Widok
Młode Pary 2012 (część 10)
STYCZEŃ
21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz
KWIECIEŃ
14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
MAJ
5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
CZERWIEC
2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
LIPIEC
7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
SIERPIEŃ
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
PAŹDZIERNIK
6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz
KWIECIEŃ
14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
MAJ
5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
CZERWIEC
2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
LIPIEC
7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
SIERPIEŃ
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
WRZESIEŃ
1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
PAŹDZIERNIK
6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
Melduję się w nowym wątku!! ;)
Nasza lista zrobiła się już naprawdę imponująca!! Super ;) Co do nauk przedmałżeńskich, My już na 100% idziemy do Katedry jednak w grudniu, bo te weekendowe Nam nie pasują!! A co do poradnictwa, właśnie wczoraj umówiłam się z Panią u której odbębnimy to w 2,5 h na 3.12 ;) Jestem z tego zadowolona, bo już powoli wszystko posuwa się do przodu i dobrze...
Mam mega problem z zaproszeniami, miała najpierw robić Nam moja Kuzynka - poprztykałyśmy się, chcieliśmy sami zrobić, ale czasu brak i szukaliśmy na allegro i tu za przeproszeniem du... blada, bo autentycznie nic ciekawego nie ma, a jak jest to mega drogie!! Zamówiłam jedną próbkę z amelia-wedding, czy jakoś tak, ale czekam, czekam i coś doczekać nie mogę :( macie jakieś fajne stronki z ładnymi zaproszeniami? Byłabym bardzo wdzięczna ;)
Nasza lista zrobiła się już naprawdę imponująca!! Super ;) Co do nauk przedmałżeńskich, My już na 100% idziemy do Katedry jednak w grudniu, bo te weekendowe Nam nie pasują!! A co do poradnictwa, właśnie wczoraj umówiłam się z Panią u której odbębnimy to w 2,5 h na 3.12 ;) Jestem z tego zadowolona, bo już powoli wszystko posuwa się do przodu i dobrze...
Mam mega problem z zaproszeniami, miała najpierw robić Nam moja Kuzynka - poprztykałyśmy się, chcieliśmy sami zrobić, ale czasu brak i szukaliśmy na allegro i tu za przeproszeniem du... blada, bo autentycznie nic ciekawego nie ma, a jak jest to mega drogie!! Zamówiłam jedną próbkę z amelia-wedding, czy jakoś tak, ale czekam, czekam i coś doczekać nie mogę :( macie jakieś fajne stronki z ładnymi zaproszeniami? Byłabym bardzo wdzięczna ;)
i ja tez sie melduje,ale nas tu duzo ;) i juz czesc 10- jak to leci- jak fajnie, u nas tez na razie wszystko stoi w miejscu, jak mi sie w pracy troche uspokoi to sie wybiore na polowanie sukni slubnej- jeju nie moge sie doczekac. Jak myslicie dziewczyny trzeba sie umawiac do salonow slubnych na mierzenie? czy moge jechac na gape:) ja tez szukam fajnych zaproszen i nic ciekawego nie moge znalezc, a co do poradnictwa malżenskiego to gdzie byscie polecily? gdzies w gdansku lub w Pruszczu bo nigdzie dalej nie chce mi sie jechac :) chcialabym sobie zrobic taki fajny suwaczek-tylko nie wiem jak- ktos pomoze? pozdrawiam
To nie jest wcale takie banalne pytanie ;) ja będę robić tą drugą opcję - czyli kopertę z zaproszeniem do większej koperty i na to znaczek ;D zwłaszcza, że w jednej kopercie będę wysyłać aż 4 zaproszenia, więc mi się nie chcę bawić w coś takiego ;)
A propost zaproszeń, zdecydowaliśmy się na te:
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-rekodzielo-i1916970076.html
cenowo fajnie, wyglądają zgrabnie - muszę tylko maila do tej Pani wyskrobać i będziemy zamawiać na dniach ;P
A propost zaproszeń, zdecydowaliśmy się na te:
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-rekodzielo-i1916970076.html
cenowo fajnie, wyglądają zgrabnie - muszę tylko maila do tej Pani wyskrobać i będziemy zamawiać na dniach ;P
Olesia - też bardzo ladne zaproszenia;) Dobra cena i dobra gramatura papieru. Fioletowe najładniejsze:D My szukamy akurat takich, na których napis będzie na obu częściach (nie wiem jak to wytłumaczyć). Że rozkłada się do góry i jest tekst na górze i na dole zaproszenia, a nie na bokach.. Mam nadzieję, że jakoś w miarę zrozumiale napisałam:P
Witam
Parę tygodni temu założyłam osobny wątek do tego tematu wszystko się wyklarowało. Pytałam was o pomoc w doborze kolorystki do sali i stanęło na czerwieni krwistej, ecru i brązie. Jednak jedna rzecz mi nie daje spokoju: kolor mojej sukni - chce białą do tego czerwone buty i czerwone kwiaty w wiązance a narzeczony będzie miał czarny garnitur z czerwonym krawatem. Co sądzicie o takiej mieszance kolorystycznej?
Parę tygodni temu założyłam osobny wątek do tego tematu wszystko się wyklarowało. Pytałam was o pomoc w doborze kolorystki do sali i stanęło na czerwieni krwistej, ecru i brązie. Jednak jedna rzecz mi nie daje spokoju: kolor mojej sukni - chce białą do tego czerwone buty i czerwone kwiaty w wiązance a narzeczony będzie miał czarny garnitur z czerwonym krawatem. Co sądzicie o takiej mieszance kolorystycznej?
Melduje się :)
Mi zaproszenia robi siostra, ale ie wiemy jeszcze jaki chcemy wzór.... podejrzewam, że nie będę mogła się zdecydować i dam jej wolną rękę :)
Jak narazie odkładam poszukiwania sukni - zacznę po premi świątecznej :D:D:D
Ale w grudniu bęziemy robili obraczki, więc powoli zaczynam się rozglądać za wzorem. Mam nadzieję, że przekonam mojego lubego do klasycznych obrączek....Ostatnio coś klepał, że chce dwu kolorowe:/
Ja nie jestenm za tym rozwiązaniem skłaniam się raczej ku klasycznym wzorom.....wiecie - moda minie, a pozniej moje dzieci beda mowic, ze rodzice maja wieśniackie obrączki:P
Mi zaproszenia robi siostra, ale ie wiemy jeszcze jaki chcemy wzór.... podejrzewam, że nie będę mogła się zdecydować i dam jej wolną rękę :)
Jak narazie odkładam poszukiwania sukni - zacznę po premi świątecznej :D:D:D
Ale w grudniu bęziemy robili obraczki, więc powoli zaczynam się rozglądać za wzorem. Mam nadzieję, że przekonam mojego lubego do klasycznych obrączek....Ostatnio coś klepał, że chce dwu kolorowe:/
Ja nie jestenm za tym rozwiązaniem skłaniam się raczej ku klasycznym wzorom.....wiecie - moda minie, a pozniej moje dzieci beda mowic, ze rodzice maja wieśniackie obrączki:P
Nulek - dzięki ;) już wczoraj napisałam do tej Pani, odpisała mi, że nie m materiałów potrzebnych do Naszych zaproszeń, ale zamówi i wyślę Nam wstępny projekt ;) jak nam się spodoba, to tylko kaskę przelewamy i czekamy na Nasze zaproszenia ;) wyszło mi, że musimy wysłać, aż 67 zaproszeń - oj, oj... ;D Kochana, co do Twoich zaproszeń to są naprawdę ładne, sama bym się na nie zdecydowała - gdyby nie Nasz kolor przewodni ;)
Magda - co do Twoich dylematów, uważam, że ta całość będzie się fantastycznie komponować ;D My też mamy kolor przewodni, ale wrzosowy ;) mam już buty, bukiet będzie wymieszany, trochę białych kwiatów, wrzosowych i delikatnie fioletowych, zaś mój Bartek będzie miał krawat wrzosowy ;) do i dekoracja też będzie w tej tonacji ;P zawiadomienia, zaproszenia i winietki też się szykują ecru - wrzosowo ;)
Co do obrączek, to My też stawiamy na klasyczne - co prawda mój chciał także dwu kolorowe, ale wytłumaczyłam Mu to w prosty sposób, często gęsto dzieję się tak, że białe złoto się po latach zaciera i w efekcie jest później żółte złoto. I bez problemu zmienił zdanie ;D
Magda - co do Twoich dylematów, uważam, że ta całość będzie się fantastycznie komponować ;D My też mamy kolor przewodni, ale wrzosowy ;) mam już buty, bukiet będzie wymieszany, trochę białych kwiatów, wrzosowych i delikatnie fioletowych, zaś mój Bartek będzie miał krawat wrzosowy ;) do i dekoracja też będzie w tej tonacji ;P zawiadomienia, zaproszenia i winietki też się szykują ecru - wrzosowo ;)
Co do obrączek, to My też stawiamy na klasyczne - co prawda mój chciał także dwu kolorowe, ale wytłumaczyłam Mu to w prosty sposób, często gęsto dzieję się tak, że białe złoto się po latach zaciera i w efekcie jest później żółte złoto. I bez problemu zmienił zdanie ;D
Zosiek - dokładnie tak!! ;) Kobiety mają to we krwi ;D
Dziewczyny, jak Wy liczycie te cholerne soki i gazowane? Bo mnie to już zalewa krew :( Chciałam najpierw 50 kart 2 litrowych z soków pomarańczowych i grejpfrutowych plus po 25 kartonów 2 litrowych jabłkowe soki i porzeczkowe, to dostałam ochrzan za to, że za dużo. Plus oczywiście chciałam gazowane po 80 butelek 1 litrowych pepsi/sprite/mirinda. Nie wiem - co Wy o tym sądzicie?
Może rzeczywiście powinnam zmniejszyć, najwyżej na poprawinach się pojedzie i dokupi.
Dziewczyny, jak Wy liczycie te cholerne soki i gazowane? Bo mnie to już zalewa krew :( Chciałam najpierw 50 kart 2 litrowych z soków pomarańczowych i grejpfrutowych plus po 25 kartonów 2 litrowych jabłkowe soki i porzeczkowe, to dostałam ochrzan za to, że za dużo. Plus oczywiście chciałam gazowane po 80 butelek 1 litrowych pepsi/sprite/mirinda. Nie wiem - co Wy o tym sądzicie?
Może rzeczywiście powinnam zmniejszyć, najwyżej na poprawinach się pojedzie i dokupi.
wesele na 51 osób. do tego pepsi, sprite, mineralna gazowana niegazowana. kupilismy duzo za duzo, bo razm 260l, ale kazdy dostał na drogę rano:) a kolejne swieta i imprezy rodzinne zapewniamy napoje, do teraz zostalo nam kilka dwulitrowych soków:) generalnie jak bedzie 2 litry oprocz alkoholu na glowe to ok.
mirida rzeczywiscie nie idzie. najwiecej pepsi i niegazowanej wody
no przesada, mielismy 5 l na osobe (woda, gazowana, pepsi, sprite, mirinda sok pomaranczowy porzeczkowy jabłkowy bananowy) i mimo cieplego sierpniowego dnia było duzo za duzo, do tego wino i wódka. mysle, ze ze 150 l nam zostalo
rodzicom ramki na zdjecia posrebrzane z grawerem plus bukiety kwiatów
świadkom taki jakby to opisac nie puchar ale a'la nagrode szklana tafle z podziekowaniami http://www.glasso.pl/media/catalog/product/cache/1/image/b380aee67e6ef563f836d40fbe5d21d3/G/L/GLA105_a.jpg
dziadkom nic bo ja nie mam dziadkow juz niestety i troche tak nie bardzo by mi bylo chrzestnym tez nie bo sa dla nas tylko na papierze ja swojej chrzestnej od 6 lat nie widzialam wiec nawet nie mam jej za co dziekowac
świadkom taki jakby to opisac nie puchar ale a'la nagrode szklana tafle z podziekowaniami http://www.glasso.pl/media/catalog/product/cache/1/image/b380aee67e6ef563f836d40fbe5d21d3/G/L/GLA105_a.jpg
dziadkom nic bo ja nie mam dziadkow juz niestety i troche tak nie bardzo by mi bylo chrzestnym tez nie bo sa dla nas tylko na papierze ja swojej chrzestnej od 6 lat nie widzialam wiec nawet nie mam jej za co dziekowac
u nas będzie ok 100 osob i robimy poprawiny tez nie wiemy dokladnie ile soków na moje oko to chcemy dać 1l niegazowanego i 1 litr gazowanego woda będzie w dzbankach wiec nie wiem jak to policzyć bo kupujemy duże 5 litrowe butle wiec może policzyć 0,5 litra wody na głowe co wy na to czyli w sumie 2,5 litra na osobę a ile wodki ?
u nas przeważnie kobitki pija wino wiec myślimy z poprawinami 0,5 litra na os i oprócz tego 12 butelek wina -7 różowego i 5 białego a na poprawiny dodatkowo piwko ok 50 szt
u nas przeważnie kobitki pija wino wiec myślimy z poprawinami 0,5 litra na os i oprócz tego 12 butelek wina -7 różowego i 5 białego a na poprawiny dodatkowo piwko ok 50 szt
Moim zdaniem to wszystko zależy indywidualnie od rodziny.. Np. moja kuzynka kupowała 1 l wódki na wesele z poprawinami i prawie wszystko zeszło.. A brat mojego Krzysia na swoje wesele też kupował 1 l wódki na głowę na wesele + poprawiny + Polter + panieński/kawalerski i mnóstwo zostało.. Zależy jak bardzo pijącą ma się rodzinę i także od tego czy są inne alkohole:) My będziemy kupować głównie wódkę (1 l na głowę + Polter), kilka butelek wina (a i tak jestem pewna, że zostanie) i whisky.. do tego piwo na poprawiny(jeszcze nie wiem ile). Co do napojów to jeszcze o tym nie myśleliśmy:)
My też kupujemy piwo i będzie prawdopodobnie z kega i będziemy mieli z hurtowni.
Jeśli chodzi o wódkę to na razie mamy dokladnie 0,62 l na głowę i zastanawiamy się czy nie dokupić. Wina planujemy jakieś 40 butelek na ok. 80 osób (wesele z poprawinami).
Ale jeśli chodzi o napoje to dalej nie mam pojęcia. Myślałam 4 l na osobę ale to może rzeczywiście będzie za dużo...
Jeśli chodzi o wódkę to na razie mamy dokladnie 0,62 l na głowę i zastanawiamy się czy nie dokupić. Wina planujemy jakieś 40 butelek na ok. 80 osób (wesele z poprawinami).
Ale jeśli chodzi o napoje to dalej nie mam pojęcia. Myślałam 4 l na osobę ale to może rzeczywiście będzie za dużo...
No nam się pomysł z beczką bardzo podoba :) Ogólnie dogadaliśmy się z włascicielem restauracji w której będziemy mieli wesele(robimy w lukullusie), że beczke kupimy od niego bo tak łatwiej i taniej- on ma cały niezbędny sprzęt. Gdybyśmy chcieli samemu kupowac beczke trzebaby wypozyczyc lub kupic cały ten sprzęt typu nalewak itp. (nawet nie wiem jak sie to nazywa). Najlepiej spytaj w restauracji czy mają niezbędne akcesoria :)
Dziewczyny, powiem tak moja Psiapsióła ponad rok temu miała ślub, był bardzo gorący i upalny dzień, Gości miała bodajże 89 i miała 150 l soków i 130 l gazowanego plus woda i mówiła, że to było baaaardzo dużo. Generalnie liczyła 0,5 l soków i 0,5 gazowanego co daję Nam 1 l na głowę.
Co do piwa, też myślałam o beczce i u Nas na sali takie nawet sprzedają, ale macie pewność, że na pewno tam będzie tylko piwo? Często gęsto słychać, że jest piwo mieszane z wodą - y będziemy mieć w butelkach ;)
Agata85 - zainspiruję Cię na pewno wrzosem ;D Ale mogę nie dzisiaj? Jestem po wyrwaniu zęba i dzisiaj nie mam sił na szukanie tych linków - mam nawet sporo tego ;)
Co do piwa, też myślałam o beczce i u Nas na sali takie nawet sprzedają, ale macie pewność, że na pewno tam będzie tylko piwo? Często gęsto słychać, że jest piwo mieszane z wodą - y będziemy mieć w butelkach ;)
Agata85 - zainspiruję Cię na pewno wrzosem ;D Ale mogę nie dzisiaj? Jestem po wyrwaniu zęba i dzisiaj nie mam sił na szukanie tych linków - mam nawet sporo tego ;)
Hm ja jechalam z GPSem do Starogardu (bo orientacje mam zerową jesli chodzi o mapy) więc nie mam pojęcia jak wytłumaczyc. Wiem tyle, ze jak jechałam z Gdańska - przez Straszyn- nie autostradą to było bardzo prosto trafić. Cały czas prosto i 2 skręty w prawo, jakos tak. To jest przy takiej wąskiej uliczce, nie przy głównej.
Witaj Agata ;p
ja mam sporo.. przynajmniej tak mi sie wydaje...
mam juz:
sala, fotograf, zapisany termin u ksiedza, suknie, makijaz, fryzjer...
wstepnie wybrany wzor zaproszen...
do zrobienia w najblizszym czase...
grudzien
-protokol u ksiedza,
-nauki
-moze poradnia jak zdazymy..
Moj Luby pracuje za granica... wiec przygotowania ida skokami.. 2 miesiace intensywnie,, i 2 miesiace ciszy ;p...
a Tobie jak idzie?
czas leci jak szalony... na suwaczku to widac..
ja mam sporo.. przynajmniej tak mi sie wydaje...
mam juz:
sala, fotograf, zapisany termin u ksiedza, suknie, makijaz, fryzjer...
wstepnie wybrany wzor zaproszen...
do zrobienia w najblizszym czase...
grudzien
-protokol u ksiedza,
-nauki
-moze poradnia jak zdazymy..
Moj Luby pracuje za granica... wiec przygotowania ida skokami.. 2 miesiace intensywnie,, i 2 miesiace ciszy ;p...
a Tobie jak idzie?
czas leci jak szalony... na suwaczku to widac..
Byłam w salonie Naomi w Starogardzie w tą Sobotę, ta uliczka jest boczną od Rynku który znajduje się w samym sercu starogardu
Pani powiedziała mi że jeśli chodzi o wyprzedaże to spóźniłam się zdecydowanie bo oni mieli do połowy października, wybór tego co tam zostało im na sklepie jest bardzo niewielki, można jednak zamówić nową do szycia, to koszt tego co tam mają ok 2500 zł (+ - 300 zł) Pani która jest w tym salonie jest bardzo miła i pomocna
jednak polecam inny salon w Starogardzie gdzie wybór tego co tam mają jest ogromny
http://salonslubnybianka.pl/
nie radzę jednak jechać tam w sobotę z uwagi na ogromne oblężenie, Panie które tam pracują a w sobotę są 4 nie mają czasu na nic po za pomocą w założeniu sukni którą poprosisz do założenia, jednak ilość tych sukien i wielkość tego salonu robi naprawdę ogromne wrażenie
Pozdrawiam
Pani powiedziała mi że jeśli chodzi o wyprzedaże to spóźniłam się zdecydowanie bo oni mieli do połowy października, wybór tego co tam zostało im na sklepie jest bardzo niewielki, można jednak zamówić nową do szycia, to koszt tego co tam mają ok 2500 zł (+ - 300 zł) Pani która jest w tym salonie jest bardzo miła i pomocna
jednak polecam inny salon w Starogardzie gdzie wybór tego co tam mają jest ogromny
http://salonslubnybianka.pl/
nie radzę jednak jechać tam w sobotę z uwagi na ogromne oblężenie, Panie które tam pracują a w sobotę są 4 nie mają czasu na nic po za pomocą w założeniu sukni którą poprosisz do założenia, jednak ilość tych sukien i wielkość tego salonu robi naprawdę ogromne wrażenie
Pozdrawiam
czarna84 ja tam też na te nauki idę w marcu sie wybieramy tak średnio jestem za nimi bo co oni nas tam mogą nauczyć i tak w codziennym życiu razem wszystko wyjdzie ;-) ,a ostatnio przechodziłam obok kościoła mojego ,a tam awantura Para Młoda w Zaproszeniu napisała ,że msza o 15 ,a w rzeczywistości była na 16 wesoło tam było mam nadzieję ,że u nas tak nie będzie ;-)
~Madzik050642 ja po poszukiwaniu Sukni zdecydowałam się na Żukowo tam gdzie mieszkam choć czytałam różne wersje ,że coś tam nie wyszło jak na razie jestem zadowolona ta Pani pomogła mi wybrać fason ,który mi pasuje i odradziła mi Suknie ,które doradzały mi Panie w innych Salonach w prost mi powiedziała ,że mnie to nie pasuje pokazała gdzie i co mam zamaskować ,no ale moja Droga jeszcze się nikt taki nie urodził ,aby man wszystkim Dogodził . Salon Claudia w Żukowie ,ale ul nie pamiętam ;-) wybacz
W tym salonie w Żukowie kupiła suknie moja przyjaciółka. Była bardzo zadowolona. http://suknie-claudia.pl/
Agata85 - tak jak obiecałam, oto kilka zdjęć ;)
http://www.dekori.pl/zdjecia_dekoracji.php?idGal=dekoracje_sali&nrZdj=224&popap=1
http://www.dekori.pl/zdjecia_dekoracji.php?idGal=dekoracje_sali&nrZdj=223&popap=1
http://poznan.forumslubne.pl/printview.php?t=2068&start=60
http://poznan.forumslubne.pl/printview.php?t=4331&start=0&sid=0d577be0b5b0b549beb9fd464fcc2789
http://slubowisko.pl/forum/galerie-slubne/dekoracje-sal-weselnych-galeria,24416/page:3
http://forum.przewodnikmp.pl/topic4385.html
http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=3465
Niestety, nie umiałam wkleić poszczególnych zdjęć, więc Ci wkleiłam linki i musisz sobie poszukać ;) dwa ostatnie linki to bukiety ślubne - jakbyś chciała mogę Ci wysłać linka do babki z allegro u której butki kupowałam - oczywiście w kolorze wrzosowym ;)
http://www.dekori.pl/zdjecia_dekoracji.php?idGal=dekoracje_sali&nrZdj=224&popap=1
http://www.dekori.pl/zdjecia_dekoracji.php?idGal=dekoracje_sali&nrZdj=223&popap=1
http://poznan.forumslubne.pl/printview.php?t=2068&start=60
http://poznan.forumslubne.pl/printview.php?t=4331&start=0&sid=0d577be0b5b0b549beb9fd464fcc2789
http://slubowisko.pl/forum/galerie-slubne/dekoracje-sal-weselnych-galeria,24416/page:3
http://forum.przewodnikmp.pl/topic4385.html
http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=3465
Niestety, nie umiałam wkleić poszczególnych zdjęć, więc Ci wkleiłam linki i musisz sobie poszukać ;) dwa ostatnie linki to bukiety ślubne - jakbyś chciała mogę Ci wysłać linka do babki z allegro u której butki kupowałam - oczywiście w kolorze wrzosowym ;)
Piszecie i piszecie, a u mnie wszystko stanęło...
Mam do was pytanie dziewczyny, pewnie bardziej się znacie ode mnie (zawsze byłam uważana za 'chłopczycę' :P ), a mianowicie, czy jeśli mam suknię w kolorze ivory to czy wszystkie dodatki (welon, buty itp.) MUSZĄ być w kolorze sukni czy dopuszcza się 'odchyłki'?
Mam do was pytanie dziewczyny, pewnie bardziej się znacie ode mnie (zawsze byłam uważana za 'chłopczycę' :P ), a mianowicie, czy jeśli mam suknię w kolorze ivory to czy wszystkie dodatki (welon, buty itp.) MUSZĄ być w kolorze sukni czy dopuszcza się 'odchyłki'?
Witam, jestem na tym forum nowa, też biorę ślub w 2012 roku i po mału zamierzam zacząć szukać sukni.
Bardzo podobają mi się suknie marki Gala i zastanawiam się gdzie można je kupić najtaniej, może któraś z Was się orientuje?
Na stronie producenta podane są 3 salony- Madonna, Beauty (Gdańsk) i salon w Sierakowicach i zastanawiam się czy jest sens jechać aż do Sierakowic, czy ceny są zbliżone?
Jeżeli któraś z Was jest w stanie mi doradzić- proszę o pomoc :)
Bardzo podobają mi się suknie marki Gala i zastanawiam się gdzie można je kupić najtaniej, może któraś z Was się orientuje?
Na stronie producenta podane są 3 salony- Madonna, Beauty (Gdańsk) i salon w Sierakowicach i zastanawiam się czy jest sens jechać aż do Sierakowic, czy ceny są zbliżone?
Jeżeli któraś z Was jest w stanie mi doradzić- proszę o pomoc :)
czarna84 - mam ochotę Cię wyściskać- uleczyłaś moją ślepotę ;) Nie zauważyłam wcześniej cen na stronie białej damy...
Teraz już widzę i nie mogę uwierzyć- te ceny są podejrzanie niskie, w Częstochowie suknia która mi się podoba kosztuje prawie 3000zł a tutaj 1000zł- to mi się wydaje wręcz podejrzane, ale chyba i tak się tam wybiorę :)
Teraz już widzę i nie mogę uwierzyć- te ceny są podejrzanie niskie, w Częstochowie suknia która mi się podoba kosztuje prawie 3000zł a tutaj 1000zł- to mi się wydaje wręcz podejrzane, ale chyba i tak się tam wybiorę :)
Gdyby któraś, z przyszłych Panien Młodych była zainteresowana to serdecznie zapraszam :)
http://allegro.pl/piekna-suknia-agnes-1976-halka-i1926738100.html
http://allegro.pl/piekna-suknia-agnes-1976-halka-i1926738100.html
Jeżeli mowa o Świadkach, to My będziemy mieć i kobietę (siostrę mojego Bartka) i mężczyznę (mojego Brata), ale chcemy My Nasi Najbliżsi szli za swoim Rodzeństwem - czyli Brat za mną a Siostra Bartka za Nim, takie małe odchylenie ;)
Dziewczynki, a co Wy za napoje gazowane będziecie kupować? Bo ja myślę o tym by zrezygnować z fanty/ mirindy - będą przecież soki pomarańczowe a z tego co słyszałam to to mało schodzi na weselecha, jak Wy na to się zapatrujecie? ;)
Dziewczynki, a co Wy za napoje gazowane będziecie kupować? Bo ja myślę o tym by zrezygnować z fanty/ mirindy - będą przecież soki pomarańczowe a z tego co słyszałam to to mało schodzi na weselecha, jak Wy na to się zapatrujecie? ;)
to jest jakiś przesąd dotyczący świadków? nawet nie wiedziałam
U nas będzie siostra mojego narzeczonego i mój przyjaciel (mam brata i siostrę, a mój Marcin ma tylko siostrę) ja z bratem nie bardzo, a dwie kobiety jakoś mi nie pasuje, u kuzynki mojej tak było i nie bardzo się nam to widziało ...
A dziś mój Marcin zamówił obrączki... trochę się posprzeczaliśmy, ale wybraliśmy środek :P zamówiliśmy u Pana Czarkowskiego we wrzeszczu, mieliśmy 11 gram swojego złota i dopłaciliśmy 1500 zł, oglądaliśmy też obrączki w Aparcie.... masakra, nic tam nie można zmienić, są tylko takie cieniutkie my mamy 7 mm) i w Aparcie cena za parę to koszt 2200 w górę.... masakra
Dziewczyny prosiłam już wczesniej, macie namiary na nauki w Matemblewie weekendowe?
Pozdrawiam
Emi
U nas będzie siostra mojego narzeczonego i mój przyjaciel (mam brata i siostrę, a mój Marcin ma tylko siostrę) ja z bratem nie bardzo, a dwie kobiety jakoś mi nie pasuje, u kuzynki mojej tak było i nie bardzo się nam to widziało ...
A dziś mój Marcin zamówił obrączki... trochę się posprzeczaliśmy, ale wybraliśmy środek :P zamówiliśmy u Pana Czarkowskiego we wrzeszczu, mieliśmy 11 gram swojego złota i dopłaciliśmy 1500 zł, oglądaliśmy też obrączki w Aparcie.... masakra, nic tam nie można zmienić, są tylko takie cieniutkie my mamy 7 mm) i w Aparcie cena za parę to koszt 2200 w górę.... masakra
Dziewczyny prosiłam już wczesniej, macie namiary na nauki w Matemblewie weekendowe?
Pozdrawiam
Emi
Ja też pierwsze słyszę o takim przesądzie:) Przecież patrzy się na to kim ktoś dla Ciebie jest, czy ile dla Ciebie znaczy.. I np. mój Krzysiu nie wziąłby już na świadka swojego brata bo w tym roku się ożenił? A innego brata nie ma, to co na siłę szukać wśród znajomych?.. Bez sensu, brat to brat..
A tak w ogóle to u nas będzie tak, że Para Młoda wchodzi do kościoła ostatnia, a wychodzi pierwsza (ktoś mi to kiedyś powiedział i u brata Krzysia (o którym mowa powyżej:D) właśnie tak było:) Fajnie to wyglądało i ja też tak chcę. Pierwsze idzie dziecko z obrączkami, potem świadkowie, a potem my. A wychodzimy na odwrót :) My pierwsi a za nami świadkowie:)
A tak w ogóle to u nas będzie tak, że Para Młoda wchodzi do kościoła ostatnia, a wychodzi pierwsza (ktoś mi to kiedyś powiedział i u brata Krzysia (o którym mowa powyżej:D) właśnie tak było:) Fajnie to wyglądało i ja też tak chcę. Pierwsze idzie dziecko z obrączkami, potem świadkowie, a potem my. A wychodzimy na odwrót :) My pierwsi a za nami świadkowie:)
U nas tak jak na cywilnym tak i na kościelnym naszymi świadkami będzie dwóch mężczyzn - mój brat i mojego narzeczonego brat:) Fajnie to wyglądało, poza tym bardzo się angazują i nas wspierają, a my nie wierzymy w przesądy dot. świadków , bo tez np. słyszałam,że dwóch mężczyzn, to niby nieszczęśliwe małżeństwo itp. albo że świadkową nie może być kobieta w ciąży bo to jakaś zła wróżba, jak mówiłam przesądy. Chociaż będę miała coś nowego, starego,pożyczonego i niebieskiego :) bo tu wolę "nie zapeszać" tak na wszelki wypadek.
Co do napojów, to już przekonaliśmy się jak mniej więcej schodzą napoje na weselach (z obserwacji na tych co byliśmy i potem z rozmowy). Na pewno trzeba dużo pepsi/coli kupić bo wiadomo, do drinków czy popitki dla dorosłych, a dzieci też dużo piją tego napoju. Potem trochę dla odmiany sprite/7up, woda np. z cytryną. A co do soków to mniej schodzi, no chyba,że wy wiecie, że u was piją np. bardziej soki. Co do ilości konkretnie to jeszcze nie zastanawiałam się ile kupię - jeszcez jest czas. No ale na pewno sporo pepsi/coli na os., wody i dla odmiany własnie sprite/7up, ale mniej tego. soku albo wcale nie kupimy albo trochę.
Kurcze musze wybrać się po biustonosz do sukni i buty a tak bardzo mi się nie chce... Jestem osobą co dla zabawy nie chodzi na zakupy tylko jak musi... no ale kiedyś wybiorę się z mamą.
Co do napojów, to już przekonaliśmy się jak mniej więcej schodzą napoje na weselach (z obserwacji na tych co byliśmy i potem z rozmowy). Na pewno trzeba dużo pepsi/coli kupić bo wiadomo, do drinków czy popitki dla dorosłych, a dzieci też dużo piją tego napoju. Potem trochę dla odmiany sprite/7up, woda np. z cytryną. A co do soków to mniej schodzi, no chyba,że wy wiecie, że u was piją np. bardziej soki. Co do ilości konkretnie to jeszcze nie zastanawiałam się ile kupię - jeszcez jest czas. No ale na pewno sporo pepsi/coli na os., wody i dla odmiany własnie sprite/7up, ale mniej tego. soku albo wcale nie kupimy albo trochę.
Kurcze musze wybrać się po biustonosz do sukni i buty a tak bardzo mi się nie chce... Jestem osobą co dla zabawy nie chodzi na zakupy tylko jak musi... no ale kiedyś wybiorę się z mamą.
Chyba zaczynam skłaniać się ku rezygnacji z mirindy/fanty, ale co do ilości w dalszym ciągu mam dylemat :(
Bo jednak nie chciałabym by mi zabrakło i by było czegoś za mało...
Dziewczyny, jak to u Was wygląda? Wasi Świadkowie będą Wam roznosić alkohol na weselu? Czy kelnerki? Bo My chcemy pogadać by kelnerki Nam roznosiły, nie chcę tym obarczać Naszego Świadka.
A co do biustonosza, też mnie to czeka :( Bleee, nienawidzę zakupów :(
Bo jednak nie chciałabym by mi zabrakło i by było czegoś za mało...
Dziewczyny, jak to u Was wygląda? Wasi Świadkowie będą Wam roznosić alkohol na weselu? Czy kelnerki? Bo My chcemy pogadać by kelnerki Nam roznosiły, nie chcę tym obarczać Naszego Świadka.
A co do biustonosza, też mnie to czeka :( Bleee, nienawidzę zakupów :(
ah te zabobony u nas swiadkami bedzie nasze rodzenstwo moj brat i siostra T
co do napoi my bedziemy mieli Cole i Sprite plus sok pomaranczowy i jablkowy i woda w sumie w takich proporcjach - 1l gazowany 1 l niegazowany i 0,5 l wody na goscia - liczac z poprawinami
co do wychodzenia z kosciola u nas od zawsze jak siegam pamiecia jest tak ze do kosciola mlodzi pierwsi wiadomo podpisywanie dokumentow etc. goscie sie schodza i na sam koniec mlodzi sie pojawiaja po podpisaniu juz wszystkiego a po mszy goscie wychodza mlodzi ida pod ołtarz Matki Boskiej i pozniej wychodza z kosciola gdzie wszystcy goscie juz na nich czekaja i zaczynaja sypac grosiki wiec sadze ze u nas tez tak bedzie jakos odwrotnie mi nie pasuje - mlodzi wychodza pierwsi i czekaja az goscie wyjda ale co kraj to obyczaj aha i na sale tez jada ostatni
co do napoi my bedziemy mieli Cole i Sprite plus sok pomaranczowy i jablkowy i woda w sumie w takich proporcjach - 1l gazowany 1 l niegazowany i 0,5 l wody na goscia - liczac z poprawinami
co do wychodzenia z kosciola u nas od zawsze jak siegam pamiecia jest tak ze do kosciola mlodzi pierwsi wiadomo podpisywanie dokumentow etc. goscie sie schodza i na sam koniec mlodzi sie pojawiaja po podpisaniu juz wszystkiego a po mszy goscie wychodza mlodzi ida pod ołtarz Matki Boskiej i pozniej wychodza z kosciola gdzie wszystcy goscie juz na nich czekaja i zaczynaja sypac grosiki wiec sadze ze u nas tez tak bedzie jakos odwrotnie mi nie pasuje - mlodzi wychodza pierwsi i czekaja az goscie wyjda ale co kraj to obyczaj aha i na sale tez jada ostatni
hej dziewczyny,
jak tak czytam o tym kogo bierzecie za świadków to się troche przekonuje. Chciałam mieć parke tzn mężczyzne i kobiete, ja mam brata więc dla mnie to normalne że będzie moim świadkiem, a mój narzeczony ma 2 siostry,ale żadnej z nich nie chce na śwaidka no i stworzył się problem,ale może mu odpuszcze i niech wybierze tak jak czuje... a z drugiej strony chciałabym go przekonać że rodzina będzie dla nas zawsze najbliższa, tym bardziej że jedna z sióstr mieszka za ścianą w domu bliźniaku :)
eh negocjacje przed nami
jak tak czytam o tym kogo bierzecie za świadków to się troche przekonuje. Chciałam mieć parke tzn mężczyzne i kobiete, ja mam brata więc dla mnie to normalne że będzie moim świadkiem, a mój narzeczony ma 2 siostry,ale żadnej z nich nie chce na śwaidka no i stworzył się problem,ale może mu odpuszcze i niech wybierze tak jak czuje... a z drugiej strony chciałabym go przekonać że rodzina będzie dla nas zawsze najbliższa, tym bardziej że jedna z sióstr mieszka za ścianą w domu bliźniaku :)
eh negocjacje przed nami
Dziewczyny u nas na weselu wódkę będzie roznosił świadek może nie mój bo to moja siostra ale świadek mojego narzeczonego tj. jego kolega. Niestety nasłuchalam sie o tym ile to wódki ginie jak roznoszą je kelnerki. Nie twierdzę że tak jest wszędzie ale nie chcę ryzykować. Wiadomo my będziemy tak zajęci..Także ja zrobie tak przed weselem poinformuję kelenrki że po weselu każda z nich dostanie bulekę wóki ale podczas wesela kluczyk do wódki ma tylko świadek i on ją donosi.
U nas musimyjescze to obgadac, ale juz sam wlasciciel powiedzial ze kluczyk do wodki nam da wiec moze jednak spadnie zadanie na swiadka. Co do koscioła to ja bym chciąła zeby prowadził mnie mój chrzestny a moj narzeczony zeby czekał pod ołtazem....tak z amerykanska ;) Podobało mi się to zawsze. Musze tylko jeszcze przekonac narzeczonego i ksiedza..... mam nadzieje ze latwo pojdzie bo słyszałam ze kolezanki kolezanka miala w tym kosciele i tez ja ktos prowadził wiec moze ksiądz sie zgodzi :)
My będziemy mieli wódkowego, który będzie roznosił nam wódkę i napoje. Świadków chcemy mieć przy sobie jak będzie coś do pomocy, czy coś:) Ale może za tym "pierwszym rzutem" jeden świadek się przejdzie z wódkowym:)
Jeśli chodzi o napoje to będziemy mieli: cola, fanta, sprite, sok pomarańczowy, sok jakiś inny (ja myślałam o kaktusie, wiele osób u nas go uwielbia i pije z nim wódkę, w sumie jak są imprezy to głównie kaktus schodzi, ten z biedronki:P ), no i woda z cytryną:) Co do ilości to jeszcze nie wiem.
Co do przesądów: nie słyszałam ani o odkrytych butach u panny młodej, ani o pieniążkach w jej butach:)
My do ołtarza pójdziemy razem:) Odnośnie prowadzenia przez tatę - to jest ponoć zwyczaj prawosławny (tak słyszałam), to jest symbol tego, że kobieta nie ma własnego zdania tylko przechodzi spod władzy jednego mężczyzny w ręce drugiego.. I to oni ją oddają z jednych rąk w drugie.. Ale wiadomo, każdy robi jak chce:) My pójdziemy razem:)
Jeśli chodzi o napoje to będziemy mieli: cola, fanta, sprite, sok pomarańczowy, sok jakiś inny (ja myślałam o kaktusie, wiele osób u nas go uwielbia i pije z nim wódkę, w sumie jak są imprezy to głównie kaktus schodzi, ten z biedronki:P ), no i woda z cytryną:) Co do ilości to jeszcze nie wiem.
Co do przesądów: nie słyszałam ani o odkrytych butach u panny młodej, ani o pieniążkach w jej butach:)
My do ołtarza pójdziemy razem:) Odnośnie prowadzenia przez tatę - to jest ponoć zwyczaj prawosławny (tak słyszałam), to jest symbol tego, że kobieta nie ma własnego zdania tylko przechodzi spod władzy jednego mężczyzny w ręce drugiego.. I to oni ją oddają z jednych rąk w drugie.. Ale wiadomo, każdy robi jak chce:) My pójdziemy razem:)
Dziewczyny, jeżeli chodzi o zwyczaj prowadzenia Panny Młodej przez Tatę do ołtarza, to występuje on prawie w każdej kulturze. Jedni twierdzą, że jest to zwyczaj anglosaski, inni, że słowiański, jeszcze inni że pochodzi z Ameryki. Widziałam takie uroczystości w Niemczech, Włoszech, Francji... Jedynie w kulturze Żydowskiej jest odwrotnie. Młodzi czekają w synagodze w dwóch osobnych pokojach. W odpowiednim momencie Pan Młody jest wprowadzany do pokoju Panny Młodej przez obu Tatusiów. A teraz pomyślcie sobie, która córeczka nie chciałaby być prowadzona do ołtarz przez swojego ukochanego tatusia i który tatuś nie będzie dumny i szczęśliwy prowadząc do ołtarza swoją śliczną córeczkę. Dajcie mu tą szansę, jeżeli to możliwe. Mnie zawsze wzrusza taki moment i nieraz widziałam szkliste oczy czekającego przy ołtarzu Młodego. Jeżeli chodzi o przesądy ze świadkami to słyszałam tylko o jednym, mianowicie, ze świadkami nie może być małżeństwo, bo to im nie Państwu Młodym przynosi pecha w małżeństwie. Życzę Wam szczęścia.
no pewnie ze możesz a jeszcze pytanko brunetka czy blondynka bo elegancko wygląda na ciemnych włoskach :) twoj dzien i Ty wszystko możesz kwestia dobrego smaku
trochę plotkując jedna z foremek jakis ładny czas temu trochę przesadziła wg mnie ale to byl jej wybor miala i diadem i kwiat i welon i krotkie bolerko i rekawiczki i strojna suknie wiec tez nie mozna przesadzic :)
trochę plotkując jedna z foremek jakis ładny czas temu trochę przesadziła wg mnie ale to byl jej wybor miala i diadem i kwiat i welon i krotkie bolerko i rekawiczki i strojna suknie wiec tez nie mozna przesadzic :)
Prosiłabym bardzo o dopisanie
15 września - Madzia i Radzio, ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie; nauki ślubne w domu rekolekcyjnym w Gdyni (http://www.icfd.pl); fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - Madzia i Radzio, ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie; nauki ślubne w domu rekolekcyjnym w Gdyni (http://www.icfd.pl); fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
u nas świadkami będzie moja przyjaciółka, wspólny przyjaciel. w prawdzie oboje mamy dorosłe rodzeństwo, ale ja chcę żeby oni mieli swobodę zabawy, a jak będę potrzebowała pomocy to na pewno pomogą :)
Kupiłam juz suknię :) w First Lady w matemblewie, wrzuciłabym fotkę, ale w necie nie ma jakoś tej sukni, są tylko bardzo podobne w madonnie;? I tu moja opinia o salonie Madonna w Gdyni: mam wrażenie że tam jest jedna wielka masówka. Jak pojechałam przymierzać suknie, t babka nie chciała mi pokazać wszystkich tych, które chciałam, bo powiedziała, że nie będa dobrze leżeć na mnie. Dopiero po namowach mojej siostry, że jednak wolałabym sama się o tym przekonać z grymasem na twarzy mi je pokazała! W dodatku była obrażona niemalże, bo nie znałam dokładnych numerów sukien ze strony www, a jak jej opisałam, jakie mi sie podobają, to ona na to, że nie wie o jakich mówię. Na koniec podobała mi się jedna najbardziej, ale chciałam przymierzyć podobną (miała troche inna górę) i babka na to, że to nie ma sensu bo są podobne! Więc mimo, iż podobała mi się nawet jedna suknia, nie zdecydowałam się na nia, bo w tym salonie nie miałam żadnej przyjemności z przymierzania sukien!
Kupiłam juz suknię :) w First Lady w matemblewie, wrzuciłabym fotkę, ale w necie nie ma jakoś tej sukni, są tylko bardzo podobne w madonnie;? I tu moja opinia o salonie Madonna w Gdyni: mam wrażenie że tam jest jedna wielka masówka. Jak pojechałam przymierzać suknie, t babka nie chciała mi pokazać wszystkich tych, które chciałam, bo powiedziała, że nie będa dobrze leżeć na mnie. Dopiero po namowach mojej siostry, że jednak wolałabym sama się o tym przekonać z grymasem na twarzy mi je pokazała! W dodatku była obrażona niemalże, bo nie znałam dokładnych numerów sukien ze strony www, a jak jej opisałam, jakie mi sie podobają, to ona na to, że nie wie o jakich mówię. Na koniec podobała mi się jedna najbardziej, ale chciałam przymierzyć podobną (miała troche inna górę) i babka na to, że to nie ma sensu bo są podobne! Więc mimo, iż podobała mi się nawet jedna suknia, nie zdecydowałam się na nia, bo w tym salonie nie miałam żadnej przyjemności z przymierzania sukien!
Jeszcze tylko napiszę, że w salonie First Lady miałam nieograniczony czas przymierzania sukien, p. Patrycja podeszła do tego bardzo profesjonalnie, doradzała mi bardzo dużo, odpowiadała na nasze wszystkie pytania, widać było, że ma ogromną wiedzę na temat fasonów, materiałów, doboru biżuterii. Ciągle uśmiechnięta pomagała mi przymierzać kolejne sukienki, więc naprawdę gorąco ja polecam! :)
Witaj Małgosiu, pewnie, że możesz z taką szczęśliwą datą :)
Piszecie tyle, że nie nadążam odpisywać :P
Też będę miała zaprzyjaźnionego księdza - wujka.
A za świadków biorę siostrę i naszego wspólnego przyjaciela.
Ukochany ma brata, który dopiero skończył 18, ale mówi, że nie biorąc go na świadka to 'wyświadcza mu przysługę' (jego rodzice woleli, żeby wziął jedynego brata). Ale zdecydowaliśmy się na przyjaciela, bo jest bardziej ogarnięty i pomocny no i ma charakter 'wódkowego' więc można go 'wykorzystać' fufu.
Piszecie tyle, że nie nadążam odpisywać :P
Też będę miała zaprzyjaźnionego księdza - wujka.
A za świadków biorę siostrę i naszego wspólnego przyjaciela.
Ukochany ma brata, który dopiero skończył 18, ale mówi, że nie biorąc go na świadka to 'wyświadcza mu przysługę' (jego rodzice woleli, żeby wziął jedynego brata). Ale zdecydowaliśmy się na przyjaciela, bo jest bardziej ogarnięty i pomocny no i ma charakter 'wódkowego' więc można go 'wykorzystać' fufu.
A z moją datą jeszcze nikogo nie ma ;d ale dzięki temu czuję się wyjątkowa ;D
Z nowości, jutro idziemy ze złotem (właśnie jesteśmy w Kwidzynie), zobaczymy jak Nam to wyceni i może zamówimy obrączki i jutro najprawdopodobniej będę podawać listę Gości już do zaproszeń... Wrr, ciarki, aż mnie przechodzą ;)
Co do znajomych Księży - też tak bym chciała, ale u mnie niestety nie ma w Rodzinie żadnego Duchownego, za to mam byłego policjanta, więc porządek na weselu będzie ;P He, he...
Z nowości, jutro idziemy ze złotem (właśnie jesteśmy w Kwidzynie), zobaczymy jak Nam to wyceni i może zamówimy obrączki i jutro najprawdopodobniej będę podawać listę Gości już do zaproszeń... Wrr, ciarki, aż mnie przechodzą ;)
Co do znajomych Księży - też tak bym chciała, ale u mnie niestety nie ma w Rodzinie żadnego Duchownego, za to mam byłego policjanta, więc porządek na weselu będzie ;P He, he...
Ja dzisiaj byłam na naukach przedmałżeńskich (weekendowe) u Mikołaja w Gdyni :) Dziewczny, jesli nie lubicie siedziec i slychac sztamplowych tekstow to polecam Mikolaja! robilismy wiele fajny rzeczy, nawet pisalismy list milosny do siebie :) mojemu TŻ który ma takie a nie inne podejscie do kosciola tez sie podobalo :) ja sie nawet dwa razy wzruszylam jak pisalam list :D
Puchatkowa widzę że będziemy miały tego samego wodzireja ;). Byłaś może na weselu prowadzonym przez niego?
My też jesteśmy po naukach :) było naprawdę fajnie, czasem poważniej czasem śmieszniej ale ja jestem zadowolona a byliśmy w okrąglaku na przymorzu. Teraz czeka poradnia....ale nie wiem gdzie uderzyć ;/
My też jesteśmy po naukach :) było naprawdę fajnie, czasem poważniej czasem śmieszniej ale ja jestem zadowolona a byliśmy w okrąglaku na przymorzu. Teraz czeka poradnia....ale nie wiem gdzie uderzyć ;/
Hej dziewczyny, przesyłam zdjęcie sukni...
Doradźcie proszę, chciałabym w fryzurze (jakiś kok) żywy kwiat (bardzo różowa kantadeska), czy welon też?

Uploaded with ImageShack.us
Doradźcie proszę, chciałabym w fryzurze (jakiś kok) żywy kwiat (bardzo różowa kantadeska), czy welon też?

EeMmAa - odnośnie Twojej sukienki myślę tak jak dziewczyny, najładniej będzie kwiatek + welon. Jak już wyżej zauważyła magduś 411, jak po oczepinach będziesz bez welonu będziesz się i tak wyróżniać:):) Sama też chcę taką fryzurę.
kamcia01 - ja mam takie zdjęcie :) Zaraz powrzucam. Tylko, że ja szukałam z upięciem z boku + kwiat + welon.. A niektóre zdjęcia są np. bez welonu, ale chodzi o samo upięcie;)

kamcia01 - ja mam takie zdjęcie :) Zaraz powrzucam. Tylko, że ja szukałam z upięciem z boku + kwiat + welon.. A niektóre zdjęcia są np. bez welonu, ale chodzi o samo upięcie;)

I jak Wam się podoba?:)
artstyczny nieład :D
Ja też takiej szukam i podobnie jak Kamci podoba mi się przedostatnia.
Dziewczyny z krótkimi włosami dobra fryzjerka zrobi wam fajne dopinki. Poszukajcie relacji Emenems "piątek trzynastego"
Dziewczyna miała krotkie włosy a Ola Czerwińska zrobiła jej super fryzurkę :) która jej się trzymała przez całe wesele . Na następny dzień ja to stwierdziła Emenems "zdemontowała ją "
Ja też takiej szukam i podobnie jak Kamci podoba mi się przedostatnia.
Dziewczyny z krótkimi włosami dobra fryzjerka zrobi wam fajne dopinki. Poszukajcie relacji Emenems "piątek trzynastego"
Dziewczyna miała krotkie włosy a Ola Czerwińska zrobiła jej super fryzurkę :) która jej się trzymała przez całe wesele . Na następny dzień ja to stwierdziła Emenems "zdemontowała ją "
hehehe tak Ania Stykała normalnie mnie uprzedziłaś parę godzin wcześniej :)
Chciałam na 11 ale okazało się ,że już jest zajęte . Więc zdecydowałam się na godz 10-12 mimo a ślub o 15.30.
Będzie malowac mnie i MOją bratową a na każdą potrzeba godzinkę.
A Ty Kamcia gdzie mieszkasz bo Ja na Oruni Górnej .
28 listopada mam próbny :D
Chciałam na 11 ale okazało się ,że już jest zajęte . Więc zdecydowałam się na godz 10-12 mimo a ślub o 15.30.
Będzie malowac mnie i MOją bratową a na każdą potrzeba godzinkę.
A Ty Kamcia gdzie mieszkasz bo Ja na Oruni Górnej .
28 listopada mam próbny :D
U mnie będzie malować mnie i moją mamę ;) to dobrze, że zadzwoniłam w końcu bo 2 tygodnie się zbierałam i ciągle zapominałam ;P ślub mam na 16.30 a z racji tego, że nie biorę próbnego to mnie będzie malować troszkę dłużej. Chciałam żeby tak po 15 makijaże były już gotowe a nie na ostatnią chwilę A mieszkam na Politechnice ;)
I koniecznie daj znać jak po próbnym ;) mnie Pani Ania malowała w Galerii Bałtyckiej jak była "akcja" Sephory na makijaże
I koniecznie daj znać jak po próbnym ;) mnie Pani Ania malowała w Galerii Bałtyckiej jak była "akcja" Sephory na makijaże
to bez problemu zdąży nawet jak wyjedzie o 12.15 bo w sobotę korkow nie ma a to rzut beretem :)
O Ani tak dużo się naczytałam ,więc jestem spokojna choć nie miałam z nią styczności jedynie rozmowa tel. i wydała mi sie bardzo sympatyczną kobitką.
a fryzjerkę już masz? Czy też mamy lub będziemy mieć tą samą??? :)
O Ani tak dużo się naczytałam ,więc jestem spokojna choć nie miałam z nią styczności jedynie rozmowa tel. i wydała mi sie bardzo sympatyczną kobitką.
a fryzjerkę już masz? Czy też mamy lub będziemy mieć tą samą??? :)
Wilczek Pani Ania jest naprawdę baaardzo sympatyczna, no w końcu gdyby taka nie była to bym jej nie zaufała na tyle żeby nie brać próbnego ;). Co do fryzjerki to będę miała u takiej z wrzeszcza gdzie moja mama chodzi i zawsze fajnie wygląda jak od niej wróci ;) jej koleżanka tam była jakiś czas temu i się czesała na wesele córki i tez ładnie wyglądała, a Ty jaką będziesz miała?
Madziarrra ja mieszkam konkretnie na zielonym trójkącie ;)
Madziarrra ja mieszkam konkretnie na zielonym trójkącie ;)
Hej dziewczyny;) Dzis bylam na targach w muracie - bylo ekstra! jestem bardzo zadowolona, duzo ciekawych osob sie wystawialo. Zainteresowala mnie taka palma z ananasow z koreczkami z owocow:) Mozna bylo sprobowac fontanny czekoladowej - mimo ze jestem uczulona na czekolade to sie skusilam:P Byl tez stol wiejski z degustacja i wlasnie sie zastanawiam czy nie skorzystac z uslug tej firmy;) Ogolnie bardzo ciekawe stoiska, nawet sie dowiedzialam ze sala casilla w keblowie robi catering- pycha bo tez mozna bylo sprobowac:) Aaaa jeszcze najwazniejsze:D byl pokaz iluzjonisty i naprawde to bylo nieprawdopodobne co On wyprawial naprawde czary:) i bierze tylko 150 zl za 45 minut, wiec naprawde korzystna cena - mamy zamiar go zamowic jako niespodzianke na impreze z okazji 50tych urodzin mamy mojego Krzysia w styczniu:) Bo na wesele to niekoniecznie:)
Kamcia Ja wstępnie jestem umówiona z p.Aleksandrą Czerwińską na 7..30 .......pisałam z nią i po nowym roku przyśle dalsze szczegóły :)
Wspominałam p.Oli ,że nie chcę spietych włosów tylko artystyczny nieład a włosy mam lekko za łopatki. W styczniu mam mieć próbne czesanie.
To jeszcze wyjdzie że Ty Kamcia i Madziara mieszkacie w tym samym bloku hehehehe
Wspominałam p.Oli ,że nie chcę spietych włosów tylko artystyczny nieład a włosy mam lekko za łopatki. W styczniu mam mieć próbne czesanie.
To jeszcze wyjdzie że Ty Kamcia i Madziara mieszkacie w tym samym bloku hehehehe
Ja tez myślałam o Pani Aleksandrze ;) ale jak byłam z mamą u tamtej fryzjerki to po zobaczeniu jak robi koki i to że powiedziała że za słowo "ślub" wcale nie bierze więcej pieniędzy tylko jak od normalnej klientki to po namowach mojej mamy się przekonałam ;)
A wysłałabyś może fotke makijażu próbnego jak będziesz po? Chociaż samego "oczka" jeśli byś nie chciała wstawiać czy wysyłać swoich zdjęć ;). Masz w ogóle jakąś wizję na makijaż?
A wysłałabyś może fotke makijażu próbnego jak będziesz po? Chociaż samego "oczka" jeśli byś nie chciała wstawiać czy wysyłać swoich zdjęć ;). Masz w ogóle jakąś wizję na makijaż?
Kurcze dziewczyny widzę że Wy juz działacie z fryzjerem i z makijażystką;)Ja tak jak Kamcia chciałabym tyko ten właściwy makijaż więc muszę znaleźc taką Panią której będę pewna na 1000 %. Wilczek a Ty z Panią Olą umówiłaś się na taką wczesną godzinę 7:30 bo tak chciałaś czy u Pani Oli już tak ciężko z terminami hmm?
To chyba większość mamy podobną wizję fryzury ślubnej ;) Mi również podoba się taki artystyczny nieład z upięciem na koku - nienawidzę ulizanych włosów ;D
Matko, 7.30 - tak wcześnie? Nie no ja mam w planach w dniu swojego ślubu dłużej poleżeć w wyrku, ale czy mi się uda to nie wiem - pewnie, będę tuptać po całym domu z nerwów ;)
Ja również, mam mieć Panią Olę, teraz tylko czekam na maila co i jak, czy Wy już Dziewuszki wszystko wiecie? Cenowo itp?
A propost, na ile przed ślubem umawiacie się na próbne czesanie i malowanie, bo to jeszcze przede mną, ale kompletnie nie mam pojęcia ile wcześniej powinnam się na to umówić ;)
Matko, 7.30 - tak wcześnie? Nie no ja mam w planach w dniu swojego ślubu dłużej poleżeć w wyrku, ale czy mi się uda to nie wiem - pewnie, będę tuptać po całym domu z nerwów ;)
Ja również, mam mieć Panią Olę, teraz tylko czekam na maila co i jak, czy Wy już Dziewuszki wszystko wiecie? Cenowo itp?
A propost, na ile przed ślubem umawiacie się na próbne czesanie i malowanie, bo to jeszcze przede mną, ale kompletnie nie mam pojęcia ile wcześniej powinnam się na to umówić ;)
hejka :) tu Asia Kozłowska , widzę że już masz sporo zrobione do ślubu super gratuluje, czy mogłabyś mi powiedzieć w jakim salonie w gdańsku Wrzeszczu będziesz robiła fryzurkę do ślubu, bo ja nie mam swojego ulubionego salonu i nie wiem gdzie robią w miarę nie za drogo a ładnie.
Poza tym co tam u ciebie słychać ? wybierasz się na rozdanie dyplomów?
Pozdrawiam buziaki
Asia
Poza tym co tam u ciebie słychać ? wybierasz się na rozdanie dyplomów?
Pozdrawiam buziaki
Asia
hej dziewczyny.
Ja juz mam swoją wymarzona suknie. na spontana i udoło sie:)))
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=97.berta
do sprzedazy po 01.06.2012:) oczywiscie welon tez jest:)
rozmiar 36-38
Ja juz mam swoją wymarzona suknie. na spontana i udoło sie:)))
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=97.berta
do sprzedazy po 01.06.2012:) oczywiscie welon tez jest:)
rozmiar 36-38
Wiem,że 7.30 rano to bardzo wcześnie :( i wolałabym pózniej ale chyba tak jest z terminami. Na początku zadzwoniłam do p.Oli potem napisałam mail i po jakimś czasie dostałam odpowiedź.
Godzinę ustaliła p.Ola i napisała że jeśli mi nie odpowiada to żebym to zgłosiła to ona zwolni termin . Więc chyba tak już są terminy zajęte.
Ja oczywiście zgodziłam się bo bardzo zależy mi na Oli więc bez najmniejszego grymasu potwierdziłam.
Ale to tak się mówi 7.30 zanim pokręci włosy potem trzeba to jakoś "rozwichrować", potarmosić hehe to czasu troszkę zajmie.
Oprócz mnie będzie czesana nasza córeczka ,która ma włosy do pasa i bardzo gęste.
Oj będziemy się stroić :D
Godzinę ustaliła p.Ola i napisała że jeśli mi nie odpowiada to żebym to zgłosiła to ona zwolni termin . Więc chyba tak już są terminy zajęte.
Ja oczywiście zgodziłam się bo bardzo zależy mi na Oli więc bez najmniejszego grymasu potwierdziłam.
Ale to tak się mówi 7.30 zanim pokręci włosy potem trzeba to jakoś "rozwichrować", potarmosić hehe to czasu troszkę zajmie.
Oprócz mnie będzie czesana nasza córeczka ,która ma włosy do pasa i bardzo gęste.
Oj będziemy się stroić :D
Olesia to chyba od nas samych zależy kiedy sobie zrobimy próby.
Ja z makijażem nie czekałam bo ciekawość mnie zżerała i będę miec niebawem :) a fryzurę planuję w styczniu.
W mailu dostałam odpowiedź od p.Oli że mam czekać na wiadomość bo po nowym roku będzie wysyłać dalsze szczegóły.
Co do ceny to też nie mam pojęcia hehehe
Ja z makijażem nie czekałam bo ciekawość mnie zżerała i będę miec niebawem :) a fryzurę planuję w styczniu.
W mailu dostałam odpowiedź od p.Oli że mam czekać na wiadomość bo po nowym roku będzie wysyłać dalsze szczegóły.
Co do ceny to też nie mam pojęcia hehehe
aaaa i dziż dzwoniłam do Sowy w sprawie tortu i powiedzieli że na 80 osób to trzeba 10-17kg toru!!! :O
Wg.mnie to trochę za dużo a może ja się poprostu nie znam. Wcześniej myślałam że 10 kg to max ,tym bardziej ,że będzie ok 70 osób no i liczę ewentualne dokładki. Poprawin nie robimy tylko śniadanie.
No i Mój tort :)
Wg.mnie to trochę za dużo a może ja się poprostu nie znam. Wcześniej myślałam że 10 kg to max ,tym bardziej ,że będzie ok 70 osób no i liczę ewentualne dokładki. Poprawin nie robimy tylko śniadanie.
No i Mój tort :)
Szczerze mówiąc to ja się zastanawiam nad 0,5 i 1 l bo nie wyobrażam sobie żeby mi takie butle stały na stołach ;). Już zapisałam się do newsletterów do tych wszystkich hipermarketów i będę śledzić promocje ;). A jakby ktoraś z Was gdzieś widziała ciekawą ofertę to niech da znać ;)
Wilczek mi też się podobają te w szklanych buteleczkach i to baaardzo ale kosztują chyba ok. 1 zł za 0,2 l więc trochę dużo ;)
A co do tortu to mi w cukierni ALicja w Kiełpinie (tam prawdopodobnie zamawiać będziemy) Pani mówiła że na 80 osób ok. 10 kg tortu trzeba. A w Czernisie z kolei mówiła, że liczy się 100 g na osobę.
Wilczek mi też się podobają te w szklanych buteleczkach i to baaardzo ale kosztują chyba ok. 1 zł za 0,2 l więc trochę dużo ;)
A co do tortu to mi w cukierni ALicja w Kiełpinie (tam prawdopodobnie zamawiać będziemy) Pani mówiła że na 80 osób ok. 10 kg tortu trzeba. A w Czernisie z kolei mówiła, że liczy się 100 g na osobę.
co do soków to my będziemy kupować gazowane w butelkach 1 l bo te 2 l to takie paskudne sa bo niegazowane będą w dzbankach wiec tutaj na pewno 2 l żeby było taniej może na święta wielkanocne będą jakieś promocje bo teraz jak kupimy to będzie za szybko i nie mamy miejsca gdzie je trzymać
dziewczyny jak usłyszycie jakaś fajna promocje na wódkę to dajcie znać ( ja zrobię to samo) bo wódkę to można kupować w partiach byle ten sam gatunek jak sadzicie chyba można - sadze ze w sklepie tez maja z rożnych dostaw tzn partii ?
dziewczyny jak usłyszycie jakaś fajna promocje na wódkę to dajcie znać ( ja zrobię to samo) bo wódkę to można kupować w partiach byle ten sam gatunek jak sadzicie chyba można - sadze ze w sklepie tez maja z rożnych dostaw tzn partii ?
:) Dzięki Agata mnie tez się bardzo podoba tym bardziej ,że będę mieć czarno czerwoną wiązankę :)
Co do tortu to pytałam wstępnie o cene i jeśli dobrze zapamiętałam to za zwykły tort ślubny ok 55zł/kg a za "dzieło sztuki " jak ja to nazwałam cena ok.80 zł.
Czekam na wycenę z hotelu Haffner i z Sowy.
Ciekawa jestem jak policzą. W sumie to jest prosty i nie ma jakiś szczególnych udziwnień.
Jak dostanę info to napiszę albo spadnę z fotela hehehe
Co do tortu to pytałam wstępnie o cene i jeśli dobrze zapamiętałam to za zwykły tort ślubny ok 55zł/kg a za "dzieło sztuki " jak ja to nazwałam cena ok.80 zł.
Czekam na wycenę z hotelu Haffner i z Sowy.
Ciekawa jestem jak policzą. W sumie to jest prosty i nie ma jakiś szczególnych udziwnień.
Jak dostanę info to napiszę albo spadnę z fotela hehehe
Faktycznie tort śliczny. Ja jakiś czas temu dowiadywałam się w Haffnerze o cenę tortu to cena tortu ślubnego 65 zł / kg. Pan Marcin powiedział że na 70 osób jest ok. jak jest 7 kg (wiec weźmiemy tak 1 kg więcej na dokładki).
Co do napojów jeszcze o tym nie myslałam, ale jak zobaczę gdzieś promocję na wódkę to dam znać.
Zmotywowałyście mnie dziewczyny i umówiłam się na makijaż do Pani Ani na ten właściwy po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii pomyślałam że nie ma na co czekać.Faktycznie pani Ania bardzo sympatyczna;)
Co do fryzjerki to też postawiłam na p. Ole Czerwińską. Decyzja podjęcta po przyczytaniu pozytywnych opinii jak również Pani czesała moją koleżankę która była zadowolona.Oferty jeszcze nie znam gudż Pani Ola napisała że będzie wysyłać je ok. grudnia.
Co do napojów jeszcze o tym nie myslałam, ale jak zobaczę gdzieś promocję na wódkę to dam znać.
Zmotywowałyście mnie dziewczyny i umówiłam się na makijaż do Pani Ani na ten właściwy po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii pomyślałam że nie ma na co czekać.Faktycznie pani Ania bardzo sympatyczna;)
Co do fryzjerki to też postawiłam na p. Ole Czerwińską. Decyzja podjęcta po przyczytaniu pozytywnych opinii jak również Pani czesała moją koleżankę która była zadowolona.Oferty jeszcze nie znam gudż Pani Ola napisała że będzie wysyłać je ok. grudnia.
No to już coś wiem na temat tortu. Dostałam odpowiedź od Sowy.
Tort ekstradekoracyjny 85zł/kg plus dowóz 2zł/km poza granicami 3miasta. U mnie to ok 45 km w jedną stronę :/
Smaki ktore wybrałam odpadają ,muszą byc inne.
Moje były takie:
królewski,czarny las, malinowy i jakiś tam jeszcze gdyby było 4 piętra.
No nic czekam na info od Haffnera.
Tort ekstradekoracyjny 85zł/kg plus dowóz 2zł/km poza granicami 3miasta. U mnie to ok 45 km w jedną stronę :/
Smaki ktore wybrałam odpadają ,muszą byc inne.
Moje były takie:
królewski,czarny las, malinowy i jakiś tam jeszcze gdyby było 4 piętra.
No nic czekam na info od Haffnera.
Dziewczyny, lepiej napiszcie do pani Oli z prośbą o potwierdzenie terminu. Ja byłam z nią umówiona wstępnie na fryzurę ślubną (bo robiła mojej przyjaciółce, u której byłam świadkiem i wyszła ślicznie), ale wczoraj Pani Ola napisała, że niestety mój termin ma zajęty, bo idzie jako gość na wesele i tego dnia nie będzie pracować. Dlatego może lepiej zapytać i nie stresować się później, że mało czasu został,a jest się bez fryzjera..
Moje rekawiczki dotarly ;p
sa bardzo ladne... choc chyba wywiné je na lewa strone tam material jest bardziej blyszczacy... mam atlasowa suknie i lepiej bedzie to wygladac.....
jak ktos byl by zainteresowany to podaje linka
http://allegro.pl/rekawiczki-slubne-od-producenta-taniej-i1917838744.html
sa bardzo ladne... choc chyba wywiné je na lewa strone tam material jest bardziej blyszczacy... mam atlasowa suknie i lepiej bedzie to wygladac.....
jak ktos byl by zainteresowany to podaje linka
http://allegro.pl/rekawiczki-slubne-od-producenta-taniej-i1917838744.html
A w ogóle postanowiłam teraz zamówić zaproszenia Nr 2 wziełam:)
http://www.amelia-wedding.pl/awokado
http://www.amelia-wedding.pl/awokado
Hej Dziewuszki :)
trochę mnie nie było a tu tyyyle się wydarzyło ;) u Nas z nowości, zamówiliśmy już zaproszenia, dzisiaj Pani mi napisała, że już wydrukowała tekst, musi tylko teraz pokroić i obkleić ;) ale się cieszę...
Co do reszty póki co stanęło w miejscu, w sumie mamy jeszcze trochę czasu ;)
a co tam u Was Kochane?
Pozdrawiam :)
trochę mnie nie było a tu tyyyle się wydarzyło ;) u Nas z nowości, zamówiliśmy już zaproszenia, dzisiaj Pani mi napisała, że już wydrukowała tekst, musi tylko teraz pokroić i obkleić ;) ale się cieszę...
Co do reszty póki co stanęło w miejscu, w sumie mamy jeszcze trochę czasu ;)
a co tam u Was Kochane?
Pozdrawiam :)
Szybko, szybko, ale już na początku roku niektórzy muszą ustalać urlopy, poza tym u mnie jest piątek i to w dodatku koniec roku - chciałabym by Goście byli do tego psychicznie przygotowani ;) a ponadto 13.05 chcemy mieć potwierdzenie od Gości :)
Co rozdawania/wysyłania to jakiś obłęd - mówiliśmy sobie, że będziemy dawać styczeń - luty, ale np. na początku grudnia przylatuje Rodzina z Niemiec, więc już damy Im, w Święta będziemy się widzieć prawie z całą Rodziną mojego Bartka więc też już damy... A reszcie pewnie porozdajemy w styczniu i powysyłamy ;)
A co do Gości, My już dawno mamy sprecyzowane i więcej nikogo nie chcę dopisywać, kto przyjdzie to przyjdzie - najważniejsze, aby byli Ci najbliżsi i Przyjaciele ;)
Co rozdawania/wysyłania to jakiś obłęd - mówiliśmy sobie, że będziemy dawać styczeń - luty, ale np. na początku grudnia przylatuje Rodzina z Niemiec, więc już damy Im, w Święta będziemy się widzieć prawie z całą Rodziną mojego Bartka więc też już damy... A reszcie pewnie porozdajemy w styczniu i powysyłamy ;)
A co do Gości, My już dawno mamy sprecyzowane i więcej nikogo nie chcę dopisywać, kto przyjdzie to przyjdzie - najważniejsze, aby byli Ci najbliżsi i Przyjaciele ;)
w sumie masz racje... swieta to dobry pomysl zeby rozdac zaproszenia. Poza tym ten czas tak szybko leci..trzeba wybrac zaproszenia, poczekac az je zdrobai wyslá to zajmie jakies 3 tygodnie.. a rozdanie lub rozeslanie tez zajmie 2-3 tygodnie...i 1,5 miesiaca zleci...masz racje 3ba sie za to zabrac...
Ja też myślałam o świętach ale niestety nie damy rady zrobić zaproszeń. mam nadzieje, że styczeń to będzie najpóźniej jak goście dostaną zaproszenia. A też wychodzę z założenia, że w styczniu niektórzy muszą planować urlopy więc w razie czego wolę żeby wiedzieli wcześniej. Za granicę postaram się wysłać jeszcze w grudniu.
No witam witam
więc tak, my już po naukach u Dominikanów - Genialne, gorąco polecam,
Mamy w końcu muzykę - wyraliśmy p. Jakubka więc można to u nas dopisać
Widzę że szanowne koleżanki zabukowały już Anię Stykałę na cały 28 kwietnia :( także mam prośbę możecie jeszcze kogoś polecić
Zaproszenia już stworzone, projekt zaakceptowany teraz już tylko lista gości druk i pakowanie (wszystko robię sama :)) chcemy cały grudzień rozdawać
Także na tyle... za suknią cały czas chodzę ale jakoś nic mnie jeszcze nie zachwyciło... a czasu coraz mniej
Także teraz na razie luz, jeszcze tylko dekoracje ustawię
Potem ciasta, tort obrączki, dowóz gości, kwiaty, fryzjer... jest co robić jeszcze
No i na poradnię rodzinną musimy iść - możecie kogoś polecić, fachowego i fajnego?
POzdrowionka
PS witam wszystkie nowe PM - ale nas dużo ! :)
więc tak, my już po naukach u Dominikanów - Genialne, gorąco polecam,
Mamy w końcu muzykę - wyraliśmy p. Jakubka więc można to u nas dopisać
Widzę że szanowne koleżanki zabukowały już Anię Stykałę na cały 28 kwietnia :( także mam prośbę możecie jeszcze kogoś polecić
Zaproszenia już stworzone, projekt zaakceptowany teraz już tylko lista gości druk i pakowanie (wszystko robię sama :)) chcemy cały grudzień rozdawać
Także na tyle... za suknią cały czas chodzę ale jakoś nic mnie jeszcze nie zachwyciło... a czasu coraz mniej
Także teraz na razie luz, jeszcze tylko dekoracje ustawię
Potem ciasta, tort obrączki, dowóz gości, kwiaty, fryzjer... jest co robić jeszcze
No i na poradnię rodzinną musimy iść - możecie kogoś polecić, fachowego i fajnego?
POzdrowionka
PS witam wszystkie nowe PM - ale nas dużo ! :)
Jazzowa, tylko i wyłacznie Matrix w Żukowie, asia też. Wspieramy nasze Żukowskie salony fryzjerskie i kosmetyczne. Ania kosmetyczka przepięknie maluje i na pewno jest dużo taniej niż w 3 mieście, tam nie ma że na hasło ślubny cena wzrasta nie wiadomo do jakiej kwoty, chociaż wiadomo że ten makijaż nie różni się niczym od makijażu normalnego, jest na tych samych kosmetykach i tak samo wygląda sprawa z fryzurą, czeszą super, na prawdę polecam
My byliśmy w Mikołaju bo chcieliśmy tam ślub to w połowie lipca już został na nasz termin tylko godzina 13 ;/ (a zapisy były od 1 lipca).
Madziarra ja nie pytałam księdza o kasę ale z tego co wiem to bierze co łaska ;).
A nie mówimy o okrąglaku tylko kościele na Politechnice ;)
Madziarra ja nie pytałam księdza o kasę ale z tego co wiem to bierze co łaska ;).
A nie mówimy o okrąglaku tylko kościele na Politechnice ;)
Agata85 a np godzina 15? my pierw chcielismy 15sta... ale potem rodzice Nas namowili ze na 16sta... ;/ wogole wszyscy mowili Nam ze z koscioelm nie ma problemu ze na to jest czas,ale widze ze nie...
a gdzie robicie wesele?
Ja tez mam sentyment do tego kosicola bo moj dziadek śp. był tam koscielnym 28lat... i siostra tez tam miala wesele...
a gdzie robicie wesele?
Ja tez mam sentyment do tego kosicola bo moj dziadek śp. był tam koscielnym 28lat... i siostra tez tam miala wesele...
Nauki w Mikołaju są co miesiąc. Należy przyjść w pierwszy czwartek miesiąca o 19.00 do sali na Czarnej (wejście z tyłu kościoła). Kurs obejmuje cztery spotkania, na każdy musi przyjść oboje narzeczonych i podbić kartę ;)
No i potem już tylko kurs NPR.
Z doświadczenia swojego i innych sugeruję pójść możliwie wcześniej, bo zawsze może się okazać, że akurat w jakiś czwartek nie można być i wtedy trzeba odrobić te zajęcia w następnym miesiącu.
No i potem już tylko kurs NPR.
Z doświadczenia swojego i innych sugeruję pójść możliwie wcześniej, bo zawsze może się okazać, że akurat w jakiś czwartek nie można być i wtedy trzeba odrobić te zajęcia w następnym miesiącu.
Czarna ja znam Anię, chodziłyśmy razem do liceum, wiem jak maluje i jej makijaże są jak najbardziej ok.. za to jeśli chodzi o fryzurę w Matrixie to byłam kilka razy, za każdym razem u innej Pani i nie byłam zadowolona.. nie chcę tu nikomu wystawiać negatywnych opinii.. bo może winne są tu moje włosy trudne do ułożenia. Ja szukam salonu gdzie mogłabym zrobić wszystko za jednym razem i fryzure i makijaż. A słyszałaś może jakieś opinie o Monrose z Banina?
mrysq ja mialam okazja jesc ich torta i etz bede u nich zamaawiac sa przepyszne! U mojej sis nie zostal ani kawalek wszyscy sie nim zachwycali, nie byl mdly, byl truskawkowy i lekko kwansy ie za slodki i bylo czuc duuzo truskawek naprawde polecam;) chociaz wiadomo ze kazdy ma inny gust i kazdemu smakuje co innego
Dziewczyny byłam dziś z córką w Sowie na Długiej posmakować tortu.
Zdjęcie Mojego wymarzonego widziałyście. Do takiego tortu nie moga być torty na bitej śmietanie tylko kremowe :(
zaryzykowałam wziełam po malutkim kawałku czekoladowego i truflowego.
mały kawałeczek czekoladowego jakoś zjadłam ale truflowy normalnie aż mnie mdliło. Nawet córka nie mogła zjeść a za słodyczami normalnie przepada.
Zapakowałam więc ten truflowy na wynos. Dałam posmakować Mojej mamie. Efekt był taki ,że po dwóch kęsach stwierdziła, że ma dość.
Mówi nie mogę bo czuje jak mi rośnie.....hehe
Wnisoki mam takie jeśli Moj tort ma być tylko ładny z zewnątrz a w smaku tak cięzki i mdły jak te co spróbowałam dziś to już się z niego wyleczyłam. Truflowy to dosłownie sam cukier.
I miałabym jeszcze zapłacić za to 85zł/kg czyli jakieś 900zł to naprawdę dziękuję.
Ciekawa jestem jakie w smaku na haffner jeśli chodzi o kremowe.
Bo z tego co skumałam to torty tego typu jak mój musza być niestety tylko kremowe :((((((((
Zdjęcie Mojego wymarzonego widziałyście. Do takiego tortu nie moga być torty na bitej śmietanie tylko kremowe :(
zaryzykowałam wziełam po malutkim kawałku czekoladowego i truflowego.
mały kawałeczek czekoladowego jakoś zjadłam ale truflowy normalnie aż mnie mdliło. Nawet córka nie mogła zjeść a za słodyczami normalnie przepada.
Zapakowałam więc ten truflowy na wynos. Dałam posmakować Mojej mamie. Efekt był taki ,że po dwóch kęsach stwierdziła, że ma dość.
Mówi nie mogę bo czuje jak mi rośnie.....hehe
Wnisoki mam takie jeśli Moj tort ma być tylko ładny z zewnątrz a w smaku tak cięzki i mdły jak te co spróbowałam dziś to już się z niego wyleczyłam. Truflowy to dosłownie sam cukier.
I miałabym jeszcze zapłacić za to 85zł/kg czyli jakieś 900zł to naprawdę dziękuję.
Ciekawa jestem jakie w smaku na haffner jeśli chodzi o kremowe.
Bo z tego co skumałam to torty tego typu jak mój musza być niestety tylko kremowe :((((((((
pinimini - czy na akty chrztu nie za wcześnie? z tego co się orientuje to chyba na 3 miesiące przed ślubem, możne te papirologie załatwiać ;)
Któraś z Was pytała o kamerzystę i foto ;) Ja ze swojej strony polecam videogroszek i fotogrupe ;)
Co do ciast - My będziemy mieć z cukierni Markiza, ale Nasza sala Nam to gwarantuje w cenie, zarówno tort jak i ciasta ;)
Pozdrawiam.
Któraś z Was pytała o kamerzystę i foto ;) Ja ze swojej strony polecam videogroszek i fotogrupe ;)
Co do ciast - My będziemy mieć z cukierni Markiza, ale Nasza sala Nam to gwarantuje w cenie, zarówno tort jak i ciasta ;)
Pozdrawiam.
Podaje link do zaproszeń, które My wybraliśmy (oczywiście w innym kolorze) ;)
Od razu zaznaczę, że ta Pani robi naprawdę szybko i fachowo podchodzi to rzeczy ;D I przy tym jest przeeeesympatyczna ;)
Od razu zaznaczę, że ta Pani robi naprawdę szybko i fachowo podchodzi to rzeczy ;D I przy tym jest przeeeesympatyczna ;)
wiem Olesia że to szybko.. Ale mój narzeczony jest marynarzem.. Nie zdazylibysmy gdybyśmy czekali.. Tym bardziej że ksiądz zażyczył sobie następująca kolejność. Akty, spisanie protokołów i dopiero nauki.. Mój luby bedzie w kraju przed ślubem tylko 3 razy na 6 tygodni.. więc tak naprawdę wszystko jest na mojej głowie.. myślę że damy jakoś radę i uda mu się wrócić do kraju na własny ślub :p
Niulek dziękuje bardzo ;) jakby co naprawdę polecam!! ;) My do tego stopnia chcieliśmy proste, że nawet zrezygnowaliśmy z wzorów w środku ;) he, he...
pinimini - wiesz, ja to jestem tylko ciekawa co na to Ksiądz, bo mi osobiście to nie przeszkadza, ale słyszałam, że te papiery są ważne tylko 3 miesiące, więc wyjdzie na to, że i tak znów będziecie musieli brać odpis ;) a skoro Twój Narzeczony będzie na 6 tyg przed ślubem, spokojnie się wyrobicie ;D
PS. Jakby ktoś chciał, mogę wysłać projekt Naszych zaproszeń - mam zdjęcia ;) może się ktoś też skusi na te zaproszenia ;D
pinimini - wiesz, ja to jestem tylko ciekawa co na to Ksiądz, bo mi osobiście to nie przeszkadza, ale słyszałam, że te papiery są ważne tylko 3 miesiące, więc wyjdzie na to, że i tak znów będziecie musieli brać odpis ;) a skoro Twój Narzeczony będzie na 6 tyg przed ślubem, spokojnie się wyrobicie ;D
PS. Jakby ktoś chciał, mogę wysłać projekt Naszych zaproszeń - mam zdjęcia ;) może się ktoś też skusi na te zaproszenia ;D
czasem ksiądz przymyka oko. My wzieliśmy akt chrztu i poszliśmy rezerwować termin w kościele. Okazało się że jeszcze nie ma terminarza i ksiądz powiedział że amy przyjść za kilka miesięcy.
Byliśmy teraz rezerwować termin i akt chrztu był juz " po terminie"
Proposzcz widział to ale bez najmniejszego problemu dołaczył dokument do reszty.
Dodam tylko ,że ślub bierzemy w innej parafi nie tej gdzie mieszkamy ani nie tam gdzie był wystawiany akt chrztu meża :)
Moja połówka też pływa :) więc wszystko na Mojej głowie a konsultacje telefoniczne i mailowe :D
Byliśmy teraz rezerwować termin i akt chrztu był juz " po terminie"
Proposzcz widział to ale bez najmniejszego problemu dołaczył dokument do reszty.
Dodam tylko ,że ślub bierzemy w innej parafi nie tej gdzie mieszkamy ani nie tam gdzie był wystawiany akt chrztu meża :)
Moja połówka też pływa :) więc wszystko na Mojej głowie a konsultacje telefoniczne i mailowe :D
Wilczek- czyli nie jestem tu sama..
Olesia-Jeli chodzi o akty chrztu to nie sadze zeby ks robil problemy... a jesli trzeba bedzie odnowic te papiery jeszcze raz,,, trudno.. powedrujemy jeszcze raz. ale przy ludziach pracujacych na morzu troche przymykaja oko bo czesc przepisow jest niewykonalnych dla tych par.. ;p
Olesia-Jeli chodzi o akty chrztu to nie sadze zeby ks robil problemy... a jesli trzeba bedzie odnowic te papiery jeszcze raz,,, trudno.. powedrujemy jeszcze raz. ale przy ludziach pracujacych na morzu troche przymykaja oko bo czesc przepisow jest niewykonalnych dla tych par.. ;p