Widok

Młode Pary 2012 (cześć 8)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysio) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wszystkie przyszłe Młode Panny.
Tak jak już wspomniałam w zeszłym wątku stworzyła nowy żeby wszystko było klarowne dla Naszych NOWYCH Panien Młodych ;)

Pamiętam jak stwarzałam pierwszą listę to była nas zaledwie garstka i nie którzy nam dokuczali że tak szybko, że jeszcze do 2012 roku tyle czasu, a teraz przeglądając wątki znalazłam już Panny z datą 2013 ;) i wcale to nie za szybko bo każda z Nas wie ile czasu prędzej trzeba rezerwować niektóre rzeczy :D

I zobaczcie jak szybko czas zleciał już tylko 4 miesiące i zaczniemy tworzyć listę z pierwszą MĘŻATKĄ na czele ;)
Pozdrawiam :D:D:D
image
image
hej hej dziewczyny;)

ja juz się pogubiłam we wszystkim;p

nie wiem co dalej robic od czego zacząc, co gdzie kupic;p

nie moge tego ogarnąć coś.

Mam Kościół,fotografa,dj, sale i tyle..teraz załatwiam kamerzystę.

a wy jak stoicie?
znacie jakiś adres hurtowni alkoholowej?
u mnie wszystko stoi...
musze sobie wybrac jakis tekst na zaproszenia :D
i tyle narazie .. na nic wiecej nie mam czasu i ochoty :(

image
ja mogę uzupełnić trochę dane :)
do sali i kamerzysty dodaję:
zespół: Quo Vadis
kościół: św. Brata Alberta, Gdańsk :)

i to koniec naszych przygotowań :) ale jeszcze trochę czasu mamy :D
image
Poproszę dopisać sala Filip Osłonino
O kurcze.... czerwcówki i sierpniówki ale was tutaj dużoooo :D
image
Fakt sporo tutaj Nas i podejrzewam, że jeszcze trochę dojdzie ;) Ale z drugiej strony co się dziwić? Okres wakacyjny ;)
A Ty Milena masz jakiś motyw przewodni na swoim ślubie? Bo jakby nie patrzeć, masz duże pole do popisu ;)

Dziewczyny, czy Wy kupujecie gotowe zaproszenia? Jak oglądam na allegro to żadne mi się nie podobają :( a żeby samemu zrobić, to niestety brak pomysłu - może jakieś podpowiedzi? :)
image
a gdy byłam załatwiać sale, kamerzystę czy orkiestrę to wszyscy mówili że czerwiec i wrzesień najbardziej oblegane miesiące a tu popatrz sierpień doszedł ;)
image
image
no mi tam od razu mówili, że sierpień najbardziej oblegany :D
image
ale o dziwo mało ślubujących w lipcu, to pewnie wina brakującej litery "r" ;) he, he...

Ja zaś od "swojej" sali słyszałam, że najbardziej oblegani są od czerwca do września i to prawda, bo jak dzwoniłam w zeszłym roku w grudniu, to może był jeden termin wolny we wrześniu a tak wszystkie soboty pozajmowane... ;)

Dziewczyny, mam do Was jeszcze jedno pytanko, może głupie, ale naprawdę długo się już nad tym zastanawiam a głupio mi zadzwonić na salę... Czy trzeba kupić dla Młodej Pary kieliszki do szampana? Bo wiadomo, że potem się je tłucze, czy to sala zapewnia? Czy to może zależne jest od sali? :)
image
jeśli chodzi o przygotowania weselne to mnie jakiś czas temu opuściła ślubna wena i mimo, że staram się pewne rzeczy poukładać sobie w glowie, to nie mogę jakiegoś sensownego nurtu nabrać :/ dobija mnie to bo milion myśli przewala mi się w głowie, a żadnych efektów :( staram sie skupić na projekcie zaproszeń i motywie przewodnim oraz dekoracjach ale idzie mi to jak krew z nosa :/
Zapraszamy do nas!
http://www.flautists.cba.pl
http://flautists.cba.pl/
http://www.facebook.com/pages/flautists/264633773566075
Witajcie, w końcu mogę zabrać się za odwiedziny salonów sukien ślubnych!! W sumie wiem jaką chcę, ale nie zrezygnuję z tej przyjemności, moja wybranka jest angel giovani i raczej ten wybór nie ulegnie zmianie.
image
image
witaj czarna84 fajnie ,że masz już model bo ja nie mam jeszcze nic ehhhhhh i nie mam weny na model
Witajcie! My mamy ślub 04.08.2012r. :) Niedawno zaczęłam chodzić po salonach sukien slubnych (z uwagi na wyprzedaże - bo moze akurat coś się trafi). Nie miałam wymyślonego, wymarzonego modelu tylko stwierdziłam,ze będę różne modele przymierzać i w którym poczuję sie dobrze i pięknie będę wyglądać to go wezmę. I udało się:) suknia już wybrana:) Bardzo się cieszę:)
niki- i co jak jest z tymi wyprzedażami? istnieją rzeczywiście czy tylko wirtualnie?

ja też myślę nad kolorem przewodnim i dekoracjami ale ciężko jest mi coś planować z takim wyprzedzeniem- obawiam się, że zmienię zdanie w ciągu tych wszystkich miesięcy.
niki to pochwal się jaką masz sukienkę?i gdzie kupiłaś, czy rzeczywiście fajne są sukienki na wyprzedażach?od dzisiaj też zaczynam chodzić, bo też chciałam coś kupic z wyprzedaży ,bo potem pewnie będą znacznie wyższe ceny
Asiu, mi zawsze się podobały duże suknie i ta własnie jest taka duża, w pażdzierniku myślę że się wybiorę z Anią, tylko nie wiem czy dam radę zostawić Dominika na tyle godzin:) Ania zresztą też będzie musiała zostawić Pawła, ech
image
image
No to gratuluje niki:) Ja rowniez mam wesele 4 sierpnia:):) Ale co do sukni to kompletnie jestem niezdecydowana... Poza tym jestem za granica takze przygotowania przez odleglosc:/ aLE sale juz mam:) Magnat-Bojano... W Pl bede w grudniu takze wtedy polatam po sklepach:)
image
To ja też nieco dopiszę:

fotograf- Fotogrupa
zespół- Feeling
duet do kościoła- KrukDuo
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html
Dopisuję się do majowych Panien Młodych! Dokładnie nasza data to 26 maja 2012 :)
Mamy już salę: OW Bałtyk w Stegnie, Zespół Paradox...
I tyle:P dopiero rozglądam się za sukniami. Mam już mniej więcej swój ideał, ale jestem dość wybredna, więc nie jest łatwo. Podobno trzeba trafić na tą jedyną, mam nadzieję, że się uda.

A jak jest u Was? Stawiacie na welony? Zauważyłam, że moda trochę się zmienia i np w stanach welony zastępuje się już jakimiś czepkami, kapelutkami, stroikami i tego typu ozdobami. Co o tym myślicie???
Ok, to może i ja się w końcu dopiszę:)

11 sierpnia 2012, Gosia i Michał, hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
mnie tez ślubna wena opuściła :P...ale chyba jeszcze mam trochę czasu :P
Za butkami się rozglądam i zawiadomieniami, bo zaproszenia będzie mi robiła siotra, a nie chce jej aż tak mocno obciążać:)
image
image
i doradźcie drogie panie co robić :)
sala, dj, foto, kościół jest :) do ślubu jeszcze sporo czasu, ale zastanawiam się co mogę jeszcze sobie powolutku organizować. nie wiem jak się zabrać za to...może poczekać? i dopiero od przyszłego roku ogarniać... ehh
Najważniejsze rzeczy mamy :) ostatnio zakupiłam zaproszenia, teraz zastanawiam się nad butami, welonem hehe :) powolutku wszystko
a suknię masz, że rozglądasz się za butami? :)
Gosiulek - suknie b ede szyła i Pani mi kazała przyjśc juz właśnie z butami :)
image
image
a nie ma się co zastanawiac nad butami :P ich w sumie nie widać spod sukni, a wiem, że moja suknia będzie biała, więc w sumie mogę już butki kupowac :)
image
image
melduję się w nowym wątku :)

Pozdrawiam gorąco dziewczęta, które mają brak weny na przygotowania... mnie to tez również dopadło ;/
w tą sobotę ma wesele mój brat, więc tłumaczę się że jak już będzie u niego po wszystkim to my na spokojnie zajmiemy się swoim

mam nadzieję

Pozdrawiam
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
Ja również się melduję :)

Nasze przygotowania ogólnie stoją. Mamy dużo planów ale jakoś z ich realizacją to kiepsko ;). W tym tygodniu jedynie spotykam się z Panią, żeby zobaczyć jak wygląda sprawa z dekoracją kościoła i jak cenowo to wygląda.
Od listopada w końcu chcemy iść na nauki bo jak już zaplanowałam to albo coś wypadło albo przegapiłam termin a nie chce potem na ostatnią chwilę.

Kurcze mi już tylko 7 miesięcy zostało :) cieszę się bardzo, ale jednocześnie jestem przerażona, że ten czas tak leci :)
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
A ja dziewczyny chyba zdecyduje się na szycie sukni w salonie Tyszkiewicz kuzynka tam szyła 2 lata temu i była zadowolona ale to się okaże w listopadzie - myśle o sukni emmi mariage marabu
http://karina.net.pl/kolekcja_2011/lilly/230/marabu.html
demetrios B 154
http://www.demetriosbride.com/us/index.php?page=collection_blue&styleID=2198
no i również gustuje w giovani , ogulnie podobają mi się te sukienki ale mam metlik w głowie
pozdrawiam :)
Zapraszam do zapoznania się z naszą stroną http://www.centrumslubu.com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czarna84 kochana Pawełek jak wiem ma super Babcie kobieta niezastąpiona no ,ale jak to mamy tęsknią za swoimi Facetami ;-) (synkami) dacie radę spokojnie ja biorę moją Kasie w Listopadzie i robimy nalot na Salony ;-)
Ja właśnie dziś z racji wyprzedaży i urlopu zrobiłam nalot na salony i... udało się! :D do ślubu jeszcze masa czasu, ale z braku wolnej chwili poza urlopem cieszę się, że znalazłam tą wyśnioną, wymarzoną i do tego o prawie tysiąc tańszą niż przed promocją :))
image
niunia ja też od wczoraj zaczęłam robić naloty na salony i tak się zastanawiam cały czas, czy tyle czasu wcześniej kupować sukienke, bo potem może już mi się nie podobać lub inna może mi się spodobać, ale po takich promocjach , jakie teraz są , to wcale nie będę się zastanawiać i jak znajdę tą wymarzoną to też kupuję. Można dużo zaoszczędzić, a z drugiej strony też nie będe się denerwowała później, że jeszcze nie mam sukienki, albo , że są strasznie drogie i będzie mi szkoda wydać tyle kasy. A zresztą widzę na forum, że dziewczyny już też kupują kiecki, więc chyba wcale nie jest to za wcześnie;-)
jak myślicie dziewczyny?
Ja już swoją mam :)
ja tez juz swoja mam . Szuakalam w sloanch ale ceny mnie przerazily. Znalazlam . W ogloszeniach o sprzedazy sukni znalazlam Pania ktora ma suknie z pokazow mody. Piekne i w dobrej cenie.
Mam juz nauki przedmalzenskie za soba. Teraz jeszce poradnia i juz nie moge sie doczekac kolejnych etpow przygotowan.
image
ja też mam.
Te suknie z pokazów....hm nie byłam osobiście ,ale z 100sukienek podobały mi się 3.
A Pozatym ... Ja trafiłam na Nową i przecenioną...:) i cena różni się od tych z pokazów o 400zł
W sumie zależy ile chcecie wydać;)
image
image
niuniaAdasiowa możesz sie pochwalić gdzie są takie przeceny i gdzie kupiłaś swoją .
jesli mozna... to w jakim miesiacu wy te sluby macie ze juz suknie kupione.... ja mam w czerwcu ale jeszcze nie szukam....
Tigress24 kupiłam swoją w salonie Marietta i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona :) umówiłam się mailowo na wizytę i mimo, iż nie jest łatwo mi dogodzić, zostałam obsłużona bardzo cierpliwie i z uśmiechem na ustach :)) pani, która się mną "zajęła" służyła radą, ale nic nie narzucała :))
image
Dziewczyny jakiego macie fryzjera/kę ?? Ja szukam z dojazdem do domu. Moja mi odpada prawdopodobnie i muszę sobie coś nowego poszukać.
image
image
Cześć dziewczyny:) Nie wiedziałam, że już jest nowa część wątku, a w starej nikt nie wkleił do niej linka..

Odpowiadam w takim razie tutaj na pytania mi zadane:

Olesia pytała o pierwszy taniec: my będziemy mieli, krótki mix 4 piosenek ważnych dla nas (każda się z czymś wiąże z całego naszego okresu bycia razem), ale taką "główną" piosenką będzie "Zawsze tam gdzie ty". Wszystko razem będzie trwało ok. 5 minut - nawet już wstępnie to połączyłam :)

Ananao pytała o prezenty dla gości: Jeśli chodzi o prezenty dla gości to najpierw myśleliśmy o takiej małej paczuszce kawy dla każdego z nadrukowanym tekstem albo o lizakach albo właśnie o jakiś rafaello. Nie chcieliśmy żadnych aniołków ani takich rzeczy, bo to tylko leży na dnie szafy.. I w końcu kupujemy takie klipsy (nie wiem jak to się nazywa) - wklejam linka ze zdjęciem: http://img202.imageshack.us/img202/7206/sercememoklip.jpg
Na sercu napiszę nasze inicjały i datę, a do klipsa będzie przypięta karteczka, która będzie pełniła rolę wizytówki, a z drugiej strony będą nadrukowane podziękowania. I mam dwa w jednym :)

Widzę, że dyskusja toczy się na temat sukni. Pochwalę się, że ja swoją też już kupiłam jakieś 2 tygodnie temu:) W sumie pojechałam ją tylko przymierzyć z ciekawości, to była pierwsza suknia jaką mierzyłam i jak ją ubrałam byłam tak zachwycona, że wiedziałam, że bez niej nie wyjdę:) Odkupiłam ją od pani z Gdańska, jest dokładnie taka jak chciałam :) Leży na mnie jak ulał, mimo że tamta pani ją szyła, dla mnie jest idealna i nie trzeba jej ani skracać ani zwężać (buty też już mam od przyjaciółki, która miała wesele w tym roku:D)
image
No ja nie mogę. :( Ja chodziłam i mi się spodobała jedna, ale kosztuje 2,200 i dla mnie to dużo pieniążków :(. Nie wiem czy mam tu szanse gdzieś znaleźć tańszą nową? :( Nie mam pojęcia już gdzie się rozglądać za suknią bo jednak suknie z drugiej ręki mają "widoczne ślady użytkowania", zaciągnięcia itp,
W Agnes mają wyprzedaże. Może tam znajdziesz tańszą?a jaki rozmiar sukienki szukasz?
mala_gdynia - nieprawda, zależy jak trafisz.. Moja nie ma żadnych śladów użytkowania mimo, że jest używana. Nawet jest już wyczyszczona.
image
Dziewczyny mam takie pytanko odnośnie sukienek wiecie gdzie znajde sukienki "Miss Kely"
Tigress- wiem, ze to nie Trojmiasto , ale w Tczewie w salonie Fensi na pewno je maja. Salonik jest mały, ale Pani powiedziala, ze moga sprowadzic wiekszosc sukni z kolekcji do przymiarki. JA szukalam u nich sukni Mori Lee.
Dzięki wielkie a zapytam się jeszcze mają oni jakąś stronke internetową bo nimoge nic znaleśc albo adres jak masz z góry wielkie dzięki:)
Tigress:
adres stronki to http://www.fensi.pl
angelika84
dzięki za linka ale gapa ze mnie zle poprostu wpisałam zamiast fensi napisałam fenis dlatego niemogłam znaleść dzięki:)
mala gdynia - jesli szukasz niedrogiej i nowej sukienki polecam salonik na Kowalach . Pani ma suknie z pokazow mody . Ja za sowj komplet zaplacilam 800 zl z welonem. Suknia jest przepiekna i w zadnym salonie nie przymierzylam tylu sukni co u tej Pani. Polecam serdecznie
mala gdynia , a ja uważam ,że też piękną suknie możesz od kogoś odkupić :) na pewno będzie w dobrym stanie, przynajmniej ja tak zrobiłam. A cena też tańsza
A jak się nazywa ten salonik??
Uważam, że to bardzo fajny pomysł z tymi klipsami:) mam tylko pytanko, czy myślałaś już czym zrobisz ten napis na serduszku?
Witam Was, jestem tu nowa... i mam nadzieje ze znajdę tu jakies ciekawe rady od Was:) bo niekiedy brakuje juz pomysłów. Możecie mnie i mojego narzeczonego też do listy dopisać: ślub mamy 14. lipca, w restauracji Orchidea w Chwaszczynie, msza w kościele Św. Wawrzyńca w Gdyni, będzie nam grał zespół Jaksband, fotografa mamy z Grudziądza, kamerzysty niestety nadal poszukujemy... Pozdrawiam
Mała gdynia tu masz linka do sukienek i to w niskich cenach jedna z forumowiczek kiedyś mi podała linka może tobie się przyda spróbować zobaczyć niezaszkodzi

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/nowa-dostawa-nie-wypozyczaj-kup-swoja-suknie-slubna-zobacz-z-d-j-e-c-i-a-zapytaj-ogl1553118.html
My Mamy wesele w Kwietniu:)
Chciałam się pochwalić ,że mamy orkiestrę i piosenkę na 1 taniec,
Och jak bardzo Cię Kocham.
Stary przebój ,ale nam się podoba w przyszłym tygodniu idziemy odwiedzic video man.

Laski napewno znajdziecie sukienkę.. podobno wyprzedaże są w październiku.
image
image
Ja kupilam suknie u tej pani poniezej link- Serdecznie polecam! Suknbie sa w idealnym stanie praktycznie nowe i clay komplet od razu mozna zakupic =)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/nowa-dostawa-nie-wypozyczaj-kup-swoja-suknie-slubna-zobacz-z-d-j-e-c-i-a-zapytaj-ogl1553118.html
Witajcie:) Chciałabym też się dopisać do wątku - my mamy slub 04.08.2012r. :) niki i T. :) Mamy już salę oraz DJ i suknię ślubną (zakupiłam w zeszłym tyg>:) Teraz powoli chcę rozejrzeć się za garniturem dla narzeczonego.
cześć dziewczynki :)
A my dziś śmigamy na nauki :)
Byłam ostatnio zarezerwowac - a właściwie potwierdzić- termin w kościele i ksiądz mi iznajmił,że wszytskie dokumenty musimy już w styczniu przynieśc, żeby część protokołów podpisac :/, no ale przynajmniej będzie z głowy :) - Może to i dobrze :)
dziś na 18 na nauki....zobaczymy jak będzie - kiedys byłam u Jezuitów na naukach - jeszcze ze swoim eks - i było super!!! ale niestety tam już nie prowadzą tych wieczornych - tylko weekendowe, a my nie bardzo jak mamy się tam wybrac.

Co do sukienki, to troche mnie zainspirowałyście tą amelią i tym salonem w Kowalach.... tylko czy te sukienki faktycznie jakościowo sa OK ?;/ mam trochę wątpliwości... Ja chyba jak narazie trzymam sie tego swojego szycia, ale nie powiem - z ciekawości się może przejade :)
image
image
Niki już suknia?
Olimpia już nauki?
O kurcze :P
jak zaczęłam zalatwiać formalności dwa lata do przodu, to wszyscy mówili, żeby się w głowe puknęła, bo to za wcześnie. Teraz zostało 10 miesiecy (2 tyg. po Niki), mamy sale, fotografa, kamerzyste, zespół, koscioł i finito na razie. tak do lutego. Jak słucham, ze ktos z czerwca/lipca/sierpnia ma juz ciuchy, wódke, zaproszenie itd, to szok :P mam wrazenie,ze jestem mega do tyłu :P bo np. za suknia zamierzam sie w lutym rozgladac :P
Ja mam w maju, i też mam tylko salę, kamerzystę i orkiestrę :)

Jestem w szoku, że niektórzy już mają tak dużo, a ślub 2 miesiące po mnie:)
kasia2012 którego maja masz? bo my mamy 5 maj
Dziewczyny ,ja też mówię jeszcze czasu i czasu ,ale frajda się za to zabrać poszukać, popatrzeć... i teraz mam z Głowy Salę, Suknię, Orkiestrę, foto , samochód i w przyszłym tygodniu kamerzyste... a nad resztą będziemy się rozglądać po nowym roku :)
image
image
Madziarrra no my pewnie po nowym roku na nauki sie wybierzemy pewnie
26maj :)
na nauki Chcemy iść pod koniec października..:) żeby mieć z głowy:) tylko te czwartki...:)
image
image
Ja tez mam 26 maja =)
Co do suknie z salonu w Kowalach to suknie naparwde swietnej jakosci, nowe. Nie widac sladow uzytkowania. Biorac pod uwage ze jak Pani dostaje dostawe to on e jak cieple buleczki schodza. Sama raz bylam i jak sie zdecydowalam to juz sukni nei bylo. ale drugie podejscie juz pelen sukces.

My mamy juz sale, orkiestre, nauki za soba. Teraz chcemy zalatwic autko i reszte juz jakos po nowym roku. Troche tego bedzie moja lista sie nadal wydluza.
Tak, mam suknię z salonu Lisa Ferrera w Gdyni - suknię z wyprzedaży - 800zł taniej niż cena oryginalna plus ponad 200zł na bolerku zaoszczędziłam. A suknia mnie zachwyciła i stwierdziłam że musze ją mieć i nie zamierzam szukać nic innego - po prostu wpadła mi w oko:) A sukni nie odebrałam wpłaciłam kaucję i będzie tam w salonie do pierwszych przymiarek i odbiorę na tydz. przed ślubem (bo nie mam miejsca gdzie w domu trzymać i tak się umówiłam). Też nie myślałam,że już kupię suknię ale jestem zadowolona i nic innego nie zamierzam oglądać:)
Madziarrra ooo to po nas z Suknią nie wiem co zrobić gdzie uderzyć bo nie wiem czego chce ,a z resztą do załatwienia spraw to po nowym roku pewnie ,a Suknia pewnie też na Koniec zostawię....
My nauki robiliśmy od stycznia do marca, ale ksiądz nam kazał przyjść z dokumentami między 1 a 21 listopada na spisanie protokołu przedślubnego, czyli 2 miesiące przed ślubem, także wybierać zgodę na ślub konkordatowy i odpisy z kościoła będziemy 31 października. Kurde ale ten czas zapierdziela....
image
Milena86 noo tak wy początek roku widzę jesteście nooo wtedy to załatwiacie
Milena86! czyli jesteście nr1 z gratulacjami ;) ,a potem już polecą te miesiące następne .....
Milena a potem jaaaaaaaaaaaaa;D
image
image
A kiedy wy macie zamiar rozdawać zaproszenia ??
image
My planujemy w styczniu, bo to akurat czas gdzie niektórzy muszą planować urlopy na cały rok. No a za granicę wysyłać będziemy jakoś w grudniu.
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
Cześc dziewczyny my zaproszenia rozdamy rodzinie z trójmiasta pod koniec listopada a reszcie wyślemy po nowym roku .
I jestem zdeczka wkurzona gdyż obecnie jestem poza krajem i do pl przylece 25 listopada i ostatniego miałam wrucić żeby 1 grudnia stawić sie w pracy gdyz w moim zakładzie jest głupi zakaz że nikt niemoże wziąść urlopu w grudniu wczoraj dostałam meila o zmianie lotu z 30 listopada na 2 grudnia masakra więc zadzwoniłam i przebukowali mi na 28 poniedziałek mamy tylko 2 i pół dnia na pozałatwianie spraw więc moja wyprawa na salony poszła sobie zawsze coś :(
tigress24 kochana spokojnie wszystko załatwisz nie ma rzeczy nie możliwych ;-)
Hej Dziewczyny :)

dawno mnie tutaj nie było i tyyyle wpisów ;)

Przede wszystkim Olimpia napisz mi proszę gdzie u Jezuitów można zrobić nauki weekendowe? Bo mieliśmy iść teraz, ale przez moją pracę Nasze plany poszły w kąt :( i szukamy weekendowych nauki, póki co znaleźliśmy tylko matemblewo, dlatego pytam - napisz mi proszę coś więcej a przede wszystkim gdzie ;)

Co do zaproszeń, My dajemy już w styczniu, szybko, ale jak wcześniej już wspominałam mamy sporo zagranicznych Gości, ponad to ślub w piątek ;D

Tigress - spokojnie, na pewno wszystko dasz radę załatwić ;D

Pozdrawiam.
image
My Damy zaproszenia koniec grudnia początek stycznia:) Chyba starczy tyle na potwierdzenie:)
image
image
Za tydzien tzn 14,15,16. października jest organizowany skrócony kurs przedmałżenski u Jezuitów, wejdz na ich stronę i sprawdź czy są jeszcze miejsca... Następny taki kurs jest dopiero w czerwcu;//
aha a jeśli chodzi o to gdzie to jest, to w Centrum Gdyni, nie wiem dokładnie gdzie, ale na stronie jest podane http://www.icfd.pl
Jako, że my mamy slub 04.08.2012 i tak na 2 tyg. podamy włascicielom sali weselenej ostateczną liczbę gości, to zaproszenia zamierzamy wysyłać tak na początku czerwca (a do gości z zagranicy odpowiednio jeszcze ze 2 tyg. szybciej). Wydaje mi sie że to odpowiedni termin. A za zaproszeniami rozejrzymy się chyba w lutym. Wódkę też zostawimy na ostatnią chwilę, bo chcemy zobaczyć ilu gości nam potwierdzi przybycie.
niki ja też mam ślub 4 sierpnia niewiem jak u ciebie ale u mnie czerwiec to za puzno na zaproszenia tymbardziej że większośc mojej rodziny zawsze gdzieś jadą daje im zaproszenia koniec listopada
DZięki dziewczyny za pocieszenie no napewno jakoś dam rade ale nielubie jak mam coś zaplanowane a tu nagle coś a ostatnio zawsze tak jest no ale nic mam nadzieje że zły okres minie:)
tigress: no wiesz u nas zaproszenia to będą raczej proforma, bo większość gości już wie, że nasze wesele wtedy się odbędzie. I ci co mogą już planują wolne (tzn. bo rodzinka z daleka jak przyjedzie to u nas sie zatrzyma na tydzień czy dwa:). Chciaż wiadomo - zdarzenia losowe są rózne, ale zobaczymy.
Ja mam wesele 4 sierpnia i będę rozdawać zaproszenia tak w kwietniu, a potwierdzenie jakoś do pierwszych dni lipca. Oprócz potwierdzenia na sali trzeba przecież jeszcze ustalić rozsadzenie gości, zrobić wizytówkę, kupić wódkę (bo trzeba wiedzieć ile) i pełno innych spraw.. A trzeba wziąć pod uwagę, że część osób się zagapi i zapomni potwierdzić w terminie i wtedy trzeba dzwonić.. Kuzyn ma wesele 5 listopada i potwierdzenie miał do 10 września. Kumpela miała wesele 18 czerwca i potwierdzenie do końca kwietnia. Szwagier w tym roku się żenił - 20 sierpnia- potwierdzenie do 5 lipca. Więc myślę, że 2 tygodnie wcześniej to za późno..
image
nadiaaa mam jeszcze jedną sprawę:) Jak będziesz zakładać następny wątek to zmień proszę "Krzysio" na "Krzysiek", bo mój to wczoraj zobaczył i powiedział, że robię z niego pedała:P
image
Niulek - to było zarąbiste ;)))

Tigress - wesele w sierpniu, zaproszenia w listopadzie??? Matko...
No każdy zna swoją rodzinę i przyjaciół najlepiej to wie kiedy wysłać te zaproszenia. Ja osobiście wyślę na początku czerwca, pod koniec maja. A sama dam gościom termin na potwierdzenie np. do połowy lipca. A jak ktoś mi się nie zdeklaruje to po prostu będę sama dzwonic i pytać. Akurat nie zamierzam ustalac kto gdzie ma siedzieć. Wiem, że będzie ok, bo w naszej rodzince akurat z tym nie będzie problemu. Chociez mówiąc szczerze myślałam o tym, ale raczej rezygnujemy.

Osobiście w rodzinie miałam taką sytucję, że zaproszenia ktoś wysłał szybciej i oczywiście ludzie się zdeklarowali że przyjdą, a na 3 tyg przed okazało się,że z różnych przyczyn ponad 15 osób nie przyjdzie (tak na ostatnią chwilę w sumie, jak oni już mięli okreslać właścicielom sali dokładną liczę osób), ale na szczęscie nie zdeklarowali się jeszcze wtedy. Wiadmomo, że akurat ktoś może się dzień przed rozchorować czy coś ale to juz raczej pojedyncze przypadki, plus minus kilka osób.
niki, jak zapraszasz więcej niż 20 os to koniecznie ich rozsadz, bo bedzie kiepsko... Wiesz przecież kto koło kogo chce siedzieć a kto nie. Jak nie postawisz winietek tozaczną ludzie siadać gdzie popadnie a potem zostaną pojedyncze miejsca i miedzy ciotkami bedzie musiał usiąść ktoś z twoich przyjaciół. Zastanów się nad tym.
Niektórym sie wydaje że to szybko może i sie zgodze ale ja jestem za granicą i następna moja wizyta będzie dopiero na wiosne lub 2 tygodnie przed ślubem i niebęde miała czasu zajmować sie tymi zaproszeniami ale jak pisałam daje tylko osobą z trójmiasta do reszty będziemy wysyłać bo niemieszkają w trójmiescie i to zrobimy po nowym roku.
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
dziewczyny ja tylko tak krótko bo nie lubię się narzucać, ale może kogoś zainteresuje moja jesienna promocja:
http://www.slubnemarzenie.pl/page11.php

no i zapraszam do siebie po zaproszenia, zawiadomienia, winietki, zawieszki itp. itd.; sama jestem starą forumką i życzę Wam udanych przygotowań, mi to forum też bardzo pomogło :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
przy kolejnej liście można dopisać:
4.08.12 Paulen- sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style :)

ja już jestem po pierwszym spotkaniu nauk przedmałżeńskim, i nie jest tak źle :) Trochę nudne, ale da się przeżyć :) Nie będę polecała, bo chodzę na nie w Poznaniu (gdzie studiuję) i u mnie jest 6 zajęć, przez 3 tyg. więc nie jest źle :)
To my się chyba późno decydujemy na rozdawanie zaproszeń w listopadzie 2 miechy przed ślubem
image
Paulen mamy wesele w tym samym miejscu;-)Tylko my troszkę szybciej, a widzę, że wy już macie dużo rzeczy załatwione;-)zazdroszczę Wam. My mamy salę, orkiestrę, kamerzystę, foto, i mam już kieckę;-), jeszcze kościół został z tych najważniejszych rzeczy, a widze , że wy już na kurs chodzicie.ile czasu wcześniej się robi ten kurs?
zielona sala;) fotograf- fotolinea, dj- dj.piotr krumin:) narazie tylko tyle

a kosciół na jasieniu doroty z mątów;)
image

Uploaded with ImageShack.us
image
image

Laski pomyliło mi się :D
Teraz jest poprawne
Zrobiłam na próbę winietkę
Jak się podoba ..?
Troszkę duża;)
image
image
image

image
image
o w końcu;)
image
image
:/ Troszkę kiczowata i jakaś nie spójna... Nie ładniej dać jakąś elegancką czcionkę, na ładnym papierze?
a ktos robił winietki z tego wzoru z weselnika hmm... jakim papier do tego jest potrzebny?
Papier jest ozdobny
Wszystko jest proste i wyśrodkowane
tylko duża
A Chciałam Aniołki:P
image
image
To może skoro podobają Ci się barokowe aniołki zastanów się nad czcionką bardziej w ich stylu np. Vivaldi. Szegóły mają znaczenie.
Nie chcę się czepiać, nie o to chodzi, tak radzę z dobrego serca.. Zrób kilka próbek i popytaj znajomych albo wklej na forum.
nie mam takiej czcionki:P
image
image
hmm, a CommercialScript albo Vladimir Script? chodzi mi o czcionke taką z zawijaskami taką ozdobną, barokową żeby pasowała do stylu aniołków.
ok, dzięki
image
image
Szczerze, mi też się nie podoba ta winietka. Na Twoim miejscu zrobiłabym na czarno samo imię i nazwisko, a aniołka dokleiła jakiegoś z pasmanterii albo coś w tym stylu.. :)
image
Moi rodzice mieli w tym roku srebrne gody i ja im zrobiłam takie winietki (po wydrukowaniu przykleiłam na każdy, w lewym górnym rogu jeszcze taką różową kokardkę):

image

image
image

image
Jednak zostawie to specjalistom:)
image
image
ilona22: aż tak dużo nie mamy, a nauki zaczęliśmy, bo jakoś październik mamy w miarę wolny, a później to różnie być może... ja niestety nie mam jeszcze sukni i nawet jeszcze żadnej nie przymierzałam bo w Poznaniu nie mogę się zebrać z koleżankami (muszę usłyszeć kogoś szczerą opinię:P) a w Gdańsku będę dopiero w listopadzie. Myślę jednak że mam jeszcze trochę czasu :)
Jeśli chodzi o zaproszenia to pewnie będziemy je rozdawać pod koniec kwietnia, a tak do ok. 10 lipca chcemy potwierdzenie. Wcześniej dla mnie nie ma sensu, bo wszyscy wiedzą, że będzie wesele i bez zaproszenia, więc u mnie będzie to bardziej formalność :)
do paulen:a salę w Lublewie macie z polecenia? czy poprostu Wam się tam spodobało? My jutro idziemy do księdza, bo chcemy też to mieć z głowy, tzn .nauki, bo lepiej zrobić to wcześniej i potem się nie martwić na sam koniec. a sukienkę już mam , bo w Trójmieście są wyprzedaże i teraz opłaca się coś wybrać, bo po nowym roku zapłaci się dwa razy tyle.a zresztą my mamy troszkę szybciej wesele;-)
Witam moje miłe Panie :)

Dziś stuknęło nam dokładnie 9 miesięcy do ślubu, z tego tytułu postanowiliśmy się wziąć ostro do roboty :)

Chciałam się pochwalić że od listopada zaczynamy nauki przedmałżeńskie

Jestem bardzo zadowolona, że dostaliśmy werwy do działania...
Na weekend zaplanowane spotkanie z kamerzystą i wizyta w kościele, czyli wycieczka do Grudziądza i do Stegny.
Ta Stegna bardzo mnie martwi bo jest mały problem... ale jestem dobrej myśli...

Pozdrawiam

no i szukanie sukienki

październik czy listopad - miesiącem wyprzedaży??
ilona22: jeśli Twój nick oznacza wiek, to jesteśmy rówieśnicami :) co do sali to po prostu mi się spodobała, i właściciele zrobili na nas dobre wrażenie, a później się okazało że wujek narzeczonego był tam na 2 weselach i było fajnie, później jeszcze znajomy i koleżanka siostry i wszytskim się podobało, więc jestem dobrej myśli :)

natomiast co do sukni to zazdroszczę tym, które już mają, bo ja jakoś nie mogę się zebrać. Jako dziecko już sobie marzyłam o sukni, i myślałam że to będzie najprzyjemniejsza część przygotowań, ale teraz jakoś nie chce mi się chodzić po tych wszystkich salonach... I tu mam pytanie jeszcze: czy wszędzie trzeba się umawiać, czy mogę sobie pojechać tak po prostu?
Ja np:
Weszłam do salonu przymierzyłam suknię, wyszłam zastanowiłam się kilka dni i znowu przyszłam i kupiłam;D
image
image
paulen:nie 22 to nie mój wiek, chciałabym mieć tyle lat;-)nam też strasznie się tam spodobało w Lublewie, a właściciele rzeczywiście bardzo mili;-) także też mamy nadzieję, że wszystko będzie oki;-)

co do sukienki to przeważnie trzeba się umawiać, tym bardziej gdy jest to sobota, w tygodniu można podejść do jakiegoś salonu i przeważnie nikogo nie będzie innego do mierzenia, ale lepiej się umówić, bo szkoda Twojego czasu. polecam salon first lady w pruszczu i salon carmen na żabiance. a mi też się nie chciało chodzić, ale jak już zaczniesz - to zobaczysz jakie to fajne uczucie,przymierzać te wszystkie kiecki.naprawdę coś niezapomnianego;-)
a chciałam się jeszcze pochwalić, że byliśmy już w biurze parafialnym , no i co najważniejsze zarezerwowaliśmy datę ślubu;-) teraz tylko kursy i poradnictwo rodzinne. Wiecie dziewczyny od kiedy i gdzie można zacząć ten kurs i poradnictwo?najlepiej okolice gd.głównego, chełmu, ujeściska lub oruni. czekam na wasze odp
a można jeszcze dopisać do 19 maja ilona i mariusz kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
Parafia św. Ojca Pio na Ujeścisku organizuje kursy raz w miesiącu - po 4 spotkania w kolejne wtorki. Możesz zajrzeć sobie na http://parafiapio.pl/ Znajomi byli tam na naukach i nawet bardzo nie narzekali;-)
Hej Ilona22

my zapisaliśmy się wczoraj na kurs przedmałżeński u Dominikanów przy kościele św Mikołaja w Centrum Gdańska
wysłałam meila i dominikanin odpowiedzialny za ten kurs szybko mi odpisał, że zapisał nas na listopad
kurs obejmuje każdy czwartek listopada od 19 (3 spotkania będą ok. 1,5 h, jedno (trzecie) ok. 2 h) koszt 50 zł, płatne przy pierwszym spotkaniu, można się u nich zapisać na poradnictwo rodzinne, decyzję o tym trzeba zgłosić na 3 spotkaniu koszt 100 zł (ta cena ustalona jest dla wszystkich poradni jednakowo) ale jak byście chcieli skorzystać z innej poradni, nie ma problemu

Pozdrawiam
Ja byłam na kursie u Dominikanów w św. Mikołaju bardzo sympatycznie potem dwa spotkania w poradni. między styczniem a marcem tego roku udało nam się odbyć te spotkania.
image
Hej. Długo mnie tu nie było. Zmieniłam restauracje. Wesele odbedzie się w restauracji Biały kruk w Starogardzie Gdańskim
slub-wesele.pl/]image[/url]
image
dzięki Jarzyna, EeMmAa, Milena;-)
Hej dziewczyny, jesteśmy mega szczęśliwi, udało nam się załatwić (mimo małych trudności, ze względu na coroczne organizowanie koncertów w czasie wakacji w każdą sobotę) i zarezerwować termin w kościele :)

07.07.2012 godz. 17:00 kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie

Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, czy u Was też ksiądz z góry mówił ile to kosztuje, jaki jest cennik? myślę tutaj o całości tj. msza, dekoracja kościoła, organista
ale nasz wątek śpi.....
image
image
heja, u nas w Sopocie ni ebyło żadnego cennika dotyczacego mszy.. jednakze jesli chodzi o strojenie i organiste to sami sie pytalismy :)

Heh ja tez jestem na etapie poszukiwania nauk... nei wiecie gdzie jest dosc przyjemnie, ale w Gdyni badz Sopocie?:)

image
Anano ja z moim narzeczonym chodziliśmy na nauki do Parafii Zesłania Ducha Św. w Sopocie Spotkań jest 4 we wtorki i czwartki o godz. 19 Każde ze spotkań prowadzi ksiądz z danej parafii z Sopotu. Mineło szybko i bylo sympatycznie.
image
Nadiaaa jak będziesz tworzyć nową listę to może dopisać u mnie tak:

21 stycznia, godz. 16.30 - Milena86 i Bartek => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz,
image
Dziewczyny wiem, że to może zabrzmieć drastycznie, ale bardzo się cieszę, na to, że robią się chłodne dni, tzn. że zbliża się rok 2012 dużymi krokami i zima :D
image
Milena86 nie jesteś sama ja to sie nie moge doczekać" Nowego Roku"
Hej dziewczyny- dawno mnie tu nie bylo- ale nas tu duzo sie zrobiło ;) super :) ja tez od Nowego Roku ruszam ze wszystkim pełna para, narazie mamy kosciol, sale, dj'a i fotografa wstepnie... zaproszenia i reszta to juz w styczniu zaczne zeby miec z glowy, suknie ide ogladac na poczatku listopada, tylko nie wiem za bardzo gdzie- napewno odwiedze Firs Lady w Pruszczu tam sa sliczne suknie i ta Pani jest bardzo mila i konkretna ;) kto slyszal gdzies o jeszcze jakim fajnym salonie? pozdrawiam
magduś411 dzieki... tez myslalam zeby tam isc, ale nie wiem czy nei bedziemy gdzies do gdyni chodzic :D moze znajde gdzies gdzie bedzie inny dzien niz wt i czw... niestety wtedy mam duzo zajec..

jej dziewczyny ja tez juz sie ciesze ze jest zimno :D i ze niedlugo bedzie juz czerwiec.. chociaz wiem ze jak bedzie dzien po to bede chciala wrocic czas.. heh..

image
Witam dziewczyny co tak cicho u nas mogę powiedzieć ,że dziś załatwiłam najbardziej ciężki temat dla mnie czyli Suknia noo i po kilku dziesięciu modelach udało się znaleść model który by mi pasował .
a gdzie znalazłaś tą wymarzoną?
Witam Kochane!!

Ja również nie mogę się doczekać Nowego Roku, bo to będzie Nasz rok!! i będzie tylko bliżej niż dalej, poza tym ten czas wtedy już poleci w zawrotnym tempie :D

Co do nauk, to ja w dalszym ciągu nic nie znalazłam ciekawego, wszystko daleko - chyba się rozejrzymy w Sopocie o jakieś weekendowe nauki, ktoś coś wie? ;) Co do przygotowań u Nas nastała cisza ;) jedyne co, to zrobiliśmy wstępny projekt zaproszeń i nawet muszę przyznać, że się Nam udał, skromny ale z gustem (uwielbiam elegancką prostotę ;))
image
aaaa powiem ci ,że sama jestem zdziwiona ,ale u mnie w Żukowie w Salonie o którym powiedziała mi znajoma i będę miała szytą swoją Suknię .
Olesia1986 noo powiem ci ,że jak już listopad nadejdzie to zleci szybko do tych dni zaślubin ;-) ,a nauki to my pewnie zaczniemy po nowym roku ....
Dziewczyny ja również wam się pochwale... mam suknie!!! no i tak jak Asia zakupioną z salonu w Żukowie, którego mam pod nosem... planowałam wycieczki do Gdańska, Gdyni.. Sierakowic bo byłam pewna, że długo nic nie znajdę nic mi się nie spodoba... a tu niespodzianka, pierwsza przymiarka i wychodzę z umową. Polecam dziewczyny Claudię.. są duże obniżki!!!
Dziewczyny ja też szczerze mówiąc nie mogę sie doczekać tego dnia... Ale niestety on też szybko minie, tak jak i ten czas który pozozstał do niego. Chciałąbym już kupić/oglądać zaproszenia ale dla mnie to jeszcze za szybko i boję się, że jeśli jakieś mi się spodobają i je kupię to znudzą mi się, napatrzę się na nie.. :) wiem, może to dziwne ale ja już tak mam:) na razie musze zacząć oglądać garnitury z narzeczonym, zorientować się gdzie co jest.
witam, zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. Chętnie służymy pomocą i doradztwem , nie tylko w temacie kwiatów ale całościowej organizacji ślubów i wesel.
Z A P R A S Z A M Y * www.cofficiarnia.pl * 504 184 776 agnieszka

-dekoracje sal, kościołów, samochodów
-bukiety
-podziękowania dla rodziców
-białe gołębie
Olesia, a może chciałabyś się podzielić? Ja też uwielbiam proste, klasyczne rzeczy:) Uważam, że takie są najładniejsze:) Jeśli byłabyś taka miła to możesz przesłać mi na maila niulziom@gmail.com
image
Jezzowa masz rację obniżki są duże ja tak weszłam do tego salonu z biegu jak to u mnie bywa no i po tych przymiarkach z tą panią,która jak mi powiedziała za szybko mnie nie wypuści tak tez uczyniła i z kilku nastu modeli stworzyłyśmy jedną suknię no i jak ty moja droga wyszłam z umową .....
Asiu.. ja jeszcze mam kilka przeróbek w mojej sukience, które muszę skonsultować z krawcową, do tego szyję sobie bolerko i finito.. cieszę się, że wybór sukni mam już z głowy... a powiedz mi Asiu jesteś z górnej parafii czy dolnej?
jazzowa jestem z dolnej parafii śmieję się z moim Ł ,że do kościoła to idziemy spacerkiem bo mam b.blisko hehehe ohhh chyba pierwszą przymiarkę z krawcową mam 17 pazdziernika ,a pozniej dopiero w marcu więc luzik guzik ja po ostatnich przymiarkach sukien Slubnych to się załamałam z moim biustem ehhhh
Wielki dzień http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505640113.html
Witam serdecznie dziewczyny proszę o dopisanie daty 06 października 2012 mamy już załatwione Kościół, Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny PULSAR i fotograf FOTOGRUPA i na tym etapie narazie koniec na najbliższy czas a jak u Was idą przygotowania
ja ide w czwartek na przymiarkę sukni:) zobaczymy czy cos znajde:)
spokojnie Marta przy najbliższym tworzeniu wątku dopiszemy Cie ;)

Kurcze, tak piszecie o tych sukienkach przygotowaniach a ja od jakiś 4 miesięcy zaprzestałam przygotowań. To co potrzebowało rezerwacji załatwiliśmy a teraz czekamy do Nowego Roku.
Suknią, zaproszeniami itp rzeczami zajmę się gdzieś w kwietniu. Ale ja to mam dopiero w sierpniu ślub ;)
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asiu... :) ja również mam 17 października spotkanie z krawcową :) i również jestem z dolnej parafii. może się spotkamy w Claudii...
Heja dziewczyny, my zapisaliśmy sie juz na nauki i bedziemy chodzic 17-18 listopada.. to jest weekend, spedzimy lacznie 8 godzin i wszystko bedzie z glowy, tzn orpocz poradni... ;/

a poza tym tez bez przygotowań :(:( jakos nie mam weny, ale zapewne jak przyjdzie nauka to bede robila zawiadomienia :D:D

image
Nam Ksiądz powiedział, że mamy przyjść do niego w kwietniu dopiero chyba w tedy zaczniemy te wszystkie nauki... a wy już robicie ? :)
Powiem wam, że ja to suknie mam ale teraz czaje się na mój welon wymarzony, który w salonie kosztuje 390zł;/ i kiepsko to widzę. W internecie szukałam i nie ma chętnych :(( i nie wiem co robić a nie stanieje bo się pytałam w salonie.
Buty tez chciałam kupić ale teraz to już chyba nie znajdę :P
jazzowa no w piątek będę miała szczegóły stępnie mnie umówiła na 17 jak cos to dam znać o której będę to się spotkamy przy małej(białej) czarnej ;-)
Asiu chętnie... :) czekam na wiadomość co i jak.
jazzowa to jak coś to jesteśmy wstępnie umówione
Jezzowa mnie będzie stroiła kościół Lucyna z" Podkowy " bo stroi kościół zawsze na różne uroczystości weselne i nie tylko ,a kogo ty masz ??? fajnie by było mieć kilka par tego dnia no ,ale sie zobaczy na tym spotkaniu ....bizu
ZAPRASZAM JESZCZE NIE UBRANE PANNY MLODE :
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/niepowtarzalna-suknia-slubna-ogl4264098.html

I PRZYSZLYCH MEZOW:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/kamizelka-slubna-ogl4264059.html

:) POWODZENIA W PRZYGOTOWANIACH DZIEWCZYNY :*
A ja się pochwalę, że jutro idę projektować, wybierac kolory i faktury papierów moich zaproszen, zawiadomien, winietek, menu i wszystkich innych poligraficznych pierdoł :) Trochę wczesnie, ale tak jakos mnie wzięlo i mam nadzieje, że znalazłam wreszcie odpowiednią firmę, która się tym zajmie iz robi dokładnie to, czego oczekuję :) mam już pomysł w głowie i teraz pora go zrealizować :) a tak poza tym to przestój w przygotowaniach
Asiu ja raczej nie będę stroiła kościoła.. ale o tym to poplotkujemy na spotkaniu.. a swoją drogą to jestem ciekawa czy się znamy :)
Ja już swoją suknię odebrałam i sobie wisi:)
fakt jeszcze trochę do poprawy wam;)
:) ale to w marcu
image
image
jezzowa wiesz zależy jaki rocznik jesteś heheheheh bo ja tej starej daty ;-) a spotkanie z krawcową mam na 14:20 lub 15 bo będę z pracy jechała.....
Asiu ja też jestem ten "stary rocznik" :) w takim razie mam spotkanie po tobie pół godzinki.
jezzowa to się spotkamy bo ja gaduła jestem więc będę tam zagadywała tą krawcową i właścicielkę ;-)
Ale się cieszę, normalnie jestem cała w skowronkach!! w poniedziałek idę do poradni małżeńskiej tzn. na 2 godzinne spotkanie z Panią i będziemy mieć to z głowy a 18 - 19 idziemy na weekendowe nauki!! Ufff, jednak odbędzie się to bezboleśnie, jak się cieszę!! ;D

Nulek - jak zrobimy do końca zaproszenie (musimy wstążkę odpowiednią kupić, a nie mogę się zebrać), obiecuję, że Ci wyślę foto ok? ;D

A jak tam u Was Dziewuszki? Coś ruszyło do przodu? ;)
image
Olesia1986 u mnie to suknia z głowy i na tym na razie koniec chyba że cos tam jeszcze się znajdzie;-)
No u mnie to suknia wisi w szafie już od lipca ;) Najbardziej zależało mi teraz na tym poradnictwie i naukach, aby odbyło się to szybko (u mnie niestety naprawdę jest ciężko z czasem) i bez zbędnych ceregieli :D

nie możemy się też zebrać, aby zrobić zaproszenia :( jakoś tak opornie Nam to idzie :( w ogóle nie mam ostatnio czasu, aby myśleć o Naszym ślubie, jeszcze niedawno miałam całą listę co gdzie jak i kiedy - a teraz? Nawet nie mam pojęcia, gdzie owa lista jest ;P
image
Kochane macie juz wybrane fryzury ślubne???
karolina 89 ~ no ja zaczyna się rozglądac w internecie za inspiracjami, ponieważ jako, że mam suknię to mogę szukać czegoś co będzie pasować. W sumie mam jakieś typy. ale szukam a potem - może za miesiąc albo n apoczątku nowego roku umówię sie na próbne fryzurki i zobaczymy co z tego wyjdzie.
fryzura - na pewno coś a'la kok - włosy związane.

Mnie się podobają rękawiczki, tylko nie wiem jak będą się komponowały z bolerkiem... (do kościoła pewnie trzeba będzie ubrać)
image
u mnie podobnie jakiś kok i to upięty na boku ;) będzie pasować idealnie do mojej sukienki, a Wy dziewczyny zakładacie welon? ja rozważam nad samym kokiem plus jakiś żywy kwiatek...

Co do rękawiczek - mi się osobiście nie podobają, źle mi się kojarzą, co do bolerka to fakt do Kościoła tylko i potem ścigam ;D

Pozdrawiam.
image
Ja bolerka na 99% nie będę miała. Welon tiulowy przykryje mi ramiona:) Noo chyba że będzie jakoś bardzo zimno.
Na ile wcześniej rezerwowałyście fryzjerkę i makijażystkę? Zastanawiam się czy pare miesięcy przed ślubem wystarczy czy za późno... ?
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html
ja nie wiem co do fryzury... sukienke mam:))

a co do bolekra to do koscioła wypada sie troszke okryc:)
Ja mam bolerko :)
A co do fryzury to myślałam o czymś takim: dół rozpuszczony, góra podpięta i podtapirowana i spięta na bok z żywym kwiatem.. Tylko jeszcze nie wiem bo chciałabym mieć welon.. Dostałam nawet gratis jakieś stroiki do welonu, ale wolałabym mieć jakiś żywy kwiatek, chociaż mały... Ale nie wiem jak to pogodzić, czy to będzie ładnie wyglądało..
image
Byłam ostatnio na weselu gdzie PM miała i kwiatki (2) we włosach i welon. Ładnie się jej to komponowało.
image
Dzisiaj byłam w salonach w Gdyni i nic specjalnego nie widziałam, patrząc na siebie nie widziałam że to ta, ale najbardziej mi się spodobała krótka z przodu o ta http://www.suknieagnes.pl/kolekcja-platinium#10644
image
image
czarna84 ja ja moja droga po jednym szaleństwie w trójmieście za Suknią wylądowałam w Żukowie i dziś byłam na spotkaniu z krawcową zobaczymy co mi tam zmaluje ;-) za sutannę ;-) wybrałam białą
Asiu.. i co nie było Ciebie wczoraj... jak po przymiarkach?
A macie już OBRĄCZKI?

Piszcie gdzie zamówiłyście/kogo polecacie itp. bo my właśnie na tym etapie ;) i fajnie jak byście podały cenę za parę i rodzaj materiału
My kupiliśmy obrączki u złotnika w Lotni na Zaspie. Mieliśmy co prawda trochę swojego złota, i wyszło nas łącznie 600 zł - 5 mm. Mamy takie obrączki:

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,5372
image
Co do bolerka to będę miała bo dodaje jeszcze większego uroku sukni i może po pierwszym teńcu zdejmę je:)
Co do fryzury to też będzie kok ale nie chcę aby był "przylizany" cały tylko żeby coś lekko odstawało, jakaś asymetria, własnie może bardziej z boku.
Welon będę miała ale taką długość mniej więcej do łopatek, prosty, jako, że suknię mam zdobną i nie pasowałby ani długi ani wzorzysty.
Jesli chodzi o obrączki to my już mamy - po ślubie cywilnym z czerwca tego roku:) Są z żółtego złota, takie zbliożone do klasycznych tylko "płaskie" a nie wypukłe, szersze. Kupiliśmy je we Wrzeszczu u pana Czarkowskiego. Polecam tego jubilera bo ceny są konkurencyjne w porównaniu do Kruka czy Apartu, a naprawdę duży wybór wzorów i realizacja w ciągu 2-3tygodni. Grawer gratis. Początkowo myślałam, że w Kruku kupię, ale ten sam wzór obrączek i ilość złota i krótszy czas oczekiwania i zaoszczędziliśmy na naszych jeśli dobrze pamiętam ok.250zł.
a gdzie ten Pan Czerkowski ma zakład jubilerski?
Hej :) jestem nowa na forum. Tak czytajac zaczełam sie bac ze nie zdąże z wszystkim, bo macie juz bardzo duzo przygotowane, a moj narzeczony uwaza ze powinnismy dać sobie spokoj do wiosny!
Mamy ślub 15.06.2012 :)

Jak narazie tylko mamy sale i kościoł
We Wrzeszczu na ul. Grunwaldzkiej - tu jest link - http://jubilerczarkowski.pl/
Dobrze, ze macie salę i kościół. Radzę rozejrzeć się za zespołem lub DJ bo wydaje mi się, że na wiosnę to trochę późno jeśli o to chodzi, bo ci lepsi muzycy mogą mieć zjęte terminy (jednak popularny miesiąc macie:). A resztę to już zdążycie.
Za sukienkami możesz zacząć teraz się rozglądać, bo są w wielu salonach wyprzedaże.
W sobote 29 X jestem umowiona w Gdyni na przymiarke sukni :) Pierwszy salon! (teraz na tydz wyjezdzam wiec nic nie załatwie). Myślę, że za dj musze się rozglądac więc pewnie jakos uswiadomię narzeczonemu ze powinnismy. Wydaje mi się, ze juz ciezko u niektorych z terminami ale my mamy slub w piatek, wiec moze cos sie znajdzie :)
jezzowa ja byłam 25 min przed czasem więc szybko wyszłam więc moje przymiarki wyszły b.dobrze zobaczę w Listopadzie na ostatniej bo pozniej już dopiero w marzec -kwiecień ....,a tak wyszłam zadowolona
Jejku ja też już powoli muszę myśleć o sukni
My obrączki kupimy w przyszłym roku:)
image
image
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-9-t278496,1,11.html

Dziewczyny rozpoczynamy nowy wątek z uzupełnioną listą ;)
image
image
czy idziecie na warsztaty w listopadzie- doskonala w dniu slubu-czy ktos juz byl na podobnych
Witam,

Ja mam prośbę do: Kasiula1986 która będzie miała wesele w Wichrowym Wzgórzu w Chwaszczynie. Proszę cię o opinie na temat tego miejsca. Jakie jedzenie i obsługa. Daj znać jak się udało wesele. Ja organizuje tam wesele w czerwcu 2013 roku i ostatnio usłyszałam negatywną opinie na temat tego miejsca, dodam że to jest pierwsza negatywna opinia jaką słyszałam o tym pensjonacie. Więc trochę jestem zaniepokojona.
Może ktoś jeszcze ma jakieś opinie na temat tego miejsca. Proszę o wiadomość.

Pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry