Widok

Młode Pary 2012 (część 11)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już 11 wątek - ale ten czas szybko leci...
U mnie z przygotowaniami kiepsko ostatnio, trochę czasu nie ma...
Ale mogę się wam pochwalić - kupiłam kapelusz :) strasznie mi się podobają zdjęcia ślubne w kapeluszu - chociaż na sesję, a później sprzedam.
Mogę wrzucić foto jak ktoś chce.
image
melduje sie... ale nas duzo ;p
poprosze fotke kapelusza ...
melduję się i ja w nowym wątku ;)

Boże, to już 11 część, ciekawe ile się jeszcze wątków utworzy do Naszych ślubów ;)

pinimini - na pewno masz rację i życzę Wam aby tak było ;) a powiedz mi Kochana, jak Ty sobie z tym radzisz, że Twój Narzeczony pływa? Mój Bartek też wpadł ostatnio na ten pomysł, ale dostał ode mnie opr... i siedzi teraz cicho ;D kurczę, sama nie wiem - no jakoś za mną nie przemawia życie na odległość a zwłaszcza po ślubie :(

Dziś dostałam maila, że jutro zaproszenia będą wysłane - Jezusiu, ta Kobieta je tak szybko zrobiła, że nie mogę wyjść z podziwu!! W środę, dopiero zaczęła drukować - w szoku jestem ;)
image
Olesiu a jak można wiedzieć jakie masz zaproszenia ?

Podeślij linka

Dziekuje

Tymek
meldunek w nowym wątku.
od ostatniego razu zdążyliśmy zakupić sukienkę, obrączki, umówić wizytę u kosmetyczki i ukończyć kurs przedmałżeński.
Teraz myślami jestem w bukietach butach i zaproszeniach.
Olesia moj Tata tez pływa... taki model rodziny z domu znam wiec jest mi łatwiej... 3ba znaleźć dobre strony tego zawodu. Ja sporo pracuje i mam swoje ogromne pasje które rozwijam gdy moja poława jest w morzu... gdy wraca wszystko jest mniej wazne... a my tak za sobą stesknieni że drobne problemy nie sa dla nas istotne...teraz jest duzo łatwiej niż kiedyś są maile, telefony ;p
a jak wraca do domu to czeka sie na ten dzien jak na pierwsza randkę... Maluje paznokcie, farbuje włosy...gotuje pyszny obiad... celebruje sie ten dzien...
a spedzanie czasu samemu tez ma swoje dobre strony ... jak umie sie go dobrze zagospodarować ;p
Wileczek a jakie jest twoje zdanie ?
Witam Panie w nowym wątku
u mnie można dopisać - KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu.

więcej na razie nie ma
image
Pinimini Ja powiem krótko rozłąka zbliża jeszcze bardziej.
My jesteśmy ze sobą już 12lat a poznaliśmy się i razem zamieszkaliśmy po 3 tyg znajomości i na szybkiego po 3 m-cach wzielismy cywilny ( nie byłam w ciązy:D

dzień powrotu to normalnie czysta magia....biegam w kółko podniecona, tak samo się stroje ,włosy, paznokcie a ręce mi się trzęsą jak przed pierwszym spotkaniem :) Jadę na lotnisko i jestem tak szczęśliwa aż mnie bolą zawiasy w szczęce od uśmiechu.

Mimo tej rozłaki jesteśmy bardzo blisko siebie i wciaż mega w sobie zakochani stąd decyzja o ślubie kościelnym bo zawsze nam tego brakowało.

I co ważne Moja połowka tylko raz wypłynęła na pół roku to był nasz pierwszy kontrakt potem coraz krótsze a teraz było 4tyg /4tyg...
Nie wiem czy bym teraz dała radę wytrzymać pół roku ...chyba bym się zapłakała

Pinimini doskonale Cię rozumiem ale wieu ludziom cięzko jest zrozumieć ,że mimo odległości można być tak blisko siebie :) czy nie mam racji??
image
Racja wilczek... zbiża..
ja na lotnisko jade w środe albo w czwartek ;p czekam tylko na loty ;p
zaaaaaaaazdroszczę :) ja muszę czekać :(
image
Witam Wszystkie przyszłe Panny Młode...
Widze ze u kazdej to sie zliza wielkimi krokami..;)

My niestety mamy tylko sale, kosciol i orkiestre... nie mamy kamerzysty i fotografa i tak wlasciwie niewiemy na co zwracac uwage szukajac ich...o co pytan.. wiadomo ze Oni na 1 rozmowie prezentuja sie jak najlepiej, a ptem wychodzi klops...
Podpowiecie albo polecicie Kogos??:)
A my w sobote oglądalismy obroczki. W ogóle mieliśmy weekend spędzić nad ustalaniem szczegółów ślubnych i znów jakos się rozeszło po kościach :P
image
image
Melduję się w kolejnym wątku :)

Madzik050642 :) ja też mam Jakubka, robicie sobie u niego prezentację?
mam pytanie czy masz do niego meila? bo jak zapisywaliśmy się na termin zagubiłam gdzies tą jego wizytówkę :)

Pozdrawiam gorąco
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
witam dziewczyny w nowym wątku ,ale czas leci a było nas na samym początku garstka
Melduję się w nowym wątku:)
My na razie cały czas czekamy na księgę gości:) Następną rzeczą, jaką chcemy się zająć będzie wizyta u księdza (w celu ustalenia wszystkiego co trzeba zrobić i w jakiej kolejności/terminie), a jakoś w styczniu/lutym po mału zaczniemy zamawiać zaproszenia (jedno muszę wysłać do Kanady, dlatego tyle wcześniej, a jednego się nie opłaca zamawiać). :)
image
od poniedzialku jestem na "diecie" tzn ograniczam sie troche bo do kwietnia musze wyszczuplec - wtedy wyruszam na polowanie na sukienke :))))
nowy watek - dobrze bo tamten byl juz zaaa dlugi :)
no my nadal mamy problem z kosciolem ale sadze ze w tym tygodniu sobie z nim poradzimy
Dziewczyny jakie macie kolory przewodnie ??
U nas będzie tylko biel :) a co do reszty przygotowań to po długim czasie udało nam się załatwić:
suknię ślubną, kościół, zespół do kościoła oraz zapisaliśmy się na kurs tańca :)
teraz jesteśmy na etapie zaproszeń, obrączek i nauk.
HEjj:)
Jeżeli chodzi o kolor przewodni to my nie mamy.
w Kościele będa kwiaty w jednym kolorze ewentualnie krawat itp...
Sale mamy złotą...
:)
image
image
Wrzucam zdjęcie kapelusza. Sorki, że tak późno ale prąd postanowił pójść na spacer i dopiero teraz wrócił :P

image

i na głowie

image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Slicnzy kapelusz!!
Strasnzie mi sie pdoobaja ale jestem tradycjonalistka;/ i jezlei na taki sie zdecyduje to do sesji..ale pomysl 1 klasa
No ja też jestem tradycjonalistką więc ślub i wesele w welonie, ale sesja... No muszę mieć zdjęcie w kapeluszu, bo mi się bardzo podoba. :)
image
EeMmAa - my sami robimy prezentacje a pan Jakubek nam ją tylko puści :)

A kolor przewodni to kremowy i grecki niebieski - czyli ani nie Granat ani nie błękit :)
Nasz kolor przewodni to jasny-róż i brąz :)
image
my będziemy mieli biel i błękit. Tak zimowo :P

Już zaraz święta i sylwester. Jakoś w tym roku mnie obejdzie to wszystko...

Odrazu kupując prezenty pod choinkę, kupimy też te rodzicom w podziękowaniu.
image
Błękit z bielą wyglądają bardzo ładnie :) Robiliśmy w tych kolorach dekorację
U nas prawdopodobnie bedzie biel, fiolet i akcenty fuksji :)
a ja jak na razie nie mam pomysłu na kolory i na bukiet ślubny .....
U nas podobnie jak u mrysg biel i fiolet :) jeśli chodzi o winietki, zawieszki i pudełeczka na podziękowania to będzie fiolet z ecru.
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
tymek, bardzo proszę oto link ;)

http://moda.allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-rekodzielo-i1916970076.html

Do tych Dziewczyn co Ich Mężczyźni pływają, to fakt jest w tym coś, że jak facet wraca Wasz do domu, to chcecie być najpiękniejsze itp ;) Mam w Rodzinie Marynarza - Ojczyma, moja Mama na każdy Jego powrót, stroi się, farbuje i gotuje Jego ulubione przysmaki...

Sama nie wiem :( Jakoś to za mną nie przemawia... Musimy to jeszcze przedyskutować ;)

Co do koloru, to ja już wielokrotnie pisałam, że chcemy wrzos, może z delikatną domieszką różu - co o tym myślicie?

Pozdrawiam ;)
image
heja, ja tez sie melduje.. jej jak mnie dlugo nie bylo, ale jakos nie bylo czasu ani natchnienia...

co zalatwilismy:
- oprawa muzyczna do kościoła Inspirum
- nauki przedmałżeński

i to chyba tyle... jakoś nie wiem co dalej...

image
Ananao, a mogłabym Cię prosić o ich stronę? i ile sobie liczą za oprawę muzyczną w Kościele? :)

Możesz napisać na maila, jeśli tutaj nie chcesz ;)

franka2012@wp.pl :)

Z góry bardzo dziękuje!!
image
jejku jak ten czas leci, my w sumie stanelismy w miejscu, ostatnia rzecz jaka udalo nam sie zalatwic to muzycy, a teraz zaczynam żyć naszymi pierwszymi wspólnie spędzanymi świętami w naszym domku :)
image
Ja już ostatecznie zaakceptowałam projekt zaproszeń:) Hihii
image
image
No u nas w końcu coś ruszyło :) wybraliśmy piosenke na pierwszy taniec :)
No i zaproszenia i zawieszki na butelki :)
Dziś bedziemy robić listę potrzebnych rzeczy i ustalać to i owo.

Z zaklepanych, ustalonych:

-sala
-kapela
-fotograf
-makijażystka
-piosenka na pierwszy taniec
-nauki przedmałżeńskie
-termin w kościele
-bizuteria
-poduszka na obrączki
-zaproszenia
-zawieszki na alkohol
-śpiew w kościele
image
image
u Nas:
*Sala ( Pod Aniołem)
*Zespół ( Koleżanki wujek)
*Foto( Katarzyna Puwalska)
*Autko ( Vips Stars)
*Piosenka na pierwszy taniec ( Och jak Bardzo Cię Kocham)
*Nauki Przedmałżeńskie ( Kościół na morenie)
*Termin w kościele
*Biżuteria
*Poduszka na obrączki (właśnie licytuję Allegro)
*zaproszenia (Amelia weeding)
*zawieszki na alkohol
*konfetti
*księga gości
*Suknia ( salon Buaty)
*Garnitur
*podwiązka (allegro)
*Make Up (sephora)
*strojenie kościoła (Pani Grażyna G)
* w Przyszłym tyg poradnia
Na razie Tyle: zacznę się rozglądać za pamiątkami dla gości mam mniej więcej wybrane tylko zamówić i podziękowania dla rodziców też wiem ,co tylko trzeba zamówić;) :) Poszukuję też niedrogich butów jak któraś widziała w jakimś sklepie w Gdańsku to bardzo proszę polecić sklep.
image
image
mam pytanie bo mój narzeczony w dniu Ślubu ma urodziny co za prezent mu kupić ????
Sama będziesz dla niego najpiękniejszym prezentem:::))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurde dziewczyny!

Stanełam z wszystkim w miejscu nie wiem za co sie zabrać!
~graynag35 no też Racja ;-) ,ale jakiś drobiazg tylko co ????hmm do maja czas wymyslę coś
karolina89 to ja u mnie ale spokojnie czas jest nie ma sie co stresować ....
a co masz juz Asiu załatwione?
my mamy ,foto,sala,orkiestra,wódka,obrączki i nic więcej
ZAPOMNIAłAM DOPISAć : florystkę a dziś idziemy w końcu zaklepać termin na Maja bo wybrać sie nie możemy bo za blisko pewnie mieszkam kościoła ;-)
)
a ty Karolina89 co juz macie
Kośćiół,dj,foto,kamerzyste,obrączki(czekamy na odbiór, ale teraz 30 bierzemy cywilny) i to wszystko.

A wiesz gdzie wódke tanio dostać?
a florystka to do czego wam;p
noi sale:D
hej dziewczyny, czy któraś z was dałaby mi namiary na p. Aleksandrę Czerwińska (fryzjerke) z gory bardzo dziekuje.
pozdrawiam
dziewczyny, czy i kiedy powinnam poinformowac swoją parafie ze biorę ślub w innej parafi. Wyczytalam cos o jakiejs licencji.. wiecie coś na ten temat..
kiedy daje sie na zapowiedzi?
My dziś odebraliśmy obrączki, czekaliśmy tylko 1,5 tygodnia, Pan Czarkowski mówił że 3 tygodnie i zrobił nam miłą niespodziankę :)

Czekam teraz na próbkę zaproszenia, jeśli mi się spodoba to odrazu zamawiam :)

I zaczęłam sama robić winietki, zakupiłam papier na allegro - 3 rodzaje, do tego dziurkacz ozdobny no i muszę jeszcze jakieś nożyczki z wzorkiem
karolina89 florystka moja koleżanka bedzie stroiła kościół ,auto i sale no i bukiet mi zrobi a dziś załatwiliśmy kościół i mamy już cos wiecej no i mam fryzjera i makijaż tez to u przyjaciółki mojej wiec coś tam mamy zostało nam napoje ,zaproszenia,polter u mnie auto i nauki
karolina89 a wódka u mojego ł z pracy z hurtowni
Hej dziewczyny a my mamy już:

- salę
- kościół
- orkiestrę
- fotografa
- winietki
- materiały do zaproszeń
- sukienkę

Mało.. oj mało a czas tak szybko leci...
w poniedzialek podpisujemy protokol ...
Ja kompletnie nie mam pojecie gdzie zaopatrzyć sie w alkohol.;/
karolina89-proponuję selgrosa, makro ;)
no teraz mogę napisać co mamy

# kościół
#foto
#sala
#suknia
#wódka
#zespół
#fryzjer
#makijaż
#Kwiaty ,sala,auto i kościół
#śmieszne zawieszki na wódkę
A my jak narazie mamy:
sale, nauki przedmałzenskie, suknie, makijaz, kościoł i jestesmy w trakcie wybierania dj.
A My póki co mamy:

- Kościół
- sala
- zespół
- fotografa
- kamerzystę
- zaproszenia
- lampiony - tylko dla Nas
- podziękowania dla Gości
- suknie dla mnie
- makijażystka
- fryzjerka (czekam na maila od P. Oli)
- butki dla mnie
- noclegi dla Gości
- wybrani świadkowie

i najważniejsze SIEBIE!! :)

chyba niczego nie pominęłam ;) w najbliższym czasie poradnia, nauki i obrączki - teraz to dla Nas priorytet ;)
image
Ola gdzie kupiłaś buty ..>?
Ja szukam niedrogo butów../ ale gdzie się wybrać;(

My w piątek idziemy do poradni.;) właśnie nas umówiłam
image
image
jeszcze raz prosze o namiary do p. Oli- czy jest ktos w stanie mi pomoc? pozdr
Madziarrrrra - na allegro kupiłam ;) i jestem mega zadowolona, jak chcesz mogę Ci poszukać linka tej Pani i podam Ci ;) A jakiś konkretny kolor Cię interesuje? :)

Katelajda - tutaj masz na stronie P. Oli kontakt do Niej, napisz lub zadzwoń do Pani Oli ;)
image
aha, i płaciłam za buty (chyba z przesyłką) 70 zł ;D więc uważam, że cena przystępna ;)
image
Olesia ... podaj linka do butów ;p plis
Ale tanio to mi się podoba :)
Ma być niski obcas:)
Czekam:)
image
image
Dziewczyny - zastrzelcie mnie, ale nie mogę ich znaleźć :( nie miałam nigdzie zapisanej tej strony, bo od razu kupiłam, a teraz na allegro nie mogę znaleźć - przepraszam :)

Jedyne co pamiętam - firma nazywała się chyba kamis. Może same spróbujecie poszukać? Bo mi coś nie wyszło ;)

Pozdrawiam.
image
nie ma takiego czego;( Buuuuuuuuu
image
image
oj Olesia ;p
w czesci moje allegro jest zakładka kupione,,, tam mozna zobaczyc co sie kupiło...
;p
hej dziewczyny :) jutro jade mierzyc suknie, nie moge sie doczekac :D

Olesia moglabys mi dac namiary na p. Ole fryzjerke?
image
e-mail:

kontakt@alexevents.pl

a.czerwinska@alexevents.pl

tel.: 512-084-692
image
pinimini - gdybym kupowała przez allegro - uwierz na pewno bym podała Ci namiary ;)

Ale kupowałam drogą mailową i uprzedzam fakt, nie mam w zwyczaju zapamiętywania maili wysłanych ;) tak więc spróbujcie sobie poszukać Dziewczyny, firma na pewno nazywała się Kamis ;)

A ja tymczasem poważnie zabieram się do mgr, bo ostatnio dostało mi się po głowie od Promotorki :(
image
Olesia, jak wejdziesz na allegro w zakładkę moje allegro -> moje zakupy -> kupione to tam znajdziesz tę rzecz:)
Albo na swoim mailu poszukaj, jak kupiłaś to powinien do Ciebie przyjść mail z linkiem:)
image
Ja też chętnie zobaczę butki ;). Ja się w ogóle obawiam że nie znajdę odpowiednich kolorowych butów i będę zmuszona kupić białe, a bardzo bym tego nie chciała.

A My mamy: sukienkę dla mnie, wódkę, salę, dja i wodzireja, kościół, kwiaty, nauki, materiały na zaproszenia, winietki itp., wizażystkę no i chyba tylko tyle ;). A i zarezerwowane 2 apartamenty dla nas jeden i jeden dla gości :)
Mam nadzieje że ruszy się w końcu dalej bo chcemy iść po obrączki w przyszłym tygodniu i muszę do poradni się umówić, a i zamawiamy krawat i spinki w komplecie dla narzeczonego. A reszta pewnie od stycznia ruszy pełną parą ;)
image
Skąd krawat..? Allegro..?
image
image
Olesia... pisz,,,pisz... napiszesz obronisz sie i bedziesz miała z głowy... 3mam kciuki...
Dziewczyny a może chodzi o tego sprzedawce z allegro:

http://moda.allegro.pl/a508-r39-buty-szpilki-slub-kremowe-i1944996284.html
Jazzowa Panienka - jesteś KOCHANA!!

Tak od tej Pani kupowałam butki, tyle, że troszkę inne i inny kolor ;)

pinimini - dzięki, przyda się każda para rąk do trzymania kciuków, jak dla mnie teraz to co piszę to czarna magia ;D wcześniej studiowałam Europeistykę i nie musiałam robić żadnych badań ;P
image
A z czego piszesz Olesia? Bo tak się sklada, że ja też w tym roku się bronię:) I piszę pracę mgr na temat 'dobra osobiste i prawo własności intelektualnej w reklamie' :)
image
Hejka
My Mamy:

* Parę Młodą :) - Emilia i Marcin
* Sala - Ośrodek Wypoczynkowy BAŁTYK Stegna
* Świadkowie - mój przyjaciel od dziecka i siostra mojego Marcina
* Obrączki - http://www.jubilerczarkowski.pl
* Kościół - św Serca Pana Jezusa w Stegnie
* Suknia - Pronuptia 2011
* DJ - Robert Jakubek
* Foto (prawie) - Tomasz Piątek
* Makijaż - Paulina Dmochowska
* Winietki (w trakcie - sama je robię)
* Zaproszenia (wybrane - czekam na przykład) http://allegro.pl/nowosc-wyjatkowe-zaproszenia-slubne-laserowe-i1929436232.html (świecący krem z różową wstążką)
* Alkohol (załatwiony)

Do załatwienia:
Kamerzysta
Garnitur
Fryzjer
Buty
Welon
Bielizna
Biżuteria
Księga gości
.....

coś jeszcze?
O jaaa, trudny dość temat masz ;)

A ja piszę na temat: "Spojrzenie na niepełnosprawność przez pryzmat własnych doświadczeń osób sprawnych inaczej" ;D

Niulek - a masz już coś napisane? Ja mam problem z metodologią :( Ale powolutku dążę do celu ;) Jednak powinnam się pośpieszyć, bo jak nie oddam na koniec semestru dwóch rozdziałów nie zaliczy mi Promotor semestru :(

a w tym problem, że u mnie naprawdę ciężko z czasem...

EeMmAa: noclegi, transport dla Gości, podziękowania dla Rodziców, dekoracja sali/Kościoła/samochodu, napoje :)
image
Nie ma za co Olesia.. ja również chciałam kupić od tego sprzedawcy buciki pomarańczowe, ale niestety nie było mojego rozmiaru :(
noclegi, mamy dla wszystkich gości, kościół od sali jest oddalony o 2,5 km, nie załatwiamy transportu,
sala jest udekorowana na gotowo, nie musimy nic z tym robić
Napoje też mamy w pakiecie z salą, ciasta i tort też w pakiecie, kościół też jest udekorowany

ale fakt... podziękowania dla rodziców, chociaż z moimi nie mam łatwego kontaktu i nie bardzo chciałabym im dziękować... pomyśleć o czymś małym trzeba
My chyba zrezygnujemy z podziekowan dla rodziców w trakcie wesela. Na ostatnich weselach (a byłam na 5ciu rok temu) zawsze jak były podziekowania to nikt z gości nei zwracał uwagi i ciągle puszczali pisoenke "wspaniałych rodzicow mam". Ja wiem ze mam wspaniała mame i chyba podziekujemy jej (i rodzicom narzeczonego) przed lub po ślubie na osobności. Ale to jeszcze do przemyslenia :)
My, jeżeli będziemy dziękować Rodzicom na weselu to chcemy po prostu podejść do każdego z Rodziców indywidualnie (moi Rodzice są rozwiedzeni i przyjdą z Partnerami i Bartka Ojciec przyjdzie ze swoją Partnerką - niestety Jego Mama nie żyje) a w tle będzie puszczona muzyka, jeszcze tylko nie wiem jaka ;)

albo zdecydujemy się podziękować w dniu ślubu, ale w domu np. w trakcie Błogosławieństwa (którego nie chcę, ale Mama się upiera ;))
image
my mamy tak:
# Salę - Lukullus
# Foto - Aga Mróz
# DJa - R. Jakubek
# Samochód - nasz :)
# Kościół - mamy zamówiony
# zaproszenia, winietki, menu, zawieszki na alk. - robię sama, materiały już mam zamówione
# nauki przedmałżeńskie (zrobione w Mikołaju)

i to na razie tyle

(jutro mamy rocznicę zaręczyn... ale ten czas leci)
teraz cały czas szukam Sukni...
tematy ciekawe... piszcie i broncie sie - bedzie z glowy jeden ciezar psychiczny mniej... obrona to tylko formalnosc... nie ma co sie stresowac,... ja bronilam sie w 2007 ;p
hej dziewczyny w styczniu beda targi ślubne wybieracie sie ?
pinimini zmieniliscie date ? czy suwaczek ci "stanął" ;p
My też mamy Lukullusa :) Teraz szukamy dja.... Foto mamy załatwiane bo mój dobry kolega będzie nam robił zdjęcia.
A ma ktoś może slub w parafii pw św Franciszka z Asyżu?- tam na Sieldcach?
Agata,,, tak mi cos juz wczesniej ten suwaczek podpadal... on sie cofnal teraz... musze go zmienic...
Agata,,, mamy ta sama date a suwaczki wskazuja rozna ilosc dni ;p zobaczymy co bedzie na koncowce ;p
Olesia - pierwszy rozdział już skończony, obecnie pracuję nad drugim. Wiem, że temat trudny, ale bardzo przyjemnie mi się pisze - po prostu to lubię :)
image
Madziarra krawat z allegro i zamawiamy tylko dlatego, że w komplecie są spinki gdzie wkomponowany jest materiał właśnie taki jak w krawacie, bo niestety szukałam już spinek we fiolecie i ciężko ładne znaleźć takie jak chcę.
A gdzie idziesz do poradni?
image
kamcia A mogłabyś dać znać od jakiego użytkownika ten krawat? Mają też muszki?
image
pecco-allegro, ale nie mają muszek i w sumie tylko w ofercie są te krawaty ze spinkami, które ja chcę zamówić i same krawaty.
image
no nam dziewczyny zostały ,napoje,garnitur ,zaproszenia,auto i wino no i nie wiem jak mam przygotohttp://forum.trojmiasto.pl/Gdansk-Aniolki-c5,81.htmlwać poltra hmm co tam się przygotowuje
Ja na poltra bedę miała dużego grilla, do tego jakies sałatki, kanapki, zagrycha. Ja mam poltra w czwartek w Boże Ciało, więc będziemy się bawić do rana:) bo to długi weekend.
Napiszę co My mamy
kościół
suknia
wódka
foto
sala
orkiestra
Bardzo mało mamy w porównaniu do Was dziewczyny, ale jakoś nie śpieszy mi się z tym wszystkim. Kolorem przewodnim będzie wrzos, bo w takim kolorze mam wstążkę przy sukni. Widziałam w HM śliczne garniturki na mojego synka, w tym dniu będzie miał 9 miesięcy i jak będziemy wychodzić z kościoła to w trójkę, mały na rękach u taty, fajnie to będzie wyglądało:)
Czarna nie martw się :) ja mam też w czerwcu, a mam mniej. Dla mnie to trochę szybko myśleć o takich sprawach jak fryzjer czy poradnia, no ale na swoją obronę mam to, że nie biorę ślubu w 3mieście, więc terminy tak nie gonią, no i nie załatwia się wszystkiego na tak wcześnie. Jak mama rozmawiała z orkiestrą, to jej kazali przyjść po nowym roku. I tak z wieloma rzeczami jest.
image
nooo, dużo zależy od tego gdzie wesele jest organizowane i czy mamy jakies konkretne typy osób takich jak. dj, zespół, makijarzystka, jeśli mamy to trzeba szybciej bo po potem może nie być wolnych terminów

Dziewczyny, czy któraś z was zamawia zaproszenia z tej stronki?
http://allegro.pl/nowosc-wyjatkowe-zaproszenia-slubne-laserowe-i1929436232.html
bo wysłałam prośbę o próbkę i jeszcze nie nie otrzymałam
Dziewczyny ,dzisiaj byłam z Moim K w Poradni rodzinnej:)
Spotkanie 2 H i z głowy :)
Polecam.;)
PS: Odbywają się w Kościele Św Brygidy lub na Oruni ( taki czerwony kościół.
image
image
Madziarrra namiary daj :) moze byc na priv
image
Parafia Rzymsko - Katolicka pw. św. Ignacego z Loyoli
80-045 Gdańsk Stare Szkoty, ul. Brzegi 49
telefon: 309-46-02, 309-47-84

Poradnictwo małżeńskie: prowadzi p. Ewa Jakubiak, kontakt indywidualny z parą przygotowującą się do małżeństwa, termin do uzgodnienia pod nr. tel. 58/303 72 86 lub 792 007 538
image
image
ja dzwoniłam na kom:) udało nam się załatwić z dnia na dzień;)
ważne ,że z głowy;)
image
image
o mi koleżanka też poleciła ta Panią :) więc wychodzi na to że jest w porządku jak tyle osób do niej chodzi, my na pewno też pójdziemy do niej
image
Powiem tak, nie powiem czasami chciało się spać ..ale dostosowała się do nas a nie my do niej:)
image
image
A My właśnie jutro idziemy do tej Pani na poradnictwo!! ;) Dam w razie co znać, co i jak ;) Ale z rozmowy tel, była baaardzo przesympatyczna :)

Czarna, to mamy taki sam kolor przewodni ;D wrzos, jest przepiękny - nawet Pani, która zrobiła Nam zaproszenia (notabene, mamy już je w domku, są śliczne!!) powiedziała, że byliśmy Jej inspiracją i pokój maluje w kolorze wrzosu ;P osobiście jestem zakochana w tym kolorze... ;)
image
Aha, co do poltra - My raczej z tego rezygnujemy, nie w głowie będą Nam tego typu imprezy ;) jakoś to za Nami nie przemawia - i całe szczęście ;D
image
My też tego nie mamy. Ja nawet dokładnie nie wiem o co z tym chodzi:) w mojej rodzinie nie ma takiej atrakcji :)
Mówisz masz ;)

Porterabend: Zwykle w piątek, przed domem narzeczonej gromadzą się rodzina, przyjaciele, znajomi, sąsiedzi. Wśród nich znajdują się także osoby niezaproszone na przyjęcie weselne, a chcące uczcić tę okazję razem z przyszłą parą młodą.Każdy przynosi szklane naczynia, butelki, słoiki i tłucze na szczęście młodej pary. Odbywa się to na progu rodzinnego domu narzeczonej, lub w specjalnie przeznaczonym miejscu. Im więcej hałasu tym więcej zgromadzonego, potłuczonego materiału. A to oznacza jeszcze więcej radosnych chwil w przyszłam życiu pary młodej. Następnie państwo młodzi w podziękowaniu za odwiedziny, częstują przybyłych gości wódką i przygotowanymi na tę okazje zakąskami. Przyjmują życzenia, bawiąc się wspólnie do późnego wieczoru. Warto wspomnieć, że goście przychodzą na polterabend bez wcześniejszych zaproszeń. Wobec czego nigdy nie wiemy, czego się spodziewać.

Jakoś to za mną nie przemawia, dobrze, że moja Rodzina tego nie praktykuje ;)
image
Dziewczęta, a czy mogłaby któraś z Was doradzić na ile wcześniej trzeba umówić z makijażystką? Wychodzę za mąż we wrześniu, a nie mam pomysłu na ile wcześniej trzeba się tym zająć...
Będę wdzięczna za sugestie wszelkie :)
Ja uważam, że jeżeli jesteś zdecydowana na jakąś konkretną to już możesz :)
image
http://tvnplayer.pl/programy-online/zawody-odcinki,79/odcinek-5,branza-weselna,S01E05,1369.html
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Niestety Prawda , feeee
image
image
grunt to agregat:) slyszlaam o weslach z 1,5 h przerwy:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
uf dobrze, że u mnie też tego nie znają. Ale co region to obyczaj
Aż mnie ciary przeszły jak to zobaczyłam :/
no dziewczyny no kolorowo na tym filmie ,ale tak to się dzieję czasami w knajpach.....
Jestem mega zadowolona, mamy w końcu podpisaną umowę z Panem Fotografem :) Już dawno byłam co do niego przekonana, dziś po okazaniu swoich prac jestem ZACHWYCONA, i cena jest super... w wg wszystko jest super

Proszę bardzo o dopisanie go Nam w następnym wątku..

Pan Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/

A teraz kamerzysta... chyba widewspomnienia
znacie dobrą i tania wizażystkę która dojeżdża do domu?

Bierzemy cywilny ślub 30 i bardzo mi zależy...
no własnie też by mi zależało na nie drogiej:)
image
image
JUSTYNA ART wizaż i styl - http://www.justyna-art.pl

ja mam tą Panią, może napiszcie do Niej i dowiedzie się co jak ;)
image
na którą macie mszę w kościele? ja dziś zapisałam nas na 16 (ślub mamy w sierpniu) i się zastanawiam czy to najlepsza godzina :) Bo w sumie ślub z życzeniami to ok. 1,5godz, zanim wszyscy dojadą na salę będzie przed 18, to zanim zjemy obiad będzie 19 czyli chyba w sam raz nie? Bo do 18 to wszyscy już będą głodni :P więc później to chyba nie ma sensu nie?
aha i można mi dopisać: kościół pw. św. Królowej Jadwigi na Oruni Górnej :)
No ja wiem, że msza następna jest na 17, i mam zdecydować czy chcę na 16 czy 15.30. Nie ma to jak układy z księdzem :P
image
moge polecic moja wizażystkę - fryzjerkę info wiadomość prywatna, jesli któraś chce podam jej maila
image
My mamy na 16.30 (w czerwcu). Chcielismy 17, ale ksiadz sie nei zgodizl bo podobno dla wiernych kościół otwierany jest od 17.30
my mamy na 17:00, msza i życzenia ok. 1,5 h, od 19 zacznie się wesele (od kościoła do sali 2,5 km), początek lipca, długo będzie jasno, o tej porze (jeśli miałby być mega upał) będzie bardziej znośnie dla nas, no i nie ma co... wesele będzie trwało do 4:00 więc duuuuuuuużo czasu :)
EeMmAa no my mamy na 15:00 do restauracji mamy około 9km ,a że w maju mamy to zaczniemy pewnie o 17:00 ,a do 4 rano trochę się goście pobawią oby było w miarę ciepło
my mamy na 16 slub, ale do sali weselnej min 30-45 min drogi
takze i tak późno zaczniemy :(
teraz jak tak was czytam to sie zastanawiam, moze powinnam zmienic na 15... ehhh nie wiem
image
MY MAMY NA 15,30 UWAŻAM ,ŻE TO ODPOWIEDNIA GODZINA ,BO JAK SKOŃCZY SIĘ MSZA BĘDZIE OK 45 MIN ,POŹNIEJ ŻYCZENIA POD KOŚCIOŁEM OK20-30 MIN DOJECHAĆ OKOŁO 3KM... JAKIEŚ POWITANIA NA SALI ITP...

dZIEWCZYNY MAM JUŻ ZAPROSZENIA JESZCZE ICH NIE WIDZIAŁAM ALE MAMA MÓWIŁA ,ŻE ŚLICZNE SĄ:)
aHHHH
image
image
Madziarrra ohh my z zaproszeniami jesteśmy właśnie w trakcie pracy sami chcemy je zrobić papier zamówiony teraz reszta zobaczymy jak to wyjdzie
powodzenia życzę ,ja niestety nie mam takich zdolności manualnych :)
Ale jestem cała happy ,że już są.. bo jak się da zaproszenia to normalnie czuć ,że będzie wesele;)
image
image
a jakie kolory przewodnie i kwiaty wybieracie bo nie wiem jak i co ,a podoba mnie sie kolor fiolet,błękit,złoty ,a jesli chodzi o kwiaty to nie mam pojęcia jakie kwiaty a o bukiecie nie wspomnę ,a jakie kwiaty w Maju kwitną /???
Madziarra ohh tak jak je zaczeliśmy dziergać w komp to trochę ciary przeszły ,że to coraz bliżej do tego Dnia .... To super ,że już macie zaproszenia wybranie i czekasz na odbiur ..
już mam je w domu ...dzisiaj rano przyszły:)
POwiem Ci tak .....nie chce mi się bawić w kolor pprzewodni ... zaproszenia są czerwono białe ... (MAKI) a obok nasze imiona itp

Salę znowu mamy złoto białą... całą w aniołkach...

W Kościele nie myślałam nad kolorem ale chce zeby krawat i moje kwiaty były bardzo podobne Najlepiej złote ...wieć ja napewno takich nie dostane... więc wybiorę poprostu inny....

Konfetti z kościoła mamy znowu biało -czerwone... i tak to jest :)
'

weź tu dobierz kolorystycznie;)

a Wy..>
image
image
no chyba coś w niebieski tak myslę ,ale pewnie znając życie wyjdzie wszystko w praniu i znając siebie wyjdzie spontan ,a z kwiatami pewnie będzie tak jak zawsze mówię do koleżanki Lucynka kwiaty mają być piękne skromne i jak na razie jej sie udaje ;-)
a skąd kwiaty bierzesz..?
image
image
U mnie jak już wielokrotnie wspominałam, mam kolor wrzosowy, jako przewodni ;)

I wszystko widzi mi się tak... Moje buty (wrzosowe), bukiet wrzosowo - ecru (najlepiej różyczki), Bartek musznik wrzosowy, w Kościele dekoracja biała, ale kwiatki które Dziewczynki bedą Nam sypać, plus koszyczki, poduszeczka i chyba Ich ubranka będą ecru - wrzosowy ;) już przed Kościołem jak będzie sypanie płatków nie będę się bawić w dobór kolorów ;)

Samochód na klamkach wrzosowe kwiatki - jeszcze nie wiem jakie i jakaś jeszcze delikatna, ale elegancka dekoracja, no i plus sala, wrzosowo ma być!! ;) delikatnie, ale widoczny ma być ten kolor ;D

Tak to mniej więcej u Nas będzie wyglądać ;D
image
a co do kwiatów, chcę brać z kwiaciarni Glorioza na Żabiance!! Pani nie dość, że sympatyczna, to piękne bukiety robi i za rozsądną cenę ;)
image
a ja kwiaty bede miała od koleżanki z kwiaciarni lucyna wszytko zrobi ja nie mam do kwiatów głowy nie lubie sie nimi bawić
ja w Rodzinie najbliższej (Siostra Mamy), mam florystkę, ale zrezygnowałam z Niej, raz, że za bardzo mi się nie podoba jak Ona kwiaty robi (są zbyt zdobne i ciężkie), dwa nie chcę mi się z Nią jeździć do Renku z rana po kwiaty!! ;) Dlatego postawiłam na kwiaciarnie ;) miałam wczoraj się z tą Panią spotkać, ale mi się zachorowało i przełożyłam na 23.12, ale już teraz jestem bardzo zadowolona z rozmów z odpowiedzi na moje wątpliwości itp ;)
image
Ja będę miała Panią Grażynę.....
Jeszcze nie umawiałam się na spotkania ,ale jestem pozytywnej mysli:)
image
image
A co do podziękowań dla gości :
Postanowiłam wybrać

http://moda.allegro.pl/aniolki-podziekowanie-gosci-chrzest-komunia-60-szt-i1938039033.html

Będą pasowały do sali (cała w aniołkach) a co goście z tym zrobią to ich sprawa

Z jednej strony będą podziękowania dla gości a z drugiej Winietka;)
Takie 2w1 ,chociaż jedno będę miała z głowy:)
image
image
Ja też, mam takie aniołki - może nie od tego Allegrowicza, ale jednak ;) z tym, że nie pomyślałam tak jak Ty, aby zrobić z tego winietki :( Mam do tych aniołek bilecik z podziękowaniami za przybycie - trudno ;)

Ale to fajna pamiątka - i tak jak mówisz, co Goście z tym zrobią to ich sprawa ;)
image
Dziewczyny nie wiecie jaki mam problem z butami ....:/.
Szukam nowych ,ale nie drogich butów ....

Związku z tym ,że mój obcas nie może być większy niż 4cm to już wogóle mam dylemat myślałam o balerinach pokaże wam moje typy proszę o komentarz:)
image
image
Jesli chodzi o te linki to mi sie wydaje ze do takiej sukni bardziej pasują te pierwsze sandałki z odkrytymi palcami, ale kwestia gustu :) Ja tam sie nie znam....
Tez będe miec problem z butami, bo w salonie przymierzałam takie akurat do mojej sukni ale...tylko do sukni, bo wiem ze po ślubie juz ich nie założe, bo nie będe miała do czego i zapewne 150zł pojdzie .... więc wolałabym jakies które pozniej wykorzystam.
no kurdę oni tak się ceną z tymi butami ,że szok .. w salonie lukałam na fajne 200zł...
Wiem ,że nie powinno się załować na własne wesele itp ,że jest raz w życiu ...ale kurde szkoda kasy :)
image
image
Madziarrra a co do butów to masz rację jak fajne to drogie ,a kupić białe na jeden raz za 200zł to jak dla mnie szkoda kasy bo białych i tak bym nie miała do czego dobrać ehhhhh
zrob siobie buty na wymiar w bialebuty.pl jesli jest az taki problem. ja mam 42 i tez byl problem a tem przymierzylam z 20 par i dalam 200 zl za dwie pary butów
image
No mi tez szkoda na buty które raz założę, zwłaszcza ze tu 100zł tam 200zł tu 50zł i niby mało a potem sie uzbiera przy całym załatwianiu wesela. Myslałam że może kupie sobie ppstu jakies cieliste które będe mogła potem normalnie nosic. Suknie mam ecru (aczkolwiek w salonie mowią na to złamana biel :P)
Aga M
Z Tych butów Podobają mi się jedne za 129zł plus przesyłka 12zł..
o i tyle z tego;(
image
image
ecri spoko. Przyjaciola miala sukienke w tym kolorze i buty cieliste i fajnie:) trzeba pamietac, ze masz tanczyc cala noc, wiec musza byc wygodne. mozesz kuopic satynowe i potem je ufarbowac
image
ja też ma problem z butami ;/ nie dość że chcę fioletowe to jeszcze wszystkie mnie obcierają więc muszą być baaardzo wygodne. Na białe tez nie chciałabym wydawać za dużo pieniędzy, ale jeśli znajdę wygodne fioletowe to jestem skłonna dać za nie do 300 zł. Więc jakby któraś z Was widziała to proszę pisać ;)
Aga M a tam można jakoś się wybrać i poprzymierzać buty? Myślałam że tylko przez internet można zamawiać.

A co do kwiaciarni to my też skorzystamy z usług Gloriozy, Pani bardzo miła i ma dużo fajnych pomysłów :). U nas będą biało fioletowe tulipany :)
image
http://bialebuty.pl/F_9291_skoacutera_naturalna_wykonanie_FIOLETOWE_obcas_6_7_cm-890.html

ja sie umowilam telefonicznie i pojechalismy. to jest osiedle po prawej strpnie slowackiego blisko lotniska
image
http://bialebuty.pl/Gotowe_do_wysylki__A_1450_fiolet_ciemny__obcas_ok_5_cm__rozmiar_36_buty_moga_wypadac_wieksze_jak_36_i_12-2452.html
image
dziękuję :) właśnie widziałam wcześniej te butki tylko myślałam, że trzeba przez internet a ja na pewno w ciemno nie będę kupować. Ale jak mówisz, że jest możliwość umówienia się to spróbuję w styczniu :).
A wygodne były Twoje buty? W środku była skóra czy jakieś sztuczne?
image
a ja bym chciała coś jaśniejszego od tych i trochę niższe
http://moda.allegro.pl/ekskluzywne-skorzane-blanic-cieliste-35-40-38-i1951857692.htm co wy na to
Oo sliczne! Takie to bym też sobie kupila :) Tylko nie moge miec obcasa wyższego niz 7cm bo suknia będzie za krótka
widzę że już butów szukacie.. :)
ja mam już papier na zaproszenia, koperty i wstążki także kolejna rzecz będzie załatwiona
mamy zamiar w grudniu i styczniu rozdać wszystkie zaproszenia

mam pytanie o wizażystki - już ania stykała odpadła
kto tam jeszcze jest taki super?
poadźcie mi proszę

pozdrowienia
image
My też chcemy rozdać zaproszenia grudzień styczeń i już w końcu dziś zrobiliśmy ostateczny projekt i pozostało drukowania, wycinanie i klejenie ;) podobnie z resztą jak winietki i zawieszki na wódkę :)

Dziś kupiliśmy coca-cole i sprite więc znowu jedna rzecz do przodu, teraz czekam na promocje soków ale to po nowym roku :)
I w piątek idziemy do poradni :)
image
Ja kupiłam buty w Gdyni ul 3go Maja 22/24/1 :P Mogę podać numer. :)
Czekam na realizację, dopiero w sobotę je zamówiłam. Nie mogę się doczekać przymierzenia ich razem z suknią. :)) Obcas mam ok 4 cm chyba... :D

Ogólnie szukałam zaproszeń w Gdyni, ale jakoś nie mogę znaleźć, a Gdańska nie znam... Chyba zdecyduję się na allegro.
Ogólnie widzę, że mam najmniej rzeczy zrobionych. :D Nie ma co, będzie dobrze. ^^
Studio Ślubne Antracyt się nazywa, zapomniałam dodać. :)
Wy tu już napoje kupujecie, a ja mam tylko wódkę i wodę :D

Zaproszeń do końca jeszcze nie rozdaliśmy :P
image
ja mialam witt , eco skórka, ale wygodne i przetanczyłam całą noc. drugie miałam growikary skorzane, ale pozostały nowe bo nie zmianialam butow, na allegro kupilam jeszcze inne growikary , ale okazaly sie 343, zostalam wiec z dwiema nowymi parami:) nówek
image
No to sprzedaj je. :) Niech się nie marnują chyba, że masz je gdzie wykorzystać. :)
Jeśli ktoś potrzebuje osoby do dekoracji kościoła sali samochodu to zapraszam
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/dekoracja-kosciola-sali-samochodu-slub-ogl4442491.html
sprzedac probuje, ale z taką stopkąto niewielu chetnych
image
Hej dziewczyny a ja się wam pochwalę, że wczoraj doszły do mnie moje zakupione na allegro pomarańczowo-różowe buciki.... skórzane, z piękną wiązana w kostce tasiemką.. mają 9 cm szpilkę, otwarty czubek... zamówiłam je z myślą na przebranie ( w razie gdyby moje białe buciki, których jeszcze nie posiadam mnie uciskały) ale razem z siostrą zadecydowałyśmy, że to w tych "pomarańczkach" pójdę do ślubu... i żadnych białych nie zakupię :)
Ja najchętniej ubrałabym te w zebre;)
image
image
kamcia, a gdzie kupiliście napoje?
image
Madzik, gdzie kupiliście materiały na zaproszenia?
image
Poczwale sie Dziewczynki...
w poniedzialek wzielam dzien wolny... i udalo sie zalatwic kilka spraw:
- protokol u ksiedza ;p - nie bylo to takie straszne..
- zamowilismy obraczki- odbior na 6 sycznia..
-zaprosilismy rodzicow na oficjalna kolacje zareczynowa :) najblizsza niedziela.
- udalo mi sie kupic karnet na solarium,,, w bardzo atrakcyjnej cenie - mikolakowa promocja... karnet nie ma daty waznosci wiec zachowam go na upiekszanie przed subem ;p...
- dzis wybieramy sie na pierwsze nauki do orlowa... ciekawe jak bedzie? czy ktoras z was tez wybiera sie na te nauki ?
pinimini a to szybko ten protokół zrobiliście nam proboszcz powiedziała ,że w marcu mamy załatwiać wszystko do ślubu wraz z naukami no ,ale fajnie,ze macie już z głowy ......czyli pracowity poniedziałek miałaś tylko pogratulować no tylko autko załatwiliśmy sobie ,a reszta stoi
materiały na allegro
wstążki tu:
http://allegro.pl/wstazka-satynowa-25mm-32m-tasiemka-atlasowa-84-kol-i1941402138.html
ja kupiłam brudny niebieski - wyszedł dość elegancko :) chabrowy jest mega niebieski także chyba z niego zrezygnuję

papier też na allegro - rewelacyjna obsługa
kolor ecru, kratka (z jednej strony gładki)
http://allegro.pl/papier-100-ark-ozdobny-wizytowkowy-a4-zaproszenia-i1951538818.html

koperty w tym samym miejscu:
http://allegro.pl/koperty-dali-prazki-5-sztuk-dl-120g-zaproszenia-i1952341069.html
ecru

kupiłam jeszcze taki dziurkacz ozdobny zeby wycinał takie serduszka na rogu
jak zrobię to wam puszczę zdjęcie :) może jutro już
. Madzik050642 my też zamówiliśmy papier od tego samego pana
tu w ogóle jest fajna historia bo jakoś zmieniło się allegro i ja tak klikałam klikałam aż się zorientowałam że juz mam zamówienie na 74 komplety po 5 kopert (a chciałam 17) :) i dzwonie tłumacząc że sierota jestem i spoko luz - zmiana na telefon załatwiona :)

wy macie już obrączki? ja nie zaczęłam nawet szukać
tak my mamy już obrączki z Apartu kupiliśmy szybko i tak jak chcieliśmy bez problemów a zobaczyczy jak sie beda nosić
dostalam kupon rabatowyod Apartu na 10 % wazny do konca grudnia... wiec postanowilismy go zrealizowac ;p
dlatego tak szybko dzialamy z obraczkami...
my mamy dawno wiec nie robicie szybko spokojnie chcelismy miec obrączki z głowy
My nie mamy jeszcze obrączek myślę ,że tak w lutym kupimy;)
image
image
naczytałam się że Apart taki i owaki ,ale jak mam w użytku mój zaręczynowy pierścionek to zadowolona jestem ,ze to taki rajstop nie haczy , nie jest zgnieciony ,fakt porysowany jest ,ale i tak mało jak na mnie i dlatego mamy obrączki z Apartu fatk rabat tez dostaliśmy
My obrączki dopiero na wiosne bedziemy kupowac :) Moze tez w Aparcie (stad mam piersionek zareczynowy). W ogle jak juz wybierzemy dja to pewnie za cała reszte wezmimy sie w lutym.
Ja kupiłam cole w piotrze i pawłe, zapłaciliśmy 2,99 za sztukę poj 1 l. Termin do 18 maja więc akurat ;).

A co do obrączek ja tez się naczytałam i nasłuchałam o Aparcie (chociaż na zaręczynowy nie narzekam) więc napewno tam nie kupimy tym bardziej że cenowo wychodzi drożej. My idziemy w tym tygodniu do Pana Czarkowskiego bo juz dawno się zdecydowaliśmy na obrączki u niego i tez mam zniżke z targów :)
No my właśnie tak samo - mamy zamiar zamówić obrączki u pana Czarkowskiego (ale dopiero w okolicach marca). I też mamy zniżkę z targów 10% :) Już nawet sobie u Niego wybraliśmy wzór:)
image
przypominam... ale to pewnie wiecie doskonale... ze czas tealizacji moze byc nawe 5 tygodni...
pinimin: My chyba bedziemy chodzić do Orłowa na nauki, ale jeszcze nie teraz,trochę za szybko, coś w okolicach maja najszybciej. No chyba, że znajdą się weekendowe gdzieś które nie będą kolidowały ze szkołą. Jak już tam pójdziecie to dajcie znacz czy fajnie :)
niezalogowana kamcia01: to trochę przepłaciliście, właściwie to starsznie. Litr za 3 zł?! W stokrotce była ostatnio promocja, 2x2 l pepsi za 4.99 :)
a w sklepie osiedlowym 2,5 l pepsi za 4,19.
Ja tez chcialam napoje juz kupowac ale dopiero mi narzeczony uswiadomil, ze my niepotzrebnie nawet o tym dyskutowalismy bo w pakiecie w restauracji mamy napoje bez ograniczeń :)
my tez mamy napoje w pakiecie ;p
No my w pakiecie nie mamy...
gosiulek wiem że wychodzi drożej, ale my nie chcemy wielkich 2 l butli na stołach tak jak pisałam wcześniej...a uważam że cena 2,99 zł to nie jest drogo jak za tą butelkę 1 l biorąc pod uwagę ile kosztuje taka butelka bez promocji
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i chcieliśmy cole a nie pepsi, więc wątpię żeby gdzieś było taniej ;)
image
Macie dobra florystkę z przymorza badz okolic?
polecam moja kwiaciarnie akcent i styl- czyżewskiego, cey normalne , bukiet piękny, wianek, butonierki:) pani Anita zrobila śliczności
image
Aga.M dziękuje za inf, na pewno podejdę i zobaczę:)
http://akcentistyl.pl/
image
Witam moje miłe Panie,
podpisaliśmy dziś umowę na wideofilmowanie :)
Byłam zdecydowana przed spotkaniem - już długo z tym zwlekaliśmy, żadnych podpowiedzi od znajomych itp. zdaliśmy się na siebie i na weselnik, spotkanie mnie tylko w tym utwierdziło... na MAXA :D
Wideo-wspomnienia :)
To już wszystkie najważniejsze, najgrooooobsze rzeczy mamy załatwione co NAS bardzo cieszy :)

Z uwagi na to bardzo proszę o uzupełnienie w następnym wątku

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie godz. 17:00, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
Dziewczyny, a czy znacie może jakąś florystkę poleconą ze Starówki - Śródmieścia Gdańska ? poszukuję również fryzjera w tym rejonie.... na ten temat nie mam żadnych pomysłów...
Pierwsze nauki w orlowie juz za nami- nauki trwaly 1 godzinke wiec ok. (odbywaj sie w kazdy wtorek o 19.00 na okraglo i nie wazne na ktory temat sie trafi jako pierwszy...trzeba tylko przez 4 kolejne wtorki) Oboje wyszlismy z nich milo zaskoczeni... czas uplynal nam przyjemnie. Ksiadz bardzo ciekawie prowadzil temat. nie bylo zadnych glupot- spotkanie to pozwolilo na chwile ,zatrzymac sie' i przypomniec sobie o duchowej stronie slubu... o ktorej latwo zapomniec przy ilosci podpisanych umow z fotografem muzykami i w gonitwie za sala suknia i napojami...
goraco polecam.. im szybciej tym lepiej ;p
Dziewczyn śub mamy w czerwcu ale w związku z tym że od nowego roku akcyza na akohol drożeje chcemy zdążyć kupić wódkę do końca grudnia. Czy wy już macie kupioną? Możecie napisać ile płaciliście z a 0,5 l i gdzie kupowałyście? Będę bardzo wdzięczna;)
image
czy z ta akcyza na alkohol to juz pewne?
Wiadomo ile za butelkę urośnie
image
image
ja znalazlam w necie takie info ...."Nie prowadzimy prac nad zmianą stawek akcyzy na alkohol i LPG, ani nie planujemy ich podwyżki" - zapewnił PAP wiceminister finansów. Dodał, że MF nie zamierza także podnosić akcyzy na benzynę.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,10696256,Kapica__nie_planujemy_podwyzki_akcyzy_na_alkohol_i.html
kamcia01:
oczywiście, że plastikowe butle wyglądają beznadziejnie. My będziemy kupować 2l napoje, a na stołach będą w karafkach. Kierownik sali z hotelu sam to zaproponował. Na pytanie czy się nie wygazują, powiedział, że robili próbę i nie ma szans, ludzie sięgali po karafki a nie po butelki. I wygląda to bardzo ładnie i elegancko. Będziemy mieć okrągłe stoły, więc nie wyobrażam sobie zastawiać je butelkami innymi niż od wódki :)(jeszcze nie wiem jak z winem)
My tez będziemy miec okrągłe stoły i niewiem czy chcę wino ustawiać na stolikach czy ppstu na jednym większym stoel koło np ciasta. I kto będzie chciał sobie naleje.
My załatwilismy godzine w kosciele - 15 na oruni górnej w kościele pw. Św. Jadwigi królowej
A tak to zastanawiamy sie nad zaproszeniami ale mamy czas jeszcze. Byłam w Intimissimi przymiarzac biustonosz do sukienki to zawiodłam sie trochę - nie był za ładny i moim zdaniem jakos dziwnie leżał, ale nic to jeszcze wybiorę sie do Triumpha i zobaczymy.
cola w karafkach :) ciekawie ;). Ale kurcze nie chce mi się wierzyć, że gaz nie ucieknie. Chyba bałabym się tak podawać żeby nie dali zamiast niewiadomo jakiej coli albo zeby wody nie dolewali, tak jak to mówili na filmiku do którego ktos tu wrzucił link ;)
Ja będę miała wszystko (oprócz wody niegazowanej) w takich butelkach jak kupimy bo szczerze mówiąc to nie ufałabym nikomu :)

Mi się wydaje, że co do wina to lepiej jakby stało na stole. Są butelki ładne szklane więc będzie dobrze wyglądać, no i przede wszystkim nikt nie będzie musiał latac po lampkę wina ;)
ja będę miała wszystko na stole.
I bez przesady ,że butelka źle wygląda... są gorsze problemu w życiu "moim zdaniem"
image
image
Nie chodziło mi o to że źle wygląda tylko o to ze stolik okrągły to zeby wszystko się zmieściło bez problemu :)
Też mam videowspomnienia:)
Ale żenada Jestem bezrobotna Od 1stycznia ...
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przykro mi ...
ehh..
image
image
PrZykro mi Madziarra
niki- masz ślub w tym samym kościele co ja i tego samego dnia :) godzinę przed nami :)
Witajcie dziewczyny co nie mają jeszcze sukienki slubnej, mam na sprzedaz model aceline firmy gala
http://tablica.pl/oferta/suknia-slubna-gala-IDfvGD.html
to nie jest moja oferta ale są zdjęcia tej sukni. Dla zainteresowanych prześlę zdjęcia na maila. Jest sliczna:)
image
image
Madziarrra ojej przykro mi no niestety w naszej Kochanej Polsce to się nie zarobi pieniędzy ,ale szybciej długów i wrzodów ......,a zwalniają młodych ,a przyjmują Emerytów życzę szybkiego znalezienia Nowej oby LEPSZEJ Pracy
Moim zdaniem butelki 2l na stołach wyglądają nieelegancko. Cena 3 zł za 1 litr to dobra cena (tak uważam). W karafkach bym nie postawiła coli, bo byłam raz na weselu gdzie colę podawało się w dzbankach i była wygazowana i okropna, więc mi się wydaje, że z karafki też ucieknie gaz..
Madziarra nie martw się.. Rozumiem Cię, bo sama szukam pracy.. Ale znajdziesz coś na pewno! Będzie dobrze!
image
gdzie mogę kupić soki firmy Toma bo nie widuję tych soków ,a są dobre .Wiecie gdzie je dostanę ??
Madziarra, trzymaj się! Znajdziesz pracę, zobaczysz.
w dniu MOJEGO ślubu, plastikowe butelki, na okrągłych stołach, będą źle wyglądać :) i dokładnie tego dnia, wszystko co nie będzie po naszej myśli, będzie problemem :)

Czy się wygazuje, nie wiem, nie mam pojęcia. Ale ile taka Cola będzie stała? 30 minut to może być max :) Więc wydaje się, że będzie ok.
Soki Toma - chyba analda je ma
ja tak siedze od 1 listopada i szukam
image
Nasz kolor przewodni to jasny zielony oraz kolor Ivory (ekri)....
Witam Moje Drogie :))
Dawno mnie tu nie było, a tu już 11 wątek ;]
U Nas troche do przodu :)
Mamy:
- sale
-kamerzyste
-fotografa
- wodzireja,
- makijażystke i fryzjerke,
- wódke :D
- ukonczone nauki przedmałżenskie :)
- wybrane zaproszenia ...
-... i coraz wiecej energii na organizowanie wesela pełną parą :))
Czy któraś z Was miała mieć makijaż u p. Magdy Sidun???
Paulen - faktycznie :) Jesteś z tej parafii? :) Ksiadz mówił,że 16 godzina zajęta:)
Madziara... ja mam podobna sytuacje, tyle ze czekam na "wyrok" moja umow akoczy sie 31grudnia 2011...a my jestesmy na etapie załatwiania slubu jak i mieszkania.... jestem załamana... niewyobrazam sobie sideedziec w domu a co gorsze, wspolczuje wteyd narzeczonymu bo bed epewnie zrzedzaca i marudna;(
Słuchajcie mam pytanie odnosnie tej zgody ksiedza aby ślub odbył się w innej parafii. (ani mojej ani narzeczonego). Czy potzrebna jest mi zgoda z parafii mojej i narzeczonego czy tylko z jednej? I czy moge iść do swojej paprafii sama czy musze z narzeczonym?
Z góry dziekuje za wszytskie informacje!
Nam proboszcz parafii, w której bierzemy ślub (też nie jest to parafia ani moja ani narzeczonego...) powiedział, że oboje musimy mieć zezwolenia swoich proboszczów. Najlepiej dopytać księdza, w miejscu, w którym chcecie się pobrać....
Ja po to zaświadczenie idę z narzeczonym, ale myślę, że jak pójdziesz sama to też je dostaniesz :) żeby zgłosić zapowiedzi w rodzinnej parafii musicie być oboje.
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie ... ja mam umowę do końca mies. ale likwidują mój oddział:/....eh.... Musi być dobrze, ...
image
image
Puchatkowa- dziekuje za informację. Ja sama niewiem juz teraz która to moja parafia.Przeprowadzilam sie kilka lat temu ale zameldowałam tutaj niecały rok temu. Niewiem teraz czy muszę isc do starej parafii czy do tej nowej :/
Do ~mrysq
Musisz pójść do "nowej" parafii. Ja mam podobna sytuację, bo w Gdyni jestem zameldowana od 1,5 roku...
Dowiedziałam się od proboszcza z Matemblewa (tam bierzemy ślub...), że moją parafią jest ta, na terenie której mieszkam dłużej niż 3 miesiące. A jeśli jesteś tam oficjalnie zameldowana to tym bardziej... To jest w 100 % sprawdzona informacja :)
Także uderzaj do nowej parafii :)
Będzie dobrze dziewczyny, wszystkim które szukaja pracy życze powodzenia!
Niestety jesli chodzi o pracę to nawet słów brak co sie u nas w Polsce dzieje ;/
No to bedzie ciekawie. NIgdy tam nie bylam wiec sie rpobosz zdziwi czego ja od niego chce :) Dziekuje za informacje!
*proboszcz ... ;)
Mnie proboszcz gdyński też nie zna i raczej nie pozna :D
ale jego zdziwienie to jego problem i niech sam sobie z nim radzi ;)
niki- tak, jestem z Oruni Górnej :) mnie zapisała mama, bo akurat była w kościele i proboszcz mówił, że otwiera kalendarz na 2012r. to od razu poszła. Ja mieszkam w poznaniu więc byłby to dla mnie spory problem iść osobiście...
znacie makijażystkę(wizażystkę) dobrą?:)
No ja polecam Panią Anie Stykałe :) sama będę ją miała.

My wczoraj zamówiliśmy obrączki :) daliśmy swoje złoto i w sumie dużo zaoszczędziliśmy :)
A dziś idziemy do poradni...już znowu coś do przodu :)
image
Paulen - ważne,że jesteśmy zapisane:) i coś do przodu:) My spontanicznie poszliśmy do księdza. Ostatnio dużo myślę o ślubie... :) W styczniu pójdę jakoś do jakiś fryzjerów na próbne:) w sumie nie moge sie doczekać.
A my wreszcie zdecydowalismy sie na dja! Wczoraj wieczorem wiec jeszcze tylko musimy go powiadomic :P Bo do jutra trzyma nam termin :)
AHHHHH mój ukochany dziś mi się oświadczył. Najszybsza data dostepna: przyszły rok czerwiec 12.06.2012 ah!!! dołączam, a właściwie dołączamy ! Już nie moge sie doczekac!!!!
Gratulacje! :)
Gratuluję :)
Ufff powiadomiony :) Podpisujemy umowe next week. Ekstra cos do przodu!
a buty gdzie?:)
Hej Kochane :)

wpadam tylko na chwilkę - otóż mam pytanie do Dziewczyn co czekają na maila od p. Oli Czerwińskiej, czy doczekałyście się? :) Bo w sumie już powoli zbliża się połowa grudnia, a ja dalej nie mam wiadomości :( Buuu...
image
Olesia ja pisałam pod koniec listopada. Pani Ola odpisała mi, że jeszcze nie ma gotowej oferty na 2012 r. ;)
image
Cześć dziewczyny:) Już przyszła moja księga gości, teraz jeszcze ją trochę ulepszam (wklejam w środku różne śmieszne teksty) - ale czekam jeszcze na dziurkacz narożnikowy i na wstążeczki, które zamówiłam. Zamówiłam też papier do winietek, wkładek do zaproszeń, zawieszek na wódkę, itp. :) Aaa i wczoraj byliśmy u księdza, ktoś jest już na nasz dzień godzinę przed nami:) NO i dowiedzieliśmy się co i jak, w jakim czasie co donieść, itp. :) Ruszyliśmy jakoś :)
image
A my robiliśmy dziś listę rzeczy zrobionych i tych jeszcze do załatwienia :)
na dziś mamy:
- kościół z wystrojem
- suknie
- kurs przedmałżeński (narazie bez poradni...)
- auto do ślubu
- makijażystkę
- salę oczywiście :)
- wodzireja Szczepana :)))
- pomysł na obrączki i zaproszenia :)
- fotografów
- świadkową (jesteśmy na etapie dobierania świadka :D).

Ogólnie mamy wrażenie, że najpilniejsze rzeczy ogarnęliśmy, a resztę rozkładamy pomału - do września zdążymy :)

dziewczyny, wiecie gdzie mogę dostać w Gdyni porządne białe buty? Chciałabym zacząć się za nimi rozglądać, bo muszą spełniać kilka kryteriów :)
dziewczyny wejdzie na strone http://www.gotowanienazawolanie.nri.pl facet gotował u mnie na weselu rewelacja
hej, mi p. Ola Czerwinska napisała jakies piec dni temu, ze wysle oferte do 10.12.2011 i jeszcze nic nie dostalam- moze w poniedzialek :)
pozdrawiam
a jaka polecacie makijazystke? mam dylemam miedzy p. Stykała a p. Skoczeń
image
Hm ja tych Pań nie znam, ale polecam Agate Cieślak. Bedzie mnie malowala i czesała :)
Ja polecam jak już wcześniej pisałam panią Anię Stykałe :). Jeśli chodzi o Panią Anię to na forum nie znalazlam negatywnych opinii, a o Pani Eli owszem ;). Chociaż wiadomo makijaż to kwestia gustu, więc tak naprawdę zależy od tego czego oczekujesz
image
mi makijaż robią w Starogardzie :)
no u nas poszło już kilka rzeczy do przodu ,zrobilismy zaproszenia ,winietki w trakcie ,kościół zarezerwowany ,autko też
Ja jestem w trakcie wybierania bukietu i się zastanawiam, czy mam same róże jako mały bukiecik, czy lilie.
Rozglądam się usilnie też za kimś kto mi ciasto upiecze i tort.
W tym tygodniu jedziemy już po wszystkie napoje i idziemy na 1 spowiedź.
image
Milena86! matko jak zleciało już 1 para z listy ulalal ,a co do kwiatów to mnie sie podobają róże
Witam was dziewczyny :)
Baaaaaardzo długo nie zaglądałam do was :) Widzę, że lista jest ogromna no i liczba par z 16-tego czerwca się wydłużyła :)
Nasze przygotowania stoją niestety w miejscu i najwyższy czas ruszyć do przodu. Do rzeczy : mam problem z kursem przedmałżeńskim. Czy wiecie gdzie można w przyspieszonym trybie i jak najszybciej go zrobić ? Kompletnie nie wiem na jakie miejsce się zdecydować, a w naszym najbliższym kościele będzie można najwcześniej o ile dobrze zrozumiałam po kolędach.... Zależy nam żeby zrobić go w grudniu i mamy teraz spory problem, bo jak zwykle zbyt późno się obudziliśmy...
Co do p. Oli Czerwińskiej ja również czekam na maila z ofertą :)
Można powiedzieć, że wstępnie zarezerwowałam swój termin, ale to tylko tyle.
Teraz już nim się obejrzymy, a będzie TEN dzień :)
Gosia89 ponoć w kościele św. Mikołaja w Gdyni są bardzo fajne nauki :) Trwają dwa dni: piątek od 18-21 i w sobotę 10-15:) I już;) W grudniu są w przyszłym tygodniu właśnie:) Słyszałam od dziewczyny, która tam była, że bardzo ciekawie prowadzone:)
image
Hej dziewczyny,
Czy idąc na nauki przedmałżeńskie (odbywają się w innym kościele niż ślub, do tego kościół gdzie są nauki nie jest parafialnym kościołem moim ani narzeczonego) potrzebuję jakiegoś zaświadczenia z kościoła??
Nie trzeba mieć żadnego zaświadczenia, na nauki i do poradni można iść gdzie się chce.
A ja wczoraj kupiłam buciki Mi się baardzo podobaja ale moj narzeczony twierdzi że slubne powinny być inne :P Jeśli więc nie znajdę bardziej zakrytych co mi się spodobają to te będą moje ślubne! (są na paseczkach takie letnie; mam nadzieje ze w czerwcu już bezie na tyle ciepło żeby je ubrać)
Pokaż foto :)
image
A co Narzeczony ma do butów? ;) To Ty masz w nich się dobrze czuć, a nie Narzeczony - On w końcu w tym nie będzie chodził ;P he, he...

U Nas jest zasada, że ubieramy się jak chcemy, każdy z Nas ma swoją wizję... Zabroniłam mojemu Bartkowi wymyślać tylko ze spinkami do koszuli, bo wymyślił, że to będą spinki ale będzie też w tym pendraive - ma pomysły nie ma co!! ;)

Co do nauk i poradnictwa - możecie robić gdzie chcecie, byle odbyło to się w Katolickim Kościele ;) słowa mojego Proboszcza ;P

A u Nas póki co cisza... Na nauki idziemy jednak od stycznia, do Dominikanów, w sobotę mierzyliśmy palce, bo jednak po Rodzinie będziemy je robić (zdecydowanie mniejsze koszta, za dwie pary obrączek półokrągłych zapłacimy 200 zł a jeśli się zdecydujemy na kwadratowe to 250 ;)), więc cudować nie będziemy i dajmy do Rodziny ;P

I już w Święta powoli będą rozdawane zaproszenia ;) Teraz jestem na L4, to może wyślę też za granicę, żeby potem mieć z głowy ;) a z resztą chcę ruszyć pełną parą dopiero w lutym, bo teraz już nic nie wymyślę - nawet jakbym chciała ;)

Pozdrawiam.
image
My już rozdaliśmy parę zaproszeń:)
Myślę ,że do końca grudnia się z tym uporamy:)
A do mnie przyszedł mój zamówiony dziurkacz narożny:)
Księga gości doszła też już wcześniej (pisałam o tym) i jestem w trakcie ozdabiania jej - co 6 stronę jest wklejony jakiś śmieszny tekst, mogę wysłać na maila jakby ktoś chciał zobaczyć :) Już rogi wycięłam tym dziurkaczem, a teraz czekam na wstążeczki żeby dokończyć:) No ale nie mam pomysłu czym to przykleić.. Próbowałam wikolem, ale powstają takie wybrzuszenia na tych kartkach i dobrze się nie trzyma.. Może macie jakieś pomysły? Myślałam też o kleju introligatorskim, ale to raczej na małe powierzchnie np. do winietek...
image
wyslesz mi? trumpeciara@o2.pl
image
ja tez poproszę :)

cool_zuzanna@interia.pl
Ale długaśny ta nasza 11 część :) Zamówiliśmy pudełka, gdzie włożę coś słodkiego dla gości w podziękowaniu. Nie mieliśmy w sumie zamawiać miałam robić sama, ale sobie odpuściłam.

http://moda.allegro.pl/podziekowania-dla-gosci-beauty-shine-nowe-2011-i1969684919.html

to te z fioletową wstążką
image
Dziewczyny może któraś zainteresowana suknią
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/gala-model-aceline-ogl4471625.html
image
image
ja też poproszę :) kat-krauze@wp.pl
image
heh dziewczyny myślałam ze nasz 11 wątek wytrzyma do nowego roku ale słabo to widzę, dlatego jak tylko przekroczymy 300 odpowiedzi to założy nowy spokojnie:)

Pewnie teraz będzie trochę ciszej bo święta, sylwester... ;)

Pozdrawiam
nadiaaa - jak pilnujesz ;) ale to dobrze, przynajmniej nie ma bałaganu dzięki temu ;)

A propost Świąt, macie już prezenty dla Najbliższych i swoich Narzeczonych? Ja mam z tym ogromny dylemat :( nie wiem co kupić mojemu Bartkowi. Napiszcie proszę co kupiłyście lub planujecie kupić, może mnie zainspirujecie czymś ;D

i mam pytanie po raz kolejny do Dziewczyn odnośnie Pani Oli - odezwała się do Was może? przyznam szczerze, że już powoli zaczynam się wkurzać, bo było powiedziane koniec listopada/ początek grudnia a mamy już połowę grudnia... nie lubię czegoś takiego :(

i mam też pytanko do Dziewczyn, które zamawiały papier na winietki - macie może link? Bo ja chyba nie umiem szukać takich rzeczy :(

pozdrawiam :)
image
http://allegro.pl/papier-perlowy-ecru-bialy-gruby-250-zaproszenia-i1962192495.html

Ja zamawiałam, świetny papier, szybko doszedł i ładnie zapakowany
Czy któraś z Was ma może wesele w hotelu Otomin w przyszłym roku?
hurra mamy kościół mogę odetchnąć z ulga i do lutego przerwa w organizacji :)
A my zrobiliśmy zaproszenia :) w końcu i jestem mega zadowolona, nie myślałam że tak ładnie nam wyjdzie ;P
image
w Sumie kościół Prawie najważniejszy:)
hehe
My już mamy wszystkie nauki i poradnie.
Zaproszeń do rozdania zostało z 6:)

Stresujące to wszystko ;D Nasz suwaczek:D:D
image
image
Aaaa
i Jutro jadę odebrać pudełka na ciasta:):):)
image
image
Tym co chciały wysłałam zdjęcia księgi:)

Olesia: my będziemy mieli wizytówki takie, że będzie brązowy sztywny papier, na tym naklejony cienki ecru z imieniem i nazwiskiem.

Nasz papier: http://allegro.pl/show_item.php?item=1961952312
http://allegro.pl/show_item.php?item=1983867796 (kolor jasny krem, czyli ecru) Na dniach powinien dojść;)
Zamawialiśmy też inne (do zawieszek na wódkę, do wkładek do zaproszeń, do naklejenia na upominki 'dziękujemy za przybycie', do zrobienia planszy itp., ale już nie będę Ci mieszać:):)
image
Dziewczyny, to prawda te suwaczki idą Nam w zawrotnym tempie... jeszcze nie tak dawno miałam 10 miesięcy a tu już 6 i 14 dni - kiedy to zleciało? ;)

Myśmy wczoraj stwierdzili, że jesteśmy za leniwi jednak by sami robić zawieszki i winietki, więc skończy się pewnie na tym, że zamówimy ;D

Dziewczyny, za dwa tygodnie zacznie się Nasz rok!! Aż nie do wiary, pierwsza będzie Milena - ciekawa jestem co tam u Niej, czy odczuwa już stres? ;) a za raz potem to się potoczy szybciutko wszystkim Nam :)

Mam do Was pytanko, czy któraś z Was ma może namiary na fryzjerkę co jeździ po domach? Pytam na wszelki wypadek, bo póki co P. Ola nie odpisała :(
image
CZAS LECI SZYBCIUTKO ...
MY W WEEKEND KUPILISMY ALKOHOL- WIEC DUZY KROK DO PRZODU ;P...
Mi też olesia P. czerwinska powiedziala ze do 10.;.. i tez czekam... i tez mnie to troche denerwuje, ale moze ma taki nawal pracy.. no nie wiem, ja poczekam chyba do 20 i wtedy do niej zadzwonie i dowiem sie co i jak...

image
A my jestesmy po spotkaniu z pania z poradni. Jescze jedno i kolejna rzecz załatwiona. chciałam wkleić zdjecie bucików ktore kupilam z myśla o ślubie ale nie mam jeszcze zgranego zdjecia na kompa :)
ja kupilam buty w dichmanie - fuksjowe atlasowe szpileczki... nie wysokie, cena 80 zl. mozna je znalezc tylko w duzych dichmentach...
Pinimini - śliczne są te buciki, naprawdę ;) i wcale nie drogie!! ;D

Ananao - jak zadzwonisz do P. Oli, daj znać - ja już nie chcę dzwonić, bo kiedyś dzwoniłam i usłyszałam, że na dniach dostanę ofertę... Ech, w razie co mam namiar do fryzjera (Pan), co przyjeżdża do domu i ponoć piękne też fryzury robi, ale ja chciałam Panią Olę, bo widziałam efekt Jej pracy i temu mi tak zależało ;)
image
Pinimini - ale przepiękne buciki!! :)
image
no i cena odpowiednia... moze nie sa tak wystrzalowo wykonane jak buty z butiku za 300 zl ale wygladaja ok... no i sa mega wygodne...
Hej dziewczyny, dziś przeszedł do mnie welon który zamówiłam na allegro
Wszystko ładnie pięknie, bardzo szybko doszedł, super zapakowany tylko nie ten kolor, zmawiałam IVORY jak suknia, a tymczasem przyszedł biały
EeMmAa a jaki welon zamówiłaś jak byś mogła dać linka byłabym wdzięczna :)
podaję linka do welonu

http://allegro.pl/gesty-welon-cyrkonie-swarovski-biel-ecru-ivory-i1971590353.html
My mamy juz nauki i poradnie =) termin i godzina w kosciele zaklepane wiec tez ulga =) Od stycznia zaczynamy szukac zaproszen i powoli je roznosic. Ma ktos moze jakies fajne teksty do zaproszen? My zamiast kwiatow chcemy kupony w totka, bo moja mam ma kwiaciarnie wiec kwiatow mamy dosyc:P Powoli rozgladam sie za butamui , bo musza byc na niskim obcasie do 3 cm, ale nie chce zbyt duzo wydac. Suknia juz jest, fotograf, sala, orkiestra tez, tylko musmimy podjechac i domowic szczegoly. Makijaz i wlosy juz umowione.
Prezenty dla gosci zakupie jak juz bede wiedziala ilu gosci przybedzie =)
Juz bym chciala wszytsko powoli organizowac, zeby juz bylo. Banki upatrzone tylko pojechac i kupic. Tort tez juz wiem gdzie kupie.
Juz sie nie moge doczekac :P Ostanio dostalam podwiazke i juz stroj prawie jest :P:P
MOje buciki:
(pierwszy raz wklejam obrazek wieć mam nadzieje ze wyjdzie ok).

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
Wow widze ze mniej wiecej wyszlo. No więc to są moje buciki, ktore planuję ubrać na ślub i wesele jesli nie znajdę jakiś pelniejszych :)
dzięki EeMmAa , a mam pytanko odnośnie welonu czy ta biel jest naprawde biała czy brudna biel że tak sie wyraże.?
http://www.theaccessoryboutique.com/product/2113/3/7/tyler__benjamin_adams.html
Dziewczyny czy widziałyście gdzieś może takie butki ale cena żeby była przyzwoita:)
Ja mam podobne od mojej kumpeli dostałam, miała ślub w czerwcu.. Miałam je ubrać tylko że niestety jeden but jest wykoślawiony i musiałam kupić inne.. Mega wygodne.. Mogę się Jej zapytać, bo nie wiem gdzie kupiła, wiem jedynie, że na pewno nie w jakimś firmowym sklepie, tylko takim "zwykłym" za nieduże pieniądze.. :)
image
welon jest BIAŁY mega biały, przymierzałam go do mojej sukni która jest w kolorze IVORY (to leciusieńki kremik - opalizujący - inaczej kość słoniowa) i jest biały, co mi akurat nie pasuje
jak już się chwalicie butami, to pokaże Wam jakie ja mam ;)

http://moda.allegro.pl/a361-r-38-buty-szpilki-satyna-srebrne-i1983534301.html - tylko, że w kolorze wrzosowym ;P

Co do welonu, też zamawiałam przez allegro w stylu hiszpańskim, ale jeszcze nie wiem czy założę, bo chciałabym mieć kwiatka we włosach - może to się trochę kłócić ze sobą :(

Dziewczyny, czy Wasi Panowie, mają już garnitury? Ja bym chciała mojej połówce kupić, ale On się upiera, że jeszcze nie, bo przecież może przytyć!! Nie mam sił już na Niego - najchętniej kupiłby gajerek dzień przed ślubem...

nadiaaaa - mogłabyś założyć nowy wątek? bo ten już przy długaśny, stronka ciężko mi się otwiera :(
image
faktycznie wątek długo się otwiera ...

Ja też będę miała welon i kwiatka, bo w sumie to na oczepiny go ściągnę, kwiat nie będzie wielki więc spoko, chciałabym ze 3 mega różowe kantadeski

Olesia buty ładne i nie drogie :)
Masakra ja dalej butów nie mam:)
Ja licytuję długi welon na allego:)
a potem Kwiat sobie wepne we włoski:)
image
image
Dziewczyny a te welony ana allegro są w rzeczywistości ładne tak ja obrazkach, bo boje sie że zamówie i nie będzie mi sie podobal
Mam jeszcze pytanie apropo suwaczka mam wygenerowany kod wchodze w login mój profil ale nie widzę tej ramki podpis pomcy plis..
image
magdus a gdzie go wklejasz ?
wklej w stopke w profilu
1) http://moda.allegro.pl/satynowe-pantofelki-z-kokardka-new-look-rozm-37-i1991687172.html

2 ) http://moda.allegro.pl/balerinki-maly-koturn-open-toe-biale-38-i1977711588.html

Które Do greckiej sukienki ..?
W wersji nr 2 Odprułabym te kokardki dała Białe..?
image
image
image

a takie
za wysoki obcas MAX 4Cm
image
image
Madziarra a takie

image
Ale wydaje mi się ,że mają więcej niż 4Cm// obcas/
image
image
image

3,5 cm
poprzednie maja 4,5 te ostatnie maja 3,5 cm :)
Agata85 dziękuję
image
tak wklejam ponieważ mi osobiście twoje wklejone nie pasują do sukni ślubnej te drugie miałam podobne w te lato do krótkich spodenek i jakoś tak mi sie skojarzyło :))

a te maja 1,5 cm obcas
image
A JAKA CENA?
image
image
Madziarra wiesz co firma jest z grudziadza ale mozna je dostac w Pruszczu Gd w salonie Beatis cena hmm nie wiem niestety jutro napisze kolezanka z pracy kupowala tam to sie zapytam
Cześć dziewczyny ;)
Okazuje się, że nauki zrobimy najszybciej w lutym .... Niestety wszystko będzie jak zwykle na 'hura' ...
Pani Ola Cz. jeszcze się nie odezwała, ani nie odpisuje na moje wiadomości także podobnie jak niektóre z was zaczynam się rozglądać za jakąś fryzjerką, która dojedzie do mnie do domu...

NO i cóż zostało nam równe pół roku ! Licząc od dnia dzisiejszego :)
a my w proszku....
Ok, byłoby Miło:)(
image
image
spoko zapytam ale nie jutro heheh bo sobota ;p w poniedziałek i odrazu z pracy napisze
Jeśli chodzi o welon, generalnie byłam bardzo zadowolona - małe niedociągnięcia zauważyłam (koronka nie do końca przyszyta dobrze), ale odpuściłam, kto tam na to tak dokładnie będzie patrzył, poza tym za 70 zł też nie ma co za wiele się spodziewać ;)

Co do fryzjerki z żalem w sercu, ale już mailuje z inną Panią. Niestety, nie lubię czegoś takiego, więc odpuściłam. Niby jest sporo czasu, ale wiadomo - człowiek chce mieć niektóre sprawy załatwione...
image
napisalam sms te buty ok 150 zł wiec troche drogo :(
wolałabym mniej wydać;)
zobaczymy:)
image
image
a co dajecie rodzicom na podziękowania...?
image
image
Ja doszłam do wniosku, że damy duże kosze w tym będą:
- album ze zdjęciami
- alkohol
- słodycze
- kawa

i plus do tego bukiety kwiatów, myślę, że to powinno starczyć ;)
image
my chcemy srebrne ramki na zdjecia z grawerem i bukiety kwiatow ale moze znajdziemy cos fajniejszego no i chcemy puscic pokaz slajdow dla rodzicow ale zobaczymy
mi się podoba
http://moda.allegro.pl/dyplom-podziekowania-rozne-okazje-fotograwer-ladne-i1992346023.html
image
image
My wlasnie tez sie zastanawiamy co kupic rodzicom. Tacie mojemu napeno jakis osobny prezent bo ma 50 urodziny i juz mam pomysl. Ale dla mam nie wiem. Kwiaty w moim przypadku odpaja a chce im dac cos co nie zagraaci im polki i nie bedzie tylko bibelotem, ale moze jakos upamietni nasz slub Macie jakies pomysly??
Nadia może 12 część, bo coraz słabiej się otwiera.
image
oglądałam zaproszenia na allegro, zamówiłam próbke, byłam pewna że są piękne, czekałam z niecierpliwością, dziś przyszło, masakra ;/ zwykły papier nic szczególnego, plus tylko taki że połyskuje

Żenada,
dobrze że nie zamówiłam ich odrazu
A jakie zamawiałaś? Masz może linka?

Co do podziękowań, my dajemy takie portrety http://allegro.pl/portret-ze-zdjecia-prezent-swieta-slub-a3-2os-i1974921951.html my+rodzice :) i w antyramy je oprawimy:)
image
Nie wiem czy się dobrze wyraziłam.. Miałam na myśli to, że będą dwa portrety. Na pierwszym z nich my + moi rodzice a na drugim my + teściowie:) czyli po 4 osoby na portrecie;)
image
EeMmAa - tutaj masz linka do moich zaproszeń, z czystym sumieniem Ci mogę polecić, modyfikację możesz robić jak chcesz, babka baaardzo sympatyczna i nie wciska ciemnot - ja i moja koleżanka jesteśmy bardzo zadowolone ;) a cena też przystępna ;P

http://moda.allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-rekodzielo-i1916970076.html

niulek - bardzo fajny pomysł z tymi portretami i jak widać cena też nawet przystępna ;)
image
Mi też podoba się pomysł z portretami, no i ta cena. Kiedyś się rozglądałam za takim czymś ale liczyli minimum 150 zł a tu prawie połowę tej ceny. Na pewno skorzystam z tego jak nie na podziękowania to na inną okazję ;)
image
http://allegro.pl/nowosc-wyjatkowe-zaproszenia-slubne-laserowe-i1929436232.html

zdjęcie nr 12

to jest link do tych zaproszeń, które chciałam zamówić... masakra... tak tu ładnie wyglądają a są takie lipne

ale teraz zamówiłam próbki tych

http://allegro.pl/zaproszenia-na-slub-slubne-tanio-promocja-i1994917402.html
Zdjęcie nr 1

i

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-przesliczne-wzory-i1972108532.html

ze wstążką amarantową
Niulek, śliczne są te portrety, naprawdę no i nie drogo, chociaż ciekawa jestem ile to faktycznie wyjdzie za 4 osoby na zdjęciu bo takiej aukcji nie ma wystawione

Mi osobiście też takie rzeczy się bardzo podobają, jednak mój brat miał wesele w październiku dał rodzicom MEGA wielkie zdjęcie siebie i żony, teraz na święta kalendarz ze zdjęciami z wesela, uważam że co za dużo takich gadżetów to nie zdrowo... Moi rodzice mają trójkę dzieci gdyby każde z nas dawało im takie prezenty to nie wiem gdzie by się z tym zapodziali. Mój ojciec powiedział że od nas na wesele chce też taki portret :/ i jestem zniesmaczona, bo czemu on ma sobie sam prezent wybierać :/ w odwecie powiedziałam że ode mnie i mojego narzeczonego dostanie fototapetę :P

Ale portrecik naprawdę śliczny
Trochę widać po tych zaproszeniach ,że to cieniutki papier!:)
image
image
Faktycznie wyglądają słabo, pewnie się nakręciłam i widziałam w nich to co chciałam widzieć :P
Ta nasza wyobraźnia :D heheeh :) Jeszcze tydzień i wigilia;)
image
image
dziewczyny, a czy któraś z Was miała nauki w Matemblewie? napiszcie proszę jak i z kim się skontaktować i w jakich godzinach to się odbywa,

zapisaliśmy się na styczeń do Mikołaja, ale okazało się że czwartek nie pasuje :(
Pisałam do tej pani od portretów to za 4 osoby na portrecie chce 150 zł.. Cena wzrasta, ale i tak uważam, że warto. Po pierwsze, dlatego, że wolę trochę dołożyć i kupić coś co będą mieli na zawsze, niż wydać na kwiaty, które zwiędną i nie będzie żadnej pamiątki (widzę nawet jak teściowa nie może się rozstać z kwiatami, które dostali jako prezent od swojego syna i jego żony.. i je zasuszyła..). No a po drugie, to są nasi rodzice i ja na nich mogę wydać nawet ostatni grosz. Tym bardziej, że w większości to właśnie rodzice nam finansują wesele.. :)
Oprócz portretów wcześniej zastanawialiśmy się nad takimi koszami obfitości. Na pewno kwiaty odpadają, chyba że jakaś juka. Ale takie kosze to też fajny pomysł :) A Koszem może być np. gazetnik, który potem się wykorzysta. :)

Co do nauk my idziemy do św. Mikołaja w Gdyni, ale dopiero w lutym (już się zapisaliśmy) - weekendowe nauki.. W grudniu nam nie pasowało, w styczniu nauk nie ma bo są kolędy, więc idziemy w lutym:):)
image
no 150 zł, ogólnie nie jest mało, ale biorąc pod uwagę że to obraz malowany cena jest jak najbardziej okey :)
Jestem w trakcie szukania ciasta i tortu, czy macie może jakieś ciekawe namiary na cukiernie, cukierników ??
image
EeMmAa mi też się bardzo podobają te zaproszenia, których teraz zamówiłaś próbki, ale ja myślałam nad fioletową wstążką :) daj znac jak już dostaniesz próbki jaki efekt, już wczesniej na nie patrzałam.
image
oczywiście dam znać, podobno mają szybko dojść... zobaczymy
Milena86
polecam cukiernie kandulski , sowa .
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-12-t294974,1,11.html

część 12 gotowa ;)
image
image

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry