Widok
jak nauczyć pić ze słomki i kiedy?
drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z niekapka, złości się,że tak ciężko mu leci to picie i wyrzuca butelkę, mam niekapek lovi. Może ze słomki będzie lepiej, ale póki co nie umie załapać o co z tą słomką chodzi. Może to jeszcze za wcześnie? a może jeszcze polecicie mi inną formę picia dla roczniaka?
ja właśnie taką butelkę ze słomką kupiłam, ale synek kompletnie nie wie o co w niej chodzi, gryzie słomkę i wyrzuca, próbowalam z niekapka lovi zdjąć tą gumkę ze środka, wtedy oczywiście przestał być niekapkiem bo cieknie ale synek od razu się zakrztusił i trochę się wystraszyłam, dlatego szukam innego sposobu
Jula też na początku bawiła się nim aż pewnego razu pociągnęła i tak zostało. Jest jeszcze butelka Nuk z ustnikiem ale musisz patrzeć na ustnik silikonowy zamknięty tzn ma tylko dwie małe dziurki ledwo widoczne ta butelka kosztuje ok 30 zł. Na opakowaniu pisze 6 m-cy. Jest ustnik Nuk też z dużą dziurą i tego używamy do picia gęstej kaszki.Ustniki kosztują ok 7zł