Widok

Lampiony

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny wczoraj się dowiedziałam, że żeby puszczać lampiony na weselu potrzebna jest zgoda z urzędu miasta bodajże. Wiecie coś na ten temat?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
od urzędu, straży pożarnej a jak sala jest blisko lotniska to tez trzeba poinformowac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no co wy naprawdę ? a jak sie nikogo nie zapytam o zgodę to co ? przecież jak sie puszcza latawce to nie trzeba zgody a to jest podobne bo co sie stanie jak mi sie latawiec urwie i poszybuje w niebo ?!
paranoja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no wczoraj w faktach o tym mówili... moja sala na szczęście jest daleko od lotniska :)

"Działania mogące zagrozić bezpieczeństwu cywilnych statków powietrznych takie jak: loty balonów wolnych bezzałogowych, pokazy ogni sztucznych, wypuszczanie lampionów, baloników itp. odbywają się za zezwoleniem Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej.
Wniosek o wykonanie tych przedsięwzięć powinien być złożony w terminie umożliwiającym ewentualnie wydzielenie przestrzeni powietrznej w celu uniknięcia zagrożeniom bezpieczeństwa lotów statków powietrznych.

Formularze dostępne są na stronie: http://pansa.pl/index.php?lang=_pl&opis=OPS/ops_formularze

Wniosek powinien zawierać przede wszystkim: termin planowanego przedsięwzięcia, typ i parametry techniczne użytego do wykorzystania przestrzeni powietrznej przedmiotu (w przypadku balonów dodatkowo ich znaki rejestracyjne), dokładne miejsce planowanego przedsięwzięcia a w przypadku balonów miejsce startu i prognozowany kierunek lotu, zobowiązania do odpowiedniego sposobu współpracy przed i podczas realizacji przedsięwzięcia."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Chore? A pomyślałaś jakie zagrożenie niosą takie lampiony w pobliżu lotniska? Chyba nie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja z tej rozrywki rezygnuje,ponieważ będe miała wesele w środku lata i na wioskach, więc wkoło będzie pełno pól i nie chciałabym aby jakiś lampion się zapalił (a widziałam już taki przypadek) i spadł na jedno z pól i wszystko pójdzie z dymem, więc wole zaoszczędzić sobie stresu,że cos może pójść nie tak, bądź jakieś służby sie do mnie przyczepią i zepsują mi całą zabawę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
chore puszczałam taki lampion w zeszłe wakacje wzbił sie w gore na jakies 15 m po czym zaczął opadać i zgasł wiec proszę nie wmawiać ze jest to zagrożenie bo naprawdę niedługo latawce będą zakazane i ptaki zeby latac beda musiały miec pozwolenie !
poza tym np z Sobieszewa do lotniska raczej to nie doleci
kraj absurdów moim zdaniem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Lampiony są bardzo niebezpieczne! Jeden wylądował na moim podwórku i spalił się na ziemi! Było to ciepłego letniego dnia, zero wiaterku no i poleciał sobie taki lampionik jeden za drugim, a sala weselna jest oddalona dobre 1,5 km ode mnie, pięknie to wygląda, ale gdyby ten lampionik zamiast na moje podwórko spadł 100m dalej na pole ze suchym zbożem no to już by nie było tak pięknie! Uważam że w ogóle powinien być zakaz puszczania takich rzeczy z ogniem, nigdy nie masz gwarancji że lampion zadziała tak jak powinien i nie natrafi na coś łatwopalnego!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym uważała:

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,11990465,Lampion_zaatakowal__Spalil_dach_tramwaju.html
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dużo latam i nei chciałąbym żeby ktoś tak lekcewazył moje bezpieczeństwo i sobie puszczał te lampiony kolo lotniska....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam we wrześniu wesele w Sobieszewie i tez chciałabym na plaży puścić lampiony. Czy miałaś jakieś pozwolenia? W hotelu powiedzieli ze bez problemu można puszczać, o ile w lasach nie bezie sucho i będzie odpowiedni wiatr.
a czy na te wodne?
http://allegro.pl/plywajace-lampiony-wodne-promocja-6-szt-mix-i2503757805.html
też potrzebne pozwolenie? z góry dziękuję za odp :)
image
A w którym hotelu masz wesele w Sobieszewie??
ktoś się orientuje?

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (214 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry