Widok
Jaki niekapek dla dziecka niechcącego ssac z butelki?
Wyprobowalam juz wiele butelek i metod aby moc karmic synka nie tylko z piersi i niestety do tej pory nie udalo mi sie. Ma on dopiero 3 miesiace i z tego co wiem to te niekapki sa od 4 wiec mamy jeszcze 1 miesiac... Przejrzalam wczesniejsze watki i mam na uwadze 3 niekapki: MAM -butelka treningowa, LOVI 360 oraz NUBY. Czy to jest w ogole mozliwe zeby dziecko, ktore nie umie ssac z butelki, potrafilo pic z takiego kubka. Co polecacie?
moja nie cierpiala pic z butelki ale polubila niekapek avent ale zanim doszlysmy do tego wyprobowalysmy inne i ten okazal sie najlepszy. co zas do lovi 360 st to moja pila z niego jak miala skonczony rok z niego calkiem inaczej sie pije i musiala sie uczyc bo tam calkiem inaczej sie usta uklada niz przy niekapku
u nas ogólnie był czas, że Młody nic i z niczego nie chciał pić ;) (poza mlekiem z butelki rano i wieczorem)
szukaliśmy, kombinowaliśmy aż sam sobie wybrał co chce :] spodobało Mu się jak siedział u mnie na kolanach, a ja piłam wodę z butelki z dzióbkiem ;) i On też tak chciał :) no i wreszcie dziecko zaczęło pić wodę w ciągu dnia!!! ;] i tak było chyba ze 3 m-ce :] aż Mu kupiłam ten kubek Lovi :)
szukaliśmy, kombinowaliśmy aż sam sobie wybrał co chce :] spodobało Mu się jak siedział u mnie na kolanach, a ja piłam wodę z butelki z dzióbkiem ;) i On też tak chciał :) no i wreszcie dziecko zaczęło pić wodę w ciągu dnia!!! ;] i tak było chyba ze 3 m-ce :] aż Mu kupiłam ten kubek Lovi :)
uzywałam od ok. 6 -m-ca bo mój mały ssał pierś i nie miał azadnych problemów z "opróżnianiem Mamy " :)
Ale spróbuj tych niekapków - jak się teraz nei uda to w wieku roku a nawet 2 uzyjesz ich np. podczas spacerów czy dłuższej jazdy autem
Ale spróbuj tych niekapków - jak się teraz nei uda to w wieku roku a nawet 2 uzyjesz ich np. podczas spacerów czy dłuższej jazdy autem
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

polecam kubek niekapek z tesco - ale taki z krzyżykiem a nie dziurkami; nam polecila go polozna ze SR (można od skonczonych 3m) - nie zaburza odruchu ssania.
Synek na poczatku nie chcial za bardzo z niego pic ale pomoglo jak mąż zacza mu go podawac (bo przeciez jak jest mama to jest cycek to po co sie uczyc? :)
Po kilku dniach prob zaskoczyl i teraz nie ma problemu - chociaz powoli bedziemy przechodzic na lovi 360
Synek na poczatku nie chcial za bardzo z niego pic ale pomoglo jak mąż zacza mu go podawac (bo przeciez jak jest mama to jest cycek to po co sie uczyc? :)
Po kilku dniach prob zaskoczyl i teraz nie ma problemu - chociaz powoli bedziemy przechodzic na lovi 360
Nie zaburza odruchu ssania? - interesujące ale nie prawdziwe jej mam teraz czasu na wyjaśnianie dlaczego nie prawdziwe ;)
Ola - to co producencji podają na niekapkach jest tylko orientacyjnym wiekiem i z każdym dzieckiem jest inaczej, jedne zaczynają pić z niekapka w 4-5 miesiącu a inne około 12 miesiąca i to nie zależy od kubka takiego czy innego producenta ale od dziecka i jego rodziców.
Ola - to co producencji podają na niekapkach jest tylko orientacyjnym wiekiem i z każdym dzieckiem jest inaczej, jedne zaczynają pić z niekapka w 4-5 miesiącu a inne około 12 miesiąca i to nie zależy od kubka takiego czy innego producenta ale od dziecka i jego rodziców.
Wisienka - oczywiście że nie zaburza tak jak butelka z której zupełnie inaczej się pije niż z cycka. Taki kubek niekapek ma inaczej wyprofilowany ustnik i wymusza inne ułożenie ust niż w butelce i wymaga odpowiedniej siły ssania aby mleko leciało (chodzi o taki z krzyzykiem a nie dziurkami)
Dorotka - nie napisałam że pije tylko z kubka: Wojtek jak skończył 3m zaczął się uczyć i poszło bardzo sprawnie -> najpierw pił czasami moje mleko a teraz pije z takiego kubeczka wodę po innym posiłku niż pierś.
Dorotka - nie napisałam że pije tylko z kubka: Wojtek jak skończył 3m zaczął się uczyć i poszło bardzo sprawnie -> najpierw pił czasami moje mleko a teraz pije z takiego kubeczka wodę po innym posiłku niż pierś.
no ja wlasnie chcialabym taki kubek niekapek, z ktorego leci inaczej niz z butelki. Poza tym do pracy wracam jak maly bedzie mial 6m-cy wiec mamy troche jeszcze czasu ale lepiej nauke zaczac wczesniej. Podobno dzieci ktore maja 6 m-cy juz ladnie jedza z lyzeczki ale najbardziej boje sie podawac mu picie, bo jeszcze nie wiem jak, a wlasciwie czym...