Widok

Młode Pary 2013 (część 2)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ciąg dalszy, na świeżutko...
~`})i({
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
po 300 postach trzeba zakładać nowy wątek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
co by Wam się łatwiej przewijało :)
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie, ale jak nie to nie, przecież nikogo do niczego nie zmuszam.
:) to tylko dla wygody
~`})i({
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wkoncu nie trzeba przwijac do konca by sie czegos dowiedziec :) hehe :)
zadałam tylko pytanie. Nie napisałam nigdzie, że ktoś mnie do czegoś zmusza...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zastosowałam się do tego co zobaczyłam u Panien 2012, wkurzało mnie przewijanie strony na sam dół, ale żeby nie zrobić nic na siłę, sprawdziłam po ok. ilu wypowiedziach nastąpiła aktualizacja, i u nich było to właśnie około 300 odp.
~`})i({
image
Shanti czy możesz się do mnie odezwać na emaila ? Muszę się dowiedzieć coś :)))
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wow ... jeden dzień a tu tyle zmian .... nowe wątki .. forum się rozkręciło i jest nas więcej Panny 2013 :-)

Nartu22 - bardzo dobry pomysł z tym nowym wątkiem !! jeszcze troszke nas się uzbiera i trzeba będzie zrobić podsumowanie kto kiedy gdzie i z kim :-)

Klaudia_Michal - nie mam Twojego maila więc napisałam na priv.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) ładnie ładnie ... :) może ktoś się tego podejmię hi :))))
image
Po tych przebojach z kamerzystami chyba zdecydujemy się na Irka Jezierskiego. Spotkanie przebiegło super, jest bardzo elastyczny i przedstawił nam chyba najlepszą ofertę. Kręcił film dla brata PM więc tez sprawdzony. Szukaliśmy szukaliśmy ale nie mamy już więcej pomysłów więc chyba czas podpisac umowę i zabrac się za szukanie fotografów :-)

a potem Kościół i jego oprawa muzyczna :-)

małymi kroczkami do celu :)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co to fotografa to raczej chcę Maziarza :))
image
Jakby tak po kolei każda z nas napisała skondensowane informacje na temat ślubu, to byłoby łatwiej zrobić podsumowanie :).
~`})i({
image
Już kiedyś pisałyśmy :) ale można jeszcze raz :)

03.08.2013 - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
image
08.06.2013- Monika i Krzysiek
Ośrodek Alga Sztutowo
Fotograf: Katazryna Formela
Makijaż: ja osobiście
Paznokcie:ja osobiście
Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka)
Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
I to w sumie by bylo na tyle;)
06.07.2013
Sala jantar puck
fotograf. Grzegorz Laskowski
makijaz. Karolina Laskowska (Reda)
zespól Koszalin Efect

szukam jeszcze kamerzysty, mam namiary na Irka Jezierskiego ale szukam Pana z Mechelinek.
ooo monia widze ze juz fotografa macie ;-) my bedziemy zalatwiac w lipcu jaK przyjedziemy do Pl:-P a tak bez zmian do tej pory mamy tylko hotel orle w sobieszewie.buziaki i pozdro z aberdeen;-)
oo kamerzysta Groszek ... mówimy o Marcinie? my też go mamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Iwonka i Marcin
data: 12.10.2013
ślub: Katedra Oliwska
wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona
orkiestra: Pstrong
kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
makijaż: Dorota Lipińska

fotograf + oprawa muzyczna w Kościele w trakcie poszukiwań :-)
image
Joanna & Tomasz
data : 28.09.2013
ślub : Kościół Bolszewo
wesele : Filip Osłonino
orkiestra : Everest - Bolszewo
Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa
Makijaż : jeszcze nie wiem ;DD
Fryzura : szwagierka ( Fryzjerka )
Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo
Ania i Sebastian
data: 13.04.2013
ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;)
kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica
wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie
orkiestra: Music Express
Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
to ja też się dopisuję :)

Ania i Kamil
data: 01.06.2013r.
kościół w Bolszewie
sala bankietowa "Amelia" w Zelewie
orkiestra: "Odeon"
Fajna ta data w dzień dziecka :-)

My chyba bedziemy ostatni na 2013 :-)

Dziewczyny :-)

Pytanie w nowym dniu :-) myślałyście już nad kolorem przewodnim ślubu ?? a może w ogóle nic nie ustalacie? a może ktoś ma jakiś motyw wesela lata 20 itp. :-)

U mnie będzie to biel/srebro z ciemnym fioletem
image
ja się nie zastanawiałam, wiem że chce dekorację z żywych kwiatów, ale nic więcej. nawet nie wiem jakie chcę kwiaty do swojego bukietu he he to ma jeszcze trochę czasu
My mamy kolor zielony ;)

A myślałyście już nad muzyczną oprawą mszy w kościele? Macie już kogoś na oku?
Ja tez bym chciała dekoracje z żywych kwiatów i na stołach świece :-)

fiolet będzie kolorem przewodnim zaproszenia winietki itd. itp.

planuje mieć fioletowe buty i marzę o bukiecie z biało-fioletowych tulipanów ale o nich w październiku chyba muszę zapomnieć :-(

jeżeli chodzi o oprawę muzyczną mszy w Kościele to nie chcemy jakiegoś zespołu grajacego .... ślub będzie w Katedrze Oliwskiej i chcemy wykorzystać ich atut czyli organy. Chcemy tylko do organów dołożyć damski głos ( nie operowy). Podoba mi się jak śpiewa Pani z KrukDuo ale nie wiem czy zaśpiewa sama bo tworza duet z mężem.
image
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica

MAJ
(narazie pusto)

CZERWIEC
01.06 ~wwo - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime

WRZESIEŃ
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf + oprawa muzyczna w Kościele w trakcie poszukiwań :-)

Narazie wygląda to tak (malutko nas). Jeśli kogoś nie ma, to nic straconego, miejsca jest dość :)
~`})i({
image
dołączam się :)
13.04.2013 Ewelina i Daniel
ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie
sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie
fotograf: Andrzej Sip
makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
image
To jeszcze ja się dołączę:)

Marta & Rafał
data: 27.04.2013
ślub: Kościół NMP we Władysławowie
wesele: sala Jantar w Pucku
orkiestra: Octawa
fotograf: jeszcze sie zastanawiamy
kamerzysta: nie chcemy
makijaż: jeszcze nie wiem :)
image
My także planujemy na 2013 ;-) jeszcze konkretnej daty nie mamy, wszystko zależy od rezerwacji sali i orkiestry, ale chcielibyśmy sierpień lub wrzesień :)
Dołączam się :)

Dorota & Grzegorz
18.05.2013 :D
ślub: USC
wesele: Stara Wędzarnia - Sobieszewo
DJ - przyjaciel,
Make up - sama (w końcu tyle Panien pomalowałam,że z sobą nie będę miała problemu)
Fryzura - przyjaciolka
No to ja też

Dominika i Michał
data: 07.09.2013
ślub: Kościół NMP we Władysławowie
wesele: sala Casilla w Kębłowie
orkiestra: Revers z Kębłowa
fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa

Na razie tyle, resztę zaczniemy załatwiać pod koniec roku
My jesteśmy ze Szczecina ale też pobieramy się 7.09.2013 :) Pozdrawiamy!
Po kolejnych 3 parach, aktualizuję :

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)
MAJ
(narazie pusto)

CZERWIEC
01.06 ~wwo - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf + oprawa muzyczna w Kościele w trakcie poszukiwań :-)
~`})i({
image
Wszystkiego najlepszego Dziewczyny z okazji naszego święta :-) !!!
image
dziękuję i wzajemnie :)

ps. teraz się zalogowałam, żeby wątku nie szukać. prędzej pisałam pod nickiem: wwo
Shaniti, w sylu lat 20stych miała emenems ślub chyba rok temu. Super stylizacje miała (kiecka fryzura bukiet).

My bedziemy mieć na wesoło impreze, kolorowo i zabawnie. Mam nadzieje że uda się utrzymać ten pomysł.
Kolorowo i zabawnie, to jest to! Ale u mnie chyba to nie da rady, chociaz jak to dobrze obmyśle... Bo nasza sala jest w klimacie Kaszubskim, pełno wzorów itd, to bardzo mi się podoba, ale nie wiem co z tym motywem przewodnim, może właśnie zahaczymy o KASZUBY? :D
~`})i({
image
To może zrób ludowo ale współcześnie! Kaszubskie wzorki są niesamowicie kolorowe i byłyby fajnym motywem przewodnim.

http://www.bialeinspiracje.pl/?s=ludowe

W tym artykule są niesamowite zaproszenia i dodatki do folkowego wesela.

http://www.bialeinspiracje.pl/?p=10833

a tu jest piękne ludowe i nowoczesne jednocześnie wesele i Panna Młoda :)
Dzięki An, piękne!
~`})i({
image
wow ... ale piękne ... śliczne kolory ....super pomysł .. naprawdę ślicznie to wygląda :-)
image
Dziewczyny, miała któraś z Was jakiś kontakt z kamerzystą z Happy Day?
Ja ;-). Byłam w tygodniu oglądać fotki i filmy ;-). A co potrzebujesz ;-)?
image
My jesteśmy na etapie poszukiwań fotografa :-) i tak samo jak z kamerzystą zrobiliśmy rozeznanie w internecie ..... wysłaliśmy zapytanie do kilkunastu fotografów .... większość ofert odrzuciliśmy ze względu na cenę :-) ..... wybraliśmy trzech, z którymi planujemy się spotkać i mam nadzieję, że niedługo kolejny temat będzie zamknięty :)

a potem trzeba się wybrać do Kościoła :-)

a jak Wam idą przygotowania ?
image
nam został tylko albo aż kamerzysta :) a do kościoła pojdziemy po św wielkanocnych tak mysle, oraz spotkanie z zespolem ale to tez po swetach.
Wysłałam do nich maila z zapytaniem, ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Jaki wrażenie na tobie wywarli? i wiesz może ile biorą? :)
Pytanie do Karola70 :D
A my w końcu zdecydowaliśmy, że do kościoła, wybierzemy się w weekend majowy :), takie wyprzedzenie, myślę, że wystarczy.

Poza tym, dziś ma przyjść sukienka na poprawiny ;), zrobiłam taki mały myk, i dużo pieniążków zaoszczędziłam :).
~`})i({
image
Ale jesteście szybkie!
Ja nadal tkwię nad wyborem DJ i foto...
O sukience na poprawiny to jeszcze nie myślałam, także Nartu22 pochwal się zdjęciem jak już będzie w Twoich rękach :)
image
Nasz plan jest taki że chcemy po malutku zbierać choćby takie rzeczy które nawet nie odgrywają jakiejś wielkiej roli jeśli chodzi o cenę itd., a to spowodowane tym, że oboje studiujemy dziennie i łatwiej nam rozłożyć wydatki w czasie, a nie wydać wszystkie pieniążki 'na raz'.

No a jeśli chodzi o sukienkę na poprawiny to nie jest ona dla mnie jakoś super istotna i poprostu wolałam na niej zaoszczędzić, żeby ewentualnie gdy znajdę moją wymarzoną suknię ślubną i nawet będzie droga, to nie będzie mi tak szkoda pieniążków bo zaoszczędzę na czymś innym (w tym wypadku na sukience na poprawiny).

Jeśli na żywo sukienka będzie taka jak się spodziewałam, to oczywiście chętnie się nią pochwale :).

Poza tym Gosiu9, na wesele i ślub wybraliśmy fotografa i wideonagrywanie usługodawcę którego prace znamy, i wiemy czego się spodziewać, jeśli chodzi o zespół to jest super... Ale też już 'przetestowany'. Nie stresuj się, tylko na lajciku wybierz, bo chodzi przecież o to żebyście byli zadowoleni. Spokojnie..
Wszystko będzie dobrze :)
~`})i({
image
Dzięki za dodanie otuchy!
Ja też chcę rozłożyć wydatki ślubne w czasie, więc zaczęłam wcześniej szukać usługodawców. Tylko, że Ci fajniejsi to już zarezerwowani od roku ;)
Ty masz sukienkę na poprawiny, a ja szpilki na wesele!
image
o kurcze! Barwo! Możesz je sobie elegancko rozchodzić ;).

Widzisz, a na mnie wszyscy krzyczą jak się za butami rozglądam itd ;p, i marudzą, że za wcześnie i za wcześnie...
~`})i({
image
Wcześnie czy nie, jeśli znajdziesz takie, które Ci sie podobają i jeszcze są w dobrej cenie, to kupuj!
Ja moje kupiłam na allegro za 50zł z przesyłką, mojej ulubionej firmy BCBG i do tego będę mogła je założyć na inne okazje :)
image
Witamy (w drugiej części wątku)
W odpowiedzi na wypowiedź SHANTI o treści:

"4. 2style.pl Gdańsk - młode małżeństwo, film nakręcany kamerą i aparatem, od 20 min do 1,5h, można dać podkład muzyczny ale bez późniejszych poprawek. Na spotkaniu za dużo nam nie pokazali, operowali tylko jednym filmem do którego teledysk można zobaczyć na stronie. Mało elastyczni. Sesja w plenerze jeden dzień. Nie zrobili na nas wrażenia. Odniosłam wrażenie, że mają małe doświadczenie i dopiero zaczynają coś tworzyć na własną rekę. Teledysk fajnie zrobiony fajny pomysł, film poprawny.

ODPOWIEDŹ
Film kręcony aparatem i kamerą oraz to, że film może trwać od 20 min do 1,5 godziny to prawda. Natomiast w kwestii tego, że operujemy jednym filmem już się nie zgadza. Filmów pokazowych posiadamy bardzo wiele i to czy są one pokazywane czy nie zależy tak naprawdę od długości spotkania.

Zawsze staramy się aby przyszła Para Młoda otrzymała wszystkie odpowiedzi na zadane pytania. Spotkanie zwykle kończy się wtedy, kiedy to Zainteresowani usługą chcą je zakończyć, a nie odwrotnie. Posiadamy 7-letnie doświadczenie i na "własną rękę" jak to Państwo nazwali tworzymy od samego początku.

Zawsze staramy się być elastyczni dla klienta jednak rozumiem, że mogli Państwo odnieść takie wrażenie (choć nie znamy powodu). Jeśli klient ma oczekiwania względem filmu czy zdjęć to zawsze staramy się je spełnić chyba, że wykracza to poza możliwości sprzętowe.

Często zdarza się, że pomysły Pary Młodej (niejednokrotnie przez brak doświadczenia) mogłyby być na filmie mało ciekawe i wtedy rozmowa podczas spotkania rozwiewa wszelkie wątpliwości jednak nie określalibyśmy tego mianem "mało elastyczni".

Mimo wszystko dziękujemy za wystawioną opinię.
Pozdrawiamy
2 STYLE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Meg, na pewno pisałaś na dobrego maila? Bo ja bardzo płynnie ustaliłam spotkanie mailowo z panem Bartoszem.
Film mnie oczarował ;-) krótki, dynamiczny reportaż. Jeśli chcesz film dłuższy niż 50 minut to nie w Happy Day ;-). Ceny za pakiety to chyba 2800, 3900 i 4400. Zależy od długości filmu (od 20 do 50 minut) i od czasu poświęconego przez jednego lub dwóch operatorów ;-).
image
maila wzięłam ze strony internetowej (formularz wypełniłam).

Bardzo ci dziękuję za odpowiedź. Raczej filmu dłuższego niż 50 min nie chcielibyśmy... chyba :D

Spotkaliście się jeszcze z jakimiś kamerzystami?
Dziewczyny a myślałyście już o sukni? Może macie już jakąś na oku?
Hejka dziewczyny :)
My już- wczoraj wstępnie ustaliliśmy dwie daty 31.08.2013 albo 21.09.2013 wszystko zależy od terminów orkiestry i sal :)
Macie jakieś sprawdzone orkiestry ??? Godne polecenia ? bo wysłałam @ do kilku zespołów z innych miast w Polsce, gdyż opinie są znaczenie lepsze niż tych Trójmiejskich, ale może jednak ktoś zna dobra orkiestre?
Mika myślałam (wiecznie myślę ;)), wiele fasonów mi się podoba, i nie ograniczam się jeśli o to chodzi do jednego stylu, tylko kwestia tego w jakim będę najlepiej wyglądać.

Narazie to jest mój faworyt http://www.elizabethpassion.com/kolekcje/new-collection-2012/e-2398t

(w ogóle, to chyba wybiorę coś z tego salonu, bo suknie tam są nieziemskie!)
~`})i({
image
Śliczna suknia! Mają duży wybór, może też znajdę coś dla siebie :)

Mnie podobają się póki co dwie DEMETRIOS NR 3166 i Justin Alexander- model 8477. W ogóle to chciałam odłożyć szukanie sukni na październik ale też ciągle o niej myślę.
Wow, na październik? Ja nie jestem na tyle odważna żeby rok wcześniej kupować suknię.
Wcześniej podobały mi się inne sukienki, tzn nadal mi się podobają, ale boje się że coś tam jeszcze nowego dojdzie, i potem będę żałowała że już kupiłam.

Nawet tak sobie myślę, że suknią zajmę się najszybciej w grudniu, może w styczniu, bo pewnie będą jakieś wyprzedaże kolekcji 2012.
No i martwię się, że np. przytyje albo coś takiego i już nie będzie na mnie tak dobrze leżała.
Ale rozglądam się narazie na sucho.
~`})i({
image
aa i pierwsza sukienka bardziej mi się podoba, jest taka delikatna :), poza tym jakoś nie przepadam za typem księżniczki. Chociaż, obiektywnie, naprawdę obie sukienki są bardzo ładne, tylko ta druga to nie dla mnie ;), a nad to pierwszą to bym się zastanowiła...
~`})i({
image
od października chce zacząć chodzić po salonach i mierzyć, ale czy juz w październiku ją kupie to nie jestem pewna. Myślę, że raczej troche to potrwa. A mnie podobają się takie księżniczki, tylko nie mam do nich figury :( niestety :( Ale trudno! Napewno znajdę inną równie ładną i bardziej pasującą do mnie :)

A myślałaś już może o oprawie mszy świętej?
a ja myślałam że do księżniczki to właśnie każda sylwetka pasuje, można mieć wielki tyłek, grube, krzywe, krótkie nogi, bo nic nie widać, tylko gorset (górna część jest dopasowana) xD hahahah (żartuje) ;))

Mnie się tamta sukna aktualnie podoba ale właśnie martwię się, że nie jestem wystarczająco szczupła.
Może skreśliłam księżniczki bo mój B, jest szczuplutki ;) i nie chce całkowicie przyćmić swoim ciałem ;D.

Co masz na myśli, mówiąc o oprawie?
~`})i({
image
Mój typ sukni to Emmi Mariage Giovani :)) i chyba taki pozostanie .. chociaż kto wie :)

i podpisałam już umowę z fotografem :))
image
Gratuluję fotografa :).

ładna ta suknia :), ale nie mój styl.
~`})i({
image
No wiadomo każdy ma inny gust :))) pewnie jak będę jeździć po salonach to coś jeszcze wpadnie w oko :) ale na razie to mój numer 1 :]
Cieszę się , że już te podstawowe rzeczy mam za sobą ... :) teraz tylko czekać :))
image
Witam : moj typ sukienki to La mariette - Kasjopeja :) zakochalam sie w tej sukience pol roku temu i chyba juz przy niej zostane :)
http://lamariette.pl/kolekcje/kasjopeja
Fajnie to brzmi 'teraz tylko czekać' ;)).

to wszystko to i tak pierdoły ;D, w końcu miłość jest najważniejsza!
;]
~`})i({
image
Ja siebie nie widze w klasycznej, wielkiej, bialej kiecce... Będę szyła sukienke długości 3/4 z dekoltem V i pewnie bedzie jasno srebrna, albo kawa z mlekiem, ale na pewno nie biała ani kremowa, ivory, czy coś.

Mam nadzieje że szycie bedzie stosunkowo niedrogie bo ceny kiecek ślubnych to jakiś żart!
Ja chciałabym właśnie coś o prostej linii, ewentualnie rybkę, bo te wielkie suknie mnie trochę przerażają...
Poprostu nie chcę się przebierać za kogoś innego, chciałabym, żeby suknia do mnie pasowała :)

a jeśli chodzi o 3/4 to sukienki wychodzą piękne :).
~`})i({
image
To własnie ten problem, że czuła bym się przebrana w takiej ślubnej białej kiecce... Z prostych ładne są i podobają mi się lejące z delikatnej koronki na cieńkich ramiączkach- romantyczne i nowoczesne. Jak bym chciała romantyczny ślub i wesele to pewnie coś takiego bym wybrała.
tylko dwa dni mnie nie było a tu tyle nowych tematów :-)

Nartu22 - Gosia9 - sukienka na poprawiny, buty na wesele --- wow szybko działacie :-) ja jeszcze o tym nie myśle bo mam nadzieje, że uda mi się zrzucić pare kg więc ze strojem nie chce ryzykować :-) ale chętnie zobacze Wasze zdobycze więc czekamy na zdjęcia sukienki i bucików :-)

Jestem ciekawa czy któraś z Was bedzie miała buty w kolorze czy raczej tradycyjne białe?

Mika2409 - ja o sukni myślę już od dłuższego czasu ale nie zdecydowałam się jeszcze na konkretny model ... najchętniej złożyłabym swoją z trzech innych :-) jedno co wiem na pewno to sukienka biała !! i jakieś ramiączka muszą być !! na pewno nie chce dzielonej tzn. osobno spódnica osobno gorset i na pewno nie chce gorsetu luźnego tzn. z gołymi ramionami bo już kilkukrotnie obserwowałam jak Panna Młoda się męczy i co chwile podciaga go do góry ... w tańcu taki gorset sprawia wrażenie jakby zaraz miał spaść .... sukienka musi być ładna ale musi być też wygodna i muszę się w niej czuć komfortowo i tańcowac całą noc ... przede wszystkim musi do mnie pasować i nie robić ze mnie sztucznej lalki :-) a jaka to będzie okaże się po przymiarkach :-)

Klaudia_Michal - fajnie, że udało Wam się już podpisać wszystkie najwazniejsze umowy ..... a na którego fotografa się zdecydowaliście .... udało się Maziarza ?? My również jesteśmy na koncówce i jezeli wszystko pójdzie ok to w tym tygodniu podpiszemy umowę z fotoinlove :-)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja myślałam o butach w kolorze ale jeszcze nie jestem zdecydowana na 100% jako kolor przewodni wybraliśmy zielony, mój bukiet tez ma miec w sobie trochę zielonego, wiec jeżeli zdecydowałabym się na kolorowe buty pewnie tez byłyby zielone. Myślę, że decyzję podejmę jak już wybiore suknie ;))
Tak tak Maziarz :) także jest dobrze ... :))
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koniecznie kolorowe buty! zawsze wiedziałam że będę mieć kolorowe do ślubu, jeśli go kiedykolwiek wezmę :) Nic się w tej sprawie nie zmieniło :D Poza tym sa bardziej praktyczne- będę je potem nosić.
Witajcie,

w związku z naszym ślubem i po przewertowaniu wszelakich forum zdecydowaliśmy się na ostatni etap przygotowań. Wybraliśmy się do wrzeszcza na spotkanie z kamerzystą Video-Groszek. Spotkanie przebiegało w sympatycznej atmosferze - kamerzysta okazał się miły, konkretny i kontaktowy. Pan Marcin pokazał nam swoje produkcje i delikatnie wtajemniczył w świat videofilmowania. Było to nasze pierwsze spotkanie z kamerzystą i jak się okazało ostatnie. Zdecydowaliśmy się na współpracę. Podczas spotkania Groszek przedstawił swoje propozycje co do filmu oraz sprecyzował nasze preferencje aby jego wizja reportażu ślubnego zgadzała się z naszą. W trakcie spotkania przedstawił również umowę jaką standardowo spisuje z Klientami.

Podsumowując Pan Marcin wydaje się być specjalistą w tym co robi. Jego wiedza i doświadczenie w filmowaniu zrobiło na nas spore wrażenie. Co do samych produktów to nam akurat styl filmowania przypadł do gustu - kwestia indywidualna. Warunki współpracy bardzo przejrzyste i klarowne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Super :-) bałam się, że będę sama z tym zwariowanym pomysłem :-) ale nawet moja mama zaakceptowała ten pomysł :-) kolorowe buty ... mam nadzieje, że znajdę piękne wygodne ciemno-fioletowe !!
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia9, a ja do tej pory nie wiem jaka jest wasza data ;p?
~`})i({
image
Jak tylko będę miała więcej czasu to wrzucę zdjęcie sukienki.

Również myślałam nad kolorem bucików, ale sama jakoś nie wiem, właściwie to nie jestem do końca przekonana, bo mój obcas duży nie będzie i nie wiem czy chcę aby te buciki odróżniały się od sukienki.

Tzn, ogólnie pomysł uważam za świetny, i chętnie bym na to przystała, tylko że ten obcas będzie mały... i to chyba nie będzie za dobrze wyglądać. Ale gdyby jednak, to w grę wchodzą dwa kolory różowy (fuksja) lub cielisty (beż-powiedzmy).

aa no i sukienka poprawinowa bardzo spodobała się mojej mamie :), uznała że fajny kolor (coś w okolicach beżu), że wystarczająco elegancka i wogóle fajny fason :). Tak więc jestem jeszcze barziej zadowolona z mojego zakupu ;)
~`})i({
image
Mam pytanie do Klaudia_Michal na temat Pana Maziarza fotografa

W piątek mamy spotkanie w jego studio. Jak wypada w osobistym spotkaniu? Czy da radę negocjować cenę bo to 3000 zł mnie przeraża :)))) ale zdjęcia mi się bardzo podobają. Jestem tylko ciekawe czy się z nim dogadamy bo byłam już u paru foto i nie wszyscy są przyjemni.
Z góry dziękuję za porady :)))

Jeśli ktoś jeszcze zna opinie o tym fotografie proszę o informację.

Pozdrawiam! Angela :)
No ja jestem bardzo zadowolona . Fajny facet :)) nie wiem czy cenę da radę negocjować ... nam obniżył o 200 zł , ponieważ wzieliśmy reportaż razem z plenerem :) całość wyszła 3,200 :))

Widać , żę Maziarz ma pojęcie o tym co robi. Ma też dużo ciekawych pomysłów . No i megaa dużo zdjęć które może Ci pokazać :))
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję bardzo za poradę :-)))) Okazało się, że moja koleżanka z pracy miała Błażeja Maziarza jako fotografa na swoim ślubie i po zobaczeniu jej pięknych zdjęć jestem na 99% zdecydowana :-))))
PROTOKÓŁ przedślubny

Dziewczęta które były już u Księdza :), Pytanie:

Protokół spisuje od razu? tzn. nie mówi że na to jeszcze za wcześnie i np. tylko termin wam zaklepuje? Czy protokół spisany jest od razu?

i w ogóle, proszę o szczegóły co i jak :)
~`})i({
image
Jezeli masz slub za rok, to teraz mozesz isc zaklepac date i godzine. Protokol spisujesz dopiero na 3 miesiace wczesniej (jak juz masz papiery z USC, ktore tez mozesz zalatwic dopiero 3 miesiace wczesniej).
dokładnie, teraz możesz iść śmiało zaklepać date :)
Dzięki, dzięki!

to idę ;)
~`})i({
image
witam serdecznie Młode Panny z 2013 ;-)
Dołączam do Waszego grona ;-)
Póki co mamy ustaloną date na sierpień, ale konkrety podam po rezerwacji orkiestry i sali ;))

Pierwsze spotkania już w ten week, aczkolwiek myślę że zespół podejmiemy decyzje już w ten week bo u znajomych grali i wszyscy sie zachwycali ;-)
image
Witamy :)
Czekam na datę - w końcu trzeba was tu dopisać ;)
~`})i({
image
kolejna umowa podpisana .... fotograf wybrany :-)

teraz czas na Kościół .... sama się zastanawiam czy to nie za wcześnie i mam małego cykora bo Siostra w Katedrze jest dość surowa i z zasadami i nie chciałabym jej zdenerwować :) wybiorę się na dniach na luźną rozmowę i zobaczymy co i jak moze uda się już zaklepać termin :-)

a kiedy się daje "co łaska" ? w momencie rezerwacji terminu czy przy podpisywaniu protokołu ?

Witamy kolejną Pare 2013 i czekamy na szczegóły :-)
image
wita was jeszcze jedna panna młoda z 2013 ;)
planujemy ślub na 17 maja
Dziś jedziemy do restauracji podpisac umowe
Dj już mamy

podostawałąm pare ofert na foto i z 4 co mnie interesowały zostały dwa ;) FOTOINLOVE i ARTIS FOTO i chyba będzie trzeba się wybrać na spotkanka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
podam jak tylko ostatecznie pozałatwiamy tez 2 sprawy :) bo od tego zależy która to data będzie :)
image
Jako szaleńcza narzeczona, w kółko zajmuję się tym czym aktualnie nie powinnam, czyli pierdołami dot. ślubu i wesela :).

Np. teraz zastanawiam się nad kwiatkami :).

Macie już jakieś wyobrażenia o swoich bukietach?
(pomijam narazie fakt że powinien pasować do sukni i sylwetki panny młodej)
~`})i({
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
~`})i({
image
Ja chcę białe storczyki :))
image
a kwiaciarnię masz już upatrzoną? Dekoracje samochodu/Kościoła/sali będziesz zamawiać w tym samym miejscu?
~`})i({
image
wcale Ci się nie dziwie, bo i ja wolę się takimi drobnostkami zajmować. ja już mam swój ideał bukietu upatrzony :)

ImageShack.us
image
ehh te wrzucanie fotek... wybaczcie za brak tej umiejetności

image
image
Bukiet będe chciała robić w tych kwiaciarnich na przeciwko hali(Gdańsk) :)) a co do dekoracji kościoła to najprawdopodobniej firmę weźmiemy (agatadekoracje) :))
image
Evelcia, piękny :), i coś tam się błyszczy;)

Miło że ktoś mnie rozumie :)

Aja chyba kwiatki wezmę w kwiaciarni koło mojego B.

Piękne bukiety tam robią :). Dekoracje skromną auta chyba też tam weźmiemy, sali nie musimy dekorować, a jeśli chodzi o Kościół, to pomyślimy co i jak...
~`})i({
image
a ja się zastanawiam czy samej nie zabrać się za dekoracje kwiatami (no oprócz kościoła). dużo można zaoszczędzić. wiem że do pomocy mam siostrę i przyjaciółkę więc może damy radę. jeszcze nie wiem jak osiągnę taki efekt jak na zdj mojego przyszłego bukietu ale mam jeszcze czas żeby coś wykombinować :D
image
jasne, zwłaszcza, że to jednak należy do zajęć przyjemniejszych :).

ja się zastanawiam nad własnoręcznym robieniem zaproszeń czy winietek, ale narazie mam leniwca ;P
~`})i({
image
Może uda mi się wkleic mój wzór bukietu

Uploaded with ImageShack.us
hm...
może teraz?

image

ha!!!
Mój bukiet hmmm.....

Biorąc pod uwagę to, że będą fioletowe buty to na pewno będzie bukiet z fioletem . Podobają mi się raczej mniejsze, ciasne, "kulki".

Moim ideałem jest bukiet z fioletowych i białych tulipanów delikatnie ozdobiony błyskotkami :-) ale w październiku tulipany :-( marzenie ....

Bukiety i auto - kwiaciarnia Sote w Gdańsku http://www.sote.gda.pl/

Kościół - niestety na to nie mam wpływu bo w Katedrze Oliwskiej Kosciół dekorują siostry.
image
image

image
image
image

image

image
image
image

image

image

image

image
image
jeszcze tylko nie wiem czy wziac ten delikatny roz czy te kremowo biale :)
Piękne, ja chyba też w róż uderzę ;), tylko bardziej intensywne, jeszcze zastanawiam się nad takim polno-wiejskim bukietem :).

Mam jeszcze czas na przemyślenia :).
Kwestia sukienki itd...
~`})i({
image
Może frezje .....

image

image

lilie też wyglądają cudnie ...

image

eustoma ...

image

albo goździki chociaż nie widziałam chyba nigdy fioletowych .....

image
image
Znasz się na kwiatkach shanti :).

Piękne są! Jak będę mieć sukienkę, to będzie łatwiej mi coś wybrać, nie chcę się ograniczać i upierać na coś bo kto wie jak to wszystko wyjdzie :).

Ale to co wstawiłaś to niezła inspiracja :)
~`})i({
image
mi osobiscie podobaja sie takie delikatniejsze kolory :) ale to juz kwestia gustu :) temu wybralam albo delikatny roz albo kremowo biale rozyczki :)
Pewnie że kwestia gustu.
Piękne są jasne, delikatne kolory, ale ja zwyczajnie, mam inne wyobrażenie. Nie chciałabym, żeby kwiatki znikły na tle sukienki, wolę coś żywego :)
~`})i({
image
Asienka2422 o takie kolory Ci chodzi?

image
image
image
image
image
image
~`})i({
image
Tak o wlasnie takie wyzej wkleilam swoje dwa linki jakie mi sie podobaja :)
Przepraszam za wtręt w wątek - chciałam Was zaprosić na pokaz makijażu ślubnego w wykonaniu Pani Danusi z Różanego Ogrodu w sobotę 31 marca od godziny 11-ej do 13-ej.
Będą malowane tylko trzy Panie - w tym jedna z Rezydentek weselnika - ślub w 2012 roku.
Okazja do poplotkowania, poznania się i spędzenia babskiego przedpołudnia.
http://www.facebook.com/events/240618252700311/
Bardzo ładne :)
a ja myślę o gerberach i takich mieszanych bukietach :)

FLOWER POWER ;)
image image
image image
image image
image
image
image
image
image
image
image
image image
image image
image image
image

Z pewnością macie już dziewczyny dość kolorów, patrząc na to co tu wkleiłam.
Przepraszam :)
~`})i({
image
Jak dla mnie to petarda te kwiatki i wogole kolorystycznie fajnie to wyglada tak wiosennie :)
Dziękuję, dziękuję.
Jeśli będę mieć prostą sukienkę - taką jaka mi się podoba to uważam że kwiatki w takich kolorach będą pasować :).

Bo do bombiastych kiecki odpadają...

tylko jakie do tego butonierki zrobić, chyba każdemu inną :P?
~`})i({
image
Bombiaste kiecki odpadają* {tak to miało wyglądać} ;p
~`})i({
image
hehe no ja mam na oku sukienke taka : http://lamariette.pl/kolekcje/kasjopeja ale to jeszcze nic pewnego zawsze moge znalezc ladniejsza i nie taka bombiasta hehe :) ale nawet jak bede miala bombiasta czy norrmalna prosta to chce delikatne rozyczki hehe jakos wpadly mi do gustu :)
W sukience która narazie jest Twoim numerem jeden, podoba mi się stanowczo góra, naprawdę piękna :).
Jeśli o mnie chodzi, to po prostu nie mój styl, ale nie mówię że jest brzydka. Zwyczajnie jestem inna ;)
~`})i({
image
Mam nadzieje że się uda, chciałam dodać trochę bukietów z orginalnych rośli w trochę bardziej stonowanych kolorkach.

chyba coś zle zrobiła :/ może później mi się uda..
Jak Ci się nie uda, to poprostu wklej linki :).
Orginalne roślinki.. Brzmi interesująco, nie mogę się doczekać
~`})i({
image
Kochane można nas dopisać :) póki co jesteśmy na etapie spotkań z orkiestrami i poszukiwaniem sali ;-))

31.08.2013 - Ania i Paweł :)
ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
image
muszę popracować nad wrzucaniem fotek bo mam pościągane zdjęcia i nawet cieżko by mi było znaleźć do nich linki :/

Ale wszystko z czasem :) Kiedyś je wkleję
nie mam pojęcia co skopiować żeby wkleić te foty na forum...

Ale w albumach są zdjęcia ze śmiesznymi gruboliściennymi roślinkami w bukietach. LOVE :)
http://imageshack.us/photo/my-images/853/stephaniewilliamsjoshua.jpg/
AKTUALIZACJA:

KWIECIEŃ
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola {brak szczegółów}

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa

PAŹDZIERNIK
~`})i({
image
dziękujemy za dopisanie :) mam nadzieję, że już niebawem dopiszemy sale i orkiestre :) mamy spotkania w tym tygodniu wstępne więc myślę że ostateczna decyzja to kwestia 2 tygodni :)
image
Nartu22 śliczne te kwiatki :-) ..... ja tez gustuje w mocniejszych tonacjach ..... super kolorki, żywe , wiosenne, na pewno będą cudownym dodatkiem do białej sukni :-)

widzę, że przeważają suknie w bieli .... jakiś czas temu był szał na ecru ale dla mnie biel to jednak biel. W tym modelu podaba mi się to, że są ramiączka .... też będę musiała czegoś takiego poszukać tylko troszkę lżejszego :-)
image
ja także chcę mieć białą suknię :) myślę że tak listopad/grudzień będę buszowała po salonach - są wtedy najlepsze %% .. :)
image
Ja też planuje poszukiwania na przełomie 2012/2013 ..... będą wyprzedaże ale też nowa kolekcja na 2013 :-) podobają mi się różne suknie ale i tak odpowiedni model/fason wybiorę po przymiarkach :-)

będę szukać sukni, która będzie do mnie pasować, która będzie pasowała do mojej figury, w której będę się dobrze czuła i będę mogła swobodnie się poruszać, tanczyć i suknia musi pasować do fioletowych butów :-)

kilka przykładów :

image

image

image

image

image

image

Gdybym miała ładne plecy to może skusiłabym się na coś takiego ....

image

image
image
mi to się marzy suknia w stylu "ANGEL" :) no ale zobaczymy jak to będzie ;-))) najgorzej bede miala z butami, bo mam rozmiar buta 33/34;/
image
jeszcze ja się dopisuję :)
a więc:
Hania i Mateusz ślub 29.06.2013,
ślub w Kościele w Baninie
sala Orfeusz w Kłosowie ( wyliczyliśmy ok. 130 osób),
Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO",
orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
a nad reszta jeszcze myślimy :)
Dźwięk Dobry
zespół MEGAPHONE
megaphone@op.pl
proszę napisać jaki termin państwa interesuje
gwarantujemy pełen profesjonalizm i dobrą cenę
tel.534 007 941
tel.693445284
http://www.planujemywesele.pl/22832-megaphone
z muzycznym pozdrowieniem
Aniaa88 to ciężko z butami, ale robią też na zamówienie, i chyba powinni mieć takie rozmiary.

Naprawdę ładne sukienki shanti :), serio. Tez mi się podobają falbanki, ale raczej ich nie wprowadzę do swojej stylizacji ;P
~`})i({
image
na allegro są więc tam może jakieś wychacze a jak nie to tradycyjnie na zamówienie ;-))
a myślałyście nad kieckami na poprawiny ?
image
ja przezornie już kupiłam na poprawiny, miałam wkleić fotę, ale okazuje się to nie takie łatwe ;), aparat spsuty ;p.

Kupiłam tanio - na allegro, jak będą na to fundusze i znajdę coś innego co mi się meega spodoba, to kupię jeszcze coś później, ale jeśli nie to w razie czego coś już mam. No i przede wszystkim taniocha ;), kolor beżowy/cielisty więc mogę ewentualnie ubrać ją na jakieś wesele czy inną uroczystość. Jest przed kolanko troszkę i ma falbanki ;). Dużo podobnych sukienek krąży w sklepach etc...

Ale ogólnie nie przywiązuję takiej wagi do sukienki na poprawiny, najważniejsza jest ślubna i tyle :)
~`})i({
image
Sukienki sukienkami, a co z obrączkami ;p?
~`})i({
image
http://flautists.cba.pl/
http://flautists.cba.pl/
http://www.facebook.com/pages/flautists/264633773566075
oooo widze, że forum się rozwija .... temat sukienek już był .... temat bukietów był ..... teraz czas na obrączki :-) fajnie, że można się tak wymienić tym co nam się podoba bo czasami jest to inspirujące :-)

nad sukienką na poprawiny w ogóle jeszcze nie myślę ..... na pewno będzie to coś lżejszego i bardziej zwiewnego niż suknia ślubna .... mamy poprawiny z orkiestra więc musi być to sukienka odpowiednia do tańców i troszke wyróżniająca, żeby dalej każdy wiedział, która to Panna Mloda :-) może cos w fiolecie, żeby dalej zachowac wystrój wesela :-)
image
jeżeli chodzi o obrączki to cały czas mam dylemat .... nosiłam kiedyś złoto .... teraz srebro ale do złota wracam czasami .... chyba wybiorę obrączkę mieszaną, żebym mogła ją nosić do wszystkiego ... a że mam słabość do błyskotek ..... no cóż chyba się nie oprę :-)

ale ceny straszne :-(

image

image

image

image

image

image

image
image
Shanti nie martw się, ja też jestem jak sroka ;).

Piękne są. Narazie myślę że to będzie tylko żółte złoto, ale u jubilera może mi się coś odmienić... Poza tym zawsze podobały mi się klasyczne półokragłe, ale mój B, jakieś parę miesięcy temu nagle wyparował, że może jakieś inne weźmiemy.
Więc nie wiadomo na czym stanie :P.

A wybór jest meeeega wielki.
~`})i({
image
Chyba większość kobitek to sroczki :) Ja też!
My będziemy chyba przetapiać złoto, bo mam po rodzicach i dziadkach, więc nawet będzie miło je nosić na palcu :)
image
wow! Gosia9 świetny pomysł!

Naprawdę super :)
~`})i({
image
my zamienialiśmy złoto, które dostaliśmy prezencie i powstały bardzo śliczne i niedrogie złote krążki :)

na moim blogu możecie zobaczyć i nasze obrączki (według naszego projektu) i nasze zaproszenia (też według naszego projektu)

link do bloga w stopce, zapraszam :)
peugeotcikowa, zajrzałam, przeczytałam o stronce (swoją drogą świetny pomysł Twojego narzeczonego :))
iii co do obrączek - to interesujący wzór. Ciekawe skąd taki pomysł, i czy coś oznacza :)
~`})i({
image
> Nartu22, jak się przyjrzysz obrączkom, to w mojej zobaczysz 'S' z białego złota, a u mojego narzeczonego z białego złota jest literka "K" (ale to akurat widać) są to pierwsze litery naszych imion - ja mam inicjał od jego imienia, a on od mojego ;)
Kamila i Sławek :)

cieszę się, że się pomysł stronki podoba :) mam nadzieję, że z tego kiedyś da się wyżyć, bo póki co, to kiepsko ;/

> An. Mi się cienkie nie podobały ale co do obrączek, to dość długo szukaliśmy fajnych żadne gotowe wzory mnie nie przekonały i nie było takiego 'WOW', więc w końcu sami projektowaliśmy.
Ale podoba mi się w pokazanych przez Ciebie obrączkach ta klasyka. Ja też chciałam, żeby były klasyczne (bez jakiś nacięć na górze i falek czy krzyżyków, mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli) i musiał być diamencik ;)

mamy też fajne napisy w środku :)

polecam swego bloga kolejnym Forumowiczkom ;)
Faktycznie, ciekawy pomysł.
Z ciekawości.. drogie były? Między jakim przedziałem cenowym, hmm?
~`})i({
image
1500, ale ze złota mieliśmy jakieś 1400, więc dopłaciliśmy tylko stówkę :)
myślę, że nie daliśmy dużo, bo w niektórych salonach za kwotę 1400 ze złota, to mielibyśmy jedną obrączkę, a za drugą trzeba było dopłacić ;/
Masz rację, to nie drogo, poza tym na zamówienie (a za to wiele zakładów doliczyłoby sobie ekstra kaskę), więc wasz pomysł naprawdę super :).
Po pierwsze wyjątkowy wzór, ma swoje znaczenie, no i nie wyszło was to drogo (nie mówiąc o własnym zapasie złota)
~`})i({
image
bynajmniej póki co nikt nie ma takich obrączek ;) a firma będzie mogła chwalić się, że takie nietypowe wzory też potrafi zrobić :)

jak tak czytam Twoje wypowiedzi, to mi się przypomina jak ja rok temu tak powoli wszystko szukałam ;)
To pocieszające, bo zaczynam myśleć, że zwariowałam z tym ślubem...
Powinnam się studiami zająć, a ja w kółko męczę temat ślubu i wesela
~`})i({
image
Nartu22 - skąd ja to znam:) Też planowaliśmy wesele z takim wyprzedzeniem i też studiuję dziennie. I też dokładnie rok temu ciągle mówiłam o weselu, oglądałam suknie, akcesoria na allegro, itp. - zamiast zająć się studiami:D Powiem więcej: my tak od września zaczęliśmy co miesiąc coś kupować:) Inni się dziwili, że np. w grudniu kupiliśmy księgę gości na wesele w sierpniu, a sukienkę kupiłam rok wcześniej bo nadarzyła się okazja, a była dokładnie taka jaką zawsze chciałam mieć. :) Zawsze można jakoś rozłożyć koszta ;)
image
euforia, euforia, euforia - to wina dopaminy oraz serotoniny.
(Na coś muszę zwalić winę).
Jak dobrze że ktoś mnie rozumie :). Dzięki za pocieszenie:).
tylko to wszystko nie zmienia faktu, że czuję się jak totalna wariatka...
~`})i({
image
my jesteśmy w trakcie poszukiwania sali.. i np. dzisiaj usłyszeliśmy - na 2013 rok - jużżż? przecież to szmat czasu.. Tak powiedziała nam Pani z jednej z sal weselnych - poczułam się jak ostatnia idiotka ..

niulek ;-) pozdrów Olę B. :D
image
ania88 to dziwne! Tzn, dziwne o tyle, że jak my jechaliśmy zaklepać salę (styczeń), to było już całkiem sporo zapisków w kalendarzu Pani E..
A można wiedzieć gdzie lokalu szukacie i w jakim Pani wam tak powiedziała?
~`})i({
image
Kochana my szukamy już w całym Trójmieście - w niektórych takie ceny spiewają a tak kiepskie menu że szok...

Byśmy chcieli gdzieś blisko by nie jechać niewiadomo ile z gośmi bo mamy samych gości przyjezdnych.. więc dla nich dłuższy pobyt w samochodzie po 6 czy 8 godzinnej jezdzie samochodem jest niekoniczenie wskazana :)
image
Rozumiem, a jaka data was interesuje? Czy jeszcze nie wybraliście?

Chce wam się tak jeździć? Może najpierw wymieńcie maile/podzwońcie i wtedy z grubsza będziecie wiedzieć co i jak.
Tzn nie wiem, myśmy tak zrobili :).

W wielu lokalach można na stronce zobaczyć menu, i wystarczy tylko się dowiedzieć czy można wprowadzić zmiany z jedzonkiem.
~`})i({
image
chce nam się jezdzić bo prawda jest taka że zdjęcia są przereklamowane co sie przekonaliśmy właśnie ostatnio w dwóch salach..

31.08. to nasza data :D
ale wiadomo wszystko pewnie jeszcze może ulec zmianie, jutro mamy spotkanie z zespołem z polecenia
image
ania88 - z Olą B. już za bardzo nie mam kontaktu, choć chętnie bym się z Nią spotkała:) A skąd mnie znasz?;> No i w jakich okolicach szukasz sali?
image
a no znam cię stąd że kiedyś pisałyśmy razem na forum UG dot.administracji i tak się okazało potem, iż ja chodziłam do podstawówki z Olą a ty do LO :)
image
ale jajka to prawie pokrewieństwo ;) !

Rozumiem że chcecie zobaczyć, ale już patrząc na zdjęcia można określić czy warto jechać czy nie :)
~`})i({
image
zdjecia da się przerobić prawda ?:)
upiększyć..

Przekonaliśmy się że i tak trzeba zobaczyć zeby potem nie było " o kurde "..
image
Jasne, rozumiem. Tylko chodziło mi o to że skoro macie jakiś pomysł, to na niektóre restauracje szkoda poprostu czasu.
~`})i({
image
nartu22 wybieramy tylko takie do których warto pojechać, w przyszłym tygodniu chcemy jechać do Dzikiego Wina - widze że i ty tam masz - jak tam z terminami stoją?
image
aktualnie nie wiem jak z terminami, jak my zaklepywaliśmy, to było parę terminów zajętych. Trudno mi powiedzieć.

a na czym wam zależy jeśli o salę chodzi?

bo menu możesz zobaczyć na ich stronie, i można wprowadzać zmiany, i powinnaś wiedzieć że nie ma tam klimatyzacji, tylko wentylacja (nawiew). Nam to nie przeszkadza, ale niektórym tak.

Poza tym chciałam sprostować trochę plotki dot. napojów w tym lokalu.
Goście krytykują restaurację za to że podają tam colę w dzbanku i jak wiadomo gaz ucieka. - Mój komentarz do tego jest taki: Wyjaśniono nam to, soku są zawsze w dzbankach, bo inaczej nie wygląda to na stole, a co do napojów gazowanych to przelewane są do dzbanka tylko wtedy gdy młoda para zakupi napoje 2l. Te które mają 1l stoją sobie normalnie zakręcone na stole. Co się rozumie samo przez się ;).
~`})i({
image
a ile placicie od osoby ? bo my dostalismy naprawde atrakcyjną cene jeżeli sie zdecydujemy do końca marca..
image
my też korzystaliśmy z promocji, cena bardzo atrakcyjna, tyle że nie można wtedy wprowadzać zmian w menu - taką dostaliśmy informacje.
Nie wiem jak jest u was. Powiem szczerze, że może nie zaoszczędziliśmy pieniążków, ale można na więcej sobie pozwolić i ratuje to troszkę budżet.

Wybraliśmy salę regionalną - nie wiem skąd jesteście, ale tam panują kaszubskie klimaty i mnie to bardzo odpowiada, wszystko urządzone z klasą :). Początkowo chcieliśmy salę kryształową (bo tak nam się zdjęcia podobały), natomiast gdy tam podjechaliśmy zdecydowaliśmy się zobaczyć tez tę drugą salę (której zdjęcia nie oddają jej piękna), i w rezultacie dokonaliśmy innego wyboru. Przekonało nas też to że na górnej sali mamy oddzielną toaletę itd... a na dole toaleta jest dzielona z gośćmi restauracji do godziny 21:00, poza tym jest oddzielne wejście, na górze też jest kuchnia etc..
~`})i({
image
my bedziemy miec max 90 osob i ta sala górna może zgubić mi stoły i gości :P podoba nam sie ta na dole, ale juz dostaliśmy wlasnie takie info tyczące właśnie toalety itd.
Zobaczymy, trzeba poejchać zobaczyć i porozmawiać.
A bierzecie gdzieś w olkolicy noclegi ?
image
My ustaliliśmy że będziemy mieć 80 osób, ale obiektywnie stwierdziliśmy że na dole było za mało miejsca. Trzeba jeszcze mieć miejsce na orkiestrę/dj. Nie lubimy gdy jest ciasno i wszyscy a tańcu na siebie włażą ;).

Noclegi planujemy wziąć w hotelu MURAT (niedaleko). Pani Agnieszka napisała że miała zniżkę na noclegi tam. Jakoś szczególnie się na tą zniżkę nie nastawiam, ale być może... Słyszałam też że jest jeszcze jakiś hotel/zajazd czy coś takiego niedaleko oprócz Muratu.
~`})i({
image
no nam wlasnie wspomniano o Mosirze w Redzie ze są przystępne ceny i niedaleko sali.
image
a widzisz :). Widzę że razem coś zdziałamy ;).
no to super, dobrze wiedzieć.

a jakie sale oglądaliście wcześniej?
~`})i({
image
no widzisz ;-))
we dwie zawsze razniej

Byliśmy już w Magnacie z Bojanie, Kłosowo - sala bankietowa, Maciejka w Koleczkowie.

Najbardziej jesteśmy za Kłosowem - ale daleko.. natomiast kwestia wesela i sala fajna.. ale nie napaliliśmy się i szukamy dalej.
Dzisiaj mamy spotkanie w Kielnie w Restauracji Gosia.
Z zespołów spotkaliśmy się póki co tylko z "SAMBĄ". Dziś mamy także spotkanie z innym zespołem.
image
Z tego co wymieniłaś, to poza tym że wiem że takie restauracje funkcjonują, to na weselu byłam jedynie w 'Gosi', i narzekać nie mogę. dużo miejsca, jedzonko smaczne (ale pod tym względem mnie nie słuchaj, bo nigdy nie pamiętam co było do jedzenia;P). Kelnerki spoko.
Natomiast jeśli chodzi o wystrój, to DW nie ma sobie równych ;).
~`})i({
image
Mieliśmy wyjazd do Słupska i było warto na 99% wybierzemy właśnie ten zespół :)
Do Gosi nie udało nam się dzisiaj zajechać, więc zrobimy to w innym terminie.
image
Wrócę do kwiatków ale już wiem jak :)

image

image

image

image

Interesujące. Napewno będą się wyróżniać
~`})i({
image
Shanti obraczki nr 3 widziałam w Galeri Bałtyckiej nawet ja przymierzyłam cena to powyżej 10 tysiecy z brylantami cena jest woooow ale jest piekna (zależy dla kogo oczywiście)
Witam wszystkich!!!

pomyślałam, że może na forum znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie bowiem nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy kiedykolwiek ktoś z forumowiczów organizował "imprezę weselna'' w takiej formie jaka akurat mnie osobiście interesuje. Czas na konkrety:
ponieważ wraz z narzeczonym jesteśmy świeżo po remoncie a w trakcie urządzania mieszkanka, z kasą wiadomo, cieniutko, pomyśleliśmy że nie będąc zbytnio fanami tradycyjnych wesel, chcielibyśmy zorganizować obiad po ślubie a dla znajomych (uwaga!!!) ''imprezę weselna'' w klubie.
Oczywiście impreza miałaby luźniejszy charakter niż wesele chociażby już z tego względu że byłaby w klubie, chcielibyśmy aby było co nieco do jedzonka w formie ''bufetu'' itp.
Pytanie to czy znacie może jakiś klub w Gdańsku lub Sopocie który oferuje organizacje takiej ''imprezy'', chciałabym zachować pewne elementy np. oczepiny:)

Będę wdzięczna jeśli ktos byłby w stanie dać mi jakiś namiar, a moze ktoś z Waszych znajomych organizował juz coś takiego?

Z góry dzięki za odpowiedzi!
http://www.bialeinspiracje.pl/?cat=145

to jest blog i tam dziewczyna opisywała organizację tak podzielonego wesela obiad + impreza. Akurat ona jest z Krakowa ale sporo szczegółów tam było dotyczących organizacji. Przyznam że ciekawe spostrzeżenia miała. Polecam poczytać, poza tym fajna strona masa super pomysłów
Jeeej ale długo mnie tu nie było, tyle nowych tematów ;)

Ja na kwiaty zdecyduje się jak już wybiorę suknie ;) Bardzo ładne są te 'kolorowe' bukiety! śliczne!

A co do obrączek, to chyba wybierzemy jakieś proste, ja chce nosić swoją obrączke z pierścionkiem zaręczynowym!
No właśnie ja mam dylemat z tymi obrączkami.
Początkowo chcieliśmy klasyczne półokrągłe z żółtego złota. A teraz..
Sami nie jesteśmy pewni.
Ale przyjdzie czas, to będziemy się grubo zastanawiać u jubilera :).

a co do noszenia obrączki z pierścionkiem, to ja wręcz przeciwnie, zaręczynowy nosze na lewej, a obrączka będzie na prawej i już uświadomiłam narzeczonego, że pierścionek do obrączki zakupi mi na jakąś rocznicę ślubu ;P. W końcu z facetami trzeba prosto z mostu bo to taka konstrukcja :D

Z tymi kwiatami to właśnie trzeba dopasować do sukienki, a na to jeszcze trochę czasu. Więc co? Zawieszamy tematy {bo jeszcze dużo czasu?}?
~`})i({
image
nie no ja nie mogę takiej przerwy robić .... dziewczyny ale Wy jesteście rozgadane :-) niezłą lekturę mi tu przygotowałyście :-)

Ciesze się, że nie jestem tutaj sama i że są inne sroki ze słabością do błyskotek :-) ja też kiedyś myślałam, że będę miała klasyczną złotą obrączke ale teraz noszę różną biżuterię i myślę, że mieszana będzie do każdej pasować. Wybór kształtu zostawiam PM bo jak już ma nosić biżuterię to niech się czuje jak najbardziej komfortowo z tym a widzę, że skłania się bardziej do kwadratowych a ja dołożę sobie małą błyskotkę i już będzie mi się buzia cieszyć ..... :-)
Podobają mi się takie jak wkleiłam ale tigress24 masz rację im więcej błyskotek tym cena .... straaaaaaaaszna więc może na jeden mały brylancik uzbieramy :-)
Ja też nie zamierzam nosić obrączki z pierścionkiem zaręczynowym ... nawet gdybym chciała to nie dam rady bo pierścionek zaręczynowy mam w "starym stylu", z dużym kamieniem topaz z kolekcji wiktoriańskiej .... wiec zaręczynowy na lewą łapkę a obrączka na prawą :-)
image
czy ktoś może mi pomóc gdzie na blogu u peugeotcikowej znajde fotki ich obrączek bo jestem strasznie ciekawa a jakoś nie mogę ich odszukać ??

An ciekawe te bukieciki ... oryginalne ..... fajny pomysł z tą "kapustą" :-)

nie zawieszajmy tematów .... jeżeli ktoś będzie miał jeszcze jakieś pomysły dot. bukietów obrączek itp. i będzie chciał podzielić się swoim wyborem to piszcie .... to bardzo inspirujące :-) to fakt czasu mamy dużo (szczególnie ja bo nadal zamykamy rok par 2013 :-)) ale przez ten czas możemy zbierać pomysły, żeby stworzyć coś swojego na 100%
image
No to ładnie szalejecie z tematami :)) kilka dni przerwy i nie wiem od kiedy mam zacząć czytać :))
image
Czy któraś z was rozważa inne niż złote obrączki? Tytanowe, z palladu, platyny albo jeszcze czegoś innego?

Pisałam wcześniej że podobają mi się wąskie proste z białego złota, ale mojemu bardziej podchodzą szerokie i nie złote, więc pewnie będziemy mieć dwie inne obrączki. Co myślicie o takim pomyśle?
mój typ

image

coś dla mojego chlopa

image

Natashka, ja właśnie planuję tego typu imprezę w tym roku, czyli mniejsze przyjęcie dla rodziny i imprezę w klubie dla znajomych. Będę się w najbliższych tygodniach rozglądać, jak uda mi się coś załatwić, dam znać;-)
Nartu22 byliśmy w Dzikim Winie :)
Nasz termin - jest wolna tylko ta mniejsza sala, na górze fajnie jest - ale zajęte więc szukamy dalej :) Ogólnie terminy mają juz na 2013 masakryczne :) w sezonie - może jeden termin został (czerwiec) a tak już dopiero na wrzesień - jeżeli mowa o ciut cieplejszym miesiącu :)

Ta sala mniejsza jest malutka, bardzo mało miejsca do tańczenia, duża - także dziwię się ze to jets sala przewidziana na 180 osób. My byliśmy jak były rozłożone stoły na 80 osób i miejsca było akurat do tańczenia, max do 120 osób. Więcej - sala jest za mała. Takie jest moje zdanie.
Pani z którą mieliśmy okazje rozmawiać - konkretna, miła i można się z nią dogadać bez problemu.

Kwestia noclegów - odrazu zrezygnowaliśmy - MURAT (trzeba jakoś gości tam podrzucić - z buta po imprezie - nie bardzo..) Moksir który ci podawałam - to już wogle dalej .. Także noclegów jako takich "w pobliżu" nie ma po za Muratem, nam Pani z DW powiedziała że mają ram drogo i nie ukrywała tego.
Miejsce fajne, sale ładne - ale daleko, dla nas za daleko no i brak w pobliżu noclegów, tak by można było spokojnie pójść "z buta".

Dlatego szukamy wytrwale dalej :) Mamy jutro kolejne spotkanie w sali w Chwaszczynie.
image
Aniaa88 brawo za wytrwałość. Jestem w lekkim szoku że terminy takie oblegane. to chyba znaczy że w dniu naszego wesela mała też zajęta...
ooo matko, ale tłumy ;p

Dawaj znać jak Ci idzie z poszukiwaniami, pisz o wszystkich spostrzeżeniach itd, bo może to być ciekawa informacja dl a tych którzy jeszcze szukają, albo szukać będą.

Pani E z DW jest naprawde sympatyczna, potrafi dużo doradzić i współpraca z nią jest naprawdę miła, i człowiek czuje że jest w dobrych rękach :)

Pozdrowionka i powodzenia :)))
~`})i({
image
no my już sami nie wiemy gdzie jechać i szukać.. :(
Mała sala ma więcej terminów - ale jak pani E. pokazała nam dokąd będą nasze staoły - miejsca do tanczenia zostaje niewiele..

Oczywiście będę pisała nabierząco co się da. Zespół już wybraliśmy, ale kto wie czy termin nam nie ulegnie zmianie - ze wzgledu na jakaś sale..
image
No my planujemy 80, ale zespół, kameruni etc... To trochę ludzi...
Mi też wydawało się mało miejsca na dole.

Tzn zmieścić się zmieszczą ludki, ale trochę ciasno.
ja się słabo na salach znam, są te najbardziej popularne raczej pozajmowane (co nie znaczy że najlepsze).

a w Kielnie byliście?
~`})i({
image
>Shanti, nasze obrączki masz po prawej stronie na górze bloga, oraz w tym białym okienku, musisz kliknąć po kolei na każdą kropeczkę i sobie zobaczysz :)
Chyba mi się dobrze strona bloga nie otwiera bo jakoś tego nie widzę :-( jak możesz to wklej zdjęcie to jestem bardzo ciekawa tych obrączek ....

aniaa88 a byliście w domu bankietowym Grinholc w Rumii ?

http://dom-bankietowy.pl/

Sala duża, na górze pokoje dla młodych, rodziców i blisko sporo hotelików, żeby położyć gości.
image
Ja tam byłam :)
Pan Stanisław bardzo miły człowiek, odpowiada na wszystkie pytania, choć wymigał się od powiedzenia, ile jest porcji na paterze/lustrze. Odpowiedz brzmiała: Wystarczająco!
Mają 7 pokoi 2-osobowych, ale są one duże więc można spokojnie dostawkę dokupić i położyć więcej osób.
Sala duża i przestrzenna z parkietem na środku.
Co do jedzenia, to nie wiem jak smakuje, bo zajmują się tylko imprezami.
Wpłata zaliczki 2 tys. zł i standardowo możliwy wzrost cen o 10%.
image
ania88 - ja mam wesele w Restauracji Gosia w Kielnie, jak coś pytaj śmiało - po weselu na pewno zdam bliższą relację ;P
image
Dziewczyny a na ile osób w ogóle robicie wesele ??

z tego co się doczytałam

aniaa88 - max 90 osób

Nartu22 - 80 osób

My na liście gości mamy 158 osób :-( w tym 10 dzieci i 6 osób z "obsługi".

Zapewniacie jedzenie "obsłudze"? tzn. orkiestra, kamerzysta, fotograf ...

I jak jest u Was w restauracji z płatnościamy za ich posiłek ??
image
To chyba oczywiste, że zapewnia się jedzenie "obsłudze" :)
Nie chciałabym, że nagle facet z pizzą wjechał mi na środek sali :D
dla nas też jest to oczywiste :-) My zapewniamy jedzonko .... ale inni mogą być innego zdania więc grzecznościowo pytam :-)

Bardziej mnie interesuje kwestia płatności bo u nas płacimy 100% i zastanawiam się jak jest w innych restauracjach bo nie wiem czy jest sens się troszkę potargować :-)
image
ania88 - wysłałam Ci priv :)
image
My may 50-55 os, nadal toczymy walkę w sprawie sali...

Myśle że kolacja dla DJ fotografa i kogo tam się jeszcze ma to konieczność w koncu ludzie pracują całą noc.
Ile ludziuff, o jaaa. Meega :D
Będzie bombowo coś czuję u was shanti ;).

No ja policzyłam 80 (do tego jeszcze obsługa 7osób około), no i mój luby mi ostatnio powiedział, a może jeszcze tego i tego byśmy zaprosili... Więc ja mówię 80, ale talerzy będzie przynajmniej na 90, chociaż możliwe że ktoś nam przyjścia odmówi - w końcu takie rzeczy się zdarzają.

Jasne że trzeba im zapewnić jedzonko, u nas 100% ceny, ale z tego co wiem to np. w Gosi tam właśnie w Kielnie jest 50% za dzieci i obsługę (fotografa, kamerzystę i zespół)
~`})i({
image
Nie płaciłabym 100% przed imprezą. Nic na nich niemasz jak coś pójdzie nie zgodnie z umową.
My będziemy mieli 60-65 osób w tym 4 dzieci no i plus 6 osób z obsługi, no albo 7 jeżeli zdecydujemy się na fontanne czekolady ;)

Jedzenie dla obsługi oczywiście zapewniamy i płacimy za nic 50% tak jak za dzieci, wiec nie jest aż tak źle!

Spróbuj ponegocjować swoją cene, bo przecież wiadomo, ze zespół czy kamerzysta nie będą jedli tyle co normalni goście ...
My mamy na liście już 135 osób, sala jest na max 120 osób, no ale napewno wszyscy nie przyjdą zwłaszcza że niektórych liczymy z osobą towarzyszącą a wiemy że przyjdą sami :) My również za zespół, kamerzystę, fotografa płacimy 50%, za małe dzieci do lat 4 nic nie płacimy, a za dzieci do lat 11 też tylko 50%.
image
Właściwie to ja nie wiem ile płacimy za obsługę, haha :D

Za dzieci do lat 7 50%, a planujemy ok 100 osób. Zaprosimy pewnie więcej, bo i tak ok 10% zawsze odmawia :)
Nasza lista gości to też taki max. Mamy wszystkich samotnych policzonych z osobami towarzyszącymi, może przyjdą sami ale z drugiej strony to jeszcze ponad rok więc mogą kogoś poznać :-)

Za dzieci do lat 10 płacimy 50% a za "obsługę" 100% i właśnie chciałabym to utargować :-)

Za orkiestrę ok bo grają całą noc i jeszcze na poprawinach ale kamerzysta czy fotograf nie zostają do końca i nie będzie ich następnego dnia więc wydaje mi się, że powinno być 50%.
image
hej, dziewczyny, kilka dni mnie nie było a tu tyyyyyle do czytania:P
Ale szalejecie już z tymi bukietami i obrączkami:P ale muszę powiedzieć że te kolorowe bukiety są prześliczne:) tak wiosennie:) chyba sama się na taki skuszę, ale to jeszcze zależy od sukni jaką będę miała:)
My planujemy wesele na ok. 70-75 osób,
image
hej dziewczyny, ja również mam ślub w 2013

myslałyscie już może o wieczorze panieńskim? ja jakoś nie mam pomyslów, a nie chcialabym, żeby to było coś banalnego, hmm
hmmm .... wieczór panieński .... to jeszcze tak daleko, że w ogóle o tym nie myśle a poza tym uważam, że to powinna być dla Ciebie niespodzianka i nie powinnaś mieć wpływu jak ten wieczór będzie wyglądał :-)

u mnie organizowac go będzie siostra (świadkowa) z moją najlepszą przyjaciółką i nie wiem co one wymyślą .... :-)

Mój PM powiedział kiedyś, że na wieczór panieński mam zaprosić koleżanki do domy i mamy oglądać Dirty Dancing :-) ha ha :-)

a pomysłów jest mnóstwo ..... zależy od tego co lubisz, jakie są możliwości "terenowe" i ile $$$ chce się na to przeznaczyć:

- można zrobić w domu, odpowiedni wystrój i nastrój i pogaduchy w stylu: niezapomniani faceci, pierwsze razy czy wasze fantazje erotyczne :-)

- można urzadzić w domu SPA, odważne makijaże, zaprosić masażystę itp.

- można zrobić w klubie lub zrobić objazdówkę po wielu klubach odjazdowym autem

- można wybrac się z przyjaciółkami do salonu SPA i spedzić tam cały dzień lub wyjechać na weekend

- można zorganizowac prywatna lekcję tańca np. salsa czy taniec brzucha lub lekcje wizażu z jakaś stylistką

- można wyjechac na domek nad jeziorem (jezeli ktos ma taką mozliwość) i zrobić babski zlot :-) odpowiedni wystrój konkursy itp.

Wszystko zalezy od możliwości i kreatywności organizatorów :-)
image
Jaka mnogość pomysłów! Podba mi się ten z lekcją wizażu, chociaż pewnie droi. Generalnie nie przepadam za wieczorami panieńskimi, albo raczej za ich tradycyjną formą.. Pewnie daruję sobie wogole wieczór panieński.
do wieczoru panieńskiego jeszcze długo, ale my planujemy urzadzic go raze, nie jestem zwolenniczką chodzenia na wieczory panieńskie i ogladanie stryptizerów ani bawienie sie z obcymi kolesiami. Chcemy wynajac dwa stoliki jeden dla pan drugi dla panów, ale najpierw bedziemy w domu rozkrecac impreze po tem spotykamy sie wszyscy w klubie. My nie traktujemy tego ostatniego wieczoru jak jedyny w swoim rodzaju tzw "wolnoiści" przed slubem. Chcemy fajnie sie bawić i spędzić wieczor ze znajomymi. A wesele bedzie a ok 100 osób, mam nadzieje ze zamkniemy sie w 90 ale do tego tez jeszcze troche czasu. i mam pytanie do was o sukienki na poprawiny. macie je kolorowe czy tez w odcieniach białego, bezu?
ja mam kolor i zastanawiam sie czy by nie wymyslić jakiegoś wspólnego punku w tym stroju zebyśmy sie odróżniali od reszty ;)
Co do ostatniego wieczoru wolności - to mnie się podoba wyjazd "na domek" :)
A sukienkę na poprawiny zamierzam mieć w kolorze niebieskim albo fioletowym!
image
shanti Ty to masz głowę pełną pomysłów (swoją drogą świetnych :)).

Ja uwielbiam imprezować i nie chodzi tu o alkohol, ale o dobrą zabawę, uwielbiam się zmęczyć od tańca na imprezie ;).
Wiadomo że każda impreza bez mojego B, to już nie to samo i nie bawię się bez niego tak dobrze jak kiedyś w pojedynkę. Razem to razem :).

Też nie traktuje Ślubu jako utraty wolności, bo tak naprawdę jestem bardzo szczęśliwa w tym związku, i nie potrzeba mi nikogo innego :).

Ale z drugiej strony chciałabym mieć wieczór Panieński, nie chodzi tu o striptiz, bo Ci faceci są pozbawieni męskości ;D. Raczej o dobrą zabawę w gronie dziewczyn :).

Jesteśmy ze sobą ponad 4 lata - dla jednych długo dla innych krótko.
Jesteśmy bardzo młodzi i do tego mój PM jest młodszy o rok :D.
Więc uważam że taki wieczór nam się poprostu należy, żeby wyszaleć się w gronie samych babek/facetów ten ostatni raz :), chciałabym mieć co wspominać poprostu i potem nie żałować że tego wieczoru jednak nie było.

Może za rok zmieni mi się podejście i zamiast imprezy, będę wolała spa, czy coś spokojniejszego. Ale narazie, chcę imprezy z dziewczynami :)).
~`})i({
image
Nartu22 czy to naprawde bedzie ostatnia impreza w gronie dziewczyn? Potem już nie wyjdziesz z domu bez męża? Eee, to chyba nie te czasy :)

Nie bardzo rozumiem z czym chcecie się żegnać..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale przecież nikt nikomu nie każe robić panieńskiego ;)

Ja też mam zamiar wyszaleć się z przyjaciółkami :) w końcu panieński to panieński.
Ojjj ile czytania :)
Co do wieczoru Panieńskiego - jeszcze nie wiem, ale zastanawiam się nad zrobieniem z moim P. jednej wielkiej imprezy - Panowie z Paniami :) to też może być fajne ;-)) oczywiście przed imprezą oddzielnie sie spotkać z babeczkami ;-) a potem bawić się do białego rana z Panami :)

My póki co jesteśmy na etapie poszukiwania sali, w tym tygodniu z nikim nas nie umawiałam - mój P. nie ma na to w tym tyg czasu :) ale za to w przyszłym tygodniu dzień w dzień nas poumawiam :)

Sukienkę na poprawiny - myślę nad czymś delikatnym - beż, łososiowy, pudrowy róż.. :) zobaczymy.
image
Ostatni raz jako PANNA!
czy nikt tego nie zrozumiał?
podchodząc do wszystkiego że to nie te czasy, równie dobrze można zadać pytanie po co komu ślub?

Poza tym podkreśliłam że to nie utrata wolności czy pożegnanie z czymś.

Zakładając rodzinę, decydując się na ślub, sądzę że pewnie po pojawieniu się dzieci rzadko kiedy będę miała czas na imprezę z dziewczynami... Może na początku spoko, ale potem.. Rodzina będzie na pierwszym miejscu, a nie jakieś imprezy.
~`})i({
image
ja na pewno nie chcę łączyć panieńskiego z kawalerskim :D niech facet wyszaleje się ze swoimi kumplami, a ja ze swoimi przyjaciółkami :D
właśnie, właśnie meg!
ale z kolei, myślę o takiej imprezce już po ślubie ;D, dla znajomych :), razem :)
~`})i({
image
Troszkę już wieczorów panieńskich za mną ..... pomysły się nazbierały :-) jezeli chodzi o mnie to też nie lubie tradycyjnej formy czyli klub i striptizer .... ale jednak wieczór musi być babski .... a z chłopakami można wspólnie zrobić imprezkę po weselu dla znajomych :-)

Najbardziej podoba mi się forma wyjazdowa na domek nad jeziorem .... przy odpowiednim wystroju można zrobić niezła babską imprezkę..... konkursy pogaduchy .... poza miastem można się nieźle wyluzować i balować na świeżym powietrzu :-)

My jesteśmy ze sobą już ponad 8 lat więc jak "stare dobre małżeństwo" nie potrzebujemy jakiś wieczorów wolności ..... bawimy się razem ale robimy też wyjścia w osobnych damskich/meskich gronach i nadal będziemy to robić po ślubie ..... szlabanu nie będzie :-)

Jeżeli chodzi o sukienki na poprawiny to na pewno będzie ona w kolorze .... myśle , że coś z fioletem bo taki będzie kolor przewodni wesela więc dopasujemy się do wystroju i na pewno swój strój połącze ze strojem PM , zebysmy do siebie pasowali :-)
image
shanti, ten domek też na mnie działa... Ale na to jeszcze dużo czasu i ewentualnie te pomysłu podrzucę świadkowej(przyjaciółce) i drugiej mojej best friend :). Myślę że wybiorą coś odpowiedniego :). W końcu z tradycji jakie ja znam, to nie Panna młoda organizuje taką imprezę, przynajmniej wśród znajomych itd, to świadkowa ewentualnie najlepsza przyjaciółka organizuje takie wydarzenie.

8lat to ładny wynik :), gratuluję wytrwałości, bo różnie z tym bywa :P.

My też chodzimy osobno, tzn bardziej ja, bo mój chłop rzadko kiedy ma czas ostatnio ;p.
~`})i({
image
Dzięki :-) my też jesteśmy szczęśliwi z takiego wyniku a jak będzie ślub to będziemy mieli za sobą 10 wspólnych lat :-)

widzę, że mamy te same tradycje :-) bo u mnie też wieczorem panienskim zajmuje się siostra (świadkowa) i przyjaciółka :-)
image
z innej beczki .... :-)

Dziewczyny mam do Was pytanie czy Wy też miałyście/macie dylemat ze zmianą nazwiska ?

Ja już chyba wiem co zrobię ale powiem szczerze, że długo się borykałam z tą myślą :-)

Ja wybrałam ..... zostawiam troszkę siebie i przyjmę troszkę PM i będę miała nazwisko dwuczłonowe.

a Wy ?

Zostawiacie swoje, przyjmujecie męża, może oba a może mąż Wasze :-)
image
Ja nie mam dylematu, zostawiam swoje.
Chociaż była mała aferka z tego powodu i bedzie jeszcze jedna albo dwie jak się rodzinki dowiedzą :) Ale gila mnie to. Jakoś sobie nie wyobrażam zmiany nazwiska i nie chcę się dopisywać do rodziny mojego narzeczonego. On jakoś to przełkną i zrozumiał moje argumenty.
witam,
ja również będę miała dwuczłonowe. narzeczony nie jest z tym do końca pogodzony i chyba liczy na to, że zmienię zdanie, ale będzie musiał jakoś to zaakceptować, bo ja nie odpuszczę. jakoś nie wyobrażam sobie całkowitego oddania siebie do jego rodziny a resztę rodziny mam gdzieś. to jest moje nazwisko i koniec a afery będą na pewno, bo będę pierwszą, która będzie miała podwójne nazwisko. wszystkie inne Panie grzecznie przejęły nazwisko Męża, a ja będę stawiać opór he he :)

Cały czas obserwuję nasz wątek i widzę, że Wy już daleko z przygotowaniami. ja nawet nie wiem jaka suknia, jakie buty nic kompletne zero, ale pocieszam się, że jeszcze trochę czasu mi zostało postaram się Was dogonić :)
Ja się nie zastanawiałam, no może przez chwilę ze względu na studia.
Ale wole po moim B nazwisko :). Będziemy rodziną :).
~`})i({
image
Ja też nie mam problemu ze zmianą nazwiska na mojego przyszłego męża :)
image
Ja też będe miała dwuczłonowe. Chociaż wolałabym mieć tylko nazwisko narzeczonego, bo wydaje mi się, że z jednym nazwiskiem łatwiej. A tak będe musiała się zawsze podpisywać dwoma. No ale mój narzeczony ma bardzo podobne nazwisko do mojego imienia, więc ja będe miała dwuczłonowe a nasze dzieci jego ;)
Ja planuję mieć dwuczłonowe :)
Ja też będę miała dwuczłonowe nazwisko:) połączenie naszych nazwisk nie brzmi może najlepiej, bo oba nazwiska na ta samą literę, ale tak już zdecydowałam:) troszkę za namową mojego Taty, który chce żebym zachowała nasze nazwisko ( niestety tata nie dorobił się syna- ma tylko 3 córki:P) na początku mój narzeczony w ogóle nie brał tego pod uwagę ale teraz już sie przyzwyczaił bo wie ze ja zdania nie zmienię:P Więc również witam w gronie dwuczłonowych nazwisk:P
image
Mało to poważne, ale jest sobota, brzydka pogoda i poza kawą nic poważnego mi się nie chcę, a porządki i zakupy już zrobione.

w dniu ślubu ja guaniara ;D będę miała dokładnie :
22 lata, 10 miesięcy i 7 dni,
a mój luby:
22 lata, 2 miesiące i 12 dni.

{Kalkulator stażu pracy - z wątku Panien 2012} ;).

Ciekawe co z wami, oczywiście nikogo nie zmuszam do wyznań.
~`})i({
image
my staruszki :-)

W dniu ślubu:

ja 28 lat 4 m-ce i 1 dzień
on 30 lat 7 m-cy i 13 dni

Jesteśmy ze sobą 8 lat 6 m-cy i 14 dni a w dniu ślubu minie nam cudownych 10 lat i 25 dni :-)

a zaręczyliśmy się 3 lata 7 m-cy i 24 dni temu :-)
image
Pięknie, jestem wyjątkową GQwniarą, o moim B nie wspomne wspomnę.

na swoje usprawiedliwienie dodam, że miłość nie zna wieku

:P
nie wspomnę* (miało być raz ;))
w dniu ślubu
ja 26 lat 6 m-cy 29 dni
on 30 lat 8 m-cy 29 dni

zareczeni 5 lat 10 m-cy 18 dni

w zwiazku 10 lat 2 m-ce (bez 1 dnia) ;)
podziwiam was i te staże przede wszystkim ;)

Grupowy panieński ;D?
Policzyłam!

w dniu ślubu:
ja -28lat 8 miesięcy i 23 dni
on -29 lat 8 miesięcy i 5 dni

od zaręczyn 2 lata i 16 dni

od kiedy jesteśmy razem 7 lat 1 miesiąc i 6 dni

co do ostatniego nie jestem pewna... Może to bedze 8 lat? Nigdy nie pamiętam...
Hahaha :) wygląda na to, że jestem najstarsza!

w dniu ślubu:
ja - 29 lat, 1 m-c i 24 dni
on - 34 lata, 1 m-c i 10 dni
razem - 3 lata, 8 m-cy i 1 dzień
od zaręczyn - równo 1,5 roku :)
image
hej Dziewczyny

Kończę właśnie kurs florystyczny i chciałabym zacząć zbierać materiał do portfolio. Mogę zaproponować przystrojenie kościoła oraz sali weselnej w Trójmieście. Na początek mogłabym wykonać dekoracje według przedstawionego wzoru albo coś nowego według wersji uzgodnionej z Parą Młodą. Jeśli któraś z Was nie ma jeszcze osoby która zajmie się tego typu dekoracjami zapraszam do kontaktu mailowego. pozdrówka
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Aga M. na pewno wezmę pod uwagę :), ale do tego czasu jeszcze cały rok
~`})i({
image
:) mam nadzieję, że dużo się w tym czasie naucze
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Kurczę, to widzę, że na razie jesteśmy najmłodsi ... w dniu ślubu oboje będziemy przed 22 urodzinami (mamy je dzień po dniu) więc będziemy mieli 21 lat i 10 miesięcy!

Zgadzam się, że miłość nie zna wieku ;)
Mika, ale młodzi będziecie! Szybko decydujecie się na ślub :D
Ja też będe miała 21 :) dokładnie 21 lat i 8 miesięcy :) a mój M : 25 lat i 1 miesiąc :))

jesteśmy ze sobą na dzień dzisiejszy 7 lat :)
image
o a jednak nie jestem najmłodsza ;) Nie wiem czy szybko czy nie, dla mnie akurat :)

Jaki macie kolor przewodni sali i w ogóle? Wiem, ze już o tym pisałyśmy ale może coś się u Was zmieniło? Bo ja miałam wybrany zielony, no i do wczoraj byłam pewna, ze chce zielony ale teraz nie wiem. Może fioletowy albo czerwony?
a my:

w dniu ślubu ja 25 lat, mój P. 26 lat
urodziny oboje mamy 4-5 dni przed datą ślubu :) ja 27.08 a Paweł 26.08 :P

zaręczeni jesteśmy od 2 miesięcy i 12 dni :)
jesteśmy razem 1 rok, 3 miesiące i 27 dni :)
image
Ja nie mam koloru przewodniego :) no chociaż ta sala jest b.jasna , więc myśle że może kremowy (ecru) z różem :))

Jestem na etapie rozglądania się za suknią :)
image
Mika, oto chodzi, żeby to dla Was był odpowiedni moment :) chociaż ja nie zdecydowałabym się na ślub w wieku 21 lat :D
Dziewczyny ja mam ślub w tym roku, ale w dniu ślubu będę mieć niecałe 24 lata (dokładnie 23 i 9 miesięcy) a mój narzeczony 27 lat :) Myślę, że to w sam raz, On ma już stałą pracę, a ja w tym roku kończę dzienne studia i będę już mogła pójść do pracy:)
image
Ja też mam ślub w tym roku i w dniu ślubu będe mieć 22 lata i 2 miesiace ;-). Za to mój D. będzie miał 23,5 roku ;-).
Ja myślę, że wiek nie ma znaczenia takiego ;-). Ale jakby mi ktoś powiedzial jak miałam 20 lat że za dwa lata będę już mężatką to chyba bym się popukała w czoło i wyśmiała ;D. Chwilę później zmieniłam na ten temat zdanie i już się nie mogę doczekać zostania żoną ;-)..
image
karola70, zazdroszczę :) ja już mam 22 lata i dwa miesiące a nawet nie mam pierścionka na palcu :) ile czasu jesteście już ze sobą?
Jeeśli chodzi o kolor przewodni, to jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Sala ma dodatki bordowe i jak kiedyś wspomniałam, panują tam też kaszubskie klimaty czyli dużo wzorów kaszubskich itd.

Mojemu B. podobają się bordowe dodatki do męskiego stroju, natomiast mnie średnio to odpowiada, ale napewno to wypośrodkujemy, (bo ja chciałam różowy ;)).

Nie wiem czy wogóle taki kolor wybierzemy, myślę, że możemy do siebie pasować bez 'koloru przewodniego' :)
~`})i({
image
znam małżeństwa które w minimalnym wymaganym do tego wieku brały ślub i są do dziś szczęśliwi.
Tak więc to chyba indywidualna sprawa pary.
Wiem że wiele osób w tym wieku nie zdecydowałoby się na ślub, ale to kwestia tego kto czego chce od życia. Poza tym, niektóre połówki na siebie szybko nie wpadają ;).
No i trzeba być gotowym nie tylko na pranie brudnych gatków chłopa :D, gotowanie i sprzątanie ;).
Będzie ciężej, ale problemy rozwiązujemy razem, możemy na sobie polegać, więc będzie dobrze :)).
~`})i({
image
Jesteśmy razem dwa lata ;-). Niby nie długo ale prawie rok mieszkamy ze sobą i myślę że po ślubie nic już mnie nie zaskoczy ;-).
Ciesze sie ze zamieszkaliśmy razem przed ;-). Bo pierwsze dwa tygodnie wspolnego mieszkania to byl jeden wielki kryzys.. Człowiek jest inny jak sie spedza zw soba 24 godziny na dobe. Przez pare dni... Potem było coraz lepiej :D! I wydaje mi sie ze juz umiemy zyc razem ;-)
image
Coś o tym wspólnym mieszkaniu już wiem ;) my jesteśmy razem 4 lata a znamy się od dawien dawna :) a po jakim czasie Ci się oświadczył?
f i e - no fajnie że jesteś aktywny na forum , ale mógłbyś te swoje banery zwinąć, już na pewno wszyscy je widzieli
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
:-) niezłe zróżnicowanie wiekowe ...... ale ciesze się bo już myślałam, że będziemy najstarsi :-)

ale szczerze mówiąc podziwiam Was Dziewczyny, że w tak młodym wieku decydujecie się na ślub .... jeszcze jak ktoś jest ze sobą dłuższy czas to mogę zrozumieć ale do 2 lat znajomości to bym się nie zdecydowała :-)

ale to już jest sprawa indywidualna i cieszę się, że jesteście bo można fanie pogawedzić na forum :-)

My zaręczyliśmy się po 5 latach i pomimo tego, że było nam ze sobą bardzo dobrze, byliśmy mega szczęśliwi i dogadywaliśmy się bez problemu postanowiliśmy najpierw ze sobą zamieszkać i sprawdzić jak to jest dzielić się typowymi rodzinnymi obowiązkami i to była bardzo dobra decyzja. Wzieliśmy wspólny kredyt i mieszkamy ze sobą juz od 2 lat. Początki nie były łatwe - dwoje ludzi z różnych domów, różne nawyki i przyzwyczajenia, różna kuchnia itd. itp. - ale teraz jest cudnie i stworzyliśmy swoj wlasny świat :-)

i teraz czas na ślub :-)
image
Jeżeli chodzi o kolor przewodni wesela to jak juz wcześniej pisałam u mnie będzie to ciemny fiolet w połączeniu z bielą/srebrem :-)
image
shanti, jestem z was dumna :)

My mieszkaliśmy ze sobą tylko przez parę miesięcy (za granicą), i wiemy że początki (mieszkania na stałe) nie będą łatwe, ale potrafimy już wychodzić z kryzysowych sytuacji... Potrafimy się dopełnić i sobie pomagać.
Będzie wspaniale, ale jestem gotowa na ciężkie początki :) np. nie schowane wyprane ubrania ;P które kobietę w stanie PMS mogą doprowadzić do szału ;D.
~`})i({
image
image

image

image
image
Ja w dniu ślubu będę miała 25 lat, a Mój Luby 29 :) Będziemy wtedy ponad 4 lata razem :)
Dodam jeszcze tylko, że w moim odczuciu to dla nas akurat czas idealny ;) Uważam, że nie ma co się śpieszyć ze ślubem, gdy Młodzi jeszcze studiują, nie mają żadnej pracy i nie mają większych perspektyw na wspólne miejsce do zamieszkania. Trzeba kwestię pięknych uczuć umiejętnie połączyć z tymi jakże przyziemnymi sprawami, aby po ślubie żyło się iście sielankowo ;)
ja mam aktualnie 20 l we wrzesniu skoncze 21 a wesele mamy w lipcu 2013 wiec majac 21 lat i 10 misiecy wezme slub PM bedzie miał juz 23 l . nie czuje ze to za wczesnie a w sam raz, PM ma juz stala prace, mamy dom do wykonczenia a mi zostal jeszcze jeden rok studiów. jestesmy ze soba 4.5 roku a w czerwcu juz rok nam stuknie jak jestesmy zareczeni. a biorac slub bedziemy 6 lat ze soba. Myśle ze to u kazdego indywidualna sprawa tak jak to ze nie bede mieszkala z moim PM przed ślubem :) A mi sie marzy kolor pomarańczowy jako przewodni :)
Przepraszam, że się wtrącę, ale czasami takim Młodym, którzy jeszcze studiują idzie lepiej i bardziej "sielankowo" żyją niż niejedna para, która studia już dawno skończyła i pracuje...
Tutaj w grę wchodzi raczej kwestia dojrzałości, odpowiedzialności, niezależności i zaradności życiowej, niż wieku ;)
A wiek, w którym dana osoba jest gotowa do małżeństwa i dzielenia trudności dnia z drugą osoba jest kwestią bardzo indywidualną ;)
Ja tylko ze swojej strony mogę pogratulować tym najmłodszym Pmkom gotowości do podjęcia tak ważnej decyzji jaką jest małżeństwo ;)
Wszystko pięknie, ale chyba lepiej będzie jeśli skończymy ten temat, bo mi się wydaje, że nie dla każdego jest łatwy i jednak każdy ma do tego inne podejście. Zgadzam się z wieloma z was, ale lepiej zmieńmy temat na jakiś mniej kontrowersyjny.

Np. Która z Panien Młodych 2013, planuje kupić suknię w salonie, która używaną, która uszyć, a która wypożyczyć?

Ile planujecie przeznaczyć pieniążków na samą sukienkę, ile na buty oraz inne dodatki?
Macie jakieś ograniczone fundusze, czy jeśli chodzi np. o sukienkę to nie będziecie 'żałować'?
~`})i({
image
Ja na sukienkę mam 4 tys przeznaczone :) i raczej chcę nową .
image
Kieckę będę szyła- nie bedzie miala gołych ramion, bedzie długości 3/4, tiulowa albo a'la lata 50te. Generalnie prosta konstrukcja i nie mam zamiaru wydać więcej niż 1tyś Myślę że to możliwe.

Buty pewnie zamówię w sklepie z butami do tańca, beda w kolorze innym niż biały wiec jeszcze je założę i będą kosztowały do 350zł

Welonu nie chcę

A zamiast bolerka chcę zwykły kardigan w kolorze butów to jakies 40-60zł
Moze to smieszne ale ja sukienke juz mam i kupilam ja na ebay od babki ktora szyla i szyje sukienki uwaga kosztowala az 54GBP buty tez mam z ebay za 4.99 GBP ;D
Dla mnie bardziej wazne niz ubior dekoracja samochod kolor przewodni itp jest ślub jako sakrament jako uroczystosc a reszta to sa dodatki ktore w moim mniemaniu nie stoja na 1 miejscu i mimo tego ze od zawsze wiedzialam ze wezme slub koscielny i odbedzie sie moje wesele nigdy nie mialam do tego strasznie restrykcyjnego podejscia

Ale oczywiscie nie kazdy musi sie ze mna zgadzac to tyulko moje skromne zdanie w tym temacie ;D
wow Dziewczyny ..... ale macie już sprecyzowane plany dot. sukienki :-) zazdroszczę bo ja jeszcze o tym nie myślę i nie mam tej jednej jedynej ......

Sukienkę na pewno chce nową .... mam nadzieje, że uda mi się kupić w salonie uszyta specjalnie na moje wymiary ewentualnie z małymi poprawkami ...... ale na dzień dzisiejszy podoba mi się kilka sukienek i najchętniej połączyłabym je w jedna idealną więc może szycie to dobry pomysł :-)

Chciałabym aby sukienka zmieściła się w granicach 3 tys. i nie będę szalała .... ale na pewno nie bede oszczędzała na butach ...... muszą być mega wygodne bo mam zamiar tańcować w nich do rana a że będą fioletowe to będą również na inne okazje :-)

Chciałabym z sukienką butami i dodatkami zmieścić się w 5 tys. ale zobaczymy co z tego wyjdzie ..... :-)

ale mój PM będzie szył garnitur :-)
image
Ej monisia, a myslisz ze reszta, ktora chce wydac na buty woecej niz 30 zl, to idiotki i materialistki ktore chca byc tylko najpiekniejsze i wogole nam na fakcie slubu nie zalerzy? Hm?
hmm.. chętnie bym zobaczyła sukienki jakie ta babka szyje, jestem ciekawa jak to wygląda, może też zamówię :).

Monisia, możesz mi podać jakiegoś linka, czy coś takiego? Zapomniałam że ebay istnieje (ostatnio korzystałam z niego w Szkocji ;P)
~`})i({
image
Ja swoją kieckę na pewno kupię w salonie, jeszcze nie wiem jaką, ale nie panikuję, jeszcze tyyyle czasu, że moje fantazje o niej zmienią się jeszcze niejednokrotnie :)

Nie odważyłabym się kupować kiecki z Allegro czy ebay.
Nie wiem po czym wywnioskowalas ze moge tak uwazac
Ja napisalam tylko moje zdanie i ktos moze sie z nim zgadzac badz nie
A w zadnym wypadku z mojego posta nie wynika ze sadze iz dziewczyny ktore chca wydac wiecej pieniazkow to materialistki itp
Nastepnym razem czytaj ze zrozumieniem i nie szukaj ukrytych podtekstow - taka rada
Pozdrowienia
Nartu22 musialabym poszukac bo juz troche czasu minelo od kupna;)
Ja sukinke kupilam na ebay i nie zaluje jest wiazana takze nawet jezeli mialabym przytyc chociaz wolalabym schudnac to problemu nie bedzie ;D
No to super. Ja się właśnie jeszcze zastanawiam. Pewnie pójdę po przymierzać, ale nie wiem... Mam dylemat :P.
Nie wykluczam kupna na ebay'u ;p.
~`})i({
image
Ja bym chciała mieć nową lub wypożyczyć suknie ślubną. na szycie nie chciałabym się zdecydować, chyba że wiedziałabym na 100% jaką chcę, ponieważ szyłam sukienkę na studniówkę i wiem jak łatwo zmienia się w trakcie projektowania zdanie, a później żałuje się czegoś a nie można już tego zmienić. co do modelu, fasonu sukni to miałam swoją upatrzoną ale im więcej oglądam zdjęć różnych sukni tym mniej jestem przekonana jaką chcę :) zdecydowanie czeka mnie wielogodzinne przymierzanie i szukanie chociaż, jak dla mnie, to jedna z gorszych stron przygotowań do ślubu :P
image
Dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie na temat welonów ???

Wiem, że najpierw suknia a potem dobierze się wszystkie dodatki ale co planujecie .... ??

Będziecie miały welon ?? a może tylko jakaś ozdoba/kwiat we włosach?? kapelusz ?? a może nic :-)
a jak welon to długi w formie "trenu" czy krótki ? a może w Kościele zasłaniający twarz ?

i jeszcze jedno pytanko ..... droga do ołtarza ??

Idziecie same, z tatą, z partnerem, wprowadza Was Ksiądz ???
image
Faktycznie ciężko określić co z welonem, jeśli jeszcze nie ma się sukni, ale jestem za długim, nawet ciągnącym się po ziemi, a na tańce zmiana na krótki ;).
Ciężko powiedzieć, bo do prostej sukienki długi ok, ale do 'bufiastej' to już przesada. Poza tym, niestety wszystkich rzeczy które mi się podobają nie da się posklejać. Poprostu nie będą do siebie pasować.
Ale jestem jak najbardziej za welonem/toczkiem. Może skuszę się na jakiegoś kwiatka, jeśli będzie to pasować do reszty stroju.

Co do wejścia do Kościoła, tu sprawa jest skomplikowana, ponieważ zawsze marzyłam, że wprowadzi mnie Dziadek, ale niestety minął już rok, odkąd odszedł :(. Bardzo mi Go brakuje. Myślałam, żeby może Chrzestny to zrobił, ale sama nie wiem, może poprostu wejdziemy razem z moim B, tuż za Księdzem. Ciężko cokolwiek teraz powiedzieć. Muszę poradzić się Mamy, bo jak wiadomo Mama zawsze wie najlepiej ;)).
A na poważnie, to naprawdę Ciężko teraz powiedzieć. Nawet teraz wzruszam się, bo w tym dniu będzie mi brakować tak ważnej dla mnie osoby.
~`})i({
image
To tylko moj odbior twojej wypowiedzi, zwlaszcza ze nikt nie pisal o swoim stosunku do sakramentalnego TAK, tylko o kieckach.. What ever..
ale o czym ty piszesz?? Skoro wszystkie wychodzimy za mąż i z tego co wnioskuję wszystkie biorą ślub Kościelny, to jaki mamy mieć stosunek do "sakramentalnego TAK"? Pomyśl.
Whatever.
Dajcie spokój :), niepotrzebne nieporozumienia.
Skoro zostało wyjaśnione że nikt nikogo nie chciał obrazić, to nie ma co do tego wracać.

CO Z TYMI WELONAMI & WEJŚCIEM DO KOŚCIOŁA?
~`})i({
image
Ja bym chciała iść do oltarza z moim M a nie żeby prowadził mnie ojciec (osobiście nie bardzo mi się to podoba) :) to jednak nasz dzień. A nie że "biedny" PM stoi i nie wie co ma robić za nim ja dojdę :)))
ale to takie moje zdanie :))))
a co do welonu to chcę krótki (standardowy) :))
image
U mnie będzie tak, że Tatusiek zaprowadza mnie do ołtarzu :) nie mogę sobie wyobrazić innego scenariusza :D
Welony to dla mnie masakra wiec nie chcę, woalki są ładne ale wydaja mi się za bardzo przerysowane. Mam pomysł na dość prosta i lekką stylizację więc najwyżej parę drobnych kwiatków we włosach, ale to jeszcze może się zmieniać

Z tym iściem to chyba najbardziej po polsku jest jak ksiądz wprowadza od drzwi do ołtarza obydwie rodziny (nie tylko młodych). Tak to kiedyś widziałam i bardzo mi się podobało. Chociaż nas we dwoje albo ze świadkami pewnie zaprowadzi.
ładny i długi welon wyglada fajnie przy skromnej, wąskiej sukni, bez trenu. powinno tez byc miejsce w kosciele, zeby świadkowa mogla go fajnie rozlozyc. trzeba tez uwazac podczas wyjscia z kosciola i zyczen, zeby nie został podeptany. korzystne bywaja welony dwuczesciowe, kiedy mozna odpiąć jego dolną część.

ja szlam do czekającego przyszłego Męża, który ze swiadkiem i rodziną nie wygladał wcale na zasmuconego, po prostu uśmiechał sie i czekał:)
image
Miło posłuchać doświadczonej :).
poszperałam trochę i znalazłam sukienki w 'moim typie', obym dobrze wyglądała w takich kieckach ;p
oczywiście nadal moim nr 1 jest ta:image

a to posotałe pozycje :D:
image

image
image
image
image
~`})i({
image
Nartu :) polecam ramiczka, ja w swojej milam na guziczki i dopiero agrafka i przyszycie ich pozdwolilo taczyc całą noc, no chyba, ze masz na czym oprzec tę suknie:)

a takiego typu sukienek widzialam w kosciele swiadkowa w ala mini , ktora po kazdym "wstaniu" podciagała kiecke, co powiem szczerze zdaniem kilku osób wygladało średnio, a i ona musiala sie raczej czuc niekomfortowo, a sukienki fajne, szczególnie ostatnia
image
Ja raczej skłaniam się do welonu. Na pewno nie będę miała żywych kwiatów we włosach - w ogóle mi sie to nie podoba bo po paru godz kwiaty wyglądają strasznie ....
Nartu22 ja też chciałabym długi welon w Kościele a krótki na tańce :-)

Jaki on będzie wszystko zależy od sukienki ale chciałabym, żeby ciągneło się coś po ziemi tym bardziej , że w Katedrze długa droga do ołtarza :-)
Zastanawiam się jeszcze nad zakrytą twarzą, żeby było troszkę tajemniczo.
Chciałabym ukryć też małą ozdobę na włosach, żeby była widoczna po zdjęciu welonu po oczepinach.

Zawsze marzyłam, że do ołtarza poprowadzi mnie tata, nie wyobrażałam sobie, że może być inaczej ..... niestety dopadł go kryzys wieku średniego i zdurniał :-( nie będzię go na ślubie .... długo zajęło mi oswojenie się z tą myślą i postanowiłam, że do ołtarza będę szła sama ......

Nartu22 bardzo ładne te sukienki ..... delikatne skromne ale pomimo tego mają w sobie to coś :-) są bardzo eleganckie ..... musisz mieć ładną figurę a w szczególności nóżki :-) fajnie ..
Dla mnie najładniejsze są w kolejności nr 1, nr 6 i nr 5 :-) ale nie zdecydowałabym się na sukienkę bez ramiączek ...... zgadzam się z Aga M. , że ciągłe podciąganie sukienki wygląda średnio i chyba jest to troszkę męczące i stresujące, do tego już kilkakrotnie widziałam ślady na gorsecie od spoconych dłoni od tego ciągłego podciągania :-)

ale najważniejsze, żebyś Ty czuła się w tej sukience dobrze :-)
image
to życzenie mojego B, bo marudzi że uwielbia gołe ramiona...
Ale ja myślę jeszcze o tym żeby sukienka była n jedno ramię, ale właśnie nadal w takim stylu.

Wydaje mi się, że właśnie do takie prostej sukienki, fajnie wyglądałby ciągnący się welon. Ale może się myle?

Właśnie myślałam o jakiejś błyskotce we włosach, tylko nie wiem czy dostane odpowiednią spinkę czy coś w tym guście bo żadnego diademu nie chce, z resztą te sukienki to nie księżniczki ;p.

Jak każda kobieta mam kompleksy, za nogami nie przepadam, szczególnie do pewnego momentu, ale mój B mówi mi co innego, może powinnam go posłuchać?
~`})i({
image
Wiem, że to Wasz dzień a nie tylko Twój ale z tego dnia nic nie będzie jeżeli Ty będziesz się czuła źle .... musisz czuć się wygodnie, komfortowo i pięknie .... sukienka musi zdać egzamin w tańcu :-)

W końcu to Ty ją będziesz miała na sobie a nie Twój B :-) a myślę, że jemu spodoba się każda wersja i tak padnie z wrażenia na Twój widok i tak :-)
image
masz 100% racji :).
Wiem że powinnam pomyśleć o ramiączkach, ale takie sukienki naprawdę najbardziej mi się podobają (i na jedno ramię ;)).

Zesikany będzie tak czy inaczej, z resztą jak zwykle ;p
~`})i({
image
zaraz nowy wątek ;p, ostrzegam ;D
~`})i({
image
No własnie z długimi kieckami i tańcem jest słabo i w dodatku nie da się przebrać butów na płaskie jak cie nogi rozbolą, bo bedziesz sie potykać o kieckę. Dlatego chcę taka 3/4.

Z tymi ramiączkami to prawda, na niektórych zdjęciach z relacji widać jak dziewczyny sobie podciągają te kiecki... Chociaż przyjaciółka miała z Madonny i nic jej się nie zsuwało. Kwestia wykonania.

Do welonu nikt i nic mnie nie przekona- dla mnie to po prostu dziwny pomysł :)
:-) BĘDZIE CUDNIE :-)

Kolejne 300 postów za nami :-) nieźle nam idzie .... tyle tematów poruszonych a ile jeszcze nowych przed nami :-)

Proponuję zrobić aktualizację informacji .... pojawiło się dużo nowych PM 2013, które na pewno na coś się już zdecydowały a i pewnie pozostałym doszły jakieś nowe umowy :-)

u mnie to czego brakuje w ostatnim zestawieniu to fotograf a więc:

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
image
Matko! a ja jeszcze nie mam makijażystki! Ale ze mnie gamoń!

hmm.. to co zakładać nowy wątek już? czy czekać aż Panny nam się obudzą ;p?
~`})i({
image
Fajnie nowy watek zacząć zestawieniem wiec fajnie jakby była aktualizacja to może poczekajmy jeden dzień .... Panny 2013 zmobilizujcie się !!!
image
czekamy na aktualizację danych dot szczegółów ślubu i wesela :)
~`})i({
image
i co taka cisza ... ??? Nikt nie ma nic nowego do dodania ?? no to chyba trzeba zebrać to co jest :-) i założyć nowy wątek bo w głowie tworzą się nowe pytania :-)
image
CIĄG DALSZY
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2013-czesc-3-t331640,1,11.html
~`})i({
image

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry