Widok
MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 4
Mamusie grudniowe cz 1
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl
Mamusie grudniowe cz 2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html
Mamusie grudniowe cz 3
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html
Lista grudniowych mamuś :)
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - chłopczyk
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl
Mamusie grudniowe cz 2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html
Mamusie grudniowe cz 3
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
póki co moja Hania to rodzynek:)
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
póki co moja Hania to rodzynek:)
witajcie dziewczyny :)
miałam ten sam problem ze skórą twarzy, tak sucha ze aż miejscami czerwona i podrażniona.
polecam niedrogi krem firmy "Ziaja" ważne aby miał napis Hydro (mój ma niebieskie opakowanie dla cery bardzo suchej i wrażliwej) a do tego kup sobie w rosmanie szczoteczke do mycia twarzy i myj codziennie z żelem do mycia buzi np. nivea. Tylko nie szoruj :) Delikatne okrężne ruchy.Mi pomoglo. powodzenia :)
miałam ten sam problem ze skórą twarzy, tak sucha ze aż miejscami czerwona i podrażniona.
polecam niedrogi krem firmy "Ziaja" ważne aby miał napis Hydro (mój ma niebieskie opakowanie dla cery bardzo suchej i wrażliwej) a do tego kup sobie w rosmanie szczoteczke do mycia twarzy i myj codziennie z żelem do mycia buzi np. nivea. Tylko nie szoruj :) Delikatne okrężne ruchy.Mi pomoglo. powodzenia :)
Witajcie dziewczyny!
Wczoraj zrobiłam porządki w mojej szafie. Spakowałam sie w trzy kartony, które może otworze za rok..Z dawnych ubran zostało 12 bluzek, 3 sweterki nowa ciążowa biała spódniczka i cienke ciążowe szare spodnie. Niewiele tego.Zwolniłam mężowi dwie półki i zmieściłam sie na kilku wieszakach....czas i pora na zakupy :)
Wczoraj zrobiłam porządki w mojej szafie. Spakowałam sie w trzy kartony, które może otworze za rok..Z dawnych ubran zostało 12 bluzek, 3 sweterki nowa ciążowa biała spódniczka i cienke ciążowe szare spodnie. Niewiele tego.Zwolniłam mężowi dwie półki i zmieściłam sie na kilku wieszakach....czas i pora na zakupy :)
ja już też mam trochę rzeczy ciążowych ale jeszcze przydałoby sie troche szczegolnie bluzek bo w spodniach jakos wychodze chyba :)
albo kupie pozniej jakos :)
musialabym tez zrobic porzadki w szafie bo juz sie nie mieszcze w stare rzeczy i tylko miejsca zajmuja :) a maz tez mialby przynajmniej luzik , wezme sie za to kiedys tylko zawsze cos ciekawszego znajde do roboty
albo kupie pozniej jakos :)
musialabym tez zrobic porzadki w szafie bo juz sie nie mieszcze w stare rzeczy i tylko miejsca zajmuja :) a maz tez mialby przynajmniej luzik , wezme sie za to kiedys tylko zawsze cos ciekawszego znajde do roboty
Ja również melduje się w nowym wątku. Jednak potwierdziło się, że mam niedoczynność tarczycy i biorę leki. Po usg genetycznym wszystko ok, ale powiem szczerze że jestem pełna uznania dla lekarza, że zobaczył coś na tym monitorze bo on pierwszej nowości to już nie jest... Ja chciałabym druga córeczkę, chociaż obojętna tak naprawdę jest płeć byle zdrowy był maluszek... Pozdrawiam
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Hej ja wczoraj byłam u lekarza wszystko ok na następnej wizycie lekarz będzie szczegółowo mierzył i oglądał dzidziusia.Już po raz trzeci lekarz potwierdził płeć.Ten mój maluszek za każdym razem bezwstydnie pokazuje siusiaka.Fajny taki maluszek aż by się chciało potrzymać go na rękach i przytulić.No jeszcze tylko 5 m-cy.
Super dziewczyny, że u Was wszystko ok i dzidziunie rozwijają się wzrorowo - oby tak było do końca i każda z nas cieszyła się z szybkich i bezbolesnych narodzin zdrowego maleństwa.
U mnie jutro drugie USG, zastanawiam się czy będzie możliwość stwierdzenia czy to synuś czy córunia :)
U mnie jutro drugie USG, zastanawiam się czy będzie możliwość stwierdzenia czy to synuś czy córunia :)
Kolejne usg za nami! Ale numer!
Moje dziecko zmieniło płeć! :)
Pan doktor powiedział ze w 99,9% to dziewczynka, pokazał mi wargi sromowe malej. Na chwilke sie uspokoiła i mozna bylo zajrzec miedzy nóżki. Bawiła się stópkami a potem ćamkała paluszka w buzi.
Moja pierwsza lekarka powiedziala ze dla niej na 100% to chlopiec a jak sie mysli to zje własny dyplom....(tylko że to było w ok 10 tygodniu ciąży, takze nie wiem jak mogla cos dostrzec...). Poszłam do niej pomiędzy wizytami u mojego obecnego lekarza, poniewaz od zawcze byla moim ginekologiem, ale na prowadzenie ciazy zdecydowalam sie na innego lekarza.
hihi chyba jej to powiem i życze smacznego:)
Żartuje dziewczyny, ale nie ukrywam ze nastawiłam sie na chłopczyka a szczególnie mój mąż.
No cóż, za 4 tygodnie najwazniejsze usg i sie przekonamy. Jak mam mężusiowi powiedziec hihhi liczył że przetrwa jego nazwisko? (w nas cała nadzieja). :)
A tak poza tym maluch dobrze się rozwija, ja czuje się dobrze (tylko migrene mam co kilka dni) i przytylam pół kilo. Troche malo ale lekarz powiedzial ze na wszystko przyjdzie czas.
Kurcze!! Ale się ciesze!! :)
Moje dziecko zmieniło płeć! :)
Pan doktor powiedział ze w 99,9% to dziewczynka, pokazał mi wargi sromowe malej. Na chwilke sie uspokoiła i mozna bylo zajrzec miedzy nóżki. Bawiła się stópkami a potem ćamkała paluszka w buzi.
Moja pierwsza lekarka powiedziala ze dla niej na 100% to chlopiec a jak sie mysli to zje własny dyplom....(tylko że to było w ok 10 tygodniu ciąży, takze nie wiem jak mogla cos dostrzec...). Poszłam do niej pomiędzy wizytami u mojego obecnego lekarza, poniewaz od zawcze byla moim ginekologiem, ale na prowadzenie ciazy zdecydowalam sie na innego lekarza.
hihi chyba jej to powiem i życze smacznego:)
Żartuje dziewczyny, ale nie ukrywam ze nastawiłam sie na chłopczyka a szczególnie mój mąż.
No cóż, za 4 tygodnie najwazniejsze usg i sie przekonamy. Jak mam mężusiowi powiedziec hihhi liczył że przetrwa jego nazwisko? (w nas cała nadzieja). :)
A tak poza tym maluch dobrze się rozwija, ja czuje się dobrze (tylko migrene mam co kilka dni) i przytylam pół kilo. Troche malo ale lekarz powiedzial ze na wszystko przyjdzie czas.
Kurcze!! Ale się ciesze!! :)
Fajnie że u Was wszystko oki :) ja wizytę mam w poniedziałek.
Dzisiaj jakoś dziwnie brzuch mnie pobolewa mam takie kłucia po lewej stronie jakby w jajnikacxh czy macicy nie wiem takie napinanie jakby...trochę się martwie :/ na razie wzięłam nospę i leże zobaczymy czy przejdzie?? miałyście może takie bóle??
Dzisiaj jakoś dziwnie brzuch mnie pobolewa mam takie kłucia po lewej stronie jakby w jajnikacxh czy macicy nie wiem takie napinanie jakby...trochę się martwie :/ na razie wzięłam nospę i leże zobaczymy czy przejdzie?? miałyście może takie bóle??
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Hej Dziewczyny,
Ja też mam często takie bóle ale przechodzi samo, staram się nie brać nospy. w ubraniach ciążowych już zaczęłam chodzić, są bardzo wygodne, zwlasza spodnie wszystko mnie cisnęło, dostałma całą siatke ciuszkow od koleżanki, także ma co nosić, a od kuzynki całą walizkę ciuszkow dla maluszka, cieszę się, bo mnie wydatków;)
Ja też mam często takie bóle ale przechodzi samo, staram się nie brać nospy. w ubraniach ciążowych już zaczęłam chodzić, są bardzo wygodne, zwlasza spodnie wszystko mnie cisnęło, dostałma całą siatke ciuszkow od koleżanki, także ma co nosić, a od kuzynki całą walizkę ciuszkow dla maluszka, cieszę się, bo mnie wydatków;)
No my już po USG - z dzidziunią wszystko ok, kość nosowa i przezierność karku ok. Dzidzia machała do nas rączkami i nóżkami, mąż aż się popłakał :) Niestety nadal nie wiemy jaka płeć.
Zastanawiam się czemu Pani doktor nie zalożyła mi karty ciąży? Czy Wy już macie? Kiedy zostały założone?
Zastanawiam się czemu Pani doktor nie zalożyła mi karty ciąży? Czy Wy już macie? Kiedy zostały założone?
Dziewczyny mam coś dla Was zobaczcie koniecznie:)
http://cmf-team.info/mamusiegrudniowe.html
Jakby któraś umiała to może uda się tą tabelkę wkleić bezpośrednio tak aby było ją widać bo ja aż taka zdolna nie jestem :(
http://cmf-team.info/mamusiegrudniowe.html
Jakby któraś umiała to może uda się tą tabelkę wkleić bezpośrednio tak aby było ją widać bo ja aż taka zdolna nie jestem :(
Spokojnie dziecko ma jeszcze bardzo dużo miejsca i czasami a wiem to z własnego doświadczenia ciężko coś poczuć. Ja kładę się zazwyczaj wieczorkiem trochę wcześniej zjem kilka kostek czekolady 9tak mi zalecił lekarz :))i wtedy ruchy są wyraźniejsze podobno w czasie spożywania słodyczy do krwi dostają się endorfiny i ruchy staja się bardziej wyczuwalne:) U mnie w każdym bądź razie działa :)
No to ja mam podobnie.....sa dni kiedy jak się położę i przyłożę rękę to czuję,a są dni kiedy cisza mi tylko odpowiada....a wtedy dramat bo zaczynam mieć różne myśli........a przecież jeszcze jest malutkie i nie zawsze można cośpoczuć.....ale ten lęk o NIE jest silniejszy:-(
ja juz wkraczam w 18 tydzień i mam nadzieję,że już niedługo poczuję ruchy tak na pewno:-)
ja juz wkraczam w 18 tydzień i mam nadzieję,że już niedługo poczuję ruchy tak na pewno:-)
hej dziewczyny jak mnie tu dawo nie bylo..
ile z was juz zna plec .. ja na usg ide dopiero w polowie lipca i mam nadzieje ze poznam plec bo juz chcialabym zaczac cos kupowac:)
niestety nie czuje zadnych ruchow moj maz wierdzi ze raz czul jak lezelismy ale juz pozniej nic nei czul wiec nei wiem.. tez chcialabym poczuc:(
a przytylam tez chyba ok 5 kg w sumie dokladnei nie wiem bo na poczatku ciazy sie nei wazylam..
ile z was juz zna plec .. ja na usg ide dopiero w polowie lipca i mam nadzieje ze poznam plec bo juz chcialabym zaczac cos kupowac:)
niestety nie czuje zadnych ruchow moj maz wierdzi ze raz czul jak lezelismy ale juz pozniej nic nei czul wiec nei wiem.. tez chcialabym poczuc:(
a przytylam tez chyba ok 5 kg w sumie dokladnei nie wiem bo na poczatku ciazy sie nei wazylam..
Hej dziewczyny ja też 5 kg na plusie :)
Dzisiaj byłam u lekarza w lux medzie /tam mam abonament z pracy / i mam jakieś zmiany na szyjce :( podobno w ciąży często się zdażają ale oczywiście się zdołowałam ...
Dziewczyny jak często robicie badanie moczu i krwi ja do tej pory robiłam co wizyte ale ta lekarka w lux medzie powiedziała że mocz i krew robi się 3 razy w czasie całej ciąży i teraz nie wiem ... a cholera tak to jest jak się chodzi do dwóch lekarzy każdy co innego i bądź tu mądry:/
Dzisiaj byłam u lekarza w lux medzie /tam mam abonament z pracy / i mam jakieś zmiany na szyjce :( podobno w ciąży często się zdażają ale oczywiście się zdołowałam ...
Dziewczyny jak często robicie badanie moczu i krwi ja do tej pory robiłam co wizyte ale ta lekarka w lux medzie powiedziała że mocz i krew robi się 3 razy w czasie całej ciąży i teraz nie wiem ... a cholera tak to jest jak się chodzi do dwóch lekarzy każdy co innego i bądź tu mądry:/
kurcze dziewczyny!! Dostałam dzisiaj mega zastrzyk dobrej energii!!
Od rana cos załatwiam, byłam również na długim spacerku z kolezanką. Na wszystko mam chęci i siłę. Nie mysle o bólu głowy a jak nie mysle to mija.
A na koniec spotkała mnie mila niespodzianka...:)
Robiałam zakupy w sklepie osiedlowym samoobsługowym i przy kasie przede mna były 4 osoby i pani kasjerka poprosiła mnie do przodu i skasowała poza kolejnością. Chociaż czułam się dzisiaj wyjątkowo dobrze to skorzystałam z tej ulgi ;)
Spojrzenie ludzi w kolejce - bezcenne! :)
hihi Brzucho już widać :)
Od rana cos załatwiam, byłam również na długim spacerku z kolezanką. Na wszystko mam chęci i siłę. Nie mysle o bólu głowy a jak nie mysle to mija.
A na koniec spotkała mnie mila niespodzianka...:)
Robiałam zakupy w sklepie osiedlowym samoobsługowym i przy kasie przede mna były 4 osoby i pani kasjerka poprosiła mnie do przodu i skasowała poza kolejnością. Chociaż czułam się dzisiaj wyjątkowo dobrze to skorzystałam z tej ulgi ;)
Spojrzenie ludzi w kolejce - bezcenne! :)
hihi Brzucho już widać :)
No więc jeszcze nie pamiętam wszystkich nicków i nie wiem komu dokładnie odpowieadam, mam nadzieję, że sie nie pomylę.
BlueBell - nam lekarz założyl kartę jeden 12 tygodniu, a druga lekarka dopiero w 17 tygodniu, bo wczoraj. Bo ja chodzę państwowo do przychodni i do lekarza ze szpitala w którym chcę rodzić.
Marchew, a która to ciąża, ja w pierwszej czułam ruchy dopiero od około 20 - 21 tygodnia, a teraz jestem w 17 tygodniu i też jeszcze nie czuję. Ale wczoraj byłam u lekarza i nic nie mówił, że to źle. Mamy jeszcze czas.
Agusia z tą czekoladą to ciekawe - muszę spróbować.
Justa 2684 - spojrzenie ludzi w kolejce bezcenne :D
17 tydzień - na wadze + 2
BlueBell - nam lekarz założyl kartę jeden 12 tygodniu, a druga lekarka dopiero w 17 tygodniu, bo wczoraj. Bo ja chodzę państwowo do przychodni i do lekarza ze szpitala w którym chcę rodzić.
Marchew, a która to ciąża, ja w pierwszej czułam ruchy dopiero od około 20 - 21 tygodnia, a teraz jestem w 17 tygodniu i też jeszcze nie czuję. Ale wczoraj byłam u lekarza i nic nie mówił, że to źle. Mamy jeszcze czas.
Agusia z tą czekoladą to ciekawe - muszę spróbować.
Justa 2684 - spojrzenie ludzi w kolejce bezcenne :D
17 tydzień - na wadze + 2
Ania 1979 - ja tez chciałabym wrócić we wrześniu, ale dyrekcja nalegała, a teraz 7 -lipca mam egzamin na mianowanego, więc może 8 pójdę i powiem, że wracam do pracy we wrześniu.
To już 17 tydzień - codziennie wieczorem, gdy kładę się do łóżka czekam na jakieś znaki od maleństwa - czasami mi się wydaje że coś czuję, ale wszystko jeszcze takie słabe, że pewności nie mam.
A teraz pytanko do wszystkich - strasznie boli mnie w pachwinach - właściwie non-stop. Prawa pachwina boli tak mocno jak chodzę, że aż kuleję. Najgorzej jest na schodach. Czy tez tak miałyście, czy to mogą być wiązadła??
To już 17 tydzień - codziennie wieczorem, gdy kładę się do łóżka czekam na jakieś znaki od maleństwa - czasami mi się wydaje że coś czuję, ale wszystko jeszcze takie słabe, że pewności nie mam.
A teraz pytanko do wszystkich - strasznie boli mnie w pachwinach - właściwie non-stop. Prawa pachwina boli tak mocno jak chodzę, że aż kuleję. Najgorzej jest na schodach. Czy tez tak miałyście, czy to mogą być wiązadła??
Ania 1979 - u mnie dzisiaj też ostatnia rada, ale ja jestem jeszcze w komisji rekrutacyjnej, więc pracuję do 8 lipca.
Aniu a czy bierzesz zwolnienie lekarskie na wakacje?? Nie wiem czy wiesz, ze jak weźmiesz to wydłuży Ci się czas z dzieckiem, bo po macierzyńskim musieliby oddać Ci jeszcze 6 tygodni za wakacje.
U mnie dyrekcja prosiła, żeby nie wracać we wrześniu, bo łatwiej im będzie zatrudnić kogoś od września, niż od listopada.
Marchew, nie przejmuj się wagą, ja wczoraj na wadze rano miałam 54,5, a dzisiaj 53,3. Wszystko zależy czy się poprzedniego dnia objemy.
Aniu a czy bierzesz zwolnienie lekarskie na wakacje?? Nie wiem czy wiesz, ze jak weźmiesz to wydłuży Ci się czas z dzieckiem, bo po macierzyńskim musieliby oddać Ci jeszcze 6 tygodni za wakacje.
U mnie dyrekcja prosiła, żeby nie wracać we wrześniu, bo łatwiej im będzie zatrudnić kogoś od września, niż od listopada.
Marchew, nie przejmuj się wagą, ja wczoraj na wadze rano miałam 54,5, a dzisiaj 53,3. Wszystko zależy czy się poprzedniego dnia objemy.
SBJ, wiem,że biorąc zwolnienie w wakacje,przedłuża mi sie macierzynski.
Już z tego skorzystałam:)
Teraz zastanawiam się, ponieważ zaczęłam staz na dyplomowanego i by mi przepadł:(..Także może być Lipton;/
Ale zobaczymy!
Mi dyrektor nic nie mówiło tym, czy wracać , czy nie, zresztą wolałabym wrócic, chociaż na te 3miesiące, bo umrę w chacie;(
Marchew- to nie jest dużo, myśle,że w normie.
Już z tego skorzystałam:)
Teraz zastanawiam się, ponieważ zaczęłam staz na dyplomowanego i by mi przepadł:(..Także może być Lipton;/
Ale zobaczymy!
Mi dyrektor nic nie mówiło tym, czy wracać , czy nie, zresztą wolałabym wrócic, chociaż na te 3miesiące, bo umrę w chacie;(
Marchew- to nie jest dużo, myśle,że w normie.
mój brzuszek też już nabiera kształtów tyle że ja zawsze byłam przy sobie i nie widać jeszcze że to ciąża ,
mi się dzisiaj w nocy wydawało że czuje jakby takie podszczypywania w brzuszku ale nie wiem czy już sobie nie wmawiam bo chciałabym tak bardzo poczuć maleństwo ,
już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza mam dopiero na 12 ale tak bym chciała znowu zobaczyć maleństwo :)
mi się dzisiaj w nocy wydawało że czuje jakby takie podszczypywania w brzuszku ale nie wiem czy już sobie nie wmawiam bo chciałabym tak bardzo poczuć maleństwo ,
już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza mam dopiero na 12 ale tak bym chciała znowu zobaczyć maleństwo :)
dziewczyny a czy wy też tak macie że brak apetytu, ja np nie mogę mięsa ostatnio , poprostu na obiad już tata mi robi to gołąbki to coś a ja nic poprostu najlepiej smakują mi zupy , mąż na mnie krzyczy że za mało jem ale ja poprostu się zmuszam , jem dużo owoców bo na nie mam ochotę ale boję się ze czegos maleństwu zabraknie
Witam , ja jeszcze nie wiem ile dokladnie przytylam ale miesiac temu to bylo +1,7kg zobaczymy w srode ile teraz przytylam . We wtorek poczulam jak by ktos do mnie pukal od srodka brzuszka, upewnilam sie u bratowej i okazalo sie ze to moj maluszek powiedzial do mnie '' halo mamo tutaj jestem'' niesamowite uczucie.
Te uszczypywanki i takie babelkowanie od środka,to maluch ruszający się:)
Ja mam mięsowstręt od początku ciąży, jem ostatnio sporo owoców, słodycze mi nie podchodzą , jak z Jankiem w ciąży, całe szczęście;)
W tej ciązy tak mi czas szybko leci, że szkoda mówić, nie wiem kiedy co i jak:)
Zabieram się za sprzątanko,miłego dziona.
Ja mam mięsowstręt od początku ciąży, jem ostatnio sporo owoców, słodycze mi nie podchodzą , jak z Jankiem w ciąży, całe szczęście;)
W tej ciązy tak mi czas szybko leci, że szkoda mówić, nie wiem kiedy co i jak:)
Zabieram się za sprzątanko,miłego dziona.
sodyczy też jakoś nie mogę czasami zjem loda ale też nie całego nawet najmniejszego bo nie mogę w siebie wcisnąć , a przed ciąża słodycze mogłam wcinać ile sie dalo , zupełnie inny apetyt :)
a to podszczypywanie to wlasnie myslalam ze to malenstwo czyli czasami czuje je nie codziennie ale czasami , narazie jeszcze malutkie jest :)
zobaczymy tylko na co ten apetety taki na chlopca czy dziewczynke :) tak bym chciała juz wiedziec
a to podszczypywanie to wlasnie myslalam ze to malenstwo czyli czasami czuje je nie codziennie ale czasami , narazie jeszcze malutkie jest :)
zobaczymy tylko na co ten apetety taki na chlopca czy dziewczynke :) tak bym chciała juz wiedziec
No powiem Wam, że ja apetytu też nie mam i to na nic! Zmuszam się codziennie aby coś zjeść, nic mi nie smakuje. A myślałam, że będzie odwrotnie.
Wczoraj pierwszy raz poczułam moje maleństwo! Przyłożyłam rękę do brzucha i poczułam takie miarowe ruchy, jakby bicie serduszka :) Wspaniałe uczucie!
Wczoraj pierwszy raz poczułam moje maleństwo! Przyłożyłam rękę do brzucha i poczułam takie miarowe ruchy, jakby bicie serduszka :) Wspaniałe uczucie!
Hej dziewczynki!Takie miarowe bicie jakby serduszka na naszych brzuchach to niestety nie serduszka naszych maluszków a nasze tętno z aorty brzusznej:-)a szkoda bo fajnie byłoby poczuć takie serduszko.....
co do cukrzycy to nie dostaje się jej od zjadania słodyczy...polega ona na zaburzonej gospodarce naturalnej insuliny w organiźmie,która ma za zadanie regulować poziom cukru we krwi.Wciąży jest ta gospodarka mocno obciazona i organizm nie nadąża z produkcją insuliny,wtedy oczywiście trzeba zastosować odpowiednią dietę cukrzycową a czasem konieczne są zastrzyki z syntetycznej insuliny........
co do cukrzycy to nie dostaje się jej od zjadania słodyczy...polega ona na zaburzonej gospodarce naturalnej insuliny w organiźmie,która ma za zadanie regulować poziom cukru we krwi.Wciąży jest ta gospodarka mocno obciazona i organizm nie nadąża z produkcją insuliny,wtedy oczywiście trzeba zastosować odpowiednią dietę cukrzycową a czasem konieczne są zastrzyki z syntetycznej insuliny........
oj przykro mi,nie chciałam ci odebrać tej radości.....mój mąż trż myślał,że to serduszko maluszka,ale niestety tak nie jest...
a co do ruchów to 14 tydzień to trochę za wcześnie...oczywiście maluszek już bryka,ale nie jest jeszcze na tyle silny,aby puknąć w ściankę macicy tak żeby czuć:-( normalnie ruchy zaczyna się czuc od ok 18-22 tygodnia ,ale istnieje odsetek kobiet,które mogą poczuc je wcześniej:-)
a co do ruchów to 14 tydzień to trochę za wcześnie...oczywiście maluszek już bryka,ale nie jest jeszcze na tyle silny,aby puknąć w ściankę macicy tak żeby czuć:-( normalnie ruchy zaczyna się czuc od ok 18-22 tygodnia ,ale istnieje odsetek kobiet,które mogą poczuc je wcześniej:-)
mnie boli trochę wyżej nad pachwinami - długo myślałam co to za bóle - bo nawet nie wiedziałam jak je opisać, aż w końcu sama doszłam do tego, że mnie mięśnie bolą... położna moja powiedziała, że to normalne... mięśnie się rozciągają i bolą...
a ja sobie posłuchałam bicie serduszka mojego maleństwa... super... :)
a ja sobie posłuchałam bicie serduszka mojego maleństwa... super... :)
HEJ DZIEWCZYNY WLASNIE ODKRYWAM WASZE FORUM TEZ JESTEM GRUDNIOWA MAUSIA 15 GRUDZIEN:) CHCETNIE DOLACZE DO WAS BO WIDZE ZE DUZO MOZNA SIE DOWIEDZIEC Z TAKIEGO FAJNEGO FORUM:) WCZORAJ DOWIEDZIALAM SIE WLASNIE ZE BEDZIE DZIEWCZYNKA:) I JESTEM W 7 NIEBIE:) ALE PANI DOKTOR ODKRYLA TAKZE NIEWIELKA TASME OWODNIOWA POWIEDZIALA ZEBY SIE NIE MARTWIC I OBSERWOWAC ZA 3 TYGODNIEMAM USG 3D TO WIECEJ SIE ZOBACZY CHYBA ZE SIE WCHLONIE! MAM TAKA NADZIEJE BO SIE JUZ BARDZO DENERWUJE POZDRAWIAM
Dzieki za odpowiedz ale wiadomo ze kazda mamcia sie denerwuje jak sie cos zaczyna zlego dziac ale mam nadzieje ze pojde za 3 tygodnie i juz nic niebedzie;] uspokaja mnie ze lekarka dosc doswiadczona z tego co mi wiadomo i mam do niej zaufanie nie przejela sie tym az tak bardzo o i tylko mowila ze bedziemy monitorowac takze trzymam kciuki:)
witam nową mamę i dopisuję do listy...
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
DD - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Aniak - 03.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Agus878 -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
DD - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
Ja chodzę do Invicty, super lekarka wiem z autopsji i z doświadczenia kilku znajomych i u niej będę robić, niedawno dwie moje koleżanki leczone u innych lekarzy prywatnych którzy nie robią 3d zostały również skierowane do mojej lekarki także myślę ze dobrze robi skoro inni lekarze ja polecają. A co do zapisów to nie wiem ja chodzę regularnie na wizyty także nie musiałam się specjalnie zapisywać, sama mi wybrała termin
Ja chodzę do Lux-Medu od wielu lat. Moją ciążę prowadzi dr Dorota Papińska-Stachowiak, ale dostać się do niej graniczy z cudem niestety :( Bardzo dobry i miły jest też dr Kijuć. Co do USG, nie wiem czy mają 3 i 4D. Do tej pory miałam robione tradycyjne. Zamierzam pójść na 4D prywatnie do dr Doeringa na Grunwaldzką, moja przyjaciółka bardzo go poleca.
A ja co dziwne w ciąży ale cudownie się czuje w te upały:) chyba powinnam sie w jakieś tropiki przeprowadzić:) ja wybieram się na wizytę w 20 tygodniu i spróbujemy zrobić to 3d jak a ja się malutka okaże za mała to wtedy w 23 tygodniu na następnej wizycie, trochę to za wcześnie ale później pani doktor idzie na urlop a nie chce iść do tej co ja będzie zastępować wiec jakoś tak wyszło, mam tylko nadzieję że wszystko dobrze i że ta wstrętna taśma owodniowa zniknie!!!
[url=http://www.suwaczki.com/]
[/url

Dziewczyny chciałam się zapytać tych z Was co wiedza już o płci maluszka jak sprawdziła Wam się ta tabelka? Wiem że na takie cuda trzeba patrzeć z przymrużeniem oka ale w pierwszej ciąży się sprawdziło i zastanawiam się czy sprawdzi się w drugiej. Tak dla zabawy podacie?
http://www.planujemydziecko.pl/Planowanie-ciazy/Planownie-plci-dziecka
http://www.planujemydziecko.pl/Planowanie-ciazy/Planownie-plci-dziecka
Mam pytanie do dziewczyn które chodzą do lux medu BlueBell i Ani 1979.
Ja na razie chodzę prywatnie i byłam na jednej wizycie w lux bo mam tam abonament i badania za darmo. Ale jakoś dziwnie tak podwójnie prowadzić ciąże :/
- dziewczyny czy jesteście zadowolone z prowadzenia ciąży w lux,
- zasatanawiam się jak to jest z usg czy robią tylko w tych konkretnych okresach czyli 12, 20 i chyba 32 tc ??? a co potem - prywatnie mam robione w zasadzie co wizytę i jestm spokojna ...
Ja na razie chodzę prywatnie i byłam na jednej wizycie w lux bo mam tam abonament i badania za darmo. Ale jakoś dziwnie tak podwójnie prowadzić ciąże :/
- dziewczyny czy jesteście zadowolone z prowadzenia ciąży w lux,
- zasatanawiam się jak to jest z usg czy robią tylko w tych konkretnych okresach czyli 12, 20 i chyba 32 tc ??? a co potem - prywatnie mam robione w zasadzie co wizytę i jestm spokojna ...
mi od polowy 3 miesiaca tak wywalilo brzuch ze moja bratowa myslala ze jestem conajmniej w piatym miesiacu. teraz jkby sie zatrymal w miejscu ni tak za szybko nie rosnie ale i tak juz zaczynam wygladac jak maly slonik :) z tabelki i z moich przeczuc wychodzi chlopak zobaczymy co powie usg juz sie nie moge doczekac, a jutro idziemy do lekarza mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Ja czuje bąbelkowanie od paru dni.
Co do LUxmedu- pewnie tak z tym USG jest, tylko w określonych tygodniach:przecież w gabinecie nie mają sprzętu, sama konsultacja i badanie;/
Lipka, bo prywatnie zawsze jest usg, na każdej wizycie.
Przy 1 ciązy,to już w ogóle chce się codziennie widzieć maluszka, a tu trzy razy tylko.
Będę za tydzień, spytam dokładnie o to.
Co do LUxmedu- pewnie tak z tym USG jest, tylko w określonych tygodniach:przecież w gabinecie nie mają sprzętu, sama konsultacja i badanie;/
Lipka, bo prywatnie zawsze jest usg, na każdej wizycie.
Przy 1 ciązy,to już w ogóle chce się codziennie widzieć maluszka, a tu trzy razy tylko.
Będę za tydzień, spytam dokładnie o to.
Jak byłam w UK to położna nie mogła się nadziwić że w Polsce usg wykonuje się tak często:) No ale to inna historia bo u nich wszystkie badania wyglądają dość dziwnie, np krew pobiera się w skrajnych przypadkach a tak badania są robione tylko z moczu. Badanie ginekologiczne tylko w szpitalu, co najwyżej położna zrobi tylko cytologię i na tym koniec. Także co jak co ale w Polsce opieka nad ciężarną jest uważam bardzo dobra:)
Ja jestem bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży w LuxMedzie. USG robię tak często jak zaleca lekarka, pierwsze miałam w 9 tc, drugie w 14 tc,a na trzecie jestem umówiona w 22 tc. Lekarka powiedziała, że to zależy od tego jak się rozwija ciąża i że zbyt częste robienie USG wcale dobrze nie wpływa na maleństwo. Badanie krwi i moczu oraz ciśnienie, cytologię miałam dopiero raz, ale to ze względu na to, że wyniki idealne.
Co do wielkości brzuszka...hmmm wyglądam na 5-6 miesiąc, choć na wadze przybyło tylko 2,4 kg.
Co do wielkości brzuszka...hmmm wyglądam na 5-6 miesiąc, choć na wadze przybyło tylko 2,4 kg.
Aniak, nie przejmuj się! Ja w 16 t.c. miałam już 5 kg do przodu. Teraz się nie ważę, bo nie chcę się stresować. Ale myślę, że już dużo nie utyłam, bo po ciuchach widzę, że jest podobnie. Zważę się za tydzień, czyli w 20 t.c. bo idę do lekarza. Wolę tylko na jednej - jego wadze się ważyć.
Nic na to nie poradzę, że tyję i nie zamierzam się tym za bardzo denerwowac/dołować. Chciałam bardzo zajść w ciążę, więc muszę liczyć sie z konsekwencjami. Trudno, ciało się zmienia. A po ciąży będę musiała sie za siebie wziąć i tyle ;-).
Nic na to nie poradzę, że tyję i nie zamierzam się tym za bardzo denerwowac/dołować. Chciałam bardzo zajść w ciążę, więc muszę liczyć sie z konsekwencjami. Trudno, ciało się zmienia. A po ciąży będę musiała sie za siebie wziąć i tyle ;-).
Hehe nie martw się i kup większe :) widocznie dzidzia tyle potrzebuje wiec jesz więcej:) ja narazie nic ciążowego nie kupiłam tylko jakieś dłuższe tuniczki i mam nadzieje ze lato przechodzę w getrach i dopiero na jesieni będę musiała się w jakieś spodnie zaopatrzyć chociaż nie spotkałam jeszcze żadnych ładnych ciążowych ciuszków, w większości to co widzę w sklepach to wielkie workowate ciuszki:/ i spodnie tez takie hmmm niezabardzo a gdzie Wy się zaopatrujecie albo planujecie zaopatrywać w ciuszki dla siebie?
[/url

Heheh, Marchew, to co ty za mikre spodnie ciążowe kupiłaś? ;-)
Ja myślę, że pochodzę w moich ciążowych do końca. Mam 2 pary eleganckich spodni do pracy (non stop w nich chodzę na zmianę), 2 pary rybaczków i getry 3/4 (do pracy się nie nadają). Bluzki typowo ciążowe mam tylko 2 i dostałam je w prezencie. A pozostałe bluzki to tuniki, czy takie luzniejsze bluzki a'la bombka, czy kimono to z orsay'a mam.
Aaa i mam jeansy od koleżanki pozyczone, ale są za duze i brzydko w nich wygladam. Ale czasem w nich chodze jak nie mam wyjscia.
Ja myślę, że pochodzę w moich ciążowych do końca. Mam 2 pary eleganckich spodni do pracy (non stop w nich chodzę na zmianę), 2 pary rybaczków i getry 3/4 (do pracy się nie nadają). Bluzki typowo ciążowe mam tylko 2 i dostałam je w prezencie. A pozostałe bluzki to tuniki, czy takie luzniejsze bluzki a'la bombka, czy kimono to z orsay'a mam.
Aaa i mam jeansy od koleżanki pozyczone, ale są za duze i brzydko w nich wygladam. Ale czasem w nich chodze jak nie mam wyjscia.
Witajcie ! Dawwwwnnnooo mnie nie było. Jestem już po ślubie po egzaminie dyplomowym i mogę w końcu cieszyć się ciążą w spokoju i zająć się moją dietą itd. Dzisiaj mam usg podpatrzyłam, że niektóre z Was już znają płeć swoich maluszków, szczerze przyznam, że mam na to nadzieję dzisiaj ale myślałam że to raczej nierealne. Jestem ciekawa jakie macie już brzuszki bo ja mam dość spory, na ślubie w sukience jakoś dało się ukryć ale w sukience na poprawinach było już bardziej widać i chwaliłam się swoim stanem na prawo i lewo:) Jak wasze samopoczucie? Ja czasami się martwie bo pobolewa mnie brzuch. Z tego całego zamieszania mam tydzień opóźnienia w usg i cała w stresie dzisiaj jestem. No nic buziaki Mamusie!
Ja również mam mało czasu na zaglądanie na forum.... Bujam się od lekarza do lekarza ;(. Jak nie z sobą, to z młodą... Walczę z niedoczynnością tarczycy. Wczoraj odebrałam wyniki i mam gorsze niż wcześniejsze zanim zaczęłam brać tabletki. Umówiłam się już do endokrynologa po mocniejsze leki. Także cały przyszły tydzień od poniedziałku do czwartku mam zajęty wizytami.... Może w przyszłym tyg. poznam już płeć maluszka? Pozdrawiam.
Asienkaj nie martw się ja także jeszcze nic ciążowego nie nosze i mieszczę się praktycznie we wszystko sprzed ciąży może oprócz obcisłych spodni tzn tez się w nie mieszczę ale nie mogę przecież brzuszka zcikać:) pytałam mojej pani doktor czy to ok ze brzusio mały i ze przybrałam dopiero kilogram i stwierdziła ze powinnam sie cieszyć i absolutnie sie nie martwic bo jak brzusio będzie chciał wyskoczyć to wyskoczy i nie ma reguły:)
[/url

Ja również nie mieszczę się już w spodnie sprzed ciąży.Marchew nie przejmuj się przytyłaś tyle co ja.Przez ostatni miesiąc przytyłam 3,5kg.Nie mam pojęcia dlaczego jem normalnie jak zwykle nie mam zachcianek bardzo dużo się ruszam nie wiem dlaczego tak się stało,chyba to ten mój masakrycznie ogromny biust tyle waży(jest ciągle w centrum zainteresowania nie brzuch tylko biust:)he he).
Gratulacje:) ja tez dziś miałam dodatkowe usg bo musiałam się upewnić co z ta taśma owodniowa i sie okazało ze nie mam sie na zapas przejmować bo jest umiejscowiona w takim miejscu ze nie zagraża dzidzi i nie mam czytać żadnych forów i informacji na internecie bo tam same najgorsze rzeczy piszą i straszą:)i moja dziewczynka mi jeszcze rączką pomachała na usg:)
[/url

Wczoraj byłam u gina bo od kilku dni mocno boli mnie brzuch w dole (prawie chodzić nie mogłam tak mnie "ciągneło") Pan doktor kazał mi zrobić badanie moczu i pokazać się. Po badaniu pan doktor powiedział ze maluszek ma się bardzo dobrze, ja mam bardzo dobre wyniki i wszystko jest ok. Macica się rozciąga naciskając na inne organy i to powoduję ten ból i tak będzie do końca ciąży mocniej lub słabiej.
Kurcze, nie jestem panikarą, ale boli tak mocno że czasem nie moge wstać z krzesła..
Ach! i potwierdził dziewczynke!! :)
Kurcze, nie jestem panikarą, ale boli tak mocno że czasem nie moge wstać z krzesła..
Ach! i potwierdził dziewczynke!! :)
Cześć dziewczynki.
Wczoraj zauważyłam delikatne plamienie dziś jest to samo trochę się denerwuję wcześniej nie miałam plamień.Wybiorę się jutro do mojego lekarza niech sprawdzi czy wszystko dobrze z dzidziusiem.Brzuch mnie też boli ciągnie i kuje.Tak sobie myślę czy to przypadkiem nie od przepracowania bardzo dużo chodzę.
Wczoraj zauważyłam delikatne plamienie dziś jest to samo trochę się denerwuję wcześniej nie miałam plamień.Wybiorę się jutro do mojego lekarza niech sprawdzi czy wszystko dobrze z dzidziusiem.Brzuch mnie też boli ciągnie i kuje.Tak sobie myślę czy to przypadkiem nie od przepracowania bardzo dużo chodzę.
Anka 165 mi jeszcze lekarka powiedziała ze macica z czasem będzie rosnąć i ta taśma może sie naciągnąć i przykleić do ścianek macicy także nie ma co sie na zapas denerwować tylko pamiętać o tym na każdym usg i oglądać może z czasem juz zniknie:) ja za 2 tygodnie ide na 3D mam nadzieje ze dokladnie zobaczymy co to tam jest a moze juz jej nie bedzie bo widze ze brzusio rosnie z kazdym dniem:)daj znac jak u Ciebie bedzie po usg
[/url

Teraz to już mogę powiedzieć że poczyłam konkretne ruchy małej. Wczoraj podczas meczu kibicowała razem z nami, kopnęła mnie w dłoń kilka razy taaaak mocno że aż odskoczyłam! :) Mąż od razu przyłożył głowę i dłonie do brzusia i dostał w policzek kopniaka hihi uśmialiśmy się do łez :)
Brzuch mi urusł o kolejne 3 cm w obwodzie w ciągu 2 tygodni. jest już naprawdę spory i trudno go już pomylić z fałdką tłuszczyku ;)
Mar-chew i asienkaj mamy już połowę ciąży!!:) Teraz już bliżej niż dalej do spotkania z maluszkiem!
asienkaj mamy nadzieję że dzisiaj lekarz wypatrzy co Twój mały Smyk ma między nogami (albo czego nie ma) :)
Brzuch mi urusł o kolejne 3 cm w obwodzie w ciągu 2 tygodni. jest już naprawdę spory i trudno go już pomylić z fałdką tłuszczyku ;)
Mar-chew i asienkaj mamy już połowę ciąży!!:) Teraz już bliżej niż dalej do spotkania z maluszkiem!
asienkaj mamy nadzieję że dzisiaj lekarz wypatrzy co Twój mały Smyk ma między nogami (albo czego nie ma) :)
sylwia, misica3 ma rację. Idź jak najszybciej do lekarza a jeśli nie może Cie przyjąć to do szpitala. Może to nic groźnego i miejmy taką nadzieję ale należy to sprawdzić.
Mi lekarz powiedział że jeśli zobaczę plamienia natychmiast mam sie do niego zgłosić lub podjechac do szpitala.
Mnie również mocno brzuch boliał kilka dni temu ale plamienia nie miałam.
Daj znaki co u Ciebie,
pozdrowonka
Mi lekarz powiedział że jeśli zobaczę plamienia natychmiast mam sie do niego zgłosić lub podjechac do szpitala.
Mnie również mocno brzuch boliał kilka dni temu ale plamienia nie miałam.
Daj znaki co u Ciebie,
pozdrowonka
jak lekarz dzisiaj mi nie powie czy będe miała chlopca czy dziewczynke to chyba pojde do innego lekarza , zobacze moze wtedy inny mi cos powie konkretniejszego :)
robimy remont w domu i mamy niebieska farbe kupiona do pokoju a moj maz wczoraj sie smial ze moze bedzie trzeba rozowa kupic :) i co teraz ma czekac z malowaniem :) oczywiscie zarty :)
robimy remont w domu i mamy niebieska farbe kupiona do pokoju a moj maz wczoraj sie smial ze moze bedzie trzeba rozowa kupic :) i co teraz ma czekac z malowaniem :) oczywiscie zarty :)
Cześć dziewczynki!
Sylwia - koniecznie idz do lekarza lub szpitala!!!
Ja idę do mojego dr w czwartek na godz. 19. Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że tym razem maluch będzie bardziej aktywny i będzie można dojrzeć czy rzeczywiście ma siusiaka.
W czwartek tez zaczynam urlop wiec sobie 2 tyg. odpocznę.
A moje dziecię już konkretnie mnie kopie. To jest cudowne uczucie! ;-)
Sylwia - koniecznie idz do lekarza lub szpitala!!!
Ja idę do mojego dr w czwartek na godz. 19. Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że tym razem maluch będzie bardziej aktywny i będzie można dojrzeć czy rzeczywiście ma siusiaka.
W czwartek tez zaczynam urlop wiec sobie 2 tyg. odpocznę.
A moje dziecię już konkretnie mnie kopie. To jest cudowne uczucie! ;-)
Sylwia ja tez plamiłam ale w 15 tygodniu i choć moja gin na 100% przyjęłaby mnie popołudniu to natychmiast pojechałam do szpitala bo gin pewnie i tak cię tam wysle......nie bój się bo ja też myślałam już o najgorszym jak zobaczyłam krew a na szczęście okazało sie ,że to nic złego......ale zawsze trzeba sprawdzić,,,,,
Sylwia koniecznie do lekarza trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze :)
Ale upał masakra ledwo można wysiedzieć :/
Dziewczyny umawiacie się już na usg połówkowe?? Ja zapisałam się na 22 lipca i to w sumie będzie 20 t i 6 dz i nie wiem czy to nie za wcześnie bo wszędzie czytam, że lepiej w okoloicach 23 tygodna :/
Ale upał masakra ledwo można wysiedzieć :/
Dziewczyny umawiacie się już na usg połówkowe?? Ja zapisałam się na 22 lipca i to w sumie będzie 20 t i 6 dz i nie wiem czy to nie za wcześnie bo wszędzie czytam, że lepiej w okoloicach 23 tygodna :/
Widzę, że nie tylko u mnie zmiany mieszkaniowe :) My w piątek odebraliśmy klucze do nowego mieszkanka - jestem cała w skowronkach pomimo upału. Teraz czaka nas remont i przeprowadzka, ale to dobrze, czas szybciej pobiegnie i może nie będę się skupiała tylko na rosnącym brzuszku. Trzymajcie się Dziewczyny i dużo dużo pijcie w te upały!
ja dzisiaj byłam u polskiego ginekologa. Moja szyjka się zamknęła... Lekarz sprawdził wszystkie organy i czy wszystko jest na swoim miejscu (pomierzył puls chyba w każdym możliwym miejscu ;P) i kazał się cieszyć zdrowo przebiegającą ciążą:) Zapisał mi również lekarstwa na zapalenie pęcherza... także wróciłam z Londynu bardzo szczęśliwa - do tego stopnia, iż pozwolę sobie założyć nowy wątek bo ten już się dłuży... ;P