sadylową ekipą pływającą ;P
Ale ognisko , napoje z gazem lub bez oraz oczywiście towarzystwo powinny rozgrzać atmosferę ;)
> Miejmy nadzieję że do 18.00 się poprawi
Jestem o tym całkowicie przekonany.
Pogoda już tak ma, przy okazjach naszych grillów/ognisk, że testuje naszą determinację. Potem daje za wygraną :)
Informuję jednocześnie, że tym razem najprawdopodobniej nie odbędzie się tradycyjny "Stonka Trophy" czyli rajd wózkami sklepowymi po alejkach parkowych.
Dysponuję bowiem oficjalną zgodą ZDiZ na wjazd autem na teren ogniska celem rozładunku drewna.
Jestem o tym całkowicie przekonany.
Pogoda już tak ma, przy okazjach naszych grillów/ognisk, że testuje naszą determinację. Potem daje za wygraną :)
Informuję jednocześnie, że tym razem najprawdopodobniej nie odbędzie się tradycyjny "Stonka Trophy" czyli rajd wózkami sklepowymi po alejkach parkowych.
Dysponuję bowiem oficjalną zgodą ZDiZ na wjazd autem na teren ogniska celem rozładunku drewna.
Do tylkoja - zamierzałam zabrać basen .
Niestety jeżeli będzie nadmuchany to odlecę z nim do Sopotu ,
a nie mam pompki:-(
Co do organoleptyczności to chciałam "odwrócić uwagę " od pogody.
Do tylkoja - zamierzałam zabrać basen .
Niestety jeżeli będzie nadmuchany to odlecę z nim do Sopotu ,
a nie mam pompki:-(
Co do organoleptyczności to chciałam "odwrócić uwagę " od pogody.
No ładnie , basen ;) a jak z kwestią wody do tegoż basenu ?? Nikt z uczestników nie posiada pompki ??
Pogoda się poprawi , nie ma co narzekać ;) Nasza dzielnica ma to do siebie , że cały dzień brzydki aby pod wieczór uraczyć słońcem ;)
Pogoda się poprawi , nie ma co narzekać ;) Nasza dzielnica ma to do siebie , że cały dzień brzydki aby pod wieczór uraczyć słońcem ;)
Witajcie milutko. Jak to mówi moja psiółka było CUDOWNIE !!!
Crossowi dziękuję za podwiezienie ,Mat otrzymuje tytuł Gentelmena
wieczoru . Pawelskiemu i Tylkoja dziękuję za organoleptyczne oglądanie
"wieczornych widoków", Nudi -Soplica też jest the best.
Ogólnie nowa moda na tańce ogniskowe musi być lekko zmodyfikowana.
Dziękuję WSZYSTKIM obecnym (i mniej obecnym) za wspaniały wieczór i noc
Crossowi dziękuję za podwiezienie ,Mat otrzymuje tytuł Gentelmena
wieczoru . Pawelskiemu i Tylkoja dziękuję za organoleptyczne oglądanie
"wieczornych widoków", Nudi -Soplica też jest the best.
Ogólnie nowa moda na tańce ogniskowe musi być lekko zmodyfikowana.
Dziękuję WSZYSTKIM obecnym (i mniej obecnym) za wspaniały wieczór i noc
Witam, ja już też jestem online, o 4 oknisko pięknie się jeszcze żarzyło ale deszczyk pewnie zrobił swoje :D
>Szybkie poogniskowe sprzątanie okazało się dosyć brzemienne w skutkach :/
>Kolejny raz Mat uratował mi odwłok.. Złoty człowiek.!
sadyl przynajmniej wiem że w kolejnym fachu mam zręczne rączki :), pierwszy przed ekipą sprzątających i śmietnikowymi poszukiwaczami i od dobrego śmietnika zacząłem :D. Więc jak bym kiedyś na ulicy wylądował to nie zginę hihihi :)
>Szybkie poogniskowe sprzątanie okazało się dosyć brzemienne w skutkach :/
>Kolejny raz Mat uratował mi odwłok.. Złoty człowiek.!
sadyl przynajmniej wiem że w kolejnym fachu mam zręczne rączki :), pierwszy przed ekipą sprzątających i śmietnikowymi poszukiwaczami i od dobrego śmietnika zacząłem :D. Więc jak bym kiedyś na ulicy wylądował to nie zginę hihihi :)
Organizacja imprez plenerowych stała się już dla nas w zasadzie rutynowa :)
Ognicho było przednie.. i bardzo dziękuje wszystkim, którzy, nie zważając na aurę, w nim uczestniczyli. Kolejny argument potwierdzający tezę, że z tą ekipą możemy robić wszystko i wszędzie - i zawsze wyjdzie zajefajnie :D
@Tylkoja:
Czy już teraz kumasz, o co chodziło z ekipa kąpielową? :D
Ognicho było przednie.. i bardzo dziękuje wszystkim, którzy, nie zważając na aurę, w nim uczestniczyli. Kolejny argument potwierdzający tezę, że z tą ekipą możemy robić wszystko i wszędzie - i zawsze wyjdzie zajefajnie :D
@Tylkoja:
Czy już teraz kumasz, o co chodziło z ekipa kąpielową? :D
Dzięki za fajny wypad, podziękowania dla organizatorów i uczestników! Szkoda tylko, że nie mogłem zostać do końca bo niestety nie zdążyłem ze wszystkimi pogadać... mam nadzieję to nadrobić na kolejnej takiej imprezie.
Obecnych na miejscu zdarzenia paparazzi uprasza się o zdjęcia te "pozowane" i z zaskoczenia na adres mac8666@wp.pl
Obecnych na miejscu zdarzenia paparazzi uprasza się o zdjęcia te "pozowane" i z zaskoczenia na adres mac8666@wp.pl
Dwadzieścia parę osób . Dzięki namiotowi Mata mieliśmy cieplutko. Bawiliśmy się świetnie szczególnie ,że przestało padać i wiać.
Nastała nowa tradycja - tańce forumowe!!!
Ilonka napisałam na priv
Nastała nowa tradycja - tańce forumowe!!!
Ilonka napisałam na priv
Tak po godzinach wpisów patrzę to żeście dziś nie mieli after party :D,
Budzę się o 11 i co tu robić, człowiek rozkręcony no to co w miasto zaczęło się w Gdańsku skończyło w Sopocie :D
Odwiedziłem nawet miejsce ogniskowe aby zebrać brakujące śledziki od namiotu :)
A co do tańców uuuu właśnie się skończyły w Sopocie po 3h jazdy na rolkach akurat nóżki się rozgrzały to jak można było zmarnować taką okazję :))
Budzę się o 11 i co tu robić, człowiek rozkręcony no to co w miasto zaczęło się w Gdańsku skończyło w Sopocie :D
Odwiedziłem nawet miejsce ogniskowe aby zebrać brakujące śledziki od namiotu :)
A co do tańców uuuu właśnie się skończyły w Sopocie po 3h jazdy na rolkach akurat nóżki się rozgrzały to jak można było zmarnować taką okazję :))
Drugie ognisko-zaliczone i jak zwykle bardzo udane , w tym kierunku ukłony dla organizatorów:)
Wczoraj się nie odzywałam bo byłam w trasie na urlop,która była bardzo długa a to dlatego iż były "małe " kłopoty z hamulcem i jeśli tutaj na miejscu u mechanika okażą się moje podejrzenia to jak wrócę-uwierzcie-gdańskiemu mechanikowi ukręcę jaja za narażenie na niebezpieczeństwo moje i moich córek-to tyle w temacie.
Wczoraj się nie odzywałam bo byłam w trasie na urlop,która była bardzo długa a to dlatego iż były "małe " kłopoty z hamulcem i jeśli tutaj na miejscu u mechanika okażą się moje podejrzenia to jak wrócę-uwierzcie-gdańskiemu mechanikowi ukręcę jaja za narażenie na niebezpieczeństwo moje i moich córek-to tyle w temacie.
eśli jedną, małą, bezbronną płotkę można nazwać wielorybem to i owszem :D
Grzybobranie lepiej mi wychodzi, nawet 3 prawdziwki stanęły mi na drodze i to takie dorodne ;). Jeśli w tygodniu troszkę popada chętnie wypuszczę się w weekend po następne.
@pSZemek-sebastian-marcin
Kolejny raz zgubiliście michała :D
Grzybobranie lepiej mi wychodzi, nawet 3 prawdziwki stanęły mi na drodze i to takie dorodne ;). Jeśli w tygodniu troszkę popada chętnie wypuszczę się w weekend po następne.
@pSZemek-sebastian-marcin
Kolejny raz zgubiliście michała :D
>A nie wyglądasz na kobietę, która lubi moczyć kija. :)))
Buhahahaha lubi to zdecydowanie za duże słowo Cross, nie przepadam ale jak mus to mus ;)
Tylko ciiiii, nic nie mówcie mojemu mężowi :D:D:D
A co do zdjęć jest ich zdecydowanie za dużo na maila więc poprosiłam Sadyla o wrzucenie ich na serwer czy coś w ten deseń (nie znam się na tak zaawansowanej technice :D). W każdym razie procedura ściągania ich będzie taka sama jak poprzednio, pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość :)
Buhahahaha lubi to zdecydowanie za duże słowo Cross, nie przepadam ale jak mus to mus ;)
Tylko ciiiii, nic nie mówcie mojemu mężowi :D:D:D
A co do zdjęć jest ich zdecydowanie za dużo na maila więc poprosiłam Sadyla o wrzucenie ich na serwer czy coś w ten deseń (nie znam się na tak zaawansowanej technice :D). W każdym razie procedura ściągania ich będzie taka sama jak poprzednio, pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość :)
*** ZDJĄTKA ***
Zdjęcia od Ilonki - dosyć koszmarne technicznie :]
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia1.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia2.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia3.zip
Zdjęcia od Crossa:
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia4.zip
Zdjęcia od Myszki - może się dziecko wyrobi jeszcze dzisiaj.. się okaże :D
Zdjęcia są bez cenzury (Tak, gołodupcy! Bójta się :)
Procedura (dla mniej kumatych):
1. Stwórz sobie jakiś katalog
2. Kliknij prawym klawiszem na pierwszy z linków. Z menu wybierz "zapisz element docelowy" i podaj lokalizację tego katalogu.
3. Kliknij na ściągnięty plik .zip prawym klawiszem myszy. Z menu kontekstowego wybierz coś podobnego do "extract here / wypakuj tutaj"
4. Po pojawieniu się monitu, wpisz otrzymane hasło
5. Powtórz kroki 2-4 dla kolejnych plików
...i gotowe :)
No i oczywiście albumik rodzinny:
http://sadyl.vot.pl/docs/album.zip
Muszę się pochwalić, że tym razem pamiętałem imiona i nicki wszystkich uczestników ogniska (choć może nie do końca jest dla mnie jasne, co i z kim robiłem)!
Tylko mi nie zrzędzić, że akurat TAKIE zdjęcie wybrałem do albumu !
Biorę się za wysyłkę hasła - zatem sprawdźcie sobie pocztę za jakiś czas i molestujcie mnie dopiero, jeśli ktoś go nie otrzyma do północy :)
Zdjęcia od Ilonki - dosyć koszmarne technicznie :]
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia1.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia2.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia3.zip
Zdjęcia od Crossa:
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia4.zip
Zdjęcia od Myszki - może się dziecko wyrobi jeszcze dzisiaj.. się okaże :D
Zdjęcia są bez cenzury (Tak, gołodupcy! Bójta się :)
Procedura (dla mniej kumatych):
1. Stwórz sobie jakiś katalog
2. Kliknij prawym klawiszem na pierwszy z linków. Z menu wybierz "zapisz element docelowy" i podaj lokalizację tego katalogu.
3. Kliknij na ściągnięty plik .zip prawym klawiszem myszy. Z menu kontekstowego wybierz coś podobnego do "extract here / wypakuj tutaj"
4. Po pojawieniu się monitu, wpisz otrzymane hasło
5. Powtórz kroki 2-4 dla kolejnych plików
...i gotowe :)
No i oczywiście albumik rodzinny:
http://sadyl.vot.pl/docs/album.zip
Muszę się pochwalić, że tym razem pamiętałem imiona i nicki wszystkich uczestników ogniska (choć może nie do końca jest dla mnie jasne, co i z kim robiłem)!
Tylko mi nie zrzędzić, że akurat TAKIE zdjęcie wybrałem do albumu !
Biorę się za wysyłkę hasła - zatem sprawdźcie sobie pocztę za jakiś czas i molestujcie mnie dopiero, jeśli ktoś go nie otrzyma do północy :)
> mój ass wszędzie!!!
Wszędupność ;)
Ale btw...
Jak wczoraj wklejałem zajawkę (czyli maleńki i w dodatku spikselizowany wycinek - tyle tylko, że było widać, że są to dolne części pleców) to się nad tą zajawką chwilę zastanowiłem.
Zajawka P. wygląda, nawet widoczna bardzo niewyrażnie, na męską.
Natomiast zajawka Sz., mimo bogatszego owłosienia (niewidocznego w spikselizowanym rozmyciu) - jakbym nie wiedział, to pomyślałbym, że kobieca.
Ale nie mi to oceniać - to powinny ocenić kobiety :)
Wszędupność ;)
Ale btw...
Jak wczoraj wklejałem zajawkę (czyli maleńki i w dodatku spikselizowany wycinek - tyle tylko, że było widać, że są to dolne części pleców) to się nad tą zajawką chwilę zastanowiłem.
Zajawka P. wygląda, nawet widoczna bardzo niewyrażnie, na męską.
Natomiast zajawka Sz., mimo bogatszego owłosienia (niewidocznego w spikselizowanym rozmyciu) - jakbym nie wiedział, to pomyślałbym, że kobieca.
Ale nie mi to oceniać - to powinny ocenić kobiety :)
*** zdjęcia cd ***
Myszątko się sprężyło:
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia5.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia6.zip
@Ilona, @Jolka:
TO nie gazetka szkolna - gęby mają być rozpoznawalne i tyle.
Każdy, kto widział album, widział facjatę w naturze.
Myszątko się sprężyło:
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia5.zip
http://sadyl.vot.pl/docs/zdjecia6.zip
@Ilona, @Jolka:
TO nie gazetka szkolna - gęby mają być rozpoznawalne i tyle.
Każdy, kto widział album, widział facjatę w naturze.
> oczodoły zarośnięte skórą
Musiało chyba w tym momencie zawiać iskrami z ogniska, bo i Mass ma zamknięte oczy a i Ania z Sarną zasłaniają twarze rękoma.
A co do d.. strony.... troszkę strach, zważywszy na eskalację wydarzeń, co Wam wpadnie do głowy na kolejnym forumowym spotkaniu.
Na wszelki wypadek wezmę kieszonkową miarkę :D
Musiało chyba w tym momencie zawiać iskrami z ogniska, bo i Mass ma zamknięte oczy a i Ania z Sarną zasłaniają twarze rękoma.
A co do d.. strony.... troszkę strach, zważywszy na eskalację wydarzeń, co Wam wpadnie do głowy na kolejnym forumowym spotkaniu.
Na wszelki wypadek wezmę kieszonkową miarkę :D
Czego możemy się spodziewać? No myślę sobie, że następny wątek nazwiemy "grill, ognisko ewentualnie swingers party vol. 4 :P
Sadyl jako, że pomiarami zajmuję się zawodowo to zostaw miarkę w domu wezmę suwmiarkę, w końcu dokładność do drugiego miejsca po przecinku może zaważyć na całym naszym męskim świecie :) Pytanie tylko czy mam brać suwmiarkę do 150mm czy 300mm ? :)
Sadyl jako, że pomiarami zajmuję się zawodowo to zostaw miarkę w domu wezmę suwmiarkę, w końcu dokładność do drugiego miejsca po przecinku może zaważyć na całym naszym męskim świecie :) Pytanie tylko czy mam brać suwmiarkę do 150mm czy 300mm ? :)
http://klikmitu.blogspot.com/
Jolu , dużo ludzi grilluje bądź pali ogniska na plaży , wystarczy przejść się pod wieczór ;)
Pawelski w temacie swingers party , to już pewna osoba z towarzystwa się wypowiadała , więc nie na każdym to zrobi wrażenie :P Co do rozmiaru , myślę , że najlepiej jak byś wziął obie ;)
Pawelski w temacie swingers party , to już pewna osoba z towarzystwa się wypowiadała , więc nie na każdym to zrobi wrażenie :P Co do rozmiaru , myślę , że najlepiej jak byś wziął obie ;)