Widok
Młode Pary 2012 (część 9)
STYCZEŃ
21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz
KWIECIEŃ
14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
MAJ
5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
CZERWIEC
2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
LIPIEC
7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
SIERPIEŃ
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
PAŹDZIERNIK
6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz
KWIECIEŃ
14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
MAJ
5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
CZERWIEC
2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
LIPIEC
7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
SIERPIEŃ
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
PAŹDZIERNIK
6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
To i ja się melduje w nowym wątku :)
Co do fryzury ślubnej, tak jak wcześniej już wspominałam, chciałabym mieć koka lekko po boku (nie lubię mieć ulizanych włosów) i koniecznie żywy kwiatek... Cały czas zastanawiam się nad welonem, wydaję mi się, że kwiatki i welon wzajemnie się wykluczają :)
a tak poza tym co tam u Was Kochane? U mnie niestety ciężkie czasy nastały, praca, praca i jeszcze raz praca :) w dodatku w niedziele mamy imprezę rodzinna - mojego Brata 18 i prezentację Mu szykujemy razem z moim Bartkiem, mam dość!! :) Wyleczyłam się z wszelakich prezentacji na najbliższe 10 lat ;)
Co do fryzury ślubnej, tak jak wcześniej już wspominałam, chciałabym mieć koka lekko po boku (nie lubię mieć ulizanych włosów) i koniecznie żywy kwiatek... Cały czas zastanawiam się nad welonem, wydaję mi się, że kwiatki i welon wzajemnie się wykluczają :)
a tak poza tym co tam u Was Kochane? U mnie niestety ciężkie czasy nastały, praca, praca i jeszcze raz praca :) w dodatku w niedziele mamy imprezę rodzinna - mojego Brata 18 i prezentację Mu szykujemy razem z moim Bartkiem, mam dość!! :) Wyleczyłam się z wszelakich prezentacji na najbliższe 10 lat ;)
Olesia-chyba mamy podobna wizje naszych fryzur, tez chce miec jakies upiecie po boku i kwiata. Problem w tym, ze moje wlosy sa z natury krecone a ze nie chce ich zupelnie prostowac wiec pewnie moje upiecie bedzie dosyc "duze objetosciowo". Tez marzy mi sie kwiat, ale tak jak wspomnialas wydaje mi sie, ze kwiat i welon to troche za duzo. na dodataek chcialabym do tego wszystkiego duze wiszace kolczyki, a to juz zdecydowanie przesada. Dlatego chyba wogole zrezygnuje z welonu, ew zaloze go tylko do kosciola. Daj znac jak cos wymyslisz
Dziś byłam u mojej kumpeli i dostałam od Niej z Jej ślubu pełno fajnych rzeczy:) Kartonik na koperty, pas do pończoch, specjalny stanik pod suknię, przeróżne ozdoby do domu i torebkę:) Aaa i dostałam też podwiązkę i teraz mam dylemat, bo już wcześniej dostałam podwiązkę od szwagierki:D i którą teraz ubrać hehe :P
Chciałam zapytać gdzie mogę kupić biustonosz/ładną bieliznę pod suknię ślubną? Tzn. nie chcę aby biustonisz był za drogi a chciałabym aby to była bardotka, bez ramiączek i ładnie zbierał piersi (bo suknia dekolt ma takie "lekkie"serduszko. i tu pani w salonie powiedziała właśnie,że musi ładnie zbierać piersi do tego dekoltu - u nich jest taki za 165zł ale uważam,że to troche za dużo, tym bardziej, że potem raczej nie będę go ubierać, bo nie lubię staników bez ramiączek.
Zapraszamy :)
http://flautists.cba.pl/
http://www.facebook.com/pages/flautists/264633773566075
http://www.facebook.com/pages/flautists/264633773566075
Nie wiem czy któraś z was zagląda od czasu do czasu na groupona, ale jest zniżka na kurs tańca. Może akurat którejś się przyda. Ja z chęcią bym poszła.
Jakby, któraś z was pomogła mi rozszyfrować plan zajęć to byłoby super :) studio tańca pod kwadratem - Gdańsk (nie wklejam linków, żeby nie zablokować - ale łatwo znaleźć)
Jakby, któraś z was pomogła mi rozszyfrować plan zajęć to byłoby super :) studio tańca pod kwadratem - Gdańsk (nie wklejam linków, żeby nie zablokować - ale łatwo znaleźć)
Cześć dziewczyny:)
Dzisiaj odebrałam moje butki od szewca - bo kupiłam je razem z suknią, a fleki były do wymiany:) Fajnie:) Byliśmy jeszcze wczoraj w hurtowni w Chyloni na Puckiej, ale nie znaleźliśmy żadnych ciekawych rzeczy - były jedynie zaproszenia ale do wypisania i pudełka na tort, ale takie składane ozdabiane, a my chcemy zwykłe przezroczyste:)
Dzisiaj odebrałam moje butki od szewca - bo kupiłam je razem z suknią, a fleki były do wymiany:) Fajnie:) Byliśmy jeszcze wczoraj w hurtowni w Chyloni na Puckiej, ale nie znaleźliśmy żadnych ciekawych rzeczy - były jedynie zaproszenia ale do wypisania i pudełka na tort, ale takie składane ozdabiane, a my chcemy zwykłe przezroczyste:)
Witam Was Kochane :)
Co do nauk, to My się wybieramy na weekendowe 18 - 19 listopad u Św. Mikołaja w Gdyni ;D natomiast jeśli chodzi o poradnictwo, mieliśmy iść w poniedziałek, ale niestety czas mi na to nie pozwolił i póki co daliśmy sobie spokój, na spontana pójdziemy tym bardziej, że ta babeczka jest bardzo elastyczna i ugodowa ;)
Angelika, pytałaś mnie o welon ;) hm... szczerze mówiąc jeszcze nie wiem co i jak ;) w sumie też mam wiszące kolczyki, ale na szczęście delikatne więc u mnie by to nie koligowała z niczym (generalnie biżuterie na wesele mam b. delikatną), przyznam szczerze, że widziałam już nieraz jak Panny Młode miały kwiatki we włosach i welon i całkiem fajnie to wyglądało, pewnie znając mnie wyjdzie to u mnie na spontana w dniu ślubu :)
Pozdrawiam.
Co do nauk, to My się wybieramy na weekendowe 18 - 19 listopad u Św. Mikołaja w Gdyni ;D natomiast jeśli chodzi o poradnictwo, mieliśmy iść w poniedziałek, ale niestety czas mi na to nie pozwolił i póki co daliśmy sobie spokój, na spontana pójdziemy tym bardziej, że ta babeczka jest bardzo elastyczna i ugodowa ;)
Angelika, pytałaś mnie o welon ;) hm... szczerze mówiąc jeszcze nie wiem co i jak ;) w sumie też mam wiszące kolczyki, ale na szczęście delikatne więc u mnie by to nie koligowała z niczym (generalnie biżuterie na wesele mam b. delikatną), przyznam szczerze, że widziałam już nieraz jak Panny Młode miały kwiatki we włosach i welon i całkiem fajnie to wyglądało, pewnie znając mnie wyjdzie to u mnie na spontana w dniu ślubu :)
Pozdrawiam.
Zapraszam do odwiedzenia strony http://www.centrumslubu.com.pl
Zamówiłam dziś stanik ślubny, bardotkę, na taśmie silikonowej (bo ubiorę go bez ramiączek) i mogę polecić sklep http://www.milady.pl/ ,który znajduje się też w gdańskim CHMłyn. Obsługa świetna, można zamówić online i na miejscu przez kupnem przymierzyć!
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html
Dziewuszki mam do Was takie pytanko :) Czy Wy w dniu ślubu będziecie mieć na sobie pończochy? Bo zastanawiam się, czy czasem z nich nie zrezygnować :( tym bardziej, że mam butki z odkrytymi palcami... Co Wy o tym myślicie?
Co do biustonosza, też chyba muszę się wybrać na małe zakupy ;)
Ananao - miło, że się spotkamy :) a powiesz mi coś więcej na temat tych nauk? Bo ja nic nie wiem, tylko mailowo się zapisaliśmy... Zapytałam też, czy możemy w piątek spóźnić się pół godzinki - godzinkę, już odpowiedzi nie było :( i nie wiem teraz co i jak...
Co do biustonosza, też chyba muszę się wybrać na małe zakupy ;)
Ananao - miło, że się spotkamy :) a powiesz mi coś więcej na temat tych nauk? Bo ja nic nie wiem, tylko mailowo się zapisaliśmy... Zapytałam też, czy możemy w piątek spóźnić się pół godzinki - godzinkę, już odpowiedzi nie było :( i nie wiem teraz co i jak...
zwyłe przezroczyste pudełka to w macro. kupowalismy takie skladane, papierowe ale w ogole sie nie przydały, obsludze nie chciało sie ich skladac. sprzedałam je pozniej. w macro kupujesz takie ok 2x15 cm ponizej złotówki za stuke i swietnie sie sprawdzaja do mies i ciasta
20x15x8cm
A ja kończę pracę o 18, ale samochodem obwodnicą, szybko powinniśmy dojechać :) trudno, najwyżej też się chwilę spóźnimy... ;)
Co do pończoch/rajstop - rajstopy, zdecydowanie odpadają, nienawidzę ich!! Ale chyba w ogóle tych rzeczy zrezygnuje, będzie ciepło a poza tym kto mi tam pod sukienkę będzie zaglądał ;P
Co do pończoch/rajstop - rajstopy, zdecydowanie odpadają, nienawidzę ich!! Ale chyba w ogóle tych rzeczy zrezygnuje, będzie ciepło a poza tym kto mi tam pod sukienkę będzie zaglądał ;P
Hej dziewczyny :)
My załatwiliśmy dekoracje na samochód i do kościoła i wiązankę ślubną :) zawsze coś do przodu. Teraz jestem na etapie szukania wizażystki i powoli rozglądam się za bielizną i biżuterią. A od 14 listopada idziemy w końcu na nauki do okrąglaka. Aaa i projektuje zaproszenia ;)
Ja nie mam wyjścia i pończochy muszę mieć bo ślub na koniec kwietnia, kupie pas do tego i będzie ok bo rajstop nienawidzę ;P
Pozdrawiam
My załatwiliśmy dekoracje na samochód i do kościoła i wiązankę ślubną :) zawsze coś do przodu. Teraz jestem na etapie szukania wizażystki i powoli rozglądam się za bielizną i biżuterią. A od 14 listopada idziemy w końcu na nauki do okrąglaka. Aaa i projektuje zaproszenia ;)
Ja nie mam wyjścia i pończochy muszę mieć bo ślub na koniec kwietnia, kupie pas do tego i będzie ok bo rajstop nienawidzę ;P
Pozdrawiam
Ja de facto byłam w tylko paru salonach (bo już w czwartym znalazłam swoją suknię i się na nią zdecydowałam:). Z tych co byłam to własnie polecam salon Lissa Ferrera w Gdyni - duży wybór modeli sukni, bardzo miła obsługa, a panie pomocne i nie prawią komplementów przy każdej sukni (byłam w salonie Beauty we Wrzeszczu i tam słyszałam jak w każdej pięknie wyglądam, a jako,że mam samokrytykę to wiedziałam że w kilku rzeczywiście tak było a w większości to słabo wygladałam). Takze polecam ten salon. Polecam tez salon Tyszkiewicz we Wrzeszczu na ul. Klonowej - też obsługa miła, jak również wybór spory, pięknie odszyte suknie.
A ja się o tym dowiadywałam więc Ci powiem.
Zaświadczenie z ogólniaka jest ważne 10 lat (też mnie to zdziwiło, ale po takim czasie ks. może nie przyjąć)
Po drugie, jeśli tylko jedno z was ma ukończone, to tak czy owak musicie chodzić razem.
Ja mam ukończone, mój ukochany nie, więc musimy razem gdzieś iść.
Zaświadczenie z ogólniaka jest ważne 10 lat (też mnie to zdziwiło, ale po takim czasie ks. może nie przyjąć)
Po drugie, jeśli tylko jedno z was ma ukończone, to tak czy owak musicie chodzić razem.
Ja mam ukończone, mój ukochany nie, więc musimy razem gdzieś iść.
zosiek a ja sie nie zgodze ze musimy chodzic razem... przeważnie na stronach z informacjami nt nauk jest napisane, ze wskazane jest chodzenie razem, ale jesli jest to niemozliwe to nie ejst to obowiazkiem...
a co do tych 10 lat... moja kolezanka miala slub i miala te zaswiadczenie dopiero 4 lata i ksiadz jej nie przyjal, bo powiedzial ze to dostawal kazdy i ze to o niczym nie swiadczy... takze widzisz... co ksiadz to ma swoje zasady...
a co do tych 10 lat... moja kolezanka miala slub i miala te zaswiadczenie dopiero 4 lata i ksiadz jej nie przyjal, bo powiedzial ze to dostawal kazdy i ze to o niczym nie swiadczy... takze widzisz... co ksiadz to ma swoje zasady...
Witam Panny Młode!
czy moge do was dołączyć? Nasz ślub dopiero za rok, 19 października, ale już zaczynam się rozglądać za w sumie wszystkim, na razie mamy tylko kościół :) Mam nadzieję, że dużo się tutaj dowiem, bo przeraża mnie organizacja tego wszystkiego... Widziałam, że są tu Panny Młode, które będą miały wesele w Filipie, poważnie bierzemy pod uwage ta sale, ale jeszcze nic nie mamy zaklepane. Trochę czasu jeszcze przed nami :)
czy moge do was dołączyć? Nasz ślub dopiero za rok, 19 października, ale już zaczynam się rozglądać za w sumie wszystkim, na razie mamy tylko kościół :) Mam nadzieję, że dużo się tutaj dowiem, bo przeraża mnie organizacja tego wszystkiego... Widziałam, że są tu Panny Młode, które będą miały wesele w Filipie, poważnie bierzemy pod uwage ta sale, ale jeszcze nic nie mamy zaklepane. Trochę czasu jeszcze przed nami :)
STYCZEŃ
KWIECIEŃ
28 kwietnia - tulipanek
MAJ
25 maja - Elizabet
CZERWIEC
2 czerwca - Ania i Karol
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
23 czerwca - Tysia86
23 czerwca - magduś
LIPIEC
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.
SIERPIEŃ
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - jarzyna
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
19 października - go-gosia => (Gosia i Michał)
KWIECIEŃ
28 kwietnia - tulipanek
MAJ
25 maja - Elizabet
CZERWIEC
2 czerwca - Ania i Karol
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
23 czerwca - Tysia86
23 czerwca - magduś
LIPIEC
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.
SIERPIEŃ
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - jarzyna
WRZESIEŃ
PAŹDZIERNIK
A mam do Was pytanie czy jest możliwość zrobienia nauk i poradni, że tak powiem na ''zaś'' bo nastawiam sie z Lubym na ślub we wrześniu będziemy w Polsce tylko w styczniu a nie mamy jeszcze nic ustalone nawet daty tylko miejsce wybrane. A chodzi o to by zrobić i mieć w razie co z głowy, a najwyżej by dokument z nauk sobie leżał w szufladzie i czekał na 2013 rok. Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi bo sama sie już pogubiłam w tym co pisze. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz
STYCZEŃ
KWIECIEŃ
28 kwietnia - tulipanek
MAJ
25 maja - Elizabet
CZERWIEC
2 czerwca - Ania i Karol
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
23 czerwca - Tysia86
23 czerwca - magduś
LIPIEC
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.
SIERPIEŃ
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - jarzyna
WRZESIEŃ
8 września - pinimini=>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
PAŹDZIERNIK
KWIECIEŃ
28 kwietnia - tulipanek
MAJ
25 maja - Elizabet
CZERWIEC
2 czerwca - Ania i Karol
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
23 czerwca - Tysia86
23 czerwca - magduś
LIPIEC
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
14 lipca - roza26 & M.
SIERPIEŃ
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - jarzyna
WRZESIEŃ
8 września - pinimini=>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
PAŹDZIERNIK
I jak tam dziewczyny idą Wam przygotowania?
Kilka dni temu przeglądałam sobie allegro i wpadła mi w oko piękna księga gości pasująca idealnie do naszego wystroju i motywu:) Tylko zagapiłam się, aukcja się skończyła i od paru dni ten użytkownik ponownie ich (było 20 sztuk) nie wystawia.. A szkoda, bo są bardzo oryginalne i nigdzie takich nie widziałam i strasznie mi się spodobały.. Napisałam właśnie wiadomość do użytkownika :)
A jak tam u Was?:)
Kilka dni temu przeglądałam sobie allegro i wpadła mi w oko piękna księga gości pasująca idealnie do naszego wystroju i motywu:) Tylko zagapiłam się, aukcja się skończyła i od paru dni ten użytkownik ponownie ich (było 20 sztuk) nie wystawia.. A szkoda, bo są bardzo oryginalne i nigdzie takich nie widziałam i strasznie mi się spodobały.. Napisałam właśnie wiadomość do użytkownika :)
A jak tam u Was?:)
Witam dziewczęta ja sie pochwale że kupiłam juz suknie pojechałam w sobote zobaczyć sukienki a tu zdecydowałam sie na kupno sukienki i miejmy nadzieje że zakup będzie udany wiem napewno że w tej sukience przetańcze całom noc jak ją założyłam czułam sie jak bym w dresie była że tak sie wyraże . Teraz szukam halki welonu i bolerka gdyz w tym sklepie niopłacało mi sie kupic ze względu na ceny .
A mam pytanie do was dziewczyny szukam tiary ale nie na opasce tylko na grzebyku jak macie przy welonach widzieliście może takie byłabym bardzo wdzięczna:)
A mam pytanie do was dziewczyny szukam tiary ale nie na opasce tylko na grzebyku jak macie przy welonach widzieliście może takie byłabym bardzo wdzięczna:)
Ja nie widziałam, ale swojego czasu też byłam zafascynowana diademem:) Tylko że kupiłam suknię (właściwie też przez przypadek, bo z ciekawości pojechałam zobaczyć ale tak mi się spodobała, że wyszłam z suknią:P) i jest ona bardzo strojna, dlatego diadem już nie będzie mi pasował. Ale może spróbuj poszukać na allegro? :) Ja kiedyś widziałam taki u dziewczyny na szafa.pl z Gościcina była, chciałam nawet go kupować od Niej :)
Hej Kochane :)
Dawno mnie tu nie było i tyle wpisów ;)
Co do poradni mam kontakt do Pani u której można to załatwić na jednym spotkaniu, bardzo sympatyczna i ugodowa Pani - muszę się znowu do Niej odezwać, bo niestety pierwszy termin Nam nie wyszedł :( jak coś piszcie swoje maile, wyśle Wam kontakt ;D
Co do diademów itp - ja takim rzeczom mówię stanowczo NIE!! Ale to ja ;) Nie każdemu ładnie w takich świecidełkach i zdobnych rzeczach, ja niestety do takich należę... Postawię na prostotę jednak ;D
a macie już pomyślane gdzie chcecie wyjechać na podróż poślubną? Czy już coś w tym kierunku działacie? :)
Dawno mnie tu nie było i tyle wpisów ;)
Co do poradni mam kontakt do Pani u której można to załatwić na jednym spotkaniu, bardzo sympatyczna i ugodowa Pani - muszę się znowu do Niej odezwać, bo niestety pierwszy termin Nam nie wyszedł :( jak coś piszcie swoje maile, wyśle Wam kontakt ;D
Co do diademów itp - ja takim rzeczom mówię stanowczo NIE!! Ale to ja ;) Nie każdemu ładnie w takich świecidełkach i zdobnych rzeczach, ja niestety do takich należę... Postawię na prostotę jednak ;D
a macie już pomyślane gdzie chcecie wyjechać na podróż poślubną? Czy już coś w tym kierunku działacie? :)
czesc dziewczyny :) dawno mnie tu nie byłol bo własnie byłam na urlopie ;) u mnie na razie wszystko stoi w miejscu, no w sumie nie do końca sala - podpisana umowa i zaliczkowana, w listopadzie podpisanie umowy z DJ'em, no i ruszam na salony sukien ślubnych- nie mogę się doczekac ;) w styczniu nauki i poradnictwo, zaproszenia... a reszta to jakoś z czasem... szczerze polecam nurkowanie w Egipcie, jest cudnie, te widoki zyc nie umierac. Super pomysł na podróż poślubną do Egiptu, gwarantowana pogoda :)
nadiaaa, mi przy kolejnym wątku możesz dopisać kamera videogroszek ;P
Jednak się zdecydowaliśmy ;P a tak poważnie to tak wierciłam mojemu Bartkowi dziurę w brzuchu, że skapitulował ;D
Tak więc będzie oprócz foto, kamera - cieszę się jak dziecko ;)
a co do podróży poślubnej, My tak na 95% Portugalia ;)
Jednak się zdecydowaliśmy ;P a tak poważnie to tak wierciłam mojemu Bartkowi dziurę w brzuchu, że skapitulował ;D
Tak więc będzie oprócz foto, kamera - cieszę się jak dziecko ;)
a co do podróży poślubnej, My tak na 95% Portugalia ;)
nam też niestety nie uda się nigdzie wyjechać w prawdziwą podroż za granicę bo czekają nas inne wydatki ;) My ruszamy w Polskie Tatry nasze ukochane miejsce ;)
I ponawiam dziewczyny pytanie o wizażystkę. Jakie planujecie mieć? Bo ja się zastanawiam poważnie nad p. Anią Stykałą
I jeszcze jedno ;) jakie wino kupujecie?
PS Aż się przestraszyłam jak na suwaczku zobaczyłam jak mało czasu nam zostało ;)
I ponawiam dziewczyny pytanie o wizażystkę. Jakie planujecie mieć? Bo ja się zastanawiam poważnie nad p. Anią Stykałą
I jeszcze jedno ;) jakie wino kupujecie?
PS Aż się przestraszyłam jak na suwaczku zobaczyłam jak mało czasu nam zostało ;)
Milenko, a jak tam jest z opłatami i co dokładnie trzeba wziąć z USC? :) Jeżeli mój Bartek, urodził się zupełnie gdzie indziej, ale mieszka całe życie w Sopocie - to musi iść do USC w Sopocie? Mnie ta papierologia przeraża...
Co to wizażystki będę miała tą Panią:
JUSTYNA ART wizaż i styl - http://www.justyna-art.pl
Przyznam, że jak pisałam z tą Panią to zrobiła na mnie piorunujące wrażenie i specjalnie się nie zastanawiałam ;) Poza tym po opiniach widzę, że jest dobra ;D
Co do winka, to My chcemy mieć Carlo Rossa, ale tylko różowe i białe - dziewczyny a ile Wy tego wina kupujecie? Bo ja chciałam kupić tak z 30 but. to moja Mama stwierdziła, że za mało i powinnam dokupić z 20 - jak dla mnie to już przesada, a jak Wy sądzicie?
A z przygotowań, to u Nas nowości małe ;) Już w sobotę, jadę z moją sukienką do Madonny, żeby mi ją lekko poprawiły i stójkę wszyły, bo niestety nie ma żadnych ramiączek ani nic, jak mierzyłam sukienkę, to była idealna, ale mimo to ja się tam boję... I w tym miesiącu jak uda Nam się wyjechać do Kwidzyna (Babci mojego N), to zabieramy ze sobą złoto i zamawiamy obrączki, tam za robociznę zapłacimy 300 zł plus 50 grawera ;)
Co to wizażystki będę miała tą Panią:
JUSTYNA ART wizaż i styl - http://www.justyna-art.pl
Przyznam, że jak pisałam z tą Panią to zrobiła na mnie piorunujące wrażenie i specjalnie się nie zastanawiałam ;) Poza tym po opiniach widzę, że jest dobra ;D
Co do winka, to My chcemy mieć Carlo Rossa, ale tylko różowe i białe - dziewczyny a ile Wy tego wina kupujecie? Bo ja chciałam kupić tak z 30 but. to moja Mama stwierdziła, że za mało i powinnam dokupić z 20 - jak dla mnie to już przesada, a jak Wy sądzicie?
A z przygotowań, to u Nas nowości małe ;) Już w sobotę, jadę z moją sukienką do Madonny, żeby mi ją lekko poprawiły i stójkę wszyły, bo niestety nie ma żadnych ramiączek ani nic, jak mierzyłam sukienkę, to była idealna, ale mimo to ja się tam boję... I w tym miesiącu jak uda Nam się wyjechać do Kwidzyna (Babci mojego N), to zabieramy ze sobą złoto i zamawiamy obrączki, tam za robociznę zapłacimy 300 zł plus 50 grawera ;)
Olesia - niestety musi mieć papiery z USC z miejsca urodzenia, u nas będzie to samo, bo mój Michał jest z Bydgoszczy. Niby autostradą chwilka, ale i tak kłopot.
Co do obrączek - wymyśliłam sobie taki romantyczny pomysl, ciekawa jestem co wy o tym myslicie. Poproszę o złote, nieużywane drobiazgi od bliskich ich osób, dodam swoje i M. i zrobimy z nich obrączki. Taka trochę zrzutka na szczęscie. Co o tym myślicie?
Co do obrączek - wymyśliłam sobie taki romantyczny pomysl, ciekawa jestem co wy o tym myslicie. Poproszę o złote, nieużywane drobiazgi od bliskich ich osób, dodam swoje i M. i zrobimy z nich obrączki. Taka trochę zrzutka na szczęscie. Co o tym myślicie?
A niech to ;) Trudno jakoś to przebolejemy... Ale jak to wygląda z opłatami? :)
Fajny pomysł, przynajmniej wiesz, że Wasze obrączki będą miały swoją historię ;D My mamy podobnie, zebraliśmy od Rodziny trochę złota, Babcia mi dała pierścionek który dostałam od swojego Męża, druga dała mi obrączkę, każdy gram tego złota z czymś się wiąże... ;D
Fajny pomysł, przynajmniej wiesz, że Wasze obrączki będą miały swoją historię ;D My mamy podobnie, zebraliśmy od Rodziny trochę złota, Babcia mi dała pierścionek który dostałam od swojego Męża, druga dała mi obrączkę, każdy gram tego złota z czymś się wiąże... ;D
Olesia1986 tak jak pisze go-gosia Twój Bartek musi iść do USC tam gdzie się urodził i wyciągnąć odpis aktu urodzenia opłacony 22 zł, na tym odpisie musi być pieczątka, że opłacił.
Jeżeli Ty jesteś urodzona w Gdańsku, tu mieszkasz i chcecie tutaj brać ślub to musicie się udać tutaj do USC w Gdańsku, z potwierdzeniem wpłaty 84 zł. - tytuł: opłata skarbowa za zgodę na ślub wyznaniowy wasze imiona i nazwiska. - nr konta jest na stronie UM, z dowodami osobistymi i odpisem skróconym aktu urodzenia Twojego Bartka i na miejscu dostaniecie zaświadczenie o braku przeciwwskazań do wzięcia ślubu i potem z tym do kościoła.
Jeżeli Ty jesteś urodzona w Gdańsku, tu mieszkasz i chcecie tutaj brać ślub to musicie się udać tutaj do USC w Gdańsku, z potwierdzeniem wpłaty 84 zł. - tytuł: opłata skarbowa za zgodę na ślub wyznaniowy wasze imiona i nazwiska. - nr konta jest na stronie UM, z dowodami osobistymi i odpisem skróconym aktu urodzenia Twojego Bartka i na miejscu dostaniecie zaświadczenie o braku przeciwwskazań do wzięcia ślubu i potem z tym do kościoła.
Milenko, urodziłam się w Gdyni, czyli muszę iść do USC w Gdyni po odpis aktu urodzenia? :) Ale ślub bierzemy w Gdańsku, więc tą opłatę w wysokości 84 zł, musimy opłacić w USC w Gdańsku? Dobrze pojmuję?
Aha, te 84 zł, jest za Nas dwoje czy muszę tą kwotę pomnożyć razy 2? :)
Zosiek, jak ja bym się miała się malować w dniu ślubu - to bym wyglądała jak straszydło ;D Podobnie do Ciebie umiem się tylko tuszem malować ;) i zresztą tak się maluję, nie używam, żadnych pudrów itp ;) no czasem cień do powiek ;)
Aha, te 84 zł, jest za Nas dwoje czy muszę tą kwotę pomnożyć razy 2? :)
Zosiek, jak ja bym się miała się malować w dniu ślubu - to bym wyglądała jak straszydło ;D Podobnie do Ciebie umiem się tylko tuszem malować ;) i zresztą tak się maluję, nie używam, żadnych pudrów itp ;) no czasem cień do powiek ;)
Olesia urodziłaś sie w Gdyni tak jak piszesz idziesz do USC w Gdyni po odpis aktu urodzenia opłacasz go (opłata22 zł najlepiej przez internet i mieć ze soba potwierdzenie) w USC w Gdyni . Wtedy razem udajecie sie do UM w Gdańsku opłacacie oplatę skarbową w kwocie 84 zł ( jedna opłata razem tez najłatwiej mieć potwierdzenie z netu) i dostajecie doukmet mówiący o braku przeciwskazań do zawarcia związku małżeńskiego i z nim do kośćółka
Zosiek - ale chyba tylko ktoś z rodziny? I tu jest mały problem, bo teraz teściowie i on mieszkają w Redzie. No, ale przejedziemy się po prostu, mamy jeszcze tyyyyyle czasu :) teściowa mi ciągle powtarza, że rok to mało i że my jeszcze prawie nic nie mamy ustalone. Ale przecież nie będę kupowała sukni ślubnej 10 miesięcy przed ślubem.
Czy powinnam? Zastanawiam się, czy iść na trgi ślubne teraz w listopadzie, w Muracie są. Za: można wygrać miesiąc miodowy i suknię ślubną, przeciw - mam wrażenie, że do tego czasu wszystko mi się zmieni milion razy... Chodzicie już po targach?
W ogóle się zastanawiam czy za duzego luzu nie mam z tym ślubem :) Ile miesięcy przed ślubem panna młoda zaczyna się stresować? :)
Czy powinnam? Zastanawiam się, czy iść na trgi ślubne teraz w listopadzie, w Muracie są. Za: można wygrać miesiąc miodowy i suknię ślubną, przeciw - mam wrażenie, że do tego czasu wszystko mi się zmieni milion razy... Chodzicie już po targach?
W ogóle się zastanawiam czy za duzego luzu nie mam z tym ślubem :) Ile miesięcy przed ślubem panna młoda zaczyna się stresować? :)
Kochane, bardzo Wam dziękuje!! Już wszystko wiem i rozumiem ;D
Ja tam na żadne targi nie chodzę i nie będę chodzić - szkoda mi mojego czasu ;) nie wierzę w to, że mogę coś wygrać a co do sukni to już mam, więc mi nie potrzebna druga :D
Natomiast jeśli chodzi o ślub, to u Nas wszystko jest na mega luzie... Zaproszenia już dawno mieliśmy mieć zrobione a tu nawet materiałów nie mamy, mój Bartek miał być już dawno ubrany, jakoś Nam nie po drodze... Itd, itd.
A co do stresu, to ja nie wiem czy będę miała czas się stresować do samego ślubu ;) A poza tym czym się tutaj stresować? ;) Ja sobie już dałam na luz... Na początku się przejmowałam, że kolor butów nie będzie pasować do czegoś tam - w nosie, to moje wesele i tak naprawdę to jedynie ja pewnie będę na takie rzeczy zwracać uwagę, bo Goście to w nosie będą mieli ;P
Ja tam na żadne targi nie chodzę i nie będę chodzić - szkoda mi mojego czasu ;) nie wierzę w to, że mogę coś wygrać a co do sukni to już mam, więc mi nie potrzebna druga :D
Natomiast jeśli chodzi o ślub, to u Nas wszystko jest na mega luzie... Zaproszenia już dawno mieliśmy mieć zrobione a tu nawet materiałów nie mamy, mój Bartek miał być już dawno ubrany, jakoś Nam nie po drodze... Itd, itd.
A co do stresu, to ja nie wiem czy będę miała czas się stresować do samego ślubu ;) A poza tym czym się tutaj stresować? ;) Ja sobie już dałam na luz... Na początku się przejmowałam, że kolor butów nie będzie pasować do czegoś tam - w nosie, to moje wesele i tak naprawdę to jedynie ja pewnie będę na takie rzeczy zwracać uwagę, bo Goście to w nosie będą mieli ;P
witam przyszłe panny młode:)
mam do sprzedania suknie;) zachęcam do obejrzenia i do przymiarki;)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/sliczna-suknia-slubna-ogl4320060.html
mam do sprzedania suknie;) zachęcam do obejrzenia i do przymiarki;)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/sliczna-suknia-slubna-ogl4320060.html
widziałam,że dziewczyny zastanawiacie się nad podróżą poślubną;) my byliśmy w Egipcie w Sharmie;) super!!! tymbardziej,że można dokupić sobie wycieczki, oczywiście nie u rezydenta tylko na mieście :) polecam!!!! by byliśmy na Górze Synaj i w Jerozolimie:) ogólnie było super!! polecam!!!! na wypoczynek;) lub...imprezową Turcję;)
Witajcie :) Długo nie pisałam (ostatni raz chyba w 2 części tego wątku) a to dlatego, że wydawało mi się, że jeszcze sporo czasu do czerwca. Niedawno dowiedziałam się , że koleżanki które też w tej okolicy mają ślub, już zamówiły suknie ślubne. Korzystając z tego, że dzisiejszy dzień miałam wolny zabrałam siostrę, mamę i przyjaciółkę do jednego z salonów. Chciałam zobaczyć po prostu w czym mi dobrze. Miałam już swój wymarzony model, który wypatrzyłam wcześniej w internecie ale byłam przekonana, że z moją figurą nie będzie to na mnie dobrze wyglądało. Okazało się ,że ta suknia właśnie była w odwiedzanym przez nas salonie. Przymierzyłam ją jako pierwszą i wszystkie dziewczyny zaniemówiły. Była idealna! Potem przymierzyłam jeszcze 3 inne ale nie dorastały pierwszej do pięt. W rezultacie zakupiłam zupełnie pierwszą przeze mnie przymierzaną sukienkę. Będzie na mnie czekać do maja w salonie, gdzie przejdzie jeszcze maluteńkie poprawki dopasowujące. Jest taka jak sobie wyśniłam: fason rybki, koronkowa, jaśniutkie ecru. Tak się bałam zabrać za szukanie sukni, bo byłam przekonana, że się najeżdże po dziesiątkach salonów, nic nie będzie odpowiednie do mojej figury, a jak już coś będę musiała kupić to będzie to nie dość że horrendalnie drogie, to jeszcze nie w moim guście. A tu niespodzianka. Jestem przeszczęśliwa :)))
M&A - gratuluję udanego zakupu ;)
Nam przyszłym Pannom Młodym wydaję się, że zakup sukni ślubnej będzie przykrym obowiązkiem a nie przyjemnością, ale patrząc tak na Nas PM 2012, wychodzi na to, że najlepiej robić sukienki zupełnie na spontana ;)
Co rusz jakaś z dziewczyn piszę, że przypadkowo się wybrały do salonu, zamierzając się tylko rozejrzeć, a wyszły z niego z sukienką ;) Ze mną było podobnie... Pojechałam to Nowego Stawu, tylko zobaczyć tą sukienkę i ewentualnie się zastanowić, ale jak ją zmierzyłam i usłyszałam cenę, stwierdziłam, że nie ma co się namyślać!! Zupełny spontan, ale jaki trafiony ;P
Nam przyszłym Pannom Młodym wydaję się, że zakup sukni ślubnej będzie przykrym obowiązkiem a nie przyjemnością, ale patrząc tak na Nas PM 2012, wychodzi na to, że najlepiej robić sukienki zupełnie na spontana ;)
Co rusz jakaś z dziewczyn piszę, że przypadkowo się wybrały do salonu, zamierzając się tylko rozejrzeć, a wyszły z niego z sukienką ;) Ze mną było podobnie... Pojechałam to Nowego Stawu, tylko zobaczyć tą sukienkę i ewentualnie się zastanowić, ale jak ją zmierzyłam i usłyszałam cenę, stwierdziłam, że nie ma co się namyślać!! Zupełny spontan, ale jaki trafiony ;P
Ja wam powiem dziewczyny że moj narzeczony był w wielkim szoku jak zadzwoniłam do niego i powiedziałam szykuj karte on myślał że ja spisze sobie wszystkie salony które mnie interesują poumawiam się na wizyte a tu taki spontan którego nieżałuje szkoda mi tylko troszeczke że już żadnej nieprzymieże niewiem jak wam ale mi to spariło takom frajde przymierzanie sukienek łacznie przymieżyłam 15 sukienek no ale nic została mi jeszcze siostra :) to może kiedyś z nią pujde na maraton:)
Olesia my też już dawno mieliśmy mieć zaproszenia zrobione a tu nic ;) jedynie co to już mamy projekt, ściągnęliśmy czcionkę i zostało nam do wypisania imiona i nazwiska no i oszywiście wyrduk itd., ale chociaż 1 krok zrobiony ;)
A my planujemy ok 40 butelek wina na 80 osób, jak zostanie to nic się nie stanie ;)
A my planujemy ok 40 butelek wina na 80 osób, jak zostanie to nic się nie stanie ;)
ja tez wybrala sie zobaczyc co i jak do salonu... wyszlam z sukienką... polecam salon aspena w wejherowie... sukienki w cenie 300-1600 zl. aktualnie trwa tam wyrzedaz kolekcji 2011 ;p
naprawde ladne sukienki maja... w cenie jest halka i welon ...
http://aspena.com.pl/
naprawde ladne sukienki maja... w cenie jest halka i welon ...
http://aspena.com.pl/
Ale właśnie o to chodzi, że ja nie chcę się stresować, bo uważam, że nie ma czym!! :D To ma być dla mnie przyjemność a nie stres i tak też staram się do tego podchodzić ;)
Co do zaproszeń, My też mamy wstępny projekt, nawet wstążeczkę w odpowiednim kolorze zakupiłam, także już jakiś sukces ;) He, he...
Zosiek a gdzie kupowałaś taki sztywny papier, gdzieś w hurtowni? Bo właśnie polujemy na jakąś fajną hurtownie, gdzie resztę materiałów będziemy kupować ;D
Co do win, to My będziemy mieć ok 100 osób i znaczna część kobiet w mojej Rodzinie woli wina, więc może jednak i racja by więcej kupić... Ja to się jeszcze ewentualnie zastanawiam na whisky i likierami, ale wydaję mi się, że to już za dużo będzie - co o tym myślicie?! ;)
Co do zaproszeń, My też mamy wstępny projekt, nawet wstążeczkę w odpowiednim kolorze zakupiłam, także już jakiś sukces ;) He, he...
Zosiek a gdzie kupowałaś taki sztywny papier, gdzieś w hurtowni? Bo właśnie polujemy na jakąś fajną hurtownie, gdzie resztę materiałów będziemy kupować ;D
Co do win, to My będziemy mieć ok 100 osób i znaczna część kobiet w mojej Rodzinie woli wina, więc może jednak i racja by więcej kupić... Ja to się jeszcze ewentualnie zastanawiam na whisky i likierami, ale wydaję mi się, że to już za dużo będzie - co o tym myślicie?! ;)
Co do alkoholi, muszę się w końcu zebrać w sobie i podzwonić po hurtowniach - Ojciec mi kupuje alkohol, ale ja muszę się o wszystko dowiedzieć ;)
Zaś jeśli chodzi o napoje poluje na promocję ;D Jakiś czas temu widziałam np. w Biedronce w dwupaku sprite po 1 l za 2,99 (czyli na jedną butelkę wychodziło niecałe 1,50) i bym wzięła ale data ważności Nam nie odpowiadała. Trzeba rozglądać się za takimi fajnymi promocjami ;D Zaś jeśli chodzi o napoje niegazowane soki to chcemy tymbark - drogo, ale wiem, że dobry tutaj już gorzej z promocjami ;D
Kochane a jak Wy te napoje liczycie? Bo ja na ok. 100 Gości chcę kupić po 80 but. sprite, coca - coli i fanty - mi się i tak nadal wydaję, że to mało ;D No plus do tego soki, woda.
Zaś jeśli chodzi o napoje poluje na promocję ;D Jakiś czas temu widziałam np. w Biedronce w dwupaku sprite po 1 l za 2,99 (czyli na jedną butelkę wychodziło niecałe 1,50) i bym wzięła ale data ważności Nam nie odpowiadała. Trzeba rozglądać się za takimi fajnymi promocjami ;D Zaś jeśli chodzi o napoje niegazowane soki to chcemy tymbark - drogo, ale wiem, że dobry tutaj już gorzej z promocjami ;D
Kochane a jak Wy te napoje liczycie? Bo ja na ok. 100 Gości chcę kupić po 80 but. sprite, coca - coli i fanty - mi się i tak nadal wydaję, że to mało ;D No plus do tego soki, woda.
Karolina, co Ty ;) Muszę się za to zabrać, może jutro mi się uda - chociaż wątpię, że będę nad tym siedzieć, ale jakaś mała motywacja musi być :D a jak nie jutro to na pewno spiszę sobie hurtownie jakie tutaj w okolicach są i podzwonię, dam Ci wtedy znać ok? ;) a Ciebie jakiś alkohol konkretnie interesuje? Czy Ty tak orientacyjnie? :)
Ale tu się zrobiło fajnie, w końcu się nasz wątek rozruszał:)
My już zdecydowaliśmy się na kolor przewodni:) Będzie brąz + jasny róż:) Zaproszenia znalazłam na allegro, są właśnie z taką różową kokardką i włożone w brązową kieszonkę zamiast koperty:) ale na razie nie zamawiamy bo jeszcze nie jesteśmy pewni na 100% co do zapraszanych osób. Winietki będę robić sama:) Będą chyba takie jak w tej reklamie tesco hehe, w której rozstawiają wizytówki - przyjrzyjcie się następnym razem:D Jako upominki dla gości kupimy taką suknię i frak na cukierki:) A księga gości również będzie miała na stronie głównej naklejoną suknię i frak - ciężko mi to opisać:) Jak ktoś będzie ciekawy to najwyżej wkleję linka :)
Co do alkoholu - nie wiem gdzie będziemy kupować. Szwagier miał wesele w sierpniu i kupowali w hurtowni w Pszczółkach (obok Tczewa) wódkę czystą żołądkową, płacili 16 zł i dostali w prezencie 2 kartony szampanów. Znajomi już teraz kupili wódkę (boją się, że w 2012 zdrożeje, a wesele mają w sierpniu) też w tej hurtowni i płacili 19 zł - więc tak sobie.. a gratis dostali 2 szampany i jakieś wina..
Napoje - też czekam na jakąś promocję. Też właśnie tak jak Olesia chciałam kupić te Sprite w biedronce ale ważne do marca 2012.. :)
My już zdecydowaliśmy się na kolor przewodni:) Będzie brąz + jasny róż:) Zaproszenia znalazłam na allegro, są właśnie z taką różową kokardką i włożone w brązową kieszonkę zamiast koperty:) ale na razie nie zamawiamy bo jeszcze nie jesteśmy pewni na 100% co do zapraszanych osób. Winietki będę robić sama:) Będą chyba takie jak w tej reklamie tesco hehe, w której rozstawiają wizytówki - przyjrzyjcie się następnym razem:D Jako upominki dla gości kupimy taką suknię i frak na cukierki:) A księga gości również będzie miała na stronie głównej naklejoną suknię i frak - ciężko mi to opisać:) Jak ktoś będzie ciekawy to najwyżej wkleję linka :)
Co do alkoholu - nie wiem gdzie będziemy kupować. Szwagier miał wesele w sierpniu i kupowali w hurtowni w Pszczółkach (obok Tczewa) wódkę czystą żołądkową, płacili 16 zł i dostali w prezencie 2 kartony szampanów. Znajomi już teraz kupili wódkę (boją się, że w 2012 zdrożeje, a wesele mają w sierpniu) też w tej hurtowni i płacili 19 zł - więc tak sobie.. a gratis dostali 2 szampany i jakieś wina..
Napoje - też czekam na jakąś promocję. Też właśnie tak jak Olesia chciałam kupić te Sprite w biedronce ale ważne do marca 2012.. :)
Dobra Karolina, jak już będę dzwonić to się popytam dla Ciebie o różne rodzaje alkoholi ;)
O piwo się akurat nie martwię, bo u mnie na sali w beczkach sprzedają, ale dla Ciebie zrobię dobry uczynek ;D He, he...
Co do wódki, że najpierw kosztowała 16 zł a potem 19 to faktycznie średnio opłacalne ;( Trochę tą ceną się zmartwiłam, ale trudno ;D Co do promocji, musimy nawzajem się informować co i jak ;D zawsze jakaś oszczędność ;)
Dziewczyny, a Wy poważnie o tych księgach Gości? My z tego rezygnujemy, koleżanka miała to i w rezultacie może z kilka osób się wpisało Jej, bo reszta zapomniała, albo nie wiedziała co wpisać... Natomiast jeśli chodzi o podziękowania, to My mamy te aniołki ;)
O piwo się akurat nie martwię, bo u mnie na sali w beczkach sprzedają, ale dla Ciebie zrobię dobry uczynek ;D He, he...
Co do wódki, że najpierw kosztowała 16 zł a potem 19 to faktycznie średnio opłacalne ;( Trochę tą ceną się zmartwiłam, ale trudno ;D Co do promocji, musimy nawzajem się informować co i jak ;D zawsze jakaś oszczędność ;)
Dziewczyny, a Wy poważnie o tych księgach Gości? My z tego rezygnujemy, koleżanka miała to i w rezultacie może z kilka osób się wpisało Jej, bo reszta zapomniała, albo nie wiedziała co wpisać... Natomiast jeśli chodzi o podziękowania, to My mamy te aniołki ;)
jesli chodzi o ksiege gosci to my napewno bedziemy mieli. Nasz fotograf ma taki fajny pomysl juz wyprobowany na weselu mojego brata. W trakcie wesela robia zdjecia gosciom w takiej starodawnej ramie, zabawnie i ciekawie. Potem od razu drukuja i wklejaja do albumu dla gosci i swiadkowie musza zadbac o to zeby kazdy sie wpisal i tak mamy i wpisy z zyzeniami i zdjecia gosci ktorzy taki wpis zrobili. Widzilam efekty i napradwe polecam =)
ja mam : http://www.tbc.com.pl/, U mojego barata wyszlo super goscie chetnie pozowali i sie wpisywali a pamiatka jest super:P
Agata zgadzam sie z Toba... ta impreza jest zdecydowanie za droga... w pewnym momecie wpadlismy na pomysl-zart zeby zorganizowac to wszystko w mc donalds- wszyscy lubia i sa porcje dziecience.. nie trzeba tak szybko rezerwacji robic ..ale to oczywiscie zart... ja ciesze sie ze zabralam sie dosc szybko za organizacje- przynajmniej dotarlo do mnie ile kasy musze przygotowac ;( liczylam ze bedzie ok 7 tys mniej niz teraz nam wychodzi ;p
Kochana, poduszeczka na obrączki to żadna konieczność ;) Czy wszystko masz zamiar robić bo tak trzeba? ;D
Ja osobiście mam poduszeczkę, ale tylko dlatego, że mam w Rodzinę dwójkę małych Dzieci które wiem, że poniosą mi ją do ołtarza ;D plus do tego mam jeszcze koszyczki do sypania kwiatków, mojego Bartka Siostrzenica, moja Kuzyneczka i Córka Kuzynki Bartka będą Nam sypać kwiatki.
Ale gdyby Ich nie było, nie zdecydowałabym się na coś takiego ;)
Pozdrawiam.
Ja osobiście mam poduszeczkę, ale tylko dlatego, że mam w Rodzinę dwójkę małych Dzieci które wiem, że poniosą mi ją do ołtarza ;D plus do tego mam jeszcze koszyczki do sypania kwiatków, mojego Bartka Siostrzenica, moja Kuzyneczka i Córka Kuzynki Bartka będą Nam sypać kwiatki.
Ale gdyby Ich nie było, nie zdecydowałabym się na coś takiego ;)
Pozdrawiam.
Poduszkę na obrączki kupujesz wtedy, gdy ktoś Ci niesie obrączki do ołtarza:) Jeśli nie ma takiej osoby to wystarczy zwykła tacka, na której obrączka poda Ksiądz :)
Koszty - masakra.. ja sobie ostatnio zrobiłam taką szczegółową tabelkę, co trzeba załatwić, począwszy od sali, skończywszy na pierdołach typu strzelający balon.. I wyszło nam (ale liczyliśmy z górką, żeby w razie czego się mile zaskoczyć:D) ok. 40 tys.. Żebym tylko pracę znalazła to będzie ok, bo już powoli mnie to frustruje.. A może u Was w firmach gdzie pracujecie kogoś szukają do biura?:)
Koszty - masakra.. ja sobie ostatnio zrobiłam taką szczegółową tabelkę, co trzeba załatwić, począwszy od sali, skończywszy na pierdołach typu strzelający balon.. I wyszło nam (ale liczyliśmy z górką, żeby w razie czego się mile zaskoczyć:D) ok. 40 tys.. Żebym tylko pracę znalazła to będzie ok, bo już powoli mnie to frustruje.. A może u Was w firmach gdzie pracujecie kogoś szukają do biura?:)
dzieki za info... o to mi wlasnie chodzilo... jakos nie zakodowalam w pamieci na innych slubach jak to bylo z ta poduszka a teraz juz wszystko jase ;p
jesli chodzi o kalkulator slubny to ja uzylam tego... mozna go zciagnac i zapisac.. pozniej uzupelniac..
http://wesele.plock.pl/slub-4.html
jesli chodzi o kalkulator slubny to ja uzylam tego... mozna go zciagnac i zapisac.. pozniej uzupelniac..
http://wesele.plock.pl/slub-4.html
My w Egipcie byliśmy w maju... szczerze to średnio nam Się podobało. Pogoda nie była jakaś wymarzona, słońce niby było, ale cały czas zasnute. Nurkować nie nurkowaliśmy z butlą, ale za to snorkeling był spoko. Widoki pod wodą… rybki super, żółwie super, rafa… nie rzucała na kolana, w większości była obumarła, wyblakła mocno. Także bez rewelacji. aah no i natrętne Araby... masakra.
Jak już mowa o kosztach to sa to drogie imprezy zastanawiam sie dlaczego niemożna zrobic wesela jak robią w uk większości osób do kościoła potem na szampana jakiś mały poczęstunek tańce i do domu i każdy jest szczęsliwy a pieniądze zaoszczedzone na własne wydatki
A my wydamy tyle pieniędzy a i tak nam jeszcze tyłki obrobia bo niewieże że tak niema :) no ale nic tak już jest:)
A my wydamy tyle pieniędzy a i tak nam jeszcze tyłki obrobia bo niewieże że tak niema :) no ale nic tak już jest:)
Dziewczyny ja poszukuje pomarańczowych bucików... upatrzyłam sobie na allegro przepiękne.. hmm.. nie potrafię wklejać zdjęć wiec wrzucę linka... powiedzcie widziałyście gdzieś takie w trójmieście? albo podobne... najważniejsze aby były pomarańczowe...
http://szafa.pl/c7942230-pomaranczowe-czolenka.html
http://szafa.pl/c7942230-pomaranczowe-czolenka.html
Hej dziewczyny
Ja też szukam kolorowych butów dokładnie intensywna czerwień lub czerwono czarne
Byłam ostatnio na gildii i totalna porażka. Buty beznadziejne żadnych kolorów a jak znalazłam czerwone to wyglądały jak "wyjdź stąd"
Czarny plastikowy obcas i wystający klej :O
Ostatnio siedze i przeglądam serwisy z butami. Dużo jest na ebay.com ale boję się kupowac bez mierzenia bo co jak okaże się że są za wąskie :(
Jak znajdę pomarańczowe todam znać :D
Ja też szukam kolorowych butów dokładnie intensywna czerwień lub czerwono czarne
Byłam ostatnio na gildii i totalna porażka. Buty beznadziejne żadnych kolorów a jak znalazłam czerwone to wyglądały jak "wyjdź stąd"
Czarny plastikowy obcas i wystający klej :O
Ostatnio siedze i przeglądam serwisy z butami. Dużo jest na ebay.com ale boję się kupowac bez mierzenia bo co jak okaże się że są za wąskie :(
Jak znajdę pomarańczowe todam znać :D
weszłam do sklepów obok i mam takie:

Uploaded with ImageShack.us

Dziewczyny a czemu Wy się tak boicie kupować przez allegro? ;) ja kupiłam i to nawet u tej allegrowiczki co jazzowa dała w swoim linku i jestem meeega zadowolona ;D pod kątem fachowej porady jak i samej jakości produktu ;P
co do księgi gości ja tam z tego rezygnuję, nie chcę mi się kolejnej rzeczy kombinować itp ;D chyba powoli tracę cierpliwość do organizacji tego ślubu... ;D
co do księgi gości ja tam z tego rezygnuję, nie chcę mi się kolejnej rzeczy kombinować itp ;D chyba powoli tracę cierpliwość do organizacji tego ślubu... ;D
Na wstępie chciałabym życzyć wszystkim Młodym Parom 2012 udanych uroczystości i najwspanialszych przeżyć w tym jedynym dniu. A teraz jak co roku, mam pytanie; czy któraś z Was chciałaby zamiast kwiatów od gości otrzymać rzeczy na rzecz np. dzieci z ośrodka dla samotnej matki? W ośrodku przebywa ok 19 dzieci w wieku od noworodków do 14 lat. Potrzebują wszystkiego; od podstawowych produktów żywnościowych /czekolada czy cukierki to dla nich luksus/ przez przybory szkolne, książki po ubranie. Jeżeli któraś z Was będzie zainteresowana tym aktem dobroczynności to chętnie podam adres i telefon do ośrodka. Wszystkim przeciwnikom tego typu akcji od razu piszę, że jest to prośba tylko dla zainteresowanych i chętnych do aktu obdarowywania pokrzywdzonych przez los dzieci. Podaję swojego maila graynag35@gmail.com Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Powodzenia
A o co chcesz prosić Gości? ;)
Bo My o przybory szkolne ;) Wcześniej zadzwonię tam i dowiem się pi razy drzwi ile jest Dzieci, bo plus to co dostaniemy od Gości chciałabym kupić dla każdego z Dzieci jakieś fajny piórniczek i coś jeszcze - pewnie jakąś siatę słodyczy ;P
Możesz poszukać w necie, pełno jest takich wierszyków z różnymi prośbami ;)
Pozdrawiam.
Bo My o przybory szkolne ;) Wcześniej zadzwonię tam i dowiem się pi razy drzwi ile jest Dzieci, bo plus to co dostaniemy od Gości chciałabym kupić dla każdego z Dzieci jakieś fajny piórniczek i coś jeszcze - pewnie jakąś siatę słodyczy ;P
Możesz poszukać w necie, pełno jest takich wierszyków z różnymi prośbami ;)
Pozdrawiam.
To jest dobry pomysł :) Też sami myślimy nad tym, żeby coś przekazać na cele charytatywne :) Co do formułki to wpadła mi kiedyś w oko taka zwykła, nie żaden wierszyk "Podpowiadamy nieśmiało: bukiet z wina wolniej traci świeżość niż ten z kwiatów" :) Tzn. my na pewno nie będziemy chcieli wina, ale można to na coś zamienić.
Wczoraj byłam na weselu w Jastrzębiej Górze i co do księgi gości to krążyła ona wśród gości przy stołach i każdy się wpisywał:) Tylko była strasznie cienka i jak doszła do mnie to już ledwo znalazłam jakiekolwiek miejsce na wpis - ale pamiątka fajna :) Panna Młoda miała prześliczną suknię! Właśnie z takimi wytłaczanymi różami (ostatnio był taki wątek na forum popularny) - tylko tych róż nie było aż tak dużo i to był jej cały urok. Bardzo mi się podobała:) Jeszcze ciekawie był przystrojony samochód - sama mam zamiar zgapić ten pomysł:P Po prostu młodzi kupili rolkę organzy i na klamkach zawiązali takie kokardki (użyli też wstążki) a na masce takie jakby "V" (wiecie o co chodzi:P) i na dole zawiązana kokarda na znaczku mercedesa:) Bardzo skromna, klasyczna i ladna ozdoba. Aaa ich kolor przewodni to był fiolet :)
Wczoraj byłam na weselu w Jastrzębiej Górze i co do księgi gości to krążyła ona wśród gości przy stołach i każdy się wpisywał:) Tylko była strasznie cienka i jak doszła do mnie to już ledwo znalazłam jakiekolwiek miejsce na wpis - ale pamiątka fajna :) Panna Młoda miała prześliczną suknię! Właśnie z takimi wytłaczanymi różami (ostatnio był taki wątek na forum popularny) - tylko tych róż nie było aż tak dużo i to był jej cały urok. Bardzo mi się podobała:) Jeszcze ciekawie był przystrojony samochód - sama mam zamiar zgapić ten pomysł:P Po prostu młodzi kupili rolkę organzy i na klamkach zawiązali takie kokardki (użyli też wstążki) a na masce takie jakby "V" (wiecie o co chodzi:P) i na dole zawiązana kokarda na znaczku mercedesa:) Bardzo skromna, klasyczna i ladna ozdoba. Aaa ich kolor przewodni to był fiolet :)
Widzę, że dużo z Was myśli o takiej formie pomocy biednym dzieciom. Dlatego podam adres tego ośrodka na forum. Jest to POMORSKIE CENTRUM POMOCY BLIŹNIEMU 80-402 GDAŃSK ul. Kochanowskiego 7a. Telefon 344 31 49. Można tam dzwonić o każdej porze. Bardzo łatwo jest też tam dojechać. Ulica Kochanowskiego to prostopadła do Klinicznej we Wrzeszczu /szpital kliniczny/. Wszystkim zainteresowanym bardzo dziękuję za wrażliwość i dobre serce. Te dzieciaki tak krótko żyją, a już są nie wiadomo za co ukarane. Jeszcze raz życzę Wam dużo miłości w życiu i samych szczęśliwych dni. Jeżeli będzie potrzebna jakakolwiek pomoc z mojej strony lub dodatkowe informacje jeszcze raz podaję maila graynag35@gmail.com
A jak to załatwiacie w kwestii "formalnej"? Na zaproszeniu to jest czy coś osobno, czy drogą "ustną"?
do Olesia - pytałaś się mnie o sztywny papier czy o coś tam - chyba się pomyliłaś, bo akurat ja stwierdziłam, że zamawiam na allegro.
Im bardziej się zagłębiamy w przygotowania tym więcej rzeczy nie jestem pewna. Rękawiczki? Bolerko? Księga gości? Przybory?
Ech, nie mam weny :P ale za to mam sukienkę.
Jeszcze mam kolejną niewiadomą - najprawdopodobniej będziemy brać wcześniej cywilny, kolejne formalności no i w jakiej sukience, czy w ślubnej, a potem jeszcze raz ją ubrać na kościelny i wesele czy inną. Ble
do Olesia - pytałaś się mnie o sztywny papier czy o coś tam - chyba się pomyliłaś, bo akurat ja stwierdziłam, że zamawiam na allegro.
Im bardziej się zagłębiamy w przygotowania tym więcej rzeczy nie jestem pewna. Rękawiczki? Bolerko? Księga gości? Przybory?
Ech, nie mam weny :P ale za to mam sukienkę.
Jeszcze mam kolejną niewiadomą - najprawdopodobniej będziemy brać wcześniej cywilny, kolejne formalności no i w jakiej sukience, czy w ślubnej, a potem jeszcze raz ją ubrać na kościelny i wesele czy inną. Ble
Olesia... mam znajomego który działa przy domu dziecka,,, mowił zebarkuje przyborow szkolnych, środków do higieny osobistej (szampony, mydła, pieluchy, oliwki dla niemowląt) przybory szkolene... powiedział że pluszaki,,,owszem ale to nie jest najbardziej potrzebne....
Nasz ślub jest we wrześniu wiec myślałam o przyborach szkolnych... ablo własnie produkty pielęgnacjne dla maluszków...
niegdzie nie trafiłam na gotowe teksty do zaproszeń które mówią o tym że chcemy kwiaty zamienic na cos dla dzieci... wiec pewnie sama coś od siebie dopisze i dołacze na osobnej kartce do zaproszeń...
Jesli chodzi o sztyne ozdomne kartki.. to znajdziesz je w dobrych papierniczych .. wiem ze sa w papierniczym w Gdyni 'maja' na starowiejskiej... kojarzy mi sie ze mozna tez znaleźć je w ksiegarni notabene ablo w empiku,,, ale nie jestem tego pewna.
pochwale się że udalo mi sie wpisac nasz ślub w terminarz ksiedza ;p 16:30 to nasza godzina ;p zostaly jeszcze nauki + poradnia ...
czy któraśwybiera sie na nauki w grudniu do orłowa?
Nasz ślub jest we wrześniu wiec myślałam o przyborach szkolnych... ablo własnie produkty pielęgnacjne dla maluszków...
niegdzie nie trafiłam na gotowe teksty do zaproszeń które mówią o tym że chcemy kwiaty zamienic na cos dla dzieci... wiec pewnie sama coś od siebie dopisze i dołacze na osobnej kartce do zaproszeń...
Jesli chodzi o sztyne ozdomne kartki.. to znajdziesz je w dobrych papierniczych .. wiem ze sa w papierniczym w Gdyni 'maja' na starowiejskiej... kojarzy mi sie ze mozna tez znaleźć je w ksiegarni notabene ablo w empiku,,, ale nie jestem tego pewna.
pochwale się że udalo mi sie wpisac nasz ślub w terminarz ksiedza ;p 16:30 to nasza godzina ;p zostaly jeszcze nauki + poradnia ...
czy któraśwybiera sie na nauki w grudniu do orłowa?
zosiek byłam na weselu u kuzynki która prosiła o przybory do domu dziecka i napisali to na końcu w zaproszeniu :) za to kuzyn który prosił o wino zamiast kwiatów mówił to przy dawaniu zaproszenia więc to zależy od ciebie no i od tego czy masz gdzie to w zaproszeniu zapisać ;) my też będziemy o coś prosić w zamian za kwiaty (tylko jeszcze do końca nie wiemy o co :D) i napiszemy to w zaproszeniu
Ja bym na ślub cywilny nie ubierała sukienki tej co na kościelny tylko jakąś skromniejszą ;)
pinimini wiesz jakie jeszcze są terminy na kurs w orłowie oprócz grudnia? i trzeba coś zapłacić za niego? a no i w jaki dzień i w jakich godzinach jest ten kurs?
Ja bym na ślub cywilny nie ubierała sukienki tej co na kościelny tylko jakąś skromniejszą ;)
pinimini wiesz jakie jeszcze są terminy na kurs w orłowie oprócz grudnia? i trzeba coś zapłacić za niego? a no i w jaki dzień i w jakich godzinach jest ten kurs?
wisienka125
spotkania są na 19.00 we wtorki. Z tego co zrozumialam ksiedza (dzwoniłąm tam) to cykl obejmuje 4 kolejne spotkania,, i nie ma znaczenia czy przyjdziesz najpierw na pierwsze czy zaczniesz od 3 spotkania... zajecia odbywaja sie "na okrągło" dla mnie to system bardzo wygodny. Spotkania są bezpłatne i nie trzeba sie zapisywać.. brzmi świetnie, prawda... zobaczymy jak bedzie..
http://www.parafia-orlowo.pl/node/23
Jeslichodzi o szczegóły z części kościelnej to ksiądz podał mi taką kolejność:
1.metryka chrztu
2. Umówić się z księdzem na podpisanie porotokołu przedmałzenskiego
3.nauki przedmałzeniskie
4.poradnia rodzinna...
Więc sugeruje by wybrać sie do księdza i zapytać jaką on chce kolejność ;p
spotkania są na 19.00 we wtorki. Z tego co zrozumialam ksiedza (dzwoniłąm tam) to cykl obejmuje 4 kolejne spotkania,, i nie ma znaczenia czy przyjdziesz najpierw na pierwsze czy zaczniesz od 3 spotkania... zajecia odbywaja sie "na okrągło" dla mnie to system bardzo wygodny. Spotkania są bezpłatne i nie trzeba sie zapisywać.. brzmi świetnie, prawda... zobaczymy jak bedzie..
http://www.parafia-orlowo.pl/node/23
Jeslichodzi o szczegóły z części kościelnej to ksiądz podał mi taką kolejność:
1.metryka chrztu
2. Umówić się z księdzem na podpisanie porotokołu przedmałzenskiego
3.nauki przedmałzeniskie
4.poradnia rodzinna...
Więc sugeruje by wybrać sie do księdza i zapytać jaką on chce kolejność ;p
To super że można przyjść kiedy się chce :D mam nadzieję że uda nam się to załatwić jeszcze w tym roku więc może się spotkamy :)
Ksiądz z twojej parafii podał ci taką kolejność? Ja do swojego nie mam co iść na razie bo jak byliśmy żeby zaklepać termin to powiedział że dopiero w nowym roku będzie zapisywał ;| ale na nauki mówił że możemy iść
Ksiądz z twojej parafii podał ci taką kolejność? Ja do swojego nie mam co iść na razie bo jak byliśmy żeby zaklepać termin to powiedział że dopiero w nowym roku będzie zapisywał ;| ale na nauki mówił że możemy iść
Cześć dziewczyny, dzisiaj w perfumerii Douglas dostałam ulotkę o targach w Muracie http://www.weselne-targi.pl wybieracie się tam?
Co do wiadomości umieszczanych w zaproszeniach odnosnie np przyborów wydaje mi się że w Gdańsku na Grunwaldzkiej (na przeciwko Galerii Bałtyckiej) widziałam w sklepie z artykułami weselnymi gotowe karteczki z wierszykami co Para Młoda chciałaby zamiast kwiatów. Dużo takich wierszyków jest tez na allegro przy zaproszeniach.
Poza tym kupiłam wczoraj suknie! I jestem happy :)
Muszę przycisnąć narzeczonego zebysmy wreszcie dja lub wodzireja wybrali :/ bo on chce czekać z tym az do wiosny.
Mamy ślub w piątek (w czerwcu) wiec mam nadzieje będą jeszcze jacys wolni :)
Poza tym kupiłam wczoraj suknie! I jestem happy :)
Muszę przycisnąć narzeczonego zebysmy wreszcie dja lub wodzireja wybrali :/ bo on chce czekać z tym az do wiosny.
Mamy ślub w piątek (w czerwcu) wiec mam nadzieje będą jeszcze jacys wolni :)
Hej Dziewczyny, my zamiast kwiatów chcieliśmy książki, więc napisaliśmy w ostatnim wersie zaproszenia, na samym dole mniejszą czcionką (aby ta informacja nie była dominująca, bo to moim zdaniem jest niegrzeczne):
"zamiast kwiatków prosimy o książki, a zamiast prezentów - o pieniążki :) ". rymowało się, ale było zgrabnie, krótko i treściwie, a nie cały wiersz na ten temat. zresztą te wierszyki są przeważnie oklepane i wcale nieśmieszne, moim zdaniem...
książki polecam, bo to pamiątka na całe życie, trwalsza od kwiatków, wina czy słodyczy, zwłaszcza, że goście wpisują na pierwszych stronach bardzo miłe i przemyślane dedykacje, które świetnie zastępują kartki ślubne czy księgi gości (dlatego jej nie mieliśmy, bo mnie osobiście nie chciałoby się wpisywać - taki wpis musi być szczery i od serca, a pewnie dobrze się bawiąc - jako gość - wpisałabym coś "na szybkiego").
dla tych, co nie lubię czytać, książki mogą wydawać się "dennym" pomysłem, ale wierzcie mi - ja też nie jestem molem książkowym, a jestem zachwycona KAŻDĄ z tych prawie 40-u książek!!!
dostaliśmy kilka kulinarnych (bardzo różnych), przewodników, albumów, powieści, biografii, a nawet tom poezji Miłosza czy...kamasutrę ;PP
nasi Goście podeszli do sprawy naprawdę kreatywnie :DDD
już mamy "biblioteczkę" do naszego przyszłego mieszkanka :D
"zamiast kwiatków prosimy o książki, a zamiast prezentów - o pieniążki :) ". rymowało się, ale było zgrabnie, krótko i treściwie, a nie cały wiersz na ten temat. zresztą te wierszyki są przeważnie oklepane i wcale nieśmieszne, moim zdaniem...
książki polecam, bo to pamiątka na całe życie, trwalsza od kwiatków, wina czy słodyczy, zwłaszcza, że goście wpisują na pierwszych stronach bardzo miłe i przemyślane dedykacje, które świetnie zastępują kartki ślubne czy księgi gości (dlatego jej nie mieliśmy, bo mnie osobiście nie chciałoby się wpisywać - taki wpis musi być szczery i od serca, a pewnie dobrze się bawiąc - jako gość - wpisałabym coś "na szybkiego").
dla tych, co nie lubię czytać, książki mogą wydawać się "dennym" pomysłem, ale wierzcie mi - ja też nie jestem molem książkowym, a jestem zachwycona KAŻDĄ z tych prawie 40-u książek!!!
dostaliśmy kilka kulinarnych (bardzo różnych), przewodników, albumów, powieści, biografii, a nawet tom poezji Miłosza czy...kamasutrę ;PP
nasi Goście podeszli do sprawy naprawdę kreatywnie :DDD
już mamy "biblioteczkę" do naszego przyszłego mieszkanka :D
Też zastanawiam się obecnie nad zaproszeniami, a co się z tym wiąże, czy pisać prośbę o pieniądze czy nie i czy na zaproszeniu - np. na dole zaproszenia czy np. na osobnym bileciku.
I chciałabym w sumie aby goście wiedzieli,że wolimy pieniądze niż prezenty (powiem tak na prawdę wole dostać nawet 100zł w kopercie niż jakiś nieprzydatny serwis czy garnki czy "kolejny"komplet pościeli. i boję się,że np. ktoś pomyśli o garnkach bo zechcą nam urzadzac mieszkanie (bo kupiliśmy)...
A z kolei jakoś te wierszyki do mnie nie przemawiają i też kojarzą mi się z podstawówką.
Pomóżcie jakoś proszę...
I chciałabym w sumie aby goście wiedzieli,że wolimy pieniądze niż prezenty (powiem tak na prawdę wole dostać nawet 100zł w kopercie niż jakiś nieprzydatny serwis czy garnki czy "kolejny"komplet pościeli. i boję się,że np. ktoś pomyśli o garnkach bo zechcą nam urzadzac mieszkanie (bo kupiliśmy)...
A z kolei jakoś te wierszyki do mnie nie przemawiają i też kojarzą mi się z podstawówką.
Pomóżcie jakoś proszę...
My piszemy coś takiego
"Będzie dla nas wielką radością,
Jeśli zaszczycicie nas swą obecnością.
Bardzo chcemy Was też prosić,
By prezentów nie przynosić...
By nie pisać długich książek
Wprost prosimy o pieniążek!
Podpowiadamy nieśmiało
Bukiet ze słodyczy (jeszcze nie wiemy z czego, więc tak wpisałam) wolniej traci świeżość niż ten z kwiatów"
"Będzie dla nas wielką radością,
Jeśli zaszczycicie nas swą obecnością.
Bardzo chcemy Was też prosić,
By prezentów nie przynosić...
By nie pisać długich książek
Wprost prosimy o pieniążek!
Podpowiadamy nieśmiało
Bukiet ze słodyczy (jeszcze nie wiemy z czego, więc tak wpisałam) wolniej traci świeżość niż ten z kwiatów"
A ja nie będę się tym krępować i będę pisać na zaproszeniu ;) Nawet nie chcemy tych osobnych karteczek, bo to może wypaść... Napiszemy na końcu Naszych zaproszeń coś takiego:
Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.
A co przyborów szkolnych:
Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
jakieś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów,
do życzeń w kościele,
dołączcie przybory szkolne nasi przyjaciele.
My do Domu Samotnej Matki
z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu
Dzieciom przekażemy.
U Nas wprost powiedzieli, że mamy prosić o kasę zamiast prezenty, tym bardziej, że większa część Naszych Rodzin wie, że chcemy po ślubie wyjechać za granicę na dorobek i kaska Nam się przyda ;)
Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.
A co przyborów szkolnych:
Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
jakieś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów,
do życzeń w kościele,
dołączcie przybory szkolne nasi przyjaciele.
My do Domu Samotnej Matki
z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu
Dzieciom przekażemy.
U Nas wprost powiedzieli, że mamy prosić o kasę zamiast prezenty, tym bardziej, że większa część Naszych Rodzin wie, że chcemy po ślubie wyjechać za granicę na dorobek i kaska Nam się przyda ;)
A udzielacie się jeszcze na innych forach?
Ja jestem na ogólnotematycznym, forumki z całej Polski i osobny temat PM 2012 też jest ;)
http://babiniec-cafe.pl
Ja jestem na ogólnotematycznym, forumki z całej Polski i osobny temat PM 2012 też jest ;)
http://babiniec-cafe.pl
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html
My zamiast kwiatów chcemy zbierać do puszki dla Domu Samotnej Matki w Matemblewie bo tam mamy slub, oczywiście na zaproszeniu będzie to wierszykiem, a co do prezentów- kopert to drogą ustną wydaje mi sie to stosowniejsze, no nic 02.06.2012 zwalniamy w sali pod Łabędziem, i na uzbieranie zarówno na wesele jak i na prezenty wszyscy mają jeszcze rok.
A czemu uważacie, że drogą ustną jest stosowniejsze? Mi się wydaję, że jak to ładnie się ubierze w formie wierszyku lub po prostu jakiegoś ładnego tekstu to to jest o wiele bardziej stosowne, bo przynajmniej Goście wiedzą czarno na białym, że wolicie pieniądze... A jak to pójdzie drogą ustną, to Goście nie będą pewni na 100%, czy rzeczywiście wolicie te pieniądze, czy coś innego ;)
Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat ;D U mnie na szczęście takich problemów nie ma, tak jak pisałam, wręcz Rodzice mówią, żebyśmy prosili na zaproszeniach Naszych Gości o pieniądze ;)
Co do tych książek/filmów - osobiście uważam, że to już jest wymyślne ;D A to dlatego, że Goście Wasi będą się głowili jaką książkę bądź film chcecie i też pewnie wezmą z wyższej półki - ale może się mylę ;D akurat takie rzeczy wolę kupować sama, może stąd mi się to bierze ;)
Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat ;D U mnie na szczęście takich problemów nie ma, tak jak pisałam, wręcz Rodzice mówią, żebyśmy prosili na zaproszeniach Naszych Gości o pieniądze ;)
Co do tych książek/filmów - osobiście uważam, że to już jest wymyślne ;D A to dlatego, że Goście Wasi będą się głowili jaką książkę bądź film chcecie i też pewnie wezmą z wyższej półki - ale może się mylę ;D akurat takie rzeczy wolę kupować sama, może stąd mi się to bierze ;)
Wiecie, u mnie ustnie się nie sprawdzi (tzn. najbliżsi będą wiedzieć i nie będzie problemu), ale co do reszty rodziny to nie wiem... Wątpliwa sprawa. Dlatego wolałabym napisać, ale z drugiej str. się krępuję trochę, bo nie chcę aby goście się zbulwersowali, albo coś. Bo np. wiem,że taka jedna osoba z rodziny się strasznie oburzyła,że na zaproszeniu był wierszyk z prośbą o pieniądze ( na innym weselu w rodzinie), no a nie znam reakcji innych...
Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, ale czym się tutaj krępować?!
Nie wiem, może to u mnie są takie bezpośrednie relację, że się nie boję prosić o pieniądze... Sama nie wiem, ale nie widzę w tym nic złego - sama nie raz dostawałam takie zaproszenia, zarówno w Rodzinie jak i poza i nie widziałam w tym kłopotu, a nawet wręcz się cieszyłam, przynajmniej miałam problem z głowy ;)
Niki, co do tej jednej osoby - nie przejmuj się, zawsze coś będzie nie tak, a to wierszyk o pieniądze, a to nie chcesz kwiatków tylko co innego, a na weselu też będą pewnie niektórzy kręcić nosem bo coś im nie pasuję - ja się nastawiam, że może tak być, ale się kompletnie nie przejmuję!! To moje wesele, to moje zaproszenia itp ;D
Nie wiem, może to u mnie są takie bezpośrednie relację, że się nie boję prosić o pieniądze... Sama nie wiem, ale nie widzę w tym nic złego - sama nie raz dostawałam takie zaproszenia, zarówno w Rodzinie jak i poza i nie widziałam w tym kłopotu, a nawet wręcz się cieszyłam, przynajmniej miałam problem z głowy ;)
Niki, co do tej jednej osoby - nie przejmuj się, zawsze coś będzie nie tak, a to wierszyk o pieniądze, a to nie chcesz kwiatków tylko co innego, a na weselu też będą pewnie niektórzy kręcić nosem bo coś im nie pasuję - ja się nastawiam, że może tak być, ale się kompletnie nie przejmuję!! To moje wesele, to moje zaproszenia itp ;D
Tzn. wiecie u mnie w rodzinie tak na prawdę było mało wesel i nikt nigdy nie pisał wierszy itp. na zaproszeniach (jestem jedną z najstarszych kuzynów, rodzeństwa że tak powiem w bliższej linii) i byłabym swego rodzaju "rewolucjonistką":)
Powiem tak mi też nie przeszkadza wiersz czy to o pieniądzach czy kwiatach itd. na zaproszeniach, bo własnie moim zdaniem to ułatwia sprawę gościom i osobiście tez ucieszyłabym się gdyby ktoś określił co chce dostać. Ja nie widzę w tym problemu. tylko własnie nie znam reakcji w rodzinie na wiersz, wiem, my też sami w końcu zdecydujemy czy napiszemy czy nie ale powiem tak nawet w najbliższej rodzinie jak pytałam rodziców o radę to mama powiedziała,że nie widzi żadnego problemu aby napisać na zaproszeniach że chcemy pieniądze, a z kolei mój tata uważa to za dziwne takie. Ja też własnie się łamię.
A co do sukni to ja np. kupiłam, bo własnie chce mieć plener innego dnia.
Powiem tak mi też nie przeszkadza wiersz czy to o pieniądzach czy kwiatach itd. na zaproszeniach, bo własnie moim zdaniem to ułatwia sprawę gościom i osobiście tez ucieszyłabym się gdyby ktoś określił co chce dostać. Ja nie widzę w tym problemu. tylko własnie nie znam reakcji w rodzinie na wiersz, wiem, my też sami w końcu zdecydujemy czy napiszemy czy nie ale powiem tak nawet w najbliższej rodzinie jak pytałam rodziców o radę to mama powiedziała,że nie widzi żadnego problemu aby napisać na zaproszeniach że chcemy pieniądze, a z kolei mój tata uważa to za dziwne takie. Ja też własnie się łamię.
A co do sukni to ja np. kupiłam, bo własnie chce mieć plener innego dnia.
niki nie przejmuj się reakcją innych bo tak to cały czas będziesz się przejmowała :) tak jak pisała Olesia zawsze znajdzie się coś co nie będzie pasować a ty nie powinnaś się tym przejmować bo to twój ślub i wesele! :) wolisz dostać pieniądze zamiast prezentów to to po prostu napisz :) kiedyś tak było że się prezenty kupowało bo ciężko było coś dostać ale teraz to już chyba rzadko kiedy młodzi nie proszą o pieniądze :)
ja też zastanawiałam się czy kupić czy wypożyczyć suknie, bałam się że jak wypożyczę to będę musiała na sesję drugi raz wypożyczyć bo też w inny dzień planujemy ale pani w salonie powiedziała że można oddać nawet po dwóch tygodniach :) ale i tak wyszło na to że kupiłam suknie bo poszłam do marietty tak sobie po przymierzać no i wyszłam z suknią bo była z wyprzedaży i nie można było wypożyczyć :)
ja też zastanawiałam się czy kupić czy wypożyczyć suknie, bałam się że jak wypożyczę to będę musiała na sesję drugi raz wypożyczyć bo też w inny dzień planujemy ale pani w salonie powiedziała że można oddać nawet po dwóch tygodniach :) ale i tak wyszło na to że kupiłam suknie bo poszłam do marietty tak sobie po przymierzać no i wyszłam z suknią bo była z wyprzedaży i nie można było wypożyczyć :)
Jak myślicie, sukienka którą planuję kupić ma gorset sznurowany i ogólnie jest to mój rozmiar czyli 36, ale babeczka podała mi swoje wymiary i w biuście, pod biustem i w pasie mam więcej cm w pasie i pod biustem to aż 10 cm różnicy!!! Jak myślicie wiem że sznureczki ułatwiają sprawę, a;e czy krawcowa mi ją dopasuje? Mam nadzieję do świąt wrócić do swojej sylwetki sprzed ciąży a do ślubu nawet schudnąć więcej, więc może przeróbki nie będą potrzebne, ale jak nie schudnę... Jak Wy to widzicie?
Mi się wydaje, że mozesz ją brać.. Sznureczki można poluzować, poza tym słyszałam o tym, że niby suknię się kupuje rozmiar mniejszą (ale nie wiem czy to prawda?). W sumie niech ktoś inny się wypowie jeszcze bo moja suknia jest na zamek zapinana.. Ale też mam problem bo trochę przytyłam od kiedy ją kupiłam i jak siadam to trochę jest ciężko:P Ale spoko, najwyżej w lipcu przejdę na south beach i będzie ok:)
Wnioskuję, iż nie masz możliwości przymierzenia....jeżeli suknia jest na przykład na Ciebie za długa - to masz zapas materiału, którym można ją poszerzyć. Poza tym suknia na szwach bocznych w gorsecie powinna mieć zapas materiału, który ewentualnie można wykorzystać. Co do sznurowania....można zdziałać cuda w sznurowanych gorsetach. Jeżeli sznurowanie na plecach będzie bardzo szerokie - można zwiększyć patkę kryjącą plecy. Możesz wrzucić zdjęcie gorsetu lub podać model sukni? Tak będzie mi łatwiej ocenić.
hej dziewczyny :)
My tez zamiast kwiatów chcemy coś dla dzieci i zrobimy do zaproszeń specjalną wkładkę. Kwiaty uwielbiam, ale i tak zwiędną więc jak można przy okazji komuś pomóc to super.
A co do pisania nt. tego że chcemy pieniądze to u nas było ciekawie ;) Zaproszeń jeszcze nie mamy a już były gadki w rodzinie żebyśmy przypadkiem nie napisali w zaproszeniach, że chcemy pieniądze. I przez to zrezygnowałam z tego a właśnie planowałam tak zrobić ;/. Niektórzy już się pytają co chcemy i sami wychodzą z propozycją kasy, a są też u mnie w rodzinie takie osoby, które i tak kupią durne garnki mimo tego że wyraźnie im się napisze że młodzi proszą o pieniądze. Obawiam się tego, że właśnie dostaniemy pełno beznadziejnych prezentów, które tak naprawdę nie będą nam potrzebne bo dużo niezbędnych rzeczy już mamy. Ale tak jak któraś z Was pisała liczę na pocztę pantoflową i wiem, że na pewno do każdego to dotrze jak powiem odpowiednim osobom ;)
I co do sukni to ja wypożyczam, ale dopiero tydzień po ślubie muszę oddać, a jakbym chciała jeszcze dłużej bo coś by wypadło to na pewno nie byłoby problemu i dałoby się dogadać ;)
My tez zamiast kwiatów chcemy coś dla dzieci i zrobimy do zaproszeń specjalną wkładkę. Kwiaty uwielbiam, ale i tak zwiędną więc jak można przy okazji komuś pomóc to super.
A co do pisania nt. tego że chcemy pieniądze to u nas było ciekawie ;) Zaproszeń jeszcze nie mamy a już były gadki w rodzinie żebyśmy przypadkiem nie napisali w zaproszeniach, że chcemy pieniądze. I przez to zrezygnowałam z tego a właśnie planowałam tak zrobić ;/. Niektórzy już się pytają co chcemy i sami wychodzą z propozycją kasy, a są też u mnie w rodzinie takie osoby, które i tak kupią durne garnki mimo tego że wyraźnie im się napisze że młodzi proszą o pieniądze. Obawiam się tego, że właśnie dostaniemy pełno beznadziejnych prezentów, które tak naprawdę nie będą nam potrzebne bo dużo niezbędnych rzeczy już mamy. Ale tak jak któraś z Was pisała liczę na pocztę pantoflową i wiem, że na pewno do każdego to dotrze jak powiem odpowiednim osobom ;)
I co do sukni to ja wypożyczam, ale dopiero tydzień po ślubie muszę oddać, a jakbym chciała jeszcze dłużej bo coś by wypadło to na pewno nie byłoby problemu i dałoby się dogadać ;)
Moją wybranką jest angel giovani dokładnie ta suknia
http://szafa.pl/c6543632-wyjatkowa-suknia-angel-giovani.html
Gorset jest cały w kryształkach i ciekawe czy one nie będą sprawiały problemu. Na długość jest ok.
Asia dziękuję za miłe słowa- ja Ciebie nie widziałam. Zostało mi cały czas od porodu 1,5 kg i jakoś nie idzie mi zgubienie tego:(
http://szafa.pl/c6543632-wyjatkowa-suknia-angel-giovani.html
Gorset jest cały w kryształkach i ciekawe czy one nie będą sprawiały problemu. Na długość jest ok.
Asia dziękuję za miłe słowa- ja Ciebie nie widziałam. Zostało mi cały czas od porodu 1,5 kg i jakoś nie idzie mi zgubienie tego:(
Czarna84 - dobra krawcowa poradzi sobie z gorsetem Giovani, jeżeli będzie taka konieczność. Kryształki można odpruć, potem przyszyć, doszyć więcej. Ale skoro dziewczyny piszą, że wyglądasz super po porodzie - to myślę, iż nie będzie konieczności dużych przeróbek sukni.
Jedyne, co mogę poradzić teraz - to przymierzenie przed zakupem, powinnaś się w nią zmieścić po prostu - gorset może nie leżeć idealnie - ale musisz ją założyć.
Jedyne, co mogę poradzić teraz - to przymierzenie przed zakupem, powinnaś się w nią zmieścić po prostu - gorset może nie leżeć idealnie - ale musisz ją założyć.
No to chodzimy na te czwartki do dominikanów razem
i co wiecej tez nie wiem jak wybrać DJa :)
Sukni nie mam, na razie byliśmy ogladać obrączki, ale okazało się że mój Narzeczony ma grube kostki i chude place takze obraczka ostatecznie wyglada na za luźną - kaszana, kolejny argument dla niego zeby nie nosić. powoli też produkuję projekt zaproszeń...
sporo jeszcze tego do załatwienia
i co wiecej tez nie wiem jak wybrać DJa :)
Sukni nie mam, na razie byliśmy ogladać obrączki, ale okazało się że mój Narzeczony ma grube kostki i chude place takze obraczka ostatecznie wyglada na za luźną - kaszana, kolejny argument dla niego zeby nie nosić. powoli też produkuję projekt zaproszeń...
sporo jeszcze tego do załatwienia
Zapraszam wszystkich chętnych do zapoznania się z ofertą zaproszeń ślubnych:
http://www.amelia-wedding.pl
Eleganckie zaproszenia, winietki, zawieszki, menu weselne, podziękowania dla Gości.
http://www.amelia-wedding.pl
Eleganckie zaproszenia, winietki, zawieszki, menu weselne, podziękowania dla Gości.
Hej dziewczyny,
przymierzałam sukienki, niestety ta jedyna która mi się podobała nie jest dla mnie - mam za duży biust :( Muszę mieć taką zabudowaną z dekoldem w "V"
Polećcie proszę Wasze salony gdzie jest duży wybór i duże promocje na 2011 :) bo te ceny mnie też załamują
Pozdrawiam
przymierzałam sukienki, niestety ta jedyna która mi się podobała nie jest dla mnie - mam za duży biust :( Muszę mieć taką zabudowaną z dekoldem w "V"
Polećcie proszę Wasze salony gdzie jest duży wybór i duże promocje na 2011 :) bo te ceny mnie też załamują
Pozdrawiam
Współczuje Ci trochę i rozumiem, bo wiem co to znaczy szukać sukienki, gdy dół i góra wg "typowych" katalogów różnią się nawet o kilka rozmiarów... Ja swoją kupiłam przypadkiem, używaną, trafiłam na dziewczynę o podobnych wymiarach. Wbrew pozorom dużo jest takich dziewczyn, więc i sukienek. Powodzenia!
Do Madziarrra - masz 2 suwaczki z różnymi datami :P
Do Madziarrra - masz 2 suwaczki z różnymi datami :P
Do EeMmAa. Rozumiem Cię doskonale, ceny w sklepach są przerażające. znalazłam sukienkie, któa wpadła mi w oko już w pierwszym sklepie w którym byłam ale kosztowała ponad 3,6 tys i to bez halki. Troche byłam zrezygnowana, ale w ost weekend pojechałam do Starogardu Gdańskiego i tam znalazłam sukienke piękną, podobną w kroju do tej co spodobała mi sie w sklepie i to ponad dwa razy taniej. Polecam salon NAOMI w Starogardzie. Byłam też w salonie BIANKA gdzie sukni jest multum- Pani mowiła ze obecnie w salonie 430 sukni i do tego można zamowic całkiem inny doł i górę niż jest w obecnej sukni. Dla mnie było ich za duzo :) Kupiłam moją w NAOMI.
Ja polecam kupno używanych:) Można znaleźć ładną sukienkę w dobrej cenie i w dobrym stanie:) Może i trzeba się trochę naszukać, ale moim zdaniem warto - przede wszystkim oszczędza na tym kieszeń:D
Oto zdjęcie mojej:

:)
Oto zdjęcie mojej:

:)
Stosownie do prośby stworzyłam nowy wątek ;)
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-10-t284567,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-10-t284567,1,11.html