Widok

Love is in the air czyli modra => 12.06.2010@Swarzewo

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nasz ślub odbył się w Kościele p.w. Narodzenia NMP w Swarzewie, a wesele w Nadmorskim Pensjonacie Faltom również w Swarzewie

Dzień przed
Muszę powiedzieć, że nie miałam najmniejszego problemu z zaśnięciem na dzień przed, jako że troszkę się wymęczyłam w piątek i jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki to od razu zasnęłam. Na ostatni dzień nie powinno się zostawiać nic:)

Rano
Obudziło mnie słońce a budzik potwierdził, że czas wstawać:) Spojrzałam na telefon, a tam sms od naszego kamerzysty, że zamiast niego przyjedzie inny kamerzysta.. Od razu podniósł mi ciśnienie.. Zapytałam, czy ma równie dobrą kamerę i na którą będzie i czekałam na odpowiedź.. Już na 8 miałam fryzjera, więc po drodze odbierając kwiaty do włosów, udałam się do salonu. Mini tyci zestresowana, że jest godz. 8.02 zobaczyłam na fotelu kobietę, której moja fryzjerka obcinała włosy.. Jak się domyślacie, wysokie ciśnienie nie zeszło, ale jednocześnie pomyślałam sobie, że już mnie nic nie obchodzi teraz, ja chcę wziąć ślub, a co ma być to będzie.. Już nawet nie patrzyłam na godzinę, ale spokojnie 20 minut później siedziałam na fotelu dając sobie założyć wałki na włosy. W międzyczasie przyszła moja koleżanka, która też się czesała na ślub kuzynki, w czasie gdy ja siedziałam pod suszarką. Spiłyśmy sobie kawkę, popytlowałyśmy i jak przyjechała jej mama, mąż i półroczny synek (który postanowił namaścić mnie, kładąc prawą rękę na mym czole) - to już w ogóle uznałam, że klimat jest tak pozytywny, że lepszy nie mógł być. W międzyczasie dzwonił do mnie stary i nowy kamerzysta. Stary powiedział, że na tyle źle się czuje, że uznał, że lepiej wysłać kogoś, kto będzie w lepszej kondycji. Nie wierzyłam, że będzie dobrze, ale przecież nic nie mogłam zrobić. Moja makijażystka malowała też tą koleżankę - w salonie, aby nie tracić czasu, a potem miałyśmy podjechać do mnie na moje malowanie, ale oczywiście fryzura była robiona dłużej.. Magda wróciła do domu na śniadanie i dopiero o 10.30 odebrała mnie swoim samochodem spod salonu. Uwinęła się szybko z makijażem i finalnie mieliśmy zaledwie parę minut opóźnienia jak jechałam z fotografem już na miejsce. Kamerzysta był wcześniej niż my. Jak go zobaczyłam i zamieniłam parę zdań, to od razu się uspokoiłam:) Mam nadzieję, że to się przełoży też na film ;) o 12 miał być samochód - użyczony od znajomego, tort - wieziony z Rumi przez innego znajomego i DJ też mówił, że będzie jakoś wcześniej, ale oczywiście nie było nikogo:) Wbrew pozorom nie wpadłam w furię - miałam poczucie, że nie mam magicznej mocy i nic nie wyczaruję, więc co ma być to będzie. Razem z fotografem i kamerzystą, ze świadkami, którzy byli na czas - zaczęliśmy przygotowania, potem błogosławieństwo i jak się okazało w międzyczasie wszyscy, którzy mieli dotrzeć, dotarli i na spokojnie jeszcze przed czasem podjechaliśmy pod kościół.

Ślub
Ksiądz przywitał nas przyjaźnie oglądając jak wyglądamy:) Do ołtarza poprowadził mnie tata, a przyszły mąż, świadkowie i goście już czekali w środku. Ksiądz mówił od serca, co tym bardziej utwierdziło nas w przekonaniu, że to dobry człowiek i że super nam się udało ze ślubem w tym miejscu. Organista był jedną z głównych atrakcji ceremonii, jako że zawodził, jak w filmach :D ale przyjęliśmy to jako element lokalnego folkloru, pozwalając sobie na zaproszenie dodatkowo naszej koleżanki, która ma operowy głos. Zaśpiewała Ave Maria w taki sposób, że przeszły nas ciarki i łzy same napłynęły do oczu. Podczas zaślubin ksiądz powiedział mojemu Michałowi, że wziął złą obrączkę. Moja jest ciut większa, niż jego, a zazwyczaj to ta większa jest dla mężczyzny. Wytłumaczyliśmy że jest ok, że tak ma być. Ja natomiast nie zdjęłam pierścionka zaręczynowego i zrobiłam to dopiero, jak mi Michał zaczął nakładać obrączkę na palec! oddałam go księdzu;) potem z tego przejęcia "prawie mąż" chciał mi ją nałożyć na palec wskazujący;) Mówiliśmy do mikrofonu, co nie było dla nas stresujące. Znajomi nawet powiedzieli, że nie widzieli jeszcze nikogo, kto tak pewnie mówił;) Szybko poszło! Potem poszliśmy podpisać się na zapleczu, otrzymaliśmy prezent od księdza - obraz z Matką Boską Swarzewską z życzeniami na odwrocie i zrobiliśmy z nim sobie zdjęcie. Super hiper sympatycznie:)

Życzenia, bramy i inne
Pierwsze życzenia przyjmowaliśmy przed kościołem, kolejne przed samą salą. Jest taki zwyczaj, że to mężczyzna składa pierwszy życzenia i dlatego tata od razu do nas podszedł. Łatwiej jest życzenia i prezenty odbierać przed salą, szczególnie, że po wyjściu z kościoła to tak się średnio ogarnia;) Porobiliśmy sobie zdjęcia, pozbieraliśmy pieniądze, którymi nas obsypano i pojechaliśmy, zaliczając po drodze 6 bram;)

Wesele
Rodzice przywitali nas chlebem i solą, napiliśmy się szampana, rzuciliśmy za siebie kieliszki - jeden wylądował na głowie mojego męża, więc zwróćcie uwagę, jak stoicie, żeby się to szkło nie odbiło;) I zaczęło się, obiadek, dalej słodkości, zabawa. Tort był bez zimnych ogni. Nie spytaliśmy się czy mają, a trzeba było, więc nie zakładajcie że na sali mają. Panie uwijały się i układały wszystko ładnie na stole, nawet jak ktoś butelkę odstawił w inne miejsce;) Jedzenie smaczne, z małym wyjątkiem - mieliśmy 3 wegan i ich jedzenie to jakaś pomyłka. Poza tym polecam te naleśniczki z łososiem, a nie polecam tej sałatki z kurczakiem zawijanej w szynkę;) Dla osób weselących się w Faltomie mam więcej do powiedzenia, więc pytajcie, jak coś. DJ dawał radę, chociaż poleciało całkiem sporo takiego w sumie disco polo typu majteczki w kropeczki, ale jak zobaczyliśmy, że ludzie się śmiali i bawili do tego śpiewają, a więc znali tekst;P to uznaliśmy, że nie będziemy marudzić:) Muzycznie było baaaardzo urozmaicone. Goście szaleli na parkiecie, a najlepszy był jakiś david guetta i taniec młodych ze starszymi "w parach" :D

Podziękowania i polecania jeszcze tutaj wpiszę, a póki co idę na kawkę z naszego nowego ekspresu do kawy :D

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no super super gratulacje :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
AHHHHHHHHH........... ;)
image
Gratulacje....to już 3 dni:)
modra gratulacje-wyglądaliście przeslicznie
image
Jeszcze raz gratuluję ! :D
image
Cudnie wyglądaliście GRATULACJE :)
Gratulacje i dużo szczęścia :))) super wyglądaliście :)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Modra moje WIELKIE GRATULACJE!!!!
wyglądaliście super, z checia wiecej fotek bym zobaczyla ;)
no i oczywiscie mam milion pytan ale to na maila :)
gratulacje
nareszcie wiem jaka chce fryzurke-Twoja jest idealna :)))
image

image
Gratuluje serdecznie :)
image
super relacja :) GRATULACJE I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
a i smacznej kawki z ekspresu..do końca życia ;D
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
dziękujemy:)

Pan Stanisław ze swarzewskiego Faltomu jest cudowny. Zgadzał się na wszystko;) umilił i ułatwił nam pobyt ogromnie:) obsługa tak samo, od początku do końca sympatycznie. Wszyscy chwalili jedzenie, chociaż sama jadłam niewiele. Hitem była sałatka z kurczakiem - odkryta zdecydowanie za późno;) grecka smaczna, a z tuńczykiem jednak mało popularna, chociaż my akurat lubimy:) ciasta schodziły, ale zostało też trochę do rozdania. Panie same popakowały nam jedzenie w pojemniki styropianowe, więc zakupione przez nas były niepotrzebne. Oczywiście zostało mnóstwo owoców. Wódka smakowała a z win najbardziej liebfraumilch.

Magda Mosińska - makijażystka - jest cudowna:)

Kwiaciarnia Malwa spisała się na medal - szczególnie kwiaty we włosach były dla mnie miłym zaskoczeniem, wiązanka taka jak ją sobie wyobrażałam, dekoracja sali również podobała się gościom:) to były bordowe goździki, które razem z bordowymi różami były stałym elementem dekoracyjnym - w tym również mojej wiązanki:)

Fryzura z salonu Natalia w Rumi, podobała mi się, ale chyba rozumiecie, że trudno mi polecić ten salon;) loki trzymały się, ale koronkowe bolerko z cekinami powodowało, że już o pewnej godzinie fryzura nie wyglądała tak dobrze, ale dramatycznie też nie było

DJ Buźka - miał każdy numer o jaki poprosiliśmy, co prawda disco polo miało nie być, ale wybaczamy, bo coś czuję, że mógł to zamówić ktoś z gości;P

Wideofilmowanie ocenię później;) Fotograf stworzył pozytywny klimat i myślę, że reszta zdjęć też będzie udana, pomimo dziwnych min mojego Michała, który jak widzi aparat to się spina;)

coś jeszcze chciałam napisać, ale pewnie przypomni mi się później;)

ps ekspres nie jestem przekonana,czy jest taki fajny, ale sama go wpisałam na listę;P
i zdjęcie kwiatów we włosach - te goździki były z kawą ;)

image

Uploaded with ImageShack.us
ojoj jakie slodkie zdjecie :) no mi sie wlasnie tez wydaje ze Pan Stanislaw to zloty czlowiek, bardzo elastyczny :), naprawde bardzo bardzo bardzo sie ciesze , ze udal Wam sie slub i wesele. No i zazdroszcze tego kosciolka w swarzewie bo jest piekny i ma swoj niepowtarzalny klimat
modra
wyslalam Ci maila :)
modraaa !! GRATULACJE RAZ JESZCZE !!!!! :)

super relacja i super foteczki :)
image

dziękuję :)

już sobie przypomniałam, co chciałam:

Tort Sowy
- goście byli zachwyceni smakiem cookies :)
- smak ananasowy natomiast był cytrynowy.. kolega po pijaku zadzwonił opierdzielić właścicielkę i ona mu wyjaśniła, że to jest na bazie masy cytrynowej i że dodają ananasa, ale prawda jest taka, że ananasów nie było;P powiedziałam, żeby już nie ruszał tematu, bo nie byłam zła, tylko faktycznie ananasów nie było - na bank. Sama nie wiem, czy różyczki były czerwone czy bordowe, ale ładnie się prezentowały. Jedyne zdjęcie jakie jakie mam ma ta koszmarne kolory, że nie będę nawet wstawiać, bo tort wyglądał lepiej na żywo, ale prawdę mówiąc, to trudno mi w takiej sytuacji powiedzieć, czy polecam Sowę, ale nie odradzam - to na pewno :)
moje gratulacje :):)
mam pytanko, ile ważył Wasz tort i jaką mieliście ilość gości?:) czy cały mieliście o jednym smaku?
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
nie spojrzałam, że i smak cookies mieliście:)
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
kawowa góra, środek cookies, a na dole cytrynowy, który miał być ananasowy - kształt anielska róża, kolor ecru z różami bordo :) kawowy był dla rodziców i chrzestnych, większość gości dostała cookies i tego cytrynowego trochę zostało - jak to zwykle bywa z ostatnią warstwą tortu :)
o to ja podobne smaki wybierałam :) tylko truflę też bym chciała mieć :) a powiedz mi jak wagowo to wyglądało? starczyło dla wszystkich gości (ilu?). ja już jestem tak zakręcona z tą Sową :)
image
nie podałam, bo nie mam takich informacji,ale do jutra się dowiem;) wystarczyło dla wszystkich gości, ale ten tort to jest taki na 60 lub na 80 gości - nie ma innych do wyboru. Na te nasze niecałe 60 spokojnie wystarczyło
będę wdzięczna, dziękuję :)
image
modra
wyslalam Ci maila , ale to tutaj zapytam , jak generalnie oceniasz organizacje wesela w pensjonacie? znalazlas jakies minusy?
Modra jeszcze raz Gratulacje :)

buziaki

zapomnialam wziac ten Twoj excedrin , takze jakos sie kiedys umowimy
gratulacje i duzo milosci:)
image
image
GABOLEK BEDZIESZ NA SPOT? TO SAMO PYT TYCZY SIE MODREJ?:>
image
Gratulacje modra
image

http://forum.trojmiasto.pl/Slub-za-granica-zrob-to-sam-t119228,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/second-wedding-relacje-malga-02-10-2010-t191555,1,11.
jak bede w trojmiescie to mysle ze bede :)
pozdrawiam
Gratuluję!:) świetna relacja;)
image
Gratulacje!!!!!:))))))
imageimage
Modra!!!

gratulacje!!!! to pierwsze zdjęcie...to niebo....super ekstra!!
a drugie zdjęcie...noski, noski...jak eskimoski:)
słodko:)
image
GRATULACJE! życzę dużo szczęścia i miłości.

bardzo fajnie się czyta Twoją relację.Ja też korzystam z usług Madzi Mosińskiej i naprawdę super babka!
image
Serdeczne gratulacje i duuużo miłości:)
Ufajcie sobie, szanujcie poglądy, nawet te, które Was dzielą, umiejcie wybaczać, nawet te sytuacje, które Was bardzo zranią, miejcie wiarę, nawet wówczas, kiedy rzeczywistość jest bezlitosna, rozmawiajcie nawet w milczeniu...
Kochajcie sie - za wsyzstko i mimo wszystko!

I więcej fotek!!!
Proszę o zblizenia fryzurki i bukietu...

My dj Buźkę mamy na poprawiny...
image
mieliśmy dzisiaj pierwszą małżeńską kłótnię! ale się szybko przeprosiliśmy :) dziękuję za kolejne życzenia i gratulacje:)

sama jeszcze nie mam zbyt wielu zdjęć, ale zakładam, że będą zbliżenia;)
wszystkiego dobrego....

Pozdrawiam gorąco
modra - przepraszam, ale nie mogłam się postrzymać - ciekawe czy sa suwaczki odliczające czas od pierwszej małżenskiej kłótni ;P
image
:)

świetna relacja :)

zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałam :)

Serdeczne gratulacje :) Dużo miłłłooosci :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Modra gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepięknie wyglądałaś!! Twój Mąż (HA jak to brzmi!!) też, ale to Pannę Młodą najwięcej się podziwia!!
image image

Najserdeczniejsze gratki-bądźcie szczęśliwi:-)
Wszystkiego Naj...!!!
image

image
kreska333
jak mnie sobie wyobrażałaś? :D

dziękujemy:)

pewnie każdy ma takie poczucie niedosytu po własnym weselu i my również chcielibyśmy jeszcze raz móc je przeżyć:)) i może odrobinkę coś zmienić.. ;) więc jak ktoś już zorganizuje sobie maszynę do podróży w czasie, to proszę nas wpisać na listę oczekujących :D
serdeczne gratulacje :) wyglądaliście prześlicznie :) ja poproszę o wklejenie większej ilości zdjęć :) szczęścia i miłości na nowej, wspólnej drodze życia!! :)
jak będę miała, to wkleję:)

gorąco polecam naszą śpiewającą koleżankę:) ja nawet nie wiedziałam, że ona ma aż taki głos.. goście pytali, gdzie występuje i w ogóle, więc serdecznie polecam Asię, jeśli nie obawiacie się wzruszeń podczas mszy :)
Slicznie wygladalas. SZczescia i milosci w malzenstwie!!!
[url="http://www.whenismywedding.com/"]image[/url] image
gratuluję :))))))

wyglądaliście cudnie!!!!
image
image
Gratuluję również...
baaardzo fajne sprawozdanie :)
fajnie że nie była to dla ciebie nerwówka
ja to chyba jajo zniosę z nerwów :)
image
gratulacje, odpoczywajcie teraz i cieszcie się sobą:)
modra, jako blondynkę ! :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
otrzymałam mejla od Faltomu z przeprosinami i propozycją zwrotu kosztów poniesionych na jedzenie dla wegan, którą przyjęliśmy;) mieliśmy mały niesmak po zaistniałej sytuacji, ale dzięki ich profesjonalnemu podejściu idzie w niepamięć:) dzisiaj nawet usłyszałam pochwały na temat jedzenia, więc konsekwentnie polecam Faltom, szczególnie ten nadmorski:)
to fajnie ;)
image
gratulacje:))
Wszystkiego naj
Modra witam i mam pytanko odnośnie rzeźb w arbuzie - w jednym z naszych wątków pisałaś, że mąż Twojej mamy koleżanki chyba;) robi za 25 zł + cena arbuza? Pisałaś, że po ślubie dasz znać czy jest wart polecenia? Będę wdzięczna za info
imageimage
dzisiaj chyba uda mi się odebrać fotki, więc wkleję i pokaże, ale moim zdaniem to niewielki koszt za dekorację, a arbuz jest potem nadal jadalny :D my go przerobiliśmy na sok :D
dzięki Modra za info, będę czekać na fotki, no i cena jest bardzo kusząca:D:D:D wysłałam już maila z prośbą o namiary:D
imageimage
gratulacje
image
image
Gratuluję i życzę dużo szczęścia!
image
Gratulacje :) ! świetna relacja , pięknie wyglądaliście Pozdrawiam
image
image
modra ja tez poprosze o oferte cenowa jak i o foteczki:D
amishu@o2.pl
image
modra, weź wrzuc tu te arbuzy :D
image

image

teraz muszę coś napisać, bo mi forum sugeruje: powtarzanie wypowiedzi;)

image

modra sliczne..
a jak bedzie z oferta cenowa?? :) WYSLESZN A MAILA?? :)
image
wysłałam Ci mejla:)

image

one są z imionami !!?? ja chyba tez sie skusze :D:D:D na takie dwa na nasz stół :D
image

tak, z imionami, pomalowanymi na złoto :) my też dwa wzięliśmy:)
z prawej strony z kolei były jeszcze wyrzeźbione gołąbki, które trzymają obrączki:)
mogę też sie podczepić pod ofertę cenową arbuzów?:D
hope_89@o2.pl
ja również jestem zainteresowana ofertą cenową dekoracji arbuzowej :-)
mój mail abc25@wp.pl
z góry bardzo dziękuję!
pozdrawiam!!!
modra wrzuc fotke tych obrączek :)
image

również bardzo bym prosiła o tą ofertę cenową ;). Arbuz zrobiony świetnie! aniolek630@wp.pl
imageimage
image
Wysłałam C maila w tej sprawie ale i tu napisze na wszelki wypadek :P
"Mam pytanie o kwiaty, a właściwie o kwiaciarnie w której je zamawiałaś. To kwiaciarnia Malwa w Janowie, tak? Mam pytanko - ile kosztowały Cie zakupy w kwiaciarni i co u nich zamawiałas? Butonierki, bukiet, dekoracja sali (co wchodziło w jej skład?) Na fotach w Twojej reklacji wszsytko wyglada tak pięknie, że chyba się skusze... Masz dla mnie może jakies rady?? "
:))
jakby co to moj mail perfectangel85@gmail.com
image
Mejl poszedł. Jutro już ogarniemy temat zdjęć, jako że mamy 750 "wybranych" a w sumie kilka tysięcy hehe;) wyszukam zbliżenia poszczególnych elementów dekoracji:)
Modra mam pytanie o zaslony :) widzialam na jednym zdjeciu że mieliscie czerwone zaslony na sali, czy takie tam teraz caly czas wisza czy Wy sobie takie zazyczyliscie? wiem to troche glupie pytanie ale zastanawiam sie czy nie zrobic zielono fioletowej dekoracji no i ta czerwien to tak troche srednio by pasowala. U Ciebie z czerwonymi rozami prezentowala sie pieknie :)
one tam są, a ich zdjęcie będzie dość upierdliwe, ale zapowiedz się wcześniej, że chcesz zrobić taki manewr, to może uda się podmienić z pokoi czy coś..

polecam dodatkowe wstążki na krzesłach - z tyłu tych pokrowców:)
modra ale one sa tylko w tej czesci przeszklonej po stronie gdzie sie siedzi? czy przy tym "okraglaku " do tanczenia tez?
chodzi mi oczywiscie o zaslony :)
one są po obydwu stronach :)
fotki fotki :P prosze prosze prosze :P
byłam w Malwie :) Pani przygotowuje mi oferte :) tez bedę miała kolor bordowy, więc dekoracja będzie bardzo zbliżona :)
perfectangel85@gmail.com
image
sie "beszczelnie" upominam :P o foteczki :)
image

Inne tematy z forum Wesele

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry