Widok

Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52*6*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

06.07 ( ) Natalia - Borys 3250gr, 55 cm Zaspa
27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-525-t424221,1,160.html
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój Maciuś tez lubi odgłos suszarki a najlepiej jak mu włączę i jeszcze ciepłym powietrzem po brzuszku smyram:) ma wtedy taką fajną zadowoloną minę:)
image
A gdzie tam o suszarce? Proszę, przybliż nam sprawę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
???

melduję się w nowym :)
mój też lubi suszarkę i odkurzacz, ale specjalnie mu nie włączam. Jak sobie leży a ja ide suszyć włosy to zawsze zaśnie ;)
Chociaż faktycznie, jak jest marudny to musze mu włączyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Sandra zostala dzis pasowana na przedszkolaka:) a Antos jest tak nieznosny ze mysle o wystawieniu go na allegro:)
Mysle czy by nie sprobowac dac mu mm bo karmie go coraz czesciej, nie wiem czy tak szybko rosnie czy mam malo pokarmu. Dziewczyny czy wyparzacie butelki za kazdym razem?
Antos ma 3.5 miesiaca, z brzuszkiem wszystko Ok ja jem wszystko lacznie z kapusta, kawe pije raz dziennie z dwoch lyzeczek bo nie lubie lury (ale mam duzy kubek).

Tak ja za każdym razem sterylizuję butelki ogólnie wszystko smoczki zatyczki do smoków, łyżeczki wszystko co można ;-)
a mi sie dalej rece trzesą i w srodku sie telepie.. i okropny kierowca dzis ze mnie w dodatku :P

a tak poza tym to nie wiem co chcialam i dzien mi sie dluży ;/
image image
Ja sterylizuję maksymalnie raz dziennie butlę czasem nawet raz na dwa trzy dni i nic się nie dzieję. Moim zdaniem nie ma co przesadzać.
a ja myje płynem tylko normalnie i sterylizuje raz na tydzien albo i mniej ;)
image image
Kupilam dzis ubranko dla synka na chrzciny :) w h&m taki zestaw 4 czesciowy, czarne spodnie, kamizelka, muszka I biala koszula, za 99,90. Wyglada bosko, troche jak Kelner ;)
Rozm 68, wiec I na swieta powinno byc ok

Jutro mamy pierwsze szczepienie, troche sie denerwuje... Robimy to 5w1.

Jutro juz mam ostatni zastrzyk! Musze tylko odczekac 2 dni I moge przystawic juniora do piersi :) zeby tylko maluch zalapal I zeby mleczka sie wyprodukowalo odpowiadajaco duzo... Trzymajcie kciuki.

Kupilam mlodemu nowego smokusia, z serii mam, patrze wieczorem do lozeczka a sie okazuje ze smokus swieci w ciemnosci :) taki bajer :)

Ja jeszcze nie dostalam mojego zamowienia z zalando, nie moge sie doczekac...
Cześć w nowym.

Sanszajn, u mnie to starsze jest tak nieznośne że mam ochotę opchnąć, Maciuś to aniołek.

Dziś mieliśmy akcję dynia. Dostałam całą wielką i ją przerabialiśmy, dwie blachy ciasta, bułki dyniowe, puree z pieczonej dyni do zamrożenia dla Maćka, zapiekanka z makaronem i dynią, suszenie pestek, i już nie pamiętam co jeszcze. Aha, jutro na śniadanie racuchy dyniowe.
Już widzę na pomarańczowo.
imageimage
martek masz jakis sprawdzony przepis na racuchy z dyni? kiedys jadlam takie racuchy i nie moge zapomniec tego smaku a nie umiem zrobic :(
image image
hmm to tylko ja taka przewrażliwiona jestem ale tak serio to myślałam ze tak trzeba że po każdym posiłku sterylizacja, no nic to ja już nic nie doradzam :/
a my juz po kardiologu :) bardzo fajny konkretny i dokładny lekarz z tych gadulskich co to uczą odczytywać co pokazuje monitor :P Szymek ma serce jak dzwon, najzdrowsze w rodzinie bo przebadane na b. dobrym sprzecie kilkanaście razy w te i spowrotem bez najmniejszego piśnięcia i wszystko jest w normie :) ulga!

Karolina właśnie o tobie dzis myslałam Trzymam kciukasy :)

Dodałam aniołki quillingowe do galerii
dobry na wieczór :)
wybaczcie że sie nie odzywam ale jestem nieo przeładowana lekarzami i całymi dniami latam a wieczorem padam na pysk :d

ale dziś mam super dzień bo Konradowski w końcu dobił w tyciu do kilograma :D:D:D:D
ma 3880 i pomimo tego że dalej jest malutki to przynamniej zaczyna być mięciutki w dotyku:D

a Sylwia twój Jahu to normalnie wpadł mi w oko takie fajne duże oczęta ma i takie mądre spojrzenie no super kolo :D

co do spotkania to na 80 % bede tylko nie dopatrzyłam sie jeszcze godziny wiec prosze sie sprecyzować :D

a i bylismy na bioderkach i mamy idealne stawy wiec znowu promyczek radośći:D
Hej..

ja nie sterylizuje butelek (nie mam sterylizatora), tylko myje w cieplej wodzie z plynem...

dzis bylismy na szczepieniu,mala dzielnie to zniosla zaplakala przy koncu ..chyba ja zabolala bo krewki nawet troche polecialo...
na kolejne szczepienie idziemy 21.01 wiec jest git, narazie nie dostala po tym zadnej temp (oby tak dalej)

na kolki dostalismy debridat (w koncu cos), ze niby lepszy od boboticu i powinno pomoc ale nie ma 100% pewnosci :|
ponoc kolka moze trwac do 3-ciego, 4-tego i nawet 5-tego miesiaca, mam nadzieje ze tak jak sie szybko pojawila to szybko se pojdzie :)

co do spotkania w Gdansku to ja tez sie z małą pisze :)
image
Hej:)

Bylam dzis z Wojtkiem na ważeniu, bo poprzednionw dwa tygodnie przybrał tylko 140 gr... Zrobilismy wyniki z kupki i wyszly dobrze, a Mlody zaczął rosnąć jak szalony... Waży 5275, w tydzień przybrał 410 gr... Dokarmiam go mm, bo swojego już mało mam, niestety... :(
W sobotę moj brat z rodziną przyjeżdża do nas, już się doczekać nie mogę, kiedy moje Mordki małe kochane zobaczę:)
Co do butelek to ja tez raz na jakis czas sterylizuje, myje gorącą wodą i plynem do naczyń NUKa, w koncu dziecko musi zyc w normalnych warunkach:)
Mariols, ja stosowałam debridat, i Wojtek w zasadzie nie miał kolek :) tzn miał raz, zanim debridat dostawał i a jak dostawał to też tylko raz miał:) także u Was też powinien się sprawdzić:)
ja sie muszę przyznać że nigdy nie sterylizowałam butelki :P
raz na jakiś czas wyparzam wrzątkiem (ale nie gotuję tylko polewam)
tak jak Zetka, myję pod gorącą wodą z płynem do naczyń - znaczy normalnie

fajnie by było Krasnalku jakbyś się z Panem Konradowskim pojawiła na spotkaniu :) Coś było mówione, że na 11:00. Nie mogę się doczekać tego naszego spotkania :)
Aaaa. Zapomniałam sie pochwalić, Wojtko je prosto z piersi, bez nakładek silikonowych:)
Zetka to gratuluje, wiem jaka to ulga, jak mozna karmić normalnie :-)

Karolina napewno będzie dobrze i uda Ci się wrócic do karmienia.

Sylwia z tym twoim mieszkaniem nie fajnie, mam nadzieje ze cos sie uda zalatwic w urzedzie, ale latwo napewno nie bedzie, kolezanka tez mieszka z grzybem i dwojka malych dzieci i bardzo dlugo juz czeka na przydzial innego lokalu.
image

image
w lidlu od poniedziałku zabawki różne, różniaste :))
image image
hej kobitki ;)

sto lat nie zaglądałam ;) jakos mi tak szybko dzien leci, że nie ma kiedy. Jas złoty chłopak tylko generalnie mało śpi w dzień i najchętniej na spacerach więc malo czasu na komputer ;/

Ale tak to u nas raczej ok. Jesteśmy juz po chrzcinach. Jutro czeka nas szczepienie na pneumokoki.

Ja butelek nie wyparzam bo dalej tylko cyc. Nadal tez jestesmy bez smoczka ale teraz juz nawet da się żyć ;) wiec juz nie probuję go zaznajamiać ze smoczkiem i tak pewnie zostanie
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
słuchajcie troche duzo z nas pisze się na spotkanie - może jednak poszukamy jakiegoś większego lokalu coby Adze nie robic takiego najazdu na chatę ;)

Ale samoloty latają nad stadionem - zaraz mi dzieci pobudzą :/
i może liste zrobimy żeby wiedzieć ile nas bedzie w sumie ;>

spotkanie 22.11
1.Alana
2.Bimka (pozwolilam sobie Cie dopisać jako że jedziemy razem :P)
image image
spotkanie 22.11
1.Alana
3.AgusiaB
spotkanie 22.11
1.Alana
3.AgusiaB
4.Kasita
image
spotkanie 22.11
1.Alana
3.AgusiaB
4. Kasita
5. ivi83 - (jak się wyleczymy do tego czasu ;) )
Nie mam cyfer ale

sześć malutka

mam dzisiaj podły humor i jeszcze pada mi laptop a właściwie klawiatura jest na ostatnim wdechu< połowa guzików nie działa

potrzebuję odpoczynku psychicznego> nie mogę momentami znieść mojego starszego dziecka chociaż się na prawdę staram> może też wystawię na allegro> jestem zła na siebie bo jakoś łatwo mnie ostatnio wyprowadzić z równowagi i krzyczę czego nie lubię>

wkurzyli mnie też w pracy bo mam wrócić od grudnia a kolega mi doniósł że właśnie kogoś zatrudnili za moimi plecami i gadali co mi powiedzieć >>> oznacza to że muszę na jednej nodze czegoś szukać a jak przeglądam ogłoszenia to płakać się chce bo nic nie ma> f... !!!
image
1.Alana
3.AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia

kurna nie pamiętam kto to pisał, Agusia chyba :). My mamy ten "plus", że budynek i tak jest do rozbiórki także prędzej czy póxniej się za niego wezmą i wtedy muszą nam przyznać lokal, dlatego łudzę się, że uda się szybciej niż czekać na ich decyzję kiedy zachce im się burzyć :)

mnie dzisiaj starsze dziecko wykończyło, co chwile się darła i budziła mi Jaśka :/
imageimage
image
Ja nie dam rady poczekamy na następne spotkanko w Gdyni.
Ciekawe o której się mój mężuś doczłapie do domku po meczu. Oj będzie niepocieszony wynikiem :]
idę pranie wywiesić, zmyć podłogę i spać. Nie doczekam się chyba męża.
image
hej:)
ja tez myje butelki w cieplej wodzie z plynem i co 2-3 dni wyparzam wrzatkiem. sterylizator w sumie mam taki do mikrofali ale stopila mi si pokrywka od niego bo nastawilam na zadlugo:))

malutka ty to taki nocny marek jestes:)

do mam chlopcow ktore jeszcze sa przed chcinami:
czy macie juz ubranko dla swoich pociech? bo ja wlasnie przegladam na necie i ceny ich mnie powalaja!!! zastanawiam sie czy ktoras nie chcialaby na przyklad na pol kupic? ja potrzebuje na 26 .12 w rozm 68. a szkoda mi kasy na ubranko ktore w sumie raz sie zalozy moglabym potem odstapic innemu dzieciaczkowi

http://kikakid2.istore.pl/pl/komplet-do-chrztu-6cz-adam-zima.html
ech ja juz tez walcze ze sobą zeby nie zasnąć, siedze koło łóżeczka malej a ona tak spi niespokojnie, rzuca sie przez sen jak wesz na grzebieniu, mężą ani widu ani słychu puki co, ma byc za godzine, a mi sie nie opłaca juz kłasć na ta godzinke wiec siedze i sie nudze heh :)
Daaawnooooo sie nie nudziłam :D
image image
a no i napisalam że sterylizuje raz na tydzień albo wiecej, ale ja nie mam sterylizatora hehe chodziło mi o to ze wyparzam wrzątkiem, wrzucam wszystkie butle, smoczki i co mi sie tam nawinie pod ręke do dużego gara i czekam aż sie zrobi się wrzątek i wyłączam i tyle w sumie :D
image image
oo no ja tak robię jak Alana :)

też przed chwilą zamiatałam i umyłam podłogę, po czym .. jeden kot wysypał żwirek z kuwety, a drugi zrzucił pełną miskę suchego żarcia !!! wrrrr

a mi się te typowo chrzcinowe nie podobają :/, więc mam zamiar kupić Jaśkowi takie ciuchy, które założy później, jakaś koszula, albo nawet zwykła biała koszulka, na to sweterek szary i gites .. ale póki co nie zawracam sobie tym głowy bo chrzcić będziemy na wiosnę :)
imageimage
image
hyba Sylwia tkwi w nas ten sam LEŃ :D
image image
hahah noo :D

jestem psychiczna, siedzę na allegro i świerzbi mnie ręka żeby coś kupić :D
imageimage
image
1.Alana
3.AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia
8.iskierka

i ja wpadłam w paranoje lekarzowa.wczoraj po 22 jechałam z mala do przychodni na Majewskich,bo jakos dziwnie oddychala. Oczywiscie miala kolke:/ akurat przyjmowała mnie dr ktora i mnie leczyła za dzieciora. Osluchowo czyściutko,najprawdopodobniej to wysiłkowe przez to darcie się przy kolce. Dostałyśmy debri...cos tam na rozkurczenie się brzuszka. Wykupie,ale do konca tygodnia nic nie stosują prócz herbatki rumiankowej...zobaczymy co z tego wyjdzie. Jestem wypalona przez te kolki:(

Co do sterylizacji butelek,laktatorów...wsadzam do zmywarki co jakiś czas,a tak to wrzątkiem wyparzam za kazdym razem,po umyciu zwykłym płynem do naczyń.

Teraz Alana ucichnie na forum:D
Sylwia, nie chce Cie dołować, ale znajomi mieszkają w budynkach przeznaczonych do roziórki a na dodatek na terenie przeznaczonym pod inwestycje miasta i czekają na lokal 15 lat, buahaha :P Co rok słyszą, że dostaną przed zimą i tym sposobem minęło już 15 zim :P
Oby Tobie sie szybciej udało. Chociaż jak teraz dopiero złożysz wniosek to ja nie wiem czy to tak szybko bedzie. W pierwszej kolejności zawsze znajomi są, cieżarne i samotne matki :P

lecem, bo mam gina o 10:00 a musze dzieci zawieźć do babci
weź mnie nie wkurzaj :P hahaha

teściowie mieszkają trzy domy dalej i już mieli propozycję nowych lokali, my jeszcze nie bo nie było nas na liście na ten rok, a co z przyszłym to nie wiem, skoro jednak nie wysiedlili jeszcze tych co mieli w tym roku :)

ale no będzie co będzie, liczę na cud :P

nie wyspałam się!!!!!!!
imageimage
image
To my się tez dopisujemy do listy i rzeczywiscie troche duzo nas sie robi ;-)

1.Alana
3.AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia
8.iskierka
9. Asiunia81

lady d wogóle ubranka dla dziewczynek sa zdecydowanie ladniejsze, takze z chlopcem troche trudniej, my mamy chrzciny teraz w niedziele i dostałam od siostry biale spodenki wiec innych nie kupowalam, ale gdybym miala teraz kupowac to kupilabym szare, do tego dokupilam biala koszule i kamizelke z szarymi wstawkami i szary krawacik ;-) kombinezon bialy juz wczesniej mialam, wiec luzik, jakby co to moge potem odsprzedac spodenki i koszule, tylko ze to rozmiar 62 i na mojego 6,5 kilogramowego malucha jest ok

malutka ja tez ostatnio zdecydowanie za duzo krzycze na moje starsze dziecko i potem mam zawsze wyrzuty, ale teraz przy dwojce musi byc troche dyscypliny, bo inaczej sie nie da, zwlaszcza jak jestem sama w domu i musze wykapac dwojke, nakarmic dwojke, albo jak wychodzimy gdzies
image

image
ja tez chce! ;p na nastepne gdyniowe na pewno sie pisze ;p

kurde a u nas cos w powietrzu wisi

Piotrusiowi zaczyna sie chyba kaszel mokry, kurde panikuje bo nie mial nigdy, zrobilam w nocy syrop z cebuli,ciekawe czy pomoze
Heja na dzis..

no to ja tez :P ..

1. Alana
2. Bimka (pozwolilam sobie Cie dopisać jako że jedziemy razem :P)
3. AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia
8. iskierka
9. Asiunia81
10.mariols
image
U nas noc bez szału...niech moje dziecko wraca już do siebie...chociaż pewnie w przyszłym tyg dopiero.na 13.10 mamy szczepienie...

Ja mam kaszel i gardło mnie pobolewa...mąż znowu spał osobno...tym razem bolały go rece-zakwasy czy coś..i posmarowal łapy maściami i nawet nie chciał ja wziąć na chwilę...więc ja znowu cały dzień i całą noc sama...jeszcze mi się oberwqlo bo zostawiłam na stole w kuchni kości z kurczaka,bo jadłem na kolację jedną ręką i nie zdarzyłam wyrzucić i lena je zjadła i dzisiaj ma s****e..kurde...jestem powoli wyczerpana bardziej psychicznie niż fizycznie,plecy mi siadają i dzisiaj ni jest mój dzień.jeszcze on strzelił focha za te kości i się nie odzywa...aaaaaa.

Podziwiam matki większej ilości dzieci:)

Co do spotkania to my czekamy na gdynie;)
dziewczyny dla mnie nie ma problemu: myślę, że się zmieścimy :) Przypominam, że na chrzciny miałam ponad 25 dorosłych osób :P W lokalu to dzieciaczki musiałyby być na rączkach albo w wózkach i przy 1 stoliku też byśmy nie usiadły i tak drętwo.. A w domu to i swoje ciacha możemy mieć i dzieciaki możemy rozłożyć na macie (mam ogromną) czy kocach albo nawet kołdrze, jak coś to są dostępne też inne pokoje, i łazienka :P Z doświadczenia wiem, że grunt to duża przestrzeń na podłodze :P Korytarz ogromny i zamykany więc każda ilość wózków się zmieści..
No jak tam chcecie Niech się może wypowiedzą te osoby które u mnie już były czy damy radę :) Malutka, Asiunia Sylwia Iskierka Nanik... Nie pamiętam czy jeszcze ktoś był :P
To i my się piszemy :) tylko moja prośba żeby brać w pełni zdrowe dzieciaczki moja mała jeszcze nigdy nie chorowała i dobrze by było żeby tak zostało

1. Alana
3. AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia
8. iskierka
9. Asiunia81
10.mariols
11. Nanik

A jesli chodzi o "przechowalnie wózków" to est naprawde spora :)

Zetka możemy jechac razem tylko ja autem nie jade tak jak mówiłam boje się póki co z mała a ten pierwszy raz wole spędzić z mężem :P. jakby co to możemy jechac 262 z do maka a i zrobimy sobie dalej spacerek
image
image
moim zdaniem bez problemu się zmieścimy, tylko właśnie agag, to Tobie się zwalimy na głowę :), także mi to rybka, dostosuję się czy to w domu czy w lokalu :)

jak będzie spotkanie u Ciebie w domu to biorę chustę, bo kurna leży i leży, jakos się tak zniechęciłam, że nawet nie próbowałam wiązać już :/
imageimage
image
1. Alana
3. AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia
8. iskierka
9. Asiunia81
10.mariols
11. Nanik
12. zetka84
Zmieścimy się na pewno:) i wózki tez:D

Sylwia to razem bedziemy się chustowac,bo się też zdecydowalam i czekam na dostawe:)

Za godzinke koleżanka przychodzi a ja w rozsypce,bo corcia się tak obsrutala,ze cala trzeba bylo ja przebierać.
a teraz ciumka sobie i mam nadzieje,ze usnie choc na 15minut:)
1. Alana
3. AgusiaB
4. Kasita
6. Malutka
7. Sylwia
8. iskierka
9. Asiunia81
10.mariols
11. Nanik
12. zetka84
13.asik-74 szczęśliwa 13-tka ;)
Ja też nie kupuję jakiegoś specjalnego ubranka na chrzciny a mamy już w tą niedzielę. W kościele i tak będzie w kombinezonie (białym, który też zimą się przyda) a pod spodem sweterek biały (który babcia zrobiła specjalnie na drutach :P) do tego spodenki jakieś i styknie.
Malutka i Asela mam do Was ogromna prośbę.
podobno mieszkacie gdzies blisko siebie i czy byłaby taka mozliwośc aby Asela dała Malutkiej ten komplecik do chrztu dla mojej Emi i Malutka byś go zabrała na spotkanie ? A ja rozlicze się albo przelewem albo dam kase Malutkiej mi bez róznicy.
z góry dzieki :)
ulala ;) ale Wam się impreza szykuje. Jak następna będzie w Gdyni to moze wtedy się uda nam dołączyć.

Alana, jakiś czas temu pytałam o ten termin usg u Kosiaka ale nie doczytałam potem ;] odstapiony czy idziecie? Bo to dzis, nie?
image
image
Alana, przepis na racuchy z dynią - robiłam pierwszy raz i wyszły super:
- 2 jajka
- 2 szkl. mąki
- szkl. kefiru
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 dkg startego miąższu z dyni

zmiksować jajka z cukrem, dodać mąkę, proszek, kefir, dalej zmiksować i na końcu dodać dynię i wymieszać. Usmażone posypywałam cukrem pudrem.
Z tej porcji wyszło mi ok 20 racuchów.

Ja mam dla Maćka na chrzest kupioną białą koszulę, pod spód ew. biały bodziak, rajstopy i na to błękitny komplet taki misiowo-welurowy bluza, spodnie i czapka, i w kombinezon cieńszy albo gruby w zależności od pogody. oba jasne więc pasują. A w domu zostanie w koszuli i cienkich niebieskich spodenkach.

Ostatecznie wczoraj dopięliśmy menu:) kończę szykować listę zakupów i w przyszłym tyg. uderzamy na zakupy. Ciekawe czy się zmieszczę w zaplanowanym budżecie.

Idę zaraz z młodym na usg bioder, jakoś tak wyszło że do tej pory nie miał robionego.
imageimage
heeeeeej
Szykuje się duże spotkanie :)

My mamy nadzieję też się spotkać, ale w Gdyni, oczywiście jak wyzdrowiejemy - proponuję u mnie :>

Co do ubrania na chrzest, to dokładnie tak jest, że nie warto wydać tyle pieniędzy na jeden raz i dlatego ja zawsze robiłam tak jak napisała Sylwia. Zestawiałam ubrania, które same w sobie można było ubrać normalnie; białe rajstopki, biała ciepła sukienka (bo jesienią i wczesną wiosną chrzciliśmy i teraz tez na wiosnę), kremowy sweterek itd. Teraz kamizelkę z dzianiny kremową dla Maciusia już mam nawet, bo dostał od wujka zestaw taki za duży na razie. Do tego kupię jakąś koszulę białą albo polo z długim rękawem i spodnie, i już. Szatka będzie biała więc reszta nie musi :>

Maciuś w nocy w ogóle nie charczał, ale o 1 robiłam mu ostatnią na noc inhalację - potem wrócił z meczu mąż to go ponosił i mały spał spokojnie do 5.
Gabrysia niestety gorzej, w nocy dostała kolejnego czopa bo gorączka wraca :/ Jutro mamy znowu lekarza, tym razem dla obojga.
My na chrzest mielismy taki strój http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Elegancki-komplet-do-Chrztu-Maurycy-Jesien/844 fajny bo własnie koszula i kamizelka w którą sie pewnie na świeta wystroimy ;) ale nam chrzestna kupowała ubranko
image
image
Z Jasiem juz chyba lepiej.mniej ulewa i tego charczenia okropnego mniej. jutro jedziemy na kontrole i zobaczymy co nam powie. pozatym ladnie spal od 24 do 8 wiec ja tez jak skowronek z rana:)))

no wlasnie chyba tez poszukam jakies koszuli spodni i osobno wszystko dobiore, albo moze cos uzywanego znajde na allegro. jeszcze jest troche czasu.

ale was duzo bedzie na tym spotkaniu!!! szkoda, ze to tak daleko bo chetnie tez przyszlabym was poznac:)
ja nie wiem w ogóle kiedy chrzcić bedziemy, ale jakieś tam ubranko bym znalazła wśród tego co mam, spodenki, koszula i gitara. Może muszke bym dokupiła. Kombinezon biały mam - gdybysmy zdążyli z tym chrztem zimą ;)
no bo my jeszcze chrzestnej nie mamy :P

Byłam u gina, czekałam od 9:45 do 11:30 na wejście. Dżizys.
Gościu taki se, nie specjalny. U Koprowskiego byłam na Żwirki i Wigury. Dał mi recepte na Ovulan. Nie pytał w ogóle czy kiedykolwiek brałam jakieś anty, jak to znosiłam, itp. O innych metodach anty w ogóle mi nie powiedział. Wybierał sobie te tab. z jakiejś listy z komputera jakby to pierwszy raz w życiu robił... w ogóle przy tym komputerze sie motał jakby go tam po raz pierwszy posadzili. Nie wiem... Wykupie, zobacze jak sie bede czuła, ale po przeczytaniu działań niepożądanych już mi sie odechciało.
Innego gina musze szukać na dłuższą metę.
Znacie jakiegoś fajnego z Gdyni na NFZ?
a ten Ovulan to można brac przy karmieniu piersią?

My też nie mamy chrzestnej :/ I za cholerę nie wiem jak to zmienić. Jedna szwagierka by się nadała, ale ona ma ślub tylko cywilny więc nie nie wiem jak to by było.
heja
te ubranka do chrztu to Wy z neta zamawiacie? a może znacie jakiś sklep w trójmieście gdzie można kupić taki fajny wielofunkcyjny garniturek?
laski pamiętam, że tu maniaczki koloru czarnego mam na sprzedaż czarnego rampersa z grubego weluru babyGap 3-6 mcy za 10zł w idealnym stanie (raz go mieliśmy założonego prałam przed założeniem i po) czy któraś optuje zanim wystawię w ogłoszeniach?
hej

ale naprodukowałyście:)
na gdyńskie spotkanie tez sie piszę:))

miskab myślałam dzisiaj o Tobie:D jak tam lokal na chrzciny zadowolona byłaś???
aha i Alana pytała czy chcesz ten temin do kosiaka,najlepiej napisz jej smsa,bo mąż przyjechał,wiec pewnie nie wchodzi na forum:))
ten strój co my mielismy zamawialismy internetowo http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Elegancki-komplet-do-Chrztu-Maurycy-Jesien/844 ale to z gdyni skle jest i mozna osobiscie ;)

Łucja ;) tak, generalnie zadowoleni jestesmy z lokalu. W ogóle to trzy chrzty naraz były. My mielismy obiad z ciastem i kolacja. Obiad bez szału w sumie ale kolacja mnie nawet zadziwiła ;) Cena ok, blisko więc generalnie ok.

A do Kosiaka już dzis nei zdąże ;/ A ty nie idziesz jednak?

My po szczpieniu. pneumokoki nam nie straszne ;) no i ważylismy sie. Dwa razy bo pediatra stwierdzila, ze to nie mozliwe bo nie wyglada na tłuściocha :))) a jednak 6,5kg ma
image
image
Agag, pokaż foto tego rampersa??
Ale dzis pogoda slaba, lenia mam jak 102... Masakra jakas...
My też po szczepieniu...i nie było tak źle..ryk przy wkłuciu i potem już zasnęła:)
u nas równo 6 kg:):) ale jak jest ze wzrostem bo mi wpisała 40,5 cm:) to chyba bez nóżek co?:):)
image
image
My tez po szczepieniu, nie bylo najgorzej, twardziel z mojego synka. Zobaczymy jak dalej to zniesie.
Ale nic nie mowila o USg bioderek.... Kurcze... W jakim czasie sie to sprawdza?

No wlasnie ten moj stroj z h&m jest Bardzo uniwersalny. Nie moge wkleic linka Bo na iPad pisze I nie Wiem czy tu mozna cos kopiowac :)
Co prawda 100zl za caly komplet to nie tanio, ale czasami jak bym miala osobno kompletowac to tez mogloby tyle wyjsc... No nie moglam sie oprzec. Wczoraj przymierzylam malemu ten stroj I wyglada odjazdowo :) ale do kosciola zaloze mu taki bialy welurkowy komplecik, na to bialy kombinezon. Garniak zaloze dopiero w restauracji.

W restauracji juz tez wszystko zalatwilam. Mialo byc skromnie, ale wyszlo inaczej :) ale Kupie takie pojemniki I kazdemu z gosci cos zapakuje na wynos. Bo naprawde duzo tego jest... Cena mnie zaskoczyla pozytywnie, Bo 95zl za osobe, dziecko za polowe. Wyjdzie mi 2000 plus napoje. Owocow jednak nie kupuje.
Miskab ten sklep w Gdyni to on też taki stacjonarny że można pójść i oblokać co i jak czy tylko zamówienia przez neta?
Galuszka i Agag Wy robiłyście w domku chrzciny podacie mi Wasze menu?! Może być na FB :) Bo ja chyba z Mamami do ładu i składu nie dojdę :)))
to co mi proponowała agusiagda po moich wstepnych wytycznych:
Z mięs proponuję do wyboru:

*- udka po meksykańsku http://forum.trojmiasto.pl/do-AgusiaGda-t262438,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Polecam-przepis-na-kurczaka-t145622,1,16.html

*- zrazy z mięsa mielonego :] z farszem do wyboru: czerwona papryka+ ser, ogórek kiszony+papryka, pieczarki z cebulką

*- zrazy schabowe faszerowane ziołowym mięskiem mielonym

- schabowe kieszonki (jak dewolaje) z brzoskwiniami w środku

- chińszczyzna w oryginale z wołowiny, ale mi osobiście bardziej smakuje wersja ze schabu :] mega kolorowa i aromatyczna (mięsko+ marynata z odrobiną białego wina, sosem sojowym, olejem, czosnkiem, cebulą, oregano + marchewki + zielony groszek + żółta i czerwona papryka + pędy bambusa lub seler ja wolę seler ;))
Wychodzi taki gęsty sos mięsno-warzywny o obłędnym zapachu :] można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, plindzami :]

- malutkie kotleciki z piersi(albo mogą być większe) w wypasionej panierce :] (bułka tarta, otręby, wiórki kokosowe, sezam, siemię lniane, płatki owsiane lub jęczmienne)

*- skrzydełka ala KFC ;] (wersja łagodna lub ostra)

Jeśli chodzi o sałatki

*- sałatka z surimi (pyszna, inna, rewia kolorów pięknie wygląda) paluszki krabowe + ananas + kukurydza + por + koperek i szczypiorek + ogórki konserwowe + majonez

*- sałatka królewska szynka + ananas + jajka na twardo + seler konserwowy + kukurydza + por + majonez, przyprawy

- tradycyjna sałatka jarzynowa

- sałatka Jasieniowa szynka + kukurydza + czerwona papryka + szczypiorek + majonez, przyprawy

- sałatka brokułowa blanszowane brokuły + prażone ziarna słonecznika + szynka + majonez

- sałatka z pierożkami tortellini pierożki tortellini + szynka + por + ananas + kukurydza + koperek + majonez, przyprawy

- sałatka gros (wersja wymieszana lub warstwowa) pierś z kurczaka w przyprawie do grosa, podsmażona z cebulką + czerwone papryki + kukurydza + ogórki konserwowe + kapusta pekińska + majonez (sam lub wersja z keczupem), przyprawy

- sałatka z pieczarek I pieczarki + jajka na twardo + groszek + ogórki kiszone + zielona pietruszka + sos majonezowo-śmietankowy

- sałatka z pieczarek II pieczarki + żółty ser + zielona pietruszka + czosnek + majonez, przyprawy

- sałatka serowa żółty ser + czerwona fasolka + ananas + por + sos jogurtowo-majonezowy

- sałatka z kabanosami kabanosy + żółty ser + ogórki konserwowe + szczypiorek + majonez, przyprawy

- sałatka ryżowa ryż + gotowana pierś z kurczaka + kukurydza + rodzynki + orzechy włoskie + majonez

- sałatka makaronowa malutki makaronik + kukurydza + zielona pietruszka + por + brokuły + ogórki konserwowe (+może być czerwona papryka) + majonez, przyprawy

Może jajka faszerowane?
- Farsz z kiełbasy, zmielonych żółtek i góry szczypiorku ;) można przyozdobić majonezem albo lekko polać sosem musztardowo-śmietanowym :]
- wersja z pieczarkami
- z serem :]

* I proponuje maleńkie kotleciki mielone jak 5zł ;) na zimno :] takie fajne na 1 kęs :] u nas na wszystkich imprezach raz dwa znikają ;) (wieczory panieńskie, Sylwestry itd.)
Jak masz do tego różne warzywa marynowane to super sprawa :]

* No i oczywiście surówka Colesław :] kapusta + marchewka + cebula + cukier puder + sól + pieprz biały + majonez + jogurt bałkański + mleko + ocet winny + sok z cytryny

gwiazdkami zaznaczyłam to na co sie zdecydowaliśmy i było PRZEPYSZNE

ja robiłam rosół i kurczak w "białym sosie z rodzynkami" na słodko-kwaśno
Piękne dzięki Aguś :*
my też dziś byliśmy na szczepieniu. Młody strasznie płakał. Nie mogłam go wcale uspokoić. Masakra. No ale zachował sie jak typowy facet :)

Aha byl znowu ważony i ...... w ciagu tygodnia przybrał 400 g!!!! Tyle powinien przybrać w ciagu miesiąca!
Waży teraz 7835.
Lekarka kazała pomału zastepować jeden posiłek marchewką albo jabłuszkiem. :O bo za dużo przybiera!
napisałam ci info na FB ile mnie to kosztowało między innymi i inne :P
Odpisałam Agag :))))
Iskierko później ci napisze comiałam,ale nam rodzice zamiast prezentu wyprawiali chrzciny...co do kosztów to nie wiem ale menu Ci później napisze.
Gardło mi nawala:(
jejciu tak czytam to menu które sama wkleiłam i chyba zamówię sobie coś "bez okazji" :P Aga miała więcej propozycji, ja wkleiłam to co wyszło po wstępnych ustaleniach odnośnie moich "gustów" i "oczekiwań"
Dziewczyny poradźcie coś ... może któraś miała taki przypadek (oby nie)
Zrobilismy krew utajoną i wyszedł wynik dodatni buuuuuuuuuu
Babeczki nasze Kochane...przyznajcie się, nudzi wam się ;)
ivi to oznacza jedno ze coś uszkadza mu przewód pokarmowy, możne to być alergen może coś innego. Idź do mądrego lekarza :)

a ja nie jestem juz samotna i mąż sie zgodził i zawieie nas na spotkanko do agag :))
image image
yyyy a do mnie zadzwoniła wlaśnie położna z przychodni, że jutro chce przyjść na wizytę patronażową... Po ponad 2 miesiącach???
Extra jupi jaj jej Alanko :) Super,że takie spotkanie będzie :D Spotkanie SEKTOWE :D Haha

Ivi idź tak jak Alanka pisze do dobrego lekarza... a najlepiej powtórz jeszcze raz badania.

Galuszko spokojnie :) Będę czekać z niecierpliwością na menu :)

Zbliża się powoli godzina ZERO! Już się boję jak się Kornela obudzi :( Oby dzisiaj nie miała kolki!!

Krasnal to może razem pojedziemy do Agag busem 127, bo to się od razu pod jej blokiem prawie zatrzymuje, albo 227, to kawałek dalej trzeba się przejść :)
image
Mammamia przymnieli sobie o Tobie :) Rychło w czas :D
image
miskab usg muszę zrobic jak mały skończy 3 mce,jestem umówiona na 12.12
a mogłabyś mi zdradzić ceną od osoby w tym lokalu?:) jakby co to możesz na priv

agag aż mi ślinka poleciała

Malutka mam nadzieję,że szybko znajdziesz cos lepszego,niefajnie Twój pracodawca postąpił,
a malutka a w ogole w jakiej branży szukasz ? bo jakby mi sie coś gdzieś usłyszało akurat to bym Ci powiedziała, a moze inne dziewczyny tez cos beda wiedziec ze gdzies potrzebują akurat?

no i oczywiscie dzień nam sie powalił jak mąż wrócił mala sie obudiła o 3 bo pies szczekał jak mąż wchodził i wtedy poczuła głód i butla, i wtedy o 8-11-14-13-20 i wychodzi na to ze bedzie pobudka o 5 ;/
image image
zapomniałam wspomnieć że moj królewicz już waży 6kg :)

a to link do naszego ubranka:
http://www.hm.com/pl/product/05556?article=05556-A
Kolejny dowód, że nasze kochane kobiałki przy nadziei powinny być traktowane jako osobny gatunek, w ludźmi nic nie związany... ŻADNA NIE ODPOWIEDZIAŁA!
...może jednak któraś zauważy mój skowyt męski, rozpaczliwy? :(((

Kobiałki...żyjta własnym życiem, wasi faceci Was potrzebują!
oo KArolina, podoba mi się :)
ale właśńie nie jest typowo chrzcinowe i dlatego :)

duże te Wasze dzieci, niektóre młodsze od Jacha a ważą praktycznei tyle co on :D, a to dzieci cyckowe wszystkie??
imageimage
image
ja to jestem strasznie ciekawa ile moja mordka waży :D a przesunełam szczpeinie bo mialam isc 22.11 i dowiem sie dopiero 5.12 :D

i dalej szukam inspiracji na zabawki dla malej, ale juz szukam takich od 6 miesiecy i na razie wygrywa garnuszek na klocuszek, ale chce podrube widziałam w sklepie podobny ( te same funkcje) tylko inne kolory za 39 zł :D nie widze sensu kupowania zabawek za 100 zł dla takiego malucha :D no i mysle o kuli huli :D i dalej nie wiem :D chce te jej kupic piłki takie do basenu suchego ale to bedzie prezent od rodziców :D
image image
Alana ja też myślę, że najlepiej taki od pół roku bo to w sumie za chwilę, zleci szybko, a zawsze bardziej fajne dla dziecka niż grzechotka :), ja kupiłam garnuszek na klocuszek właśnie i książeczkę fp, ale obydwie rzeczy używane, gdyż nie mam ciśnienia na nowe, Jasiek i tak nie skuma i tym zabawkom jeszcze dokopie :D, a tych zabawek używanych tyle, że można wybierać i przebierać :), za obydwie rzeczy zapłaciłam 65 zł, gdzie widziałam tą książeczkę w kerfurze za 60 :), takie interesy lubię

dla Leny to już nie taka łatwa sprawa bo jakąkolwiek używkę ciężko znaleźć, więc robimy chyba prezent składkowy co by nie kupować tysiąca bezużytecznych pierdołek ;)
imageimage
image
naszych facetów nie ma ;) potrzebujemy kontaktu z kimś dorosłym po prostu ;) A że w realu o to nie łatwo to trzeba się zadowolić spotkaniami wirtualnymi. To moja odpowiedź i ciesz się, że olany nie zostałeś całkowicie ;)

Mammamia, własnie ten Ovulan jest dla karmiacych.
Ale Olek gada że mam go nie kupować, bo te wszystkie tabletki to jest syf i jakoś inaczej sie bedziemy zabezpieczać, żeby mi organizmu nie gnębić, hmm.... ciekawe czy wymyślił już coś konkretnego. "Mistrz ucieczki" mnie nie przekonuje ;)

Ciekawe co Ci pokaże ta położna, jak sie przewija dziecko? hehe ;)
ktoś szuka zaczepki:))

ja też byłam dzisiaj w h&m i kupiłam Mackowi z myslą o chrzcinach sweterek i body
http://www.hm.com/pl/product/06573?article=06573-A
http://www.hm.com/pl/product/04825?article=04825-A
do tego czarne spodenki i będzie ubrany:)
ja chcę małemu na pewno kupic pana metke:)
http://allegro.pl/k-s-kids-pan-metka-ksiazeczka-cd-dvd-hit-i2773798966.html
bo podobno takie maluszki jak nasze uwielbiają metki

tescie mają kupić matę edukacyjną, bo nie mamy a od moich rodziców chyba garnuszek na klocuszek
Alana gdzie są te podróby?:)
na allegro widziałam ich pełno, biało różowe i biało niebieskie bodajże

my matę mamy po Lenie, mega dużą i nie jestem z niej zadowolona bo to taka wielka na ziemię, czyli musiałby na brzuchu leżeć, a wiadomo jak mu się teraz bardzo chce :D, ale nie dokupujemy innej bo bez sensu ..

haha Bimka, może sprawdzi czy dobrze do piersi przystawia :D

http://allegro.pl/muzyczny-garnuszek-na-klocuszek-klocki-swieci-gra-i2771404685.html

to ja nie wiem gdzie widziałam te białe z czymś :D
imageimage
image
jeżeli chodzi o zabawki-prezenty, to ja polecam też chodzik pchacz ale taki z panelem np taki jak my mamy:
http://allegro.pl/nowy-fisher-price-muzyczny-chodzik-pchacz-p2744-i2785651877.html
emi bardzo długo się nim bawiła bo na początku może służyć jako panel gimnastyczny do zabawy nóżkami czy na leżąco, potem na siedząco aż w końcu do chodzenia. Emi tak naprawdę do dziś się nim bawi :)

W odpowiedzi na "zaczepki" ja się nie nudzę bo w chwilach wolnych od opieki nad dziećmi, od zabaw z nimi, sprzątania i gotowania rozmawiam ze znajomymi i wykonuję robótki ręczne :)
Nie dziwię się, że nikt nie odpowiada będąc nazywany babeczką czy kobiałką, a żadna z nas nie jest przy nadziei :P chyba :P
iskierko iA więc u nas było tak:
Rosół z makaronem
Zrazu wołowe
Zrazu wieprzowe w środku szynka,patryka,cebula i ryszarda
Schab z kurkami
Devolaje z serem
Kobiety z piersi z kurczaka z serem
Mielone
Pałki z kurczaka pieczone
Ziemniaki, kluski śląskie,ryż
Czerwoną kapusta , gptowana marchewka, surówki
Później na kolację:
Na ciepło: barszcz z paszteci,kami
Strojów
Muffinki za szpinakiem i ricotta
Ruloniki że sliwka i watrobka w szynce parmenskiej
Na zimno:
Dorsz w sosie. Greckim
Łosoś w galarecie
Śledzie w oleju
Tymbalibi z drobiu
Tatar
Wędliny pieczone
Sałatka jarzynowa
Sałatka gyros
Łosoś wędliny
Jajka faszerowane

Ciasta:
Szarlotka
Sernik
Orzechowiec
Rogale marcinskie
Tort
Deser pavlovej
Mega full jedzenia ale mamie i teściowej nie da się nic wytłumaczyć,zresztą u nas byli goście już od soboty i wyjeżdżali we wtorek więc jedzenie się przydało...a ja z tego zjadłam marchewki notowane,kurczaka z rosolu i rosół:),tymbaliki i trochę wedliny
ale bym zjadła pawłową! ale nie umiem zrobić :/
"Zrazu wieprzowe w środku szynka,patryka,cebula i ryszarda"

polałam... :D
imageimage
witam wieczorowo:)

mam juz dosc, M nie ma od 3 dni a ja sie czuje jak by go z jiesiac nie bylo, masakrea jakas. plecy mnie nawalaja ze schylic sie nie moge, dzieci daja w kosc:( na szczescie na czas kapieli wczoraj byla moja mama a dzisiaj tesciowa wiec na spokojnie moglam kazdego ogarnac.

i przez to wszytsko wrocilam do palennia:( slaba jestem i pewnie juz palic bede znowu.
na szczescie M wraca juz jutro:)

my chrzciny mamy tez w niedziele robimy w domu u moich rodzicow i tak naprawde od jutra trzeba bedzie sie zabrac za gotowanie i pieczenie na szczescie az tak duzoooo robic nie musze bo pomaga mama i tesciowa:) dla malej mam biala sukieneczke a w kosciele bedzie w takim bialym misku no i jeszcze jedna sukieneczka na przebranie bo znajac moje szczescie to ubiore ja juz na wyjscie a ona mi uleje:) sukienki sa takie zwykle nie typowo na chrzest, zreszta jestem za tym aby byly to rzeczy to wykorzystania pozniej, dla Maska tez mielismy na chrzest jasne jeansy i jasno niebieska koszule .

no a po chrzcinach juz w poniedzialek M znowu wyplywa na 5 dni. i jak wroci to chyba ja juz w psychiatryku bede.

mielismy miec szczepienie za tydzien ale z racji tego ze szczepie i Niki i Maksa to chyba wole poczekac tydzien jak maz bedzie bo wrazie wu to ich nie ogarne sama.
image

image
hahahah ryszarda,...umarlam:D:DD:
image
image
skąd ja wezmę patryka i ryszarda do zrazów? ;)
buahhaha padłam też hahah,
Galuszka pewnie Ci poleci :D
imageimage
image
hmm na allegro Bimka może ktoś sprzeda...ostatni raz pisałam posta z komórki...normalnie prawie się posikałam ze śmiechu:D ale jak na taką długa listę to i tak nieźle poszło:D
Patryki i Ryśki bójcie się:D
image
image
Ech, Olcia, ja jak już mam totalnie dość to sobie myślę że najchętniej bym to wszystko w waginu zostawiła i poszła na fajkę :)ale tylko myślę a tak na serio chyba mi się nawet nie chce. I dobrze, bo mi by raz wystarczył żeby już nie przestać potem.

Co do chrzcin to ja robię:
malutkie mielone pieczone podawane w sosie pieczarkowym
roladki z piersi indyka z szynką i serem
nuggetsy
schab pieczony na zimno
sałatka brokułowa z makaronem
sałatka grecka
surówka z selera z rodzynkami
jajka faszerowane

do tego jakieś wędliny, ogórki,pokrojone warzywka itp.
Faceci do dzieci, a ja z chrzestną będziemy naginać w kuchni:)
imageimage
napisałam "w p.i.z.d.u" a wyszło "w waginu".... bez komentarza :D
imageimage
czesc Dziewczyny.... robię mała wyprzedaż z szafy......... może któras byłaby zainteresowana???
Pozdrawiam Ola
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=426139&c=1&k=16

image
aaaaaaaaaaaaaahahahahah posikałam sie z ryszardy i patryka :D

aa i dzieki za przepis na racuhy bo zapomniałam ostatnio napisać!
image image
Proszę bardzo.

A usg bioderek wyszło nam w porządku, Ia oba stawy.
agag dzieki za linka z pchaczem :D juz zamówiłam hihi :D
image image
a jeszcze zobaczcie sobie kulę do raczkowania simba bo co prawda kula hula nigdy nie widziałam, ale chyba to ten sam mechanizm działania. ja mam simbe i goraco polecam dla chłopców bo jest masa pojazdów i dzwieków i jest nie do zdarcia.
http://allegro.pl/listing.php/search?string=kula+do+raczkowania+simba&category=0&sg=0
i też nie wiadomo gdzie sie pokula :) i tez swieci i jest tańsza :)
widze, że powoli akcja prezenty! Moim zdaniem fajnym pomysłem jest też krzesełko uczydełko
http://allegro.pl/fisher-price-krzeselko-uczydelko-pol-ang-t5326-i2761782325.html
image
hej,

Ja jak zwykle zacofana z czytaniem.
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Zuza waży 5810. Przybrała 300 g w 2 tygodnie. Tak raczej średnio wg mnie, no ale cóż.
Też bym się chętnie spotkała, ale mamy rehabilitację w owi w czwartki zawsze :(
image
image
Cześć:) miałam dzisiaj gości nie było jak pisać :)

Funky - a Ty co w takim razie robisz na forum? sio do żony.

Asik - Jeżeli Asela będzie chciała się spotkać to nie ma problemu, mogę przywieźć ubranko.

Mariols, wezmę Ci bombeczkę do Agag, nie musimy się wtedy spotykać w Głównym :)

Fajne te wasze menu :)

Co jeszcze chciałam ...

Aaaa Alana, ja ogólnie patrzę na gastronomię bo mam w niej 7 lat doświadczenia, w innych branżach niestety nie mam. Po szkole szybko znalazłam zatrudnienie w restauracji i tak już ciągnęłam bo nie ukrywajmy, może nie wszyscy wiedzą w gastronomi na sali zarabia się bardzo dobrze a my zawsze na coś zbieraliśmy i zmiana branży nie wchodziła w grę. Teraz chciałabym znaleźć coś innego. Zawsze chciałam pracować w biurze, uwielbiam papierki. Kadry, płace, mała księgowość, rekrutacje ... to są działy które mnie interesują ale nie mam doświadczenia, jedynie teoria którą wyniosłam ze studiów, no i nie ukrywajmy. Firmy nie lubią pracowników bez doświadczenia, a jak je zdobyć? są staże ale bezpłatne a ja sobie na to pozwolić nie mogę :(
image
aa i chciałam pochwalić moje maleństwo. Drugą noc z rzędu przespał od 20 do 8 rano :) bez jedzenia, bez budzenia:)
image
heheh Malutka to ja Ci mogę odstąpić moje doświadczenie w kadrach - błeeeeeee :D papierki okej - tez lubię, ale na dłuższą metę, to nudy na pudy
Moje szwagierki dorabiały sobie zawsze w weekendy na sali jako kelnerki przy weselach, mowiły, że można zarobić sporo a i jeszcze alkohol jakiś dostawały potem.

No ja jestem bardzo ciekawa co mi ta polożna powie :D
Nawet gdyby to było moje pierwsze dziecko, to po ponad 2 miesiącach już i tak by mnie mogła pocałować...
Obawiam się, że będzie zaglądac mi po kątach więc ja oczywiście cały wieczór mieszkanie pucowałam bo rano mnie nie będzie i nie ma kiedy :D
Albo może napisze donos do opieki, że moje dzieci nie mają swoich pokojów :P

Gałuszka Wasze menu to ..... weselne powiedzieć to mało! :>
Ale inspirację już mam dzięki temu!
Malutka - coś Ty Fabiankowi zrobiła że tak pięknie śpi??
ja też tak chcę!! a u nas pobudka co 3, czasami co 4 godziny...
image
image
moje dzieci to nocne śpiochy, Oskar co prawda jak był trochę większy to sypiał po 14 godzin, szedł spać o 19 i budził się koło 9 ;P Fabian chyba też lubi spać, za to pogardził bujaczkiem. No ale odkładany do łóżeczka sam zasypia więc jest fajnie :) jedynie wieczorem po ostatnim karmieniu lubi się poprzytulać i nie daje się odłożyć za szybko.
image
a mój już chyba się przyzwyczaił do rąk :(, i tak się drze czasami jak go odkładam, że muszę go wziąć na ręce i ululać :(

chociaż obstawiam tutaj winę Leny, bo często się drze i go budzi, przez to ten nie wie o co chodzi, zmęczony ..

Jaśko śpi od 18:30 :D myślałam, że na drzemkę, Lenę myślałąm, że killim :D jak tylko pisnęła głośniej, ale śpi dzidziuś ;), ciekawe o której wstanie
imageimage
image
szybko zasypiaja Wam Wasze dzieciaczki... moja to po 21, 22 jakos przyzywczajona do naszego trybu, a wstaje 8-9 ;p

ja to sie boje ostatnio ze zajde w ciaze znowu hahah zrobimy sobie troche abstynencji z M ;p bo 3...dziecko moze i tak ale jak juz to pooozniej ;p
Witamy się z rana :-)

Moje małe dziecko jeszcze spi, starsze juz pojechało do przedszkola, kawka zrobiona, cud miód ;-) Jasiek ostatnio mi coraz czesciej spi np od 21 nawet do 5 i nie wiem czy takie dlugie przerwy dla takiego maluszka to nie za długo, ale w przyszlym tygodniu idziemy na szczepienie to go zwaze i zobaczymy jak z przybieraniem

Wczoraj Zosia miała pasowanie na przedszkolaka i tak się wzruszyłam na widok tych wszystkich przejętych maluchów, mówiących te wierszyki i śpiewających piosenki ;-)

agag na widok menu, które wkleiłaś aż ślinka cieknie
Asiunia, moja Laura zawsze spi 9 h bez przerwy ;) i potem butla i wtedy jeszcze 2 i pół :) nie sadze zeby jej to nocne spanie jakos szkodziło :D

siemanoooooo na dziś! ;)
image image
Na butli chyba troche inaczej niz na piersi, pamietam jak przy Zosi lekarka kazala mi ja wybudzac, no ale gdyby byl glodny to by sie przeciez obudzil ;-)
mój dzisiaj też ładnie spał, o 21:00 już go nie było. Potem 1:30 i 4:30 i do 7:00. Wiec jak na niego to git. Ale o tej 7:00 najlepiej mi sie śpi i kurde ciężko wstać....
witam piątkowo

u nas jak jest sen od 20/21 do 2 to uważam to za dobrą noc ;) raz mu się zdarzyło spać do 4 ale miałam gorączkę i aż się przestraszyłam, że moze wyje od północy, a ja nie słyszę ;)

Niestety jak się przebudzi w tych okolicach 2 to go biorę do siebie do łóżka i wtedy mam częstsze pobudki już ale mysle, ze sama sobie jestem winna bo jakby spal w łóżeczku to by zakwekał i przysnął, a jak mam go koło siebie to na kazde najmniejsze zakwilenie stoję na bacznosć.

A tak to mamy dzis z Jasiem samotną noc. Mąż dopiero jutro wraca,a Mateusz ma dziś nocowanie w przedszkolu ;)
image
image
no ja młodego tez biore do wyra ale dopiero tak koło 4-5
Cześć :)

Ja małego nie biorę do łóżka. Czasem nic nie widzę ale wstaję 100 razy i podaję mu smoczka aż zasypia. Dzisiaj spał 10 godzin więc też nie źle :)

Spać mi się chce, zanim wiosna przyjdzie to się wykończę. Nie umiem funkcjonować przy takiej szarawie.

Asiunia81 myślę, że jakby dziecko było głodne to by się obudziło i domagało, nie ma co się stresować, że śpi 8-9 godzin tylko korzystać i spać razem z nim :)
image
jej jak bym chciala żeby Wojtuś przesypiał całą noc. On od kilku nocy budzi się o nie swoich porach. Zawsze jadl o 20, 1 i 4 a teraz 20, 23, 2, 5 czyli dokładnie co 3 godziny.
Aha i chciałam sprawdzić ile on tak naprawdę je więc sciagnełam mleko i nakarmiłam go z butli - ale wcale nie chciało mu się jeść. zjadł 70 ml i śpi. hmmm Co prawda w ogóle byłam w szoku że bez problemu jadł z butli.

Dziewczyny ile mogę trzymać w butelce w pokoju moje mleko?
Jak Wy ściągacie to potem podgrzewacie je jakoś przed podaniem dziecku, jeśli tak to jak? Podgrzewacz? ciepła woda?
jakaś zagubiona jestem w tej dziedzinie ;)
hehehe, Malutka, to co Ci po tym że on śpi po 10-12 godzin jak wstajesz do niego 100 razy? ;)
Jasia smoczkiem bym tylko rozwścieczyła ;)
ale nawet jak sie budzi to zje i zasypia na szczescie dalej. Albo ja i nic nie słysze hihi
image
image
Miskab jak to - starszak nocuje w przedszkolu?
Hej na dzis...

i znow zawieje tu szara rzeczywistoscia...:>
wczoraj wiczorem mialam koncert, niunia prezyla sie i podkurczala nozki, na raz zlapala ja (kolka chyba to to ) ulewanko, i czkawka , ktora przebrala miare, tak mi sie rozarla ze ni na rekach ni w lozeczku nie moglam jej ulaskawic :( i zaczelam plakac razem z nia ....

dzis juz troszke lepiej sama zaczela troche nawet popierdywac z rana ale nadal sie dziwnie prezy i podkurcza nogi :/ i zastanawiam sie jeszczem nad badaniem moczu, zaraz oblukam jak to w brusie wyglada...
dobrze ze "idzie weekend" jak cos maz bedzie razem ze mna przy niej..

Malutka a ty czym przyjezdzasz do gda tego 22.11 ?
bo ja juz mojemu m nie odpuszcze musi mnie zawiesc na spotkanie do agag :D a napewno nie bede sie bujac komunikacja...
jak bedzie na bank ze mnie zawiezie to moze bysmy i ciebie zabrali po ytm badaniu przy okazji...
tylko czy ty bedziesz z Oskarkim czy nie?
bo jak cos to bysmy mieli 2 miejsca...
jak twoj wozek sie dobrze sklada moze i by weszedl do bagaznika (mysle czy brac nasz czy nie czy tylko samo nosidelko)

a Agag mam zla wiadomosc dla ciebie :D moja zawsze kolo 11-13 wali kupę :D wiec pewnie skorzystam z twojej łazienki heheh
image
Agusia, mają piżama party z nocowaniem ;) Zbiórka o 18, potem kolacja, higiena wieczorna a potem party ;) mają zabrać śpiwory, piżamy, latarki bo będzie czytanie bajek pod kocem ;) i kino nocne. Jutro o 7 odbiór dzieci
image
image
Galuszka a co Ty wesele miałaś :D heh super menu.
Dziękuję :*
Któraś jeszcze mi napisała swoje manu, ale przepraszam nie pamiętam która :( Bardzo dziękuję :*
Inspiracja już jest, tylko jeszcze Mamy przekonać :D

Malutka bo Ty dajesz jakieś środki usypiające do mleka na noc dlatego Fabiś śpi po 12h :D

Odstawiłam wszystkie specyfiki Korneli na brzuszek, i jest poprawa... wczoraj tylko 20minut się darła!! zobaczymy jak dzisiejszy wieczór minie.
Od 2óch dni robi kupki rano, podaję jej rano troszkę herbatki rumiankowej.

MiskaB, rewelacyjne piżdama party :D
image
Hejka:)
u nas noc taka sobie tzn 2 karmienia,,,dobra byłaby jakby było jedno:)ale źle nie jest:)
O 6 wzięłam ją do łóżka i do 9 pospałyśmy razem:d
Od przyszłego tygodnia wprowadzam z powrotem kozę a potem od następnego krowę:) zobaczymy:)'a co do menu...nic nie mówcie...wiem że full...porobili paczuszki i porozdawali...wesele...ciekawe co wymyślą na komunię:D:D ja się nie wtrącałam do menu...my tylko załatwialiśmy tort bo ani mama ani teściowa pomocy nie chciała- zosie samosie:)
MiskaB super pomysł z tym pidżamowym party!:)
to miłego dnia babeczki
image
image
Iskierka ja musze na kolki wyprobowac kminek o on jest na wzdecia...
niby kupuje sie w ziarenkach i(1łyzeczka) zalewa/zapaza woda i potem to daje do picia jak herbatke ... trzeba gdzies pewnie to kupic w zielarskim...
image
super super :) mały zachwycony i doczekać się nie moze. Mam tylko nadzieje, ze mu sie nie odwidzi w środku nocy :)))
image
image
Malutka, Żonka ma się dobrze, pozdrowię ją od Ciebie :)
funky, a ty sie nie nudzisz przypadkiem? do roboty sie weź dziadzie leniwy! ;)
Bimka, a Ty jak? Na wolnym siedzisz? Macierzyńskim? Wiesz ile nasza gospodarka traci na Twoim wolnym czasie, pijawko jedna? ;))

Poczekaj aż na forum będzie męski kącik, gdzie będziemy o "laskach" gadać, będziesz miała pierwsza w temacie do powiedzenia ;pp

Trzymaj się Bimka :)
Koval a ty dlaczego tu zagladasz?
czegos ci brak? :>
image
miskab super to piżama party!
:)

Słuchajcie karmiące naturalnie, ponawiam pytanie, jak odciągniecie pokarm to podgrzewacie go potem przed podaniem dziecku - jeśli tak to w jaki sposób?
Wstawić butelkę do miseczki z gorącą wodą na kilka minut. Ale myślę że można nie podgrzewać jak ma temp pokojową.
imageimage
Hej dziewczyny,
Jakiś taki dzisiaj szaro bury dzień spać się chce i nic więcej.

Fajne te wasze menu :-) przyznam że chyba nie dała bym rady ogarnąć tego wszystkiego w kuchni. Całą rodzinę musiała bym zaprząc do roboty. Jak się czyta to aż się jeść chce.

Ładnie śpią wasze maluszki. U nas Janek idzie spać ok 22 i śpi różnie do po 5 a czasami do po 6. Jak wstaje to jest mega głodny :]

Spotkanko super - tyle osób to już niezła bibka haha

Piżama party czytałam o tym jak szukałam żłobka to się natknęłam na to miejsce super sprawa ja też bym korzystała z tego. Mężowi się to od razu spodobało i do tego żłobka jak już chce oddać małego. Chociaż ciągle jesteśmy na etapie poszukiwań opiekunki i przyznam cienko to widzę :/
@Mariols - matczynej miłości ;)
A tak na serio - lubię wiedzieć co się dzieje, Ty pewnie też? :)

Pozdrawiam serdecznie :)
hej

Tosia też miała takie noce w przedszkolu, ale to w starszakach - maluchy mogłyby płakać w nocy bez rodziców. Super zadowolona była, bo to zawsze jakaś przygoda.

Byliśmy dziś rano w Medicover z maluchami. Maciuś zdrowieje powoli, pewnie mu ten katar zostanie do 2 tygodni, tak mówi lekarka, ale to ponoć normalne.
Natomiast Gabrysia ma zdarte gardło co dziwne bo ona miała przez ostatnie 2 dni tylko gorączkę, żadnego kataru, nic. No ale też trzeba przechorować. Także tylko czas tu pomoże.

aaaaaa i była ta położna środowiskowa
Sobie zapisała i poszła. Spytała "ma pani jakies pytania, ale pewnie nie?" ;)
Bimka nie zrozumiałaś :) jak zasypia Fabiś na noc to się nie budzi wcale, ale rano np jak wypije mleczko o tej 8 to go odkładam i wstaję co sek bo mu smoczek wypada, wolę się przemęczyć ale żeby spał sam :) nie wstaję w nocy 100 razy :D hehehe

koval, uczep się innego wątku. Pijawką to nazywaj sobie swoją żonę albo koleżanki a od nas się odwal. Prostak.
image
Mariols ja będę jechała kolejką, a z głównego pewnie jakimś autobusem na morenę. Chętnie bym się zabrała ale będę miała wózek bez fotelika, a bez fotelika nie jadę :) Będę sama z Fabiankiem.
image
AgusiaB, swojego pokarmu nie powinno się podgrzewać. Świeżo ściągnięty może stać podobno nawet 5-6 godzin w temperaturze pokojowej,ale ja np. nie ryzykowałabym tak długo. Mrozić można na maksymalnie 3 miesiące a jak już rozmrozisz to trzeba podać dziecku od razu. Jak jest z lodówki, to zostawiam poprostu w temperaturze pokojowej do ogrzania.
Dostalam dzis przesylke z zalando :) buty sa zarabiste, Narazie troszke ciasne ale Moze mam spuchnieta stope... Poza tym to sa buty wiosenne, na powrot do pracki :) ale chyba je Ubiore w nd na chrzciny na przebranie, Bo caly dzien w kozakach to bez sensu...

Jutro wazny dzien! Popoludniu przystawiam malucha do piersi :) myslicie, ze moge wieczorkiem piwko wypic? Do Jutra powinno juz byc ok? Nie chce malemu do razu rewolucji robic, Bo on "kolkowy" jest...

Z moja twarza juz jest super poprawa! :)
ja władałam do podgrzewacza albo do gorącej wody jak wyjmowałam z lodówki.
image
to sobie załóż swój męski kącik Koval i sie odczep. Ładnie to tak "podsłuchiwać" i sie wtrącać nieproszony? Kultury sie poducz jak ci sie nudzi. Po co Ci wiedzieć o czym piszą znienawidzone przez Ciebie kobiałki i pijawki społeczne? Co za typ... Chcesz wiedzieć jak sie mleko podgrzewa czy po prostu lubisz ludzi drażnić?

Ej, może sobie założymy jakieś zamkniete forum żeby takie trole nie wchodziły?
łeee tam, mnie ciesza takie trole, wesoło przynajmniej :)

laski, ja nie wiem co to, skok rozwojowy? brzuch? Jasiek od rana się drze , aaaaa, i to kurna ma takie akcje, że go prawie podrzucam na tych rękach i mu wyję do ucha uuuuuu ułuułuuuuu jak głupia jakaś :D a on dalej się drze ..

zwariuję dopóki Mąż nie wróci i mnie zamkną na sreberku :D
imageimage
image
Malutka no jak tam chcesz .. :)

Karolina super ze juz "zdrowiejesz" :)

Sylwia, dasz rade!

a moja znow usnela jak pora karmienia jest :/
image
chwalę się nowościami :) kurcze ja to jak jedno coś zrobię to dużo... a moja siostra trzaska jedno za drugim.. tylko że ona jeszcze dzieci nie ma ;)
http://picasaweb.google.com/102752345968767330452/Sniezynki#
O kurczaki jakie wy zdolne jesteście...piękne!
Agag, ale ładne, to z papieru zwykłego czy z czego?
Asik, mogę do Malutkiej podrzucić to ubranko, a wtedy kasę na konto mi przelejesz? A kiedy Wy macie to spotkanie, bo nie doczytałam, a nie chce mi się wszystkiego nadrabiać.
Wczoraj byłam z koleżanką na kawie- 5 godzin:) Było super, odpoczęłam psychicznie.
Agag, cholipcia zazroszczę zdolności :) Będę do Ciebie wpadać na robótki ręczne ;)

Super, śliczne :)
image
taak! załóżmy prywatny zamknięty wątek bo ja sie ostatnio ostro zaskoczyłam hehehe ;) i juz nie moge tu pisać swobodnie :D
image image
napisze wam na fejsbuku w ogole haha :D
image image
OKEJ, pozwoliłam sobie założyć dla nas nasze własne prywatne forum :D
http://sierpniowowrzesniowe.fora.pl

jako, że muszę aktywować Wasze konta, wpisujcie jako login swój nick z tego forum i nazwisko (potem sobie zmienicie) żebym wiedziała, że to naprawde Wy a nie ktoś kto podszywa się pod Waszego nicka
rewelacja :D zarejestrowana ;)
image image
ja czekam na aktywację :)

Alana, hehehe
image
Hej dziewczyny, chciałam się przywitać ;)
też jestem sierpniową mamą -córcia jest z 10go i mam synka 4latka :)
podczytuję Was od początku ale tak jakoś nic nie pisałam.
mam pytanko do Sylwii chyba dobrze pamiętam, że Twój mały miał problemy z oczkiem -? mojej Ani od 3 dni łzawi 1 oczko i czasem budzi się ze 'śpiochami', przemywam, ale poprawy nie widzę, jak sobie poradziłaś? byliście u lekarza?
pozdrawiam :)
kisia na początek przemywaj oczko i masuj kąciki, jak nie pomoże to wtedy do lekarza bo jakieś kropelki :) Może kanaliki się zapchały.
image
ok, przemywam rumiankiem i solą fizjologiczną. o masażu nie pomyślałam-dzięki :) tak właśnie myślę, że to zapchany kanalik..
mammamia skopiuje jeszcze Twoje info o nowym forum na fejsbuka moze tam szybciej sie rozejdzie ze mamy przeprowadzke ;)
image image
ja też czekam na aktywację :)

no z tym okiem to tak było, że przeszło, potem jedno znów ropiało a w końcu wyleczyło się samo :D

przemywałam oczy solą fizjo, mieliśmy krople do oczu i masowanie kącików .. nie wiem co pomogło :)

ej serio, nie wiem co z tym moim dzieckiem, już sobie wkręcam, że coś mu dolega a ja nie wiem co :D
imageimage
image
tez juz sie zarejestrowałam :)

dzisiaj moj babel spał od 11:00 do 17:00! Szok. Ale sie wynudziłam bez niego ;)
nanik, Galuszka, to Wy? bo same nicki więc nie jestem pewna
tak kama to one bo Galuszka napisała mi wiadomosc na fejsie a nanik tez napisała na fejsie u nas w grupie ;)
image image
hejka
ja tez się zarejestrowałąm:)
kurcze ja się nie moge zalogować
image
image
hej !
ja tez się na nowy wpycham ;)
Malutka i Asela dzięki za pomoc :)
Agag ładne te Twoje robótki :) to by fajnie na podświetlonym oknie (lampkami choinkowymi) wyglądało ! Napisze na priv to może zrobimy interes :D
pytałam mojegop czy zrobi na choinki to powiedziałm że zrobi ale teraz ma mega pilne zlecenia i jak bedzie miał więcej czasu ;p
a tak w ogóle jak czytam o tym spaniu Waszych dzieci to mnie cos trafia bo moja regularnie co 2 h wstaje i chce cos pociamkać a to cyc a to smok albo kupa ja budzi ;/ ja sypiam srednio na dobę 5-6 h i zaczyna mnie kryzys dopadać, własnie się przebudziła :( w dzień spi po 40 min do 1 godz i tak pare razy.
asik dawaj na nowe zamknięte forum!
image image
kattie to Ty sie rejestrowałaś?
tak, to ja, ale konspira ;))
Super pomysl z tym nowym forum, ale cos nie moge sie zarejestrowac :(
Sprobuje jutro...
tam trzeba od nowa się zarejestrować ten login i hasła z tego forum nie wchodzą?
tak ivi, mammamia cie musi zaakceptowac, nie kazdy sie moze zarejestrowac :) to jest elitarny klub ;)
hehe oki mammamia czekam na akcpetację dołączenia do elity :)
już ivi :>
na dziś koniec zapisów bo muszę się trochę zdrzemnąć ;)
u mnie ciągle wyskakuje ze podałam nieprawidłowy login albo hasło :(wrrr
albo brak aktywacji
buuuuu ja chę do Was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asik, musisz sie zarejestrowac najpierw (w login nick z tego forum + nazwisko), wtedy mammamia cie akceptuje i dopiero wtedy sie mozesz zalogowac
administratorem nowego forum jest mamamia i w sprawie logowania sie i potwierdzania rejestracji najlepiej proszę kontaktować się z nią bezpośrednio przez prywatną wiadomość tutaj na trójmieście na FB lub mailowo :) Tak będzie najszybciej i najłatwiej :)
dziewczyny która pisała o masce do włosów wax?
ja kiedyś byłam gorącą zwolenniczkę tej maseczki wszystkim polecałam. I faktycznie kiedyś była na opakowaniu informacja, że jest zalecany osobom po chemioterapii, ale używam jej od lat i uważam, że się mocno popsuła :/ już nei widzę tak zbawiennego działania jak kiedyś. Musieli zmienic jej skład (i to wielokrotnie w ciągu ok 10 lat jak ją znam) Jest tez teraz dużo firm które ją robią. Do tego kogoś, kto ją polecał ostatnio: czy możesz wkleić link do tej twojej sprawdzonej? ja już jestem zdesperowana... będę łysa!
Bimka ja tak zrobiłam :( zaraz będe Mamamieę na priv męczyć ;P
i jaaaa chce do Was!!!! zarejstrowalam sie ale nie wiem czy dobrze...sierota internetowa ze mnie hehe
Ja też chcę !!
Zarejestrowałam się i nie wiem co teraz hmmm
czekam na aktywacje ;)
Witam!
Baaaardzo długo mnie nie było na forum i nawet nie jestem w stanie nadrobić co się dzieje...

Mam do Was takie pytanie, bo wiem że kiedyś o tym pisałyście, co pomogło Waszym dzieciaczkom na ciemieniuchę?
Nie jestem pewna czy to jest ciemieniucha ale mała ma na głowie (na czubku i przy czółku) czerwone plamy pokryte taką łuską troche pomarańczową. Próbowałam smarowania oliwką i wyczesywania i nie pomaga. No i TO rośnie!! Podeślijcie jakieś sprawdzone sposoby.

A tak poza tym u nas wszystko ok. Byłyśmy u audiologa i wyszło wszystko dobrze.
Ola, my jesteśmy teraz na zamkniętym prywatnym forum

mojemu na ciemieniuchę pomogła zwykła parafina
Hej hej ale długo mnie nie bylo ulalala....
Powiedzcie ci czy któras z was wie ile po cc można iśc na solarium??
Swoja droga chyba spotkanie miałyście...szkoda kurcze ...tez bym was poznała.
Mój biko przez ostatnie 3 dni spi od19 do5 rano tez bez budzenia :)
Aco u was??
Witajcie!!!
Bardzo długo nic nie poisalam na tym forum, bo szczerze mówiąc, nie bardzo mogłam się zorientować co i jak tu działa :( ale bardzo bym chciała do Was dołączyć na Waszym forum :)

Króciutko napiszę tylko, że miałam urodzić 12.08. na klinicznej, ale niestety (albo stety) urodziłam 11 dni po terminie, czyli 23.08. w szpitalu wojewódzkim przez CC :)

Mój synuś Antoś miał 4270g i 63cm długości, teraz też jest bardzo długi i waży około 7kg :)
image
kasiowa teraz działamy tutaj
http://sierpniowowrzesniowe.fora.pl/
ja też jestem wrześniowa mamą i chciałabym dołączyć tylko nie bardzo wiem jak
AgusiaB dzięki za info, zarejestrowałam się jako kasik :)
hmm ja też się zarejestrowałam tylko czy mnie przyjmiecie? ;)
czytałam Was od początku, ale nie chciałam pisać na forum publicznym, długo zastanawiałam się czy dołączyć i bardzo chciałabym tylko czy dostanę szansę...
Czy ja też mogę się zarejestrować ?dawno nie pisałam bo dużo sie dzieje:)
image
image
ja też się zarejestrowałam ale nie wiem czy mnie przyjmiecie
justyna na pewno się zarejestrowałaś?
tak 16 grudnia i czekam może coś nie tak zrobiłam sama nie wiem
konto nie aktywne musi zostać aktywowane przez administratora zanim będę mogła się zalogować . Otrzymam kolejnego emaila gdy to nastąpi ale nic nie ma cisza .
justyna nie dostałam żadnego maila od osoby o Twoim nicku - zarejestruj się tu: http://www.sierpniowowrzesniowe.fora.pl
Zarejestrowałam się
niunia???
tak dzięki
zarejestrowałam się jako niunia
no właśnie jakoś tak mi zniknęłyście jak siedziałam z małą w szpitalu na zapalenie płuc.....jak można to też się chętnie dołączę.....pozdrawiam
niunia, dlaczego się nie zalogujesz - czekamy! :)

Ola zapraszamy - http://sierpniowowrzesniowe.fora.pl/index.php?sid=21664dbd4eaf5f6a6ff3a1860563dd60
musisz się zarejestrować najpierw
Ja tez bardzo chetnie do was dołacze:)
moja corcia niedawno skomczyla 5 miesiecy. Bardzo chetnie poznamy mamusie i dzieci w podobnym wieku:) pozdrawiamy
Może jest tu jakas mamusia z okolic Żabianki , która chetnie wybierze sie ze swoja pociechą na spacerek? JESLI TAK Prosze o kontakt: klauka4@wp.pl
hejka dziewczyny:) ja również chętnie się do Was przyłącze:)
Ja też bym chciała ;)
hej, też się zarejestrowałam i czekam na aktywacje

pzdr, kasiula
Dziewczyny czy jest jeszcze szansa by do Was dołączyć?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry