Widok

Młode Pary 2012 (część 13)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu.
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
31 sierpnia - Malwina =>

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jak miło :)

melduję się
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
p[apiery spisujcie jak najszybciej, pozniej bedzie wiecej zalatwione. do protokolu w sumie powinnas miec akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu!, jesli bylas chrzczona w innym kosciele. niekiedy zycza sobie swiadectwa nawet wszytskie zeby zerknac na ocene z religii:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Witam dziewczyny w Nowym Roku i w nowym wątku :)

My wczoraj podpisalismy umowę z FotoGrupą tak więc kolejna rzecz i ostatnia z tych ważniejszych odhaczona.
Reszta już na spokojnie bo tu były najważniejsze terminy :)
image
Kamcia, to ja - Lucy ;)
nie wiem, czy mnie pamiętasz... :P
ale ja za to pamiętam Ciebie i że masz fotografa/ów z AM-Studio :)

właśnie przed chwilą umieściłam w swojej relacji linka do prezentacji z naszego Wielkiego Dnia 22.X.2011, którą Chłopaki umieścili na swojej stronie w Nowy Rok :D
myślę, że Ty TEŻ nie pożałujesz wyboru AM!!!
( http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280716&c=1&k=11 ).

A WAM, DROGIE PRZYSZŁE PANNY MŁODE 2012, KTÓRE CAŁY CZAS KOJARZĘ Z CZASÓW, GDY JESZCZE SAMA UDZIELAŁAM SIĘ W TYM WĄTKU :)) , Z CAŁEGO SERCA ŻYCZĘ, BY WASZA UROCZYSTOŚĆ I ŚLUBNA I WESELNA - BYŁA WASZĄ WYMARZONĄ!!!

POZDRAWIAM NOWOROCZNIE :-)))
Lucy jasne, że pamiętam ;)
I już widziałam te zdjęcia wcześniej bo co jakiś czas wchodzę na ich stronę i patrzę co tam nowego ;) a teraz wiem że to Ty.
Mam pytanie o razu ;) ta prezentacja to już jest taka jaką dostaliście od niech na płycie czy wersja skrócona? Bo taka krótka mi się wydaje ;P. I ile w końcu mieliście zdjęć i czy większość była czarno biała jak na prezentacji?

Pozdrawiam ;)
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
melduje sie w nowym watku
my dzisiaj w końcu zorganizowaliśmy u nas małe spotkanko rodziców w sumie znają sie ale takiego spotkania przy stole z jedzonkiem i wódeczka nie było aż wstyd po tylu latach no ale cóż hehehe
u nas już po "wieczorku zapoznawczym" ;p
odebraliśmy wczoraj obrączki ;P są śliczne, pasują świetnie...najchętniej bym jej już nie zdejmowała... ;p
Melduję się w nowym wątku!! ;)

Jejuś, nie ma mnie raptem dwa dni a Wy już tutaj kolejny wątek zakładacie... ;)

Nasza lista prezentuje się imponującą!! ;) Kurczę, nie mogę w to uwierzyć, niedługą odbędą się Nasze śluby umieścimy relację i zaraz będzie czas na Panny Młode 2013 - cholipa, ten czas leci zdecydowanie za szybko ;)

Fajnie macie z tymi wieczorkami - u Nas niestety nie może coś takiego się odbyć, strasznie żałuję... Nasi Rodzice poznają się dopiero w dniu ślubu :( ale co robić? Takie życie ;) I to też będzie śmiesznie, bo chcemy by Ojciec mojego B, był u mojej Mamy na błogosławieństwie, zaś na weselu będzie siedział koło mojego Taty (moi Rodzice są rozwiedzeni i będą w różnych częściach sali siedzieć ;)). Cyrki będą u mnie niesamowite, ale dzięki temu podchodzimy do tego z humorem ;)

Co do obrączek, My jakoś na dniach będziemy jechać do Kuzyna mojego Ojczyma, by dać Mu zaproszenie na ślub i złoto na obrączki - już doczekać się nie mogę ;)

Dziewczyny, znacie jakąś dobrą restaurację, gdzie możemy zaprosić moich Rodziców na obiad - chcemy Im podziękować za pomoc i w ogóle, nie chcemy jednak tego robić przy wszystkich, bo nie będziemy dziękowali Ojcu mojego B.

Pozdrawiam ;)
image
PS. Wczoraj zaczęliśmy kurs przedmałżeński...

Niby fajnie, śmiesznie, ale dłużyzna jak dla mnie ;)
image
hej, może ja uzupełnię swoje braki:
(Malwina i Paweł )ślub bierzemy 31 sierpnia w kościele Św. Jana Bosko na Oruni dolnej o 16, wesele mamy w Przejazdowie w hotelu Gniecki. Zespół mamy Drossel, kamerzyste mamy http://www.videotomek.pl/
melduję się w nowej części już 13 :P

Ten czas tak leci, że chyba czas kupić sobie STOPERAN :D bo już zaraz będę musiała go użyć.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olesia to tak jak my, również wczoraj zaczęliśmy kurs :)
Potworna dłużyzna, ale w sumie trzeba odbębnić :D
Milenka, to mi się podobało!! Czas kupić sobie stoperan - he, he... Dobre ;)

Ja podejrzewam, że raczej coś na sen będę musiała kupić, tak z kilka dni przed ślubem, aniżeli na nerwy!! ;) Bo zawsze jak coś emocjonalnie przeżywam, mam problem z snem a któż to widział by Panna Młoda była niewyspana ;)

Gosia, powiedz mi, gdzie siedzieliście? Ciekawa jestem czy się widziałyśmy ;P
image
Zapraszamy do założenia darmowej strony ślubnej - Galeria zdjęć, Kalkulator wydatków, Lista Gości, Lista prezentów, Terminaż itd. - http://www.PomorskiSerwisSlubny.pl
Heja! ja tez sie melduje w 13 watku.. ostatnio malo czasu.. praca (zamkniecia roku) nauka.. heh.. ale umowiona jestem na czesanie probne do P. Czerwinskiej, Ciekawe jak to wyjdzie? :D a Ty Olesia umowilas sie juz? ;):)

image
A na kiedy jesteś umówiona? Weź mnie nie denerwuj ;)

mi P. Ola nic nie odpisała po tym jak napisałam Jej, maila zwrotnego z informacją co i jak... Ostatnio do Niej zadzwoniłam, to zarzekała się, że o mnie pamięta... Nie wiem na razie cierpliwie czekam. Ale też już bym chciała wiedzieć co i jak - nienawidzę takiego czekania. Obiecała mi, że postara się do końca tego tygodnia odpisać na mojego maila.

Poczekam do połowy stycznia i zadzwonię, a jak nie to trudno będę szukać innej fryzjerki, bo przyznam szczerze, że już mam dość tego czekania :(
image
Ananao, a kiedy Tobie odpisała?
image
witam dziewczyny w 13 wątku
Dziewczyny a gdzie macie ten kurs??
Co do fryzjerki- uwierzcie mi jest mnostwo innych- juz nie raz czytalam ze fryzura robiona przez tą Pania nie byla dosc trwala- a ja sobie mysle ze skoro i tak ma mi sie rozpasc to nie bede nikogo prosic i placic kroci :D
Nie dajmy sie zwariowac- to w koncu my jestesmy klientami i to oni sa dla nas a nie odwrotnie :)
Ja np mam bardzo dobrą fryzjerkę w Żukowie.
Olesia siedziałam po prawej stronie jakoś mniej więcej bliżej tyłu. W sumie co z tego, że się określę ;d Same pary dookoła ;p Ciężko się rozpoznać :)

A propo pani Czerwińskiej jestem umówiona na czesanie próbne w marcu :)

Malwina możesz podać namiary na tą fryzjerkę z Żukowa ?
Już Ci podaję namiary:
Studio Prestige
Żukowo
Ul. Książąt Pomorskich / J.Z. Ptach 1
508 272 477
To jest niedaleko biedronki :)
W tym salonie jest również solarium, stylizacja paznokci i makijaż :)
jeśli chodzi o podejście P.Czerwińskiej to uważam za nietaktowne i wręcz olewający stosunek do swoich klientek.
Pisząc maila człowiek czeka na odpowiedź nie wiadomo ile , zero odzewu tak jakby była jedyną fryzjerką na świecie.

Byłam zapisana na próbne czesanie ale zrezygnowałam... nie będę nikomu się narzucać i prosić o umówienie wizyty..nie żałuję swojej decyzji.
no ja podobnie jak Malwina maluję się i czeszę w Żukowie ,ale nie w tym salonie :-)tylko w innym
a w jakim?
kurka wodna, Dziewczyny mnie normalnie zaleje!! patrze, że jesteście umówione a mnie P. Ola ewidentnie zlała... No nic, poczekam na maila, bo dziś napisałam do Niej, jak nie będzie odzewu do końca przyszłego tygodnia to po prostu będę szukać innej fryzjerki... Chociaż szkoda mi, ale też nie chcę tak być traktowana :(

Gosia, My też siedzieliśmy na końcu i po prawej stronie... ale racja sporo Nas było, więc pewnie nie dojdziemy która to która ;)
image
Malwina w Matrix tam chodzę ,a jak nie tam do Koscierzyny jade :-)
a znam matrixa, bylam tam kiedys u fryzjera :-) no ale ja mam jeszcze duuuuzo czasu, takze ja jeszcze o tym nie mysle :-)
czyli to nieodpisywanie nadal sie ciagnie za p. Olą. w moim roiczniku było to samo. tez pisałam i odpowiedz po kilku dniach chyba, ale po cenie sobie odpuscilam. znalazlam 3 razy tansza fryzjerko-makijazystkę, która przyjechała do domu, podmalowała tez moja Mamę, a świadkową doczesała i pomalowała. obydwie zarzekaly sie, ze same, ale fajnie, ze skorzystały z pomocy Anety. maila moge przekazac na prv. ja mam wlosy za pas i ciezko je okiełznac, ale ponownie sie u Niej czesałam na wesele znajomych i znów było super, a cena świetna
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Ciągnie się, ciągnie... ale ja już odpuściłam, bo wczoraj Pani Ola do mnie napisała ;) i jestem mega zadowolona, zobaczymy na kiedy ustalimy termin próbnego czesania ;)

P. Ola wyjaśniła mi dlaczego tak późno odpisało - mimo wszystko przyznam szczerze, że ja też niecierpliwa jestem... ;)
image
Malwina no trochę nam tez zostało i jak na razie nie wiem co chce z fryzurą :-)
Ja jak na razie szukam jakiś fajnych fryzur, ale mam problem bo mój Paweł chce żebym miała rozpuszczone włosy a ja jednak wole spięte... wydaje mi się, że wygodniej będzie mieć upięte włosy... A wy co o tym sądzicie?
kompromis: trochę upięte, trochę rozpuszczone, dołączam link - może Cię zainspiruje
http://www.prettywedding.pl/fryzury-do-slubu-plecione-warkocze/
jestem i ja :)
image
witam w czesci 13
Ja też już jestem umówiona z P. Olą będzie czesała mnie, moja mamę i świadkową, tez trochę czekałam na odp ale się doczekałam i tez nie jestem cierpliwa, p. Ola jest bardzo fajna, poradzi jak dbac o włosy itp, czesanie próbne będę miała w czerwcu lub na początku lipca, makijaż też już mam załatwiony p. Anna Skoczeń :)
pozdrawiam
image
Malwina dzięki wielkie :) Na pewno umówie się na próbę :)
Jestem co prawda umówiona z panią Olą , ale tak jak niektóre z dziewczyn jestem trochę zniesmaczona jej podejściem... Generalnie bardzo słaby kontakt.
Na kogoś w końcu trzeba będzie się zdecydować :)
My też zaczęliśmy nauki - w Mikołaju oczywiście
byłam w szoku tego ogromu ludzi i faktycznie dłuuugo mega
Zaraz się okaże, że jest nas jeszcze dużo dużo więcej na tych samych naukach ;d
gdzie dostane buty do ślubu?Orientujecie sie czy gildia jeszcze prosperuje?
PannaWeselna niestety mam za krótkie włosy na warkocze,ale muszę przyznać, że są super... ja mam włosy tak do ramion, no może ciut dłuższe...
Karolina89 buty widziałam w salonie Longoria (na ich stronie internetowej jest sporo ich :) )

Dziewczyny a która z was się jakoś teraz w najbliższym czasie wybiera na pierwsze nauki itp?
my chvemy sie zapisc własnie jakos ma dniach
Z tego co wiem gildia miała działać do końca grudnia (tak babki tam mówiły jak byłam w listopadzie jakoś).

Ja dziś zaczęłam poszukiwania sukienki na poprawiny i nic mi się nie podoba ;P chyba kupię jednak coś ładnego co potem ubiorę nawet na co dzień. A Wy jakie sukienki planujecie?

No i mamy garnitur i butki dla narzeczonego :) chciał szyć na miarę ale na szczęście znaleźliśmy odpowiedni rozmiar więc tysiak zaoszczędzony ;). W przyszłym tygodniu jedziemy na dalsze zakupy :)
image
kurcze no...a ja sukienki tez na poprawiny nie mam i nic mi sie nie podoba;/
Dziewczyny a te nauki u Mikołaja to w Gdyni? Bo mi powiedziano, że w styczniu nie ma ze względu na kolędy....
image
Karolina89 a gdzie się zapisujecie?
Ja sukienkę na poprawiny będę miała szytą na miarę... Mi jest strasznie ciężko kupić coś dla siebie (zwłaszcza sukienki) ze względu na mój rozmiar (34), dlatego znalazłam sobie w internecie wzory sukienek które mi się podobają i krawcowa mi uszyje taką jak będę chciała :)
o a cenowo jak wychodzi szycie na miare?

Do okrąglaka na przymorzu zapisujemy sie;)

wie ktos moze kiedy teraz sie zaczymaja? w kazdy wtorek?w styczniu tez jak sa kolędy?
O to widzę Malwina, że też masz ten wielki rozmiar 34 ;p ja na szczęście coraz częściej kupuje 36 ale i tak ciężko mi coś dobrać. Więc też chętnie się dowiem jak jest z szyciem na miarę i jak cenowo to wychodzi?
image
ja w łasnie tez 34...i mega ciezko co kolwiek dopasowanego znależć
Dziewczyny mam do was pytanie czy w Gdyni sa nauki przedmałżeńskie weekendowe , mam mały problem gdyż mieszkamy za granicą byliśmy wczoraj w kościele i nauki odbedom się w marcu każdy piątek 2,9,16.23 a my mamy kupione bilety na marzec i niebyło by nas na dwóch spotkańiach ksiądz powiedział że jedno nam odpuści ale 2 to za dużo . No i niewiem co robić .
Ja też poproszę o aktualizację danych, bo musieliśmy zmienić termin:

Jarzyna i Grześ, 25 sierpnia, parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
My będziemy mieli nauki w kościele św. Mikołaja w Gdyni trwają w piątek 18-21, a w sobotę 10-15 (17,18 luty) http://www.swmikolaj.org/content/view/79/39/
image
Dziewczyny czy macie tatuaż , na tyle duży że będzie widoczny ???

zastanawiam się czy tylko Ja idę z takim mega dużym :)

Jak miałam próbny makijaż rozmawiałąm z A.S i powiedziała ,że absolutnie nie maskowac tylko jeszcze ładnie nabłyszczyć i podkreślić.

Do kościoła oczywiście będę miała okryte ramiona szalem ,woalem nie wiem czym dokladnie ale napewno nie będę odkryta.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam mam pytanie ile płaciłyście księdzu za ślub ??? Może ktoś ma wesele na Zielonym Trójkącie i wie cos na ten temat ??? Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
Malwina jesli chodzi o włosy to ja nie mam dobrych włosów na rozpuszczone lub loki wystarczy że dobrze potańczę i wyglądam jak bym gdzieś w przeciągu stała każdy w inna stronę ,a z moich cudnych loków proste wyszarpane druty :-) więc zostawiam ten najgorszy fragment na sam koniec ....
Koszt mojej sukienki na poprawiny to ok 300 zł, ale to i tak zależy od krawcowej...
Ja włosy sobie tez na później zostawiam, aktualnie jestem na etapie zaproszeń :) Tyle tego jest, że nie mogę się zdecydować :P
A wy gdzie kupowałyście zaproszenia? Bo ja jak na razie mam jedne wybrane na allegro ( wybrałam jedna wersję z 10 :) )
Ja też jestem bardzo ciekawa ile dajecie księdzu za ślub? W parafii nie ma "oficjalnego cennika", a my nie chcemy z niczym głupim wyskoczyć...
My daliśmy 500 zł. Ale przeważnie dają od 300 do 600 zł. W katedrze Oliwskiej, chyba 1000 zł się płaci za ślub z tego, co słyszałam.
image
Właśnie też nad tym się zastanawiałam... a powiedzcie mi czy za nauki też się płaci?
Nauki są płatne wszędzie. Samo poradnictwo rodzinne 100 zł (z tego co słyszałam to niezależnie od tego gdzie się je robi), a kurs przedmałżeński płatny w zależności od miejsca - ktoś pisał to o kursie w parafii św. Mikołaja w Gdyni - sądzę, że tam opłata będzie symboliczna...
bialebuty.pl
image
My w robiliśmy nauki w św. Mikołaju w Gdańsku - nauki 50 zł, poradnictwo 100 zł.
image
Milena jak sie czujesz na dwa tygodnie przed????

Nie masz takich nocnych koszmarów :) Ja ostatnio pół nocy nie spałam bo śniło mi się ,że mierzę sukienkę i mierzę i ciągle coś było nie tak....a co to dopiero jak będę 2 tygodnie przed :O
image
Już trochę jestem zmęczona tym załatwianiem, już bym chciała żeby było po....

Dziś zamówiliśmy tort w SOWIE. Z Dj, foto i kamerzystą jesteśmy umówieni teraz we wtorek na ustalenie szczegółów.

A tak to staram się relaksować w każdej wolnej chwili, chodź mało czasu ;/

Jeszcze zostały nam do kupienia prezenty dla rodziców, a trzy dni przed ślubem czyli od 18-stego zacznie się strojenie, jeżdżenie z napojami i alkoholem na sale, pakowanie w pudełeczka cukierków w podziękowaniu dla gości, nalepianie naklejek na wódkę, sprzątanie mieszkania na błogosławieństwo itp.

Dzień ślubu mam już mniej więcej godzinowo rozplanowany, ważne żeby wszystko poszło zgodnie z planem.... no i ten stres..... czy wszystko się uda....
image
aha i sukcesem jest to, że się zdecydowałam na bukiet ślubny, będzie z goździków :)
image
a jaki kolor goździków?? Ja też w pierwszej wersji mialam mieć czerwone goździki i czarne kalie ale ostatecznie staneło na różach.

Goździki to piękne kwiaty tylko troszkę żle kojarzone z dawnymi czasami PRLu ale na szczęscie wracają do mody :)
image
Goździki koloru biało - buraczanego

http://www.google.pl/imgres?q=go%C5%BAdziki&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=642&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=gpQJMJjJFMsGpM:&imgrefurl=http://imigrantka.blox.pl/2010/07/Gozdziki.html&docid=ZW8mtN6P389DmM&imgurl=http://imigrantka.blox.pl/resource/vianna.JPG&w=730&h=547&ei=ROoJT7miOo2msgbomu2CDw&zoom=1&iact=rc&dur=1230&sig=102122023538314132429&page=3&tbnh=132&tbnw=173&start=42&ndsp=19&ved=1t:429,r:2,s:42&tx=85&ty=68

Babka w kwiaciarni powiedziała, że jak na styczeń bardzo dobrze się nadają, i są dostępne o tej porze roku. W sumie kojarzą się z dniem kobiet, ale jak pokazywała mi bukiety to naprawdę ładnie wyglądają. Zawsze coś innego :)
image
Milena86! jeśli chodzi o kwiaty to gozdzik jest mocnym kwiatem o trwałość u mnie w pracy są często na stole i trzymają bardzo długo...
My natomiast planujemy Księdzu dać 300 zł ;) Myślę, że to powinno wystarczyć ;D

Co do sukienki na poprawiny, powolutku już się za tym rozglądam i przyznam się szczerze, że ciężko cokolwiek mi coś znaleźć - marzy mi się krwistoczerwona sukienka!! ;P

Milenka, już niedługo i będziesz po wszystkim - zazdraszczam ;) ale zobaczysz, pewnie jeszcze nie raz zatęsknisz za tymi przygotowaniami ;)
image
Olesia napewno masz racje i zatęsknię :P

ale mimo tych wszystkich przeżyć, stresu i przygotować to już się nie mogę doczekać, tej uroczystości.

Boję się, że się rozpłaczę jak będę wypowiadać przysięgę ze szczęścia, że to już się dzieje i długo na to czekałam .... jak sobie pomyślę, że to takie realne już to mi łapki drżą :D
image
My tez damy chyba 300 zł chociaż uważam że to i tak za dużo.
Ja mam na zielonym trójkącie i wiem że jest co łaska.

A nauki nie wszędzie są płatne. My byliśmy w okrąglaku na przymorzu i dawali Ci co chcieli i ile chcieli, było co łaska.
image
Milena w naszej liście WY zaczynacie uroczystości pózniej Kwiecień i zleci wszystkim do tych Wielkich dni ,aby tylko nie beczeć i załatwić wszystko do końca no i oby goście z przybyciem dopisali
Panie z kwietnia, szykujcie się :PPPPPP
image
Przepraszam PARY z kwietnia :D
image
Oj tak... Milena idzie na pierwszy ogień a potem tylko patrzeć jak zleci i już kwiecień ....aż mi się w dołku tak dziwnie robi hehe

Bardzo jestem ciekawa tego tortu z sowy. Jak ja byłam smakowac i posmakowałam czekoladowy i pralinowy to mdłości czuje do dziś a w ciąży nie jestem :)

Milena będę czekać na Twoją relację a póki co no stres i relax :D
Torebki z herbaty albo ogóreczki na oczy i niczym się nie przejmuj :)
image
Milena86! zabrzmiało groznie ;-) ,ale nic na każdą parę przyjdzie pora :-) tak jak na ciebie za 2tyg ja tam Majowa jestem więc jeszcze trochę czasu mam .....
Do Asi... moja droga czy jesteś już po naukach w naszej parafii? słyszałam, że maja się odbywać w marcu... wiesz coś na ten temat?
Jazzowa Panienka nie moja droga idziemy w marcu i obym nie zapomniała o nich ;-)
Jazzowa Panienka jak byłam rezerwować dataę Ślubu to proboszcz powiedział ,że w marcu zaprasza na nauki i aby w marcu pojsc do UG w Żukago i po opłacać tam nie wiem jeszcze co ,ale pewnie się dowiem ;-) tak nas poinformował
to zapewne się spotkamy... bo to ostatni dzwonek.. a jak wygląda to u nas z opłatami orientujesz się ?
Jazzowa Panienka ohh pewnie się spotkamy na naukach ,ale jeśli chodzi o mamonę to bladego pojęcia nie mam ile się daje i nie wiem jak to wygląda z opłatami o nauki ale jak się dowiem to ci napisze tutaj bo sama jestem ciekawa ile tu u nas wszystko kosztuje ,pewnie w mieście taniej niż na wsi heheheeh znając nasze Żukago
Pewnie masz racje u nas wszystko drożej... a jak Twoja sukienka? już gotowa?
Jejku wy tu o kwietniu piszecie a ja muszę czekać aż do 31 sierpnia... oby to szybko zleciało :)
dziewczyny idzie któraś z was w marcu na nauki np do Mikołaja?

image
Milena86 nie mogę się doczekać Twojej relacji:)
image
Jezzowa suknia w trakcie szycia i poprawek w marcu do odbioru zostały mi buty kupić ,cos na poprawiny ,welon i dalej nie wiem co jeszcze potrzebuję
No to u nas zaczęła się chyba nerwówka... bo wszytsko zaczęliśmy na hurra załatwiac :P

Dziewczynki, powiedzcie ile ciasta na 60 osób ? Jak to się liczy ? No i ile to wszytsko kosztuje ?:) Mówią, że na 15 osób liczy się jedną blachę, ale ile blacha ma kg i ile kosztuje :/

No i mam kłopot z napojami, ile na głowe? 2 l. wystarczy ? i jak liczyc - woda, soku, cola?

Aaaa! no i tort!!! - 8 kg na 60 osób wystarczy?
image
image
Asiu.. ja już mam swoją w domu, w kwietniu mam ją dowieźć na zwężenie i małe poprawki. Z butami to mam też mega problem... bo w Żukago nic nie ma, w Kartuzach tak samo... muszę się do trójmiasta wybrać.. a nigdy nie mam na to czasu. No i bielizny też nie mam.. welonu ani bolerka... :(
Tort się liczy 10 dag na osobę, 2 l napojów powinno starczyć, najmniej oczywiście wody.

Co do ciasta to nie umiem doradzić, ale u nas poszło go niewiele.
image
hej dziewczyny my liczymy 2,5 l napoi na osobe lub nawet 3 litry (1 l gazowanego 1 l niegazowanego 1 l wody ) razem z poprawinami
wodka 0,5 l na osobe plus bramy konkursy osobno
na ok 100 osob bedziemy mieli 8 blach ciasta i tort jeden ok 8 kg a drugi taki maly taki do 3 kg ( z tortami doradzala nam moja ciocia ktora 2 corki wydala za maz i mieli podobna liczbe gosci )
olimpia 8 kg na 60 osob na pewno wam wystarczy :)
Jazzowa ojj o butach nie wspominaj to będzie mega problem bo białych nie chce bo nie wnoszę takich trzewiczków
Jazzowa oglądałam buty w inter takie niby ładne 499zł mój Ł mówi ,ze to sie nie nadaje na taki dzien a jak zobaczył cenę to powiedziałan ze powariowali
tu są ładne białe buty... i nie tylko białe,,,
http://allegro.pl/listing/user.php?string=biale&us_id=7318849
Asiu to tak jak ja... poluje na pomaranczowe.. nawet sobie zakupiłam przez allegro ale okazały się za duże i do końca nie ten kolor co chciałam i teraz nie mam co z nimi zrobić...
Wy to i tak nie macie duzego problemu z butami :P ja mam rozmiar nogi 44 :P:D takze kajaki jak nic :D to jest dopiero problem :D

ale rowniez nei chcialam bialych i bede miala fioletowe...

heh... kijowo sie kupuje buty jak nie mozna nawet ich przymierzyc...

image
A gdzie zakupiłaś swoje buciki jeśli można wiedzieć?
ja mam 41/42 upolowałam fuksjowe w dichmenie... ale rozgladam sie jeszcze za czmś... przez net się boje zamawiać choć strasznie mnie korci,,, i ciągle oglądam strony allegro...
jak ten czas leci...mega szybko
pinimini ja zamawialam na bialebuty . pl tam sa nawet fajne butki, no ale ze ot na zamowienei wiec duzo kosztuja.. tzn kolo 150-170 zł...

no ale coz, takie duze uroslysmy to mamy problem :D

image
pnimini a kiedy wybierasz sie po sukienke ? ja najchetniej juz dzis bym zrobil nalot na sklepy ale wiem ze musze najpierw troche pozbyc sie nadmiaru wagi i odbudowac miesnie ;p wiec sadze ze jakos w kwietniu zaszaleje
Agata,,, ja suknie juz kupilam... w listopadzie,,, to był wypad z mamą obejrzeć co i jak.. i jakie ceny.. przymierzyłąm 6-8 sukien. ceny miedzy 2,5 - 3,5 tys.. poszlam do innego salonu (aspena w wejherowie) przymierzyłam suknie i wiedziałam że to jest to... zakochałąm się- chwila prawdy -patrze na metkę tam 1000 zł. Pani powiedziała że to wyprzeaz na koniec roku (zamiast 2,5 tyś zapłąciłąm tysiak ;p... i tak kupiłam suknie...
hej dziewczyny

My sami zrobiliśmy winietki :) koszt jednej to niecałe 20 gr :) i jak by się coś miało zmienić (doszły jakieś osoby) to bez problemu sami to zrobimy :D
O jak miło, rozmowa o napojach ;)

My liczymy 2 litry na osobę i właśnie dziś chcemy iść kupić tą pepsi w promocji w biedronce!! Wychodzi 1,75 zł za litr ;) Także się opłaca a data też atrakcyjna, bo do września, więc jak ktoś ma ochotę kupować polecam, bo schodzą jak świeże bułeczki ;D
image
ja mam 42 i kupilam w białych butach, przymierzyłam u pani z 20 par. kupilam dwie, jedna na allegro kupilam, ale za duze. mam dwie nowe na sprzedaż - 43- ecri i 42 białe
image
W Gdasku w Biedronce juz nie ma Pepis- bylam w 4 :]. Co do napojow to w z tego co wiem minimum 2,5/os
A jesli cieple miesiace albo poprawiny to najlepiej 3l/os- 1 litr gazowane- w tym min, 60%coli, 1-litr sokow i 1 litr wody.
my kupiliśmy Pepsi właśnie z tej promocji- 40 butelek więc pepsi mamy z głowy :D Z tego co wiem, to rodzice mojego narzeczonego kupowali to w Biedronce w Straszynie jakby ktoś jeszcze szukał :)

My liczymy 3 lt/os, przynajmniej tak nam właścicielka z sali powiedziała, w tym 1 l gazowanego, a tak to chyba 1,5l soku i 0,5 l wody (my akurat mamy robiona wodę z cytryna i miętą)

Co do butów ja zamierzam się rozglądać po sesji, jak nowe kolekcje wejdą do sklepów. Chcę kupić skórzane buty ecru, żeby były wygodne a później na pewno je wykorzystam :)
Nam tez wyjdzie ok 3 l na osobę, ale jak zostanie to nic się nie stanie.

Ta pepsi jest w promocji chyba od 4 stycznia (wcześniej pisałam) i pewnie dlatego już nie ma bo promocja super. Ale w biedronce co jakiś czas są więc może jeszcze będą.

A co do butów ja już obeszłam chyba wszystko i nic ;/ więc jeszcze w tym miesiącu umawiam się na przymiarkę butów z bialebuty.pl. Chcę fioletowe więc jest mały problem. Ogólnie chyba te z nas które chcą kolorowe buty to będą miały większe problemy bo niestety gama kolorystyczna w sklepach jest dość uboga. Chociaż znalazłam 2 pary butów fioletowych to niestety nie dla mnie jedne mega niewygodne (Menbur-a myślałam, że znalazłam w końcu buty bo z wyglądu i obcas akurat) a drugie miały obcas chyba z 9 cm więc dla mnie za dużo a były śliczne i za 129 zł (Nine West).

A ja mam pytanie o bieliznę ;) gdzie kupujecie staniki? Bo ja dziś specjalnie poszłam do triumpha, ale szczerze mówiąc to nic mi się nie spodobało a na siłę wolałabym nie kupować
image
Ja kupiłam dzisiaj w Sopocie, ale przez Nasz zakup niewiele zostało ;) Myśmy kupili 80 but, czyli 80 litrów ;D

Co do stanika, ja ostatnio właśnie w triumpha widziałam i całkiem mi przypadł do gustu, za to cena już nie koniecznie, bo 130 zł :(

rozejrzę się jeszcze, a jak nie znajdę nic interesującego to tam wróce - mówi się trudno ;)
image
dziewczyny a po ile to pepsi?
ładną, w rozsądnej cenie i dobrą jakościowo bieliznę ma przemiła Pani brafiterka w dt chylonia - box 74 - i tylko ten box, jest kilka sklepów z bielizną - jednak tylko ten mogę polecić, moja córa (rozmiar E) za dwa staniki w dużym rozmiarze zapłaciła 180 zł
Czteropak 6.99 zł ;) czyli 1,75 za litr ;D
image
jeśli chodzi o bieliznę to ja polecam bardzo esotiq. po pierwsze nie jest tam a z tak drogo (ładny, porządny komplet kosztuje bez przeceny ok.90-100zł), po drugie Panie są bardzo pomocne i doradzają :) ja np. gdy powiedziałam że chcę wybrany komplet na ślub to dostałam takie specjalne ramiączko na brzuch gratis ( potrzebowałam bardotki bo mam suknię bez ramiączek). Poza tym często są tam duże promocje, ja trafiłam na taką, że drugi komplet dostałam gratis :D
dziewczyny która z Was wybiera się na targi Ślubne w Gdańsku 21-22.01.2012? czy któraś kiedyś była na takich targach?
image
Ja się wybieram na targi :) Już nie mogę się doczekać... ciekawe czy coś fajnego zaoferują...
image
Dziewczyny Witajcie :)
Muszę sie wam pochwalić

1. zapisaliśmy sie na nauki w poradni - zaczynamy 17 stycznia
2. wykonałam i zapakowałam wszystkie zaproszenia - teraz rozdawanie :)
3. wybrałam suknię - jutro zdejmowanie miary i już (mam totalnie inną niż taka jaką na początku chciałam ale po prostu się zakochałam) już wiem jak to jest po prostu sie ubiera i od razu wiadomo że to ta :) dzis miałam przymiarkę z mamą i teściową i tylko poparły mój wybór :D cudowne uczucie bo o to najbardziej się bałam
4. wiemy już jakie chcemy obrączki nic tylko zamawiać

no i na razie tyle ale i tak czuję że to już dalej niż bliżej :)
teraz muszę kupić buty, fryzjer, makijaż, kwiaty, oraz dekoracje
w lutym urzędy i kościoły
i ani się obejrzę aż będzie kwiecień - to w sumie niecałe 4 miesiące

Pozdrowienia
no i teraz was czytam i nadrabiam - strasznie dużo produkujemy na tym forum ;)
image
ja bylam rok temu na takich targach w gdansku i wiecej nie pojde...

po pierwsze szkoda kasy, po drugie wciskaja mnostwo ulotek, tlok, halas (muzyka gadanie itp), nic ciekawego... przynajmniej dla mnei i mojego lubego...

image
No i też idę na targi :) także na pewno będziemy się wszystkie mijać i nawet nie będziemy wiedziały że my to my :)

jeżeli chodzi o bieliznę ja polecam lingerię (w gdańsku na dmowskiego i w gdyni w bok od swiętojańskiej) ceny niestety wyzsze niż w esotiqu ale to w sumie tylko dla dziewczyn ze sporym biustem

niestety te z esotiqa są piekne ale raczej w standardowych rozmiarach
jak ktoś ma mniej wymiarowe albo troche wiecej ciała to lepiej już szukać w sklepach specjalistycznych
ja też mam suknię bez ramiączek i będę musiała coś znaleźć ładnego

jeżeli możecie jakiś inny sklep dla biusciastych polecic to proszę - bo w sumie ładnych staników w większych rozmiarach jest marny wybór i wtedy każda informacja się przyda :)

PS a kto wam dekoruje salę / kościół - macie jakieś firmy - ja właśnie o tym ostatnio myślę najwięcej
image
hmmm... mam nadzieję, że w tym roku jakoś lepiej wyjdzie... :)
image
Madzik ja właśnie przeglądam wystroje sal... moja znajoma będzie mi dekorować kościół i sale... wiem tyle, że chcę coś z frezjami, bo są to moje ulubione kwiaty :)

image
Ja mam dokładnie takie samo zdanie jak Ananao. I na pewno nie pójdę w tym roku na targi, chociaż i tak właściwie nie mam po co bo wszystko mamy. Kupa ludzi tylko i rzeczywiście tylko wciskają ulotki i mimo, że rok temu prawie nic nie mieliśmy zalatwione to z targów ani jednej rzeczy nie mamy. Jedyne co nam się przydało to zniżka 10% na obrączki od Czarkowskiego.

Mi w triumphie też właśnie najlepiej leżał taki za 129zł ale był w sumie zwykły gładki, a za zwykły stanik to dużo, jendak wolałabym coś bardziej koronkowego.
A w esotiqu są bardotki? Ja tam prawie zawsze w sumie kupuje staniki, ale na takie to nigdy nie patrzałam bo w ogóle białych nie lubię.

No i co do dekoracji to tak jak juz mówiłam to my mamy Glorioze i polecam :)
image
...............
Nie pamiętam kto pytał się mnie gdzie idziemy na tańce. Kiedyś pisałam, że jest na grouponie zniżka na półroczny kurs, więc się tam zapisałam.

Niulek – zapisaliśmy się na nauki tam gdzie Ty – na razie napisałam maila i czekam na odpowiedź. Czy one coś kosztują?

Malwina czy mogłabyś mi podać namiary na Twoją krawcową, która Ci szyje suknię na poprawiny? Chyba też pomyślę nad szyciem, bo mam strasznie niewymiarową sylwetkę.

Olesia – też szukam czerwonej sukienki :)

Ananao – ja swoje buty kupiłam na allegro i trafiłam i mi super pasuje. Ale ja mam stopę typowy numer 38. W ciemno, tanio, ale trafiłam i są cudne.

Kamcia01 – fioletowe buty w sklepie białebuty? Hihi :) Ja stanik kupowałam na wesele kuzyna i wykorzystam go na swoim we Wrzeszczu na Dmowskiego jest taki sklep Lingeria (albo coś w ten deseń) to jest Świat bielizny D+ . I mam kolor cielisty, nie biały – wszędzie go można będzie później wykorzystać.
Jak napisała Paulen – esotiqo też polecam
Madzik050642 – ja w esotiqo też znalazłam dla siebie stanik (75F)

Ile kosztują targi?
image
Zosiek - te nauki nic nie kosztują;) To się spotkamy hehe
image
zosiek w tym sklepie białe buty właściwie można powiedzieć, że robią buty na zamówienie. Każdy detal wybiera się samemu no i maja tez kolorowe buty a akurat jeśli chodzi o fiolet to mają satyne nawet w 3 odcieniach, a w razie czego robia też buty z materiału, który im sie da.

A cielisty stanik to rzeczywiście lepsze wyjście. No i ja mam miseczke C czasem D więc sklep nie dla mnie ;P, ale do esotiqa na pewno pójdę w przyszłym tygodniu.

A targi kosztują 10 zl od osoby.
image
Dziewczyny kwietniówki i majówki co będziecie miały na ramionach??

Bolerko czy szal??

hmmm ciekawe jaka będzie pogoda 28.04...jak kupię szal tiulowy a tu będzie śnieg :O hehehe to będę jak sopel lodu potem w kościele drżacym głosem z zimna ...i ślubuję :))))
image
Zosiek jak tylko dostanę numer od mojej mamy to Ci dam :) postaram się jutro wziąć ( o ile nie zapomnę ) :)

image
Ja dam 500 zł nie więcej wydaje mi się ze to jest wystarczająco, a też będę miała ślub w tym Kościele.
:)
wilczek ja też się właśnie zastanawiam czy śniegu nie będzie widząc co się teraz dzieje z pogodą ;), ja będę mieć bolerko wole nie ryzykować, chcociaż i tak pewnie mi zimno będzie bo znarźlak jestem ;)
image
ja też się wybieram na Targi, idę w sobotę z znajomymi:) w zeszłym roku byłyśmy i się dobrze bawiłyśmy :) do zobaczenia Panienki :P
My z Allegro zamawialiśmy ( już czekają na wręczenie gościom )

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-kolekcja-celina-projekt-gratis-i1989793230.html

wzór nr. 6 i tak z 80 zaproszeń wzieliśmy z czego 15szt. mamy na ręczne wypisanie :) bardzo polecam !!!!!
Sprawdźcie tylko daty ważności napojów. Dla nas dużym zaskoczeniem było to że coca-cola sprzedawana na święta BN miała datę ważności do czerwca/lipca.
Liczyliśmy na świąteczne upusty a tu zonk ;-)
image
Cóż za zbieg okoliczności :) My również mamy 8.09 w parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni :) Jeśli można wiedzieć to która godzina? :)
M.
Witaj Magdo ;p fajnie ze nie jestem sama...
my mamy na 16.30 a wy ?
Witam pinimini, chcielismy na 16, ale bylismy zmuszeni wybrac godzine 15.30 :P To już wiem kto nam pokrzyżował plany, hehe :)
Magdo- to my wcisneliśmy sie na 16.30... ale juz dawno...
moj mail to baranska.j@wp.pl odezwj sie na maila... to się póżniej dogadamy co do wystroju kościoła... ;p
zresztą pewnie spotkamy się na naukach w orłowie w połowie lutego.... prawda?
my też chcemy się dopisać
8czerwiec 2012, kościół św. Bernarda w Sopocie,
Kamila i Michał
13.10.2012
Sala Złota Róża w Gdańsku
Dj Gucio fotograf jeszcze poszukiwany
witam,chciałam równiez się dołączyć.Ja mam ślub 28 lipca w osrodku Adler,bedzie to ślub cywilny w plenerze .fotografa i kamerzyste mam z firmy PhotoYoung Design Studio a impreze rozkręci Dj Marecki
(KASIA I MARIUSZ).
Polecam świetnego fotografa z Gdańska

http://www.northphoto.pl/
Proszę o dodanie nas:)
11 sierpień 2012. sala- karczma kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
Pozdrawiamy
image
Ja mam Bolerko.:)
image
image
Witajcie,
A ja mam pytanie czy bierze ktośc ślub w Parafii pw. św. Franciszka z Asyżu? To ten kościół na Siedlcach koło pętli. My tam mamy mieć ślub i jestem ciekawa ile się księdzu daje :)
> Madzik050642 , Ty bierzesz ślub w parafii na Mickiewicza, ile dałaś w kopertę dla księdza? i kto u Ciebie będzie na mszy grał/śpiewał oraz jak wygląda wystrój kościoła? z góry dzięki za info :)
odpisałam już :) niewiele wiem bo w lutym dopiero cos załatwiamy
na razie tylko zaklepaliśmy termin
image
Hey dziewczyny, rzadko się tu udzielam ale za to regularnie czytam i dopisuje do listy, heh :D
ostatnio znów coś ruszyło w moich przygotowaniach i np zamówiłam księgę gości:
http://allegro.pl/szampan-i-truskawki-wyjatkowa-ksiega-gosci-i2035125258.html?source=oo taka z tortem i szampanem na stole a do tego zielona wstążka... mi się podoba i już nie mogę się doczekać kiedy przyślą :D
pomału rozglądam się też za zaproszeniami i spodobały mi się dwa modele. Bardzo Was proszę pomóżcie mi wybrać może...?! :)
1. http://moda.allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-diana-promocja-p-i2025399057.html

2. http://moda.allegro.pl/zaproszenia-slubne-na-slub-studniowka-chrzest-f-i2036134677.html

OCZYWIŚCIE Z ZIELONYMI WSTĄŻKAMI

Co Wy o tym sądzicie????
image
image
mi bardziej podobają się zaproszenia nr 2:)
co do księgi weselnej to tez szukam, i na te co wybrałaś zwróciłam uwagę, bo są naprawdę ładne, ale jeszcze się nie zdecydowałam...
a mi sie bardziej podobaja te pierwsze.. jakies takie delikatniejsze :):)

image
Te drugie są fajne, bo mają taką kieszonkę zamiast kopert:) Podobają mi się takie kieszonki;)
image
Mi te pierwsze bardziej się podobają :)
My wybraliśmy 5 różnych zaproszeń i czekamy na próbki z allegro.
Zabawa z przelewami na 5zł :P

Niulek - nie było już miejsc na termin lutowy, więc jesteśmy zapisani na nauki 9-10.03. Do Mikołaja. Wybiera się któraś jeszcze?
image
Nadiaaa
mi zdecydowanie podobają się te pierwsze, są faktycznie takie skromne, ale mają swój urok, te kokardki są przesłodkie, chociaż ten zielony jest akurat smutnawy troszkę

natomiast te drugie jak dla mnie mają za wiele... tzn i kokarda i te kwiatki na tych "opakowaniach"... za dużo.

ale to tylko MOJE ZDANIE :)

no i polecam kupić próbki,
wiem po sobie, że jak się na coś napalimy to rzeczywistość może okazać się zupełnie inna
nie ma to jak mieć coś w ręku, zobaczyć porównać, podotykać itp.

Nasze zaproszenia są już w trakcie druku :) więc w przyszłym tygodniu powinny już u Nas być
Ja nie kupowałam próbek i jestem zadowolona- kwestia gdzie kupujesz:)

Dziewczyny Jak mamy nauki itp... to teraz gdzie musimy uderzyć...?
image
image
Dziewczyny pomocy poszukuje:

http://szafa.pl/c7942230-pomaranczowe-czolenka.html

bądź podobnych.. może rzuciły wam się w oczy w trójmiejskich sklepach?
Jezzowa w Galerii Bałtyckiej coś takiego widziałam ,ale nie pamietam na którym poziomie bo byłam na każdym ;-) a ludzi było tysiące po długim weekendzie i duże promocje my szukaliśmy garnituru i jak na razie na przymiarkach zostało
Asiu wielkie dzięki... muszę się jak najszybciej tam wybrać
Madzik050642 --> Ja również mam wesele w Lukullusie :) i czekam na Twoją relacje :) ....I mam pytanie do Ciebie czy orientujesz sie np czy tam witaja chlebem i solą na zasadzie ze oni to zapewniaja czy jak chcemy to sami musimy kupic chlebek, albo ile np mają wazonów? Bo wiem ze kwiaty zapewniają.Wiem ze dziwne pytanie ale ja zamierzam wypozyczyc sobei okragle stoły i chcialabym wazonik na kazdym ze stolików miec :) I ktory zestaw menu wybierasz?
myrsq niestety jeszcze nic nie wiem bo nic w lukullusie jeszcze nie ustalilam. menu bierzemu FULL bez alkoholu

ale o te kwiaty i wazony zapytam i sie dowiem :)
ale to w lutym

o powitaniu tez nic nie wiem poza tym ze wita wlasciciel, na sali, i jeszcze ustawia próg który trzeba przejść ;)
image
ja też będe mieć tak ślub i zamierzam dać 300 zł
siostra miała w tam tym raoku i dała tak samo
chdziło Mi o kościół św. Franciszka z Asyżu
Jezzowa powiem ci ,że jak byłam tam w zeszłą sobotę to tyle ludzi jeszcze tam nie widziałam przed świetami nie było tyle ,ale pewnie to ,że dali wszędzie 50% obniżki ,a ja tez szukałam butów ,ale na moją 40 nic nie znalazłam same małe rozmiary były więc szukam dalej
Kamila dziękuje :)
A wiesz czy kościół zapewnia jakies kwiaty albo wystrój? czy wszystko we własnym zakresie?
Przyszły nasze zaproszenia :), ale musimy jeszcze podrukować wkładki i zastanawiam się czy koperty wypisać ręcznie czy też zrobić nadruki komputerowe
My pisaliśmy ręcznie nasze zaproszenia bo robiliśmy sami wszystko ...
Ja część kopert pisałam odręcznie a potem dałam do wydruku bo mając taki charakter pisma jaki mam uważam ,że to byla słuszna decyzja :) a starałam się baaardzo.

Kolejny punkt z listy odhaczony :) podpisałam umowę z bar4you :D
Z tego co wiem zajmuje się tym kościelny ale jak cenowo to wychodzi to nie wiem :) Bo jest uzależnione ile par w tym dniu ma ślub. Czym więcej tym taniej :)
Aha :) dziękuje. To pewnie ja bede jedyna tego dnia bo mam ślub w piątek.
To też zależy od kościoła. Mój brat z żoną sami musieli sobie stroić kościół... zresztą ja też to sama będę robić (to znaczy moja znajoma :) )

image
Ja tez mam w piątek :)

image
i My mamy ślub w piątek ;)

Co do dekoracji Kościoła, to Nam właśnie Pani z Gloriozy będzie dekorować ;) myślałyśmy z Mamą (już dawno), żeby same, ale doszłyśmy do wniosku, że będę wychodzić z Gdyni i nie bardzo będzie Nam się chciało myśleć o dekoracji w dniu ślubu i to jeszcze w Gdańsku ;D
image
Nam ma robic bukiet mama świadka :) i tak mysle ze będe chciala rowniez u niej zamowic dekoracje kościola i samochodu :) Tez najpierw myslalam zeby samemu albo wlasnie mame wysłac, ale mysle ze to troche bes sesu. Bedzie duzo innych rzeczy na głowie.
a jakie kwiatki bierzecie na wiązankę i ogólne do dekoracji?

image
Ja bym chciała bukiet z róż aqua :) i eustom. W kolorach biało, kremowo, fioletowym z dodatkiem gdzies tak 3 rozyczek mocno rozowych - fuksjowychmrys. Lukullus zapewnia kwiatki wiec chyba bede chciala od nich na stol i ew stoliki wlasnie rozowe roze - bo z tego co wiem daja tylko roze. A dodatki zrobie sobie fioletowe i mam nadzieje ze nie wyjdzie poplatanie z pogmatwaniem :)
No chyba ze dowiem sie od kwiaciarki ze to bes sesu pomysl :/
Ja wybieram sobie coś z frezjami... uwielbiam te kwiaty... już mam nawet coś na oku :) ale zastanawiam się czy do frezji dodać róże czy może tulipany... hmmm... zobaczymy co kwiaciarka powie :)

image
Właśnie znalazłam idealny dla mnie bukiet...
róża
goździk
frezja
chryzantema santini
liście salalu
mmm... bajka :D

image
:) brzmi fajnie. Ja mam nadzieje, ze juz mi sie nie pozmienia do czasu rozmowy z Panią która mi bedzie robic:P
Ja będę mieś bukiet z białych tulipanów z fioletową wstażką. A reszta dekoracji też z tulipanów ale oprócz białych będa też fioletowe i może delikatnie różowe.
image
ja chciałabym kantadeski różowe,
tylko nie mam póki co zielonego pojęcia gdzie w Gdańsku Głównym robią ładne bukiety ślubne,
Kantadeskę chciałabym mieć również we wsłosach
Też myślałam nad frezjami, ale wkońcu zdecydowałam się na goździki :) ale też ładne kwiaty, zawsze to co innego.
image
Milena jeszcze kilka dni i oby pogoda dopisała oby nie padało czym kolwiek ....
Hehe no mam nadzieje, że pogoda będzie ok.... chociaż jesteśmy przygotowani na najgorsze :P
image
Milena, nie mogę w to uwierzyć - już za tydzień będziesz Mężatką ;)

Co do bukietu - ja będę miała tylko różyczki, skromnie, ale za to pięknie ;) jak widziałam ten bukiet na stronie Gloriozy - zakochałam się po prostu!! :)
image
Jeśli chodzi o bukiet nadal szukam ale chciałbym cos takiego ale niedużego. Nieznam sie zbytnio na kwiatach

http://forum.we-dwoje.pl/topics10/wiazanki-i-bukiety-slubne-vt454,1455.htm
zapomniałam dodać że zdjęcie nr.2
Dopisujemy się do listy :

28.04.2012 => (Monika i Krzysiek) sala: Złota Róża, kościół:Sanktuarium Matki Bozej Brzemiennej Matemblewo, zespół Silverton, foto : Fotogrupa
http://www.kwiatowewnetrze.pl/foto.php?foto=galerie/wiazanki/306.jpg&mini=galerie/wiazanki/306_mini.jpg&width=800&height=533&id=S306&description=306&cena=

A co myślicie o takiej branzoletce dla swiadkowej.
I my także dopisujemy się do listy :

18.08.2012 => M&P sala: Złota Róża Gdańsk, kościół: Miłosierdzia Bożego w Gdańsku , zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
Właśnie wracałam ze sklepu i wdziałam orszak ślubny ... nie jesteśmy jedyni szaleni, co mamy ślub w styczniu :D
image
no jak sie taka pogoda utrzyma Milena to na poprawiny Kulig na spontana
Hej dziewczyny
czy w zaproszeniach informujecie gości, że zapewniacie im nocleg?
My o noclegu nie piszemy... Będziemy informować o tym ustnie :)
My do zaproszeń daliśmy taki bilecik wydrukowany dokładnie na takim samym papierze i tam byla informacja....

Drodzy goście dbając o Wasze bezpieczeństwo i wygodę zapewniamy transport autokarowy oraz nocleg...itd i dalsze szczegóły
My również daliśmy bilecik ;)

ale napisaliśmy tam informacje tylko o noclegach i dla wybrańców, bo nie wszystkim zapewniamy nocleg...
image
my zapewniamy wszystkim, dlatego właśnie się zastanawiam czy napisać to na bileciku dodatkowym,
tam też chcemy zamieścić info o tym, że miło by było coś zamiast kwiatów itp., tylko jakoś nie możemy się zdecydować co zamiast tych kwiatów :P
To co lubicie ;) My akurat poprosiliśmy o przybory szkolne, bo chcemy pomóc Dzieciom - stwierdziliśmy, że z książkami może być kłopot dla Gości, wina nie mamy gdzie 3mać a słodycze sami możemy sobie kupić ;)

Co do pisania na bileciku, My tylko umieściliśmy informację o noclegach, zaś resztę zmieściliśmy na zaproszeniach ;) dlatego specjalnie szukałam takich składanych zaproszeń na 3 części, żeby wszystko zmieścić.... ;)
image
oj nie zaglądałam tu kilka dni i czytania nowych wpisów na godzinę hehehe :)
my tez nie chcemy kwiatów ślub we wrześniu wiec może przybory szkolne dla najbiedniejszych dzieci z parafii w której bierzemy slub lub kupony totolotka ( moj kuzyn tak miał i za wygrane pieniądze ok 80 zl poszli na kolacje )

sluchajcie jakie kwiaty dostępne sa we wrześniu ?? chciałabym aby wiązanka była biała ale nie róże jakieś inne fajne kwiatki i nie wiem jakie kwiaty
co do koloru przewodniego chyba będziemy mieli biel delikatnie złamana zielenią ale jeszcze nie jestem pewna na 100 % co chwile mi sie zmienia ale najczęściej wracam do tej bieli co sadzicie ??
My też mamy Przybory dla dzieciaczków;)
image
image
A my bedziemy miec karme dla zwierząt ze schroniska :)
Hej dziewczyny,
czy któraś z Was zamawiała buty z tej stronki?

http://www.bialebuty.com.pl/
Jakbyście mogły polecić mi makijażystkę i fryzjera/kę to będę bardzo wdzięczna!!! http://forum.trojmiasto.pl/Szukam-MAKIJAZYSTKI-i-FRYZJERAKI-7-07-2012-t301734,1,130.html :)
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html
anetqs
odpisałam ci :)
A gdybym miala kupe kasy...

http://www.youtube.com/watch?v=KUgVvJRSbL4&feature=related
ja kupowałąm z białych butó, byłam przymierzyć u pani w gdansku. kupilam dwie pary z butow gotowych witt i growikar po 90zł
image
a gdzie przymierzałaś te buty?
ja tam ciagle kupuje :) i wsyztsko jest na prawde ok!!

image
u kobitki w domu, zadzwon do niej i zapytaj o taka mozliwosc, ja mam noge41-43, wiec chcialam przymierzyc
image
aaaaaaaaa :) bo ta firma jest z Gdańska :P
noo, to superowo
Dziś właśnie z siostrą przykleiłam naklejki na wódkę :P bardzo mi się podoba.

Od jutra mam urlop i zaczynam przygotowania :P sprzątanie, paznokcie, farbowanie włosów, dostarczenie napojów, alkoholi na salę, i jeszcze wiele innych pierdółek:P
image
Milenka, powodzenia - teraz masz prawdziwe piekło pewnie ;)

ale osobiście Ci zazdroszczę!! Ach, jak chciałabym już ten dzień ;)

u Nas póki co w miarę cisza - dzisiaj przyszły do Nas lampiony które zamówiłam dla Naszych Gości i w przyszłym tyg jedziemy zawieźć złoto na obrączki!! ;)
image
a kiedy bedziecie te lampiony puszczac?
image
Milenko... 3mam kciuki żeby wszystko poszło tak jak sobie to zaplanowałaś,,,
Katelajda, myślałam gdzieś tak ok. 22 albo po oczepinach - sama jeszcze nie wiem :(

a czemu pytasz? też rozważasz tą opcję? :)
image
ja też myślałam o lampionach :) i o tubach strzelającymi płatkami róż jak będziemy wychodzić z kościoła :)

Dziewczyny a co myślicie o tym, żeby tort weselny dać po obiedzie jako deser? Bo ja osobiście uważam, że tak jest lepiej, bo przynajmniej mi ten tort zjedzą... a nie tak jak zawsze jest koło 23 to tylko podzióbią podzióbią i zostawią...
My tuby również chcemy mieć, albo po prostu kupimy płatki i przesypiemy do jakiejś ładnej torebeczki, żeby łatwiej się sypało... ;)

Co do tortu, zostawiłabym jednak na tą 23, bo przecież na następny dzień są poprawiny (o ile masz), więc tort na pewno się nie zmarnuję, a uważam, że nie ma takiej fajnej atrakcji jak tort będzie zaraz po obiedzie... Ale to już Twoja decyzja ;)
image
Malwina ja też bym chciała tort wcześniej niz o 23, ale jeszcze niewiem bo niczego nie zdecydowaliśmy jeszcze w tej kwestii z narzeczonym ;)
(no i my nie mamy poprawin)
Mój brat miał na swoim ślubie tuby z płatkami róż
- jak wychodzili z kościoła (nikt nie sypał ryżem, ani pieniążami - co mi bardzo się podobało)
- jak wjechał tort

My też będziemy mieli tuby tylko płatki jasno różowe.

Ostatnio dowiedziałam się od jednej forumowiczki o stoisku na Giełdzie koło Osowej gdzie jest stoisko z gadżetami ślubnymi np. poduszeczki na obrączki itp. i mamy w planie niedługo się tam wybrać
owszem mam poprawiny ale jednak zostanę przy torcie po obiedzie :) znaczy się nie mówię, że tort ma być od razu podany po obiadku, ale tak po godzince czy jakoś tak :) Byle nie o 23 :)
A co do tych płatków róż to ja też właśnie nie chcę żeby sypali we mnie ryżem. U mojego brata sypali ryżem i później panna młoda miała sam ryż we włosach i nie mogła się go pozbyć :P
Ja chcę płatki białe i jasno różowe ( i podobno strasznie ciężko się je otwiera...)
My mamy bioało-bordowe;) po wyjściu z kościoła;)
image
image
My też bedziemy mieć tuby :)
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś salon sukien ślubnych z dużym wyborem? I tak zamierzam przejechać się na targi, ale jak już kupowałyście to podacie mi najlepsze informacje :) Muszę mieć wybrane buty przed wyborem sukni? Pewnie wypadaloby, zeby dlugosc sukni byla odpowiednia...
image
ja kupiłam najpierw suknie. a teraz szukam butów;)
Salon Buety we wrzeszczu;]
image
image
a jaka kieckę z salonu? jaki model?
Ja też najpierw kupiłam suknie ,a teraz będe kupować buty. Z resztą wydaje mi się, że lepiej buty dopasować do wymarzonej sukni niż na odwrót.

A co do płatków my też będziemy mieli tuby :) w kolorach białym i fioletowym (z dodatkiem zielonych płatków) i 1 z białymi serduszkami :)
image
Dziewczyny ja nie mam jeszcze sukienki więc w związku z tym mam pytanie Czy jak spodoba mi sie jakaś suknia w sklepie a jest za np. za duża czy oni ją dopasowują czy sprowadzają mi w moim rozmiarze Czy miałyście tak że weszłyście do sklepu i odrazu kupilyście, chodzi mi o to ile to wszystko trwa ?
image
sprowadzaja na twoj rozmiar a pozniej jeszcze dopasowanie jest.,..

mimi wiesz co.. na targach jest bardzo malo sukien...
i watpie aby Ci sie udalo cokolwiek wybrac tam...
no ale jak uwazasz :)

my juz po poradnictwie :D

image
Dziewczyny byłam wczoraj w Auchan - jest tam promocja na colę - Hoop Cola - zwykła, light i twist w cenie za butelkę (bodajże 2 czy też 2,5 litra - ale raczej 2,5l) 2,99zł. Ja na razie nie kupuję (za szybko) ale komuś innemu może sie przyda ta informacja:)
Hm, ja tam szukam litrowych i teraz tylko sprite bądź 7upa, bo pepsi już mam ;)

osobiście uważam, że 2/2,5 l butelki nieładnie wyglądają na stołach, ponadto kobiety sobie też będą nalewać picie a uważam, że takie duże butelki będą dla nich za ciężkie - to moje OSOBISTE zdanie ;)
image
A my kupiliśmy księge gości! I chwilowo tylko tyle do przodu, ale już się doczekać nie moge aż ona przyjdzie! :)
My dzisiaj podpisaliśmy umowę z dj na poprawiny :)
A jaką księgę kupiliście? Pokaż :) Ja się jak na razie nie mogę zdecydować jaką wziąć :)
Kupiliśmy taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2046210935
spodobała mi sie bo taka śmieszna i zabawna. Nie chciałam takiej bardzo powaznej i uwazam ze nie byla droga wiec tym lepiej. Nie chciałam dawac ponad 100zł :)
AAAAAAAa dziś studniówka moje kwietniówki :) ja zamowilam buty w bialych butach jak przydą dam wam znaka, z salonów polecam salon LANGORIA we wrzeszczu. Księgi gości chyba nie robimy - teraz mamy czas na rozdawanie zaproszeń. pozdrowienia kochane
image
Madzik... studniowka ah kiedy to bylo... tak dawno ze juz niepamietam...
Pinimini to 100dniówka dla tych co ślubują 28.04 :D czyli i Moja :D
Aż mnie ciary przeszły , wróciłam z siłowni przeczytałam ...100dni i normalnie mam ochotę lecieć na siłownię jeszcze raz hehe.

Kurcze ale to szybko zleci :)
image
wilczek ... ide na kawe w takim razie... nastapilo u mnie zacmienie umyslu hahaha...
100 dni zleci jak nic...
ja troche ograniczylam jedzonko... na basen ide od przyszlego tygodnia.... Piekny pojechal w morze to czasu wiecej ;p
Pinimini nie martw się nie Ty jedna masz caćmienia hehe.
Mój wilk morski też w morzu dlatego biegam na siłownię bo mniej pokus a jak wraca to niestety ale strasznie sobie luzuję :/

takie to już uroki ...pewnie znasz z doświadczenia :) ,że jak jesteście razem to dogadzanie sobie nawzajem i wakacje bez względu na pogodę i na porę roku :)
image
ja jestem na etapie szukania zaproszeń, i szczerze mówiąc, nie myślałam że to aż tak trudny wybór :P zaproszenia to taka rzecz, na której wolałabym zaoszczędzić, ale jak na razie żadne zaproszeń mnie nie zachwyciło jakoś bardzo... zamawiałyście z allegro czy znacie jakieś inne miejsca, gdzie mogę je znaleźć?
Ja szczerze polecam

http://amelia-wedding.pl/

zamawiałam przez Allegro, gdzie wstawiają te zaproszenia tańsze o ok. 40-50 gr.
Ja swoje otrzymałam, duży wybór, można przerabiać projekt bez dodatkowych opłat, poprosiłam tez o dodrukowanie kilku zaproszeń już po otrzymaniu paczki, nie było problemu, zaproszenia są bardzo ładne
My zamówiliśmy takie zaproszenia:
http://allegro.pl/zaproszenia-zaproszenie-slubne-goldenshadow-kop-i2004846496.html
zamówiliśmy sobie 50 (obliczyliśmy, że wyślemy 40 i 10 zostawiamy sobie na zapas :) )
bardzo ładne te zaproszenia, ja jednak szukam czegoś tańszego, ale coś w tym stylu, bo lubię takie klasyczne rzeczy :) Musze jak najszybciej wybrać zaproszenia, bo gadam z babka która ma nam robić księgę weselną, a chcę żeby była mniej więcej w takim stylu jak zaproszenia...
Do dziewczyn, które mają płatki róż.
Powiedzcie tym co będę strzelać, żeby ustawili się po stronie z wiatrem. Byłam niedawno na ślubie, gdzie był duży wiatr i lekko nie wyszło. I dowiedzcie się czy nie musicie załatwić kogoś do posprzątania (wiem, że wtedy musieli).

2 litrowe napoje na stołach, aż tak to się nie rzuca w oczy.

Ja również poszłam na oszczędność jeśli chodzi o zaproszenia. Zamówiłam kilka na próbę z allegro za 1zł :)

Pochwalę się wam - zostałam inżynierem!!!!!!!
image
Gratulujemy Pani Inżynier!!!! :)

a gdzie kupowałaś te zaproszenia za zeta?
Gratuluję tytułu :)

Pinimini ależ mnie odmłodziłaś :) a 100-dniówkę miałam już kilka lat temu

Ja jutro idę na próbną fryzurę i z tąże fryzurą w sobotę będę latać po targach i dopasowywać welony / stroiki itd :)

a no i tez jestem na diecie - już jest -4kg
jeszcze tak ze 2 chcialabym - na razie jest dobrze i w sumie po przymiarce sukni mam ogromną motywacje tylko się boję ze jak jeszcze schudnę do suknia będzie ciut wisiec, ech glupie te rozterki troche

Ja zaproszenia robiłam sama wyszły genialnie, dodatkowo lakowałam wszystkie koperty i robilam stempel z sercem - to się najbardziej podoba, podrzucę wam zdjęcia potem :)
image
Madzik moja dobra rada, którą moja siostra usłyszała przed swoim ślubem od pani z salonu z sukniami ślubnymi. Po ostatniej przymiarce jak suknia będzie gotowa to nie patrz na wagę tylko na wymiary. Zmierz obwód w biuście, pod biustem, talia, biodra. Czasem jest tak ze waga pokazuje -2kg a cm jeszcze są te same.
Mam juz zamowiony makijaz i fryzure:P Udalo mi sie znalesc fajna opcje i juz sprtawdzona na kolezankach:P

http://www.dream-beauty.pl/index-1.html

Polecam:P
czekam na zaproszenia i juz chce dzialac dalej:P
image
talus25
gdzie znajduje się ta wizazystka + fryzjerka?
Zosiek - wielkie gratulacje!!!

My będziemy zamawiać zaproszenia w ten weekend. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-walencja-slub-studniowka-i2053349267.html - te z różową wstążką (bo motyw przewodni to brąz+róż).
image
Olesia1986 wlasnie tez myslalam nad lampionami ale nie wiem czy gosciom bedzie chcialo sie wychodzic w nocy na dwor, i ile bym musiala tego kupic? czy dla wszystkich gosci czy tylko dla przypadkowych?

musze sie pochwalic mam juz SUKNIE :D ale jestem szczesliwa, jeden problem z glowy :)

i teraz jeszcze buty, coraz bardziej jestem przekonana do kolorowych, bo pozniej moge je wykorzystac a biale to juz nie bardzo, a tyle samo kosztuja a czasami sa jezcze drozsze.
image
Milena86 jutro Twoj Wielki Dzien :D pewnie masz strasa jak cholera :) powodzenia :D
image
Za złotówkę z allegro. Jest dużo do wyboru.

Ja też chciałam mieć lampiony, ale chyba u mnie to nie wypali, bo wesele mam "w środku lasu". Ma to swoje plusy i minusy.

A buty zawsze można kupić używane, a jak nowe to później sprzedać. Albo dać siostrze/kuzynce.

Dzięki dziewczyny :)
image
u mnie lampiony odpadaję ze względu na bardzo bliskie lotnisko - nie dostałabym zgody po prostu ;)

Gratuluje wyboru sukni

Milena - powodzenia - czekamy na twoją relację !!!
Milenka - Powodzenia;)
A Potem następna ja w kolejce;D:D:D

Dziewczyny ja kupiłam 10 lampionów na allegro.

To są duże lampiony więc jedna os. sobie nie poradzi.
Lampiony dostaną przypadkowe Osoby.:)
image
image
Madziarra no trochę ci zostało no my jestesmy w następnym miesiacu ,ale bez stresu na razie ,ale jak bedziecie się stresować to i mnie sie udzieli kurcze ;-( ,a jak na razie nieeee chceeee stresuuuu
Damy radę:)

Mi meeega szybko zleciało:)
image
image
Ja tam już nie mogę sie doczekać mojego 31 sierpnia... :)
Mam dużego stres-a, tym bardziej, że mnie choróbsko łapie jakieś nafaszerowałam się polopiryną, i się zastanawiam co by tu silniejszego wziąć.

Właśnie przygotowałam napoje do zabrania na salę za godzinkę już będą zawiezione, podziękowania dla gości, rodziców, dziadków, jestem po pierwszych zabiegach kosmetycznych: paznokcie zrobione, włosy ufarbowane, a jutro od 11 zaczną się ostateczne przygotowania. Jeszcze muszę dokończyć sprzątanie w domku :P koperty z kasą przygotowane dla DJ-a, za tort reszta, kwiaty, kosmetyczki i fryzjerki.
image
Milenko kup sobie silną dawkę wit C i to powinno pomóc . Są takie musujące wit C 1000, Moja połówka zawsze to zabiera na statek jak dopada go jakieś choróbsko to bierze własnie to i pomaga.

Tak spojrzałam na Twoj pasek... "został 1 dzień" aż mocniej ślinę przełknełam :D

Życzę powodzenia, oby był to najpiękniejszy dzień w Twoim życiu :)
aaaaa i trzymam kciuki żeby do jutra zrobiła się piękna zimowa aura :D
Milena życzę ci już wszystkiego Najlepszego na Nową Drogę Życia Dużo Miłości.....i udanej zabawy
właśnie zapowiadali -2'C i opady śniegu :D
Milena ja aż się wzruszyłam jak sobie wyobraziłam, że to ja jestem jeden dzień przed :)) Ahhh już nie mogę się doczekać.
Mam nadzieję, ze wszystko Ci się uda tak jak chciałas! :) A co do leków, polecam Gripex - mnie zawsze od razu stawia na nogi i nigdy mnie nie zawiódł :) Powodzenia!
image
Milena 3 maj sie!!! i Baw sie dobrze
Ja również życzę -2 C i pruszącego śniegu ;)
No bolących nóg w niedziele ;););)
image
image
Milenka - 3maj się Kochana dzielnie!!

Zobaczysz jutro będzie fantastyczny i niezapomniany dzień, życzę Wam spokojnej i podniosłej uroczystości ślubnej, wspaniałej zabawy weselnej oraz wszystkiego naj na Nowej Drodze!!

Chryste, aż mnie w gardle ścisnęło z przejęcia... Wole nie myśleć, co ja będę czuła w przed dzień, pewnie będę kłębkiem nerwów ;)

Co do lampionów - Katelajda, My zakupiliśmy 50 szt (koszt ok. 130 zł), planujemy dać na dwie osoby jeden lampion ;) jakoś za mną nie przemawia przypadkowe dawanie lampionów, przypadkowym osobom ;D

Co do wyjścia - myślę, że Goście z chęcią wyjdą zaczerpnąć świeżego powietrza po szaleństwach na parkiecie, poza tym lampiony naprawdę pięknie wyglądają, więc myślę, że z chęcią je puszczą...

Co do zgody - My raczej nie planujemy nikogo pytać ;) w sumie mamy kawałek od lotniska wesele, wolna przestrzeń... ;)
image
PS. Mamy zarezerwowaną oprawę muzyczną do Kościoła. Naszą Mszę uświetni Kruk Duo ;)
image
Milenka powodzenia :) I Wszystkiego najlepszego na Nowej drodze życia

My mamy małom zmiane z Dj-em zagra u nas DJ DAJA Walderma Maj

Dziewczyny mam do was pytanko słyszałam że papiery z USC są warzne 3 miesiące ale jaki okres przed weselem musze je najpuzniej podpisać jak byśmy poszli do USC 5 dni przed ślubem nie jest za puzno?
Milena, trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyliście :)

i czekamy z niecierpliwością na Twoją relację :)

Ja zamówiłam ostatnio bolerko na allegro i welon (już drugi, bo poprzedni był porażką)
Jestem happy, bo ten który dziś przyszedł jest idealny i był baaaardzo tani :)
Do dziewczyn które są na styczniowych naukach przedmałżeńskich w kościele św. Mikołaja w Gdańsku:

czy wybieracie się do tego małżeństwa które miało wczoraj wykład?
czy może do jakichś innych poradni?
Dziękuje Wszystkim za życzonka :P jeszcze staram się trzymać, zobaczymy za parę godzin ...

lada moment idę spać, postaram się zasnąć, chodź to będzie trudne, muszę obejrzeć jakiś mułowaty film ...
image
My zaprzestaliśmy na razie nauki :( byliśmy tylko na jednym, ale pisałam do Księdza maila i zgodził si bez problemu, żebyśmy znów chodzili od drugiego spotkania na nauki w lutym - siła wyższa, w zeszłym tyg wylądowałam w szpitalu a teraz nie mam czasu na to :(

Co do poradnictwa to My już byliśmy u wspomnianej wielokrotnie już P. Ewy Jakubiak ;)
image
Milenka - powodzenia jeszcze raz, no i obowiązkowo relacja!! ;)
image
u nas w mikolaju na trzecim wykladzie byl gosc z poradni, ale naszym zdaniem, troche za "oczywiscie " rozprawial. czesc ludzi spala albo nerwowo krecila sie na krzeslach.

powodzenia jutro:)
image
Milena powodzenia :) ...tez czekam na relacje!
Ja byłam u babki na 1 spotkaniu. To małżeństwo w Mikołaju, to strasznie nudnie prowadziła to spotkanie. tacy nic specjalnego, szczególnie ta babka.
Ta na Oruni była zdecydowanie lepsza, chociaż nie ideał:) ale 1 spotkanie i z głowy
Właśnie u tej Ewy byliśmy. Nawet spoko było :)Lepiej niż to małżeństwo w Mikołaju. Chociaż ojciec Marcin extra prowadzi nauki i fajnie się słucha, jednak to małżeństwo( jak jak wspominałam ta babka) nic specjalnego
Na Oruni? A gdzie? podajcie jakieś namiary :)
Ewa Jakubiak, kontakt indywidualny z parą przygotowującą się do małżeństwa, termin do uzgodnienia pod nr. tel. 792 00 7538.Kościół św. Ignacego ul Brzegi 49. Koło traktu św. Wojciecha.
My byliśmy na 1 spotkaniu-2 godziny.
My podobnie, 2 h i z głowy - szkoda, że nie może być tak z naukami ;P
image
Milena- piękna pogoda ;p 3mam kciuki żeby zostało tak ślicznie do końca dnia,,,
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ;p
Milena żeby wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyłaś;)

Olesia Ty wykupiłaś noclegi dla gości w akademkiu tak? możesz coś więcej napiac
image
kasia2012 a ile te nauki kosztują? i Ile one są ważne? Mogę je teraz zrobić skoro mam ślub 31 sierpnia?
100zł za parę. Tak możesz, nie ma daty ważności
a nauki u dominikanów 50zł za parę
Magduś, mogę Ci dać bezpośredni numer do osoby która się tym zajmuję - czyli moja Mama ;) jeżeli nie chcesz, to jutro do Niej jadę i mogę podpytać co i jak, pasuje Ci? :) Nie wiem czy cennik na wakacje 2012 już jest ustalony, Ty w jakim terminie masz ślub? :)

w skrócie napisze Ci tak, rezerwujesz termin noclegów, ile chcesz pokoi, są dwu, trzy, cztero osobowe z tego co się orientuje to są łózka tzw. "jedynki". Kurdę, najlepiej podam Ci numer mojej Mamy, bo nie chcę namieszać ;)

podaj mi tylko proszę maila ;)
image
Olesia1986,
o jakich akademikach piszecie? W Gdyni?
50? u nas było co łaska lub 10 zł
image
no to sie milenka zmienił suwaczek
pierwsza żona na naszym wątku :)
GRATULUJEMY

teraz kwietniówki ;)
image
Mówię o akademikach w Gdańsku, tam na Polankach ;) a co wolisz w Gdyni? :)
Madzik tak i tak będzie teraz od kwietnia następne pary ,aż mnie dreszcze przeszły ,że to sie zaczeło :-)
Olesia myślałam że mówisz o akademikach w Gdyni :)Pytam o te akademiki bo się zatanawiam czy na 23 czerwca dało by rade wynając pokoje w akademikach dla gości bo z jednej strony to studenci chyba jeszcze są a z drugie te mistrzostwa... dzień po jest mecz w Gdańsku:(
image
spróbujcie w hostelu
http://happygdynia.pl/cennik/
Dziękuję bardzo :) juz patrze
image
dziewczyny.... czy zamieszkałyście już ze swoimi Lubymi czy czekacie aż bedzie po ślubie? czy udało wam się podzielić obowiązki domowe czy wziełyście wszystko na swoje barki? jak odnalazłysicie sie w roli gospodyni domu ;p - szok? sukces?czy klęska? bo ja przeszłam już wszystkie etapy... a wy?
Zabawna jest nasza sytuacja gdyż jeszcze z moim partnerem niebyłam a juz mieszkaliśmy razem pod jednym dachem tak sie poznaliśmy wyjechałam do przyjaciela za granice z którym miszkały jeszcze 3 osoby miałam tam zostac tylko pare tygodni a już mineło 5 lat , a od 3 lat mieszkamy sami.
A jesli chodzi o obowiązki na początku mój luby bardzo pomagał ,robił wszystko bez mojego gadania , niestety teraz również robi to ale jak mu przypomne :) staramy się robic jak najwięcej wspulnie ale jesli chodzi o gotowanie to wolimy jak ja gotuje a on tylko w niedziele, ale za to codziennie robi śniadania i kawke:) nie wyobrazm sobie żeby było inaczej.
Dziewczyny prosze o opinie mam problem podoba mi się kapelusz ale niewiem czy pasuje do tej sukienki?

http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=2060056671&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

http://ksymena.com.pl/suknie-slubne.php/mori-lee-kolekcja-2011#z2960
kiecka jest piękna, ale z kapeluszem bedzie juz za dużo dobrego.. Wręcz wydaje mi się że do takiej sukni welon nawet nie pasuje. Stylizacja na zdjęciu tej sukni jest bardzo prosta a nie ma sie wrażenia że czegoś brakuje.
suknia piękna osobiście z kapelusza bym zrezygnowała ,ale welon tam pasuje jak najbardziej takie moje zdanie ...Kapelusze mnie się zawsze kojarzą z bardzo dojrzałą kobietą ...
Dzięki dziewczyny za wyrażenie opini.
Ja juz mieszkan z narzeczonym od ponad roku. I bardzo sie ciesze ze taka secyzje podkjeclismy. Razem sie dotarlismy i bardzo mi pomaga we wszytskim co zwaizane jest z domem i musial sie uczyc wszytskiego na nowo. Jestemy bardzo szczesliwi i dalej planujemy po slubie sowje gniazdko wiec uwazam pokonujemy fajnie kolejne etapy :P Nie wyobrazam sobie zamieszkanie dopeiro po slubie =)
image
Dziewczyny muszę się pochwalić, właśnie zamówiliśmy zaproszenia :)
image
niulek gratuluje my już swoje rozdajemy ,a kilka wysyłamy
nulek - gratuluję ;)

Co do mieszkania wspólnego, My też razem mieszkamy już ponad 1,5 roku ;) i bardzo sobie to chwalimy!! Podejrzewam, że gdyby nie to wspólne mieszkanie nie planowalibyśmy tak szybko ślubu ;) czasami mój Bartek zapomina o swoich obowiązkach domowych, czasem się wkurzę, ale w gruncie rzeczy bardzo szybko o tym zapominam...

Generalnie u Nas panuje podział obowiązków, np. ten miesiąc jest dla mnie ciężki - do późna pracuje w weekendy uczelnia, więc mój Bartek przejął obowiązki domowe typu sprzątanie, gotowanie, pranie itp ;)

Ale tak normalnie to np. jak wracam wcześniej do domu to ja gotuję obiad, a jak Bartek to on ;) w weekendy wspólnie sprzątamy... nie określiłabym tego, że poniosłam jakąś klęskę, zwycięstwo itp. ;)

PS. Zaraz zabieram się za szukanie na allegro tub z płatkami róż, plus płatki róż takie luzem dla Dziewczynek do koszyczka ;)
image
Olesia no my zaczniemy życie razem po ślubie więc nie wypowiem sie na ten temat mieszkania wspólnie
Ja podpisuję się pod tym co napisała Asia...
My też zamieszkamy ze sobą po ślubie, taka świadoma i wg nas bardzo dobra dla nas decyzja :)
ja mieszkam z narzeczonym już 3 lata prawie 3,5 i w sumie nie planowaliśmy tego, ale tak się złożyło, że razem pojechaliśmy na studia... Na początku wiadomo, że były spięcia, bo każdy inne ma jakieś przyzwyczajenia, ale po krótkim czasie wszystko się ułożyło :) Tak jak u Olesi, dzielimy się obowiązkami, nieraz muszę mu tylko przypominać, ze coś jest do zrobienia:) na szczęście oboje lubimy gotować, więc z tym od początku nie było problemu :) Ale nieraz sobie myślę, że fajnie by było tak dłużej mieszkać osobno, bo to też ma dużo plusów, ale nie żałuję :)
my mieszkamy razem 2 lata... nie załuję. P. duzo mi pomaga- i ta kawa rano ;p
ale przyznam sie szczerze ze pare razy pokonało mnie pranie...gdy okazało sie ze nie ma juz czystych skarpet... no i nadal mam wiecznie pełną szuflade z prasoawniem,,,
kiedyś okazało sie ze nie mamy chleba na niedzielną kolacje ;p wiec mogę uznać to za klęskę ...
teraz jest już lepiej -> ale początki królowania w mieszkaniu były ciężkie... całe szczęście że dobrze czuje sie w kuchni ;p
asia i Puchatkowa.......

na początku na pewno będzie fajnie, bo zamieszkanie będzie dla Was pewnego rodzaju nowością.

ale musicie liczyć się z tym że dopóki nie zamieszkacie razem, nie znacie tak do końca swoich przyzwyczajeń i nawyków codziennych, prosze nie piszcie o wspólnych wyjazdach na kilka dni czy też wycieczkach bo to zupełnie inna bajka niż zamieszkanie razem.

nie mieszkacie razem ale współżyjecie........ ? (przepraszam za tak osobiste pytanie)

czy też......

nie meiszkacie razem i nie współżycjecie.....?

bo jeśli nie mieszkacie razem ale normalnie uprawiace seks to jest moim zdaniem troche mydlenie oczu.
Ola, wybacz, ale nie rozumiem Twojego ostatniego zdania ;)

bo jeśli nie mieszkacie razem ale normalnie uprawiace seks to jest moim zdaniem troche mydlenie oczu.

przecież, nikt nikomu nie mydli oczu, nie było pytania pod kątem religijnym itp :) więc o co chodzi? dziewczyna grzecznie zapytała jak to wygląda u Nas...

Może nie mają teraz warunków by zamieszkać razem? :)
może i tak być :)

mi bardziej chodziło o pary , które nie mieszkają razem ale sfery intymne nie są im obce :)
tak naprawdę nie znamy ich sytuacji, układów itp ;)

np. moja psiapsiółka nie mieszkała z Narzeczonym, ale sfera intymna nie była im obca, na moje pytanie dlaczego nie zamieszkają razem, odpowiedziała, że chcę dopiero po ślubie, poza tym nie mieli warunków...

Są tzw. ludzie i ludziska ;) każdy ma swoje powody ;)n
Ola a co to ma do rzeczy czy uprawiają seks czy nie?
Tak samo można Was mieszkających razem spytać po co bierzecie ślub? przecież on nic w waszym życiu już nie zmieni skoro i tak mieszkacie razem. A jak chcecie zalegalizować związek to wystarczy ślub cywilny.
Ja nie chcę mieszkać przed ślubem z tego właśnie powodu, że wówczas ślub nic nie zmienia. A jak nie mieszka się przed ślubem to wtedy jest to faktycznie nasza nowa droga życia, i zdajemy sobie sprawę, że trzeba będzie się dotrzeć, że będą kłótnie, ale najważniejsze, że w końcu będziemy razem, że będziemy urządzać nasze mieszkanie itp. I z pewnością nasz współczynnik szczęścia będzie wyższy niż par, które od lat mieszkają razem, dotarły się, i ślub w ich codziennym życiu nie zmieni tak naprawdę nic poza obrączką i zmianą nazwiska.
ale dym się zrobił.... dziewczyny zostawmy temat sexu i moralności... dla nas samych... nie ma co sie przeczać...
pytanie było jak radzicie sobie z obowiązkami... i nie mam na mysli obowiązków małżeńskich hihi
popieram pinimini ;)

po co się kłócić przez coś takiego? to każdego indywidualna sprawa...
też popieram... bez sensu te pytania, które w zasadzie czym mają skutkować, ponieważ z góry sugerują ocenę drugiej osoby, a to uważam za "nie w porządku"

Każdego w sumie sprawa jak żyje, czy uprawia seks przed ślubem, czy też nie, czy mieszkają razem przed ślubem czy też nie, tak samo to z jakich powodów biorą ślub...
Nie ma na to złotego środka co jest najlepsze, co dobre a co złe, każdego indywidualna sprawa.
no i wypowiedź pinimi wg nie dotyczyła sfer seksu i moralności...
najwazniejsze że bedziemy szczęsliwymi żonami i gospodyniami ;p i tego wam i sobie życze dziewczynki ...
ohhh widzę ,że temat poszedł dalej od mieszkania razem ,a zahaczył sprawy łóżkowe ,ale jak już któraś napisała dajmy już spokój .....
szukam jakieś śmieszne tablice rejestracyjne na autko ,a taki temat aby odskoczyć od tamtego tematu ;-)
Co myślicie o takim wynalazku?:
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,190,3586,klatka_slubna_na_telegramy_mala.htm
z moich obserwacji nalpesza opcja na kopery jest koszyk. zadne torebki czy inne wynalazki, kosz z duzym "uchem" trzymany "w łokciu" sprawia, ze ma on caly czas wolne rece i moze przyjmowac kolejne rzeczy czy kwiaty. jesli wesele w stylu Shabby Chic to klatka moze okazac sie rozniez dekoracja, ale raczej koery od razu zamyka sie w pokoju managera lub odwozi do domu, w ktorym ktos bedzie nocowal i nie uczestniczyl w weselu.
image
hej my od pol roku mieszkamy we wlasnym mieszkanku i jestesmy baardzo zadowoleni
faktycznie dopoki nie zamieszka sie z ta druga osoba tak naprawde nie zna sie jej do konca
moj Tomek powtarza ze przez pierwszy miesiac mieszkania ze soba poznal mnie lepiej nic przez te wszystkie wczesniejsze pomieszkiwania ze soba podczas wyjazdow czy innych okolicznosci- przez wszystkie lata znajomosci bo jest sie ze soba prawie 24 godziny na dobe wspolne problemy rachunki itd
na poczatku bylo ciezko kazdy ma swoje przyzwyczajenia ale wypracowalismy sobie pewne zasady heheh ja lubie gotowac wiec chetnie to robie ale w weekendy sniadankami zajmuje sie on razem sprzatamy i robimy zakupy raz w tygodniu
Tomek juz wie ze mokry recznik po kapieli suszymy na grzejniku a ja wiem ze on potrawi wstawic zmywarke czy rozwiesic pranie - kazdy musi znlezc i wypracowac wlasny kompromis
czy ktoras byla na targach my bylismy - dla nas nie zaciekawie bylo malo wystawcow nachalne rozdawanie ulotek i ogolnie lipa
jedyny plus wybralismy skad bedziemy zamawiac obraczki - dostalismy rabat i wiem mniej wiecej jaka chce wiazanke
Agata85 jeszcze kilka lat wstecz to wystawców było więcej ja tam nic nie znalazłam
My jeszcze nie mieszkamy razem. Niestety, ja jeszcze studiuję dziennie (ostatni rok) i nie pracuję, więc po prostu nas na to nie stać. Poza tym mieszkamy od siebie dwie ulice dalej:) No i często ze sobą pomieszkujemy;) Cieszę się, bo po ślubie wszystko się zmieni:) Chociaż pewnie jakby była inna sytuacja to kto wie jakby to było... U nas jest jeszcze taka sytuacja, że oboje mamy duże domy i szkoda byłoby komuś płacić za wynajem skoro mamy takie warunki.. No a po ślubie będziemy sobie remontować, urządzać - już nie mogę się doczekać:):):) Ale szanuję decyzję innych osób, każdy ma prawo do własnego zdania.

My mamy pudełko na koperty z pieniędzmi. O takie: http://www.skleporganza.pl/sklep/product_info.php/cPath/4/products_id/584 - Dostałam w spadku od mojej kumpeli, która brała ślub w czerwcu 2011 :)
image
niulek no pudełko ładne ja wezmę koszyk do takich kopert
my mieszkamy razem już ponad 3 lata i nie było kryzysów :)
my byliśmy na targach, owszem było bardzo mało wystawców ale na targach pierwszy raz przymierzaliśmy obrączki i chyba się zdecydowaliśmy :)
Mieszkamy razem 7 miesięcy. Jest tak jak chyba powinno być, wspólne gotowanie, zakupy, rachunki, sprzątanie itd. Fakt, czasem trzeba przypomnieć kilka razy pod rząd o pewnych rzeczach, ale to nie koniec świata. W sumie od początku jak się poznaliśmy, szybko zaczęliśmy u siebie nawzajem nocować:) W pewnym momencie stwierdziliśmy, że bez sensy wynajmowane mieszkanie, bo spędzałam w nim może 5 nocy w miesiącu.Więc M stwierdził, żebym się do niego wprowadziła :) Nic się nie zmieniło od tego czasu, a mamy cały czas okazję, żeby siebie poznać :) Niczym nie jestem rozczarowana :) Jest świetnie ;)
Nigdy bym nie wyszła za mąż nie mieszkając z przyszłym mężem, jakiegoś czasu przed ślubem.To jest moment na sprawdzenie się nawzajem w roli"prawie żony i prawie męża" :)
ehhh...a u mnie równa piateczka na pasku :)

Czas leci... my w tym tyogdniu odbieramy obrączki :)
Mieliśmy sporo swojego złota, więc za wszystko razem z grawerem zapłacimy 300zł.
Dobrze, że dogadaliśmy się ze wzorem :) Mój luby odszedł od tych dwukolorowych. Jak tylko przymierzył, ta co i mi się podobała, to spojrzeliśmy na siebie i stwierdziliśmy ze to TA :)

Juz nie mogę się doczekać aż je odbierzemy !!! :)
image
image
no i mieszkamy razem od sierpnia 2009 :) znamy się od marca 2009 :)
Więc mieszkamy ze soba już 2,5 roku.
Nie traktuję tego w kategoriach sprawdzanie się. Nie lubię tego określenia.
Jestem z kims, zamieszkam, nie podpasuje mi i wyrzucam do kosza osobę jak rękawiczkę?
O nie nie, my zamieszkaliśmy razem, bo chcieliśmy być razem i tyle!
Wiadomo, że na początku były spięcia, ale nigdy nie powinno byc to powodem do rozstania się. Wiadomo,, że sprzeczki będą zawsze.
A treaz - jest cudowasnie :) tak jak powinno być :)
Nic nie określam mianem wygranej czy porazki, bo nie rywalizuje ze swoim ukochanym, tylko żyjemy tak, pomagamy sobie tak, żeby nawzajem sobie ułatwić życie.
No bo przecież się kochamy! I ja mu chce nieba przychylić np. Obiadem, a on mi pomoca w sprzątaniu :)
OT CO i Tyle :)
image
image
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-14-t304125,1,11.html

CZĘŚĆ 14 rozpoczęta ")
image
image
Cześć Dziewczynki :P

My już po :P relację napiszę jak będę miała dłuższą chwilkę teraz się muszę mężem nacieszyć :D

Kwietniówki bądźcie w gotowośći zraz wy :D
image
My nie mieszkamy razem :) i wcale nie żałuję (chociaż nie mogę sie tego doczekać ;)), wręcz przeciwnie tak jak jedna z Was pisała zamieszkanie po ślubie to takie prawdziwe rozpoczęcie nowego życia, a tak to tylko formalność. Chociaż rozumiem osoby które mieszkaja razem bo np. oboje wynajmowali mieszkanie, w takim wypadku to byłaby głupota mieszkanie osobno. My oboje mieszkamy na razie u rodziców więc mamy zero wydatków i wszystkie pieniażki możemy sobie odłożyć na wesele i remont po ślubie bo dostajemy mieszkanie. Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy :)
image
olimpia20111: a kto tu mówił o rozstaniu :) ja na pewno nie. I ja uważam że mieszkanie przed ślubem, to teścik, dokładnie tak uważam. Bo inaczej jest widzieć się kilka razy w tygodniu, po kilka godzin, a inaczej, widzieć się codziennie niezależnie od nastroju( dobrego, złego) chęci itd. U nas nie ma i nie było sprzeczek, ani jak mieszkaliśmy każde osobno czy teraz jak mieszkamy razem. Całe szczęści nie musimy się "docierać", dobraliśmy się idealnie :)
A ja uważam, że najważniejsza jest miłość. Jeżeli chcą być razem to zawsze się dogadają czy przed ślubem czy po, nie ma różnicy. Najważniejsze to jest umieć się wzajemnie słuchać i umieć wypracować kompromisy. W życiu wiele razy trzeba będzie zmieniać podział obowiązków czy to w czasie ciąży, czy przy dzieciach. Ważne, żeby wspólnie dbać i pielęgnować to uczucie i okazywać je sobie każdego dnia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i ja się zgadzam w 100%. No i mamy ładne zakończenie 13 części :)
image

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry