Widok

Jaka koldra dla 7 miesiecznej dzidzi?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zamierzam mojej malej kupic koldre bo narazie spi pod takim grubym kocem. Myslalam nad wypelnieniem z puchu bo nie jest alergikiem ale czy to nie za wczesnie? Moze zaczac od jakis kolderek antyalergicznych?
Jaka firme polecacie? I jaka posciel??
A moze ktoras mamusia ma na sprzedaz?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy koldre i poduszke z ikei, z serii LEN http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60028510 koldra jest lekka, nie jest za ciepla ale maly spi teraz w polarowych pajacach na wszelki wypadek jakby sie odkryl. poduszki za to nie polecam, bo szybko sie "wygniotla" w miejscu gdzie maly lezy glowka, jest tam strasznie plaska a na bokach duzo grubsza. ale koldre polecam!
image

image
aha, tylko jest jeden minus - koldry z ikei sa specyficznejych wymiarow i pasuja tam zwykle tylko poszwy wlasnie z IKEI
image

image
dziekuje mamofilipa:)

malym dzieciom nie kupuje się kołder /poduszek z puchu ( jest za mała abys wiedziała czy na pewno nie ma alergii na pierze/puch ) więc lepeij taką z wkladem antyalergicznym
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem ..."
image
http://picasaweb.google.com/rybalon/Ciuszki56Lat116122#
Wlasnie tak myslalam ale nie bylam pewna. Czyli antyalergiczna. macie moze jakis spawdzonych dostawcow a allegro?

witam
ja kupiłam mojemu smykowi komplet pościeli z wypełnieniem INGEO
http://allegro.pl/wypelnienie-feretti-bakteriost-ingeo-i1358146778.html

kołderka jest bardzo lekka i cieplutka. POLECAM
synek nigdy pod nią nie zmarzł ani się nie spocił - kołdra jest oddychająca.

jesli chodzi o cene to jest tego warta bo kołderka posłuży dobre parę lat zanim maluszek nie wyrośnie z niej.
dziekuje, moze ktos jeszcze mi poleci jakas kolderke?

moze dzis mi jeszcze ktos cos doradzi?

A nie wolałabyś śpiworka? Do mnie przemawiają te dzisiejsze teorie o niebezpiecznej pościeli dla maluszków. Mój synek mając siedem miesięcy akurat był niezwykle ruchliwy, ale sposobów na "ratowanie się" miał zero. Nie włożyłabym mu w tym okresie do łóżeczka ani koca, ani kołdry, ani poduszki.
Szczerze mowiac to nie myslalam o takiej opcji.. Musze ja wziasc tez pod uwage.

moja mała ma 11 miesięcy i cały czas śpi w śpiworku, mam już nawet kupiony rozmiar większy 18-24 m-cy. Nie wyobrażam sobie małej pod kołdrą bo po pierwsze wydaje mi się to niebezpieczne a po drugie ciągle by się odkrywała przy przekręcaniu. A poduszka to w ogóle wydaje mi się zbędna bo najzdrowiej jest spać na płaskim szczególnie dzieciaczkom.

image
moje obie w śpiworkach :)
Cos czuje ze jednak sie przerzuce na spiworek :)

u nas niestety śpiworki się nie sprawdzają... Młody jest strasznie ruchliwy(nawet przez sen wędruje po naszym łóżku, ciągle zmienia pozycje, czasem śpi "do góry nogami" - z nogami tam gdzie powinna być głowa)... więc w śpiworku był ciągle zaplątany... musiałam Go odkręcać ;)

poza tym ma mój zwyczaj - chociaż jedna stopa musi być na wierzchu - inaczej można się udusić ;) (ja mam to po mojej Mamie - oddychamy stopami ;))
Moja też do teraz śpi w śpiworku i pewnie jeszcze trochę to potrwa.

Jak się zdarzały jakieś awarie i śpiworek się ubrudził to przykrywałam kołdrą, kładłam ją w poprzek i brzegi wpychałam między łóżeczko a materac żeby nie latała po całym łóżku i żeby się młoda nie odkryła ani nie zakopała, a i tak w nocy wstaławałam i sprawdzałam.
imageimage
a jakie macie śpiworki ? w sensie jak ciepłe ? moja śpi w pajacu bawełnianym + śpiworek z lidla i jest jej chłodno , gdzie kupię cieplejsze śpiworki skąd macie ?
hej, mój mały ma skończone 5 miesięcy i od 4 miesiąca śpi pod kołderką.
Moja cora jeszcze nie jest bardzo ruchliwa w sumie to nawet na boczku nie spi tylko glowka rusza na prawo i lewo ale nie wiem moze sie to zmieni, wiec juz sama nie wiem...

moja jest bardzo ruchliwa ale śpiworek jej nie przeszkadza w przemieszczaniu się:) śpiworki zawsze kupuję w Anglii- mam i takie na zimę grube i cienkie na lato:)

image
moja ma pościel wypełnioną... eee nawet nie wiem czym. takim białym puchem to chyba fizelina się zwie czy jakoś tak... kupiłam w akpolu. sprawdza się.
sama nie lubię jakichkolwiek wełnianych czy innych ciężkich rzeczy więc młoda ma leciutką jakby watą wypełnioną. nie zakłada jej sobie na głowę ani nic.
w śpiworku śpi w czasie drzemek w ciągu dnia (zamiast kocyka). z początku się buntowała (właśnie też lubi nóżki mieć na wierzchu) ale się przyzwyczaiła.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

do góry