Widok

Młode Pary 2012 (część 5)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
21 kwietnia - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => Villa Paladium w Oliwie
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
melduję się w nowym wątku :)

ale nas już dużo :D

Pozdrawiamy
czarna 84 prosiłam aby nie kopiować listy, jak będzie więcej zmian to będę systematycznie ja uzupełniać ;) nie martwcie się nie zapomniałam, zaglądam regularnie ;) pozdrawiam
a JAK tez czas szybko leci.............. ani się nie obejrzymy a już tutaj relacje będziemy zdawać :)
My teraz będziemy załatwiać kamerzystę w najbliższym czasie.
Ja szukam butów i bielizny, ponieważ mam we wrześniu przymiarkę i krawcowa chciała zobaczyć jak to wszystko będzie się komponować ze sobą.
a tak, to pisze mgr i jakoś mi to idzie, najważniejsze, że mam zapał :D
Witam, witam :)

Kamcia, rzeczywiście nic mi ten Kościół nie mówi - nie mam pojęcia gdzie on jest :( ale godzinę wybraliście idealną ;) a daleko macie salę od Kościoła? My wzięliśmy celowo 16, ja jeszcze zastanawiałam się nad 15.30, ponieważ mamy ze 20 jak nie więcej km do sali, plus będziemy jechać spacerową i do tego piątek - koniec roku szkolnego, będzie ciężko, ale damy radę ;)

Co do moich butków, proszę oto link, tylko poszukajcie butków w jasnym fiolecie, dokładnie takie mam ;D
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=35209&reko=o

Pozdrawiam.
u... już piąta część.. wszyscy do przodu a ja stoje w miejscu... marny mój zapał... włąśnie dziewczyny mam do was pytanie czy macie jakiś sposób na nadmierne wypadanie włosów? makabrycznie... garściami włosy mi wylatują.
Witam ja proponuje zrobic badania np krwi , gdyz czasami niewystarczy isc do apteki i kupić sobie jakieś tabletki na włoski .(sama tego doświadczyłam)to ci może tylko pomuc a niezaszkodzi:)
pozdrawiam:)
jazz - spokojnie dacie radę ze wszystkim ;) tych wszystkich usługodawców jest tyle, że na spokojnie się ze wszystkim wyrobicie ;)
Co do wypadania włosów, miałaś ostatnio dużo stresów? to również może być tego wynikiem, jak również osłabienie organizmu :( powiem Ci, że moja Mama miała taki problem, niesamowicie Jej włosy wypadały,ale wyniki badań miał dobre - poszła do apteki i polecili Jej szampon DERMENA, nie jest on tani, ale za to skuteczny!! Fryzjerka mojej Mamy myślała, że jakąś terapię stosuję, bo tak Jej się zwiększyła objętość włosów i znacznie więcej i szybciej Jej rosły ;)

Także, jak wyniki będą dobre, polecam udać się do apteki i zakupić ten szampon ;)
Ja również się melduję :)

Ten kościół to mój osiedlowy :). A godzina taka bo mamy salę dosłownie 3 km od kościoła, więc autem to będzie 3 minuty :). Tak myślę, że na 18 już będziemy w sali po życzeniach czyli akurat :)

A butki fajne :). Ja właśnie też chciałam fioletowe tylko ciemniejszy odcień, ale chyba do sukni którą wybrałam nie będą pasować :(
My też już wszystko co da się wcześniej załatwić mamy.
Kościół WNMP w Redzie
Sala: OSP w Redzie
Zespół: 1 plus 2
Fotograf: Agnieszka Potrykus
Kamerzysta "FLESZ"
Nawet ostatnio zamówiliśmy obrączki bo już nie mogłam się doczekać kolejnych przygotowań.
Kamcia - dziękuje ;) Faktycznie, to macie bardzo bliziutko ;P i szybciutko będziecie :)

Ja też tak wyliczyłam, że powinniśmy być na 18 - 18.30 najpóźniej - też tak w sam raz ;)

Kamcia a pochwal się swoją sukienką, to doradzimy czy fioletowe butki będą pasować :) to jest biała? Jeżeli tak, to nie powinno być żadnego kłopotu z kolorem fioletowym ;)

gosik_koteczek - co do obrączek, my to akurat planujemy gdzieś tak w grudniu - styczniu ;) powiedz mi a Ty zamawiałaś u jubilera, czy miałaś własne złoto?

Dziewczyny, a kiedy Wy planujecie dawać zaproszenia i zawiadomienia? Ile przed ślubem? Aha i nurtuje mnie jedna sprawa - tylko się nie śmiać!! ;) - jak się daje zawiadomienia np. koleżankom z pracy, to tylko na tą jedną osobę, czy z osobą towarzyszącą... Nie znam się :((
Zamawialiśmy u jubilera, bez żadnego swojego złota.Udało nam się znaleźć takie jak chcieliśmy w ludzkiej cenie.

Ja też nie wiem jak to wygląda z tymi zawiadomieniami. Sama też się chętnie dowiem.
Olesia ja właśnie nie jestem przekonana do fioletowych butów przy tej sukience. Kiedy o nich myślałam to miałam w głowie inną suknie a teraz już sama nie wiem. Suknia wygląda tak :) tylko ja chcę biała i będzie miała jeszcze takie ramiączko na szyję z koronki.
image

Uploaded with ImageShack.us
I co pasują fioletowe buty do takiej sukni? :)
O ile oczywiście znajdę odpowiednie, bo póki co żadnych nie widziałam.

A co do zaproszeń to my dajemy na początku roku w styczniu, żeby każdy sobie mógł jakiś urlop ewentualnie zaplanować, czyli 4 miesiące wcześniej. Za granicę wysyłamy w grudniu.
wiecie moje miłe Panie, nie mam pomysłu na kamerzystę,
szukam kogoś poleconego, żebym wiedziała że jest fajnie, że to takie nowoczesne będzie nagranie nie takie jak kiedyś, ale oczywiście, żeby kasa była w rozsądnych granicach, może coś polecicie?
Dziękuje dziewczyny za rady odnośnie wypadania włosów... znam tego przyczynę, teraz zależy mi aby ten proces zahamować... dostałam od fryzjerki kapsułki fanola energetic - miały pomóc, ale nie widzę różnicy. Jakoś to będzie... nie ma co się przejmować na zapas.
gosia_koteczek - tak pytałam z ciekawości ;) My akurat mamy swoje złoto, ale czuję, że trochę będziemy musieli też dokupić i mamy dwie opcję pójść do jubilera, chcemy u tego Pana Czarkowskiego czy jakoś tak lub też w mojej Rodzinie są złotnicy, tylko już zakończyli swoją działalność, muszę zapytać czy mają jeszcze odpowiedni sprzęt, jak tak to do Nich pójdziemy - zawsze to jakaś oszczędność ;D

Kamcia - jeżeli chodzi o mnie, to jak najbardziej do tej sukienki pasuje fiolet!! Tym bardziej, że dół sukienki jest gładki i bez żadnych zdobień, bo gdyby miała jakieś koronki itp. to mogłoby być za ciężkie ;) Ja w obuwniczych widziałam pełno fioletowych butów i te na niskim jak i na wysokim obcasie, także trzeba szukać ;D myślałam również o fiolecie, ale dla mnie to byłby niestety za ciężki kolor, zarówno do sukienki jak i do wystroju sali :( a Ty masz zamiar w tym kolorze robić też dodatki?

EeMmAa - mogę Ci polecić video wspomnieja jak i wideotom z Żukowa ;D miałam przyjemność oglądać filmy w ich wykonaniu i jak dla mnie rewelacja!! aż chwilami żałowałam, że My nie będziemy mieć kamerzysty ;)

Co do zawiadomień, sama się pytałam i sama udzielę odpowiedzi ;)
Przypomniało mi się, że dostałam jakiś czas temu od koleżanki z pracy zawiadomienie o ślubie i byłam tam wpisana sama bez osoby towarzyszącej i w sumie uznałam, że też tak zrobi, bo w końcu nie mają być te osoby na weselu więc po co mi dodatkowo osoby w Kościele których nie znam plus później będą mi składały życzenia - czułabym się głupio ;P
A jeśli chodzi o zaproszenia yi rozdajemy/wysyłamy w styczniu, specjalnie tak wcześnie ponieważ duża część Naszych Rodzin jest za granicą lub poza kręgiem Trójmiasto a dodatkowo chcemy potwierdzenie przybycia gdzieś tak w połowie maja, więc musimy tak wcześniej je rozdać ;)
Jazzowa Panienka - mówię spróbuj ten szampon ;) poczytaj sobie na spokojnie w necie i porozmawiaj z Panią w aptece, jest naprawdę rewelacyjny ;D
hej Dziewczyny :P
czytam Was regularnie, więc czasem kusi mnie odezwac się :P
teraz zainteresowało mnie kilka rzeczy, więc też się wypowiem :P
po pierwsze - uśmiechnęłam się jak zobaczyłam zdjęcie sukni Kamci, ponieważ tuż obok - po prawej stronie - widac fragment mojej sukni :)
w tym miejscu chciałabym podziękowac Kamci za namiary na salon First Lady w Pruszczu, w którym kupiłam swoją suknię podczas pobytu w Polsce, a wczoraj wróciłam do Niemiec i to z wielką ulgą, że suknię kupiłam "bezboleśnie" (bo to był główny cel, ale i zmora mojego urlopu).
był to mój jedyny salon i suknie przymierzyłam tylko 3, bo więcej nie czułam potrzeby :DD
także i Wam - Dziewczynom, które nie mają jeszcze sukni - polecam ten salon, ponieważ Pani Patrycja jest bardzo miła i profesjonalna, suknie dobre jakościowo i przystępne ceny (za suknię + welon + bolerko + buty - zapłaciłam 3300zł). no i czas oczekiwania na suknię (którą szyją na miarę i w dodatku można nasieśc pewne zmiany, wg swoich upodobań :DD ) to ok. 2 miesiące, a nie PÓŁ ROKU jak np. w Madonnie, gdzie i ceny są KOSMICZNE, dlatego zrezygnowałam z wizyty w tym salonie, mimo że suknie ma rzeczywiście obłędne...
wspomniałam o butach, więc tu też 2 słowa: jeśli zależy Wam przede wszystkim na wygodzie, to w tym salonie First Lady można kupic buciki ślubne, które są robione przez firmę specjalizującą się w butach dla zawodowych tancerzy i to jest gwarancja (zresztą jak je przymierzyłam, to poczułam się jak w kapciach ;) ), że śmiało będzie można przetańczyc w nich całą weselną noc :D poza tym mam obcasik tylko 3,5cm (bo ani ja nie umiem i nie lubię chodzic na wyższym, ani Narzeczony nie jest ode mnie dużo wyższy), więc to dodatkowy dla mnie komfort :))
ale z tego, co widziałam, to tam są tylko klasyczne białe buciki...
Olesia - co do obrączek, to właśnie jak byliśmy w Polsce to wyrobiliśmy sobie obrączki, właśnie u tego Pana Czarkowskiego we Wrzeszczu - polecam!! zrobił nam je w tydzień (bo powiedział, że robi średnio w 2-3 tyg. ale jak komuś zależy na czasie - czyli tak jak nam - to zrobi w tydzień. i zrobił :)) ), z naszego złota i taką opcję również polecam bardzo, ponieważ nasze obrączki były warte 1700zł (normalnie 1400, ale dopłaciliśmy 300zł, żeby miec soczewkowe (to jest jakaś nowośc w obrączkach wprowadzona ok. rok temu, a polega na tym, że obrączka jest od środka bardziej wyprofilowana i nie przylega tak mocno do palca, dzięki czemu jest lepszy przepływ krwi i takie tam - przymierzaliśmy klasyczną i soczewkową - i CZUC RÓŻNICĘ, naprawdę przyjemniej się nosi, warto troszkę dopłacic)), ale Mama Narzeczonego dała nam troszkę złota i narze obrączki z 1700 zeszły do ceny...422 zł :DDD z tego, co wiem, w tych prestiżowych salonach nie ma możliwości przetapiania, więc jak ktoś ma złoto, którego nie używa, a nie musi miec obrączek z Kruka czy Apartu - to polecam Pana Czarkowskiego na 100%.

ps. my do Kościoła (na sam ślub) też robiliśmy imienne (już drukowane) zaproszenia (nie zawiadomienia) i wtedy - tak jak pisze Olesia - już faktycznie bez osoby towarzyszącej.

pozdrowionka :)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
musiałam uaktualnić, bo nasza data się nie zgadzała :P

A ja dzis wrocilam z wesela moich przyjaciół :) Było suuuper :D
Lucy, to rzeczywiście za obrączki zapłaciliście śmieszne pieniądze ;) Kurczę, coraz bardziej przekonuje się do tego jubilera - podejrzewam, że skończy się na wizycie u tego jubilera a nie po Rodzinie ;) A Wam starczyło tego złota co dostaliście od Teściowej? Czy musieliście dokupywać? o chyba jest taka możliwość by dokupić w razie co? W sumie My mamy małe palce tzn. szczupłe, zaręczynowy noszę 8, ale chyba obrączkę zrobię o 1 numer większy, zaś musimy sprawdzić jaki ma rozmiar mój Bartek, bo On sam nie wie ;)

Olimpia, opowiadaj gdzie to weselicho było, przy jakim zespole itp ;D

Dziewczyny, to mój ostatni tydzień urlopu!! Tak mi się nie chcę wracać do pracy ;P Ten miesiąc laby swoje zrobił :D
Lucy- nie ma za co :) cieszę się, że tam akurat znalazłaś suknię i na temat salonu First Lady mam taką samą opinię jak Ty :). Dziewczynom które jeszcze nie mają wybranej sukni to naprawdę polecam się tam wybrać :). A Twoja suknia podobna do mojej tylko ma trochę więcej zdobień :)

Olesia- co do butów to ja mam odwieczny problem, bo ja to od każdych mam bąble i otarcia ;/ więc muszę mieć mięciutkie ze skóry w środku, a na zewnątrz chcę satynę, ewentualnie zamsz. Co do dodatków to chcę właśnie taki ciemniejszy fiolet. No zobaczymy jak to będzie, jak nie znajdę to kupie białe jakieś.

I co do jubilera my na 100% będziemy zamawiać u Pana Czarkowskiego. Mamy już wybrane, czekamy tylko na dobry moment bo teraz to za szybko trochę.
Kamcia, to prawda, ja też bym już najchętniej zamawiałabym obrączki ;D doczekać się nie mogę tego momentu, o wtedy tak naprawdę poczuję ten dreszczyk...

Bo póki co, mimo, że mam sukienkę, jakoś tak dziwnie spokojna jestem ;D Na razie nie mam czym się stresować, ale podejrzewam, że tak do sa mego końca zostanie ;)

Dziewczyny, a u Was jakieś Dzieciaczki będą Wam nosić obrączki i sypać kwiatki? My mamy aż 4 Dzieci do podzielenia Im jakiś obowiązków i nie wiem jak to rozegrać ;)
Mój bratanek będzie mial 3,5 roczku i bedzie szedl w kosciele jako pierwszy i dzwonił dzwoneczkiem :)
Ja dzisiaj pierwszy raz odważyłam się na przymiarkę sukni- wcześniej jakoś psychicznie nie czułam się gotowa. Ubrałam 2 suknie takie jak chciałam- proste bez dużych udziwnień i ozdób i wyglądałam całkiem fajnie. Mama namówiła mnie do przymierzenia jeszcze jednej zupełnie nie w moim stylu- z polprzezroczystym gorsetem z kryształków, Zrobiłam to dla świętego spokoju i wiecie co- byłam zachwycona. I nie tylko ja, ale wszyscy w salonie. Nie chciałam przymierzac nic więcej i zdecydowana na kupno umówiłam się na jutro. Ale teraz oglądam ten model na zdjęciach w internecie i mi się nie podoba. Sama nie wiem co robic- mysle, ze bede w niej wygladac calkiem ladnie, ale boje sie, ze na zdjeciach nie bedzie juz tak ladnie wygladac. Czy ktoras z Was tez tak miala, ze podobala jej sie przymierzana sukienka, ale widzac ja w internecie kompletnie jej sie nie podobala?
Dzwonił dzwoneczkiem??aha:)
2 czerwiec 2012 - Ania i Karol :)
owszem - dzwonił dzwoneczkiem - kiedys widzialam to na jakims filmie i wygladalo to slodko, a jakos ze moj bratanek od dziecka fascynuje sie dzwoneczkami wiec tak jakos wyszło ze bedzie dzwonił takim delikatnym dzwoneczkiem (moja mama kolekcjonuje rozne dzwoneczki) :)

a co do sukni to mialam identycznie, tylko ze ja od razu jak sie zachwycilam to ją kupilam, a potem jak zobaczylam w necie to nie bylam przekonana co do swojego wyboru, ale jak ją w domu na spokojnie przymierzylam to zdecydowanie się uspokoiłam - to napewno ta jedyna wymarzona :) wiec glowa do gory
Dziewczyny!!! Ja chyba do tego ślubu nie dotrwam :P Znów zmieniamy datę :P o tydzień do przodu!!
Ale nie jest źle... robimy tak dlatego, że zdecydowaliśmy się na wesele :)
Obiad poszedł się bujac po weselisku naszych znajomych :) Zachciało nam sie jednak zabawy a nie smęcenia przy obiedzie:)
Także poniżej uaktualniam liste - juz ostateczną :)

STYCZEŃ

KWIECIEŃ

28 kwietnia - tulipanek

MAJ

25 maja - Elizabet

CZERWIEC

9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
23 czerwca - Tysia86
30 czerwca - zosiek

LIPIEC

7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.

SIERPIEŃ

18 sierpnia - Ciastko
No więc teraz została nam orkiestra do załatwienia :)
Olimpia prosiłam nie kopiuj ciągle listy bo tylko zagracamy sobie wątek ;)
spokojnie nie zapomne o Tobie a ty przy kopiowaniu zapominasz o innych ;)
11 sierpień- Ania i Marek
STYCZEŃ

KWIECIEŃ

28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu

MAJ

25 maja - Elizabet
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik

CZERWIEC

2 czerwca - Ania i Karol
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) Kościół im. Stanisława Kostki w Gdyni, Oberża pod Turbotem, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra
23 czerwca - Tysia86
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino

LIPIEC

7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.
21 lipca - karolina89

SIERPIEŃ

4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert)
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"

WRZESIEŃ

22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
Hmm... Dzwoneczki, mogą być bardzo fajnym i oryginalnym pomysłem ;) może zgapię od Ciebie olinka ;)

angelika84 - ja niestety Ci nie pomogę, od początku wiedziałam jaką chcę sukienkę i, że to ta wymarzona - jak zakupiłam to już nie zaglądałam na neta, aby popatrzeć na nią ani na żadną inną, po co mi to? i tak już po ptakach ;P

olimpia, to faktycznie macie przeboje z tym Waszym ślubem, ale macie rację - raz w życiu ma się wesele, więc jak ma się możliwości i chęci to czemu nie wyprawić wesela i się na nim świetnie bawić? :)

Dziewczyny, nadiaaa ma rację, zaśmiecamy sobie niepotrzebnie wątek - nadiaaa, regularnie śledzi wątek, zapewne zapisuje zmiany i przy nowym wątku będą uaktualniane zmiany, więc nie róbmy sobie pod górkę ;)

Pozdrawiam.
Dopisuję się :) : Emilia i Karol 26.05, fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół prawdopodbnie Sw. Bernarda :)
Witamy w naszych skromnym gronie ;D

Dziewczyny, tak w ogóle wpadłam na pomysł, co byście powiedziały na jakieś spotkanko? Gdzieś na piwko, i pogadać o Naszych przygotowania ślubnych, bo wiadomo jak to jest z facetami a Rodzice też pewnie nie mogą Nas słuchać - bynajmniej moi mają już mnie dość :D
hhahaha :) Olesia, - mój tez mnie juz sluchac nie może :P

ale co tam ! trza go wciągnąc w to wszytsko! niech pomaga !!! :)

w niedziele jedziemy do zespołu już wszytsko zaklepać na 100%.
Zdecydujemy sie chyba na samych swoich.

Teraz tylko mamy rpoblem z salą, bo nie wiem czy będzie dobra na wesele.

Mamy wstępnie wybraną oberże po turbotem, która na obiad jest w sam raz, ale teraz jak zdecydowaliśmy się jednak na wesele, to mam wątpliwości :/
Zastanawiam się nad dzikim winie w Redzie.... menu maja nawet lepsze niż oberża a w podobnej cenie - za to nie pobierają też korkowego:)
Poza tym do domu stamtąd mamy kilometr :D to na nockę poślubną z buta bysmy poszli :D
aaa!!! a co do piwka, to ja jestem za :D
olimpia, to ja bym się w ogóle nie zastanawiała nad zmianą lokalu, jeżeli tylko oczywiście wolna sala jest - zmień, w końcu do tańców potrzebne jest trochę miejsca i tak jak wspomniałaś w podobnej cenie wychodzi Cię całonocna impreza plus brak opłat korkowego ;) a czemu wcześniej chcieliście sam obiad? Nie myśleliście w ogóle o weselu? :)

mój niby mnie słucha, ale i tak wiem, że błądzi myślami gdzie indziej, to jest niesamowicie irytujące!! ;( niestety tak jak pisałam, tak to jest z facetami :P

Cieszę się, że zdecydowaliście się jednak na Samych Swoich - zobaczycie, nie będziecie żałować ;)

A co do piwka, musimy zebrać większą liczbę chętnych ;)
Olesia, wcześniej decydowaliśmy się na obiad bo:
1. Nasi rodzice neistety raczej fionansowo nie będa mogli nam pomóc, a tak naprawdę dla nas nie liczyła się impreza "po"
2. Już mieszkamy jakis czas razem i szkoda nam było kasy - woleliśmy wydac ją np. na jakis remont albo wycieczkę.

Ale tak jak wspominałam, ostatnio byliśmy na weselu i nam troche na głowę padło :P
Usiedliśmy i zaczęłiśmy wszytsko dokładnie obliczać.
I w sumie dołozymy tylko za talerz i to wcale nie duzo, bo za obiad z kolacja mieliśmy płacic po 110 zł/os. a teraz 140. Poza tym dołozymy za orkiestrę no i wiekszą ilość wódki.

Ale poza tym to masa kosztów nam odchodzi:
- Obrączki - mamy baaaaaardzo dużo złotaod rodziców, także tlyko przetopić
- Fotograf - Mój szwagier:D (kamerzysty nie chcemy)
- Kwiaty - Moja siostra :D:D:D robi śliczne kompozycje
- zaproszenia - tez moja siostra
- dekoracje, kieliszki dla młodych itd - tez moja siostra :D
- z ubraniami nie bedziemy wcale szalec - uszyje na 1sze wypozyczenie albo odkupie uzywaną i siema.
- Fryzjer - moja kumepla fryzjerka
- Makijaz - też kumpela makijażystka :D

Takze stwierdziliśmy ze wesele ma się raz w zyciu, a skoro tyle kosztów nam odchodzi, to warto zapłacić za orkiestrę i trochę więcej za wódkę :)

A co do facetów - mój się próbuję angażować, bo go ochrzaniła, ale mówi, że ja mam organizowac, bo on ma tylko jedno marzenie - zebym była szcześliwa w tym dniu :D - Słodziak :* (pewnie szuka jelenia, ale choć ładnie mówi:))
Jeśli piwko i spotkanko... to ja również chętna jestem!!!!
Ja też chętna............ oczywiście na spotkanie i piwko :D
z chęciom bym wpadła poznała was troche ale niema mnie w pl:(, ale mam nadzieje że spotkanie wam się uda:)
ja też jestem chętna :)
Witam was dziewczęta mam pytanie do tych które robią wesele w Orchidei na Chwaszczynie miałyście już spotkanie w sprawie organizacji i ile za menu biorą jak można wiedzieć z góry dziękuje :)
Za menu to większe chyba 180 zł, ale nie jestem pewna na 100%bo nie ja robiłam rezerwację sali
Olimpia, My również mieszkamy razem od jakiegoś czasu, i w dodatku mamy trochę problemów finansowych przez pewną osobę z Rodziny mojego B, ale mimo to stwierdziliśmy, że wesele ma się raz w życiu (teoretycznie tak powinno być ;)) i pogadaliśmy z moimi Rodzicami, bo tylko na nich możemy w tej sytuacji liczyć - dzięki temu weselicho jest na 116 osób ;D a czy tyle przybędzie to się okaże ;)
Olimpia a co do tej różnicy - naprawdę nie masz co się zastanawiać różnica jest tylko 30 zł ;D Swoją drogą tanio tam masz, a masz w tą cenę wliczone ciasta? :) My mamy płacić w przedziale 160 - 170 zł, ale mamy wliczone w tym ciasta i tort weselny ;P

Co do spotkania, to osobiście pasuje mi najlepiej termin od września i to co drugi weekend - niestety zjazdy na uczelni się zaczynają... ;(

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad podróżą poślubną? ;D
witam no na piwo też się piszę ,a jeśli chodzi o podróż poślubną jeszcze nie rozmawialiśmy czas jeszcze ;-)
To kolejna na liście spotkaniowej, trza będzie taką utworzyć na dniach i ustalić datę ;P

Co do podróży poślubnej, My powoli zaczynamy rozmyślać, gdyż nie chcemy podróży typowo leniuchowatej ;D Chcemy ustalić sobie jakąś trasę, zobaczyć co i gdzie warto zwiedzić i powoli rezerwować miejsca - chcemy na własną rękę jechać ;) Dzisiaj rozmawialiśmy z mojego B Siostrą (nawet zakopałyśmy topór wojenny ;)) i zapraszała Nas do Portugalii, zaczynamy się bardzo mocno nad tym zastanawiać, wcześniej myślałam też o Grecji!! Kurdę, jestem typowym strzelcem, gdzie ja bym nie wyjechała!! tylko pieniędzy brak :D
hej hej, w końcu piątek - WEEKENDU początek :DD
Olesia, pytałaś mnie o to złoto, które daliśmy Panu Czarkowskiemu. Otóż my mieliśmy "nadwyżkę", bo nasze obrączki "wycenił" (w sensie wagi) już przy zamawianiu na 10 gram, "materiału" daliśmy ponad 10, więc mieliśmy wybór, czy nam odda tę resztę złota, czy odejmie jej wartośc od robocizny (bo robocizna miała kosztowac 700zł - NIE JESTEM PEWNA, ale to chyba stała kwota) i wybraliśmy drugą opcję, czyli odjął od 700 wartośc tego pozostałego złota, i wyszło 422. jak napisał smsa, że obrączki gotowe do odbioru, to oddzwoniłam i najpierw zapytałam, czy można płacic kartą (odpowiedział, że tak), a potem, to ile do dopłaty (bo wpłaciliśmy zaliczkę 400zł - też NIE JESTEM PEWNA, ale to chyba też stała kwota). On na to, że...22! (więc niepotrzebnie pytałam najpierw o płatnośc kartą, bo akurat tyle to miałam w portfelu ;) ). byłam tak zaskoczona, że myślałam, że źle usłyszałam i że chodzi pewnie o 222, ale jednak 22 :DD
tak czy siak, przed odbiorem obrączek poszłam do cukierni i kupiłam Państwu Czarkowskim 2 eklery na osłodę pochmurnego dnia ;) , no i w drobnym podziękowaniu za szybkie wykonanie obrączek, mimo że nie zrobili dla nas żadnego wyjątku, tylko po prostu spytali przy zamawianiu sami z siebie, czy spieszy nam się czy nie ;)

co do spotkania - bardzo fajny pomysł, ale to tylko taka opinia osoby "z zewnątrz" :P bo ja po pierwsze nie jestem PM 2012, a po drugie - nie ma mnie w Polsce. ale Wy spotkajcie się koniecznie i bawcie się dobrze!!!

pozdrawiam serdecznie :))

ps. no dla nas podróż poślubna jest obowiązkowa i już wszystko mamy załatwione i opłacone, także dokładnie miesiąc po ślubie, czyli 22.listopada lecimy na Florydę :DD
Tigress24 my podpisaliśmy umowę, w której jest 180zł/os plus 2500 poprawiny. Jest też haczyk 'cena może ulec zmianie'', ale tego nie da się przeskoczyć . Natomiast z opinii kilku znajomych, którzy ostatnio mieli tam wesele wiem, że cena albo wcale nie wzrosła albo wzrosła w przypadku mojej koleżanki, która miała w umowie 2000zł za poprawiny na 2500zł. Mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będzie szału cenowego....
Tak więc nie jest aż tak tragicznie.
Dzięki Gosia89.89 , to tak standardowo fajnie my niechcemy poprawin to 2500 w kieszeni teoretycznie ,ja z moim facetem zastanawiamy sie nad zmianą sali tam gdzie chcielismy na poczatku musimy zapłacić w granicach 210, 220 za os. to bardzo dużo a można zrobić taniej i też dobrze :) pozdrawiam dziewczęta:)
Ja wybralam opcje może troche bardziej pracochłonną ale nie wiem czy nie tańszą. Wynajmuje sale która mam dostepna od środy do poniedziałku. Płace kucharce za gotowanie, ciasta itd. Robię zakupy. Wiec za sale i jedzenie płace raz i mam tego tyle ile tego potrzebuje. Narazie jak oblicze koszt wynajmu sali i kucharki (bez produktów) to jest niecałe 50 zł za osobę. Myślę ze z zakupami zamkniemy się w jakiejś przyzwoitej porze.

A co do piwka bardzo chętne jak oczywiście nie będę w pracy bo pracuje na nocki.
Olesia - jestem typową babą, ale mój J. chyba też :D Podjechaliśmy zobaczyc inną sale..........i wszytsko się pozmienialo. Jak zobaczyłam salę w Dzikim Winie, to zatkało mnie !! I J. tez!!! Oberże zostawiamy i bierzemy dziekie Wino!
Czort z poprzednią rezerwacją ! Jak ma być pieknie, to ma być i już !! :)
Jutro idziemy wpłacać zaliczkę.
No i fajnie bo do domu sobie z buta pojdziemy :) hehehe :)

A jak Wam czas dziewczęta mija na długim weekendzie?:)
Madzik - tak jak obiecałam odpisuje, otóż My na początku chcieliśmy mieć poprawiny, ale w spokojnej tonacji tzn. grill dla najbliższych max 30 osób i wsio i do widzenia, ale po przeliczeniu ile godz przyjezdnych, i ile Nas wyjdzie grill a poprawiny na sali zdecydowaliśmy się na to drugie, o to wyjdzie dwa razy taniej ;P osobiście!!! uważam, że poprawiny powinny być, chociażby dlatego, że sporo Gości przyjeżdża specjalnie do Nas z zagranicy, i głupio by mi było powiedzieć Im, że poprawin nie ma, że tak naprawdę przyjechali tylko na jedną noc i do widzenia, jakoś źle bym się z tym czuła ;(

Olimpia - cieszę się razem z Wami, najważniejsze, że Wam się podoba - tak jak mówisz ma być pięknie, taki dzień i taką noc przeżywa się raz w życiu ;P ja czasami żałuję, że wybrałam tą salę którą mam, bo nie jest jakoś w super miejscu położona, ani jakoś ekstra zrobiona w środku, ale najważniejsze było dla mnie jedzenie!!, potem obsługa i kontaktowi
właściciele i tak właśnie jest a resztę dorobimy sobie piękną dekoracją ;D

Co do długiego weekendu korzystałam z niego maksymalnie, dzisiaj mam zamiar ułożyć sobie plan mojej pracy mgr więc trochę pewnie posiedzę nad książkami, ale generalnie mam zamiar poleniuchować - jutro pierwszy dzień do pracy po miesięcznym urlopie!! Wolę nie myśleć co jutro będzie :(
Olesia - Miesiąc na urlopie ???!!! To Ci dobrze :)

Ja mam po weekendzie jeszcze dwa dni wolnego i też będę pracę pisac :)

Mój weekend był generalnie fajny, tylko wczoraj wieczorem się poprztykaliśmy i teraz panuje w domu ciiiiiiiisza. A dziś mieliśmy iśc wpłacać zaliczkę na salę :(.... a teraz jakoś mi się nawet nie chce :(:(:(:(
A !! Olesia - Ty masz w Gosi w Kielnie wesele prawda?
To co Ty gadasz, że sala nie jest ładna ?:)
Jest bardzo ładna :) Też się zastanawiałam nad nią, ale trochę nam daleko było:/

Sala jest typowo...hmmm... jakby to ująć weselna :) Mi tam się podoba :)
A tak jak mówisz - jak jeszcze dojdą dekoracje, to w ogóle super :)
A poza tym masz rację, że najważniejsze na weselu jedzenie i orkiestra - wystrój spada na dalszy plan..
Pamiętam jak byłam u kuzyna na weselu. Miał okropną sale :(:( Brzydką, starodawną, ciemną - czułam się jakbym się cofnęła do PRLu :/
Ale żarcie i kapela była super i suma sumarum, wszyscy wyszliśmy stamtąd bardzo zadowoleni :)
Tak Olimpia, miesiąc urlopu ;) ale za to miesiąc przed urlopem miałam wyższą szkołę jazdy ;D aż dwa obozy z Dzieciakami :D ja w ogóle mam pracę z Dziećmi, dlatego taki urlop, wiadomo wakacje ;D

Na tym urlopie tak się rozleniwiłam, że hej :( a wiedziałam, że tak będzie dlatego jeszcze przed urlopem obiecałam sobie solennie, że nie będzie to urlop leniuchowania tylko ciężkiej i rzetelnej pracy - niestety na obietnicach się skończyło, i teraz mam co chciałam ani praca mgr nie zaczęta, ani nie przygotowana do powrotu do pracy ;D cóż, tak bywa... ;)

Oj, Kochana na pewno się pogodzicie i jeszcze popołudniu się dogadacie i pojedziecie wpłacić zaliczkę, w końcu to dopiero początek dnia a nie koniec ;D a swoją drogą, często się wściekam na swojego B, ale chyba u Nas nigdy nie było sytuacji, że nie gadaliśmy ze sobą na następny dzień ;P My może nie pogadamy z godzinę max dwie i któreś z Nas zawsze wymięka po tym czasie... ;)

Wiesz co? Może źle określiłam, to nie jest brzydka sala, jest bardzo ładna, ale tak jak piszesz taka typowo weselna ;) Nie to co niektóre dziewczyny między innymi Ty, mają eleganckie sale itp ;D Tak narzekam, ale w rezultacie jestem bardzo zadowolona z tej sali ;) ważne też, że nie ma filarów na środku parkietu plus, że Goście będą się bawić na jednej sali ;)
Witam moje miłe Panie, na koniec tego długiego weekendu :)
Wróciłam z krótkiego urlopu w Szwecji z pewną myślą...

Pierwszy taniec

Wiemy jaką chcemy piosenkę na ten pierwszy taniec, zastanawiamy się czy iść na jakieś lekcje tańca, żebyśmy mieli jakiś ładny układ choreograficzny, ile to może kosztować, jaki czas przed weselem mamy to zrobić i gdzie wg w Gdańsku coś takiego się znajduje?

może pomożecie?
Poszukaj w szkołach tańca. W trójmieście jest kilka takich miejsc, które przygotowują młode pary do 1szego tańca :)

Olesia - Sprawa poszła OK :) Jakoś się dogadaliśmy, zaliczka wpłacona, więc na naszym weselu będziemy się bawić w Dzikim Winie! Przyklepane :)
Co do kłótni, to zazdroszczę Ci, ze nie wytrzymujecie i zarz się godzicie :)
U nas tyo zawsze J. pęka pierwszy, ale jak się mocno zetniemy, to uparciuchy z nas straszne!! :P - Ja chyba gorszy ;)

No ale grunt, ze poszlo wszystko dobrze i już sobie mogę marzyć jak będzie wyglądało moje wesele :D
Witam u nas mała zmiana zamiast VILLA PALLADIUM mamy DZIKIE WINO w Redzie sala kryształowa. Fotograf i kamera HP.Video-Foto-Studio . Kościół św. Mikołaja w Gdyni . Makijaż pani Elena .
Dj będziemy wybierać w listopadzie mamy dwóch niewiem na którego sie zdecydować i to narazie na tyle:)
No a ja się pochwale, że też mam już makijażystkę :)
Moja najlepszą psiapsiółe z liceum, która teraz zajmuje się zawodowo wizażem :)
LaFoka :):):)
Podaje jej stronkę jakby ktoś chciał zobaczyć. Co prawda nie ma tam makijażów ślubnych, bo ona głównie zajmuje się tymi artystycznymi, ale te normalne też robi super :)

http://www.lafoka.com/

Hahaha, a pomyślęc, że w liceum, jak się przygotowywałyśmy na jakaś bibkę to ja ją malowałam, bo ona mówiła, że nie umie :D
Aaaaaa......zapomniałam !!! u nas zmienia też w kościele. Będziemy Brać w NMP w Wejherowie.
W sumie to nasz kościół, więc nie będziemy musieli załatwiać licencji no i do sali blisko, więc nie wybulimy tyle za przewóz gości.

Więc ja na liście zupełnie nieaktualna jestem :P
23 czerwca
Kościół - NMP Królowej Polski w Wejherowie
Sala - Dziekie Wino w Redzie
Fotograf - Mój szwagier :)
Zaproszenia, Dekoracje, kwiaty - Moja siostra:)
Makijaż - LaFoka

To rzeczy, które są przyklepane na 100%v :)

Teraz powoli wyboeramy zespół. Zastanawiamy się nad Blue Heaven albo Sami Swoi. Jeszcze zobaczymy.

No i ja non stop oglądam sukienki :P Mam już kilka na oku, ale chyba będę szyć :)
też mam 23 czerwca 2012 ;)
Ja to mam już wizażystkę załatwioną, fryzjerkę (czekam na telefon od Pani Oli ;;), dekoratorkę, praktycznie cała jestem ubrana, zawieszki na alkohol (podwiązki, krawaciki i muszki) i podziękowania dla Gości już zamówione - może i wcześnie, ale przynajmniej część już mam z głowy a niestety zaczęła mi się ostra praca teraz i nie mam zamiaru przesiadywać przed kompem i wyszukiwać różnych pierdół - nie mam ochoty, czasu a tym bardziej siły ;(

Tak więc takie niby pierdoły już mam z głowy ;)

Oj Olimpia, Wy to jesteście udani ;) ale przynajmniej w ciepłym miesiącu będziecie mieć ślub, plus zrobicie wspaniałe prezenty Waszym Ojcom ;)
Olesia, jaką masz wizażystkę??? ja mam Anię Stykałę, ale ciągle się waham, bo jest najdroższa ze wszystkich :/
dlatego szukam inspiracji u dziewczyn, które wybrały już na 100% (bo ja na 99 :P ).
a czy pisząc o fryzjerce OLI - masz na myśli Olę Czerwińską??? ja też Ją mam, ale tego wyboru jestem akurat pewna.
acha, i skąd wzięłaś te fajne zawieszki? z Allegro? jeśli tak - pamiętasz może nicka sprzedawcy? z góry dziękuję :))
Luzy - JUSTYNA ART wizaż i styl - http://www.justyna-art.pl - Pani Justyna będzie mnie malowała w dniu ślubu, już zanim napisałam maila byłam pewna na 95%, że ta Pani mnie umaluję ;) Ale w trakcie pisania tylko się upewniłam do służności swojej decyzji, jestem zadowolona ze współpracy a jeszcze nie miałam makijażu robionego ;) Ale jestem dziwnie spokojna o to... ;D a ile będziesz płaciła? ;)
Tak dokładnie o tej Pani Oli pisałam ;D Do tego wyboru również jestem pewna i zadowolona!! ;)

Kochana, ułatwię Ci szukanie i przesyłam linka do tych zawieszek :)
http://moda.allegro.pl/zawieszki-krawaciki-podwiazki-muszki-wys-24h-i1772110479.html

Ze współpracy i jakości zawieszek też jestem pozytywnie zadowolona - serdecznie polecam ;)

Pozdrawiam :)
Zainteresowane osoby zapraszam do odwiedzenia aszej strony http://www.centrumslubu.com.pl
My mamy 28 kwietnia 2012 w Sopocie w św. Michale :)
Dziewczyny Szyjecie sukienki ,...?
Dołaczamy do grona Młodych Par 2012 - Marta i Karol- 16 czerwca 2012, sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk.
Poszukiwania kamerzysty trwają :)
Marta Witamy !!! :)
O!! masz wesele w Winie tydzień przede mna :):):):) Fajnie, podzielisz się wrażeniami :D

A co do sukienki, ja jak narazie jestem zdecydowana na szycie, ale może jak zobaczę coś innego w salonie to mi sie odwidzi po przymiarkach :)
Jeszcze nie przymierzałam żadnej sukni, więc może mój wymarzony fason wcale nie będzie na mnie dobrze leżał.

Ale jak narazie mam wizje szycia :)
Zapomniałam wczoraj o tym, ze to mój pierwszy wpis- jestem Ania.

Tak więc....

data 28.04.2012,
ślub w parafii św. Michała Archanioła w Sopocie,
wesele w Goddingu w Sopocie i..
o dziwo, jest już sukienka :)) I to do tego pierwsza, którą przymierzyłam (kolejne nie były tak ładne ;P).
Wrażeniami sie napewno podziele :) Jak narazie poszukuje kamerzysty. Co do sukienki raczej przymierzam sie do kupna, jak narazie nie przymierzałam żadnej :) Mam polecony salon sukien ślubnych Elizabeth, przyjaciołka tam kupowała i jest zachwycona wyborem sukni jak i obsługą, a to ważne. :)
Ja zamierzam szyć na jako pierwsze wypożyczenie w sprawdzonym przez kuzynki salonie w Wejherowie, ale jeszcze nie szukałam fasonu, nie mierzyłam.
No widzę, że przygotowania pełniejszą parą :) ..... ja właśnie kupiłam dziś buty, bieliznę i podwiązkę na Gildii ......
i jak drogie mają Buty...?
mają teraz obniżki, w sumie końcówki do 150 zł można kupić, najwięcej jest butów z paseczkami przy kostce z okrągłym czubkiem lub szpiczastym. Ja chciałam zakryte buty i takie kupiłam ostatnie białe 37 za 100 zł.
Milenko, My jak My, ale Ty to teraz pewnie masz gonitwę co? ;)

A jaką masz sukienkę? Bo ja właśnie się zastanawiam czy cyckonosz sobie kupować, ponieważ sukienka bardzo ładnie mi trzyma biust a w dodatku będzie mi przeszkadzać tylko w tańcowaniu itp ;P sama nie wiem...

A co do podwiązki to na 95% jestem pewna, że nie będę miała, kto mi tam będzie zaglądać ;D poza tym, pamiętam po swojej studniówce jak mnie szlak trafiał przez podwiązkę, ciągle mnie uwierała... ;)

Co do szyci sukienek, ja się nie wypowiem, bo ja już mam i to odkupioną, ale zanim kupiłam rozważałam podobną opcję - szycie na pierwsze wypożyczenie, uważam to za idealne rozwiązanie, bo nie dość, że szyją na Wasz rozmiar to potem nie masz problemu ze sprzedażą sukni ;) właśnie słyszałam, że w Wejherowie są świetne salony!! ;D

Pozdrawiam.
Ja też kupię używaną, oD Pani z KOwal:)
Ale jeszcze się zastanowię":) Dziewczyny a Kto was maluje..?
witam was dziewczyny trochę mnie nie było ,a co do malowania to mnie będzie malowała przyjaciółka
My wszystko stopniowo kupowaliśmy, więc zostały w sumie takie rzeczy, które będę załatwiać na miesiąc lub dwa przed ślubem. Kwiaty, napoje, ciasto, tort, napoje, wino i jakiś upominek dla rodziców. Jeśli chodzi o sukienkę to będę miała przerobioną używaną właśnie idę do krawcowej pod koniec września, na konkretne przymiarki. W sumie chyba szycie wychodzi taniej niż kupno, czy nawet wypożyczenie.
Milena86! no to widzę ,że masz już Suknię ,a niby miałam model ,ale mi nie pasował do figury i zostawiam szukanie sukni nie mam weny na razie .......
Widzę, że dziewczyny działają i mają już większość załatwioną, ja nie mam nic prócz sali orkiestry i foto. Sukienkę wiem jaką chcę i w grudniu mam nadzieję że ją kupię
no tak do stycznia to moment zleci:)
czesc czarna84 noooo witam cię jesli chodzi o suknie to masz fajnie bo ja miałam jeden model ,ale mam za duży biust i poległam na polu bitwy ii zostawiłam szukanie na Listopad ;-)
Cześć Asiu, pewnie teraz bym latała po salonach, no ale brzuszek jest, chociaż i tak byłam w 5 miesiącu w salonie langoria, bo brzuszek mały był i wchodziłam normalnie w sukienki i właśnie tam była ta sukienka którą bardzo bym chciała mieć, chociaż i tak nie odmówię sobie maratonu po salonach właśnie w listopadzie czy grudniu, a nóż coś innego będzie ładniej leżało
Ja szukałam długo sukni, bo wszystko pasowało, ja też mam troszkę większy biust i zawsze się u góry jakoś źle układało, ale suknia to nic jak szukałam biustonosza, by mi ładnie biust podtrzymał to była tragedia dziś, ale wkoncu znalazłam mam nadzieje, że gorset zrobi swoje i podtrzyma jeszcze bardziej. Krawcowa kazała mi przyjść właśnie z bielizną i butami by dopasować długość i gorset.
witam! nie jestem bardzo aktywną użytkowniczką i bardziej śledzę niż się udzielam, ale chcę się dopisać do listy dziewczyny i śledzić przebieg spraw.
Zatem feelgood 25.08.2012, restauracja Godding. Mam też załatwiony kościół, foto, dj i wizażystkę no ale o tym później. Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
:-)))
Milena86! Ja osobiście mierzyłam tylko 1 i powiem ci ,że byłam pewna tej sukni ,ale jak biust został spłaszczony to zrezygnowałam z szukania ,a koleżankę przeprosiłam ,że wlokła ją tyle ,a tu nici ,ale może coś znajdę w Listopadzie ;-)
No to jest właśnie niesmaczne jak kobieta ma spłaszczony biust jak naleśnik na śniadanie :D dlatego krawcowa musi zlikwidować zamek i zrobić sznurki
Milena86! powiem ci nie mam pomysłu na suknię ,ale biorę przyjaciółkę i ona coś tam mi doradzi ;-) i tak zrobię sobie urodzinowy prezent w Listopadzie ;-)
Czarna84 my z załatwionych rzeczy mamy salę ,orkiestrę,wódkę,obrączki,foto i na tym stanęliśmy .....
czesc Aśka - przyszła Szwagierko mojego przyszłego Męża :) a jaki typ sukni przymierzałaś? masz jakąś fotkę z tą konkretną lub podobną? idź z przyjaciółką, bo doradztwo jest w takich sytuacjach (przy TAKICH zakupach) niezbędne (sprzedawczynie podobno niezawsze są obiektywne...) - ja byłam z Mamą, bo ufam Jej gustowi i nawet uważam, że ubiera się lepiej ode mnie ;))

Olesia - gorąco dziękuję za ten link Allegro!!!
co do wizażystki, to Ania Stykała bierze za całosc 320zł (czyli 160 próbny i 160 właściwy), a jeśli tylko finalny - to 200.
ech, nie wiem co robic... wszystkie makijażystki z Weselnika mają dobre opinie i ceny też zbliżone...
dobrej nocki :))
Ooo !! dużo się nas zrobiło :)

Dziewczyny, które mają ślub 23 czerwca - a pomyślałyście, że w dzień naszego slubu jest dzień Ojca?!?!?!
Ja dopiero wczoraj sobie to uświadomiłam :)
No i tak się zastanawiam, że chyba trzeba by było zrobic jakąs niespodziankę Tatusiom na Weselu :P

Ma ktoś jakiś pomysł?
cześć Lucy przyszła Szwagierko mojego przyszłego Męża ;-) Salon Madonny model Marisa nie wiem link nie chce się wkleić ta suknia u nich jest bez cyrkonii ,a tą co mierzyłam to je miała pod biustem ,ale ten fason mi nie pasuje ,a biust to mam 4 razy większy niż moja koleżanka Gośka się śmiała ,że za mało materiału mam no i na tym skończyłam z Sukniami http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=36.marisa
Asia, suknia przepiękna! (jak chyba większośc z Madonny:) ).
Ja marzyłam o koronkowej (z koronki hiszpańskiej i też z Madonny), ale są dużo droższe... Nawet nie wiem jak w takiej wyglądam, bo nie przymierzałam (z jednej strony to źle, bo nie przekonałam się, czy taka mi pasuje, z drugiej strony dobrze, bo jeśli pasowałaby na mnie ok, to pewnie i tak bym nie kupiła - ze względu na cenę, i bym tylko żałowała... ;) ), ale Ty masz fajnie, że przymierzyłaś i już wiesz, że to nie Twój fason, i że musisz szukac dalej. Na pewno coś się trafi, bo nie ma opcji, żeby wszystko źle leżało... Każda PM trafia chyba w końcu na swój fason, a czasem nawet na kilka :)
U mnie jedno było pewne od początku i potwierdziło się po przymierzeniu 3-ch różnych sukien - dla mnie tylko fason literki A.
Powodzenia Asia i pozdrawiam ;)
Lucy, nie ma sprawy, cieszę się iż mogłam pomóc ;)

A co do P. Justyny mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że bierze mniej ;) więc może warto do Niej napisać ;D a z tego co widziałam na zdjęciach maluje przepięknie ;) ale tą kwestie zostawiam Twojej decyzji ;)

Olimpia, gdybym brała w tym dniu co Wy ślub i gdybyśmy nie mieli takiej sytuacji jaką mamy - zrobiłabym fajną prezentację dla Rodziców, plus na koniec prezentacji puściła filmik, gdzie są nagrane Wasze życzenia dla Ojców i dać Im jakiś dobry gatunkowo alkohol plus bukiet kwiatów - na pewno się wzruszą, że w tak ważnym dniu dla Siebie również pamiętacie o Nich ;)
PS. Prawdopodobnie będziemy zmieniać Kościół ;)
Lucy wiem ,że ceny w tym salonie są kosmiczne ona dała za ten model z tymi dodatkowymi cyrkoniami prawie 5 tyś mnie zatkało jak mi powiedziała cenę no i pozostało mi podziękować i będę szukać w Listopadzie ......a propo ładne Zaproszenia dostaliśmy z moim Ł dziękujemy :-)
5 tyś za sukienkę... chciałabym móc sobie pozwolić na taki luksus, chociaż w trójmieście cena 4-5 tyś to normalna cena i dlatego chce odkupić od kogoś kiecę bo mój model właśnie kosztuje ok 5 tyś.
czesc Czarna84 no tak moja droga ona tyle dała piękna ta jej suknia ,ale cena powaliła mnie na kolana ;-) no jak będę wiedziała co mi pasuje to się będę zastanawiać nad ceną ....
Olesia, a na jaki Kościół chcecie zmienic?? bo wiesz...ja bezzmiennie polecam Matemblewo ;P ;P

Asia - no to teraz czekamy na potwierdzenie, wiesz - do 10.09 :P
tym bardziej, że Twój Ł. to nasz Świadek, więc lepiej, żebyście dali pozytywną odpowiedź ;)))
dziękuję za miłe słowo o zaproszeniu - postawiliśmy w 100% na prostotę i klasykę, bez żadnych kokardek czy cyrkonii...

a co do cen sukni, moja kosztowała 2700 i to nowa z salonu, więc myślę, że tyle jeszcze można wydac na taką suknię na jedną noc (i potem jeszcze dzień pleneru ;) ). żałuję, że nie zrobiłam jej zdjęcia, bo już trochę zapomniałam, jak wygląda ;)
do Milena86!
a gdzie szyjesz suknie (jakieś namiary) i jak mniej więcej cenowo wychodzi przeróbka sukni? Też się nad tym zastanawiałam.
Lucy, dziękuje Ci bardzo, ale Matemblewo zdecydowanie odpada!!
Właśnie chodzi o to, aby ominąć korki, bo będziemy się pchać na Spacerową - a tam wiecznie jakiś korek jest :(

Będę wychodziła od mojej Mamy w Gdyni na Obłużu i poważnie rozważamy opcję, aby tam wziąć ślub... Niby to nie jest taki duży problem ten korek, ale chciało by się, żeby niemalże wszystko w tym dniu było idealne ;) ale bądźmy realistkami - wiadomo, że tak nie będzie ;D

Dobra Dziewczyny, a teraz megaaa przyjemny temat!!
Co myślicie, aby zorganizować Nasze Forumowe spotkanko 03.09? Chyba, że macie jakiś pomysł na inny termin ;) i piszcie gdzie Wam pasuje to spotkanie :)
Ja jestem jak najbardziej ZA spotkaniem :)
Musimy się zgłosić, kto skąd jest i dobrać najlepsze miejsce.

Ja jestem z wejherowa ( ale sercem z Gdyni) - zawsze się śmieję, że w Wejherowie tylko śpie :P

Więc ja melduję Gdynie!!
Termin jednak mi trochę nie pasuję, bo moje chrzesniaczki mają urodziny :(:(
do ZOSIEK - sukienkę wybrałam w studiu AŻ, ul. Krośniąt 15 w Gdyni. Tam kupiłam sukienkę używaną z bolerkiem i będę ją przerabiać, przeróbki w cenie sukni, będę tam też dobierać welon, rękawiczki i futerko. Zmieszczę się z tym wszystkim w 1200 zł.
Asia, przypomniało mi się, że w Tuchomiu jest jakiś salon sukien ślubnych, babeczka ma tam modele z trójmiejskich salonów i ceny dużo niższe. Wybiorę się tam z Anią jak urodzę, a do trójmiasta i może jeszcze sierakowice listopad- grudzień. A i jeszcze w Kartuzach są 3 salony byłam tam i ładne sukienki tam mają, są nowe i używane.
Dziewczyny ze względu na dużo zmian w liście no i ciagłe kopiowanie w tym wątku listy- co niestety wprowadza zmieszanie wprowadziłam nowy wątek.
Nic się nie stało a będzie czytelniej dla każdego ;) ;) ;)

I nie martwcie się na bieżąco czytam wasze zmiany i uzupełniam ;)

U mnie na razie wszystko stanęło w miejscu ale tylko dlatego że najważniejsze rzeczy mam załatwione, aktualnie wybieram wizażystkę i chyba przekonała mnie do siebie Pani Ania Olejnik.

Pozdrawiam !
Dopisujemy się 21.07.2012 - Stara Cegielnia Rzucewo - Magda i Radek
Kochana, tutaj masz link do Naszego nowego wątku - zapraszamy:

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-6-t263059,1,11.html
dziękuję :)
do góry