Widok
MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3
Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.
Linki do poprzedniich:
MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl
MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html
Lista grudniowych mamuś:)
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
Linki do poprzedniich:
MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl
MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html
Lista grudniowych mamuś:)
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
Mi tez od czasu kiedy jestem w ciazy wykauja takie krostki swedzace.. nie jest ich duzo ale czasem wiecej czasem mniej..
podajcie mi prosze wymiary waszych maluchow glowke i kosc udowa zebym mogla sobie porownac:)
Do jakich ginekologow chodzicie ? gdzie jest dobry sprzet chcialabym pojsc prywatnie i zrobic usg bo szczerze mowiac moja ostatnia wizyta byla niesatysfakcjonujaca...
podajcie mi prosze wymiary waszych maluchow glowke i kosc udowa zebym mogla sobie porownac:)
Do jakich ginekologow chodzicie ? gdzie jest dobry sprzet chcialabym pojsc prywatnie i zrobic usg bo szczerze mowiac moja ostatnia wizyta byla niesatysfakcjonujaca...
Ja idę na usg w 12 tygodniu. Ale byłam już dwa razy i wszystko jest ok :)
Chodzę prywatnie do lekarza, ale zamierzam iść do invicty na 3d tylko nie wiem kiedy jeszcze
Chodzę do dr Jankowskiego i jestem z niego zadowolona, jest rzeczowy, nigdzie się nie spieszy, wytłumaczy i odpowie na wszystkie pytania.
Chodzę prywatnie do lekarza, ale zamierzam iść do invicty na 3d tylko nie wiem kiedy jeszcze
Chodzę do dr Jankowskiego i jestem z niego zadowolona, jest rzeczowy, nigdzie się nie spieszy, wytłumaczy i odpowie na wszystkie pytania.

Cześć Dziewczyny,
Ja tylko zaglądam na Wasz wątek jako gość, bo planowałam sobie grudniową dzidzię i bardzo się uparłam na poród jeszcze przed świętami. No, ale że ja sobie mogę chcieć, a natura swoje, więc urodzę Maluszka w sierpniu :) Też dobrze.
Pozdrawiam wszystkie grudniówki, u mnie większość osób w rodzinie jest z grudnia i są fantastyczne, więc macie naprawdę bardzo fajnie z Waszym terminem :)
Ja tylko zaglądam na Wasz wątek jako gość, bo planowałam sobie grudniową dzidzię i bardzo się uparłam na poród jeszcze przed świętami. No, ale że ja sobie mogę chcieć, a natura swoje, więc urodzę Maluszka w sierpniu :) Też dobrze.
Pozdrawiam wszystkie grudniówki, u mnie większość osób w rodzinie jest z grudnia i są fantastyczne, więc macie naprawdę bardzo fajnie z Waszym terminem :)
Ja też liczyłam po cichu troszkę inny termin na inny termin, jesienny ale cóż wyszedł grudzień:)
Moja córa jest z końca stycznia i jakoś nie wspominam tego zimowego terminu zbyt miło, było straszliwie zimno i siedziałam z córką długo w domu zanim wyszłam na pierwszy spacerek, mam nadzieję że tegoroczna zima będzie łagodna:)
Moja córa jest z końca stycznia i jakoś nie wspominam tego zimowego terminu zbyt miło, było straszliwie zimno i siedziałam z córką długo w domu zanim wyszłam na pierwszy spacerek, mam nadzieję że tegoroczna zima będzie łagodna:)
Cześć!
No ja też liczyłam na inny termin ;-). Ale nie wybrzydzam ;-).
Najbardziej chciałabym rodzić na wiosnę, żeby szybciej wyjść z dzieckiem.
Liczę na to, że skoro teraz była taka ostra i długa zima, to ta będzie łagodniejsza. Nie chciałabym siedzieć z dzieckiem parę m-cy w domu tylko. No ale zobaczymy jak to będzie.
No ja też liczyłam na inny termin ;-). Ale nie wybrzydzam ;-).
Najbardziej chciałabym rodzić na wiosnę, żeby szybciej wyjść z dzieckiem.
Liczę na to, że skoro teraz była taka ostra i długa zima, to ta będzie łagodniejsza. Nie chciałabym siedzieć z dzieckiem parę m-cy w domu tylko. No ale zobaczymy jak to będzie.
Dzisiaj miałam wizytę u lekarza. Widziałam mojego maluszka, wszystko ok. Powiedzcie dziewczyny jakie macie wyniki FT4? Ja mam 13,0 a norma jest 9,0-24,0. Moja lekarz ogólna(bo to ona robiła mi te badania ze względu na długi czas oczekiwania na wizytę u gin.) stwierdziła,że mam niedoczynność tarczycy. Mam już umówioną wizytę do endokrynologa na sobotę, żeby mnie zbadała. Ale tak się zastanawiam skąd taki wniosek skoro wynik mieści się w normie??? Jak tam u was napiszcie proszę.
trotka ft4 w ciazy powinno byc w gornej granicy normy, u ciebie jest w dolnej. to jeszcze wczesna ciaza, w miare uplywu czasu zauwazysz ze poziom ft4 bedzie spadal- dziecko bedzie "wyciagac" z ciebie hormon tarczycy i dlatego konieczna bedzie jego suplementacja.bardzo dobrze ze lekarka zlecila ci to badanie, rzadko ktory lekarz ogolny by zwrocil na to uwage- szacunek dla lekarki. pozdrawiam.
witam!
W końcu mam internet:) sama się martwię... dzisiaj idę na nockę... Próbowałam się dodzwonić do mojej położnej ale nie odbierała telefonu (nawet nie oddzwoniła) - dobrze, że ją zmieniam...
Za tydzień będę w Polsce idę do lekarza od patologii ciąży i mam nadzieję, że on mi wszystko powie co i jak...
W końcu mam internet:) sama się martwię... dzisiaj idę na nockę... Próbowałam się dodzwonić do mojej położnej ale nie odbierała telefonu (nawet nie oddzwoniła) - dobrze, że ją zmieniam...
Za tydzień będę w Polsce idę do lekarza od patologii ciąży i mam nadzieję, że on mi wszystko powie co i jak...
Ja czuję się doskonale, nie mam mdłości, spać już mi się tak nie chce i nie biegam tak często do kibelka.
Kolejne USG mam 21 czerwca i wtedy też lekarz sprawdzi, czy dzidzia nie ma wad wrodzonych. Jestem dobrej myśli i staram się nie stresować.
Ogólnie przyjęłam zasadę, aby cieszyć się każdym dniem, który mija bez złych dolegliwości.
Właściwie niewiele się moje życie zmieniło, ciągle pracuję, w domku wszystkie obowiązki wykonuję tak jak dawniej (tylko męża poprosiłam o mycie okien), właściwie gdyby nie wielkie piersi i rosnący brzuszek... no i brak okresu... trudno byłoby odgadnąć, że jestem w ciąży.
Staram się mniej stresować, z wielu spraw po prostu się śmieję - tak jest łatwiej i przyjemniej :)
Pozdrawiam Was Forumki bardzo optymistycznie i życzę dużo uśmiechów no i ... słoneczka :)
Kolejne USG mam 21 czerwca i wtedy też lekarz sprawdzi, czy dzidzia nie ma wad wrodzonych. Jestem dobrej myśli i staram się nie stresować.
Ogólnie przyjęłam zasadę, aby cieszyć się każdym dniem, który mija bez złych dolegliwości.
Właściwie niewiele się moje życie zmieniło, ciągle pracuję, w domku wszystkie obowiązki wykonuję tak jak dawniej (tylko męża poprosiłam o mycie okien), właściwie gdyby nie wielkie piersi i rosnący brzuszek... no i brak okresu... trudno byłoby odgadnąć, że jestem w ciąży.
Staram się mniej stresować, z wielu spraw po prostu się śmieję - tak jest łatwiej i przyjemniej :)
Pozdrawiam Was Forumki bardzo optymistycznie i życzę dużo uśmiechów no i ... słoneczka :)
Asienkaj nie martw się płeć nie jest aż tak bardzo ważna najważniejsze aby dziecko było zdrowe przyciśnijcie dziewczyny mocniej dłoń do brzucha na pewno każda z was poczuje dzidzię.A ja czuję jakby trzepotanie motyla takie bąbelki smyranie trudno określić,to nie są jeszcze typowe kopniaki.Prawdopodobnie szczupłe kobiety odczuwają szybciej ruchy(ja jestem szczupła)i też słyszałam że jak to chłopczyk to jest silniejszy i bardziej fika.
ach, jak ja się nie mogę doczekać tego pierwszego kopniaka...
Ja nie dostałam listu ze szpitala to oznacza, że dzidzia zdrowa i wyniki krwi są ok...
a czuje się chyba gorzej niż w pierwszym trymestrze... zmęczona jestem - ale nie wiem może to przez luteinę?
Wczorajsza nocka to byłą dla mnie istna tragedia - tak mnie głowa bolała, że aż płakałam z bólu i do tego jeszcze zwymiotowałam... Chcę w czwartek pogadać, że nie daję rady pracować na nocki i tak samo 5 zmian pod rząd też mi nie odpowiada...
Ja nie dostałam listu ze szpitala to oznacza, że dzidzia zdrowa i wyniki krwi są ok...
a czuje się chyba gorzej niż w pierwszym trymestrze... zmęczona jestem - ale nie wiem może to przez luteinę?
Wczorajsza nocka to byłą dla mnie istna tragedia - tak mnie głowa bolała, że aż płakałam z bólu i do tego jeszcze zwymiotowałam... Chcę w czwartek pogadać, że nie daję rady pracować na nocki i tak samo 5 zmian pod rząd też mi nie odpowiada...
Byłam dzisiaj na usg :) wszystko jest ok:) tylko szkoda ze odwrocila sie dupka i plecami i przewrocila sie tylko na chwilke :( niestety plci nie dojrzelismy musze poczekac jeszcze ... lekarz zmierzyl wszystko i jest dobrze:) termin mi sie przesunal na 8 grudzien ale zobaczymny jak to bedzie moze urodze szybciej moze pozniej ;)
Agusia - to dla Ciebie
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-uroda-w-ciazy/Co-znaczy-plamienie.html
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-uroda-w-ciazy/Co-znaczy-plamienie.html
Witajcie!Takie brudzenia w ciąży moga być skutkiem tworzenia się łozyska a bardziej jego wrzerania się w śluzówkę macicy...więc jeśli to tylko jednorazowy incydent bez pobolewania brzucha to myślę,że spokojnie...Ale jeśli będzie się powtarzać to zgłoś się proszę do lekarza badź szpitala na kontrolne badanie przez lekarza...
a jeśli chodzi o fryzjera to wszelkie zabiegi typu farba itp. lepiej robić po pierwszym trymestrze kiedy to zarodek jest bardzo wrażliwy
a jeśli chodzi o fryzjera to wszelkie zabiegi typu farba itp. lepiej robić po pierwszym trymestrze kiedy to zarodek jest bardzo wrażliwy
Oczywiście że wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności czytania z niego lekarza a nie od tygodni ciąży fakt im dalszy tydzień ciąży tym łatwiej rozpoznać płeć.Chodz niektórym wydawało się to niewiarygodne ja płeć mojego dziecka poznałam w 11tyg.Gdy byłam w 13 potwierdził że to chłopczyk mam uwiecznionego siusiaka na zdjęciu.To moje pierwsze dziecko i płeć nie była mi aż tak bardzo istotna ale cieszę się że już wiem.
Hej dziewczyny, ja też już w 14tyg.ciąży, czuję się wyśmienicie, żadnych obiawów ciążowych, tylko martwi minie w moczu glukoza, tsh co kolejny wynik to coraz niższy, mówią że może być niski tylko że u mnie już jest 0,09, zobaczymy co dalej, a w usg mam jakąś taśmę owodniową, także nie zawsze jest tak wesoło, ale Wam życzę aby każde wyniki były rewelacyjne.
Anka masz rację prawie każda z nas ma jakieś problemy które martwią.U mnie są to nawracające infekcje pochwy i ta nieszczęsna niedokrwistość lekarz przepisał mi specjalny preparat i zawsze w każdym przypadku trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.I za nas wszystkie trzymam kciuki aby nasze dzidzie urodziły się zdrowe.
Hej Babeczki! Jak tam się czujecie? Czy już ogarnął Was szał zakupów? Ja jeszcze nic nie kupiłam - ani jednej rzeczy, jakoś tak myślę żeby jeszcze z tym zaczekać, a Wy jak postępujecie? Ja już z trudem się hamuję - tyle pięknych ciuszków dla bejbików w sklepach :) Miłego dnia Forumki, dużo zdrówka!
Cześć mamuśki!
Ja za tydzień mam wizytę u dr ;-). Nie mogę się doczekać.
Muszę w tym tygodniu zrobić badania.
Czuję się ok. Raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie jest w porządku.
Nie mogę doczekac się ruchów synka. Przyciskać brzucha nie chce - boję się, że coś uszkodzę.
A zakupów jeszcze nie robię. Kupiłam tylko fajny dresik z Cubusa bo była mega przecena i grzechem byłoby nie kupić.
Ja za tydzień mam wizytę u dr ;-). Nie mogę się doczekać.
Muszę w tym tygodniu zrobić badania.
Czuję się ok. Raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie jest w porządku.
Nie mogę doczekac się ruchów synka. Przyciskać brzucha nie chce - boję się, że coś uszkodzę.
A zakupów jeszcze nie robię. Kupiłam tylko fajny dresik z Cubusa bo była mega przecena i grzechem byłoby nie kupić.
Hej Dziewczynki jeżeli pozwolicie to do Was dołącze :) Wątek podczytuje od samego początku ale wcześniej jakoś nie chciałam zapeszać ciąża zagrożona /wcześniej poronienie/, leki podtrzymujące itp. Ale teraz to już 14. tydzień i wierzę, że będzie wszystko dobrze :)
Termin mam na 3 grudnia :) dzisiaj byłam u lekarza i mały fikał tak że szok.
pozdrawiam wszystkie grudnióweczki
Termin mam na 3 grudnia :) dzisiaj byłam u lekarza i mały fikał tak że szok.
pozdrawiam wszystkie grudnióweczki
Witaj ja biorę luteine dopochwowo i jestem juz w 15 tygodniu i mam brać nadal!Generalnie jest tak,że bierze się ją do ok 12 tygodnia kiedy to rolę ciałka żółtego(tego co produkuje progesteron,którym jest Luteina)przejmuje łożysko,ale niektórzy ginekolodzy zalecaja ją brać do 16-17 tygodnia!Więc twój gin najwyraźniej uznał,że juz wystarczy!
Hej dziewczyny:) Ja już wiem co mi w brzuszku siedzi:) A jest to mała Hania:)
Gin powiedziała, że szyjką mam się nie przejmować - nie jest to bowiem typowe rozwarcie - bo mam tam pełno śluzu. Bądź co bądź powiedziała abym się tym nie przejmowała i kazała skontrolować szyjkę za miesiąc jeszcze raz...
Gin powiedziała, że szyjką mam się nie przejmować - nie jest to bowiem typowe rozwarcie - bo mam tam pełno śluzu. Bądź co bądź powiedziała abym się tym nie przejmowała i kazała skontrolować szyjkę za miesiąc jeszcze raz...
a ja dzisiaj się najadłam strachu , wczoraj miałam trochę nerwów i dzisiaj zobaczyłam że plamie , poszlam na izbe przyjęc akurat mial dyżur moj lekarz i cale szczescie , powiedział że dobrze że przyszłam , że wszystko jest dobrze widziałam maleństwo poruszające się i bijące serduszko także juz jestem spokojniejsza, powiedział że to mogą być stresy i przemęczenie , jestem na zwolnieniu , w poniedzialek akurat mam wizyte u niego i zobaczymy jak bedzie , ale najwazniejsze ze jestem spokojniejsza chociaz co sie naplakalam dzisiaj to juz moje , jestem dobrej mysli ,
Witajcie mamuśki!Ja właśnie dzisiaj wyszłam ze szpitala!W czwartek rano zaczęłam plamić więc nie zastanawiając się ani chwili spakowałam torbę i pojechaliśmy do wałbrzycha do szpitala!Jak ja się bałam,że z dzidzią coś się stało......,ale zaraz miałam usg i wszystko ok!Maluszek grzecznie fikał i z łożyskiem wszystko ok!Zostałam do dzisiaj biorę lutheinę,duphaston i spazmophen 3xdz no i plamienie się nie powtórzyło!!!!!!!!!!!!!!Ale co się strachu najadłam to moje!:-(
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Witajcie dziewczynki ponownie. Pozwoliłam sobie dopisać również nas na listę. :)
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Jak do tej pory wszystko było dobrze. Dzisiaj rano najadłam się sporo strachu na szczęście lekarz mnie uspokoił. Miałam straszne bóle podbrzusza i nasilenie migreny, która nie chce przejść już od 2 tygodni...:( Jednak już czuję się dużo lepiej, usłyszałam, że macica się rozciąga i stąd ten ostry ból. Leże w łóżeczku i do poniedziałku nigdzie się nie ruszam.
dziewczyny czy czujecie już ruchy malucha?? Mi się wydaje, że czuje mojego smyka od 3 dni :)
Pozdrowionka
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Jak do tej pory wszystko było dobrze. Dzisiaj rano najadłam się sporo strachu na szczęście lekarz mnie uspokoił. Miałam straszne bóle podbrzusza i nasilenie migreny, która nie chce przejść już od 2 tygodni...:( Jednak już czuję się dużo lepiej, usłyszałam, że macica się rozciąga i stąd ten ostry ból. Leże w łóżeczku i do poniedziałku nigdzie się nie ruszam.
dziewczyny czy czujecie już ruchy malucha?? Mi się wydaje, że czuje mojego smyka od 3 dni :)
Pozdrowionka
Oj, dobrze Ci asienkaj na zwolnieniu:)
Odpoczniesz na maxa:)
Ja zaraz do pracki zmykam, jeszcze tylko parę dni i koniec roku, ufff...odpocznę.
Ale we wrześniu chcę wrócic do roboty, bo w chacie uschnę z nudów, znając siebie.
A u mnie zaczyna się przeciąganie i bąbelkowanie, w brzuszku- z Jankiem dokładnie w tym samym czasie to miałam:)
Odpoczniesz na maxa:)
Ja zaraz do pracki zmykam, jeszcze tylko parę dni i koniec roku, ufff...odpocznę.
Ale we wrześniu chcę wrócic do roboty, bo w chacie uschnę z nudów, znając siebie.
A u mnie zaczyna się przeciąganie i bąbelkowanie, w brzuszku- z Jankiem dokładnie w tym samym czasie to miałam:)
położna napisala mi w karcie ciązy ze przewidywany termin porodu to 19 listopad , trochę chyba jej się pomylilo a ja nie zwrocilam uwagi, czy to ma jakies znaczenie nie chcialabym zeby sie sugerowali tym terminem przygotowujac mnie do porodu, jeszcze jest termin porodu wg usg mysle ze to lekarz wtedy stwierdzi termin i to bedzie dokladniejsze , ale nie wiem czy zwrocic jej uwage czy sie czasami nie pomylila ?
Oststnia miesiaczke mialam 26 lutego i mam 31 dni wiec jak wszedzie obliczam to wychodzi poczatek grudnia a tutaj taka rozpietosc ,
nie wiem co z tym zrobic ?
Oststnia miesiaczke mialam 26 lutego i mam 31 dni wiec jak wszedzie obliczam to wychodzi poczatek grudnia a tutaj taka rozpietosc ,
nie wiem co z tym zrobic ?
Cześć dziewczyny,
nie było mnie jakiś czas tu.
Mam do was pytanie
Dziś byłam u mojego lekarza na USG (12 tydz) i myślałam że to takie genetyczne będzie, że będzie coś mierzył czy coś. Okazało się, że tylko zerknął i powiedział że wszystko ok ( na szczęście).
Czy wy miałyście podobnie?
Czy może wam coś mierzyli, bo nie wiem co myśleć ;/
Poza tym, czy powinnam robić morfologię co miesiąc?
Miałam tylko raz a to koniec pierwszego trymestru ;/
nie było mnie jakiś czas tu.
Mam do was pytanie
Dziś byłam u mojego lekarza na USG (12 tydz) i myślałam że to takie genetyczne będzie, że będzie coś mierzył czy coś. Okazało się, że tylko zerknął i powiedział że wszystko ok ( na szczęście).
Czy wy miałyście podobnie?
Czy może wam coś mierzyli, bo nie wiem co myśleć ;/
Poza tym, czy powinnam robić morfologię co miesiąc?
Miałam tylko raz a to koniec pierwszego trymestru ;/

Ja robię morfologię i mocz co wizytę. Teoretycznie jeśli chodzi o usg to do 14 tc lekarz powinien wykonać szczegółowe badanie m.in. zmierzenie przezierności karkowej dziecka, serduszko, kość udowa, wielkość główki. Przynajmniej ja takie miałam w pierwszej ciąży a jutro idę właśnie na takie z tym,że u mnie z powodu wyjazdu robimy dopiero w 15 tc.
Asienkaj powiedz położnej,ze się pomyliła bo owszem zastosowała tzw.regułę Negelego do obliczania terminu porodu,ale zasada jest taka,że od pierwszego dnia ostatniej miesiączki odejmuje się trzy miesiące i dodaje 7 dni(jeśli cykle są 28 dniowe,a jeśli 31dniowe to jeszcze dodaje się 3 dni czyli u ciebie 10)a ona owszem odjęła 3 miesiące ale tez odjęła 7 dni(zamiast je dodać)nie biorąc pod uwagę 31 dni twojego cyklu w ogóle!!!!Tak więc powinno być 26 luty-3miesiące=26 listopad+10dni=6 grudzień
Cześć mamuśki!
Cieszę się, że u Was wszystko ok ;-).
Ja dziś o 19 mam wizytę i tak się zastanawiam czy będę miała też usg. Słyszałam, że nie na każdej wizycie się robi...a ja tak chcę zobaczyć mojego synka. Chyba poproszę dr żeby mi zrobił. No i zastanawiam się od kiedy robi się usg przez brzuch? Ja cały czas mam przez pochwowe. Mój mąż też chciałby zobaczyć maluszka.
A morfologię robi się co drugi miesiąc, chyba że lakarz zaleci inaczej ;-). Natomiast bad. moczu co miesiąc. Przynajmniej ja tak słyszałam.
Cieszę się, że u Was wszystko ok ;-).
Ja dziś o 19 mam wizytę i tak się zastanawiam czy będę miała też usg. Słyszałam, że nie na każdej wizycie się robi...a ja tak chcę zobaczyć mojego synka. Chyba poproszę dr żeby mi zrobił. No i zastanawiam się od kiedy robi się usg przez brzuch? Ja cały czas mam przez pochwowe. Mój mąż też chciałby zobaczyć maluszka.
A morfologię robi się co drugi miesiąc, chyba że lakarz zaleci inaczej ;-). Natomiast bad. moczu co miesiąc. Przynajmniej ja tak słyszałam.
a ja wczoraj przyuważyłam, że z USG termin porodu mam na 30 listopada...
Dobrze, że te plamienia się już nie powtórzyły...
Ja trochę się boję odstawić Luteinę... I nie wiem w końcu czy brać te witaminy czy nie, tym bardziej, że w Polsce kupiłam sobie witaminy, które mają podwójną dawkę kwasu foliowego...
Dobrze, że te plamienia się już nie powtórzyły...
Ja trochę się boję odstawić Luteinę... I nie wiem w końcu czy brać te witaminy czy nie, tym bardziej, że w Polsce kupiłam sobie witaminy, które mają podwójną dawkę kwasu foliowego...
Michałowa już właściwie możesz mieć usg przez brzuch!Ale jego jakość zależy od jakości aparatu usg!Ja miałam w szpitalu to było suuper widac a jak u gin(który ma dobrzy aparat to już obraz był nieco gorszya poza tym jeśli gin będzie chciał ci zrobić przez pochwę to nie ma przeciwskazań żeby twój mąż przy tym był!!!!!!!TYLKO mu wyjaśnij na czym polega badanie!Ja tak zrobiłam i mój był zachwycony dzidziusiem nie przerażając się że mam głowicę w pochwie:-)
Mój mąż wie na czym polega to badanie, bo już raz był przy nim, z tym że jeszcze w Gamecie, gdzie byłam za parawanem, a mąż widział tylko moje stopy na fotelu i monitor ;-). Ale i tak powiedział, że nie czuł się komfortowo z tym, że widział faceta między moimi nogami ;-))).
A teraz chodzę do innego lekarza, który badanie wykonuje na kozetce i jekby mąż chciał to zobaczyć, to musiałby być w moich nogach i centralnie wszytsko by widział. No i mój mąż powiedział, że nie za bardzo i że pewnie dla lekarza to też niezbyt komfortowe.
No nic, idzie dziś ze mną i będzie czekał przed drzwiami, a ja zapyatm co i jak i się zobaczy ;-). Mam nadzieję, że chociaż ja zobaczę małego, bo nie czują go i mam filmy ;-/.
Mar-chew, ja już dawno odstawiłam luteinę, ok miesiąc temu, stopniowo tak jak kazał dr. Ale miałam dobre wymiki progesteronu.
A co do witamin to sama nie wiem...Ja w sumie biorę od misiąca tylko żelazo+fol co drugi dzień i feminatal DHA czy jakos tak co drugi dzień - na przemiennie. Nic więcej, żadych witamin dodatkowy.
A teraz chodzę do innego lekarza, który badanie wykonuje na kozetce i jekby mąż chciał to zobaczyć, to musiałby być w moich nogach i centralnie wszytsko by widział. No i mój mąż powiedział, że nie za bardzo i że pewnie dla lekarza to też niezbyt komfortowe.
No nic, idzie dziś ze mną i będzie czekał przed drzwiami, a ja zapyatm co i jak i się zobaczy ;-). Mam nadzieję, że chociaż ja zobaczę małego, bo nie czują go i mam filmy ;-/.
Mar-chew, ja już dawno odstawiłam luteinę, ok miesiąc temu, stopniowo tak jak kazał dr. Ale miałam dobre wymiki progesteronu.
A co do witamin to sama nie wiem...Ja w sumie biorę od misiąca tylko żelazo+fol co drugi dzień i feminatal DHA czy jakos tak co drugi dzień - na przemiennie. Nic więcej, żadych witamin dodatkowy.
Hej dziewczyny jestem po wizycie i wszystko jest w jest w porządku:))))
Dzieciątko ma 94mm:) i rusza się jak szalone:) Cieszę się że zdrowo się rozwija, bo przyznam że się trochę martwiłam.
Co do płci niestety nie dało się nic zobaczyć bo małe było bardzo uparte i nic nie pokazało. Następna próba za 4 tyg;)
Dzieciątko ma 94mm:) i rusza się jak szalone:) Cieszę się że zdrowo się rozwija, bo przyznam że się trochę martwiłam.
Co do płci niestety nie dało się nic zobaczyć bo małe było bardzo uparte i nic nie pokazało. Następna próba za 4 tyg;)
Cześć dziewczyny!
Ja też wczoraj byłam u dr.
Maluszek ma już 10 cm (z nogami 16!) i waży 320 g. ;-) Także kolosik hehe.
Akurat sobie spał, bo był mało aktywny i nie chciał pokazać czy na pewno jest chłopcem ;-). Ale dla mnie to jest chłopak - czuję to i tyle ;-).
Ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo, rośnie i serduszko pracuje.
Wyniki ok i mam niczym sie nie przejmować.
Od początku ciąży przytyłam już 5 kg!!!!!!!!! Szok! Ale dr powiedział, że jest ok. No to się nie dołuję ;-).
Ja też wczoraj byłam u dr.
Maluszek ma już 10 cm (z nogami 16!) i waży 320 g. ;-) Także kolosik hehe.
Akurat sobie spał, bo był mało aktywny i nie chciał pokazać czy na pewno jest chłopcem ;-). Ale dla mnie to jest chłopak - czuję to i tyle ;-).
Ale najważniejsze, że rozwija się prawidłowo, rośnie i serduszko pracuje.
Wyniki ok i mam niczym sie nie przejmować.
Od początku ciąży przytyłam już 5 kg!!!!!!!!! Szok! Ale dr powiedział, że jest ok. No to się nie dołuję ;-).
Cześć dziewczynki cieszę się że u was wszystko ok.Ja mam wizytę za tydzien i wcześniej lekarz mówił że nie będzie robił usg tylko mierzył wody płodowe a ja poproszę go aby zrobił jednak usg już tak dawno nie widziałam dzidzi że stęskniłam się za nią.U mnie już w 13tyg. lekarz robił usg przez brzuch.Ale jak szybko teraz u mnie brzuszek rośnie z dnia na dzień coraz większy.
a ja sobie czasami myślę czy nie ywbrać sie do jakiegos waszego lekarza bo moj powiedzial ze za szybko zeby wiedziec plec a wy juz wiecie , moze polecicie jakiegos gdzie maja dobry sprzet ?
cieszylam sie ze przechodza mi juz mdlosci ale jak mąż wział orzeszki to odrazu wylądowalam w toalecie :) chociaz i tak przyznaje ze jest lepiej
ja narazie schudlam 5 kg od poczatku ciazy ale lekarz mowi ze tak moze byc a maluszkowi nie zaszkodzi bo ja najszczuplejsza nie bylam :)
wczoraj bylam w sklepie i nie moglam sie powstrzymac i kupilam dwa pierwsze ciuszki dla malenstwa , w kolorach neutralnych zeby nie bylo problemu jak bedzie chlopiec albo dziewczynka :)
cieszylam sie ze przechodza mi juz mdlosci ale jak mąż wział orzeszki to odrazu wylądowalam w toalecie :) chociaz i tak przyznaje ze jest lepiej
ja narazie schudlam 5 kg od poczatku ciazy ale lekarz mowi ze tak moze byc a maluszkowi nie zaszkodzi bo ja najszczuplejsza nie bylam :)
wczoraj bylam w sklepie i nie moglam sie powstrzymac i kupilam dwa pierwsze ciuszki dla malenstwa , w kolorach neutralnych zeby nie bylo problemu jak bedzie chlopiec albo dziewczynka :)
Hej Mamusie :) Zastanawiam się jak długo pracować, narazie czuję się idealnie więc nie w głowie mi zwolnienie i chciałabym popracować tak do 7 miesiąca, jeśli oczywiście zdrowie i samopoczucie pozwoli. A jak jest z Wami, pracujecie czy siedzicie w domku? Jak długo zamierzanie pracować?
narazie jestem na zwolnieniu ale tylko do konca tego tygodnia , pozniej wracam do pracy i chce pracowac tak dlugo jak zdrowie na to pozwoli bo w domu sie nudze , szczegolnie ze duzo rzeczy ktore robilabym normalnie ( np wieksze sprzatanie ) niestety odpada,
jakos mam przeczucie ze w brzuszku mam chlopca i tak bysmy bardzo chieli , oczywiscie co bedzie to bedzie , jakos szczegolnie zawiedzeni nie bedziemy , byleby bylo zdrowe,
jakos mam przeczucie ze w brzuszku mam chlopca i tak bysmy bardzo chieli , oczywiscie co bedzie to bedzie , jakos szczegolnie zawiedzeni nie bedziemy , byleby bylo zdrowe,
hej dziewczyny jak ja dawno tu nie bylam ile wiadomosci :) gratuluje wszystkim plci i tego ze wszystko jest ok :) ja bylam u lekarza i jak narazie tylko zelaza mam malo... i mam znowu robic badania krwi poraz 3 czy nie ma konfliktu serologicznego z dzidziusiem..
Ja za to czuje ze dziewczynka bedzie i juz powoli przekonuje do tego meza :)
Wizyte mam za miesiac i pani gin powiedziala ze sie dowiem juz kto w moim brzuszku mieszka :)
a i przytylam tek ok 5 kg.. w spodnie sie mieszcze ale nei zapinam wiec musze sie wybrac na zakupy bo juz brzuszek sie robi okragly :)
W jakich sklepach najlepiej kupowac??
Ja za to czuje ze dziewczynka bedzie i juz powoli przekonuje do tego meza :)
Wizyte mam za miesiac i pani gin powiedziala ze sie dowiem juz kto w moim brzuszku mieszka :)
a i przytylam tek ok 5 kg.. w spodnie sie mieszcze ale nei zapinam wiec musze sie wybrac na zakupy bo juz brzuszek sie robi okragly :)
W jakich sklepach najlepiej kupowac??
Hej!
No ja też pracuję i myślę, że do 7 miesiąca popracuje. A może jeszcze dłużej...kto to wie ;-). Zobaczymy.
Ja w zadne spodnie i sukienki nie wchodzę. Mam kupione 2 pary eleganckich spodni ciążowych do pracy, pozyczone jeansy i 2 pary rybaczek i musi mi to wystarczyć ;-).
A bluzki to kupilam sobie w Orsayu. Takie tunikowe, czy bombkowe w rozmiarze L, czyli luźniejsze. Myślę, że spokojnie na długo starczą.
A ciążowe rzeczy fajne są w CH Batory w Gdyni.
No ja też pracuję i myślę, że do 7 miesiąca popracuje. A może jeszcze dłużej...kto to wie ;-). Zobaczymy.
Ja w zadne spodnie i sukienki nie wchodzę. Mam kupione 2 pary eleganckich spodni ciążowych do pracy, pozyczone jeansy i 2 pary rybaczek i musi mi to wystarczyć ;-).
A bluzki to kupilam sobie w Orsayu. Takie tunikowe, czy bombkowe w rozmiarze L, czyli luźniejsze. Myślę, że spokojnie na długo starczą.
A ciążowe rzeczy fajne są w CH Batory w Gdyni.
Ja dziś weszłam na wagę i... +2,5 kg więc chyba jest to w normie, chociaż brzuszek mam ogromny jak na ten czas.
Wczoraj stałam w kolejce do kasy i zagadała mnie jedna Pani z dzidziusiem, który czarował mnie oczkami... :) i mówi do mnie ta Pani... uuu u Pani to już chyba końcówka !?! a ja na to: tak - końcówka trzeciego miesiąca :) to już druga osoba która myślała, że to ok. 7 miesiąc. Zastanawiam się czy to ok, że mam taki brzusio skoro na USG wyraźnie widać jedną dzidzię no i nie przytyłam jakoś strasznie dużo.
Wczoraj stałam w kolejce do kasy i zagadała mnie jedna Pani z dzidziusiem, który czarował mnie oczkami... :) i mówi do mnie ta Pani... uuu u Pani to już chyba końcówka !?! a ja na to: tak - końcówka trzeciego miesiąca :) to już druga osoba która myślała, że to ok. 7 miesiąc. Zastanawiam się czy to ok, że mam taki brzusio skoro na USG wyraźnie widać jedną dzidzię no i nie przytyłam jakoś strasznie dużo.
Witajcie dziewczyny:)
a ja polecam sklep w Alfie Centrum na Przymorzu "happy mum"
ciuszki nie są tanie, ale same zobaczcie jakie ładne :)
http://www.happymum.pl/
a ja polecam sklep w Alfie Centrum na Przymorzu "happy mum"
ciuszki nie są tanie, ale same zobaczcie jakie ładne :)
http://www.happymum.pl/
mnie troszkę przerażają ceny ciążowych ciuszków, np. zwykłe czarne spodnie na kant, w Orsayu czy Reserved są od 40 do 90 zł całkiem fajne. A takie same tylko ciążowe są dużo droższe. Ostatnio kupiłam zwykłą czarną ciążową ołówkową spódnicę w sklepie na hali w Gdańsku i zapłaciłam za nią 129zł - mogłabym mieć dwie za tą cenę :( nie uważacie że trochę przesadzają z tymi cenami?
no właśnie chciałam się tam przejść ostatnio - ale mi czasu nie starczyło... ja poluje na przeceny - swoje spodnie kupiłam za 10Ł a kosztowały 25:) jak się wkurzę to kupię na ebayu używane... tylko zawsze jest ryzyko, że nie będą pasować...
dziewczyny - czy czasami robi się Wam słabo? Ja dzisiaj miałam drugi raz taką sytuację;/
dziewczyny - czy czasami robi się Wam słabo? Ja dzisiaj miałam drugi raz taką sytuację;/
Tak, ceny są straszne. No cóż zarabiają na szczęściu ;-). Na dzieciach też sie zarabia. Przecież ciuszki dzieciece są strasznie drogie.
Ja kupiłam jedne spodnie ciążowe przecenione z 149 na 109 ;-). A drugie na targach brzuszek i maluszek za 120 zł. Jeszcze to przelknelam. Musze elegancko wygladac w pracy. Ciaza mnie z tego nie zwalnia.
Mar-chew, ja tak mam, że czasem rano robi mi się słabo. Zimne poty itd. No i muszę się połozyc i wtedy psozniam sie do pracy ;-). Na szczęście takie cos mam może raz na tydzien.
Ja kupiłam jedne spodnie ciążowe przecenione z 149 na 109 ;-). A drugie na targach brzuszek i maluszek za 120 zł. Jeszcze to przelknelam. Musze elegancko wygladac w pracy. Ciaza mnie z tego nie zwalnia.
Mar-chew, ja tak mam, że czasem rano robi mi się słabo. Zimne poty itd. No i muszę się połozyc i wtedy psozniam sie do pracy ;-). Na szczęście takie cos mam może raz na tydzien.
nie do końca poddusza.....
to chodzi o to,ze jak kobieta lezy dłuższy czas na plecach to ciężarna macica uciska żyłę główną dolną(w jamie brzusznej)i do dziecka i do mamy dochodzi troszkę mniej tlenu co powoduje mniejszy przepływ w pępowinie,a cięzarnej robi się duszno i może kręcić się w głowie....ale ma to raczej zastosowanie w większej ciąży tak pow.dwadzieścia parę tygodni!ALE TO NIE JEST TAK,ZE NIE MOŻNA LEŻEC NA PLECACH BO KRZYWDZI SIĘ DZIECKO!!!!!wystarczy tylko zmienic pozycję i wszystko wraca do normy!Najlepiej na lewym boku..
to chodzi o to,ze jak kobieta lezy dłuższy czas na plecach to ciężarna macica uciska żyłę główną dolną(w jamie brzusznej)i do dziecka i do mamy dochodzi troszkę mniej tlenu co powoduje mniejszy przepływ w pępowinie,a cięzarnej robi się duszno i może kręcić się w głowie....ale ma to raczej zastosowanie w większej ciąży tak pow.dwadzieścia parę tygodni!ALE TO NIE JEST TAK,ZE NIE MOŻNA LEŻEC NA PLECACH BO KRZYWDZI SIĘ DZIECKO!!!!!wystarczy tylko zmienic pozycję i wszystko wraca do normy!Najlepiej na lewym boku..
a mnie krzyz tez troche boli... uciska i wtedy mi konczyny dretwieja... dzisiaj w pracy sie dowiedzialam ze nei mozna za dlugo siedziec bo tez sie uciska jakas zyle... a ja mam prace siedzaca przy komputerze 7 h wiec nie wiem jak dlugo popracuje... zawsze myslalam ze lepiej jest siedziec w ciazy i sie pomylilam..
Hej dziewczyny,
mnie całe szczeście nie boli kręgosłup, staram się być w ruchu, bardzo dużo spaceruję, wykonuje też ćwiczenia dla kobiet cieżarnych, to pomaga, raz miałam takie dziwne uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu, brzuch mój dopiero się pokazał i zaczęłam ćwiczyc i tak jaby skóra się naciągnęła,ciężko to opowiedzieć, ale bóle kręgosłupa dopiero przed nami:)
Ciuszki ciążowe są drogie, ja proponuję lumpeksy, spodnie ciążowe dwie pary kupiłam po 2zł, i będą ok, resztę rzeczy dostał przepieknych od koleżanki całą siatkę, więc już o to się nie martwię:)
Zastanawiam się gdzie kupować akcesoria dla dziecka, buelki, smoczki itd. co polecacie, oczywiście żeby było tanio:)
mnie całe szczeście nie boli kręgosłup, staram się być w ruchu, bardzo dużo spaceruję, wykonuje też ćwiczenia dla kobiet cieżarnych, to pomaga, raz miałam takie dziwne uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu, brzuch mój dopiero się pokazał i zaczęłam ćwiczyc i tak jaby skóra się naciągnęła,ciężko to opowiedzieć, ale bóle kręgosłupa dopiero przed nami:)
Ciuszki ciążowe są drogie, ja proponuję lumpeksy, spodnie ciążowe dwie pary kupiłam po 2zł, i będą ok, resztę rzeczy dostał przepieknych od koleżanki całą siatkę, więc już o to się nie martwię:)
Zastanawiam się gdzie kupować akcesoria dla dziecka, buelki, smoczki itd. co polecacie, oczywiście żeby było tanio:)
mi się wczoraj udało kupić koszulkę nową za 4Ł razem z przesyłką... także byłam bardzo szczęśliwa:)
a w pracy zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 91/58 a puls koło 100 - nic dziwnego, że cały czas śpiąca jestem lub, że mi się słabo robi...
a najgorsze jest to, że przez przeprowadzkę straciłam jedną wizytę u położnej... do nowej przychodni nie mogę się zarejestrować póki nie dostanę rachunku na moje nazwisko ;/ a jak się większość prze internet płaci to skąd rachunek?
a w pracy zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 91/58 a puls koło 100 - nic dziwnego, że cały czas śpiąca jestem lub, że mi się słabo robi...
a najgorsze jest to, że przez przeprowadzkę straciłam jedną wizytę u położnej... do nowej przychodni nie mogę się zarejestrować póki nie dostanę rachunku na moje nazwisko ;/ a jak się większość prze internet płaci to skąd rachunek?
Ja jeszcze się wybieram pod koniec lata, jeśli się okaże że to chłopiec to będę jechała po ubranka, jeśli druga dziewczynka to po parę drobiazgów m.in mają prześliczne komplety pościeli do łóżeczka.
http://www.toysrus.co.uk/info/trubw_babiesrusss_catalogue.jsf?shop=BabiesRUs
http://www.toysrus.co.uk/info/trubw_babiesrusss_catalogue.jsf?shop=BabiesRUs
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Cześć dziewczynki napiszcie mi czy u was też bardzo powiększyły się piersi,ja jestem przerażona moimi.One są po prostu gigantyczne a to jeszcze na pewno nie koniec.Wcześniej nosiłam rozmiar75D lub 75E a teraz to może jakieś G nie znam dalszych rozmiarów.Powoli załamuję się tym moim biustem.Śmiesznie wyglądam niska szczupła a cycochy jak silikony.
ja też mam niestety spory przyrost biustu :)
miałam duży a teraz to poprostu ogromny :) kupiłam stanik na początku ciąży G a teraz to już chyba większy muszę , mąż mnie pociesza i mówi ze fajny duży biust :) tyle że ja jestem troche przy sobie wiec u mnie ten biust nie przeszkadza niby w niczym oprocz tego ze mi przeszkadza ze jest taki wielki :)
miałam duży a teraz to poprostu ogromny :) kupiłam stanik na początku ciąży G a teraz to już chyba większy muszę , mąż mnie pociesza i mówi ze fajny duży biust :) tyle że ja jestem troche przy sobie wiec u mnie ten biust nie przeszkadza niby w niczym oprocz tego ze mi przeszkadza ze jest taki wielki :)
Hej dziewczyny :)
Ja juz tydzień po odstawieniu luteiny trochę się stresowałam ale na razie oki. Teraz zaczynam zmniejszać ilość przyjmowania duphastonu - tak jak zalecił lekarz - i mam nadzieje, że będzie dobrze. Cały czas na zwolnieniu...
Agusia śliczny ten twój maluszek :) czy ta ostatnia fotka to w 4d?
Ja zdjęcia na razie nie wstawie bo nie mam gdzie zeskanować.
Mi też biust sporo trochę urósł ale z tego to akurat się cieszę:)
Ja juz tydzień po odstawieniu luteiny trochę się stresowałam ale na razie oki. Teraz zaczynam zmniejszać ilość przyjmowania duphastonu - tak jak zalecił lekarz - i mam nadzieje, że będzie dobrze. Cały czas na zwolnieniu...
Agusia śliczny ten twój maluszek :) czy ta ostatnia fotka to w 4d?
Ja zdjęcia na razie nie wstawie bo nie mam gdzie zeskanować.
Mi też biust sporo trochę urósł ale z tego to akurat się cieszę:)
Dziękuję:) Tak te ostatnie zdjęcie jest w 4D, próbował mój gin dojrzeć płeć, ale niestety się nie udało, może następnym razem:)
Co do biustu u mnie standardowo jak w poprzedniej o ok rozmiar z B na C także za bardzo nie ma się czym chwalić:) Chciałabym,żeby po ciąży troszkę był większy niż przed ale pewnie wróci do stanu początkowego niestety:(
Dziewczyny a może któraś z Was chciałaby odkupić ode mnie paczkę Duphastonu sprzedam za 25 zł. Odbiór na Morenie.
Co do biustu u mnie standardowo jak w poprzedniej o ok rozmiar z B na C także za bardzo nie ma się czym chwalić:) Chciałabym,żeby po ciąży troszkę był większy niż przed ale pewnie wróci do stanu początkowego niestety:(
Dziewczyny a może któraś z Was chciałaby odkupić ode mnie paczkę Duphastonu sprzedam za 25 zł. Odbiór na Morenie.
Ja też miałam już parę razy...chyba 5. Dlatego, że się długo leczyłam i starałam o dziecko i dla bezpieczeństwa miałam na początku co 2 tyg. Także od samego początku mogłam obserwować jak rośnie ;-).
A teraz zaczynam 5 miesiąc...szok! W ogóle śmiesznie liczy się wiek ciąży. Tak jakby z wyprzedzeniem.
A teraz zaczynam 5 miesiąc...szok! W ogóle śmiesznie liczy się wiek ciąży. Tak jakby z wyprzedzeniem.
pozwoliłam sobie otworzyc kolejny 4 wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-4-t168770,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-4-t168770,1,130.html