Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.65

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a to link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-64-t193697,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja się witam po kilku dniach nieobecności :)

Basiu też mi bardzo miłobyło Ciebie poznać :)
Mam nadzieję, że w końcu spotakmy się na jakimś spacerku :)

U nas od jakiś 4 dni w nocy i w dzień masakra :(
małej wyżynają się 4 zęby (tak twierdzi pani doktor, ja widzę ich 5) na raz :(((
średnio w nocy mała budzi się co godzinę :(
jestem tak zmęczona, że nawet jak karmiłam ją cycem tak nie byłam zmęczona :(((

Byłysmy na kontroli i mała waży 8300 i mierzy 74 cm więc jest malutka i drobniutka, ale rozwija się prawidłowo :)
raczkuje jak błyskawica no i wręcz biega przy meblach :)))
Az 5 zabkow na raz? Szok. Nas to tez czeka, bo Oscar jeszcze nie ma ani jednego i pewnie tez wyjda wszystkie na raz. Az boje sie bac :/.

Moj maly wazy 9390, ale nie wiem jaki jest wysoki. W przyszlym tygodniu musze isc Go zmierzyc.

I zaczal chodzic. Zrobil kilka kroczkow i na czworaka, potem znowu kilka kroczkow itd. Mam nadzieje, ze do swiat bedzie juz ladnie chodzic, bo jedziemy do Polski na swieta i chcemy sie pochwalic :).
image
image
Wowww 5 naraz...................

Monialu jak tam Nikoś ?????????
image
hej u mnie Majka zdrowa tzn we wtorek ide z nia do pediatry poniewaz ma bardzo szorstka i zaczerwieniona skore na polikach na lydkach i plamy na udach ;/ boje sie zeby to nie bylo azs (ja to mam :() cholipka ;/
No a tak poza tym to Majka czesciej na nogach niz na czworaki juz calkiem pewnie śmiga na nozkach i coraz mniej upadkow :)
dziewczyny jesli Majka na nozke dł ok 11 cm to jaki rozmiar butow musze kupic ? tak wogole gdzie tanie kozaki moge dostac juz wystawilam tu watek ze odkupie bo jak bylam dzisiaj u mnie w ccc i deichmanie to puuuuuuuuuuustki a nie stac mnie na nowe bartki i ecco itd
Oj Iza nie zazdroszcze. Jak ja pracowalam, to tez kilka razy sie zdarzylo, ze mialam wolne, a musialam przyjsc do pracy otworzyc restauracje, bo wszyscy mieszkali duzo dalej niz ja. Nawet moj boss sie nie pokazal, bo nie mogl dojechac...i co? Wszystko spadlo na mnie, bo mieszkam 30min pieszo od pracy :/. Czasami dobrze mieszkac dalej...

Salambo super, ze Ci rosnie taka mala gosposia :).
Moj Oscar ostatnio wyrzuca smieci do kosza jak mu powiem, zeby wyrzucil, a pranie mi zawsze rozwala :/.
image
image
Witam!
Mała Ciężarówko Nikos wczoraj dostał oprócz inhalacji, antybiotyk. Wczoraj rano znowu gorączka i straszny kaszel dlatego wylądowałam u lek. A wieczorem juz było o niebo lepiej i miałam dylemat czy dac ten antyb czy nie, bo nigdy nie brał wczesniej. Jejku nie lubie gdy nie mogę się zdecydować, męczy mnie to strasznie. Na dodatek ja się rozchorowałam, katar , kaszel az płuca mnie bolały. Rano postanowiłam, ze dam mu bo jak ma mu pomoc to trudno.... ,,zło konieczne". A do tego opryche mam....zwariuję a we wtorek Roczek hihihihihihhi
image
hej dziewczyny, witamy się w nowym wątku ;)

a my wciąż walczymy z tą biegunką, tzn. już jest dużo dużo lepiej bo Mały już nie robi tak dużo kupek i już się "zagęściły", ale nadal w niektórych sluz jest.. i strasznie śmierdzą :((( sorry że tak piszę do Was, ale w końcu o wszystkim sobie piszemy ;))

mój przeszedł już na mleczko Junior (bo w Nestle NAN3 jest powyżej 9.miesiąca, więc już dawno takie mieliśmy, teraz poprzeczka wyżej)
ale w nocy jeszcze daję Maksiowi pierś, aczkolwiek już zaprzestaję i są noce że mu nie daję, za to w ciągu dnia raz mu dam, ale tak tylko do drzemki..
ja też wstrzymam się od krowiego mleka jeszcze jeszcze.. czasem dam muna łyżeczce, ale to dosłownie po kilka mililitrów.. za dużo się naczytałam o wadach podawania mleka krowiego dzieciom poniżej 2 r.ż., wstrzymam się jeszcze z pół roku..

gratulacje dla Oscarka ;))

Kamila, na 11cm to chyba 19, albo zimowe nawet 20 - ja kupiłam w CCC fajne kozaczki za 49zł, ale o rozmiar większe (21) bo mniejszych nie było, a Maksiowi mierzyłam że ma około 12cm stópkę - ja w Alfie w CCC jeszcze tydzień temu widziałam pełno fajnych bucików dla dziewczynek, ale nie wiem jak z rozmiarami..

Maksio, od kiedy kupiliśmy mu ta Gadającą Kierownicę FP na urodzinki, to cały czas się nią bawi ;))) cieszę sie że trafiłam z prezentem ;))
image
Póżniej nadrobie i poczytam co u was - na razie chcialam tylko podeslac linka bo wlasnie dostalam od kolegi

http://szerlok.pl/nakarm_psa/

a po drugie pytanie - moja mala w srode dostala szczep. na pneumo od czw mamy stan podg. ok 37,1 do 37,9, mała ma czerwone suche policzki i chlodniejsze niz zwykle raczki i stopki, katar cieknie, jest senna no i marudna, chyba dodatkowo ida tez zeby ... czy wasze maluszki po tej szczepionce mialy podobne objawy? próbowałam sie dodzwonic do mojej pani dr ale nie odbiera...
do tej pory na te 6w1 wogole nie reagowala
Sara - mój miał zawsze dawke 6w1 + pneumo + rota i czasami miał taki stan podgorączkowy ale dzień po szczepieniu. Dawałam czopek.

Byliśmy a Mama i Ja przymierzyć Maxi Cosi Tobi - pasuje do naszego autka, a bałam się, że pasy mamay za krótkie. No i na szczęście pasuje też, żeby zamontować po środku. Także zamawiam chyba z ich stronki, albo z allegro, bo jakieś 50zł taniej :)
image
image
niewiem czy wiecie ale w akpolu sa promo na zabawki,wlasnie babcia zakupiła.
image
jednak was nie poczytalam, dalam malej czopek bo miala juz 38 i zobaczymy jak dalej, ide na razie sie polozyc ale za chwilke i tak wstaje spr jak mala :-(
Witamy sie w nowym watku,

zima przyszla pelna para, ale jakos nie moge powiedziec, zeby moja Amelka byla zachwycona sniegiem.

My w piatek mamy roczek, a w sobote szykuje sie impreza na ok. 30 osob - mam taka liczna bliska rodzine. Jak ja to przezyje no i mala oczywiscie, to nie wiem.

Dzisiaj zauwazylam, ze Amelce przebila sie druga gorna jedyneczka. Jedziemy dzisiaj na spotkanie z Mikolajem - ciekawa jestem jaka bedzie reakcja,hehe

Pozdrawiam serdecznie :-))
image
image
help!!

jakie krople kupic na katar małej ,nic jej nie cieknie ,wzystko jej bulgocze gdzies gleboko i spływa do gardła...............
image
MC ja spryskiwalam tylko woda morska i sciagala frida.
image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
MC spróbuj abo Nasivin albo Otrivin oczywiście dla niemowląt :)
Naszej małej pomagał :)
mąż zakupił euph cos tam i masc majerankowa , i calpol bo moz cierpi tak od ząbków.pewnie koljena noc bedzie z nami i znow bede czuwac bo ona sie strasznie rzuca...

a mnie tez wzieło....za duzo sie chwaliłam ze my nie chorujemy
image
Mała c. - u nas tez tylko woda morska i frida aha i nasivin na oczyszczony nosek ale tylko przez 3 doby max

dziewczyny w pracy fajnie ale poza to juz brak czasu na wszystko...
do tych co juz jakis czas pracuja :-) po jakim czasie (jezeli to nastapi) przechodzi sie na inny tryb - myslicie ze w mc jakos się przestawię?
w sumie tylko na ten weekend czekam, bo w tyg jestem w domu po 16,30 i wtedy juz nawet na spacerek nie idziemy :-(
Mała C, jak katarek Małej?? my mieliśmy raz katar od ząbków i teraz drugi raz, ale taki słaby, chociaż nie wiem od czego.. i ja daję wodę morską + Frida, a dwa razy dziennie na czysty nosek Nasivin, ale Euphorbium ma takie samo działanie..

my w sobotę byliśmy w Gdyni na mikołajkach (ale nie u rodziny, tylko w firmie), Maksiu dostał prezencik (małego pluszaka i rękawicę-pacynkę), a na dziś nawet nie pomyślałam co mu dać, chyba jeszcze za mały jest na Mikołajki, nawet nie skuma o co chodzi.. także darowałam sobie kolejny wydatek, zaraz święta i tak będą, a Mikołajki w przyszłym roku zrobimy, jak już będzie bardziej świadomy że dostaje jakiś prezent ;))
image
Zdrówka dla wszystkich chorujących.
Zosia się jednak też ode mnie zarazila. Gorączka 37,8, dałam czopek, teraz jest lepiej, ale ma katarek i kaszel.
Jak u was dzieci przyjmują leki? Bo mi lekarka przepisała dużo witamin, Ibum, i jest masakra, Zosia płacze, nie da sobie nic dać do buzi, wszystko wypluwa, płacze.
Tak samo jest z noskiem i fridą, eh jestem umęczona.

Wszystkiego naj dla naszych maluszków z okazji Mikołajek :)
Wszystkiego naj dla kolejnych solenizantow:)

Sara powiem Ci,ze ja z dnia na dzien mam co raz mniej sily.Miska nadal budzi sie w nocy,ja wstaje do pracy przed 6 i juz max o 22 jestem w lozku.W domu jestem ok 14.30,w zwiazku z tym,ze Miska malo je kazdego kto sie nia opiekuje,ja wracam,daje jej obiadek i nie mam juz sily na spacer.Jutro to chyba moja sis wysle zeby Majka troche powietrza zaczerpnela:)Na weekendy czekam z utesknieniem.Miska jak wstala w sobote i mnie zobaczyla to od razu mega usmiech miala,a dzis tak sie rano rozplakala,ze masakra:(

My Misce nie kupywalismy nic na Mikolajki,na razie i tak nie rozumie o co chodzi.Dostala od jednych dziaskow lale od drugich misia.Zreszta ja bylam z nia na zakupach w sobote i wydalam fortune,wiec to mozna podczepic pod prezent mikolajkowy:)

Musze zapisac Miske do lekarza,bo przed styczniem chce ja zaszczepic na odra-roz-swinka,zeby ze zlobka tego nie przyniosla.Strasznie sie boja ja tam oddawac:(

Dziewczyny uciekam,bo padam na pysk a jeszcze mezowi musze cos do jedzenia po pracy zrobic:/
image
image
Dla Nikosia Monialowego 100000000000 lat 100000000000000 latttttttttttttttttttt,samych słodyczy!!

ja chora,liwka placze caly czas,zeby idą chyba,katar ma taki dziwny nic nie leci a bulgocze i nic nie da sie sciagnać....masakra,sił nie mam,sama ledwo widze na oczy.. uciekam.
image
Mała C. dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie dmucham balony hahahahha.
Najwazniejsze, że Nikoś czuje się już dobrze i urodzinki dzisiaj się odbędą!!! Juuuupi już minął rok!!!!!!!!!!!

Uciekam dalej dmuchać hihiiii
image
Moniall - 100 lat dla Nikodema

Zabulka - u mnie dzisiaj juz lepiej, wczoraj po prostu poszlam spac o 22 i dzis o 6 pobudka, jakos dzien przyjemniejszy jak człowiek wypoczęty, myślę że kwestia organizacji czasu i się jakoś przyzywyczaimy, co do żłobka to jak patrze ja moja niunia idzie z rana do dzieci (nawet za nami sie nie oglada) a jak ja odbieramy np jak sie panie z nia bawią, jak ja tulą całują, rozbawiają - mówię ci nie bedzie źle, zależy tez pewnie od dziecka, ale pamiętaj (może teraz jeszcze za szybko) ale dziecko musi miec kontakt z innymi dziecmi, niech poznaje świat, pewnie się też sporo nauczy, ważne żeby nei chorowało za duzo i zbyt powaznie (bo bedac z nami w domu tez zdarzaja sie infekcje)
a w pracy fajnie, inne tematy, no i odsapnięcie od obowiązków domowych, na ktore jest czas i ochota po pracy :-) dla mnie tez wazny jest teraz czas weekendowy - tak go zaplanowac zeby jak najwiecej mala skorzystala z naszej obecnosci
Hej,

wszystkiego najlepszego dla kolejnego roczniaczka :-)

Ja troche z innej beczki. Chodzi o świąteczne piosenki głównie angielskie. Wiecie, takie ponad czasowe hity - macie moze jakies mp3 na komputerze, ktore moglybyscie przeslac na maila?

Przy nich czuję, że idą święta a w radio puszczane za rzadko.

Z góry dziękuję :)
image
image
Witamy się w nowym wątku :)
Krystian nadal ma katar, podaję mu sól morską do noska, wit.C, wapno w syropku, podawałam Navisin,ale przez 5dni.

Stooo latek dla Nikosia :)))

Wyżalę się Wam troszkę. Jak wiecie sprzedaje body,powiem Wam że czasami spotykam się z taką wredotą niektórych forumek,że bywa że nic mi się nie chce. Wiem że nie mam super tanich bodziaków,ale po pierwsze są polskie a nie chińskie, nie mam takich ilości jak tesco,czy biedronka żeby sprzedawać je po 4zł. (poza tym sama zapłaciłam za nie dużo więcej niż 4zł! ) a po drugie to prowadzę działalność gosp więc muszę zapłacić zus, podatki itd...
Wysyłam swoją ofertę do mam,które umieszczają ogłoszenia w dziale kupię i bywa że dostaje takie opryskliwe maile że szok.
Ok,koniec marudzenia :)
image
image
Dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!
My juz po. Nikos był trochę marudny ale jak to dziecko :-)
Zabawek pełno dostał, rowerek i książeczki

Ale ten tort od Kasi ( fajnetorty ) zrobił furorę....super!!!!!!!!!!!! Faktycznie torty od Kasi godne polecenia :-))
STO LAT dla Nikosia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image
image
basiab nie przejmuj się ja rozumiem.
dziwi mnie, ze ludziska piszą takie komentarze. Nie chce kupic bo za drogo ich zdaniem to ok, ale po co wypisywać takie brednie :( ehhhh
image
image
dziewczyny czy u kasi zfajne torty mozna zamówic z dowozem????

dawajcie zdjecia tortów ,roczek sie zbliża !!
image
Tak można, 2 zł za km.
dawno nie pisałam, jakoś tak wyszło, że wieczorami już mega padnięta jestem.
a tu nowe roczniaki! wielkie buziaki!!!

basiab- olej te maile. ludzie mają jakieś problemy sami z sobą. jeśli nie chcą czegoś zakupić- to wystarczyłoby napisać- nie dziękuję. ale po co? moja koleżanka zawsze mówi- olej to cienkim sikiem;)

a mnie dopadło po tych wszystkich imprezach jakies przemęczenie i chyba przesilenie jesienno-zimowe... teściowie wczoraj pojechali i nawet udało się z moim mężem razem do kina wyjść. byliśmy na Dla niej wszystko. bardzo dobry film. warto.

mały dostał fajne prezenty, najbardziej jest zainteresowany gąsienicą gawędziarką FP, kierownicą FP (jak dla mnie to hit!!!) i szczeniaczkiem uczniaczkiem - uwielbiam jak mówi - taaaki duuużżżzy! uczę małego w tym momencie pokazywać jaki duży jest;)

mały nauczył się wycierać wszystkim noski. poza tym, że jak dorwie chusteczkę to na strzępy ją rwie, ale śmiesznie jak wszystkim w nos ją wkłada, że niby wyciera;)
poza tym dzieli się jedzeniem. jak je ciasteczko, to gryz dla siebie i gryz dla mamy. i nie rozumie- nie dziękuję, tylko mama musi mniam mniam zrobić;)
czesze swoje włoski szczotką (tylko tą płaską stroną;)

ale mówi nadal bardzo niewiele. sporadycznie MA i po swojemu nadaje. nie chce powtarzać a my z uporem maniaki z nim rozmawiamy;) rozkręci się chłopak w końcu...;)
image image
sto lat dla kolejnych maluszków. ja mam wrażenie,że roczek ewci był dawno temu. Teraz szykujemy się do 4 latek starszego
wszystkiego naj dla Nikosia ;)

Małgoś, ja mam jakieś CD z takimi utworami, sama kiedyś nagrywałam sobie składankę świąteczną, także mogę Ci wysłać jak będę pamiętała :))

Basiu, ja pracowałam w sklepie, teraz też zajmuję się mała sprzedażą z domu i powiem tak: ludzie (w Polsce) generalnie są marudni, wszystko dla nich jest za drogie, a jak jest tanie to pewnie zepsute albo stare, a jak dajesz coś gratis to już na pewno w tym tkwi haczyk... dlatego chyba wolą kupować w sklepach niż przez internet, bo tam są anonimowi, a tu już mają kontakt z konkretnym sprzedawcą...
aczkolwiek ja kupiłam przez allegro w zeszłym tyg dwie rzeczy z HM (polarek i kombinezon gruby) i zapłaciłam za to razem z przesyłką priorytetową tylko 34zł ;))) a rzeczy są w bardzo dobrym stanie, prawie jak nowe ;))

Lidka, fajnie że zadowolona jesteś z urodzinek i prezentów, u nas kierownica to też hit, wkońcu jakaś zabawka, którą Maksiu uwielbia się bawić, ale zaczął też się bawić samochodzikami różnymi i jeździ po całym pokoju i daje głosy auta "bruu" albo "wuuuu" - zauważyłam że dziecko troszkę starsze juz zaczyna się wieloma rzeczami interesować i bawić i dlatego teraz będzie sens kupować zabawki ;))
a co do kina, to tez byłam wczoraj w Multi w Sopocie na kinie na obcasach, na filmie "Och, życie", bardzo fajny i akurat dla nas, bo jest o rocznej dziewczynce, która nagle zostaje sierotą i jej rodzice chrzestni zaczynają ją wychowywać - mała stawia pierwsze kroki, uczy się jeść łyżeczką, zaczyna mówić.. w niektórych scenach dosłownie jakbym widziała mojego Maksia ;)) (oczywiście nie pod względem wyglądu, tylko zachowania, heheh)

a dziś Blanka ma urodzinki?? wow! wszystkiego wszystkiego naj ;)))
image
sto lat dla Blanki !!! Radosci i słodyczy,tego ciocia z forum zyczy !!!

ja postanowiłam przeniesc roczek z 25 grudnia na 2 stycznia ,bo w swieta nikt mi tortu raczej nie zrobi :/
image
Wszystkiego naj naj dla Blanki :)))

Lidia poprawiłaś mi humor tym cienkim sikiem, uśmiałam się :)))

Jednej Pani właśnie tak napisałam,że wystarczyło napisać, nie jestem zainteresowana i tyle.
Natalia mam takie samo wrażenie :) Kiedyś pracowałam na różnych promocjach, degustacjach i zawsze coś ludziom nie pasowało. Najczęściej podejrzewali że jak dostają coś gratis to pewnie jest stare,ech :)))

Bogosia szczepiłaś Jasia tą szczepionką świnka,odra,różyczka? Ja nie wiem skąd te rozbieżności, koleżanka mi powiedziała że jej lekarka powiedziała że np katar może się utrzymywać do 14tej doby po szczepieniu.U nas minął tydzień od szczepienia i póki co Krystian nie miał gorączki ani wysypki,ale katar jeszcze ma.
Wszystkiego NAJJJJ dla Roczniaków :)

Dziewczyny, czy ta kierownica FP to taka?
Co ona fajnego robi?
http://allegro.pl/fisher-price-gadajaca-kierownica-interaktywna-i1348023774.html

Basiu - my braliśmy tą szczepionkę + ospa. No i o ospie powiedziała, że ewentualna wysypka, to za 2 tygodnie od szczepienia, natomiast jak pytalam o objawy uboczne tych szczepionek, to powiedziała, że nie powinno być, także nie wiem :/ Ale mój katarem ma również (szczepiliśmy 24 listopada chyba, jeszcze sprawdzę).

A dzisiaj pierwsza noc od nie wiem kiedy, kiedy Jasiek się obudził, płakał że ciężko było go uspokoić i nie chciał jeść. Daliśmy czopek, poprzytulaliśmy to zasnął. Mam nadzieję, że to dolne dwójki idą.
image
image
my szczepimy małą jutro, bo ciagle coś i nie było kiedy.
gosiu, właśnie ta! w realu jest w promocji za 111zł (u nas w sklepie osiedlowym za 170. przegięcie)
można ją ustawiać na 4 tryby. nauka po polsku (alfafet, włączyć, wyłączyć..itp), po angielsku (mówi po polsku i tłumaczy na angielski), zabawa (wszelkie możliwe ogłosy auta, zapalanie silnika, zmiana biegów, klakson itp) i zabawa- fajne piosenki.
mam już dożo zabawek przerobionych z fP i ta jest super.

z takich dla starszych dzieci super jest segar i kalkulator. kornelka do dziś się nimi bawi. kalkulator zawsze jeździ z nami samochodem- tam są fajne gry na pamięć, spadające jabłka, które trzeba zbijać, i do liczenia. działania na podstawowych liczbach
http://allegro.pl/kalkulator-fisher-price-l4676-i1315467628.html
http://allegro.pl/fisher-price-interaktywny-zegar-uczacy-tik-tak-pl-i1349672331.html

zegar wybija godziny od 8 rano do 19 albo 20. w nocy śpi;) i pieje co pół godziny. ma fajne zabawy- np zrów trzy przysiady, klaśnij 4 razy w dłonie- a on w tym czasie odlicza. jak skończysz zadanie, to wściskasz przycisk, a on mówi, czy udało się, czy nie zmieściłaś się w czasie;) fajna zabawa dla dziecka.
image image
Sto lat dla Blaneczki :-)

Natalia, byłabym wdzięczna.

Pozdrawiam
image
image
Wszystkiego najlepszego dla Blanki :-)

Bogoosia ta kierownica jest fajna, ja tez ją polecam

Zmęczona jestem po urodzinkach, że hej...ale cieszę się, że wszystko się udało ;-)

Mała ciężarówko ja chyba na Twoim miejscu nie przekładalabym urodzin Liwki, po co? Na święta i tak coś tam trzeba przygotowac do jedzenia, dla gości przecież nie kupujesz prezentów pod choinkę. A tak to święta, sylwester i jeszcze 2 stycznia urodzinki, kiedy pewnie wszyscy będa już zmęczeni i świętami i sylwestrem. Przemyśl to jeszcze...
image
czesc,

dziewczyny dzieki za zyczenia w imieniu corki...dla pozostalych roczniakow w poblizu tej daty rowniez.

wiecie co tludzie sa straszni iszac maile itp, akurat twoje ciuszki sa .ladne i ja bym kupila, ale mieszkam za daleko, a cenowo jak najbardziej sa ok naprawde, po prostu olac to...

Blanka na spacerku, a ja odpoczywam, bo mam wolne w pracy .

Saro z praca spokojnie przyzwyczaisz sie itp, ja psychicznie nie wytrzymuja ze wzgledu na atmosfere, teraz negozjuje godziny pracy od 9 do 17 i juz robia pod gorke...zobaczymy...

pozdrawiam
image

image
Sto lat dla Blaneczki :-)
image
image
monia no wlasnie ,ale kto mi torta zrobi i pprzywiezie w swieta???
image
a druga sprawa to ja swiat nie wyprawiam,nie bede nic raczej robic,moze tak tylko cos dla nas dwoje.i jakos tak glupio mi zaprosic 12 osob w swieta i podac tylko tort i kawe........co sadzicie??????????
image
Ja też robie w świeta roczek i bede miala tort i kawka, a poźniej kolacja.
image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
ja mojemu krystianowi robie urodzinki 19-ego, bo w święta to faktycznie trochę nie wypada. Radziłabym ci albo wcale(dziecko i tak nie będzie pamiętać) albo przed albo zupełnie odlozyć np. drugi tydzień stycznia
dodatkowo 26ego mój maz ma urodziny ,27ego babcia ,28ego tesciowa!!

jak polaczyc jej i jego razem??
image
Mały Nikoś na swoich pierwszych urodzinkach miał taki torcik.
To dla mnie zaszczyt, że jego pierwszy torcik urodzinowy był ode mnie :)
(zdjęcia wyszły nieciekawie, bo mój 2-letni synek poprzestawiał ustawienia w aparacie). Wszystkie dekoracje, również misiu, były jadalne.
image
image
zapraszam do mojej galerii z tortami: [url]www.picasaweb.google.pl/fajnetorty[/url]
rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image
Sta lat dla Blanki :*.

Torcik super :).
image
image
Tak to nasz torcik ;-)) Był cały jadalny i przepyszny :-)
byla u pediatry w zwiazku z uczuleniem ale lek nic nie powiedziala tylko kazala kupic caly zestaw emolium do kapieli smarowania itd .. ekstra wydatek sie szykuje przed roczkiem i swietami , zbankrutuje ....
a tak poza tym z mala wsio ok wazy 8,090 kg i ma 71 cm chociaz wg mnie chyba zle ja zmierzyli i uwazam ze jest mniejsza ..
o kamila o ładnie:( a moze ktos na roczek kupi taki zestaw? Mała jest kruszynką...:)
image
Hej dziewczyny:) długo się tu nie odzywałam,ale czasem Was podczytuje:)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH ROCZNIAKÓW:):):)
ale ten czas szybko zleciał!!!

My juz dawno po urodzinkach:) ja nie miałam kłopotu z torcikiem bo teściowa zrobiła:)

Marcel nie chce mówić mama, więc do mnie i do męża mówi tata albo tatooo:) na piłkę mówi balik-to od balonika, zegar to "tadam", jeść to oczywiście "am", daj to "da", jak się go pytam gdzie coś jest to mówi-tam:) tyle radości mamy z tych jego słówek:)
Jakiś tydzień temu zaczął sam dreptać:)

Mam takie pytanko co podajecie na odporność? a co jak jest katarek? bo nic nie mam w domu oprócz kropelek do noska,a mały katar od wczoraj ma......
Kamila, mojej siostry córka ma atopowe zapalenie skóry i tez lekarze polecali emolium, ale w aptece polecono jej zwykła parafine ciekłą. Dodaje ja do kapieli albo smaruje skóre jak oliwą i jest bardzo duża poprawa. Może zanim wydasz kupe kasy spróbuj tej parafiny. Ona w aptece kosztuje 5 zł.
image
image
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków i ich rodziców.

Sara, przyzwyczaisz się. Wpadniesz w rytm szybciej niż Ci się zdaje.

Basia, olej komentarze. Kupiłam już dużo i na forum, i na allegro. Jest sporo bardzo fajnych ludzi, a resztę trzeba olać i tyle.

Dziewczyny, gdzie kupię jakieś fajne pantofelki dla Amelii. Najlepsze byłyby czarne, a nie chcę też wydać majątku bo to zakup pewnie tylko na moment. Może wtedy ładne kapcie?
image image
my dzisiaj pierwszy raz na sankach.rewelacja.......

Bogosia nie wybierasz sie z JAsiem jutro???

ja nadal jestem chora:( juz padam,ale na sankach musiałam Liwke powozic.
image
my też dzis bylismy :))))) fajnie było
image
image
Oj poszłabym, bo nawet sanki mamy, ale z gorączką jestem i walczę, żeby Misiek ode mnie nie załapał :/ Ale mam nadzieję, że do weekendu wydobrzeję i że śnieg będzie :))
image
image
dziewczyny to szczepienie odra świnka rózyczka do jakiego wieku mozna? bo mieliśmy jechac dzisiaj ale nam auto padło a za tydzień krystianek ma jasełka w przedszkolu i tez nie pójdziemy. W przychodni w gre wchodza tylko czwartki niestety i już nie wiem, wychodzi styczeń:(
oj nie pomogę, ale może zadzwoń do przychodni ?
image
image
]url]http://mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=450 na tej stronce przeczytałam , ze mozna szczepic do 15 miesiąca
image
image
http://mediweb.pl/diseases/wyswietl_vad.php?id=450 jeszcze raz link
image
image
dzięki, to bedzie zaszczepiona mając 14 misięcy
Kamila Nikos tez jak byl malutki musial uzywac emolientDo kapieli wlewalam trochę oilan a do smarowania buzi emolium, najtaniej było w aptece w realu na Przymorzu
boGosiu, tak jak napisała Lidka, ta kierownica ma różne wersje i fajne łatwe piosenki, mój Maks sobie włącza i zaczyna tańczyć przy nich - generalnie od tygodnia zauważyłam że zaczął tańczyć sobie do muzyki ;))

Małgoś, nie ma Twojego e-maila w profilu, więc napisz proszę..

Kasiu222, fajnie że Marcel już tak dużo mówi :))
ja daję tylko Cebion kilka kropel dziennie i to też jak mi sie przypomni ;)

dziewczyny, a gdzie kupiłyście sanki? nie chce wydawać za dużo, bo to taki głupi wydatek według mnie, ale sanki dla malucha mieć trzeba.. i kupujecie ze śpiworkiem, czy zwykłym kocem przykrywacie dzieci??

słuchajcie, od trzech dni wieczorami wychodziłam z domu bo robiłam akcje promocyjne i Maksio zostawał sam z moim Artem, i wiecie co?? codziennie szedł spać już o 19 (wtorek, sroda i dziś), a jak jestem z nim w domu to przed 21.30-22 to ciężko go położyć spać, wiem że wniosek jest jeden, muszę częściej wychodzić? hehehhe, ale tak na serio, to jaka może być przyczyna? zobaczymy jak jutro zaśnie, bo zostaję z nim z kolei ja sama ;))
image
sanki kupiłam w akopolu najzwyklejsze za 79:/....drogo ,w sumie to babcia fundnęła bo sama bym nie kupiła,bez spiworka zadnego bo uwazam ze dla takich duzych dzieci sa zbedne
image
ja sanek dalej szukam, w realu byly bez oparcia a w leclercu i decathlonie brak...

betrisa- to szczepieni niby warto odlozyc na pozniej nawet ok 2 lat dziecka, wiec sie nei denerwuj
Moja tesciowa kupiła sanki plastikowe, takie niskie. Wydaje mi się, ze beda dobre. Jeszcze z nich nie korzystaliśmy bo kurujemy się po zapaleniu oskrzeli ale jak tylko będzie juz całkiem ok to pójdziemy na sanki. Żadnego śpiworka nie kupuje do nich bo i po co. Myslę, że gruby, cieplutki koc wystarczy i tyle. Nikoś dopiero próbuje sam chodzić więc narazie pewnie w nich usiedzi ale Wasze biegające dzieciaczki więcej pewnie będą turlać się na sniegu niz na sankach siedzieć :-))
image
torcik przepiękny :))) Ten misio też jadalny??, wow, wygląda jak maskotka :)

Natalia jak Maksio, biegunka przeszła?? Podajesz mu jakieś probiotyki??

Też się zastanawiam nad sankami, tak nas zasypało że ledwo daję rade z wózkiem wyjechać.

Wczoraj się dowiedziałam że mój mąż zostaje na święta w norwegii, no super, załamałam się :( Gdyby udało mu się wyjechać w pierwszej grupie to wróciłby tuż przed świętami a tak musi zostać, porażka
image
image
Basiab, to nie za fajnie.

Bylismy wczoraj zwazyc malego i ma 9380g i 75.5cm.

Co do sanek, to mielismy zwykle, bez oparcia jeszcze jak bylam mala. Ale poprosilam wujka, zeby zrobil mi oparcie, bo robi takie rzeczy. Za dwa tygodnie lecimy do Pl i nie moge sie doczekac :). Ma nadzieje, ze wszystko bedzie ok z lotem.
image
image
Jeszcze dodam fotke mojego szkraba :)

image

Uploaded with ImageShack.us
image
image
Troszke ucielo, ale nie bede juz zmieniac.
image
image
Sanki u nas kupił dziadek, drewniane z oparciem. Kupował na allegro, ale z odbiorem w Gdańskuw sklepie na krartuskiej za około 60zl chyba.

Biedronko - Oskarek cudny, a gabarytowo prawie identyczny jak mój :))

Basiu, to współczucia :/ Mój też swego czasu ciągle w wawie był i tylko na weekendy wracał i to mnei do szału doprowadzało, więc nawet nie chcę myśleć jakby to było ze świętami. Ale pamiętaj, że nie możesz się denerwować :))

A mój tak tańcuje, że hej. Ugina kolanka, przytupuje, obraca się jak w "ciuciubabke" komedia po prostu :) A jak chce spać, to podchodzi do nosidełka i zaczyna nim bujać i mówi po swojemu "aaa" czyli takie buczenie ;)
image
image
Basia misio jest jadalny ;-)
Kurcze to faktycznie nie za miło a może jeszcze jednak wróci Twój mąz na święta :-)

Oscarek super chłopak, chichotek mały :-))
image
Czesc wszystkim,

lzy cisna mi sie do oczu z radosci oczywiscie na wspomnienie dnia sprzed roczku. Chcialabym to przezyc jeszcze raz :-))

Jestem wlasnie w trakcie pieczenia chleba, jutro imprezka.

Natalia, to moj mail: mlbno@wp.pl (zaraz go dodam)

Co do suchej skorki, to od jakiegos czasu moja Amelka miala bardzo sucha skore na plecach i brzuchu i stwierdzilam, ze to od mydla. Kupilam ciekla parafine i tak jak przy narodzinach, pomogla. Polecam.

Co do sanek - to moja siostra kupila w hurtowni AKPOL w Gdyni Grabowku. Troszke ponad 100zl - fajne bo z oparciem i wyjmowana wysoka raczka,taka,ze sanki mozna prowadzic jak wozek.

Uciekam
image
image
A to Jaś, zrobił sobie z zabawki drabinkę :/ Nie mogę go ani na chwilę z oka spuścić :/
Jakość rewelacyjna z aparatu komórkowego cyknieta bez AF i bez lampy więc przepraszam za ziarnistość :)
image
image
image
Hahhahaha Bogosiaa Jasiek świetny ;-))

Mój z chodzeniem to tak jako tako, niby parę kroczków zrobi ale mam wrażenie że się więcej boi i bęc na czworaka ( po mamusi boidudek) niż to, ze nie jest jeszcze gotowy ale za to też wspina się na wszystko co jest mozliwe :-)))
jestem na blueconnecie dlatego chwilowo milczę :)
Milka też tak kombinuje jak Jasiek, ale ja za bardzo nie szaleję - tzn. patrzę na Nią ale nie asekuruję, jak spadła dwa razy z kanapy (oczywiście niegroźnie) to od razu się nauczyła gdzie jest koniec i że dalej już nie można,
też tańcuje, właściwie do każdej melodii (nawet jak dzwoni komórka) i usiłuje podśpiewywać, gada jak najęta i wszędzie jej pełno ale w sumie jest grzeczna
i uwaga, uwaga wiadomość miesiąca mamy pierwszego ząbka :) zupełna niespodzianka bo pojawił się bezobjawowo
sanki kupiliśmy w auchan za 65 zł, całe drewniane, w miarę solidne
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Gratulacje ząbala dl Emi :)
image
image
Kasjan też taki kiombinator jak Jasiek;)
gratulacje zębolka! u nas z zebami jakoś się zacięło. właśnie. musze przejść się do dentysty z małym, z tą pękniętą/rozdwojoną jedynką.

dziś u nas tak zasypało, że nie zaprowadziłam kornelki do szkoły. zawierucha na maxa, chodniki nie odśnieżone, a odśnieżarki zasypały mi na parkingu auto. niby mam trzy kroki do szkoły, ale z małym na ręku nie dojdę, dlatego samochodem muszę podjeżdżać. jakaś masakra. a to początek zimy;)

wczoraj pojechałam wieczorem sama na łyżwy. wyjeździłam się i przynajmniej w domu nie trułam. od tego siedzenia do głowy już dostaję. tylko ja, czy tez tak macie? brakuje mi pracy;( i kontaktów z ludźmi... bbuuu....

a teraz naszło mnie na jakieś niezdrowe jedzenie. mój m na wigilijnej kolacji, moja mama dzwoniła, że pyszne gołąbki ugotowała, a ja o suchej bułce;) namisałam do m smsa , że chodziaż mc donalda ma mi przywieźć;)
image image
Lidka, żebyś Ty wiedziała jak ja się odżywiam :/ musze to zmienić, bo jak Jasiek zacznie kumać i będzie widział co ja jem, to sobie chyba nie wybacze :/
image
image
Gosia jak wyzdrowiejesz umowimy sie na sanki koniecznie,ciekawa jestem jak Liwka z Jasiem bede sie zachowywac,bo tu mamy na osiedlu takie starszego kolege to sie go bardzo wstydzi i nie chce zejsc z sanek.....a w sniegu szaleje.
image
hihi :) No ostatnio Jasiek już troszkę grzeczniejszy byl, więc mam nadzieję, że będzie git ;)
image
image
Gratulacje dla Emilki :). No i teraz tylko Oscar zostal bezzebny.
image
image
kupiliśmy dziś wieczorem sanki w Go Sporcie (w Centrum Handlowym Osowa), metalowe z oparciem i podnóżkami za 89zł - trochę drogo, ale mam tam znajomych i dali mi zniżkę :))
jutro jedziemy na wieś na Kaszuby (na nasz domek), tam jest ponoć metr śniegu ;))

Basiu, Maksio już dobrze, w sumie już nie daję mu nic teraz.. bo ped mówiła, że jak kupka się poprawi to odstawić wszystkie leki, Trilac (lub Lakcid) też, bo może przejść w drugą stronę - w zatwardzenie ;/
przykre że męża nie będzie na święta :(((

Oscarek cudny ;)))

nareszcie ząbek u Emi, brawo ;))

dziś rano jak szłam na zajęcia z Maksiem to ciągnęła wózek za plecami bo inaczej się nie dało pio tych chodnikach zaśnieżonych :/
image
Lidko, ja też ostatnio mam takie chwile, że ręce mi z bezsilności opadają i chciałabym już się wyrwać z domu.. kocham mojego szkraba najmocniej na świecie, ale wczoraj to już przeszedł sam siebie, mówię szczerze że byłam zła na niego.. przygotowywałam obiad i w tym samym czasie robiłam sałatkę dla mojego Taty, bo robił imprezę wieczorem, a jeszcze byłam umówiona na spotkanie, więc spieszyło mi sie ze wszystkim.. a Maks mi ciągle przeszkadzał..
Mały był przebrany i najedzony.. posadziłam go w wysokim krzesle koło mnie w kuchni, dałam zabawki, dałam picie, nawet mu bajki właczyłam (czego nigdy wcześniej nie robiłam), wszystko aby zajął się sam sobą... a on nie.. ciągle jęczał i pokazywał mi że mam go na ręce wziąć.. bo on lubi patrzeć mi wręcz do garnków jak coś gotuję ;)) zezłościłam się, krzyknęłam, a on co?? zaczął sie tak słodko uśmiechać... i "miej tu babo twardą rekę do dzieci".. dosłownie sie rozpłakałam z bezsilności, bo nie mogłam mu odmówić, a jednocześnie nie miałam czasu na zabawę.. ech.. na szczęście jakoś daliśmy radę ze wszystkim ;)
image
mój tez gaduła i wspina się wszędzie. Ostanio odkrył, że mamy w domu schody i ciągle do nich gna :( wchodzi po nich ładnie, ale gorzej ze schodzeniem... no masakra dosłownie.

najbardziej biedny był telewizor, bo ciągle go uderzał i mój J go powiesił. Filip nieszcześliwy, pokazuje na TV palcem i stuka na komodę- pokazuje, że Tv ma wrócic na stare miejsce :)

u nas zęby dały spokój. mamy ciągle 6. Liczę, że kolejne wyjda bezboleśnie!
image
image
Alez tu cisza... :-)

My juz po imprezie roczkowej. Mala spisala sie na medal i chociaz w ciagu dnia spala tylko raz i to tylko godzinke,to bawila sie swietnie. Nie straszny byl dla niej tlum gosci i halas. Nic a nic nie plakala. Z przedmiotow jakie przed nia postawilismy wybrala pieniazek(ku zadowoleniu tatusia,hehehe).

Jedzenia narobilam tyle,ze teraz przez tydzien bedziemy to zjadac.

Serdeczne zyczonka dla kolejnych roczniaczkow.

Natalia, bardzo dziekuje za piosenki.

Pozdrawiam
image
image
a u nas lekkie przeziębienie,

a z oddaniem małej to choć jeszcze trochę czasu to mi strasznie ciezko jak pomyśle,ze cały dzień będzie gdzies tam, a zaraz po odbiorze pewnie zaśnie i tyle ją bede miała;( a ona jeszcze lubi sobie pospać, a tu wczesnie rano trzeba będzie zrywać.....
a my weekend spędzony na wsi, tam śniegu napadało że ho-ho, z Tatą byłam na biegówkach w sobotę, a z moim A w niedziele na narty poszliśmy - Małego na sankach też woziliśmy, także sezon zimowy rozpoczęty pełną parą ;))

co do sanek jeszcze to te co kupiliśmy, zwykłe metalowe z oparciem (jedna rurka), są dla takiego małego Brzdąca za małe- za krótkie, Maksiu się zsuwał na boki z nich, zjeżdżał do leżenia, mało stabilne, bo raz się przewrócił (był przywiązany do sanek, ciągnęłam go dość wolno, ale się przewrócił na bok, tzn. na buzię, z sankami na plecach, ale nawet nie zapłakał.. hehe) i wczoraj wieczorem oddałam te sanki do sklepu i będę szukać tradycyjnych drewnianych z szerokim oparciem... człowiek się uczy na błędach!!
image
Małgoś, wysłałam Ci pozostałe piosenki, teraz masz ich dużo ;))) tylko przez pomyłkę w ostatnim mailu wysłałam Ci dwa razy tą samą piosenkę

która z nas karmiących Mam jeszcze pozostaje przy karmieniu? ja chyba już skończyłam, bo od trzech dni Maksio już nie chce piersi.. wczoraj jeszcze troszkę mleczka miałam to sobie ściągnęłam do butelki, ale najwyraźniej już nie chce ssać... a dziś już pił kaszkę z normalnego kubeczka ;)) i mało mu się polało.. :)) brawo synuś!!
image
mąż na 100% nie wróci na święta :( i jeszcze nie wiem jak my z Krystiankiem je spędzimy,bo ja wystarczy że kawałek się przejade autem to brzuch mnie boli, napina się więc jeżdżenie mam ograniczone do minimum.
Bogosia Jasiu super :) Mój też co chwile jakieś nowe rzeczy wymyśla. Najbardziej lubi stać przy telewizorze, ściszać i przełączać kanały. Jak M wróci to musi przestawić wyżej tv.

Spacer to dla mnie teraz prawdziwa mordęga, normalnie wracam do domu tak zmęczona że na nic nie mam siły :) Sąsiad się śmiał że mam sobie dwa renifery załatwić i sanki i wtedy wychodzić na spacer :))))
image
image
ale z Oscarka prawdziwy przystojniaczek :)))

I gratulacje dla Emi z okazji pierwszego ząbka :))) Super że bezboleśnie!!!
image
image
Basiu trzymaj się, bo jeszcze kawał ciąży przed Tobą!! podaj mi swój nr kom (na maila) to się wkońcu umówię i z Tobą, bo tak się umawiamy jeszcze od szkoły rodzenia :)) tak jak z Warbuziaczkiem, hihihi :)
image
kupiłam na Allegro bukowe sanki z oparciem i materacykiem za 100zł
Ojjka, widziałam w komentarzach tego sprzedawcy neutralny koment od "ojka-o2" (czy jakoś tak).. pomyślałam sobie o Tobie - czy to Ty kupowałaś w grudniu u niego też sanki drewniane? jeśli tak, to co jest nie tak? jakieś drzazgi??
mam nadzieję, że moje sanki będą spoko, a na kuriera czekam już pojutrze chyba ;))
image
Witam :)
Nie Natalia to nie ja. Ja sanek jeszcze nie kupiłam ale mocno zastanawiam się nad tym.
Witam:)

Dziewczyny jak zasypiają Wasze dzieci? same w łuzeczku? Marcel nie chce sam zasypiać:( polezy w łóżku nawet godzinę ,albo dwie, wierci się co chwilę siada i nawet jeśli jest już mega zmęczony to i tak nie zaśnie. Przeważnie zasypia mi na rękach tzn. wieczorem przed spaniem dostaje mleczko i w trakcie picia usypia,ale jeśli nnie zaśnie w trakcie picia to męcze sie z nim dłuuuugo... a jak jest u Was? może macie jakieś sposoby?

Ja miałam sanki wybrane na allegro ,chciałam kupić żeby mały miał jak pojedziemy na święta,ale teściowie nas wyprzedzili i nawet nie wiem jakie kupili....

My dziś idziemy na szczepienie,Marcel był troszke chory w tamtym tygodniu i czasem troszkę zakaszle jeszcze więc nie wiem czy wogule zaszczepią?
Czesc,

ale sniezyca co? Bylam dzisiaj na szczepieniu z mala. Stwierdzilam, ze zrobimy sobie spacerek i wybralam sie wozkiem do przychodni. Blisko, bo jakies 1,5km, ale jak sie zmachalam to nie macie pojecia. Koszmar to malo powiedziane. Ulice nieodsniezone, o chodnikach nie wspomne. Pocieszam sie,ze taki spacerek mojej podupadlej formie nie zaszkodzi :-))

Amelcia wazy 10kg 300gr i mierzy 80 cm.

Kasiu, co do spania, to Amelka swego czasu (jakis dobrych kilka miesiecy temu) zasypiala ze mna w lozku. Glaskalam ja, ona mnie i tak zasypiala. Przenosilam ja wtedy do lozeczka. Wieczorem to jeszcze bylo ok, ale w ciagu dnia bylo to troszke niekomfortowe. Musialam sie z nia klasc a ona nie zawsze od razu usypiala. Majac na uwadze to, ze od stycznia ide do pracy, nie moglam pozwolic, zeby nowa osoba musiala sie klasc z nia, zeby ja uspic. Powiedzialam sobie,ze musze byc twarda. Na samym poczatku jak byla pora spania kladlam ja do lozeczka a sama kladlam sie na swoim lozku. Juz nie bylo glaskania. Jak wstawala kladlam ja z powrotem. Do skutku. Plakala jak wychodzilam. Wracalam. Ciezko jak dziecko placze, ale trzeba to przetrwac. Pozniej juz sie przyzwyczaila,ze jak ona lezy w lozeczku,to ja jestem caly czas w domu i jej nie zostawiam. Wtedy juz nie musialam lezec, tylko robilam swoje rzeczy. Teraz po prostu klade ja, mowie,ze zyrafka na nia czeka w lozeczku i wychodze. Nie ma problemu. Sa czasem takie dni, ze strasznie placze, ale nie uginam sie. Tym bardziej,ze teraz Amelka ma jedna drzemke w ciagu dnia.

Ojjj sie rozpisalam :-)) Powodzonka.

Pozdrawiam
image
image
My od poczatku nie mamy problemow z zasypianiem. Przez pierwsze 6 miesiecy maly spal u nas w sypialni w swoim koszyku. Pozniej go przenieslismy do jego pokoju, do lozeczka. I od poczatku bylo ok. Sam zasypia czy to jest dzien, czy noc. Czasami ma gorsze dni, ale nie ide do niego. Pomaruszi, pobawi sie, pogada i zasnie :).

Trzymam kciuki, ze Tobie tez to sie uda :).
image
image
Nikodem tez sam zasypia, daje mu mleko i pije w łóżeczku i odlatuje. Albo jak widzę, że jest śpiący wkładam go do łóżeczka i wychodzę z pokoju. Słyszę, że marudzi ale nie poddaję się, nie wchodzę, nie zaglądam bo on odrazu widzi i koniec spania. Tak zasypia od malutkiego, nigdy nie brałam go do naszego łóżka :-)
image
Ciągle was podczytuję ale nie mam czasu nic naskrobać :(

Dzisiaj postanowiłam, że umyję okna i wypiorę firanki no i częściowo mi się udało, bo zostało mi do umysia tylko okno w kuchni i wypranie tam firanek :)

Co do spacerków to od kilku dni ja z małą nie wychodziłam bo u nas masakra, nic nieodśnieżone :( ale jutro wyjdę chociaż na chwilę.

Tylko nie wiem jak będzie z ubieraniem młodej bo coś ostatnio nic się jej nie podoba :(

Od kilku dni nie chce spać, tzn widzę, że jest zmęczona, trze oczy ziewa ale jak wkładam ją do łóżeczka to jest wrzask i robienie"mostków", z zaypianiem jest też mordęga bo robi to samo :(

Na razie zwalam to na zęby, mamy już cztery ale dziąsła są tak napuchnięte, że jak palcem dotknę to jedna wielka czerwona gąbka.

Kilka dni temu, mieliśmy akcję z szukaniem baterii, tzn mój M znalazł dwie na podłodze u Dominika w pokoju. wyszedł do pracy ja posprżtałam odkurzyłam i ok. Na drugi dzień, zobaczyliśmy, że młody rozkręcił samochód i tam były trzy baterie (dwie znalazł mój M) ale gdzie ta 3???

No i szukanie, do 2 rano szulaiśmy, ja płakałm zrzucałam całą winę na Dominika i Tomka ale na szczęście znaleźliśmy :) była na półce, młody skitrał bo bał się, że dostanie z***ki.

No ale co starchu się najdałm to najadłam. Z tym, że u nas młoda jak bierze coś do buzi to pomemloni i wypluwa. Ale i tak myślę, żeby zrobić jej USG brzuszka, tym bardziej, że miała ten refluks.
Natalia napisałam maila :)

Krystian sam zasypia w łóżeczku, na popołudniową drzemkę to od kilku dni bo wcześniej bujałam go w wózku, po prostu jak szły zęby to nic innego nie działało,ale teraz jest ok.

Ojjka nasze drogi wyglądają fatalnie,wczoraj ledwo dotarłam do sklepu.
image
image
Kasia222, mój też zasypia tak jak Twój, albo ze mną czy z tata w łóżku, albo z butlą, albo harcuje do 21-22.. jak kładę go samego w łóżeczku to oczywiście wstaje i zaczyna brzęczeć, ale zostawiam go tak 5-7 min, wracam biorę go na chwilę na ręce, jak się uspokoi to znów go kładę.. i tak w kółko aż w końcu zaśnie, ale czasem to trwa za długo i za głośno...
niestety pod tym względem nie jestm konsekwentna.. ale dziś akurat spał w ciągu dnia tylko około pół godziny w samochodzie i dlatego od 19 już śpi ;))

Ojjka, dobrze że znaleźliście baterię ;))) mój na szczęście też raczej potrzyma chwilę coś (niejadalnego) w buzi i wypluwa!

nasze chodniki są wręcz boskie :P ale ja nie odpuszczam i jak nie chce mi się przebijać z wózkiem to chociaż na ręce biorę Małego i na 10-15 min wychodzę... jak przyjdą sanki to może będzie lepiej ;))
dziś wzięłam Maksia na ręce i poszliśmy na kilkanaście minut z psem do lasu, bawił się śnieżkiem ;))
image
image
my juz wózka nie uzywamy [ponad tydzien ,nie ma sensu,taki syf ,nie odsniezane,chodzimy na opa,na nozkach i sankach .,idzie nam znow ząbek:/

mała nadal zayspia tylko z nami ,przenosimy ja do niej i ok 3 budzi sie i chce do nas.i juz tak zostaje.......masakra
image
Ale cisza ostatnio :/
Ja gardłowa i za bardzo nie wychodzę, idziemy tylko ulepić bałwana na tarasie, bo chyba ładnie dzisiaj i śnieg nie pada :)
image
image
a ja muszę nadrobić z czytaniem;) u nas mega zaspy i nie ma jak z wózkiem przejechać;) nie mam pomysłu na spacery. może w końcu przestanie sypać i trochę odśnieżarki nadrobią;)
image image
wstawiłam nowe zdjęcia w galerię. nie wystawiam jej jeszcze na forum, macie pierwszeństwo, jako stałe klientki;)
jak bedziecie czymś zainteresowane to piszcie na PW;)

http://picasaweb.google.com/107104916185623752776
image image
no zima nam dopisała tego roku;) oby nie bardziej, bo jak nas zasypie to cięzko będzie. u nas już cięzko się z domu wydostać, aż samochód się popsul, jeździmy pozyczonym.
Byłam dzisiaj z Nikodemem na małym spacerku, może w sumie nie całą godzinę a co się namęczyłam....odwieczny problem z tym odśnieżaniem!
Ogólnie to taką zimę jak jest w tej chwili to lubię, dużo śniegu, nie ma pluchy i skrzypi pod butami ale najgorzej mnie wkurza jak w telewizji ciągle dziwią się, że jest zima. Trochę mnie to śmieszy, raz by powiedzieli a nie w koło, że snieg i zasypane, zimno i mroźno!!!Tak jakbyśmy mieszkali w Afryce :-)
image
Witam

Ja to zaleglosci mam wielkie w czytaniu:)
Chodze do pracy od 1 grudnia i nie mam teraz na nic czasu;/
Dzisiaj mam wolne wiec od samego rana wielkie porzadki robie:)
Malego oddaje do niani na poczatku bylo wszystko ok chetnie chodzil (bo niania ma 2.5 rocznego synka) i sie razem bawili ale ostatnimi czasy to jest wielki ryk jak juz mam sobie isc:( chyba dopiero zaczyna rozumiec ze mama zostawia pod opieka na kilka godz u obcej Pani:( No ale opiekunka mowi ze placze tylko chwile jak wyjde a potem chetnie sie bawi wiec chyba jest ok; troche mi serce sie kraja ze musze go zostawiac no ale nie mam innego wyjscia:( pieniazki potrzebne sa;

Wszystkiego naj naj naj dla nowych roczniakow i gratulacje pierwszych zabali:)
U nas z zabkami narazie spokoj Konradek ma 6 i nic narazie dalejsie nie wykluwa cociaz ostatnio mialam dwie noce nie przespane wiec mysle ze moze ida nastepne;
Wystawiłam Małego na taras w wózku a sama wzięłam się za odśnieżanie, bo męża nie będzie do jutra wieczór a już pół metra śniegu. Rąk nie czuję :) 40 metrów tarasu odśnieżyłam :) jestem z siebie dumna ;D
image
image
BRAWO,MOGŁAS MNIE ZATRUDNIC DO TEGO ,MUSZE ZGUBIC PARE KG..................:/

DZIEWCZYNY !! macie jakie piosenki np arka noego ,cos dla dzieci albo o dzieciach..potrzebuje pilnie do filmu o liwce.....

jesli macie cos przeslijcie sylvia1981@wp.pl
image
Nadrobiłam czytanie :)

U nas wczoraj był dzień lekarzowy.

Wczoraj ostatnia wizyta u ortopedy z Filipkiem. Ortopeda ocenil bioderka Małego na 6 :) wieczorem byłam u gina- też wszystko OK :)

u mnie zima na maxa. dziś termometr wskazuje -17 st. Byliśmy na spacerku, potem Filipek spał 3 godz. teraz grasuje.

Ze spaniem u nas bywa tak, ze w dzień Mały zasypia na spacerze a wieczorem po kąpieli dostaje kaszę a potem kładziemy sie w moim łózku i filip kręci się, wierci a potem zasypia. Nie lulam, nie głaszczę, czasami nucę kołysanki.
image
image
Lidia, napisałam do Ciebie maila.

Ech, kiedy ja Was doczytam?? Brakuje mi na wszystko czasu, ale pozdrawiam Was gorąco!!
image image
Widze, ze nie tylko ja jako pracujaca mama nie mam czasu na pisanie(na czytanie zawsze znajdzie sie chwila):)

Chcialam Miske zapisac na szczepienie ale oczywiscie termin jest dopiero na styczen:/myslalam,ze uda sie przed swietami a tu lipa...

Dzis rozmawialam ze "znajoma" mojej mamy,ktora pracuje w zlobku do ktorego chce Miske oddac od stycznia.Troche mniej sie boje ja oddac po tej rozmowie ale i tak bede dzwonila do dyr,chce tam pojechac,zobaczyc jak to wyglada i pewnie sie zdecyduje.Zlobek jest max10 min od mojej pracy,wiec bliziutko.

Oczywiscie jak zwykle spoznialam sie z zyczeniamy dla kolejnych roczniakow:)dla wszystkich ucalowania

Majka juz od prawie 2 tyg smiga na nozkach,jak jedziemy gdzies do sklepu to juz nie chce w wozku siedziec tylko zwiedza kazdy sklep:)i stwierdzilismy,ze juz z nia nie jezdzimy,bo potrzebowalibysmy calego dnia na zakupy,jakbysmy chodzili w takim tempie jak ona by chciala:)

U nas tez niby odsniezone(dopiero od dzis)ale ja bylam z miska jakies 3 dni temu na spacerze,wiatr,chlapa,nie dla mnie takie"spacerowanie",wozek plus Miska to pewnie jakies 20kg i cala zasapana wracam do domu:/niech ta zima sie juz skonczy!!!

Przez taka pogode nie chodzimy tez na basen,bo boje sie,ze ja przewieje,zreszta kiepskie warunki na drodze i troche boje sie jezdzic,no i niestety karnet nam sie marnuje:/w przyszlym roku w zime na pewno nie bedziemy chodzili bo nie ma sensu

Macie juz prezenty na gwiazdke?ja nie mam jeszcze dla 21 letniej szwagierki,sama nie wie co chcialaby dostac a i mi skonczyly sie juz pomysly:/

Lece wziac goraca kapiel i wreszcie odpoczac:)
image
image
U nas ze spaniem na noc nie ma problemu,bo Miska dostaje butle i zasypia w trakcie albo zaraz po jej wypiciu w swoim lozeczku.
Natomiast w dzien niestety kladziemy ja na naszym lozku i trzeba sie obok niej polozyc ale zasypia w ciagu 5-15min (na szczescie pani ze zlobka mowi,ze nie ma problemu ona kladzie sie kolo maluszkow jak maja taka potrzebe).
Wanna czeka:)
image
image
Hej dziewczyny wkońcu i ja sie odzywam. U nas już po roczku było bardzo fajnie Wera chwyciła różaniec w jedna rękę a w druga kieliszek hihi. A dzień wczesniej byłysmy na roczku Lenki-Asikk ale nam dziewczyny urosły :-))rok szybko nam przelecial. I powiem wam że spotykamy sie z Asikk i dziewczynkami co jakiś czas i teraz dopiero zaczeła bardziej zwracac na siebie uwagę, dotykaja swoich buziek czy włosków :-) gadaj ze soba :-) a Wera to nie dobra bo zabiera zawsze Lenie zabawki bo to sa jej i juz. HmmmY. wasze dzieciaki jak zachowuja sie w stosunku do swoich na rówieśników??

Oscar ma kolege 12 dni starszego i widuja sie prawie codziennie. Mieszkamy kilka min od siebie i czesto sie widujemy. Kolega jest okropny. Czasami strasznie mnie wkurza :/. Juz dwa razy garscia wyrwal mu wlosy i bije go. A moj maly jest bardziej grzeczny. Jak sie mocno na niego wkurzy, to odda mu :). Zabieraja sobie zabawki, smoczki i kubeczki z piciem. Ale tez przytulaja sie, umieja sie czasami ladnie razem bawic, daja sobie buziaka... :).
image
image
wczoraj byliśmy u gastroenterologa z Maksiem, wizyta trwała dość długo, bo dr bardzo skrupulatnie wypytywała mnie o wszystko, łacznie z chorobami i alergiami wszystkich członków rodzin... dała skierowanie na USG brzuszka, na krew i kał, no i mam go więcej karmić...
kolejna wizyta w nowym roku..

a dziś byłam z Maksem u moich dwóch bratanic, starsza ma 4,5 roku a młodsza 7 miesięcy... powiem Wam, że siedzenie samej z trójką dzieci, w tym dwoje niemowlaków, to masakra jakaś!! do tego ta mała chora bidulka, ma zapalenie oskrzeli i tak się męczy.. próbowałam jej czyścić nosek, karmić.. ale nie może.. ciągle płacze prawie, widać jak się męczy, bo oddychać jej ciężko, ma napady kaszlu takiego mokrego.. musiałam zostać z nimi bo akurat brat w Wawie, bratowa musiała dziś być w pracy, a obie babcie też zajęte... no cóż, dałam jakoś radę od 10.30 do 14 - ale nie polecam!!!! niezła mordęga! chwilami nie wiedziałam za które dziecko się łapać, heheheh :))

dostaliśmy dziś sanki (z materacykiem), o takie http://allegro.pl/sanki-drewniane-bukowe-materacyk-kacper-i1368150130.html , Maksio już w domku się do nich przymierzał i nie chciał zejść, tak mu się wygodnie siedziało ;)) jutro spróbujemy ;)))

a apropo zabaw małych dzieci.. Maks już często miał przyjemność spotkać się m/w ze swoimi rówieśnikami i bardzo fajnie się zachowywał, dziś z tą małą kuzyneczką tak fajnie się głaskali wzajemnie, łapali za rączki i nawet coś tam gadali po swojemu ;))) i wymieniali się zabawkami..
image
hej a nam kabel sie popsul i cholerka nie mamy neta!brakuje mi forum.liwia wogole saama nie chce zasnac.placze nawet godzine.poddaje sie.meczymy sie bo
wstaje w nocy karmic ja i juz spimy we trńjke.a ona rozwala sie na pol lozka.
image
u nas mały zasypia sam. wstaje jak z zegarikiem w ręku o 7,15 około 8 dostaje mleczko, o znów mleczko 11 i kładę go do łóżeczka i wychodzę. śpi około 2 godz, i o 19 po myciu i mleczku znów go kładę i czasem zaśnie od razu sam, czasem powalczy i co jakiś czas muszę wejść i pogłaskać go.

nie wiem jak wasze maluchy ale on nie cierpi być czymś przykryty. od razu hop nóżkami i już kołderka lub kocyk lądują na innym końcu łóżeczka. nie ma silnych. całą noc odkryty śpi, ale rączki i nóżki ma ciepłe. śpi w welurowym pajacu. przykrywam go przez sen, ale to na niewiele wystarcza;)

i najważniejsze!!! Kasjan zaczął chodzić. starania trwały dobre 2 tygodnie, ale teraz już przechodzi przez 2-3 metry, od kanapy do telewizora. jeszcze się często przewraca, ale już świadomie chce iść. fajne!

byłyście już z maluchami u fryzjera? mój mąż chce małego zabrać w weekend, ale przecież ten mój chłopak nie usiedzi minuty!;)
image image
crazy- Kasjan też złapał różaniec i kieliszek, śmialiśmyu się, że będzie zbyt często wino mszalne popijał;) a na urodzinach dla znajomych złapał święty obrazek (bo nie miałam różańca). ciekawe, co los pokaże;)
image image
od rana nikt nie zaglądał?
image image
ja podczytuję, ale czasu brak na pisanie :))))))))
image
image
Lidia my chcemy malemu wloski obciac, ale sami i maszynka jak sie uda, a mysle, ze damy rade :). Ale najpierw chcemy pokazac rodzince malego wloski i po powrocie mu obetniemy :).

Czy Wasze dzieciaczki siusiaja do nocnika? Jezeli tak, to jak to robicie?
Bo Oscara zaczelam sadzac ok miesiac temu, ale ciezko mu to idzie. Dwa razy nam sie udalo. Maly nie chce siedziec wiecej niz kilka sekund.
image
image
czesc,

czytam was, ale brak czasu na pisanie, i do tego teraz jestem w pracy, ale o 12 dopiero bede miala do przyg.material badawczy i pozniej do domciu...

u nas tez po imprezie urodzinowej razy 2, bo moja byla rowniez hihi, u mnie mloda chwycila za pieniadz, pozniej kieliszek, ksiazeczka a o medaliku zapomniala i trzeba bylo przypomniec jej hihi...

do tego pochwale sie, ze mloda pieknie juz chodzi sama, teraz juz bez wozka wychodze na spacer i chodzimy po osiedlu...

moja do ludzi i dzieci ok, choc je dotyka i jest w wiekszosci przypadku najwieksza, co troszke ludzi to myli i mysla, ze ma 2 latka...

ze spaniem nie mamy problemow, w dzien juz spi tylko 2h 1x, a wieczorem, butla i ide z nia do jej pokoju do lozeczka klade, puszczam karuzelke i posiedze 10min i out, bo spi, wjak w nocy budzi sie to ze wzgledu na zabki i smaruje zelem, bo odmawia picia panadolu...jak jest to 5 rano, to biore ja do siebie, bo za 1h musze ja wstac,a tak to moze jeszcze z 45min snu zlapie...
budzi sie zawsze miedzy 6 a 7 rano, blizej 6, i pewnie dlatego, ze ja cala ciaze tak wstawalam hihi...

prezentow dla Blanki nie mam, ale planuje kupic posciel i talerzyk ze sztuccami, czy cos takiego...
ja jeszcze do srody pracuje, pozniej wolne...az do 9 stycznia hurraaa

pzdr
image

image
Lidka, gratulacje dla Kasjana :)
Moja dopiero stabilnie stoi bez trzymanki, boi się przejść parę kroczków, ale czekam z niecierpliwością na tę chwilę :)
I gratulacje również dla Blanki :)
Gratulacje z okazji pierwszych kroczków:)

Biedronka jak tez jakiś czas często dawałam małego na nocnik ,ale sobie narazie odpuściłam. Podobno dziecko w wieku ok 18 miesięcy zaczyna kontrolowac potrzeby tzn wie ,że musi siusiu i kaku:) oczywiście są przypadki super dzieci,które szybciej to łapią.... np. mój brat jak miał roczek to normalnie wszystko robił do wc juz:):):)

Dziewczyny życzymy Wam zdrowych i wesołych Świąt Bożego narodzenia:)
My wlasnie sie pakujemy i wieczorem do Polski mykamy:)
hej ja korzystam z neta u meza w komie .monialu jak na gadu cos pisalaps to nie mam.pisz na priv forum.musze zaczac przygotowania do swiat i roczku.masakra jak dla mnie.nie lubie jak tyle osob zwala mi sie na glowe.dziewczyny co kupic 13latce ?ktora ma juz wszystko.cos nietypowego
i tanhego.jade jutro kupic malej buty i rekawiczki.juz mnie ten multum ludu przeraza.
image
czesc niedzielnie,

ja dzis w pracy, ale jeszcze 1-2h, do tego dzis maz mi odsniezyl samochod i jechalam, ale kiepsko na drogach bocznych niestety...

jezeli chodzi o nocnikowanie, to moja juz od 2 miesiecy pieknie robi wszystko na nocniczek...dzieki mojej mamie, i tak na poczatku rowniez nie chciala siedziec, to pozwalam na kilka sekund i pozniej schodzila to nocnik odstawialam i stal w pokoju w ktorym bawi sie i jest przebierana czyli nasz salon, wazne aby byloo to w tym samym pomieszczeniu gdzie jest przebierana, bo dzidzia skuma, ze to o to chodzi za jakis czas...rytual nocnikowania: jak sie z budzi i biore ja z lozeczka to od razu na nocnik i zawsze juz teraz jest sisiu, oczywwiscie ona patrzy tam w srodek, do tego daje jej pluszaki i ustawiam na przeciwko i mowie, ze bedziemy wszyscy robic sisiu, oczywiscie ona je bierze i bawi sie nimi, siedzac na nacniku, trzeba uwazac, bo moja jak zrobi sisiu to paluchy tam wklada hihi, wiec musze obserwowac, bo czasami zejdzie od razu czasami nie...za 2h znow wysadzam i tak w kolko, po 2 sniadanku na nocnik i wtedy jest pora na kupke i tez robi, ale tak smierdzi w chalupie itp, ze szok, ja mam problemy w wyrzuceniem ddo toalety, nie wiem po prostu mnie na odruch wymiotny robi, ale coz mus to mus...czasmai nawet posiedzi z 15 minut zanim cos bedzie, jak probuje zejsc to wkladam ja spowrotem, ale jak to dlugo trwa, to sciagam ja i za jakias 1h znow na nocnik, w ciagu dnia jest to ok.5-6 razy przynajmnie. zakladam jej pieluche zawsze po i tak, a teraz przynosi nam sama nocnik, bo zrobila sisiu w pieluszke, wolac nie wola, to my musimy ja wysadzac...

zaznaczam, ze to troszke trwalo i rtak jak Oscar nie chciala siedziec na poczATKU, i nigdy nocnikiem nie pozwolilismy jej bawic sie, nawet nie jest w okolicach jej zabawek, po prostu nagminnie tlumaczylismy, ze to jest nocnik itp...jak raz zrobi, to pozniej z 5x nie zrobi na poczatku, moja teraz juz w pieluche kupki nie robi, mniej wiecej wiem kiedy jest pora itp: po 2 sniadankiu i po obiadku...
image

image
Mała Ciężarówko własnie się zastanawiałam co się z Tobą dzieje :-))
image
gratulacje dla Kasjana i Blanki na samodzielne kroczki :)

ja sadzam na nocnik już od początku sierpnia, czyli jak Maks miał 8 miesięcy... na początku to było raz dziennie i czasem coś robił, czasem nie... po jakimś miesiącu jak robił tam już kupki to biłam brawo, cieszyłam się i chwaliłam, że bardzo ładnie zrobił "e-e-e"... zawsze rano, jakieś 10 min po przebudzeniu jak zaczynał stękać to wiedziałam że trzeba na nocnik... nigdy nie miałam problemu z jego siedzeniem, nawet 15 min lubił siedzieć i czymś się bawić w rączkach...
a teraz jest tak że bardzo rzadko kiedy jakaś kupka jest w pampersach, nawet jak jesteśmy u kogoś to go trzymam na sedesie i też się udaje ;))
ale jeśli chodzi o siuśki, to jednak pampers jest często pełny, jeszcze nie daje znać że chce siku..

my dziś poszliśmy na sanki i Maks zasnął w nich, a myślałam że nie da się spać w sankach, heheeh :)
image
aha! a co do obcinania włosów, to ja juz kilka razy sama przycinałam Maksiowi wokół uszu, z tyłu na karku i z przodu grzywkę, zwykłymi nożyczkami, nie kręcił się tak bardzo ;)
image
Gratuluje Blance i Maksiowi siadania na nocnik i robienia cokolwiek :).

Iza dzieki za szczegolowy opis :). Od dzisiaj zaczne tez tak robic - wysadzac co 2godz. Tylko nie wiem czy to warto, bo lecimy (mam nadzieje, ze polecimy) w srode do Pl i tam nie ma nocnika, wiec moze lepiej zaczac po powrocie...ale nie, dzisiaj sprobujemy :).
image
image
Biedronko, ale nocnik w Polsce kosztuje 15-20zł... a jak będziesz odwiedzać rodziców to Oscarek będzie miał swój nocnik w PL ;))
a zresztą tydzień w tą czy w tamtą już wiele nie zrobi w tym przypadku, chyba że przyjeżdżasz na dłużej..
image
czesc,

mnie przeziebienie bierze , a rano bylam na pobraniu krwi i mam wielkiego siniaka, jak lekarz mi robi to nie ma, a jak pigula to zawsze...buuuu,

Biedronko24, wiesz powoli i spokojnie z tym nocnikiem,a i mam nadzieje, ze wylecisz, ja sie ciesze, ze nie zdecydowalismy sie niogdzie jechac, nie mam tego stresu itp...wydaje mi sie, ze polecisz, od cwartku i w piatek maja byc obfite oady sniegu, dzis popoludniu tez...

ja mlodej nie mam co obcinac, bo ma tak krociotkie wloski...
image

image
Natalia faktycznie. Kupie malemu nocnik :). Ale glupia jestem he.

Ja tez jestem chora. Wczoraj bylam taka slaba, ze nie mialam sily zrobic sniadanka Oscarowi. Zadzwonilam do meza, ze na nic nie mam sily i po 2godz pracy przyjechal do domu :). I caly dzien spedzilam w lozku. Dzisiaj juz sie lepiej czuje :).

Iza ja lece ze Stansted i tam jak narazie wszystko jest ok :). Wiec jestem dobrej mysli.
image
image
aja chyba jednak zapuszczę młodemu włoski i będzie miał fryzurkę na windsurfera;) hihih przeglądałam strony Nexta i H&M i tam dzieci w katalogach - chłopcy -mają dłuższe włoski. strasznie mi się podoba, tylko nie wiem, czy to wygodne dla takiego malucha;) czas pokaże. ściąć zawsze mogę.

dostałam dziś wynik rezonansu i szukam dobrego ortopedy. woda w kolanie, pęknięty krąg, itp.. stąd te bóle. ale na to się nie umiera;)może znacie dobrego lekarza, który dobrze prowadzi?

mały jest coraz fajniejszy. zmienia się z dnia na dzień! jak Kornelka wraca ze szkoły to tak szaleje, że boki z niego zrywamy! az piszczy . i wchodzi na tomka i pokazuje wszysto co potrafi, żeby tylko czymś się popisać;) taki pocieszny jest...

na sankach jeszcze nie byliśmy, bo mój mąż nie ma czasu, żeby oparcie przykręcić do sanek;) ale zima się jeszcze nie kończy;)

co do nocnikowania, to dzieci tak jak dorośli sikają najczęściej po spanku. u nas się sprawdza. mały wstaje - i na nocnik;) czasem pielucha już pełna, ale czasem się uda. jak zrobi siusiu, to od razu wstaje.
image image
Ja tez chce malemu zapuscic wloski, ale najpierw chce mu obciac raz, moze wiecej razy, zeby mu sie wzmocnily.
image
image
lidia mój krystian ma dłuższe ale dlatego,że ja go obcinam jak się da bo nie lubi, w skutek tego ma bardzo "artystyczny fryz" dzisiaj go tez trochę skubnęlam, trochę się dał, bo mu powidziałam,że zrobię mu kitki jak dziewczynce;) a on na etapie dziewczynki to a chlopcy tamto więc się obużył;)
moja mała też fajna, dalej grzeczna i spi duzo, naśladuje śmiesznie dźwięki, tanczy jak reklamy lecą;) ale nocnik to wiosna zaczniemy działać
a Kasjan nie chce gadać i tańczyć;) oj , nie odziedziczył tego po mamie;)
image image
Witam:)
Gratulacje dla maluchow za ich pierwsze kroczki:)
Bylam dzisiaj z malym na szczepieniu wazy 11.65kg i ma 81cm wzrostu:) Pielegniarka powiedziala ze sie zachowuje jak dwulatek bo nawet nie chcial sie dotknac i wszystko bylo na NIE;

Co do nocnika to niestety zostal odstawiony narazie; Niania malego nie sadza ja w pracy i maly zaczal robic kupe w pampersy:( a juz tak dobrze nam szlo; bo zawsze mi sie udalo zorientowac sie jak cos sie szykowalo i go sadzalam; ku mojemu smutkowi niestety teraz sie to odwrocilo;

mama pracujaca tj brak czasu na wszystko:( czas leci jak szalony i ani sie nie obejrze juz nastepny tydz leci;

na sankach tez jeszcze nie bylismy ale mam nadzieje ze w swieta bedzie ladnie to sie wybierzemy cala rodzinka:)

Choinka juz zostala zakupiona czeka tylko na strojenie:) w wigilje ja ubierzemy ciekawa jestem jaka bedzie malego reakcja na kolorowe drzewko:) he pewnie zaliczy nie jeden upadek:) bo maly nie podaruje i bedzie sciagal bombki lancuszki itd bo sie swieci:)
Witam Kochane :)

Ja na razie małej nie nocnikuję :) poczekam z tym jeszcze trochę tym bardziej, że ona drobniutka jest :)

Co do spania to dalej w nocy pobudka stękaniem jest :( nie wiem od czego, pewnie przez zęby.

My już wszyscy święta czujemy dlatego,że choinka już ubrana jest :)
Mamy sztuczną, bo przy naszym kocie żywa nie miałaby racji bytu.
A ubrana ponieważ jutro mój M ma imieniny a ja 23 grudnia 30-te urodziny :)))
Zawsze na urodziny choinka była u mnie w domu ubrana.
W ciągu tygodnia nie miałabym czasu ubrać tym bardziej, że Tomek do czwartku pracuje to ubrałam ją dzisiaj z Dominikiem :)

Święta robię w domu w sumie na 10 osób, no i tradycyjnie zaczynam panikować, że z niczym nie zdążę :((( Została mi do zrobienia jeszcze kapusta z grochem, kompot z suszu i śledzie w oliwie i śmietanie no i posprzątanie chałupy. :( a zapomniałam jeszcze muszę upiec ciasto na wigilię szkolną do mojego syna na środę :)

Lidka ja znam dobrego ortopedę a raczej chirurga ortopedę dr. Szawczukiewicz , prywatnie przyjmuje w spółdzielni w sopocie no i przyjmował w Szpitalu Kolejowym. także ja go polecam.
Ja też jeszcze nie nocnikuję. Kupiłam zwykły nocnik za kilka złotych i na razie stoi i czeka na cieplejsze czasy :)

Czy są jakieś dzieciaczki, które jeszcze nie chodzą? U nas daleko do chodzenia. Chociaż w niedzielę Amelia zrobiła samodzielnie dwa malutkie kroczki, ale na tym koniec.
image image
witam po długiej nie obecności :)

Filip rozrabia, gada po swojemu, tańczy, nie chodzi a biega, wdrapuje się na wersalki, ale i ladnie z nich schodzi, ale pokazuje tez pierwsze fochy :/
Jak cos jest nie po jego mysli to beczy.Staram się nie reagować, ale czasem mam nerwa. Przytulam, mówie do niego, a on swoje...

Co do świąt, to z racji tego, że mieszkam u rodziców to pichcenia od cholery. Na wigilie przyjeżdza brat i siostra z rodziną a mama jak to mama pakuje im na odchodne torby jedzenia. Oni przychodzą na gotowe a ja nazapierniczam sie jak osioł.

Spadam sprzątać póki Filip śpi

Buziaki i miłego dnia
image
image
dziewczyny, czy któraś z was pracuje w GE? (BPH)

to tak na dzień dobry;)
mały zasypiał dziś przez dwie godziny. padł na dywanie o 10,30, to ja szybko mleczko, zaniosłam do łóżeczka i się obudził. i to byłoby na tyle z spania. walka do 12,30;) i padł na godzinę...
image image
Lidka - mój wczoraj był lepszy - usypiałam go półtorej godziny i jak zasnął, to spał aż 19 minut! ;)
image
image
Gosiu, co za jazda czasem z tym usypianiem.
do tego ściągam go ze schodów z 20 razy dziennie (a on już nie wchodzi tylko wbiega po stopniach.
a druga ulubiona zabawa- wchodzenie na WC i ściąganie kosmetyków. szału dostaję, bo co chwilę coś mu spada. a nie mam gdzie ich pochować;)
image image
Sto lat dla małych jubilatów.
Coś mało tutaj zaglądałam, ale obiecuję nadrobić :)
U nas wszystko powolutku, mała leń nadal nie chodzi, ale za to rozrabia na całego :)
Święta spędzamy poza domem, wigilia u moich rodziców i później u teściów ( jak ja kocham takie przemieszczanie się ) i reszta dni też w rozjeździe :)

W razie czego gdybym tutaj już nie zajrzała przed świętami, życzę Wam wszystkim Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Świąt
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
wspólczuję problemów z zasypianiem. U mnie ewę nie trzeba usypiać ale nie to że mam tak super bo starszy nadrabia.budzi się w srodku nocy i wymysla.
Lidka, mój kolega z liceum jest osteopatą i ma swój gabinet osteopatii i rehabilitacji w przychodni na Morenie, jak chcesz to dam Ci namiary na niego, może Ci pomoże, on przyjmuje prywatnie i ma też możliwość dojazdu do klienta ;))

mój Maksio gada ostatnio jak najęty, taki gaduła się z niego zrobił nawet jak obudzi się w nocy to zaczyna gadać ;)) tak po "francusku", bo takie podobne słówka czasem wychodzą, np. "gizii", "babaziu", hehehe
a tańczyć też zaczął dopiero ze 2 tyg temu, ale też przy reklamach, przy piosenkach z zabawek (ma swoje ulubione: w skrzynce pocztowej "liczenie to jest super gra", a w gadającej kierownicy "kluczyk włącz, biegi wrzuć"), nawet przy dzwonku z telefonu, hehehhe

Megi, szkoda że niania zaniedbała to nocnikowanie :(

Ojjka, ale dużo sobie wzięłaś na głowę z tymi świętami, podziwiam :) ja na szczescie nie musze jeszcze się tym martwić, bo narazie moja mama i babcia jeszcze zajmują się przygotowywaniem świąt, ja tylko robię sałatkę i piernik upiekę.. no i oczywiśćie pomogę im we wszystkich porządkach ;))

Gani, mój Maks też jeszcze nie chodzi.. ale rehabilitantka mnie uświadomiła, że do skończonego 15. mies. życia dziecko ma prawo nie umieć chodzić, potem już trzeba mocno pracować..

Aga, mój też ma swoje fochy i jak coś mu zabieram lub przenoszę go w inne miejsce to kładzie się na brzuchu i uderza nóżkami w podłogę.. kurcze, mam nadzieję że nie zostanie mu tak, bo nie ma nic gorszego niż sfochowane dziecko na zakupach na przykład ://
image
ja w ciągu dnia już nie usypiam Małego, jak jest zmęczony to zasypia na spacerze lub daję mu mleczko i zasypia normalnie, a jak nie chce spać to nie śpi.. także w ciągu dnia jakoś się tym nie przejmuję, są dni kiedy śpi po2-3 godziny, a są dni gdzie tylko 30min. ale lepiej zasypia wieczorem za to ;)
image
hej

u nas kiepsko.....mocny kaszel...zęby wychodzą .......juz nie mam siły...a gdzie tu sprzatac,piec cos.....mam nadzieje ze maz w wigilie bedzie mial wolne to od rana bede siedziec w kuchni bo od razu na roczek przygotuje.....

Czy taki kaszel jest zarazliwy??Mała tak kaszle jakby chcial wypluc pluca,nie moze sie pozbyc tego syfu
image
mała c, zawsze myślałam, że nie jest zaraźliwy, ale ostatnio mój m złapał suchy męczący kaszel, a po trzech dniaj mnie złapało i walczyliśmy ryropami. więc pewnie zależy co go wywołało;(

byłaś u lekarza z małą? może warto syrop zmienić? szkoda małej.
image image
Drogie Mamuśki i coraz większe Pociechy, ponieważ pewnie do Wigilii nie będę zaglądać na forum, życzymy Zdrowych, Wesołych i Pogodnych Świąt, spędzonych w miłym i ciepłym gronie. Masę prezentów pod choinką oraz dużo Radości i Miłości a i jeszcze mniej śniegu żeby można było bez nerwów poruszać się wózkiem ..... Monika i Nikodem :-)))
image
Ojjka i dla Ciebie wszystkiego naj naj najlepszego. No to juz nie przelewki.. taki wiek hihihihiih :-) Ja mam w kwietniu 30 i juz oznajmiłam mężowi żeby zbierał kasę, bo na Ibizę jadę, oczywiście tylko w gronie babskim hahahaha. Chyba mąż nie wziął tego poważnie, bo popukał się po czole hihihihi
image
moniall baaaardzo dziękuję :)
Ja się śmieję, że mam kryzys wieku średniego hahaha
Ale nie taki diabeł straszny jak go malują :)
wszystkiego naj dla kolejnych roczniaków :)
Ja dzisiaj nie śpię od 4 rano, juz upiekłam 3 ciasta, jeszcze zostały mi dwa :)
ojjka, chyba oszalałaś;) twój mały pewnie też ma już wolne od szkołu. ja z moją dwujką chyba dziś oszaleję. do tego wstałam z mega migreną. trzyma mnie trzeci dzień. łykam moje magiczne prochy i na chwilę ból przerywam. jutro mój m weźmie małą do pracy. wcześniej wychodzą, mała będzie miała spokój i czas na rysowanie;) a mały nie będzie jej kredek zabierał...hihi
'ja również już teraz życzę świąt spokojnych, pogodnych, pełnych radości i czułości , przespanych nocy, spokojnych dni;)
przed sylwestrem jeszcze się usłyszymy;)
image image
Witam serdecznie!
Gratulacje wszystkim mamom i serdeczne życzenia dla was i waszych pociech na Święta!

Mam pytanie, termin porodu mam za miesiąc i wciąż nie zdecydowałam się gdzie chciałabym rodzić. Mieszkam w Gdyni, więc w rachubę wchodzi tylko Redłowo, Wejherowo i Puck. O Pucku naczytałam się wiele dobrego, poród w wodzie, nie ma tłoków itp, ale jak zaczęłam czytać więcej to znalazłam wiele opinii, że położne są niemiłe, że ordynator to gbur i że rodzące nie czują się tam dobrze. O Wejherowie mówi się, że tłok, i że jest duży nacisk na poród naturalny i że czasem za długo personel zwleka z decyzją o przeprowadzeniu cc, a Redłowo, wiadomo, prawie same negatywne opinie, ale jak zaczęłam drążyć temat to znajduję coraz więcej zadowolonych pań.

Czy możecie mi coś poradzić? Jako "świeże" mamusie? ;)
Dziewczyny zdrowych, wesołych i pogodnych świąt bożego narodzenia :)))

Ja na Wigilię jadę do męża siostry a na pierwszy i drugi dzień świąt do moich rodziców. Cieszę się że nie będziemy sami z Krystiankiem,ale ciężko mi że męża nie będzie :(

Ojjka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! Ja kończę 30tke w styczniu,ech jak ten czas leci...

Natalia mój Krystian zaczął robić pierwsze kroczki jak miał 13miesięcy a teraz ma prawie 14 miesięcy i śmiga już na całego :)
Wszyscy lekarze do których chodziliśmy,obstawiali że mały zacznie chodzić dopiero jak będzie miał 18 miesięcy,bo jest ciężki a tu proszę wystartował szybciej ;)
W każdym bądź razie lekarze zapewniali nas że do 18tego miesiąca to jest taka norma,a jak do tej pory nie zacznie chodzić to wtedy będzie można sie martwić,więc spokojnie, nie martw się, Maksiu ma jeszcze czas
image
image
Ojjka wszystkiego naj naj naj

Kochane ŻYCZĘ WAM ZDROWYCH, WESOŁYCH I RADOSNYCH ŚWIAT BOŻEGO NARODZENIA !!!!! A DLA NASZYCH MALUSZKÓW PIEKNYCH UPOMINKÓW POD CHOINKA :*****

Uciekam dalej do garów :)
image
image
Ja również dołączam się do życzeń Zdrowych i Wesołych Świąt!!! :-)
A dla Ojjki szczególne życzenia podwójne :)
image
image
ojjka, serdeczne zyczenia urodzinowe;)

mamy choinkę, ale nie mamy w co jej wsadzić i stoi na klatce;( kornelka już u babci pomaga pierogi lepić, tam ubierała choinkę, a my chyba po świętach ją będziemy stroić;) bo jutro od razu po pracy jedziemy już do mojej mamy i wracamy w sobotę;) ale siupy!!!
image image
Ja zalatana, na nic nie mam czasu, dopiero dziś makowiec, pierniki.. choinka dopiero stanęła w pokoju, a jeszcze trzeba ubrac.. :)

Wesołych Świąt dla Was wszystkich, i Mam i Dzieciaczków! :)
Dawno nie mialam czasu nic skrobnac ale o życzeniach pamiętam :-)

Ja tez tylko na chwilke - pamietam o Was oczywiscie i mimo ze brak czasu na czytanie (jakos szybciej spac chodze...) to teraz mam chwilke poki mala spi :-)

Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką!
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia

Dla was i waszych maluszków - wszystkiego najlepszego :-)
Dziewczyny, wesołych świąt dla Was i Waszych rodzin

Ola, mymamusie roczniaków :) ale z tego co wiem chwalą Wejherowo. Moja koleżanka teraz tam rodził i wypowiada się bardzo pozytywnie.

Ja z Gdańska więc mogę Gdański szpital polecić :)

ja padam,jak zawsze zamiast cieszyc sie swietami to tyram

a jutro ROCZEK !!!!!!!!!!

mała chora:(
image
mała c, jak urodzinki? mała dała radę? pisałaś, że chora jest.

dziewczyny, jak po świętach? aż bałam się na wagę stanąć. ale rano stwierdziłam, że nigdzie sałatki nie jadłam i moja mama spakowała mi jedzonko i chciała przywieźć i co za pech. drzwi garażu przymarzły i sałatki nie zjem;)

małemu opłatek bardzo smakował
a Kornelka z tego oczekiwania Mikołaja była tak zmęczona, że po całym tym zamieszaniu rozpakowywania prezentów zaczęła płakać.
oj te nasze maluszki;)
image image
Czesc,

skladamy spoznione zyczenia swiateczne, ale za to juz na Nowy 2011 Rok zyczymy wspanialych przezyc, wiele usmiechu i duzzoooo zdrowka :-)))

U mnie niestety wyczerpal sie limit bycia zdrowym i tak od ponad tygodnia, na szczescie tylko ja sobie choruje. Mala zlapala katarek,ale po dwoch dniach podawania clemastinum przeszlo jej. W Wigilie miala lekko podwyzszona temp. i juz myslalam,ze chorobsko idzie, ale temp. podskoczyla z nadmiaru wrazen chyba :-))). Amelka tak jak Kasjan - opłatek mniam mniam pierwsza klasa. Nie pogardzila tez karpikiem,hehe

A ja za tydzien do pracy juz. Matko jak ten czas leci. Jeszcze niedawno powrot do pracy wydawal sie taki odlegly, a tu prosze...

Pozdrawiam
image
image
hej urodzinki kiepsko mała marudziła na maksa,caly dzien nie spala,ida jej dwa zeby naraz,kaszle ....dzisiaj idziemy na dyzur niech ja zbada znowu bo w nocy znowu kaszlała mocno.
Liwia oszołomiona masa prezentów zasneła o 18 i wstała o 22-i dalej sie bawic .......do polnocy !:)
Chwyciła na bankntot z czego bardzo sie ucieszyłam :)hihiiii

Serce mi sie kroi jak slysze ten kaszel,wiem jak to boli taki odrywajacy sie,az pewnie ja klatka piecze.
image
biedna Liwia :(((((((((((

Świata święta i po świętach
na wagę też nie staję :( ehhhhhhhhh
obiecałam sobie, ze od Nowego Roku ostro biore się za siebie, bo wychodowałam sobie niezły tłuszczyk... nigdy tyle nie ważyłam i nie miałam takich opon ://///////////////////////

Może nawet skuszę sie na tego dukana....

Filip spróbował opłatek, pieroga, rybke po grecku - wszystko mu smakowało. Brzuszek Go nie bolał, kupki ładne... duże to moje dziecko ehhhhh

W wigilie tak się rozbrykał, że spać poszedł po 22 i to bardzo niechętnie.
dzis natomiast wogole nie spał w dzień... rety ale był marudny :/
ale jesteśmy zdrowi, żadne katary, kaszle nas nie dopadły i oby tak zostało. na spacery chodzimy codziennie, dzis nawet byliśmy 2 razy.

Aaaaaaa i wszystkiego naj dla roczniaczków :**********
image
image
witam Was po Świętach, nie miałam kompletnie czasu tu zajrzeć, bo wszystkie trzy dni spędzone u rodzin, w czterech domach.. nawet nie zdążyliśmy odpocząć, wręcz przeciwnie, te Święta były męczące... do tego w sobote samochód nam się zakopał pod domem, trzem sąsiadom też i była akcja odśnieżanie ulicy, masakra!!
sama Wigilia niestety muszę stwierdzić że pierwszy raz chyba w moim życiu wyszła beznadziejnie.. jakieś napięcia w Rodzinie były, nie najadłam się wcale bo nic dobrego na stole nie znalazłam (chyba dlatego że tym razem Wigilia była u mojej babci, a ona zamawiała gotowce z restauracji w Gdyni), do tego spieszyliśmy się bo jeszcze dwa inne domy musieliśmy w Wigilię odwiedzić, bo każdy dziadek i babcia musi zobaczyć koniecznie wnuka, jakby nie mogli poczekać dzień czy dwa... no i prezenty tez nie były rewelacyjne, nie to że jestem wybredna, bo liczy się nawet mały upominek, ale totalnie nie w moim guście :( no cóż.. trzeba było przeżyć... za rok będzie lepiej ;)))
dziś nareszcie w domku własnym siedzimy, tylko o 18 na sanki poszliśmy, bo wcześniej jakoś inne zajęcia były...

i słuchajcie dzisiejszą sprawę: wychodzimy na sanki, idziemy do samochodu a tam co widać: tym razem jakiś pacan z naszego sąsiedztwa specjalnie nam nawalił górę śniegu na samochód i dookoła, tak żebyśmy nie mogli wyjechać, bo zajęliśmy miejsce które on sobie dzień wcześniej odsnieżył.. zostawił nam kartkę za wycieraczką "proszę odjechać, albo zasypie Ci samochód! sam sobie odśnieżyłem to miejsce więc wypad!" jakiś gbur totalny (nawet nie wiem kto to), to nie było prywatne miejsce, a on nie postawił tabliczki "nie parkować".... a co jakbym z chorym dzieckiem musiała jechać do szpitala na przykład??? (tfu tfu!!!!)
image
no i mamy zapalenie oskrzeli:( w nocy meczarnie:(
image
NataliaR co za dupek :/

Mała Ciężarówko trzymajcie się, tak mi przykro :(
image
image
dziewczyny jak tu zrobic zeby liwke podtuczyc??

bo my z 4 ek na 3 jki przeszlismy ( pampersy rosmanowskie) ...nawet u lekarza zawsze sie pytaja czy ona cos je.....zebra na wierzchu,wiec jej czwórki wisiały
image
Mała Ciężarówko, bardzo mi przykro że Liwcia chora, moja 7-miesięczna bratanica dopiero co miała zap.oskrz. dwa tygodnie się męczyła z takim mokrym kaszlem jak gruźlik ;((( dwa tyg temu zostałam z nią cały dzień, bo musiałam się zaopiekować, nikt nie mógł akurat z nią zostać.. Mała codziennie jeździła do szpitala na odflegmianie, antybiotyk, itd. dlatego wiem co dzieje się u Ciebie :((( dużo dużo zdrówka życzę i uważajcie z mężem też na siebie, bo możecie się od Małej zarazić.. lepiej tez bierzcie coś profilaktycznie

a co do tuczenia dziecka, to ja tez dostałam od lekarza taki prikaz, bo za mały jest... powiedziała że po prostu jedną porcję mleka, lub danie więcej dawać na dzień..
image
natalia liwka je i tak bardzo duzo,teraz przeszłam na bebiko r z kleikiem i jesli bedzie je jadła to moze troche cos to da,ona nawet w nocy je.
jej tata w podstawówce mierzył 170 cm i wazył 39 kg...........moze to po nim...ja za to nadrabiam za cala rodzine:)
image
M.Ciężarówko zdrówka dla Liwii. Podawałaś jej kiedyś sinlack ? Mi lekarka kazała Ami tym tuczyć ? Ile Li waży ?
Natalia co za palant, jak tak mu na miejscu zależało trzeba było zostawić jakąś tabliczkę, że sam sobie odśnieżył, ale z drugiej strony gdyby każdy tak zostawiał karteczki to by się wojna zaczęła.

u nas wczoraj było ok do wieczora. mały dostał temp i całą noc zbijałam z 39,8 do max 38. niżej spaść nie chciała. co godzinę nastawiałam budzik i mierzyłam, dwa razy miał lodowate rączki (jak podchodziło pod 40), a to już jest niebezpieczne. tylko okłady ściagał i szarpał i tylko syropkami zbijałam. rano spadła do 37 i wypił mleczko i mój m pojechał z nim do przychodni.
wiecie, że u nas rano było -15?
mała c- dla Liwki dużo zdrowia. może kleiki i kaszki jako deserek jej dawaj, mniej jabłek, dużo bananów. to co tuczy. co do twojego brata to ja mam 176 i nie wyobrażam siebie z taką wagą;) hihihii najmniej ważyłam 54 i kiedyś klient w banku powiedział- widziała się pani w lustrze? coś strasznego takie kości odstające!
i musiałam porzytyć, bo faktycznie jakaś kostucha ze mnie była;)
image image
hihi to mój maz tyle wazyl,teraz tez chudy jest a ma prawie dwa metry wzrostu.

ak sie stosuje augmentin??do tej butelki wlac wode i trzymac to w lodowce i z tego podawac tak? a ten lakcid??w ampułkach? tez troszke wody i na lyzeczke?

Liwia wazy ok 10,500 ,mirzy ok 82 ale jej ciałko to doslownie kosci pokryte skóra,dzisiaj była rano sasiadka to sie przestraszyła jak widziała mała na golasa.zaczynam podtuczanie:):):):)
image
kurcze dziewczyny, niemogę zbić małemu temp. walczę od południa, jak wzrosła znów do 39,4 i po nurofenie zjechała tylko do 38,6. a minęło 2,5 godz.
podaję na zmianę nurofen i paracetamol w syropie.
był u lekarza i ma zaczerwienione uszko i gadło -ale lekko. i od tego taka gorączka??? antybiotyku nie dała, tylko syrop i kropelki do ucha i noska.
jak kładę mu zimny okład, wścieka się i ściąga z płaczem. co dalej? macie jakieś jeszcze sposoby?
image image
Lidia letnia kąpiel wiem że to zawsze na mnie i moja siostre działało(rodzice tak robili) a ja na temperature nie daje syropków tylko czopki jakoś bardziej mi one leża i zawsze widze rezultaty. Zdrowia dla waszych dzieciaczkow. :-)
Lidka,
byłam niedawo z szpitalu z córeczka, miała wysoką gorączkę, i tam robiono jej zimny okład na wątrobę, temperatura b.szybko spadała.
Zyczę zdrowia.
tylko jak mu wzrasta do prawie 40 to tak się trzęsie, że muszę dwoma kocami przykrywać. ale jak jeszcze raz wzroście to będę kąpała w letniej.
teraz zaczęła spadać po czopku.
pediatra kazała zbijać syropem i czopkiem jednocześnie. jakiś kosmos.
image image
o kurde LIdka masakra! boze ale to niby od czego?od ucha? zapalenie?
image
Witam dziewczyny :)
Po świętach jestem taka obżarta, że hej :(
wigilia udała się a jedzenia mamy tyle, że chyba dopiero na sylwestra jakieś mięcho zrobię :)

Natalia niestety palanci na tym świecie są :( My mamy np takich sąsiadów ( mieszkają pod nami), którzy toczą z nami wojnę. Mają dwoje dziecim Krystian, który już chyba ma ze 23 lata i Dianę, która chodzi do średniej szkoły.
Ogólnie panoszą się tak jakby cała klatka schodowa łącznie ze wszystkimi mieszkaniami była ich. Młodzi słuchają tak głośno muzyki, że okna całe chodzą i ogólna masakra. Ja im uwagi nie zwracam bo nie chcę pyskówek. Ale im nic w nas nie pasuje :( dzisiaj np Diana przyszła mi zwrócić uwagę, że Dominik biega i mam coś z nim zrobić. To ja zapytałam się czy mam go związać czy przykuć do kaloryfera??

Lidka u nas kiedyś jak młoda miała wielką gorączkę to lekarka kazała zbijać co 2,5 godziny : paracetamol póżniej ibufen a na końcu pyralgina w czopkach.
Lidka, bardzo bardzo szkoda mi Kasjanka :((( to masz teraz zmartwienie na koniec roku :/

a tak z innej beczki, coś Wam opowiem:
Ojjka, też miałam sąsiadów za ścianą w domku szeregowym (jak mieszkałam na Osowej) z którymi przez 15 lat toczyliśmy wojnę, a najgłupsze w tym wszystkim było to, że zanim się wprowadzili to lubili się z moimi rodzicami, facet wykańczał nasz dom (firma remontowa), i namówiliśmy ich na zakup tego domku, bo akurat był wolny szereg... i jak sie wprowadzili to od tamtej pory prawie zaczęły się wojny.. o wszystko! ze trzy razy policję na nas nasłali, np. za to że zaparkowałam swój samochód zderzakiem na ich posesji... hehehhe, pamiętam, że policja przyszła o 22 do mnie, otworzyłam im w piżamie, a oni "proszę przeparkować auto o 10cm w tył, albo wypiszemy mandacik", a ja ich wyśmiałam wtedy że mają fajne zgłoszenia i wybierają te "priorytetowe" (akurat kilka dni wczesniej było jakieś włamanie na osiedlu i duża kradzież, zagazowanie właścicieli i psa gazem usypiającym..)
image
u nas chyba kryzys minął. o 23 jeszcxze syrop na zbicie i całą noc miał lekko ponad 37, ale nie zbijałam. niech organizm trochę powalczy. w nocy tylko budziłam i pić dawałam. o 6 jeszcxze syropek i w końcu spadła poniżej 37. wypił mleczko i teraz się bawi. nawet śmieje i zaczepia Atę (czyli Nelkę). może jednak nic się z tego nie wykluje... oby nie....
miłego dnia wszystkim;)
image image
witam sie po przerwie,

ja urlopuje sobie teraz, u nas swieta szybko minely i dobrze, bo ja nie lubie ich spedzacw londynie, wole albo gdzies jechac, albo w domku w Gda, niestety w tym roku nam nie bylo to dane...

NatalioR, jacy ludzie sa wredni, nie wiem powinnismy miec wiecej szacunku dla siebie, sasiadow, i przez to nikt nie wtracal sie, ja mam sasiadki z jednej strony okropne, zglosialam zgloszenie , ze znecaja sie nad psem, bo wyjechaly do Australii na 6 tyg, a psa zostawily samego w domu, rozumiecie i zglosilam to do specjalnych sluzb, tylko utaj jest wszystko aninimowo, do tego, sa bezrobotne, biora zasilki itp i maja dzidzisia Jaco 6 miesiecy i nie widzialam go n spacerze nigdy, a w ogole ten pies zniszczyl nam plot, to nawet kasy nie oddaly za plot, a powinny, bo maz sam ulozyl go, jedyny plus to nie imprezuja, ale syfiary srtraszne...

ja szykuje sie na sylwestra na bal, i nawet w kiecke ktora nosilam 1.5 roku zmiescilam sie, a tak to odpoczywam sobie...

moja odmawia brania syropu jak zabkuje i w nocy boli, to probuje z czopkami. tj pisalam z wozkiem raczej juz nie wychodze, chyba, ze na dlugi spacer ok.3h, ale jak jest na 1h-1.5h to na nogach, i chyba wczoraj przesadzilam, bo o 18 padla nam pijac woda, to szybko kapiel, butla i o 19 to spala, i zbudzila sie o 6.20...

milego dnia
image

image
I my witamy się po świętach :)

Mała ciężarówko, współczuję, mój miał 3 razy zapalenie oskrzeli i wiem co to za męczarnia,szczególnie wieczorami. Kupiliśmy inhalator i robiliśmy małemu inhalacje i obywało się bez antybiotyku. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Co do podtuczania,to nie pomogę,bo u nas na odwrót waga i wzrost za duże, jest nadal poza siatkami centylowymi mimo iż od września przybrał tylko 100g.

Lidia dobrze że Kasjankowi gorączka już przeszła :)

Natalia u mnie sąsiedzi sobie odśnieżają miejsca-też nie prywatne- i np stawiają baniaki z wodą,albo cegłówki żeby nikt nie wjechał :))))
Mamy w klatce, jak ja to mówię, naczelnego parkingowego, który czepia się wszystkich a że to za mało miejsca zostawili i on się nie zmieścił a to że ktoś na podwórku zaparkował, które on traktuje jako swoją prywatną posesje :)))))))))Non stop coś mu się nie podoba,a to nie jakiś stary dziadek tylko młody facet :)
mała sie zbuntowała i nie chce leków ,na siłe jej wciskam..:/ ale wydaje mi sie ze ciut lepiej.w piatek do lekarza.
jemy bebiko 3 r wiec moze troce przytyje.

jade dzis do manhatanu na wyprzedarze do c&a i h& dla małej oczywiscie.ciekawe czy cos dostane.
image
http://s2.pierwszezabki.pl/035/035163990.png?3139
image
witam,

wlasnie malAC, kurcze lmam nadzieje, ze liwka wyjdzie z tego itp. a w ogole to wg mnie nie ma niedowagi, mam nadzieje, ze lepiej jest. blanka ma ok90cm, wazy 12.5kg i ma kosci i zebra wystajace...

ps.Betriso o bogoosiu, mezowi kupila Sony Alfa 390 z kitem 70-18mm, wow co za roznica, jest super i naprawde prosta W OBsludze, dzieki za raddy, maz zachwycony i ja tez

przy okazji zycze wam udanej nocy sylwestrowej i wszystkiego naj na 2011 rok, ja tez mam swoje postanowienia, a my z mezem idziemy na bal sylwestrowy, mam nadzieje, ze udany...
image

image
kobitki kompletnie Was zaniedbałam,
ale 3 dni przed świętami wsadzili mnie na patologię ciąży, ledwo się wyrwałam przed wigilią i w związku z tym miałam kupę roboty na ostatnią chwilę,
prezent dla chrześnicy M kupiliśmy dopiero wczoraj :/ no ale cóż tak się życie układa i nic na to nie poradzimy,
teraz siedzę i czekam na poród, czop mi odszedł i mam 3 cm rozwarcia więc w sumie mogę rodzić w każdej chwili, nadzieję jednak mam że Szymon poczeka do Nowego Roku :)

i przy okazji życzę Wam żeby ten Nowy Rok był lepszy od poprzedniego w każdej dziedzinie życia, żeby było w nim dużo miłości i zdrowia i żebyście miały dużo sił do pokonania ewentualnych przeszkód - których oczywista nie życzę ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
kurcze, Salambo, ale ten czas zleciał! ty znów rodzisz! trzymam mocno kciuki, żeby poszło szybko i przyjemniej;)
Kasjan przestał gorączkować, zaczął się katar...ble.. ale pakujemy wieczorem maluchy i jedziemy do znajomych do sopotu. po północy pakujemy małego na śpiocha w kombinezon i wracamy do domku;)
dziewczyny życzę Wam Szmpańskiego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku!!!
image image
Jejku Salambo faktycznie ten czas zleciał, ale fajowo nowy mały członek rodziny....super. Trzymamy kciuki i niech mały poczeka chociaż do jutra, bo tak caaaaaały rok czekać na swoje urodzinki hihiihihih :-))
image
Salambo właśnie chciałam pisać do dziewczyn czy mają jakieś informacje o Tobie, myślałam że może już urodziłaś :) 3mam kciuki żeby maluszek poczekał do jutra :)))

Wszystkiego co najlepsze w nowym roku mamuśki :) i szampańskiej zabawy
Salamo imposiblee !! ty znowu rodzisz..ja jeszcze o pierwszym nie zapomniałam....trzymam kciuki !! pewnie dzisiaj urodzisz co?? moze lepiej zacisnij nogi do polnocy ..w sylwestra urodzic to jest cos!! razem z fajerwerkami

my dzis bylismy na kontroli i jest milion razy lepiej ale antybiotyk do wtorku takze siedzimy jeszcze wekend w domu i chyba zwariuje!!
image
Salambo! Ja też nie mogę uwierzyć, ciągle patrzę na Twój suwaczek i w szoku jestem :) Trzymajcie się dzielnie - urodzisz 2 stycznia :DDD

My też wszystkim życzymy Szczęśliwego Nowego Roku!!

Iza - cieszę się ze z foto jesteście zadowoleni :)
image
image
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla was i maluszków

nie wiem kiedy do was wkoncu przysiądę, to święta, to sylwester, pozniej urodziny M (30 te :-) ) no i w polowie stycznia krotki urlop i rejs stateczkiem...
Salambo - zazdroszczę zbliżających się chwil (no wiecie tego malego cudu oczywiscie) no i trzymam kciuki za spokojny poród
Kochani życzę Wam i Waszym bliskim, by 2011 okazał się lepszym czasem w każdej sferze życia. Spełnienia marzeń, planów, postanowień. Zdrowia, miłości, pracy, kasy i oby czas trochę zwolnił :)

Salambo trzymam za Was kciuki :)
Może Szymuś będzie pierwszym dzieciątkiem 2011 Roku ? Życzę Wam by był zdrowym i radosnym bobaskiem :) a Tobie lekkiego porodu i samego szczęścia z kochana dwójką :)
image
image
Szczęśliwego Nowego Roku!

Salambo, powodzenienia!! A może już tulisz Szymka :)
image image
witamy się w Nowym Roku i wszystkim życzymy był obfitował on w zdrowie, by niósł ze sobą radosne chwile, przepełniony był miłością... wszystkiego co najlepsze!
Salambo dla Ciebie podwójne życzenia! Trzymamy kciuki!
Ja i Zosia również życzymy wszystkim aby nowy 2011 Rok był tak samo dobry albo nawet lepszy od poprzedniego! :)

Zośka zrobiła mamie mały prezent bo 30 grudnia zaczęła chodzić - jeszcze trzyma się za rączkę ale chyba tak tylko dla asekuracji psychicznej, bardzo się cieszę :)

Salambo, trzymam kciuki! :)
Witam :)

W tym Nowym Roku życzę Wam wszystkim zdrowia, uśmiechu, pomyślności i spełnienia wszelkich marzeń :)

U nas mała też zaczęła dreptać :) trzyma się za rączkę ale drepcze :) a jej ulubioną zabawą jest wstawanie na środku pokoju bez trzymanki i bicie sobie brawo :)

Dzisiaj byłam z nią na szczepieniu: odra, świnka, różyczka i już się boję tych reakcji poszczepiennych ;(

Mała dalej drobniutka bo waży niespełna 8800 no i mierzy tylko 73,5 cm, pani doktor powiedziała, że nie mam się czym martwić po prostu mała z tych drobnych dzieciaczków jest ;)

Dziewczyny mogłybyście mi napisać co jest potrzebne (tzn jakie dokumenty) do zasiłku rodzinnego?? Nie chce pisać na ogólnym forum bo mnie tam zlinczują. Ale u nas ciężko z kasą :( Dlatego muszę zacząć się starać o zasiłek :(
I my z Werką życzymy wszystkiego naj naj na nowy rok!!!

I podłączam sie do pytania o zasiłek?? I może jeszcze ktoś pomoże co do dodatku do mieszkanie??

Dawno mnie tu nie bylo, ale bylismy na swieta w Pl i wczoraj wieczorem wrocilismy do Brighton.

Szczesliwego Nowego Roku dla Was i Waszych rodzin!!

30 grudnia Oscarowi wyszedl PIERWSZY zabek :D.

Obcielismy mu maszynka wloski i teraz wyglada jak mezczyzna :). Coraz wiecej mowi ( bardziej pokazuje) np, ze chce zrobic kompu kompu. Pokazuje tez jak chce spac, albo mowi, ze chce jesc itp.
Z dnia na dzien widzimy jak szybko dorasta i jak duzo juz rozumie.
A i buziaki wszystkim daje :).
image
image
Ale tu cisza...

Mam problemy z malym od przyjazdu. W Pl mielismy lozeczko, ale jakos maly nie chcial w nim spac. Nie byl do niego przekonany. Chociaz to dziwne, bo jak bylismy latem, to chetnie tam spal. No, ale teraz jest starszy i wiecej rozumie... No i spal z nami w lozku (nigdy nie spal z nami, bo nie chcial). Jak wrocilismy do Brighton, to zaczely sie problemy i od tego czasu Oscar budzi sie ok.23 i nie chce dalej spac w lozeczku. Tak dlugo i mocno placze, az go wezme do nas do lozka. Wczoraj jednak nie dalam za wygrana i pozwolilam malemu sie wyplakac i w koncu zasnal u siebie w lozeczku. Mam nadzieje, ze teraz bedzie ok.
Aha i dodam, ze w Pl bylismy tylko 10 dni i przez tak krotki czas dziecko moze sie do czegos przyzwyczaic. Szok.
image
image
tez się witam w nowym oby lepszym i wszystkim takiego lepszego życzę. my weszlismy w nowy rok z popsutym samochodem, moimi problemami z zebami i chorujemy;) a i jeszcze mamy problemy finansowe, to chyba wszystko..... mam nadzieję,ze się rozkreci w dobrą stronę bo to w zeszłym roku się zaczeło w sumie. samochód z tego wszystkiego juz naprawiony, reszta w toku...
ewcia coraz bardziej kumata ale nie szczepiona jeszcze bo choruje, musze zastawiać szafki bo z uporem maniaka je otwiera
Czescwszystkim,

a ja od poniedziałku jestem w pracy. Dobrze, że mam dużo do roboty ( w wtej chwili akurat mniej ;-)), to przynajmniej nie myslę tak o mojej Niuni. Jak ja oddaję, to na początku ona płacze ale potem jest juz ok. Troszke się martwie,bo cały czas ma lekki katarek - podaję clemastinum na wieczór 2,5ml i do tego jak wracam to staram sie troszke sciagnac z noska tych gilkow. Wkraplam tez Euphorbium, ale kurcze tak sobie. Ten syropek chyba jest na receptę prawda a nie chce tez z byle katarem latac do lekarza,bo jeszcze sie zarazi od innych chorych. Macie sprawdzone sposoby na walke z tym potworem?

Pozdrawiam Was serdecznie
image
image
salambo urodzila szymka dzisiaj rano;)
Ale super! Gratulacje dla Salambo!!! :-) Wszystkiego Najlepszego!
image
image
Wszystkiego dobrego dla Salambo i Szymka. Ech, miło się wspomina pierwsze chwile z dzidzią.
image image
Dokładnie, takie maleństwo :)

My dzisiaj byliśmy na ostatniej dawce szczepienia na pneumo, została nam jedna dawka ospy w lutym i w kwietniu czwarta dawka hexy 6w1 i koniec.
A Jaś waży 9740 i mierzy 77cm, w ciągu 6tyg urósł 3cm :))
image
image
witam,

GRATULACJE DLA SALAMBO, PIEKNA DATA, DZIS SA URODZINY MOJEJ MAMY, WIEC TO DOBRY CZLOWIEK URODZIL SIE...oczywiscie czekamy na relacje z porodu ....

biedronko, wszytko mozliwe, ale nie daj sie niech przyzwyczai sie samemu spac...

ja dzis dosc zle info dostalam o sobie, jesli chodzi o druga dzidzie i sie podlamalam, ale ja juz mam Blanke, wiec jest juz inaczej, choc w cud nie wierze niestety...mojemu mezowi ciezko to zrozumiec, ale on tak juz ma...nowy rok, nowe nadzieje...
Betriso, mi tez samochod sie sypie, w pracy kicha psych, dla mnie...coz, czasami chce aby ten rok juz skonczyl sie...
image

image
salambo gratulacje!!!
my po raz drugi odwołaliśmy szczepienie, bo jeszcze przeziębiony jest mały.
jutro rano wybieramy się do Koszałkowa na narty. dla małej instruktor a ja chyba pouczę się na desce;) jakoś mnie ciągnie... tylko o mój kręgosłup strasznie się boję. pewnie będe mega spięta
image image
Salambo gratulacje dla Ciebie i Szymonka. Zyczymy zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka :*.
image
image
wwooooooooooowww gratulujemy SALAMBO !! !!!!
image
Salambo super, gratulujemy :)))) Czekamy na relacje z porodu i fotkę małego Szymka
image
image
czesc,

ja dzis zostawilam Blanke z opiekunka, bylam2.5h z nia i bylo ok, ale jak mialam wyjsc to placz i nic nie chciala zjesc, troche podlamalam sie, ale coz takie zycie...

w londynie leje i jest szaro i bardziej mnie to dobija, do tego wypralam firanki i cale podarly mi sie, i musze nowe kupic, a nastawilam na pranie reczne w prace, jakies tandetne byly
image

image
Salambo,gratulujemy!!!
image
image
Wooooowww!! Salambo gartulacje, ale fajnie :-)))))
image
Witam sie po bardzo dlugiej nieobecnosci i zycze wszystkiego dobrego w tym nowym roku.
A tobie Salambo serdecznie gratuluje narodzin synka,ale ten czas zlecial :-)
image

image
hej

Widziałyscie jak podrożało mleko?wasze pewnie tez?Np Bebiko o zeta ponad w biedronce ,ciekawe jak pampersy w rosmanie?????
image
Salambo gratulacje!!! Duuużo zdrówka i cierpliwości! A Szymka witamy po tej stronie brzuszka! Niech Ci życie lekkim i przyjemnym będzie!

Lidka może razem się wybierzemy - mi też się marzy deska. Próbowałam na początku ciąży i chętnie to powtórzę! A za nartami też tęsknie - jeszcze ze dwa latka i pojedziemy razem z naszą Milą.

A tak z innej beczki - czy któraś z Was cierpi z powodu migren?
Wabuziaczku, ja cierpie nadal, no biore mocne leki, typu paracetamol 500mg i raz przejdzie raz mam 3 dni wyjete z zyciorysu, najgorzej zawsze mnie lapie na weekend, ale to wynik stresu w pracy...moj kumpel mowil mi o terapii migrenowej Garsona czy cos takiego, LE MUSZE DOPYTAC...sorki za capsa

moj maz w lutym bedzie w Gda, i na przywidz wybiera sie na szlak, no i marzy z mloda tez szusowac, i chrzestny rowniez, ale to w norwegii...a pierwszy krok, to ja zapisalam mloda na kurs plywania i zaczynamy w niedziele, a ja chora , znow glos stracilam , a w pon do pracy buuuu
image

image
Nooow Przywidzu fajnie jest :-)
image
Warbuziaczku, ja właśnie od 6 stycznia mam kolejny dzień do tyłu :(
biorę divascan 3 razy dziennie 1 tabletkę, doraźnie przy wielkim bólu 2 razy pyralgin i ogólnie tylko przyćmiłam ból ( od 6 zjadłam już 1,5 opakowania pyralginu). dzisiaj boli mnie cała lewa strona twarzy(od głowy do policzka) i mam wrażenie, że ktoś chce mi wyjąć oko z oczodołu :((((

Salambo gratuluję :))))
Salambo, serdeczne gratulacje dla Ciebie i małego Szymka! :)

Moja coś moich obiadków nie chce jeść, a ze słoiczków wcina jak nic. Ciągle chodzi i mówi "mniam mniam" czyli jakby była głodna, ale jak patrzę na wagę Waszych maluchów to nie jest źle.
Bogosiaa, Twój Jaś jest rówieśnikiem Zosi a waży mniej, moja teraz to ok 11kg.. ale z wyglądu chudzinka jest.
Może nie ma się czym przejmować..
dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale założyłam własnie nowy wątek i już przepraszam, ale nie zmieniłam w tytule, że to część 66 - gapa ze mnie ;)
zapraszam tu: http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-65-t205562,1,130.html
image
do góry