Widok

Mam dłuższego

Proszę na wszelki wypadek czytać uważnie, żeby uniknąć samoośmieszenia się, jak to się stało w przypadku poprzedniego tekstu na ten sam temat.

Sprawiedliwości musi się stać zadość, więc teraz też będzie o penisie, tyle że na odwyrtkę.
Zazdrość o penisa nie dotyczy bowiem tylko pań, jak mogło się wydawać po poprzenim tekście poświęconym temu budzącemu pożądanie narządowi. Może w jeszcze większym stopniu niż pań, zazdrość dotyczy także panów.

U panów ten motyw także występuje, tylko inaczej się wyraża. Ma on swoje źródło w przystosowaniach ewolucyjnych i występuje także u zwierząt. Najdobitniej ten efekt demonstrują pawie ze swoim ogonem. U panów efekt ten wyraża się w formule, która przybiera formę werbalną w postaci:

"Mam dłuższego"

Ale występuje też w formie zastępczej, dowolnej. Najwyraźniej motyw ten na forum demonstruje co jakiś czas niezastąpiony Aradash.I tak stało się i tym razem Aradash wystąpił ostatnio z jednoznaczną deklaracją:

" Mam VOLVO coś tam, a ty?"

Ten facet jest jak żywcem wyjęty przypadek z podręcznika Geoffreya Millera, poświęconego właściwościom systemu konsumpcjonistycznego, zatytulowanego Teoria szpanu. Główną tezą ksiązki jest hipoteza ewolucyjna, wskazująca na mechanizm wabienia partnerów seksualnych sygnałami mającymi świadczyć o atrakcyjności nadającego je osobnika. W tym wypadku są to sygnały związane ze statusem społecznym. Taki sygnał sugeruje ewentualnym partnerkom, że jego nadawca dysponuje odpowiednimi zasobami, potwierdzającymi jego atrakcyjność seksualną.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Twój poziom, Łowco, obniża się z każdym wątkiem. Zakładasz wątek "natchniony" wypowiedziami innego forumowicza. Masz w tym jakiś cel? Czy może za wszelką cenę zamierzasz udowodnić, że... masz dłuższego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
To raczej... wspomnień czar ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Było o "Zazdrości o penisa" ?
Było. Dali się ignoranci wpuścić w kanał ? Dali. Zazdrość o penisa jest dobrze znanym zwrotem, nie wszystkim jak się okazuje.

Podobnie ze zwrotem "Mam dłuższego". Jest on bardzo popularny i ma korzenie ewolucyjne. Znowu przejawia się ignorancja.

Ale nie moim zadaniem jest organizowanie ignorantom korepetycji.
Wyobraź sobie, że powiedzenia czy rozmaite metafory są mi doskonale znane. I nie ignorancja widoczna jest w moim wpisie, ale najwyraźniej nie czytasz ze zrozumieniem, bo jeszcze musiałbyś wiedzieć, czym jest przenośnia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ZJ:

Wszyscy te kulturowe określenia znają.
μ ma rację, że twój poziom obniża się z każdym wpisem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No dobrze. Niech będzie. Masz dłuższego. Masz najdłuższego.

Już dawno zdiagnozowałem u ciebie kompleks małego najwyraźniej rozumku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaglądam sobie tu od czasu do czasu (ostatnio coraz rzadziej bo zrobił się tu straszny syf) i po prostu nie mogę uwierzyć w to że jeszcze chce się Wam dyskutować z twórcą absurdów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
@Cross:

Może z nudów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To się weź do jakiejś sensownej roboty, przestaniesz się nudzić.
Mansonie, trzeba powiedzieć wprost: skończ wreszcie tę kuchnię :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> skończ wreszcie tę kuchnię :P

Co chcesz w niej przyrządzić?
Bo Twoją rewelacyjną pizzę da się i teraz. Mimo tego, że jeszcze nieskończona ;)
Nie podlizuj się ;)
Brawo Mikronezja :D

a na pizze to sobie trzeba zasłużyć :D
@Cross:

Dopowiem, bo mój wpis wydał mi się zbyt lapidarny, chociaż Ty akurat złapesz jego sens bez problemu.

Wielu forumowiczów wie, że dyskusja z Zetjotem nie ma sensu.
A mimo tego... dyskutują.

Myślę, że bardziej chodzi tu o autokreację niż rzeczywisty przekaz.

Sam też nie jestem bez "winy" ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kreacja w watku kreatury
:)

Sadyl ales mnie naprzytulał.!!!!.stos tabletek musiałam łyknac:(

D
Mam autobus przegubowy.
Poza tym mam wolny weekend i wypłatę dostałem. jestem królem życia
" Wszyscy te kulturowe określenia znają"

Znają ? A czy rozumieją ?

Bo widzę,że nie rozumieją.

A jeżeli rozumieją, to czy wyciągają wnioski ?

No bo jakim cudem ci idioci domagali się usunięcie wątku "Zadrość o penisa" ? Straszna dulszczyzna, straszni mieszczanie z wiersza Tuwima.
Ale o ssssssssooo ci chodzi?
O ten tramwaj co nie chodzi stąd do Łodzi.
No i gitara , od tego cza było zacząć. Do łodzi to nie odchodzi nawet Trajtek bez dziurawych majtek,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"> skończ wreszcie tę kuchnię :P"

Jeszcze nie skończyłeś?
Zacytuję klasyka: mężczyznę poznaje się po tym jak kończy a nie jak zaczyna. ;-)

Normalnie brawo Ty.
A mi pozostaje zacytować głosy Pań:
Nie kończ jeszcze..

:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sadyl. Ty to jesteś normalnie mistrz wypowiedzi.
Co się stało z "mam większego"... mózga?
Zawsze się zapalam...na myśl o mózgu, w końcu cały facet podłączony jest do niego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ lukrecja

To się nazywa kobieca intuicja. Trafiłaś w dziesiątkę, bo faktycznie, ewolucjoniści uznają mózg za główny narząd seksualny. Jakby na to nie patrzeć zainteresowania męskiego mózgu są skoncentrowane na kwestiach damsko-męskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
W takim razie - zapewne myśląc na temat w/w kwestii - jednak skoncentrowałeś się na innej części ciała, ponieważ w przypadku mózgu może być on co najwyżej "większy" bądź "bardziej rozbudowany", a nie "dłuższy"...
Ktoś tu kiedyś napisał - i był to facet - że w momencie erekcji cała krew z mózgu znajduje się w jednym organie, dlatego w pewnych sytuacjach mężczyzna jednak nie myśli i jest odłączony od tego "głównego narządu". Więc jak to jest naprawdę, panowie? ;)
@ Mikronezja

Jak zwykle prawda jest taka, że wymaga rozważenia w całości - rozważenia całej rzeczywistośći, a nie jej fragmentów. Ja tu na forum zajmuję się krytyką takich doraźnych, cząstkowych zapatrywań., a generalny obraz rzeczywistości przedstawiłem w paru wątkach i niewiele jest tu do dodania. Niby-dyskusje w kółko o tym samym nie są specjalnie inspirujące.
W znacznej większości nie uczestniczę, a ostatnio nawet nie czytam. Z chęcią dowiem się więc, jak to jest naprawdę.
@ Mikro

Zajrzyj do podręcznika "DIY' ewentualnie otwórz okno i wyjrzyj. Tyle powinno Ci wystarczyć.
Wysiliłeś się, Łowco, nie ma co...
@ Mikro

W tym temacie nie mam wiele do dodania, ale wiem, kto zaspokoi Twoją ciekawość, Najnowszy news z empiku: Robin Dunbar wydał najnowszą rzecz zatytułowaną "Anatomia milości i zdrady". Nie czytałem jeszcze , bo rzecz świeża, ale nazwisko autora jest gwarancją najwyższej jakości. Tak więc daj cynk Św. Mikołajowi, bo okazja przednia.
Cóż, Twoja odpowiedź sugeruje, że po prostu... nie wiesz. A Mikołaja poproszę o coś bardziej wysublimowanego niż podręcznik ;)
Podręcznik ?
Czy ja mówiłem coś o jakichś podręcznikach ?
To jest lektura z górnej pólki. Oczywiście, jak ktoś woli, to można sobie poczytać harlekina, czemu nie ?
Sztywny jak kij od miotły jesteś. Tam na końcu był taki znaczek ";)", ale co Ty możesz widzieć o słowach wypowiedzianych z tzw. "przymrużeniem oka".
Proszę nie przenosić wzorców z realu do wirtualu, bo to podstawowy błąd. Przymróżenie oka wystepuje tylko w realu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
>Przymróżenie oka wystepuje tylko w realu.

"PrzymrÓżenie"?! I to pisze rzekomy lingwista...
Bez odbioru.
Cóż Ci do "harlekina"?! Dorastałam na nich, zwłaszcza serii "czerwonej okładki".
Większość bohaterów "pci" męskiej posiada cechy jakie reprezentujesz tutaj, na forum.
Oczywiście, dla równowagi, są fizycznie idealni i trudno im się oprzeć.
Znając życie, to rzeczywiście na "poczytywaniu harlekina" najlepiej z a k o ń c z y ć... ;)

Ps
Rozumiem, że do "górnej półki" sięga bez taboratka i bez wspinania się na palce ;)
Mikro, ty mu nie mów, że jest sztywny bo z jego kompleksem członkowskim uzna to jeszcze za komplement ;)
~:) odjechałam w szale śmiechu...
Łowco..., co Ty masz, że mnie endorfiny zalewają...;)
I tak mi pisz... Dopóki "ewolucjoniści" i męski mózg, funkcjonują, jak donosisz, dopóty pozycja Kobiety jest niezagro...żoną.

Ps
Pozdrawiam Radę Puchaczy ;)

Szczególnie Ezylryba! Buziaczki! ;)

https://youtu.be/nnPjqw7PqQ4
"Ktoś tu kiedyś napisał - i był to facet - że w momencie erekcji cała krew z mózgu znajduje się w jednym organie, dlatego w pewnych sytuacjach mężczyzna jednak nie myśli i jest odłączony od tego "głównego narządu". Więc jak to jest naprawdę, panowie? ;)"

I rzekł Bóg do Adama:
Adamie mam dla Ciebie dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra jest taka że obdarzam Cię oto dwoma najważniejszymi w Twoim ciele narządami: mózgiem i penisem.
A jaka jest zła wiadomość Panie, pyta Adam.
Zła wiadomość Adamie jest taka że w Twoim ciele jest zbyt mało krwi żebyś mógł korzystać z obu tych narządów jednocześnie.

Taka sytuacja. ;-)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
dasz wiarę, że czytałam to mając twój głos w głowie? :D
się stęskniłam.
Trudno powiedzieć że ośmieszyłeś się skoro jesteś znany tylko z nicka pod którym tu występujesz ale wierzę że ktoś cię rozpozna na ulicy i wykrzyknie: ''o! mamo!, ten pan ma małego,! mniejszego ode mnie!!''
"wabienia partnerów seksualnych sygnałami mającymi świadczyć o atrakcyjności nadającego je osobnika"

To jest kolejna rzeczy, której nigdy nie doświadczysz w praktyce :D
I dobrze, bo ktoś taki nie powinien się rozmnażać :D

ps.
dzięki, wyręczasz mnie udowadniając wszystkim w piaskownicy - kolejny raz - jak bardzo tępy jesteś :D

pss.
a dla niezaznajomionych z tematem: click - jest krótko
jakiś cymbał napisał 'nie kupisz wymarzonego autka' więc go zgasiłem - proste
pewien jestem, że cymbał się nabrał
najlepszym przykładem na to jest fakt, że nabrał się twórca absurdów - cymbał naczelny ;D

opcje są dwie, trzeciej nie ma:
-albo się nabrał bo jest durny
-albo się nie nabrał i przekręca fakty i wprowadza - znów- ludzi w błąd

sami wybierzcie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ Witaj Wielki Nabieraczu!!!
Nie ma większego od Ciebie!!!

Inne tematy z forum Hydepark

Muza musi grać. (2991 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Najlepszy broker forex w Trójmieście (16 odpowiedzi)

Jak w temacie. Czy ogólnie ma znaczenie gdzie broker ma siedzibę? Z tego co widzę, to wszystkie...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry