Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 56 (95

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
12.07 (termin 28.06) Misikaii - córeczka Michalina, 3810 g, 58 cm, szpital w Wejherowie
15.07 (termin 15.07) malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
15.07 (termin 24.07) mama Wiktora - synek Wiktor, 2950, 55cm, Wojewódzki
16.07 (termin 11.07) kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
21.07 (termin16.07) Annia - synek Filip, 4060g, 56cm, SN, szpital Kliniczna
23.07 (termin 23.07) ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
29.07 (termin 09.08) Zośkaa - córeczka Aleksandra, 3230g, 49cm, Nordfjord sjukehus
29.07 (termin 09.08) malgo1981 - córeczka Natalia, 3540g, 58 cm szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 (termin 27.07) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
02.08 (termin 25.07) czarnakawa-córeczka Milenka, 4040g,55cm, szpital Wejherowo
03.08 (termin 21.07) sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
04.08 (termin 05.09) agusia1394 - synek Krzyś, 3250 gram, 56cm,Szpital Wejherowo, poród SN
5.08 (termin 2.08) Akacja 126 - syn Hubert 4315 i 62 cm, poród sn, Swissmed
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
6.08 (termin 30.07) pyziol67,synek Krzyś,3390g,55cm,Szpital na Zaspie
07.08 (termin 05.08) Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
13.08 (termin 17.08) Dzynka - synek Antoś, 3400 g i 56 cm
17.08 (termin 9.08) przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
19.08 (termin 20.08) 88malutka88 - córeczka Antonina, 3250g i 56cm, Wejherowo
21.08 (termin 18.08) Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
01.09 (termin 24.08) Anita25323 - córka Lena, szpital na Zaspie
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
09.09 (termin 29.09) Superbejbe - Larysa (3030g, 54cm) CC, Zaspa
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
19.09 (termin 23.09) Sylwa - córeczka Laura, 3080g, 52 cm, Szpital Wojewódzki
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do starego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=270589&c=1&k=160#fs
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe co z Zuzko i Anettkaboss. Dziewczyny, odezwijcie się, jak czytacie :)
image image
dzięki panna - tam nawet nie zaglądam. Czy tylko mi się wisza komp jak otweram długie wątki ???
Ja mam dziś wolny długi wieczór, Patrycja od 19 śpi - miała jedną drzemkę i to wcześnie. Także my przechodzimy już definitywnie na jedną drzemkę w ciągu dnia.

Mąż wyciągnął dziś ze strychu pchacza i o dziwo Pati wstała, złapała pchacza i poszła :)) nieśmiało i sztywno ale szła :P
image
image
Ja jestem!

Właśnie mogłyby się dziewczyny czasami odezwać...
imageimage
Widzisz jaka z Pati zdolna bestia:)
imageimage
Nyzosia ta dziewczyna od Miśki to z naszego forum jest?
image
image
Jeszcze się trochę gubię kto jest kto hehe :)
image
image
Tak i nie.
12.07 (termin 28.06) Misikaii - córeczka Michalina, 3810 g, 58 cm, szpital w Wejherowie
Parę razy pisała z nami na forum ale przyprowadziła ją do nas Ssabinka bo dziewczyny mieszkają koło siebie.
imageimage
Ok. Po prostu jej nie kojarze z forum a na spotkania przychodzi.

A ty Madziulka czemu Cię nie było?
image
image
No to Pati nadgania i to bardzo szybciutko:)

My dzis po obiadku bylismy u dziewczynek ktorymi sie opiekowalam. Wysciskana i wycalowana na maxa jestem:) jejku jak ja tesknie za nimi:( No i wypilam z ich mama sobie winko a kamil z ich ojcem otwieraja interes bardzo fajne mamy relacje:) Nie mialam dziecka normalnie:) jaki byl grzeczny nowe zabawki wozki lalki hehe do tego maja mlodego kotka to biegal za nim :) Mlodsza chciala isc do nas na noc:) to musialam jej obiecac ze zabiore ja do siebie ale na osowa:)

My tez przechodzimy na jedna drzemke ale dzis mial dwie bo rano wczesnie wstal a potem ta pierwsza drzemke jakos krotsza mial.
image
image
nasza dzis dzieki jednej drzemce poszla spac po 18 czeka mnie wstawaie o 5 ;)
no to super ! Pati dłługo nie poraczkuje - zamiast tego na dwóch nogach ruszy w świat :)
U nas jest jedna drzemka od dłuższego czasu ale za to taka 2 godzinna:) a dzisiaj poszła spać o 20:30.
imageimage
no co Wy, takiej sztywnoty to ja jeszcze nie widzialam, mąż chyba nagrał na kamerę. Trudno to nazwać chodzeniem :P nogi wyprostowane jakby kija połknęła :P zobaczymy jak będzie jutro.

Monika niestety ja pracuę od wtorku do czwartku, dlatego mnie nie było :( ale na paru spotkaniach byłam :)
image
image
My też mieliśmy dziś jedną drzemkę - od 12:00:-13:00. Ale to dlatego, że mały spał do 8:00. Po tej jednej drzemce padł po 19:00 wykończony. Na szczęście dla mnie całe popołudnie byłam w pracy. Ale zobaczymy, jak jutro wstanie o 6:00, to pewnie też będzie miał dwie drzemki.

Aśku - ja dziś dostałam bardzo dowcipny telefon od moje mamy, która aktualnie jest na Krecie, że u nich było dziś "tylko" 29 stopni, wrrrr

Karolkaw - powodzenia na egzaminie!!!

Mąż zrobił znów pizzę na kolację. Normalnie się wykończę od tych zapachów :-( Ja mam gotowaną kukurydzę, ech
image
akacja, powiedz mamie żeby zwiedziła : chrissi i elafonisi....widok taki ze nie da sie ogarnąć...zreszta mozecie laski sobie wygooglować:ppp

skreciło mnie teraz na myśl o Twojej mamie, wygrzewajacej sie tam!!!! ja jeszcze pamietam te 30 stopniowe upały, a tu....blada d***:)
image
Kiedy będzie ta akcja ciuchowa na przymorzu? Taka jak w APTECE.
Mówiła mi dziś Panna ale nie pamiętam.
image
image
jutro od 16
image
image
Ja dizsiaj siedzialam 3h u fryzjera hehe;) "Zaszalalam" i zrobilam sobie balejaz ale przeplatany tez kilkoma ciemniejszymi pasmami wiec mala zmiana jest:P
W sobote znowu impreza wiec jutro zakupy itp. Jakis szalony weekend nas czeka, bo w sobote wczesniej obiad urodzinowy mojej mamy, potem impreza nasza, w niedziele brat meza przyjezdza i wieczorem idziemy na koncert:)
Wiecie gdzie sa jakies fajne zajecia dla maluchow w gdyni? Chcialabym z Ami chodzic 1-2 razy w tygodniu na jakies zajecia muzyczne, zabawy z dziecmi itp
Madziulka a gdzie dokładnie?
image
image
Dzięki dziewczyny za bardzo miłe spotkanie. Fajnie tak pooglądać maluszki w tym samym wieku. Niby są bardzo podobne do siebie, ale jednak każde czymś innym się wyróżnia.
My w poniedziałek lecimy na krótkie, tygodniowe, wakacje do Hiszpanii, więc znowu nas nie będzie. Trochę się boję, jak mała to wszystko zniesie, ale mam nadzieję, że będzie dobrze.
Moja odkąd skończyła rok to ma jedną drzemkę. Niekiedy potrafi spać 2,5 godziny a nieraz wystarczy jej 30 min. Wstaje ok 8 rano, a chodzi spać ok 20-21. Myślę, że jest ok, tylko oczywiście budzi się w nocy na mleko, ale na razie mi to tak bardzo nie przeszkadza, więc nic z tym nie robię :)
image
Monika w klubie plastuś na przymorzu - tu masz więcej informacji http://forum.trojmiasto.pl/Szafa-Dzieciaka-w-Gdansku-wstepne-informacje-t269490,1,16.html
image
image
Dzięki Madziulka :)
Będę jutro więc do zobaczenia :)
image
image
Dziewczyny w poniedziałek i wtorek są darmowe zajęcia edumuzyki.

Warto się wybrać i sprawdzić ...

Pakujcie maluszki i jedziemy ;)

Zapisy na http://www.edumuzyka.pl
Aniaa a w Galerii nie ma zajęć dla maluchów?

Jak dobrze że dzisiaj piątek!!!
imageimage
W sobotę są jakieś, ale dla starszych dzieci. A w niedzielę jest tatrzyk, myślę, żeby się z Kostkiem wybrać.
A u nas gdzie nie spojrzę to każdy chory. Jakiś pożądny ten wirus, nie odpóści nikomu:)

Wczoraj oglądałam program "Ciąża z zaskoczenia" chyba tak się nazywał jeśli dobrze pamiętam. Wypowadały się dwie babki i ich mężowie, że nie zauważyli, że były w ciąży. Jak zaczęły rodzić to myślały, że to atak woreczka żółciowego. Aż nie dowierzałam, że coś takiego jest możliwe. Jak można nie zauważyć przez 9 miesięcy, że jest się w ciąży.Jedna babka była trochę grubsza i mówi, że mało przytyła i nie czuła ruchów dziecka, a no i jej mąż przeszedł wazektomię (tu jeszcze jestem w stanie uwierzyć). Druga, zaś była bardzo szczupła lekko powyżej 50 kg i mówiła, że nie miała prawie brzucha, przytyła tylko parę kilo. Podobno lekarz stwierdził, że mogło to być spowodowane tym, że dziecko ułożyło się pod żebrami. Wierzycie w coś takiego?????????
image
http://skrzynkawojaka.pl/4e7a276bbf260/

a ja myslam ze potym jak wczoraj mloda zasnela o 18 to dzis wstanie o 5 spala do 6:20 CUDDD :D
Hehe, takie rzeczy tylko w Ameryce :)

Aniaa, jest jeszcze Makaraka na Dąbrowie. Zajęcia dla dzieci powyżej 12 m. są w poniedziałki o 15.00
Mjakmama piwko wrzucone:D

Panna mój mąż to samo stwierdził :)
image
No widzisz, dzici jednak mają serce dla matki ;) Kostek za to obudził się w środku nocy, zaczął palcem pokazywać przedmioty i bić brawo. I generalnie chciał już wstawać. Spacyfikowałam go na szczęście szybko. A rano musiałam go budzić ;)
Ja też jak oglądam ten program to się za każdym razem zastanawiam jak to możliwe ale...znam babki co do 5-6 miesiąca nie wiedziały że są w ciąży (szczególnie te które mają nieregularny okres) i wiem że są tez takie babki po których na prawdę nie widać ciąży. tak więc może być i tak.
imageimage
Moja serca nie ma. parę razy się budziła a o 7 obudziła się z mega krzykiem!!! musiało się jej coś śnić...

A ja do niedzieli jestem sama - mąż płynie w rejs!!! słabo to widzę ale mam nadzieje że się nie utopi:)

Idzie ktoś jutro na targi mieszkaniowe?
imageimage
ja idem:D
nyzosia ja keyds czeso chodzilam na te targi ale od 3 lat tam wiecej firm ubezp i innych nei zwiazanych z budownictwem i mieszkaniami a ty bedize bedziesz co ??

Ja mysle ze mozna nie zauwazyc ciazy ale tych przypadkow jest malo np osby bardzo otyle z nieregularna miesiaczka naraz

dzieki za piwko
To prawda. ja kiedyś byłam - 2 lata temu na MTG i było ok ale ostatnio w Gdyni było beznadziejnie. Teraz powinno być ok bo jest dużo wystawców.
Tak ja idę:)
imageimage
ale pisze jak potluczona - same literowki i polykania
Edumyzka to za daleko, chce cos w Gdyni, musze sie zainteresowac tym na Dabrowie;)
U nas tez od paru dni jedna drzemka, ale chodzi spac przez to o 19 juz. Wczoraj sie jej drzemka przeicganela i miala dopiero o 14 poltorej godzinki i poszla spac troche pozniej bo 19.30 wiec jest ok:)
Martyna od dawna bez zmian wstaje po 7 o 9:30 i 16:00 drzemki i o 20:00 w łóżku.
Pamiętam że Kube około 18 miesiąca przestawiłam na jedną drzemkę i spał około 12 i z wiekiem coraz później (14, 15)
Teraz w przedszkolu o 13 drzemka.
Warto żeby dzieci spały jak najdłużej dla nas dobrze i dla nich też :)
image
image
Poczytałam na stronie makaraki i super brzmią te zajęcia dla maluchów! jeżeli jest tak jak piszą to wypas+ocena psychologa o dziecku. Tylko cholera o 15!
imageimage
Nyzosia ja sie chyba wybiore, wiec dam CI znac jak wygladaja;) A Twoja Mama z Hela nie moglaby chodzic?
W poniedziałki jest teściowa..zobaczymy może jakoś się zorganizujemy. idź i daj znać jak było:)
imageimage
Aniaa - ja też o tym myślałam, może razem się wybierzemy :)
Czesc dziewczyny.

Czy robicie jeszcze czasami spotkania w Gdańsku?
image
image
Muszę się poochwalić, dziś mój NIko zrobił pierwszy raz siusiu do nocniczka :) Ale się cieszę. Wczesniej jak go sadzałam to sie bał a dzis ładnie siedział.
Poza tym jakies 3 tyg zaczął chodzić i teraz juz prawie biega po domu. Wspina się na wszystkie krzesłą,kanapy, schodzi z nich i czasami zdarzy się mały upadek:)
Młodszy synek ma juz ponad 2 m-ce i zaczyna gaworzyc. A rosnie tak szybko, ze niedługo zmiesci się brata spodnie :) W 2 m-ce przytył prawie 3 kg.
image
image
O, Kiciuchna! Pisz, co u Ciebie, jak chłopaki? :) DO Gdańska już nie zaglądamy ale w Gdańsku - uwaga - otworzy się Klub Mam Gdańsk :) Na Morenie. Szczegóły niedługo, pewnie u nas na forum też. Napiszę Ci prv, jak będzie już wszystko wiadomo. (Te spotkanie będzie organizować taka nasza znajoma, nie my :)
Nooo Kiciuchna!!! Monika nam trochę poopowiadała co u Ciebie:)) ale czekamy na relacje od Ciebie:)
imageimage
Fajnie z tym klubem prawie pod domem moim :D
ooooo na morenia fajnie to moze zajrze bo mieszkam na morenie
zdjęcia wysłałam ;)

same kluby się otwierają ;) teraz ciesze się ze ja nie otworzyłam tego rodzaju działalności ;) a w jakim miejscu na Morenie ? tzn "centrum" czy tam gdzie nowe osiedla ?

my tez idziemy na targi mieszkań, podobno ma być dużo promocji

przede mną ostatni wolny weekend i wracam na studia po rocznej przerwie ;/ oj ciężko to widzę, nie wiem jak to wszystko pogodzę ;(

byłyście na dworze, strasznie zimno ;/
image
na początku moreny koło biedronki w domu kultury
No my z Moniką ostatnio sie zgadałyśmy, ze jesteśmy sąsiadkami z jednego bloku hehehe :)
image
image
Chętnie bym sie wybrała na spotkan ie do Gdyni ale z wózkiem w wersji double jest troszkę cięzko :) Sam wózek waży prawie 20kg do tego nastepne prawie 18 kg to dzieciaki wiec jest co pchac :)
image
image
jeju jak dzisiaj zimno masakra ale zapowiadaja kilka ciepłych dni od jutra...

Dzynka ni mnie juz katara zaczyna dopadać a małej juz z nosa nieleci ale ma katar taki że ledwo go z nochala można wyciagnąć
my właśnie wrocilismy od moijej babci i prababci:) a Marcela prapra babci:ppp okropna pogoda, ale nie pada wiec da sie przezyc...mysle co tu małemu dać na obiad i chyba mu nalesniki usmaze bo tak sie rozsmakował w grecji w nich ze hoho....

mam mały problem z młodym...kiedys trzeba było cichcem z chałupy uciekać...zeby nie widział ze wychodze...bo ryk! a wczoraj on jadł sobie nektarynki, babcia z nim siedziała...ja wyszłam cichcem po pomidorki i babcia mówiła ze ciągnał ja za reke po całym domu, wchodził do kazdego pokoju, a jak zajarzył ze mnie nie ma, to ją walną, odepchnął i poszedł pod drzwi wejsciowe...tam położył sie na podłodze i wył...nie dał sie podnieść z ziemi, czysta histeria...chyba musze czesciej wychodzić z domu, zeby sie przyzwyczajał...bo czeka nas masakra jakas!!!

kiciuchna, juz 2 mce ma maluszek? kurcze ale ten czas leci....oj poczekaj niedługo chłopaki beda razem Ci rozrabiać:)
image
Właśnie zobaczyłam jakiego byka strzeliłam, odpusci napisałam przez "ó" ehhh. Jakoś jak piszę na klawiaturze to więcej błędów robię.
image
Dzynka ja się nawet nie kapnęłam:)

Aśku no to niezły numer z tego Twojego młodego:) chyba teraz taki okres. młoda też zaczyna kumać że mąż czy ja wychodzimy do pracy i popłakuje.
imageimage
Mój zależy kiedy. Czasami wychodzę, a mały robi mi jeszcze papa, a czasami tak jak dziś jest płacz. Teściowa mówi, że płacze tylko chwilkę i zaraz go czymś zajmuje, więc luzzz.
image
nie, u nas to istna histeria, udobruchac go można tylko jakimś ciasteczkiem itp.

laski, aniaa, mjakmama i kto tam jeszcze kiedyś pisał o zupie....jak sie robi żurek??????????? krok po kroku plis:)
image
Aśku - wysłałam mamie twoją radę, ale nie wiem, czy skorzysta, bo to jest wyjazd służbowy i aż takiego luzu to oni tam nie mają :-)

Fajnie, że powstają nowe kluby. Mamy się organizują. Super sprawa.

W temacie mieszkania w sumie powinniśmy z mężem pojechac na te targi, hm... Muszę z nim pogadać.
image
Ja robię żurek na warzywach, boczku wędzonym, dodaje żur, przyprawy, czosnek, śmietanę i wsio. Do tego ziemniaki osobno z tłuszczykiem i jajo.
image
nie taki "diabeł" straszny:)
a swoja droga, fajny taki słuzbowy wyjazd:p
image
Jej poprzedni wyjazd był jeszcze lepszy, bo firma wysłała ich na Sri Lankę. Więc źle to oni tam napewno nie mają, to fakt :-)

A żurek to najprostsza zupa na świecie (osobiście uwielbiam) :-) Można też zrobić na kościach, czy kiełbasie, ale ja wolę boczek, bo wtedy żurek ma taki lekko wędzony posmak. Tylko po ugotowaniu wyciągam go, zanim wrzucę warzywa.
image
hej :)
pogoda bleee zimno wieje :/ no i od dziś mamy jesień ale podobno to będzie polska złota jesień :)

Patrycja jak zasnęła o 19 to wstała po 8 :))) ale o 6 obudziła się więc poszła jej zrobić mleka, po czym wpadła w taką histerię że szok, mąz ją pobiegł uspokoić, a tu nic, wziął ją na ręce a ta mu sprzedała pare ciosów jak kliczko adamkowi :P a jak dostała butle to spokój, bulta się skończyła a tu histeria znów ale dałam smoka i się uspokoiła. Musiała być mega głodna!!

Dziewczyny a czy Wasze dzieci ( przed chodzeniem) chodziły na niedziadka?????? ja mam niedzwiedzia w domu normalnie

Przebralam ciuchy młodej , ta mi właziła do szuflad, wszzystko rozwala i najlepsze że kurtka którą jej kupiłam przed urodzinami, mysląc że będzie na jej pierwszą zimę rozm 68 okazała się teraz dobra :P karzeł mały :)) także kurtka nam niepotrzebna. Potrzebuje jakiś dresików, spodni, bluz i jakieś rajtopy. No a na zimę buty ale to dopiero jak chodzić zacznie. Mam nadzieję że coś upoluję dzisiaj :)
image
image
Dziewczyny wysyłać totka, do wygrania 35mln:)))
Chyba bym zwariowała jakbym wygrała taką kasę.
image
asku ja zurek robie tak ze gotuje np biala na tym wywarze wloszczyzne dodaje zurek ziemniaki, jajko, majeranek i na koniec biala ktora wczesneij podsmazam bo lubuimy taka chrupiaca
akacja:
podaj proszę bardziej szczegółowy przepis na żurek :)
ja też poproszę o szczegółowy opis na żurek od a do z :))
image
image
ale taka na boczku tez dajesz Hubciowi????
no miało byc dla mnie od A do Z ale dziewczyny mysla ze to taka łatwizna ze kazdy da rade:p
image
Madziulka jakie to jest chodzenie na niedźwiadka?:))

Dzynka chyba kupie totka!!! ostatnio nie kupiłam jak było 20 baniek i w sumie dobrze:)
I na pewno byśmy zwariowały ze szczęścia! Gdzieś czytałam że większość osób traci te wygrane pieniądze w ciągu chyba 5 lat.
imageimage
woda sodowa uderza do głowy :) ja zawsze mówiłam że nie chcę byc bogata :P

Na niedzwiadka tzn jak niedzwiedz hehe nogi i rece wyprostowane :P
image
image
Na frankensteina:))) Hela tak chodziła na początku jak ją babcia prowadziła. teraz chodzi zupełnie inaczej.
Ale wczoraj się śmiałam bo Miska naszej klubowej koleżanki Justyny właśnie tak śmiesznie lata jakby miała sztywne nogi a sama zasuwa jak szalona.
imageimage
eeee nie ... nie na frankensteina tylko na niedzwiedzia - niedzwiedz rece i nogi ma na ziemi :P
image
image
Madziulka - Kostek tak chodzi od dwóch miesięcy.... I co? I NIC! ;) Raczkuje, bo jest mu szybciej, wcześniej częściej chodził na niedźwiedzia :)
image image
To jak chodzi? wyprostowane ręce i nogi na ziemi?? czyli na 4 łapach?
imageimage
i pupa do góry :)
image image
Aha. Tak to Hela chodziła dawno i bardzo rzadko.
imageimage
hehe tak na 4 łapach :P że tak je wygodnie, ja bym się połamała chyba
oczywiście większośc raczkuje ale tak też chodzi
image
image
moja nigdy tak nie robiła :)

Ehhh- jak fajnie że już weekend. Wreszcie można odpocząć :).
Szkoda tylko że cały weekend jestem sama :(. Mąż po autko jedzie- wreszcie wybraliśmy. Niestety sprzedają je kawałek drogi stąd:(, więc cały weekend straci na dojazdy.
Nieźle Nilkaa - a nie boicie się że na miejscu okaże się że to jednak nie to?

Ja też jestem sama z Helką w weekend i nawet mi z tym dobrze:) będziemy miały czas tylko dla siebie:))) i całe łóżko tylko dla siebie:))
imageimage
moj zurek
1. gotujesz biala
2. wyjmujesz biala do wywaru wloszczyzne wrzucam
3. dodaje zurek z butelki
4. dodaje majeranek
5. dodaje jajko i kielbase ktora wczesneij podsmazylam
nie boimy
Bo kuzyn z teściową już sprawdzili.
Był na dwóch przeglądach, wszystko sprawdzone, nawet zaliczkę wpłaciliśmy.
ja chyba będę musiała łóżko przestawić, bo się boję że mi wypadnie :(
Aaaa no git!

Ja mojej jak leży sama to kładę pana rurę (rogala do karmienia) i nie spada bo ma tendencję do pchania się tylko w jedną stronę - moją:) a jak śpimy same to położę jej pana rurę od strony męża. łóżka nie mam jak przystawić do ściany bo z jednej strony mam szafę a z drugiej okno:)
imageimage
Sorki, że dopiero teraz odpisuję. żurek pewnie już dawno gotowy :-) Ale mam urwanie głowy, mąż jest jeszcze w pracy, a zaraz wpadają znajomi na kolację. Jestem wykończona, musiałam sama posprzątać cały dom, upiec ciasto i zrobić kolację, a wszystko to z uczepionym do nogi Hubciem :-( dopiero usiadłam. Na szczęście wszystko gotowe.

Ja robię żurek podobnie do mjakmamy - najpierw gotuję boczek, najlepiej jakiś chudszy kawałek. Wyciągam go i wrzucam warzywa - w całości, wtedy wyciągam je i wykorzystuje do sałatki jarzynowej, albo drobno posiekane i wtedy zostają w zupie. Jak kto lubi. Jak warzywa zmiękkną dolewam żur i wrzucam ząbek, dwa czosnku. Ale tu tez trzeba uważać, bo niektóre żurki są bardzo niesmaczne. Doprawiam do smaku, majeranek też wrzucam. Gotuję i odstawiam. Gdy żur przestanie wrzeć, odlewam trochę żuru do szklanki, dodaje śmietanę, mieszam i wlewam do zupy. Nie gotuję, bo śmietana się może zważyć.
Do żurku można dodać jajo gotowane. Ja osobno gotuję ziemniaki, które polewam tłuszczem i skwarkami z boczku ;-)
image
My dzis mielismy ciezki dzien mloda sie przewrocila tak ze czesc dolnej wargi wyglada jak u murzynki taka napuchnieta i chyba musiala zaryc zebami w nia bo taka kreska nacieta.

Potem wyjela mi tabletke strepsils z torebki (cwaniara zamek umie obsluzyc) i polknela i na koniec okazalo sie ze ma odpaczona pipcie dosc mocno wrrrrrrrrrr
U nas jutro druga impreza wiec juz dzisiaj zrobilam czesc zakupow. A zaraz sobie z mezem robimy wieczor z winkiem;)
Dzisiaj nasz sasiad chodzil i zbieral podpisy pod petycje bo to osiedle Altus co tu buduje invest komfort sobie zalatwilo ze zamkna nasza droge z jendej strony:/ Nie wiem co im po tym, ale dla nas oznacza to ze musimy jezdzic naokolo i to duza strata czasu, kilka skrzyzowan ze swiatlami itp. Teraz jest tam remont i jest zamknieta ta czesc i juz sie wkurzam ze tak dlugo to trwa a chca na amen zamknac:/ Oficjalna wersja jest taka ze niby duzo wypadkow tam jest co jest totalna bzdura bo duzo wiecej ich jest z drugiej strony na redlowskiej... tylko nie wiem w sumie co im da to zamkniecie drogi?
hhehehe aniaa widze ze tez macie przeboje u nas sasiad ma jakies urzadzenei z gpec zamontowane i teraz przeszedl na gaz i chce tego urzadzenia si epozbyc a to by sie laczylo z tym ze kilka domkow w tym nasz by odcieli od gpec i sprawa w sadzie
akacja, ja tez lubie miec takie ziemniaczki osobno, nie myslałam ze ktoś tez tak robi:) ja czasem takie ziemnaczki tłuczone ze skwarkami mam tez do barszczu czerwonego:ppp zurek dopiero w poniedziałek robie żur...bo wiesz w weekend mąż gotuje:)))

udanej imprzeki, mam nadzieje, ze nie styrałas sie za mocno i dasz rade bawić gości:pp
image
mjakmamo:
właśnie czytałam wątek na temat szczepień odra, ospa różyczka i nie do końca zrozumiałam Twojej wypowiedzi ...
Bo raz pisałaś że nie szczepiłaś i nie zamierzasz ( w 2010), a potem że szczepiłaś (ale to już chyba o Emilkę chodziło) ...

Czyli chłopaków dopiero teraz szczepiłaś czy w ogóle nie?
nie szczepilam na sope i nie zamierzam :p a szczepilam na te po 13 mcu
chyba ze cos inaczej palnelam
Nilka w 13 miesiacu jest odra swinka i rozyczka, ospa jest dodatkowo.
cos mi sie watki poplątały to ze nie zamierzam to mialo byc o ospie
Ja też uwielbiam ziemniaki osobno z żurkiem czego mój mąż nie może pojąć do dzisiaj...twierdzi że nigdzie indziej się z tym nie spotkał:) odeśle go do Was:)

Mjakmama to macie dzień pełen wrażeń...

Moja młoda już śpi a ja nadrabiam zaległości w gotowych na wszystko.
imageimage
A co do ulicy to może muszą zwiększyć jej przepustowość z związku z duża liczbą mieszkańców i taki sobie wymyślili sposób.
imageimage
musze przyznac ze pierwszy raz slysze zeby jesc ziemniaki osobno:P moze kiedys sprobuje:P a mnie cos bierze:( od godz jakos drapie mnie gardlo:( ale dziwne ze tak nagle kurcze akurat na weekend yyyyy a w domu nic nie mam:(

mjakmama to nie ciekawy dzis Emilka miala dzien:( wazne ze zeby cale:) a jak po tabletce?
image
image
a ja obkupiłam małą , jej szafa zrobiłą się jesienna :)) Monika byłaś???

biedna Emilka, nasza jest taka ostrożna że sporadycznnie gdzieś walnie

ja też uwielbiam osobno ziemniaczki z skawarkami do zurku i barszczu czerwonego, ale mój mąż tego nie rozumie

a ja się dowiedziałam że moje wypłaty nie będa tak dobre jak miały być, mam ochotę urwać komuś łeb!!!

Nilkaa co kupujecie?my najdalej jechalismy do starogardu - tam są tanśze auta :P dalej bym juz nie jechala
image
image
po tabletce oki ona dziala odkazajaco wiec szkodliwa nie jest
Madziulka nasza ciagle ma otwarta buzie i jak upada na pyszczek to zawsze zebami w warge zaczepi i krew sie lej
święta idą :P http://galeria.trojmiasto.pl/Mikolaj-z-Lidla-wyprzedzil-listopadowe-znicze-95288.html?id_news=51638&pozycja=0#foto
a ja myslałam że najpierw znicze a potem mikolaje :))
image
image
jak fajnie, że są jeszcze ludzie co jedza tak jak ja:) moze juz nie usłysze od że dziwna jestem:ppp

niezle z tymi świetami, zaraz po pewnie wyskocza z serduchami na walentynki:p
image
Byłam w lidlu któregoś dnia i też zwróciłam uwagę na to że są kalendarze adwentowe:))))

Madziulka moja taka jak Twoja Pati - ostrożna:) oj chyba wrażliwce z tych naszych dziewczynek:)

Co do wypłaty to urwij łep temu kto Ci ją obciął:))))) nie cierpię takich akcji!!!

My ze starogardu aut nie kupujemy:)) z chojnic też nie:))
imageimage
nilkaa, co za auto kupiliście? chwal sie! ja jestem na etapie otomoto:)
image
bo tam sami handlarze :P wypacykowane samochody z naklejkami vip version , top design albo sporting :P ale nam akurat się udało - no moze oprócz pękniętego zbiornika do spryskiwaczy, nigdy się nie zepsuł, nie stanąl tak jak mój poprzedni - zawsze na największych skrzyzowaniach!! hucisko, grunwaldzka z słowackiego, morena rakoczego , kartuska z łostowicą - zawsze były moje!!!

tak to są wrażliwce :)
co do pracy - gdyby to było takie proste. Najchętniej to bym tu napisała, ale nie mogę :(
dobrze że już nie stoimy na targach bynajmniej weekend wolny :)
image
image
No właśnie sami handlarze - masakra:) mój B. zmieniał samochody jak rękawiczki i oczywiście zawsze trafił na jakiś ciekawy egzemplarz. z resztą mój pierwszy samochód też był bardzo ciekawy:))) ale teraz na szczęście się uspokoiliśmy i w końcu mamy jakieś rozsądne samochody a nie spod ciemnej gwiazdy:)

Madziulka co do pracy to współczuje bo wiem jakie to jest wkurzające i frustrujące...

Ja idę jutro na targi ale jako widz. dzisiaj za to wysłałam pół magazynu na MTG i do 18 w robocie siedziałam!!
imageimage
mój bączek spod ciemnej gwiazdy sprawuje się rewelacyjne tfu tfu tfu :P o wiele lepszy niż z salonu męża auto. SERIO!

Ja omijam targi i jedziemy do znajomych do starogardu :)
image
image
Właśnie dzwonił mój mąż z Helu i mówi że nieźle ich wywiało:))) zachciało mu się przygody:)))

zbieram się spać póki Helka śpi.
imageimage
a po co i czym on tam popłynął i chciało mu się w takie wietrzysko?? podziwiam :)
image
image
Madziulka jaką łupinką:) robi patent sternika i musiał popłynąć w rejs:)

Hela nie zna litości. 6:20 pobudka w sobotę to barbarzyństwo!!!!
imageimage
no to u nas troszke lepiej bo wstal 7.10 a Kamil juz byl na bulwarze wraca do domu zaczal sie odchidzac cwiczyc i biegac ciekawe na jak dlugo:P
image
image
Moja mama jest z mazur i tam wszyscy tak jedzą. Podobnie jak sałatę i mizerię na słono, nie na słodko jak na kaszubach. Może macie w rodzinie jakies wschodnie korzenie? ;-)

Dzięki Aśku :-) Oj, udała się imprezka, hehe
Znajomi przyjechali z dzieckiem, a ponieważ chłopcy ładnie zajmowali się sobą, postanowiliśmy, że dajemy im wolną rękę i zobaczymy kiedy padną do snu. No i o śnie nie było mowy. Hubcio wyglądał jak zombi, ale i dzielnie walczył do 23:00. Ech, imprezowicz nam rośnie na całego :-)

Ładna pogoda się dziś zapowiada dziewczyny! Coś trzeba zrobić.
image
mało znany model, raczej mało kto go widzi na drodze,
saab aero 9.3
Dobra, Nilkaa, jaki kolor i czy kombi czy nie ;)

Mjakmama - biedna Emilka, ale mam nadzieję, że szybciutko się zagoi :)

Sałata na słodko? FUJ! Mizeria na słodko? FUJ! ;) Mizeria tylko na słono, z cebulką :)

My się wybieramy na wycieczkę :) ale to po obiedzie. A wcześniej na plac zabaw i czekamy, aż F. wróci z pracy.
image image
panna Emilak wyglada jakby w dziaslo dostala - pamietam ze chlopaki zawsze kontuzje mieli tuz przed wizytami u lekarza

asku drażnisz tymi fotamiz Grecji wrrrrrrrrrrrrr ;) fajnie wam tam bylo
czarny, bardziej sportowy, ale dość duży
Eeee sałata na słodko jest ok. mizerie mogę zjeść i na słodko i na słono. a kiedyś jadłam mizerie z ogórków kiszonych! boże ale była pyszna!!!

A żurek z ziemniakami osobno jest z domu mojej mamy gdzie dziadkowie są z Lwowa więc może faktycznie to wschodni zwyczaj.

No Nilkaa to się nie dziwie że mąż pojechał daleko jak takie auto! wypas:) teraz będziesz z prędkością światła do domu wracała:)
imageimage
http://www.skrzynkawojaka.pl/4e7a276bbf260/
Pifko wrzucone:)
imageimage
dzieki
Mi też zadziałało :)
image image
Panna - a dokąd jedziecie? Podrzuć jakiś fajny pomysł na wycieczkę :-)
image
Dzisiaj gdzieś blisko, myśleliśmy o Rozewiu, Jastrzębiej. Jutro chcemy pojechać gdzieś dalej, rano na teatrzyk z młodym do GM, a później chyba do zmaku w Gniewie - jeszcze nie byłam :)
image image
No to pracowicie :-)
Też mam ochotę gdzieś się ruszyć, ale moje chłopy jeszcze śpią. Mam nadzieję, że nie obudzą się na obiad ;-)
image
Nyzosia:
to kojarzysz co to jest?
Bo ja pierwszy raz go na ogłoszeniu widziałam :), później jak wypatrywałam go to tylko raz widziałam w wersji cabrio
ja tez mieszkam na morenie ale na końcu niedaleko nowych osiedli i też w nocy często myszkują przy samochodach.... więc my postanowilismy oddać nasz na parking od pażdziernika wolimi nieryzykować bo w zeszłą zime opany gineły i wogóle...

u nas kolejny ząb się przebija i jest masakra...

u nas cała trójka zakatarzona ale oby tylko na katarze się skończyło mała wstała więc niedługo ruszamy do teściowej na obiad...

a ja sie dzisiaj załamałam i spłakałam bo moja mała to żywotna jest wszędzie włazi i się ciągle o coś uderzy i wogóle i zauwarzyłam że ma drugą górną jedynkę uczknięta masakra
malgo widzisz co dizecko to obrazenia nasza prawie zawsze jak mocniej sie wywroci to krew sie leje z dziasel lub warg ale zeby w calosci - czasami przewraca sie w miejscach gdzie w sumie nei powinna sie wywrocic ale zauwazylam ze lepiej jej sie biega na boso niz w abs lub zwyklych skarpetach - co do krzesel to jak wstajemy to wszystkie kladziemy na podlodze bo w wlazi na nie
hmmm mizeria i sałata to mi obojętnie...a rodzina tez ma wschodnie korzenie, bo babcia z która mieszkamy i de facto która mnie wychowywała pół swojego życia w Wilnie spedziła...i to ona tak nam zurek i barszczyk serwowała:)))

my z młodym rano bylismy na krótkim spacerku, bez wózka:)...zakupki w warzywniaku i mięsnym...a teraz młody śpi...a my sie lenimy:) brak mi pomysłu na popołudnie
image
podrzuccie linka jakie macie kombinezony na zime:)
image
asku ja kupilam spodnie na szelkach uzywane z kaapahla beda na 2 czy 3 zimy:P i chce kupic kurtke tez wieksza ktora mu posluzy na dluzej. A jedna mamy z tamtego roku jest jeszcze dobra.

Czy ktos z was kupuje wesola farme?
image
image
ja mam taki:
http://allegro.pl/kombinezon-coccodrillo-r-86-i1814794796.html

i z tchibo
Aśku,ja kupiłam używane spodnie na szelkach + używana kurteczka Coccodrillo. Wyszło mnie 70 zł z kosztami przesyłki. Spodnie są dobre, na kurteczkę jeszcze czekam. Nie wiem do końca, czy kolorystycznie się zgra, ale się nie przejmuje ;) Jak zobaczyłam nową kurtkę cocco za 173 zł to mi się serce zatrzymało ze stresu ;)
image image
no ceny kosmiczne a te spodenki w sklepie 170zl ale nie z tej kolekcji nowej oczywiscie ale wygladaja jak nowe:) a szelki potem mozna sciagnac
image
image
ssabinka ja kupuje mowisz o tek ksiazce ze zwierzetami??
prenumerujemy ja
ja kupiłam coccodrillo rok temu za jakieś 50 zł - z ceną oryginalną 180 czy 190 chyba
Pierwsze zajęcia edumuzyki już w najbliższy poniedziałek i wtorek:

http://www.edumuzyka.pl/

Zapraszamy :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czy w sklepach sa buty zimowe juz i czy widzialyscie w tym stylu tzn grube futerko i na rzepy a nie na zamek http://allegro.pl/sk-sniegowce-produkt-polski-r-22-14-5cm-roz-ciemny-i1822342806.html
Ja się zabrałam wczoraj wieczorem za gotowanie i zrobiłam rosół i gołąbki :)

Madziulka nie byłam na ciuszkowaniu w Plastusiu bo mąż późno wrócił a samej z dzieciakami tłuc się autobusem to masakra.
Następnym razem.

Uśmiałam się na maksa z tego chodu na niedzwiedzia i frankensteina :)))

Martynka ma dziś mały katerek mam nadzieję że do jutra jej się nie pogorszy. Jeśli nie to będziemy na basenie. A Wy dziewczyny, będziecie?
image
image
Ja jeszcze nie myślę o kombinezonach ale chciałabym używane na allegro kupić a dla Kuby może w decathlonie kurtkę jakąś?
Mam jakieś dwa kombinezony od kuzynki po córci ale obawiam się że za małe będą bo ona drobniutka.
image
image
My będziemy na basenie na pewno, bo tydzień temu byliśmy na wagarach.

Co do spędzenia weekendu, to byliśmy dziś na tych targach Dary Ziemi w Kolibkach. Było naprawdę super. Nie wiedziałam, że to się cieszy taką popularnością. Ludzi mnóstwo, na scenie grają prawdziwe ludowe zespoły, można sobie w ognisku upiec kiełbasę, no i jest mnóstwo stanowisk z naturalnym jedzeniem. My kupiliśmy miód, wędzony schab, chleb, sery. Palce lizać :-)
image
Ja kombinezonu też nie mam. czekam na zimę i wtedy zobaczę jaki i jaki rozmiar.

Byliśmy na targach - nic nowego nie było. no może domy w baninie za 400 tysi. widze że tam wszyscy mają jedną cenę za dom - 400 tysi:)

Potem byłam z mamą na obiedzie w fajnej knajpce w jelitkowie. mieli super kącik dla dziecka. lubię takie knajpy. a najlepszy był kelner - ja coś mówiłam że młodej coś do jedzenia muszę dać a on do mnie: może frytki z kechupem:))) prawie padłam ze śmiechu:)) ostatecznie zjadła moją solę:)

Potem byłam z młodą w realiu i kupiłam jej samochodzik. wiecie jak fajnie się nim bawi. jeździ i mówi brum brum:)))

Nilkaa samochód znam bo ja obcykana w samochodach jestem:)))
imageimage
Samochody fajne sa:) Fifi od dluzszego czasu jezdzi autkami po domu po scianach wszedzie gdzie sie da i tez brum brum az caly opluty jest:)

mjakmama tak wlasnie o te mi chodzilo. My mamy 1 i 2 zapomnialam o 3 i teraz nie wiem czy zamawiac prenumeraty od tego nr czyli 3. A masz zamiar caly czas zamawiac? szkoda ze to az 40zl miesiecznie a ma byc tego 60. Czylo ok 1200zl
image
image
ssabinka niby w prenumeracie taniej ja mam nr 3 i 4 bo zamawialam od 1 i 2 ale mieli obsuwe z tymi numerami bo w prenumeracie miala byc mata i teraz czekam na 1 i 2
przy 5 chyba numerze ma byc poduszka a przy 10 w prenumeracie plecaczek
wiesz dla mnie te 40 zl to do przelkniecia bo ksiazeczki sa super poza tym ja duzo na ksiazki wydaje wiec spoko ;)
ssabinka jeszcze jedno z prenumeraty w kazdym momencie mzoesz zrezygnowac :0 i wysylka darmowa w prenumeracie
ale mam lenia - nic zupełnie mi się nie chce ...

Poza tym nie lubię jak męża nie ma na noc :(.

Na szczęście Elizka ładnie zasnęła, więc mam spokój. Mogę nic nie robić.
no wiem ze fajne bo mamy 1 i 2:) ale one byly tansze jedna 5zl druga 15zl a wlasnie w prenumerayach wychodzi 20zl a ma ich byc 60!!!!!! troszke to wciaga:P bo jak sie zacznei to ciezko bedzie skonczyc hehe a figurki tez super maja
image
image
troche mi ciezko uwierzyc ze 60 - gdzie o tym czytalas bo w sumie oni nie wymysla az tylu wiejskich zwierzatek itp mi sie wydaje ze max 10-15 bedzie bo w sumie o tych nagrodach dla prenumeratorow jak pisali to tylko do 10 numeru wiec po 10 mozna zrezygnowac
jak znam tego wydawcę to dojdą do 60 :P - a my będziemy się uczyć jakie zwierzątka także mogą się na farmie pojawić :P
mnie też sie nic nie chce..........cały czas mi zimno...i chyba jeszcze nadal duchem jestem w mojej ukochanej Grecji....:/
akacja, jak się przestawiłas na nasz klimat po słonecznych Włochach?????

aha, moje dziecko samo chodzi...i to nie pare kroczków jak w grecji...tylko śmignął pół bulwaru i obleciał plac zabaw na plazy!!!! szedł za reke jak zawsze i nagle sie puścił i poszedł:DDDD no i nie chciał już iść za rączke wiecej...na koniec jeszcze mi spierdzielał:)))
image
hmmm poza tym prenumerate mozan zamowic od 9 nr wiec pewnie nei wiele wiecej bedzie
mjakmamo:
przeczytaj FAQ - pytanie pierwsze :P
60 ma być :)
http://www.wesolafarma.pl/faq.php
Aśku no to super!!!!! teraz się zacznie:)

Moja dalej ostrożna z chodzeniem ale też puszcza się coraz dalej i częściej. ale ona do wszystkiego musi dojrzeć:))))

Ja też dzisiaj w nocy znowu sama. Helka też już śpi a ja dalej będę nadrabiać gotowe na wszystko.

Aśku a na pocieszenie Ci powiem że w tym roku i tak jest ciepło bo w zeszłym roku o tej porze to już grzałam chałupe!!!
imageimage
masz chociaz mozliwosc grzania, a my 4 korki od gazu odkrecone i heja....naprawde mam zimno w chałupce:/ na tym wygwizdowie:)
image
hheheh to pewnie przy 60 beda mrowki dodawac ;)
No co Ty!! u mnie w chałupie 24 stopnie! w tym roku jest więcej słonecznych dni dlatego mam w chacie cieplej.
imageimage
u mnie 23 a nie mam jakoś super nasłonecznionego mieszkania ...

rok temu to specjalnie dzwoniliśmy do administratora by zaczął grzać .... akurat z małą ze szpitala wróciłam i było okropnie zimno
a u mnie 19 w pokoju gdzie młody śpi............
image
nie zgadzam sie co do temp!!!!! bo jutro mamy rocznice slubu a na naszym slubie byl skawr jak latem!!!!!!!! ale przyjemniej hehe:)

mjakmama wlasnie chcialam ci to wyslac bo dzis pzeczytalam i teraz nie wiem co mam zrobic bo jak sie wkrece w zamawianie to trudno bedzie przestac jak bede miala tylko czesci pewnych domkow itp no i razem to wyjdzie sporo kasy, no ale podoba mi sie ona:P i teraz jestem w kropce
image
image
brawa brawa dla Marcela:)

a ja juz zapomnialam jak fifi nie chodzil hehe/:P
image
image
u nas tez kolo 19
i z racji tego ze mloda sie slizga w skarpetach i je ciagle zdejmuje od dzis nosi kapciochy
Właśnie to się zapominaj jak to było jak dzieci czegoś nie robiły. Ja też tak mam z siadaniem, raczkowaniem itp. a potem oglądam filmy i widzę jak się zachwycam tym że Hela powiedziała łaaaa:))))))))) beka:)
imageimage
ssabinka ja oswiadczylam babci ze jak mi kasy bedize zal to zmuszona bedzie sponsorowac - nie zaprzeczyla wiec bede kupowac poki co ;)
Mjakmama a jakie macie kapcie?
imageimage
hej :)
Szkoda Monika że Cię nie było, następnym razem :)

Ja w stg kupiłam w akpolu młodej czapkę i 2 pary rajstop - kurde jakkie tam są niskie ceny :) rajstopy 62-74 są jeszcze za duże :/

Aśku gratulacje dla dreptającego Marcelka :) my mamy kombinezon kaphala i tchibo
Nilkaa jaki Ty masz rozmiar Tchibo?
image
image
nyzosia kupilam w ccc ale nie befado cos w tym stylu http://befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-dziewczat/poniemowlece/obuwie-dla-dziewczt/poniemowlce/poniemowlece1-2006 i tylko 25 zl fajne bo tez mjaa super miekka podeszwe zginajaca sie
poprzednio mialam takie http://befado.pl/nasze-obuwie/obuwie-dla-dziewczat/poniemowlece/obuwie-dla-dziewczt/poniemowlce/poniemowlece20-2025
Te drugie mam. ale tak się zastanawiam bo młodej się w tych butach pocą nogi...i śmierdzą jej jak starej:))))) hehehe
Kupiłam jej na allegro dzisiaj 2 pary skarpet z gumowymi podeszwami i się zastanawiam czy długo w nich pochodzi - w sensie zimna. dzisiaj latała boso ale pewnie już niedługo tak polata.
imageimage
ja kojarze że my w tamtym wrześniu chyba nie paliliśmy, pamiętam że napewno była ładna jesień, codziennie na spacery chodziłam bo inaczej słuchałam wycia :P:P:P U nas jakieś 22-23 st
Ja już nie pamiętam jak Pati pełzała :P

A słuchajcie dziś Pati rano kupska nie walnęła na nocnik, pojechaliśmy do znajomych i też nie robiła, wróciliśmy do domu, pobawiła się trochę i pokazuje na nocnik i łe łe łe podnosi go i łe łe łe to ją posadziłam a ta kupsko zrobiła - czy to możliwe żeby tak kumała????
image
image
Wg tego jak Helka woła na kupę na nocnik śmiem twierdzić że Pati też kuma:)
imageimage
wiesz co te w ccc sa jaby z cienszego materialu w porownaniu z befado
ja mam te skarpetki http://allegro.pl/skarpetki-antyposlizgowe-abs-sterntaler-19-20-zima-i1829730546.html ale Emi zdejmuje skarpety wiec musi miec kapcie zwlaszcza ze ona wszedzie biega i sie wywraca wiec zima na boso nei wchodzi w gre
pewnie ze kuma :)
to może faktycznie kuma.... fajnie :))

A odnośnie butów, na jsień nic nie kupuje, szkoda kasy bo Pati i tak chodzić nie będzie, a co na zimę sie kupuje do kombinezonu?? kozaki, trapery czy co?
image
image
sniegowce i koniecznie na rzepy :)
Madziulka:
86/92 - na początek zimy na pewno będzie za duży :(.
Mała nosi teraz 80-86 ale on jest dużo za duży. Jakaś dziwna rozmiarówka.
Tak w ogóle - bo znów ciuszki niemieckie dostałam, i mi się przypomniało, oni mają jakąś wielką rozmiarówkę - wszystkie ciuszki co dostaliśmy są wielkie ...W ogóle zupełnie inne rozmiary. W ciuszkach niemieckich to my nadal mamy 74 :)

No ale mam jeszcze z 3 zimowe kurtki i 2 pary spodni od kombinezonu, więc na pewno na początek nam wystarczy.
a bo ja mam w planie kupić 74/80 i chciałam właśnie o tą rozmiarówkę podpytać - boje się że się utopi w nim :/ a czemu taki wielki kupiłas? to na nastepną zimę bedziesz miała najwyżej :)

Mjakmama a jak te śniegowce wyglądają? podeslij jakiegoś linka
image
image
bo byłam przekonana że skoro na zimę będzie nosiła 86 (no i nosi już) to 74-80 będzie za mały ...
Gdyby to była inna rozmiarówka to by było ok ....Nie sprawdziłam, że ona taka zawyżona.

Zresztą bodziaki z Tchibo 86/92 są już w sam raz.
aaa to coś takiego. dzięki :) fajne te drugie
image
image
No my mamy takie adidasa:) kupiliśmy ostatnio za 100 zł.
imageimage
86 już nosi?????????????????? moja to chyba za 2 lata wskoczy w ten rozmiar
image
image
ja w styczniu na wyprzedazach kupilam kozaczkia le nei trafilam w rozm bo kupilam 20 wiec jak ktoras chce to ..... https://picasaweb.google.com/116440035459690920855/Buty#5649889564288040002
nyzosia gdzie i za ile i jaki kolor?

Madziulka moja nosi jeansowa kamilzelke re w rom 92 wiec nei stresuj sie niektore ubranka cos maja z numeracja nie halo
mjakmama śliczne!! ale jakieś takie sztywne się wydają
image
image
wydaje sie - sztywne nie sa w srodku futerko
Mjakmama - czarne w outlecie adidasa w Gdyni Chyloni:) ale gdzieś jeszcze w 3mieście jest outlet adidasa - chyba w fashion house no nie?
imageimage
nyzosia a ile wieksze bralas?
tzn jest na przełomie - część 80 część 86 ...

No ale to chyba zgodnie z wiekową rozmiarówką - 86 jest chyba dla dzieci powyżej roczku.
Już nie nadgania jej tak jak na początku.
Sukienkę na roczek miała 86 i wcale duża nie była.
moja sukienkę na roczek miała 68 :P ee tam ja też zawsze byłam mała - przynajmniej to ma po mnie :)

ale te 20 pewnie za duże będą. Jaka długośc wkładki?
image
image
chyba 12 lub 12,5
ooio to mija gdzieś taką stopę chyba ma.. to standardowa 20 czy zanizona? ostatynio w jakimś sklepie z ciekawości przymierzyłam 18 i była wielkaaaa
image
image
chyba standardowa co dokladnego pomiaru to jutro bo musze miarke znalezc
Dziewczyny gdzie kupujecie kombinezony zimowe?
Wczoraj byłam w Smyku i mieli spodnie od kombinezonu za 99zł i kurtkę do tgeo za 129 zł... strasznie drogo wychodzi.
W H&M jeszcze nie było takich dwuczęsciowych.
image
image
Mjakmama wzięliśmy chyba 21 - Hela ma teraz 19 więc ze skarpetką będą na zimę ok. a że mają futerko to w ogóle trzeba wziąć większe.

Kurczaki komp mi się grzeje i nie mogę filmu dokończyć:(((((
imageimage
Na razie nie wyobrażam sobie Hubcia w takich śniegowcach. Myślę, że się zabije albo będzie chodził na wyprostowanych nogach hehe :-)

Aśku - no cóż, czas leczy rany ;-) Za dwa tygodnie zapomnisz, nie martw się :-)

Nyzosiu - bardzo mi się podoba, że kupiłaś Heli autko, bo ja mam zamiar kupić Hubciowi kuchenkę ;-) I to się nazywa nowoczesne wychowanie :-)

Mój też dziś w nocy pracuje i na dodatek umówił się jeszcze z kolegami na piwo. Zobaczymy w jakim wróci stanie, hmmm Już mi zapowiedział, że ja jutro wchodzę do wody :-)
image
czyż nie uważacie że 6.30 to idealna pora aby rozpocząc niedzielny poranek!!! ja też tak nie uważam ale Patrycja jak najbardziej i tak jest co niedziele :)
image
image
u nas dziś niestety podobnie :(

Od wczoraj moje dziecko w kółko wchodzi do formy do pieczenia ciasta i w niej siedzi ... Ehhh nie mam pojęcia o co w ogóle chodzi :P
wszystkie macie tylko te spodnie kombinezowe? nie kupujecie juz tych jednoczesciowych kombinezonów?

mjakmamo, jaki rozmiar bierzesz tych śniegowców? młody nosi 21...ale one sa ciut wieksze...i niewiem jaki rozm. na zime brac:/
moja wchodzi do szuflad :P a jak się Elizka mieści w forme do pieczenia ? :p
ja z kaphala mam jednoczesciowy a z tchibo dwu.
image
image
Nilkaa może chcce byś jej ciasto upiekła :)))
image
image
hehe - weekend temu piekłam i ją poczęstowałam więc może o to chodzi ...

Ona wchodzi w tę formę prostokątną, i się ledwo mieści ale jakoś tak.

Ubrałam ją przed chwilą w kombinezon z coccodrillo aby zobaczyć jak pasuje i spokoje jest - tak tylko troszeczkę większy, więc będzie idealny na zimę. A Elizka w tym wygląda jak z pi i sigma :P Bekowo :)
Gratulacje dla Marcela!
Kiciuchna, wszędzie kombinezony są drogie (tak ok. 200 zł), ja kupiłam używany na allegro :)

Zmykamy do teatru i na wycieczkę :)
asku ja biore jednoczesciowy jakos nie wyobrazam sobie emi w dwu - latwiejszy w zakaldaniu jest jedno i czesc tych dwu ma spodnie niskie ze jak sie dziecko schyli to plecy gole - poza tym wydawalo mi sie ze dwu sa dla takich co musza szybko siku i zdjac spodnie - jak bede gdzies szla gdzie bedzie sie trzeba rozebrac np na dluzej do sklepu to ubieram kurtke zimowa i grubsze spodnie ale nei kombinezonowe - w zieme w glupich sklepach tak grzeje ze szok

co do sniegowcow to ja dwa rozm za duze nei bede brala bo one maja futro wiec nie bede zakaldac rajstop i skarpet do nich tylko rajstopy
Emilka teraz nosi 20 lub 21 w zaleznosci od firmy wiec poczekam ze sniegowacami troche i kupie rozm wieksze
U nas hitem jest zakladanie skarpet na szyje:P Nie wiem o co chodzi:)
Imprezka sie udala ale mnie strasznie gardlo boli i mam katar:/ Mam nadzieje ze sie nie rozchoruje i ze Ami nic nie zlapie....
Ja mam kombinezon cocodrillo rozmiar 74 i wydaje mi sie ze bedzie ok
moja wlasnie wsunela kanake z serem zoltym i ogora kiszonego pokroilam to wsyztsko a ona brala z talerzyka i jadla sama - no pieknie jest :DDD
wczoraj cal trojka bawila sie razem robili wyscigi zpokoju do pokoju emilka tez i nawet rozumiala o co chodzilo :D
Hubcio też tak wsuwa, gorzej jak postanawia pochodzić po domu z talerzykiem ;-)

Madziulka, dla mnie to ranne wstawanie też jest nieludzkie. Jestem nocnym markiem, wstawanie do szkoły to było dla mnie katorga. Kiedy pracowałam na etacie, zawsze przychodziłam ostatnia. A teraz? :-(

Pocieszające jest to, że dziś po raz pierwszy od powrotu z wakacji, Hubcio przespał całą noc bez pobudek w swoim łóżeczku. Zawsze coś.
I tak jest dzielny, bo mamy kolejne zęby. Wyszła mu dolna lewa dwójka i górna czwórka. Tak więc mamy już wszystkie jedynki, dwójki i czwórki. Zostały trójki.
A piątki też rosną?
image
piątki też rosną ale to chyba kolo 2 roku tak mi sie zdaje

Ja też jestem nocnym markiem i chyba sporo nagrzeszyłam skoro trafiło mi się takie dziecko które rano wstaje :P, a najgorsze jest to że tylko ja wstaje bo mąz spi w najlepsze!
image
image
Piątki też rosną ale chyba później.

Hela się dzisiaj nade mną zlitowała i obudziła się o 7:45:)

Ja chyba też bym chciała kombinezon jednoczęściowy. i może kupie jakieś grubsze spodnie bo kurtkę już mam. mam jeszcze kombinezon 74 ale nie wiem czy nie będzie za mały.

my sie zbieramy bo zaraz jedziemy na basen.
imageimage
http://www.skrzynkawojaka.pl/4e7ef3853d944/

dziewczyny kliknijcie proszę:-)
my własnie z targów wróciliśmy...i hossa jest bezkonkurencyjna...Marcel dostał całą siate tych zarabistych ołówków z pacynkami, koszulke i kredki...no i wgl. to jutro mamy pojechac obejrzec jednego lofta na wiczlinie:ppp w totka nie wygralismy, ale kto wie....we wtorek 50 mln do zgarniecia:pppp
image
Hej

gratulacje dla dzieci które zaczęły chodzić :)

my jeden kombinezon ze smyka mamy na 80cm a drugi dwu częściowy chce zamówić na allegro Coccodrillo

a my nic nie dostaliśmy od hossy, olali nas ;) byliśmy wczoraj na targach, nie było rewelacji, jeden deweloper ma zabójcze ceny...12tys/metr ! mieszkanie w bloku 4p ! masakra, ale nie wyszliśmy bez niczego, dostaliśmy rabat 20 tys na mieszkanie :)) w tyg jedziemy je obejrzeć, na planie wygląda interesująco

ja wczoraj coś tam wygrałam wiec pewnie na 50mln nie mam szans, nie wierze w podwójne szczęście ;(

pogoda dziś super, jadę do GB odstresować się bez dziecka i męża :)
image
no lofty fajna sprawa:) my musimy sie dorobic do takich luksusow:)

My napewno nie kupimy lozka do sypialni bedziemy spac na tym na ktorym teraz spimy czyli kanapa bedzie rozlozona wole najpierw kupic cos wygodnego do salonu no i mysle zeby zrobic zaglowek zeby nie bylo widac ze to nie lozko sypialniane:P wiecie moze jak sie je robi? najbardziej podobaja mi sie te pikowane.
image
image
tylko u nas lofty to nie to co lofty za granica u nas wysoki standard loftow raczej nei jest ipow tez nie ;)

ssabinka napewno tapicer ci pomoze
ja chybabym wolala porzadne lozko by sie wyspac a goscie w salonie moga siedziec na kanapie - ale moze dlatego tak mysle ze mam wielkie lozko i lubie sie powylegiwac i np nie wyobrazam sobie sobotnich porankow z dzieciakami na kanapie a nie na lozku wyglupy, sciskanko itp
Wow 20 tysi rabatu to już coś. A gdzie?

Aśku Hossa jako jedna z nielicznych miała oferty w Gdyni. Tak to sam Gdańsk południe tam był....

Eeee to ja też w totka nie wygrałam:(
imageimage
Tym bardziej że łóżko i materac są tańsze niż kanapa:)
imageimage
nyzosia ale jets kumulacja 50 mln wiec masz szanse :D
Nooo nawet 1/5 chętnie bym wzięła:)
imageimage
to ja drugie 1/5 wezme :D
a ja 3 1/5 hehe

a my dzisiaj bylismy z małą znowu u lekarza i musimy kilka dni w domu a tu taka pogoda ma katar ale i gardło znowu zaczerwienione i coś pokasłuje ale mam nadzieje że będzie dobrze chociaż lekarka mówiła że jak jej zęby idą to ma odłabiona odporność a jak my z mezem jesteśmy przeziebieni to trzeba robić wszystko żebyśmy byli zdrowi to mała wtedy też szybciej wyzdrowieje wsumie racja jak każdy chodzi i prycha to sie tylko nawzajem ciagle zarażamy
moje mieszkanie troszkę przypomina loftę - tzn mam takie delikatne skosy, fajnie to ogólnie wygląda ...

Przyszła mamo: a gdzie sprzedawali te za 12 tysięcy? Blisko morza? Czy też z jakiegoś innego powodu taka cena?

Ja nie grałam, ale dla 50 mln to już mogę postać w kolejce po kupon :). Jeśli jak zwykle nie zapomnę :P
Nilkaa tylko że lofty to nie poddasza tylko mieszkania z otwartą przestrzenią:))) przede wszystkim bardzo wysokie, z dużymi przeszkleniami - to są nowoczesne lofty. są też lofty w budynkach po fabrykach zazwyczaj - tutaj chodzi o specyficzny klimat i właśnie tą przestrzeń:)

http://www.lofty.gda.pl/pl/wiecej-o-loftach/co-to-sa-lofty.html
imageimage
hmmm - ja się nie znam :)
no właśnie sam gdańsk był, morena, południe itp... a to mnie wgl. nie interesuje...

ssabinka, mnie tez nie stac na lofta za 500 tys. ale obejrzec ide:p
image
Ale na Wiczlinie są tańsze lofty. który za 500 chcecie oglądać?
imageimage
ile m2 jest za te 500 zł?
Aaa Aśku a w ogóle to tam gdzieś w Twoich okolicach zaczynają budować. patrzyłaś co tam dają?
imageimage
no tak se zaokragliłam...oni maja dobre ceny 3400 za m...ale jak bierzesz pod uwage powierzchnie 120 m...to wychodzi grubo:)

koło nas??? eeee. nie wiem, ale i tak bym nie chciała tu zostac:p
image
Lofty są super. Zawsze można coś zaaranżować. Aśku - napisz koniecznie, co ci jutro powiedzą o tych ofertach. Cena 3400 jest very ok.
image
My kiedys sobie kupimy lofty mam przynajmniej taka nadzieje:) no i ogromny taras do tego musi byc:)

Wiiem ze tniej wyjdzie lozko w sypialni wiec wole teraz wiecej wydac na kanape w salonie bo tam bedziemy spedzac cale dnie a nie w sypialni:P a nie orientujecie sie jak sie robi taki zaglowek? np deska materac i material czy jak?
image
image
http://www.skrzynkawojaka.pl/4e7a276bbf260/

ssabinka o jakim zaglowku mowisz o takim niby walku??
ssabinka, ten loft ma taras 100 metrów prawie:) mozna boisko sobie zorganizowac:p a jak Wasze mieszkanko? juz chyba odbiór był co??? dzieje sie tam cos? no i kiedy parapetówa?:p

my byliśmy na Rewie a potem w kosakowie u moich rodziców chwalić sie tuptusiem....ogladalismy filmiki z grecji:) a mały latał jak szalony...a jutro znowu poniedziałek:/ ja jutro musze prasowanie odbebnic bo pranie suche juz od czwartku wisi:pppp
image
moja ciocia mieszka w lofcie ale w Hamburgu, jak dla mnie fajne mieszkanie ale bez dzieci ;/ przynajmniej tam, cala przestrzeń praktycznie otwarta, zero prywatności

nyzosia Rybog daje takie rabaty ;) tzn my powiedzieliśmy ze mamy określoną gotówkę i możemy tyle dać, wiec oni spuścili 20tys, miejsce osiedla Gdańsk, okolice Jasienia ostatnie piętro

nilkaa mieszkania za 12tys/metr na Morenie w Gdańsku z wielkim tarasem na dachu, niestety nie pamiętam dewelopera ;/
image
asku widac ze nie nadrobilas watkow:P niestety mamy opoznienie odbioru:( dowiemy sie na 100% na kiedy 30wrzesnia (wtedy mialo byc oddanie) mowia ze 2polowa pazdziernika. A co chcesz wpasc na parapatowe? :P

mjakmama chodzi mi o cos takiego

http://www.urzadzamy.pl/galeria/sypialnia-wybieramy-zaglowek-lozka-zrob-to-sam,4336/3345/10028/

http://www.metropoldomiwnetrze.pl/uploads/productImage/large/a28105548174a016051690c7d34e5b63.jpg
image
image
ssabinka mi sie wydaje ze to ma plycie jest pianka obita materialem wiec tapicer ci cos takiego zrobi pewnie do wrzeszcza amsz daleko co bo kolo rynku jest taki meblowy i jetsem pewna na 99% ze tam by zrobili
ale była dziś letnia pogoda, a ja w piątek letnie ciuszki schowałam :P byliśmy dziśw zoo, piekne tygrysy mają, ale lewa nie było :P małej najbardziej podobały się żyrafy zresztą piękne były :)))

ja olałam targi :P

jutro mąż ma wolne, chyba do szymbarku pojedziemy i do aqua parku :)
image
image
to chyba nie az tak daleko, tylko ciekawi mnie cena ile za takie cos biora. Myslalam ze moze ktos z was robil albo sie spotkal z takim czyms:P Nie wiem yez gdzie kupic materialy na wszytsko:P chyba by ttzeba bylo zrobic ten zaglowek z materialu latwego do czyszczenia typu skora( ale nie ona:P )
image
image
No pogoda dzis piekna:) jakies mamy szczescie do 25 wrzesnia/:)
image
image
ssabinka u tapicera masz probniki ;) ja myslalam ze zamsz fajnie wyglada ale tez sie wyciera
no mi tez sie takie podobaja ale boje sie ze beda brudne jeszcze sie zastanowie. Ale znalazlam jak to sie nazywa "panel tapicerowany" biora 300zl za metr z materialami chyba itp. ale to dosc sporo
image
image
no i mamy autko :)

Tak jak nyzosia mówiła - super szybkie. Ehhh - dobrze że to dla mnie bo bym się bała męża w nim puszczać do pracy ....On i tak jeździ za szybko. A tym samochodem to ciężko jeździć wolno ...
Cześć dziewczyny! My dzisiaj wróciliśmy ze szpitala. Mała z piątku na sobotę w nocy zwymiotowała mi całe jedzenie, potem rano w sobotę znowu to samo, więc pojechaliśmy na pogotowie a oni nas od razu przyjęli na oddział. Ogólnie masakra, bo nie mogli małej wkłuć werflona i miała podziurawione dwie rączki i wreszcie wkuli się w nogę. Pobrali jej krew do badania i podłączyli pod kroplówkę. Trafiliśmy do pokoju, gdzie był chłopczyk 11 miesięczny, który już od lutego, prawie cały czas jest w szpitalu. Ma zapalenie oskrzeli, ciągle jakieś inhalacje, pompki...itd.
Dzisiaj wypisaliśmy się właściwie na własne żądanie, bo wyniki z krwi wyszły dobre, mała już od wczoraj rana nie wymiotowała, już powoli zaczyna coraz więcej jeść, a nie chciałam żeby coś złapała w tym szpitalu. Jakby coś się jeszcze działo to mamy przyjechać. Czekamy jeszcze na wyniki z posiewu moczu i wymaz z gardła, ale to dopiero we wtorek.
image
No i jutro mieliśmy lecieć na wycieczkę do Hiszpanii....już miała nam cała kwota przepaść, ale miły Pan z biura podróży przesunął nam wyjazd na przyszły tydzień:) Powiedział, że też ma małe dziecko i że zrobi wszystko aby nam przełożyć ten wyjazd, chociaż są bardzo małe szanse, bo zostały tylko dwa dni do wylotu....ale się udało:)
image
ssabinka http://allegro.pl/zaglowek-do-loza-tapicerowany-na-wymiar-i1837385122.html
o fajnie:) ale cena nie fajna:( chetnie sama bym go zrobila:P ale jak:P? Jak bylam na tek imprezie w mieszkaniu firmowym od kamila z pracy to mieli tak cala sciane wlasnie zrobiona super wygladala i dzialala wygluszajaco:)
image
image
a ja mam znowu pytanie odnośnie kombinezonu tchibo ten 74/80 to dł nogawki od kroku 18cm a ten 86/92 ma aż 28??to jest 10 cm różnicy- naprawdę sporo - tak zmierzyłam Pati i ona do kostki ma jakieś 18 cm :/ czy ona wtedy nei będzie za mały??
image
image
O kurcze Zośkaa to słabo:((( a nie wiecie co to było? mam nadzieję że na spotkaniu nic nie złapałyście ale reszta dzieci zdrowa więc chyba nie. może ma katar? Hela robi takie numery jak ma katar...

Pogoda cudna. Byłyśmy wieczorem na spacerze i na placu zabaw na osiedlu i były cieplutko.

Przyszła mama - lawendowe wzgórze? okolice Jabłonowej - tam się teraz tego buduje!!! przerażające to jest:) no ale ja nie jestem z Gdańska więc pewnie inaczej na to patrze.
imageimage
Madziulka ten wiekszy to sie w nim utopi ja miesyzlam 86 i 104 to roznica jakby 3 rozmiarny miedzy nimi
Madziulka:
ten większy jest naprawdę duży :(
Mogę jutro zmierzyć nogawki.
aż taka różnica jest między nimi :/ ale jak Nilkaa na Twoją Elizkę ten 86 jest za duży to moja na bank sie w nim utopi, kurcze noooo!!!!

Zośka zdrowka dla małej
image
image
Nyzosia właśnie nic innego jej nie dolega. Kataru nie ma, kaszlu też nie, biega jak szalona, energii ma pełno, myślałam, że rozniesie ten oddział. Sama nie wiem co to mogło być. Może coś jej zaszkodziło, albo coś jej zostało na żołądku, bo ona lubi duże kawałki połykać. Mam nadzieję, że to nic poważnego i że już będzie dobrze, bo trochę się przeraziłam tym wszystkim.
Poza tym nie mogłam patrzeć na tego chłopczyka, co już tak długo choruje. Tak bardzo było mi go szkoda. Cały czas jakiś antybiotyk, kroplówka, inhalacje, pompki....nie mówiąc o dzieciakach w izolatkach czy na intensywnej terapii.
image
Zośkaa w takich momentach dociera do mnie jakie mam szczęście że Helka jest zdrowa...to jest najważniejsze!
imageimage
Dzięki Madziulka:) Może trochę spanikowałam, że od razu pojechałam na pogotowie, ale chyba lepiej wolę dmuchać na zimne. No jeszcze nie wiem jak to wszystko się skończy bo to dopiero 36 godzin minęło.
image
nam Patrycja po wieczornym mleku zwróciła cały obiad - byliśmy u mojej mamy i dostała ziemniaki z sosem pomidorwym i gołąbka - oczywiście bez kapusty. Także chyba obiad jej nie leżał albo co :/
image
image
Nyzosia wszystkie jesteśmy największymi szczęściarami, bo mamy właśnie zdrowe dzieci. My drżymy o każdy katarek, czy kaszel, a tam sprawy są dużo, dużo poważniejsze.
W każdym razie porobili małej wszystkie badania krwi, nawet jakieś dziwne, co nie miałam pojęcia o co chodzi i na szczęście wszystko wyszło ok, niekiedy były małe odchylenia od normy, ale niby mimo wszystko jest dobrze. Jeszcze nie robiłam jej żadnych badań, więc się przydadzą.
image
ma tak w nogawce od kroku 27 ...
Z kolei coccodrillo ma 23-24.

I ogólnie różnica w cm w ich długości to 18 cm !!! - a coccodrillo jest dla dzieci od 12-do 18 miesięcy, a Tchibo 12-24 miesięcy - chyba w Niemczech im wielkoludy rosną.
Muszę uciekać bo mała się przebudziła. Miłego wieczoru Wam życzę!
image
Te mieszkania co sa na Jablonowej http://www.gdansk.murapol.pl/mieszkania,ul_jabloniowa,27,99.html

sa budowane w miejscu niegdysiejszego sadu moich dziadkow. Pol dziecinstwa tam spedzilam, mieli plantacje jablek, malin itp, pelno drzew, a teraz bloki:/
Zośkaa to nie fajny mieliście weekend :(
Dużo zdrówka dla córeczki mam nadzieję że nic się z tego nie wykluje, oby to tylko jakaś niestrawność. Daj znać koniecznie jak mała się czuje.

My wczoraj mały spacer i ogólnie w domku. Kubuś nazbierał żołędzi i jarzębiny i robiliśmy ludziki jak kiedyś w szkole super sprawa.
Dziś byłiśmy na basenie i u znajomych na obiadku i długim spacerku w rumii. Pogoda super jutro ma być jeszcze lepiej!

Kiciuchna może się umówimy na jakiś spacerek może nad morze?
image
image
i wielki wieżowiec naprzeciwko powstanie :P

te kombinezony na allegro nieźle się cenią, właśnie przegrałam aukcje :P no a ten mniejszy ma 18 cm więc naprawdę jest różnica :/
image
image
tak duzo zdrówka dla dzieciaczków:-)

my tez w domu do srody w środę mąz ma wolne i mamy mase spraw do pozałatwiania więc małą musimy zabrać ze sobą a w czwartek idę z nią do kontroli oby było lepiej bo masakra z tymi choróbskami
Pogoda jest cudna, ale mi się kompletnie nic nie chce. Będę musiała się ostro zmobilizować do jakiegś spaceru. Najchętniej to bym poszła spać :-)

Odnośnie różnych rozmiarów kombinezonów, to jest jeden z argumentów, które mnie odstraszają od internetu. Ja musze pomacać, zbaczyć i przymierzyć, zanim kupię. A tak to nigdy nie wiadomo, co się trafi.
image
Zośkaa - ale mieliście przeboje.. Nie dziwię się, że pojechaliście do szpitala, lepiej pojechać niepotrzebnie niż potem żałować, że się nie pojechało. Super też, że się udało przełożyć wakacje! Oby młoda nie robiła już więcej takich numerów..

Sabinka - patrzyłam na tego linka, co wysłałaś o zrób to sam i nie wygląda to na trudne zadanie ;) Tylko sam materiał naciągnięty na płytę to będzie twarde oparcie, ale jak położycie poduszki, powinno być ok. Jak to jest takie chwilowe rozwiązanie, to nie ma co iść w koszty. Ja bym spróbowała zrobić to sama :)
image image
Akacja - ja najpierw przymierzyłam w sklepie, a potem kupiłam używany :) Rozmiarowo wyszło bardzo dobrze :) Jak się młody obudzi idziemy na plac zabaw - odkryłam taki kameralny, osłonięty od wiatru placyk bardzo blisko mnie. Najważniejsze, że ze sprzętami dla maluchów :)
image image
No tak, to inna sprawa, jak się najpierw przymierzy. Ale tak w ciemno, to bym nie zaryzykowała. Wiele razy się przekonałam, że każda firma ma inny rozmiar. Np ciuchy z Zary zawsze są mniejsze. A np cocodrillo zawsze trafiały mi się strasznie duże.
image
Ja już powoli się poznaję na rozmiarówkach różnych firm, też dzięki forum ;) Młody ma jedne rampersy niemieckie - no name - które nadal nosi (a są w rozmiarze 68, kiedy on już wyrasta z 80 powoli ;) A kombinezon coccodrillo kupiłam właśnie na 80 i jest ciut za duży, przez zimę powinien być idealny :)
image image
Dzwoniła do mnie kuzynka że dwie godzinki temu odeszły jej wody. Termin ma na czwartek juz się nie mogę doczekać małej Julki :)

U nas straszna noc MArtyna budziła się kilka razy z płaczem.

Zośkaa jak tam u Was?
image
image
A ja się wczoraj dowiedziałam, że moja 37 letnia kuzynka, na weselu której byłam w lipcu, jest w 7 tygodniu ciąży :-) Zważywszy na jej wiek oraz jej niezwykle imprezowy styl życia, uważam że poszło im błyskawicznie ;-)
image
Oooo, no to naprawdę nieźle :) Wszystko zgodnie z planem ;)
image image
panna to nie ma byc twarde jeszcze gabka piannka czy cos w tym stylu jest potrzebna, nie chce prostego zaglowka tylko pikowanego-i nie wiem jak go zrobic:P

mjakmama dzis jeszcze kupilam to http://xn--kolekcjaksiek-ssb99o.pl/index.php tych ma byc 40 ale ich raczej nie bede kupowac wszystkich:P

Ja mam dzis zly dzien bardzo zly dzien jestem zla!!!!!!!!! zabrali nam debet nie wiemy z jakich przyczyn:( a umowa sama przedluzyla sie w sierpniu a chcielismy go wykorzystac na mieszkanko i potem malu splacac a teraz nam nie styknie:( i bedzie trzeba pozyczac ale od kogo :( yyyyyyy pieknie poniedzialek sie zaczal
image
image
Ja tam bym zrobiła twardą i poduszkami się podpierała, bo pikowanej chyba sama nie zrobiłabym. A ten debet to z karty kredytowej Wam zdjęli? Beznadziejnie..
image image
panna to byl kredyt odnawialny o wiele lepszy niz karta kredytowa!! Poprostu zalamka, zlozylismy reklamacje ale trzeba czekac do 30dni ale watpie ze znow go dostaniemy bo zakladalismy go przed kredytem pewnie nas sprawdzili :( za duzo kasy to nam sie zostalo:( mogliby szybciej zadzwonic czy cos a nie tak nagle :( jestem zla ze nie przelalismy tej kasy na inne konto najwyzej bysmy splacali na raty bankowi ale mieszkanie by bylo zrobione
image
image
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak kredyt odnawialny, hm... No to słabo.

To ja na pocieszenie powiem, że odebrałam wczoraj portet Hubcia, który zamówiłam u mamy mojej koleżanki i sie okazało, że Pani Teresa obcieła go na pół okrągło. Teraz zamiast portretu mam ikonkę w domu. No masakra hehe Najgorsze jest to, że mąż go odebrał, powiedział ok, że mu się podoba, zapłacił i po sprawie.
Sam portret jest badzo ładny, tylko ten kształt. No i co tu teraz z tym zrobić teraz? Ołtarzyk mam zrobić Hubciowi, czy co? :-)
image
przez to wszystko wpadlam na pomysl jakbym mogla dorabiac sobie:P ale nie wiem czy to dobry pomysl i czy by wypalil. Jak cos sie uda i zaczne dzialac to dam znac:)

akacja na poczatku nie moglam zrozumiem o co ci chodzilo z tym pol okraglo:P
image
image
jednak szczescie nas nie oposcilo:) jeeeeeee jeszcze dzien moze byc udany:) juz dostalismy odpowiedz na reklamacje tam blebleble i uprzejmie informuję, iż zaistniała sytuacja była wynikiem błędy systemu techniczno - informatycznego. I kasa jest znow na koncie:) :) :)
image
image
ssabinka, oczywiscie ze nie nadrobiłam 2000 postów:)) dobrze, że sprawa sie wyjasniła z tym debetem:)

dziś jest mega cudnie, na szczescie wpadła moja mama przed praca i zabrała młodego na spacer...ja zdążyłam poprasować, zrobić żurek, kotlety, pieczarki i wgl....padam na dziobek...młody własnie padł...wiec mam 1.5 godz. odpoczynku:)
image
a u nas Fifi wstal i jak dojdzie do siebie i zje to pojdziemy na placyk.

asku jak nie nadrobilas to nie wiesz o Heli i Kostku? Czy to zdazylas przeczytac?
image
image
U nas jak na razie jest w miarę ok. Widać, że mała jest jeszcze trochę słaba, ale już zaczyna powoli jeść, nie wymiotuje, więc jest nadzieja. W nocy mi marudziła i słabo spała, a najgorsze jest to, że nie wiem czy może bolał ją brzuszek, czy to zęby bo ma bardzo opuchniętą czwórkę czy może była taka głodna, bo jak jej dałam butlę to zasnęła. Tylko, że ona jadła o 19, później przed 24, no i znowu obudziła się przed 4, wierciła się, płakała i nie mogła zasnąć. Bałam się jej dać znowu mleko, więc próbowałam ją przetrzymać, chyba z godzinę czasu marudziła, więc zrobiłam jej tylko 120ml mleka i jak to wypiła to zasnęła.
Sama nie wiem co robić w takich sytuacjach, dawać jej to mleko czy nie? Szkoda, że jeszcze nie może mi powiedzieć co jej dolega...było by o wiele łatwiej.
image
Heli i Kostku???? nieeeeeeeee....ale widziałam na fb... ich słodziachne pocałunki:) o to chodzi???
image
nie nie

Hela stracila raz przytomnosc Zosia mowila ze zawalu prawioe dostala, tak plakala ze przestala oddychac

Kostek mial "zapalenie pluc?" chemiczne bo lekarstwo dostalo sie tam gdzie nie powinno
image
image
jenyyyy, to chyba w sumie dobrze, że tego nie czytałam...sama bym zawału dostała!!!!!!!!!!! biedne maluszki:/

dziewczyny, czy któras wzieła sie juz za zamawianie butów na zime???
image
Hej

u nas wysyp zębów przez noc, górna dwójka wyszła i już są widoczne dwójka i jedynka tez u góry, noc oczywiście masakryczna, dopiero rano zobaczyłam ząbki

Liwia dziś pierwszy raz jest aniołkiem ;) chodzi sobie, gada jak nakręcona i cały czas się śmieje :) jak nie moje dziecko :)

Zoskaa wszystkiego dobrego dla małej !

mieszkania o których pisałam to te http://gdansk.robyg.pl/lawendowe/standard.html, Vp, narożne, ustawienie bloku jak dla mnie rewelacja, widok na parking, strumyk, chodnik, blok naprzeciwko dość daleko i nikt nie zagląda w okna, plac zabaw daleko, ulica tez dalej

ja buty na zimę kupie pod koniec października, na wiosnę ma dwie pary, jedne skórkowe, drugie ocieplane futerkiem
image
na wiosnę?????

Chyba o jesień chodzi :).
racja nilkaa, jesień ;)
image
miałam w planie iść dziś na fitness ale bez szans :(
8 ząbek wychodzi, nie było drugiej drzemki więc o 19tej będzie trzeba kłaść małego stwora spać.
asku jeszcze nie kupowalam butow ale wiem jakie chce musze tylko je znalezc ;) z rozmaiarowka wiem ze kupie rozmiar wieksze

ssabinka ksiazeczki fajne ale ja mam wiersze np brzechwy w jednym tomie i inne wiersze tez :)
fajne kiedys kupilam rymowanki kubusia puchatka boskie sa
a i wieczorowa pora poprosimy o piwko http://www.skrzynkawojaka.pl/4e7a276bbf260/
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,10356242,10_mitow_o_odpornosci_dziecka.html

chyba bed emusiala ten art podeslac mojej mamie bo juz probowala mlodej wcisnac czapke na glowe - jedyny sposob ze tego nie zrobila to pochowalam je ;)
piwko wrzucone :)
image
dziekuje :D
Hej,

U nas sajgon!!! nie poszłam dzisiaj do pracy bo źle się czułam, poszłam do lekarza rodzinnego w sumie ze sobą i z Helą i najlepsze się wydarzyło przed wejściem do lekarza. Hela się wywróciła i....znowu mi odleciała!! nie pomogło klepanie, dmuchanie itp. przestała płakać, oczy miała otwarte ale nie było z nią żadnego kontaktu. pomogła mi pielęgniarka - podeszła i zaczęła mówić do Helki i ta się ocknęła i zaczęła płakać dalej. ja oczywiście stan przed zawałowy znowu....a ta się wypłakała i po 5 min znów szalała....suma sumarum dostałam zwolnienie na opiekę nad Helą do końca tygodnia bo gardło ma zawalone..
Łep mi pęka nie wiem co z tą moją młodą się dzieje i strasznie się o nią boje. jutro dzwonie po lekarzach.
imageimage
kurcze, nyzosia, masakra :(

Dzwoń jutro gdzie się da ... Może do tej Białandy czy jakoś tak się umów?
Musimy iść do neurologa - ale dobrego - i do kardiologa. Pediatra nam już nie pomoże.
Mam skierowania od naszej pani dr z przychodni i z LuxMedu. Z LuxMedu idziemy w przyszłym tyg na usg głowy a pod koniec listopada do kardiologa., nie mam jeszcze ustawionego neurologa bo coś się migają.
Ale mam nadzieję że na nfz gdzieś się w miarę szybko dostanę. chce skonsultować te przypadłości u kilku lekarzy.
No i chyba na kurs pierwszej pomocy się zapisze żeby wiedzieć jak takiemu maluchowi pomóc.
imageimage
Kurcze Nyzosia straszne to jest, wspolczuje Ci nerwow:(
A kardiologa nie da sie wczesniej?? Neurolog rozumiem ze musi byc dzieciecy czy nie ma znaczenia?
Trzymaj się Nyzosiu :-)

Ja bym się przeszła też na wszelki wypadek do psychologa dziecięcego. Panna chyba miała jakieś dobre doświadczenia w tym temacie. Może coś doradzi.
image
Nyzosiu straszne te Wasze dzisiejsze przeżycia. Wystraszyłam się jak czytałam Twój wpis.
Postaram się coś pomóc odnośnie neurologa i kardiologa ale muszę wiedzieć czy to muszą być dziecięcy? Nic nie obiecuję ale jutro do 10 postaram się dać znać.
Myślę że nie ma na co czekać to poważna sprawa.
Ucałuj Helusię ode mnie i trzymaj się kochana!
image
image
nyzosia ja bym nie czekala na lekarzy w nfz w twoim przypadku my u kardiologa bylismy w KARDIOTEL w Sopocie u Roberta Sabniewicza i w Gdansku ul Waly Jagiellonskie u Marka Tomaszewskiego i ten drugi byl troche bardziej kumaty

a co do neuroiloga dzieciecego to bylismy w szpitalu na zaspie u dr Raif niezbyt mila ale ma bardzo dopbre opinie pytala o duzo rzeczy by wydac opinie

ZDROWKA
Kurcze nyzosia 2 raz w przeciagu tak krotkim czasie:( wspolczuje:( oby to nie bylo nic powaznego!!!!! Trzymajcie sie!!

A u nas pol nocy nie przespanej:( pierwszy raz zdazylo sie takie cos:( od 11 tak popiskiwal co jakis czas o 12 juz byl u mnie w lozku i nie spanie do 2 :( tzn spanie po 5 minut on a ja nie:( plakal wyginal sie raz sie przytulal a raz nie chcial zebym go dotknela podalam mu nurofen i wlaczylam muzyke bobasow jakos lepiej bylo ale i tak co chwile plakal az wkoncu zasnal i cisza . Jesrem na maxa nie wyspana:(
image
image
Nyzosiu naprawdę współczuję. Obawa o dziecko to chyba najgorsze, co nam młodym mamom, może się teraz przytrafić.

Mówię tak bo ostatnio stwierdziłam, że uzależniłam się na maxa od synka. Jak wracam po pracy, a jego nie ma to aż płakać mi się chce (tak jak wczoraj). Dla mnie dzień bez synka to dzień stracony. Też tak macie czy mi odbija. Może to dlatego, że widzę go tylko 3 godz. dziennie.

Chciałam ponarzekać na teściową, ale jak przeczytałam o Heli to stwierdziłam, że jednak sobie odpuszczę.
image
dzynka tez tak mamy ale ja jestem w zachwycie jak widze jak moje sie przytulaja, jak jasiek mowi kocham emiluske najbardziej na swiecie itp
Dzięki dziewczyny. Lekarze muszą być dziecięcy. Do Tomaszewskiego idziemy z LuxMedu więc ok. tylko termin odległy.
Jedna z forumek (nie z naszego wątku:) też zaoferowała mi pomoc:) mam nadzieje że coś z tego wszystkiego da sie zrobić:)

Akacja Panna była z Kostkiem w owi. my na razie do owi nie mamy skierowania. ale faktem jest że moja pediatra z przychodni napisała na skierowaniu - bezdechy emocjonalne....
imageimage
Nyzosia ja na Twoim miejscu bym jak najszybciej poszla, najwyzej w listopadzie pojdziesz drugi raz. Ja mam znajomego neurologa ale niestety nie dzieciecy...
nyzosia ale ten z upadku bezdech to tez emocjonalny??
Nyzosiu współczuję, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, uściskaj Helę.

U nas po tygodniowej przerwie ciąg dalszy adaptacji w żłobku. I niestety nie jest dobrze :( Mati, jak już się podjeżdża pod żłobek, czuje robi się smutny, w szatni zaczyna popłakiwać, a jak się przechodzi do sali, to płacze :( Wprawdzie wyciąga rączki do pani i bez problemu do niej idzie, ale jak ja sobie poradzę z jego oddawaniem to nie wiem :( W ogóle widać, że ma zaburzone poczucie bezpieczeństwa, bo wieczorem też nie bardzo chce zasypiać sam. W ogóle zrobił się jakiś taki bardziej wrażliwy i nawet jak z babcią czy dziadkiem się żegna, których widzi rzadko, to też płacze. Ale na szczęście w miarę szybko daje się uspokoić. Mam nadzieję, że tak samo jest w żłobku
image
Ech jakaś niespójna ta moja wypowiedź, chyba jeszcze się nie obudziłam... Ekspres do kawy mamy w naprawie :( A ja chyba się uzależniłam od porannej dawki kofeiny...
image
Nyzosia, zaraz poszukam, jak się nazywa babka z Owi, psycholog, która ma świetne opinie, przyjmuje też prywatnie. My niestety do niej nie trafiliśmy.. Kurczę, co za stres... I ile rzeczy do przebadania - głowa, serce jeszcze raz głowa... A na usg połówkowym nic nie było o nieprawidłowej budowie serca, prawda? Bo jak wtedy było ok, to teraz też powinno być dobrze, może to "tylko" wina stresu czy czegoś...
Nyzosia, Jolanta Żoga. Nie mogę na nią nigdzie znaleźć namiaru, słīszałam, że przyjmuje prywatnie. Akacja, pomożesz? Może ktoś ze znajomych zna panią Jolę?
image image
Przeczytałam o tych mitach dot. odporności dziecka i jak najbardziej zgadzam się z dziesiątym:

Dziecku można zwiększyć odporność podając syropy o takim działaniu dostępne w aptece

"Oczywiście firmy farmaceutyczne produkują preparaty stymulujące lub modulujące układ odpornościowy. Jednak tu należy być ostrożnym. Dziecko ma układ immunologiczny niedojrzały w fazie przebudowy. Ingerencja w ten bardzo skomplikowany mechanizm może w przyszłości spowodować nieprawidłową odpowiedź układu na czynniki inwazyjne. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co będzie za 20-30 lat. Czy niektóre choroby o podłożu immunologicznym nie będą wynikały z naszej ingerencji. Z odpornością jest jak ciastem w piekarniku - nie dotykać! Są oczywiście choroby, w przebiegu których występują zaburzenia lub brak odporności. Takie choroby diagnozują i leczą lekarze immunolodzy."
image image
Zgadzam się z tym wspisem w stu procentach, dlatego my uskuteczniamy tylko spacery :-)

Nyzosiu - ja nie znam niestety wspomnianej Jolanty Żogi, ale zadzwoniłabym do Owi i poprosiłabym o kontakt, ew godziny kiedy przyjmuje i zadzwoniłabym do niej, kiedy będzie w ośrodku.

Ssabinka, całusy dla Fifiego :-)

Hubcio na szczęście dał nam dzisiaj pospać. I nawet w swoim łóżeczku o dziwo, więc chyba jest lepiej.
image
Nyzosiu uruchomiłam kontakt. Jak się coś dowiem to dam znać.
Buziole dla Heli :)
image
image
Morela trzymaj się. Wierzę że nie jest Ci łatwo ale wytrzymaj jeszcze trochę, powinno być lepiej. Dzieci różnie się adaptują, jedne szybciej drugie potrzebują więcej czasu.
image
image
Witam po długiej przerwie. My się wszyscy w trójkę rozłożyliśmy, straszne choróbsko panuje i wszyscy naokoło też chorzy. Już jest lepiej, ale Śtaś dalej chodzi zakatarzony i kaszlący.
Nyzosiu życzę Ci jak najwięcej siły przede wszystkim bo czeka Was dużo biegania po specjalistach, a Heli zdrówka, żeby to faktycznie wynikało tylko z emocji. Co do neurologa my też chodzimy do Raif, jest świetna i nie żałuje skierowań na badania. Ale przyjmuje tylko na Zaspie i troszkę się czeka.Niemniej możecie się zarejestrować a dodatkowo isc gdzieś prywatnie.

kliknijcie prosze
hej

Nyzosia pędź jak najszybciej do jakiegoś neurloga nawet prywatnie, bo to już nie przelewki :(( a powiedz czy babcie wiedzą o tym? będą umieli jej pomóc?? jak w ogóle takiemu dziecku pomóc? U nas jest zpaowietrzanie ale krótkie i czegoś takiego jeszcze nie było i mam nadzieje że nie będzie
Co do neurloga to ja chodzę do Sroki ale nie polecam jej :/

Dzynka ja też tak mam, uwielbiam z małą czas spędzać, jest teraz takim fajnym wieku :))

Byliśmy wczoraj w Szymbarku, mąż miał wolne, a tam pustki hihi trafiliśmy na przewodnika, wszystko nam poopowiadał, mała zachwycona a najbardziej tym że mogła po 36 metrowej desce sobie poraczkować :)) ogólnie cały dzień na dworzu. Piękna była pogoda.

Ssabinka moze fifiemu ząbki idą
image
image
Dowiedziałam się że dr Olszaniec jest dobrym neurologiem dziecięcym. Przyjmuje na dąbrowie i prywatnie na Kołobrzeskiej. Jeszcze nie wiem czy uda mi się załatwić wizytę na już.
image
image
jeny.......chciałam cos napisać, ale chyba mnie zatkało troche://// kurcze, nawet nie chce sobie wyobrażac co czułas Nyzosiu!!!! ja bym chyba spanikowała..i wgl. drzałabym przy kazdym placzu M. ze coś zaraz sie wydarzy znowu........trzymajcie sie dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!

moj piesio jest chory:/ ma watrobe powiekszoną...dzis mamy odebrac wyniki krwi i zobaczymy, moze przeswietlenie żoładka bedzie czy czegos nie zeżarł....ja obawiam sie że zezarł jakas trutke tam w polach u moich rodziców...u nas jest ogłoszenie zeby nie włazic do lasu przez 3 tyg. a zwierzeta trzymac na smyczy bo walcza ze wscieklizna....massakra...a pies od 4 dni nie je i nie pije, prawie sie nie rusza....az zal, niewiadomo jak mu pomoc:///
image
ssabinka ja tez zeby obstawiam u filipa

ja dzis z okazji ze mam wolne zaczelam malowac pokoj chlopakow - kolor jest bobmastyczny :) nie daj bog jak beda chceli za 3-4 lata zolty lub kremowy hahhahah
posprawdzalam buzie odrazu rano i nic nowego sie nie pojawilo, mam nadzieje ze to bylo takie jednorazowe. Mlody juz spi ja moze wkoncu na spokojnie zjesc
image
image
Same złe wieści dzisiaj. Aśku trzymam kciuki aby piesek wyzdrowiał.

Mjakmama a jaki kolor wybrałaś?
image
Biedna Hela aż niewiadomo co napisać:-(
dzynka zielony ale taki ciemniejszy soczysty
Kurczę, chyba coś wisi w powietrzu. Właśnie rozmawiałam z moją mamą, któa wróciła z Gracji. Co tam się dzieje! Aśku - mieliście chyba super szczęście.

W całej Grecji trwa strajk włoski na lotniskach. Sama odprawa na lotnisku trwała u nich 3 godziny, potem 2 godziny czekali na samolot. Cali szczęśliwi weszli do niego, po pół godzinie dowiedzieli się, że albo wysiąda i polecą następniego dnia, albo poczekają na możliwość startu. No postanowili czekać, co trwało kolejne 4 godziny!
image
o majn gat...niezle...my tez mielismy w sumie 5 godzin na lotnisku...ale to z innych powodów....lotnisko w heraklionie nie nadazało z turystami i samolot był godzine opozniony....
image
Monika słyszałam o tej neurolog u nas na dąbrowie. Jak coś będziesz wiedziała to daj znać.
imageimage
Nyzosia trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, a na pewno tak będzie! Jak to kiedyś mi pewien lekarz powiedział: "Nie ma co panikować tylko trzeba działać". Ogólnie ja należę do osób przewrażliwionych, szczególnie na punkcie mojej córki, więc pewnie bym miała już cały internet przeszukany i jak najszybciej umówiłabym się do jakiegoś lekarza, byle by tylko mnie uspokoił, że jest wszystko dobrze. Niestety nie znam zbyt wielu lekarzy, więc nie mogę Ci pomóc, choć bardzo bym chciała:(
image
Zośkaa, dostałaś ode mnie ta liste na maila?
image
Monika dzięki za pomoc ale jesteśmy już umówione do dr Lemke:))) na za tydzień:)))
imageimage
Dziewczyny z Moreny - byłam dziś w księgarnio-kawiarni dla dzieci na końcu Myśliwskiej - Bookafce. Bardzo fajne miejsce, super właścicielka, która zna się na książkach no i wnętrze dzieciowe. Jakby co to urodziny też tam można zrobić. http://www.bookafka.pl
image image
Super Nyzosiu :-)

Dla ciebie moja ukochana piosenka, która zawsze poprawia mi humor :-)

http://www.youtube.com/watch?v=9fF8wU4Nl9Y&feature=related
image
super że tak szybko udało Ci się dostać, teraz czekamy na jak najlepsze wieści
image
image
aśku dziękuję za listę:) Trochę dużo tego!
image
Bez pomocy pewnej forumki by się nie udało:) jednak forum jest cudowne:))))

Helka dzisiaj miała pobieraną krew...poszłam na spotkanie do mojej położnej i od razu Helkę nakłuła:) płakała bidulka no ale już mamy to z głowy - jutro odbiorę wyniki i zobaczymy jak jej poziom żelaza.

Akacja dzięki za piosenkę:)))
imageimage
nyzosia, głowa do góry, bedzie dobrze:)

zośkaa, mówiłam ze liste zrobili znajomi i jest ona grubooo przesadzona, jednak mi sie przydała do pakowania jako punkt odniesienia:)

o 21 jade z psiakiem do weta....czekamy na diagnoze...okropna jestem.....ale "licze kase" wczoraj zapłacilismy za zastrzyki 150 zł....dziś pewnie bedzie powtórka...massakra...kurcze normalnie nas teraz nie stac na dłuższe leczenie....a co jak ktoś nie ma kasy? ma olać zwierze i dać mu cierpieć??? co za syfffffffffffffff

jeszcze jedno, Marcel mi spierdziela na dworze!!! nie chce dac reki, mimo że leci tak jakby miał zaraz ryjkiem chodnik zaryć...i oczywiście w strone przeciwna co ja...jak próbuje go na rece wziąść albo "zmienić kierunek" to sie drze i pręży:DDD co z tym zrobić??? chyba szelki mu kupię:p
image
No to super że na forum jest tyle pomocnych osób :).
Świetnie, że udało się na tak szybko ustalić termin wizyty.

Do kardiologa też już się umówiliście?
Nilkaa do kardiologa idziemy 18.10 - do kardiotelu - różne mają opinie więc nie nastawiam się na fajerwerki. bardziej liczę na tą wizytę w luxmedzie. no ale ważne żeby ktoś ją zobaczył do tego 29 listopada:)

Asku uszy do góry. Zobaczycie że Wasza dobroć do Was wróci...:)
imageimage
No termin macie raz dwa to dobrze:)

Asku u nas tez tak bylo czasem jeszcze sie zdarzy ale czesciej juz ladnie idzie o ile nie ma nic ciekawszego:) ale dzis juz kawal drogi przeszlismy na nozkach:) za raczke i sam obok, nie mozesz sie poddawac:)
image
image
mi siostra mówiła, że w tej sytuacji wizyta u kardiologa ważniejsza.
Ale nie wiem czemu.
Pewnie dlatego że takie jazdy często biorą się z wady serca...no zobaczymy bo w sumie niby serducho Helka miała ok - choć miała je badane na usg połówkowym może coś się jej później popsuło...
Zobaczymy - będziemy wykluczać przypadłości po kolei.
imageimage
nyzosia, nie wiem czy to czytałas, ale ten artykuł opisuje taki bezdech jak opisujesz u Helci...moze nie trzeba sie martwić i tak jak piszą samo ustąpi, tak czy owak badania trzeba zrobić...wklejam link, jakby cu..

http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=13704&_tc=9A8E2D959A7F4E1FB4958A58C562AD23
image
Aśku dzięki za art. Bardzo obszerny. I tak się teraz zastanawiam to nie wiem czy Hela ma ten siny czy blady napad bo jakoś się nie przyjrzałam. skupiam się na tym że ona tak rozpaczliwie próbuje załapać powietrze a nie może....
imageimage
gdzieś czytałam że niby zapowietrzanie się ustepuje ok 4 roku życia, także Helce też napewno to minie i jest cała i zdrowa ale dobrze że ją przebadasz!!

A ja dziś po pracy przełamałam lody z dentystą! to jedyny lekarz u którego łapie mnie paniczny strach i to samo było dzis - usiadłam na fotelu - dobrze że nie zwiałam :P jak to juz kilka razy było :P i zaczęłam się trząśc, dostałam drgawek, ręce nogi mi chodziły i babeczki nie mogły mnie uspokoić - masakra, wstyd taka dorosła a jak dziecko ;/ okazało się że nie taki diabeł straszny :) no ale kanałowe leczenie przez to mnie czeka :/
image
image
He he Madziulka normalnie miałabyś bezdech:))
Teraz to się już nie ma co dentysty bać - znieczulenie dają i po sprawie. Kiedyś to była jazda jak na żywca robili.
imageimage
A nie dostałaś żadnego gazu rozweselającego? ;)
image image
hehe no bez kitu jeszcze chwila i złapałabym bezdech :P nie wyobrażam sobie robienia zębów na żywca. No nic pani bardzo miła i delikatna, powiezdziała że po kilku latach i przebytej ciązy naprawdę nie jest źle :P ale następnym razem mam nadzieje że zachowam zimną krew :)))
image
image
ja nigdy nie mialam znieczulenia:P zawsze na zywca:) Babka fajna :) daje rade nie jest zle :)
image
image
Ja uwielbiam mojego dentystę :-) hehe jak to brzmi. Chodzę do niego od 15 lat, super facet. Ciepły, wyrozumiały, bardzo delikatny. Tylko musze dojeżdżać do Chwaszczyna na wizytę :-) Ale cóż, przywiązałam się.

W sobotę mój brat ma urodziny. I mam problem, jak się wyrwać na tańce. Mąż jest w wekend we Wrocławiu, mama na szkoleniu, teściowa w operze. Co to za rodzina? ;-) W końcu padło na mojego 18 letniego brata :-) Tak więc po tylu latach mój mały braciszek, którym zajmowałam się od urodzenia, zaopiekuje się moim synem :-)
image
No co ty Ssabinka?!
Ja mam znieczulenie na podanie znieczulenia :-)
image
każdy ma inny próg bólu podobno. Ja też jeszcze nigdy nie miałam znieczulenia ;) A ja jeżdżę do dentystki jeszcze dalej, bo 600 km ;) I ona mnie zna od dziecka.
To brat nie będzie na urodzinach drugiego brata czy coś mi się pomieszało? ;)
image image
Ja też byłam kiedyś twarda ale teraz biorę znieczulenie...jak dają to co sobie żałować.

Akacja to idziesz do jednego brata na imprezę a drugi przychodzi zająć się młodym?:)
imageimage
nyzosia trzymam kciuki za Hele by wszystko było dobrze !:)

ja zawsze muszę mieć podwójne znieczulenie u dentysty, inaczej nie usiądę na fotel, Madziulka a gdzie zdecydowałaś się iść - Sulident ?

kupiłam dziś kombinezon na zimę w FH, nowy, coccodrillo, spodnie i kurtka za 58 zl !:) jestem z tego mega dumna ;) maja tez tanie i bardzo fajne kozaczki na zimę w Ecco i Geoxie

za nami straszna noc i dzień, zęby idą na potęgę, dziś kolejny wychodzi czyli 4 naraz ;/ Liwia strasznie cierpi ale gorączki nie ma, mylicie ze mogę jej podać Panadol w czopku jak nie ma gorączki tylko marudzi strasznie ?;/
image
ja na marudzenie bym panadolu nie dawala :)
A w którym miejscu jest w FH sklep geoxa?
image image
Naprawdę was spodziwiam. Ja dostaję najpierw żel na dziąsło, potem zastrzyk. I wtedy mogę się wyluzować ;-) Normalnie to bym w życiu nie dała rady. Z porodem zresztą też. Nie było innej opcji jak ze znieczuleniem.

18 latek do nocnego klubu? Nieee. To jest nasz mały Gucio i na żadne tego typu imprezy to my go jeszcze nie zapraszamy ;-) A tak posiedzi sobie w domu, poogląda tv, ja będę dwa kroki od domu, bo w Boolvarze i będzie ok.
image
Przyszła mama, nie denerwuj mnie, jak dałam trochę więcej za używany coccodrillo... wrrr.
image image
akacja dobrze sie ustawilas z tym bratem :DD
ja daję nirofen jak nie ma gorączki, ale męczy się i ja boli - i po 5 min spokój - daję zazwycczaj w nocy jak płacze i spać nie może przez ząbki

No właśnie akacja to jak to z tą imprezę do jednego brata i idziesz a drugi siedzi z młodym? :)))

przyszła mamo byłam na orunii górnej - poprosiłam mamę żeby mnie gdzieś zapisała bo ja sama nie zadzwonię i będę cierpieć w bólach ale nie pójdę :P
image
image
Ach te nasze mamy, zawsze wyratują ;)
image image
Jak sobie przypomnę, ile imprez ja musiałam poświęcić, bo rodzice pracowali, a ja się zajmowałam Albertem, to niech się teraz młody odwdzięczy siostrze ;-)

A co znaszym disco dziewczyny? Mam dyspensę na październik :-)
image
przyszła mamo to chyba dobra cena za kombinezon??? były jeszcze jakieś?
image
image
Madziulka, same kurtki cc w rozmiarze 80 kosztują w sklepie 173 zł... Cena raczej dobra ;)
image image
Madziulka a nurofen w jakiej postaci, syrop ? Liwia właśnie "marudzi" tzn nie śpi, plącze, widać ze ja boli, zastanawiam ie tylko czy jak nie ma gorączki to można dawać

Madziulka czyli sulident ? jak tak to nie idź do tej w czarnych krótkich włosach na usuwanie kamienia, jest strasznie sadystyczna :)

kombinezon kupiłam taki :) http://allegro.pl/coccodrillo-kombinezon-spodnie-kurtka-80-86-nowy-i1843707682.html

pana ciężko mi teraz skojarzy na jakiej wysokości jest ten sklep ;/ ale coś kolo środkowego wejścia chyba
image
czyli super cena :)) to co jest po co tam jechać?
image
image
Tak jest więcej niż jedno wyjście?? Świetnie, nigdy nie znajdę tego sklepu ;)
image image
eee a gdzie ten sulident??? ja za tymi pawilonami na krzemowej byłam - ale tam tylko jedna bebeczka i jakaś pomocnica była
image
image
były spodnie 68 i kurta chyba tez tak, ja wzięłam 74 i jest za duża trochę, kurtka i spodnie zostały się jedne wiec warto jutro podjechać ;) cena 29 za szt wiec jak coś to się ich zapytaj bo miały kombinezon "ukryty" pośród innych ;)
image
sulident jest miedzy domkami szeregowymi za bomi, tam maja tez na nfz http://www.sulident.pl/
image
Przyszła mama za 58 zł!!!! taniocha!!!!
Panna ja wiem gdzie jest ten sklep. Może pojedziemy razem?
imageimage
a jak pojedziecie to mozecie dac mi znac o kozaczkach ecco dla Filipa? oczywiscie jakby sie oplacalo to bym oddala kase jakbyscie mialy wylozyc tylko czy jest mozliwe dostanie zdjecia na tel? dajcie znac:)
image
image
Oki jak będziemy/będę jechać to dam znać.
imageimage
tylko ja mam nowy nr nie wiem czy macie napisze ci wiadomosc
image
image
ssabinka ecco byly za 145 a geoxy za 180, ecco jak dla mnie lepsze, cieplutkie i lekkie, dość wysoki na pewno sporo za kostkę
image
majn got jakie ceny butów!!!! pogięło ich czy co?
image
image
Dlatego ja się cieszę że zakupiłam adidasa za 100 zł:)
imageimage
Nyzosiu nic nie załatwiłam bo niestety nie mam takiej możliwości mam tylko namiar do tego neurologa :(
Dobrze że udało Ci się umówić do innego.

Ja za to potrzebuje jakiś namiar do dobrego stomatologa dziecięcego. Najlepiej w gdańsku jeśli macie to poproszę.
image
image
Monika ok. Dziękuję za chęć pomocy:)

My już po śniadaniu - dzisiaj Hela się zlitowała i wstała o 7. no i od 2 dni nie je mleka o 3-4 w nocy...czyli po prostu ma takie fazy...

Zapowiada się piękny dzień!

Aaa Zośkaa robiłaś chyba zdjęcia na ostatnim spotkaniu no nie? podeślesz? na: klubmamgdynia@gmail.com bo tam mamy dużo miejsca:)
imageimage
Pamiętam, że Mjakmama chodzi z dzieciakami do stomatologa. Ja nie znam żadnego.

Nyzosia - no pewnie, tylko, że ja jeszcze nie kupię chyba. Chętnie się za to rozejrzę. Tyko w tym tygodniu chcesz jechać? Bo ja mam w sumie zawalone trochę...
Może po niedzieli?
image image
My chodzimy do AM, a właściwie to raz byliśmy, tylko okresy oczekiwania są niestety b. długie...

Ech przez te remonty na obwodnicy, rozwaliłam sobie dzisiaj lusterko :/ Nie rozumiem czemu nie można ustawić wszystkich słupków równo...
image
Panna zgadamy się jakoś.

Oj Morela to słabo:(
imageimage
Tutaj masz namiary:

http://www.scs.gumed.edu.pl/6429.html

Ale my w tym tygodniu planujemy zapisać się na luty, więc jeśli pilnie potrzebujesz to odpada...
image
Jednak nie jest aż tak tragicznie ;) Właśnie dzwoniłam i mamy wizytę 18. listopada.
image
Dzięki Morela ale jednak chciałabym teraz z Kubą pójść. Boję się jak cholera. Jak przypomnę sobie siebie za dzieciaka u stomatologa to myślę że mąż musi z nim chodzić bo nie dam rady.
Przyszła mama pisała o tym sulidencie może tam? Robią na nfz. Ja chcę iść na usuwanie kamienia wiem że przysługuje na nfz raz w roku chyba że coś się zmieniło.

U nas znów koszmarna noc :(
image
image
Widzę, że moje hasło o babskim wyjściu nie spotkało się z pozytywnym odzewem ;-)))

Moniko, u nas noc równie masakryczna. Hubcio obudził się o 3:00 i postanowił już nie spać, tylko się bawić. Pierwszy raz w życiu mu się to zdarzyło. Przez dwie godziny próbowałam go ululać i nici. Jestem dziś totalnie padnięta, a czeka mnie cały dzień pracy. No co za buntownik mi rośnie :-)

A pogoda jest wspaniała, to fakt :-)
image
Ja bym się wybrała na tańce, ale pierwsze dwa weekendy odpadają :/
image image
ja się umówiłam do sulidentu na zdjęcie kamienia i na wizytę siebie i męza i naprawdę terminy nie są złe!! 3 października na kamień a 19 na robienie ząbków. Także Monika smiało dzwoń.
rozmawiałam z babeczką i powiedziała żeby najlepiej przyjsc z małą jak więcej zębów wyjdzie.

U nas nocka spokojna, po 6 syrena o mleko i spanie do prawie 8 :) oddelegowałam ekipę i pojechali na działkę nad jeziorko- pewnie ostatnia taka wyprawa
image
image
My do stomatologa dzieciecego chodzimy z dziecmi tutaj
Wojewódzka Przychodnia Stomatologiczna w Gdańsku SPZOZ
Aleja Zwycięstwa 39, 80-001 Gdańsk
58 520 38 38

lek nazywa sie pawlak
a do doroslych bedra
Dzięki mjakmama dzwoniłam. Odległe terminy mają :(
Idziemy na wassowskiego tam też podobno dobrzy stomatolodzy.
image
image
http://skrzynkawojaka.pl/4e7a276bbf260/ :) nasze piwko
Mjakmama wrzucone:)

Hela robi sobie drzemkę równo 4 godziny od wstania. i wszystko super gdyby spała w wózku! a że nie chce spać to w godzinach 11-13 kiblujemy w domu:(
imageimage
.............mój piesio ma jutro operacje....usg pokazało kamień w żołądku...jestem sama i kompletnie niewiem jak to zorganizowac...o 8 rano musze z nim jechac na godzinna kroplówe...tesc mnie zawiezie, bo tata tez ma na 8 lekarza...3 osoby muszą go trzymac na tym stole, bo świr zeskakuje...juz dzis ledwo z ojcem na usg go utrzymaliśmy plus dwoch lekarzy....a jutro godzine...a o 21...operacja pod pełną narkozą...to juz 4 narkoza tego psa....ze mu mózg nie wysiadł://///

niewiem, potem dwa razy dziennie na kroplowe trzeba z nim jezdzić...rano i wieczorem..jeny, najgorzej bedzie po....z taka raną...ani z nim wyjść ani co....kur....nie mam pojecia jak sobie dam rade
image
Aśku nie masz wyjścia. Musisz dac radę. Możesz oczywiście zawsze uśpić i mieć problem z głowy, ale zjedzą cię wyrzuty sumienia. Więc niestety kochana nie ma innej rady. Trzymam za ciebie kciuki!

Panna - bardzo mi się twoja odpwiedź podoba :-)
image
leczenie 1000 zł....normalnie nie stac mnie na to....mąż mi do pracy każe iść:))) wiem, że musze dac rade, ale chory piesi biegajace dziecko...to troche duzoooo:///
image
jaka taniocha w tym cocodrillo
Monika my chodzimy na wassowskiego, bardzo fajna babka tam jest, co prawda na razie tylko kontrolnie ogląda ząbki bo nic się u nas nie dzieje.
Aśku - współczuję... Ile się psina namęczy i Ty też, żeby to wszystko ogarnąć...
image image
bez kitu....jestem załamana...na całe szczescie łukasz zdazy jutro wrócić z białegostoku na operacje...no i weekend, wiec nie bede sama te pierwsze dni po...ale i tak nie wyobrazam sobie tego....

byłam z młodym na 2 spacerkach to sie odciełam, ale co wracam do chaty, siadam to zaczynam mysleć...teraz to ja chyba musze sobie "golnąć" coś na sen...
image
Mjakmama ode mnie masz codziennie dwa piwka ;)

Aśku współczuję... biedna psinka.

A u nas znów choroba, wystarczyły 3 dni w żłobku i powtórka :( Tym razem jakieś przeziębienie, Mat brzydko kaszle i leci mu z nosa... Ech ciekawe jak długo jeszcze będę miała siłę na ten żłobek. Nie dość, że choroby to jeszcze widać, że Mateuszowi brakuje naszej bliskości , boi się zasypiać sam, przebudza w nocy, w dzień też nie można go zostawić ani na chwilę samego, bo od razu płacz, szczególnie wtedy, kiedy ja wychodzę... Mam mega wyrzuty sumienia. Najgorsze, że teraz nie jest tak łatwo cofnąć podjętą decyzję... Inaczej już dawno bym była w domu...

Chyba zanim zdecyduje się na kolejne dziecko, to najpierw muszę odłożyć tyle, żebym mogła z nim siedzieć 3 lata w domu...
image
Ech, Morela... Albo przeczekasz ten najgorszy okres albo pomyślisz o opiekunce. Może uda się znaleźć panią niewiele droższą od żłobka? Najgorsze - tak jak mówisz - myśli, że robi się coś źle. Ale tego się czasami z głowy nie wypędzi :/
image image
Morela:
A moze pomyslcie o niani ....
Z tego co wiem to mozna znalezc i za 1000zl. Wiadomo to wiecej kasy niz zlobek, ale przy dwojgu pracujacych to i tak bedziecie do przodu.
Ja z tej opcji jestem bardzo zadowolona, Elizka tym bardziej
Morela może tak jak dziewczyny mówią niania będzie lepszym rozwiązaniem?Tym bardziej że szkoda żebyś rezygnowała z pracy jak taka fajna Ci się trafiła a mąż mógłby wtedy też wrócić i mielibyście święty spokój. a tak nie dość ze nerwy to jeszcze kasa na lekarstwa idzie.

Ja odebrałam wyniki młodej i oczywiście ma anemię:( Madziulka jaki poziom żelaza miała Pati jak miała anemię? Po jakim czasie robiliście znowu badania?
imageimage
Nie wiem czy u dzieci jest tak samo ale u doroslych po 3 miesiacach sie robi ponownie zelazo
nyzosia oby tylko ta anemia zostala zeby nic innego nie doszlo
image
image
More;a a moze ze zlobkiem jak u nas z przedszkolem jets 90 % pierwszy rok chorowala non sotp moje po 2 tyg w kazdym mcu byli w domu a teraz raz gluty i wsio
dzieki z a piwka :D
Ja bym też poszukała niani. Po co malutkiego męczyć.

A mój syn obudził sie dziś znowu o 4:00 i kręcił się do 6:00, potem zero spania. Naprawdę nie wiem o co chodzi? Czy to możliwe, że to po szczepionce coś go boli? Bo już sama nie wiem, hm... Ale humor ma znakomity.

Nyzosiu - tak jak mówi Ssabinka, oby na anemii się skończyło :-)
image
Hej,

Wczoraj Helka spała od 17 do 21!!!! potem wstała na godzinę i poszła dalej spać. ale już wiem dlaczego - ma stan podgorączkowy:( tak więc my dzisiaj kiblujemy w domu.

Zobaczymy z tym żelazem...mam nadzieje że jak je uzupełnimy to będzie lepiej.
imageimage
wspolczuje anemii - buraczki maja chyba duzo zelaza czy musicie tablety brac??
Organizm pewnie walczy z tymi bakteriami w gardle.
Ja miałam w nocy tak samo, jak Akacja - Kostek się obudził koło 4 i usiadł, od razu zaczął robić Eeeee! i pokazywać paluchem na coś, czyli generalnie "dzień dobry, świecie, bawmy się!". Wzięłam go do łóżka, żeby zasnął, ale on się kokosi, kokosi i nagle czuję, że się do mnie główką przytula. No to ja się przytulam, ale w końcu zaczynam kumać, że coś za łysa ta główka - okazało się, że jakimś cudem zdjął pieluchę i się pupą do mnie przykleił ;) Na szczęście się nie posikał w tym czasie. Powalczyłam z nim trochę i poszełdł spać, ale 40 min walki było.
image image
Panna, uśmiałam się, dzięki za poprawę humoru :)
Nyzosiu zdrówka dla was, cały czas trzymam kciuki, żeby było ok
Aśku85 , wiem co przeżywasz, miałam też podobnie z moim psem. Dużo pracy tzn opieki jest po takiej operacji nad zwierzakiem. A ja jeszcze wtedy nie miałam dziecka. Więc życzę siły i wytrwałości.
A ja od rana biegam i załatwiam sprawy papierkowe w pracy. Jak tu zrobić, żeby mieć wyższe świadczenia w ciąży i po, bo wróciłam do pracy i bez sensu zmniejszyłam etat. Ehh życie !

hahaha Panna dobreeee:P
Panna dobre:))

Atta a byłaś u lekarza?

No właśnie o buraczkach słyszałam. U mojego niejadka na pewno nie obejdzie się bez kropel - dla dzieci są krople ale oczywiście na receptę więc wezmę ją jak pójdę za tydzień do lekarza.
imageimage
:) Ja też się uśmiałam w nocy, nie mogę z tych dzieciaków ;) A najlepsze jest to, że nie skumałam przez zaspanie :) Może by tak nowy wątek?
Atta - powodzenia z papierami!
image image
Tak byłam, powtwierdzam informację :) I teraz czekam jak się bedzie dalej sytuacja rozwijać. Póki co muszę kolejny miesiąc chodzić na cały etat do pracy :( logistycznie ciężko nam to ułożyć i nie wiem czy dam radę bo spać moglabym cały czas :)

super! No to teraz oficjalnie gratuluję! :D
image image
A u kogo byłaś?
Miesiąc szybko minie i będziesz miała święty spokój:)
imageimage
atta gratulacje - troche zazdroszcze :)
He he mjakmama wszystko przed Tobą:)
imageimage
O jutro spotkanie, super . Moze uda nam się być :)

szkoda ale juz nie ;P
a mzoe Hela lubi sok z burakow
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że szybko minie :)
Nyzosiu byłam u Klimaszewskiego, ale zastanawiam się jeszcze czy nie iść do f*utowskiego.

gratuluje Atta:)
znwou spotkanie kiedy ja nie moge:( jutro mam egz na 12.30 ;(
kto mi robi na zlosc?:P
Do nowego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=273271&c=1&k=160
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

do góry