Widok

Modne suknie ślubne?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
O jakich sukniach ślubnych można teraz napisać, że są one modne?
Czy czasami nie rezygnuje się już całkowicie z sukien tradycyjnych, masywnych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pewno greckie pojawiaja sie od kilku sezonow, w literkę A, bez przesadnych ozobek, sa tez ksiezniczki, ktore powracaja. dla mnie mialo znaczenie, ze sukienka ma byc z lekki haftem, bez rozyczek, perelek, dodatków. nie zwracalam uwagi na to czy modna, ale przede wszytskim wygodna, a dodatki mozna znalezc fajne. to Ty bedziesz w niej ponad pol doby i wazne, zeby dla Ciebie byla to TA wyjątkowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z nowych trendów to na pewno falbany na spódnicy, kolejne to trójwymiarowe aplikacje- dające wrażenie puszystości - też głównie spódnice sukni się tak ozdabia, no i efekt jak by suknia była obsypana płatkami kwiatów albo jak by ją osiadły motyle. Suknie w pastelowych kolorach albo z ich dodatkiem też się pojawiają u większości projektantów.
Każdy szanujący się dom mody ma także w ofercie kopię sukni ślubnej Kate Midelton, poza tym nieśmiertelna klasyka, a z drugiej strony tandeta bo ta też jest nie do wyplewienia w modzie ślubnej:)

Przykłady:

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

image

No właśnie sama nie wiem na jaką się zdecydować. Mam kilka typów, ale raczej skłaniam się ku sukni prostej, ale gustownej. Trochę niewiele ma ona wspólnego z sukniami, które są "tradycyjne" i obawiam się reakcji rodziny...
eldeko wklej fotkę :) Jeśli sukienka jest prosta to myślę że niktnic złego nie pomyśli, a tradycyjne suknie ślubne wg mnie pasują do wesel w pałacach na 200 osób i ślubów w katedrach. Skromne śluby, wesela i panny młode zawsze są na czasie.
Mi marzy się sukienka na ramiączkach z tiulową spódnicą do połowy łydki. Boje się trochę że będę wyglądała jak przebrana za baletnice :/
a ja wybrałam właśnie klasyczną suknię ślubną i nie urządzam wesela w pałacu ani ślubu w katedrze. Zwyczajnie w niej czułam się najlepiej.
No taka -- http://www.suknie-slubne.poznan.pl/suknia-slubna-astre.html
Może nie jest jakoś w 100% leciutka, ale do masywnych również jej daleko ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czerwona przepaska jest fajnym detalem, ale odsłonięty brzuch jest raczej mało elegancki.. Może wstawkę z takniny na brzuchu? Ja bym na Twoim miejscu poszukała sukni z zabudowanym brzuchem i do niej dołożyła szarfę wiązaną w pasie. Będzie orginalnie i nikt się nie bedzie czepiał golizny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm... faktycznie będę musiała trochę nad nią pomyśleć. Brzuch powinien być zasłonięty, szczególnie w kościele, ale to raczej nie będzie problemem - zmiana kosmetyczna.
w tej zabudowałabym równiez brzuch oraz wyrzuciła ten haft z szarfy
Mnie się ona podoba, ale faktycznie pomyśl nad zasłonięciem brzucha, tym bardziej w przypadku ślubu kościelnego.
Może to mało estetycznie wyglądać, nawet na weselu ;-)
Kurde sama nie wiem. Im dłużej przeglądam kolejne suknie tym więcej mam propozycji. Co myślicie np. o tej - http://www.suknie-slubne.poznan.pl/suknia-slubna-lilla.html Podoba wam się?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten drugi model podoba mi się DUŻO bardziej :) W moich oczach jest bardziej gustowny i szykowny. A do tego taki dziewczęcy i subtelny.. Ja bym wybrała zdecydowanie sukienkę nr 2 :)
Zgadzam się w 100%! Nr 2 jest śliczna, nie typowa, elegancka, subtelna! Zdecydowanie ciekawszy wybór. Głosuję na tak :)
druga zdecydowanie ładniejsza
Do "łask" powracają teraz też suknie w tym typie
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny. Za kilka dni wybieram się na przymiarki i będę wiedziała więcej. Nie nakręcam się na konkretną suknię, bo wiem, że mogą wyglądać w nich kiepsko. Zresztą - zobaczymy.
może spodoba Ci sie moja - bardzo wygodna, lekka i elegancka - cena do negocjacji http://forum.trojmiasto.pl/piekna-Julia-Rosa-na-sprzedaz-t250588,1,130.html więcej zdjęć mogę przesłać na maila
Chcę kupić nową suknię - brałam również pod uwagę suknie używane, ale jakoś... w tym jednym dniu chcę sobie kupić to co chcę, bez ograniczania się ;-)
Napisz na którą się zdecydowałaś ;-) Chętnie zobaczymy ;-) Ja również jestem jednak za drugim ze wskazanych przykładów.
Po weekendzie na pewno napiszę. W czasie samego weekendu raczej nie siedzę przy kompie, tym bardziej, że w ten weekend ma być naprawdę ciepło. Pozdrawiam wszystkich ;-)
I jak? Wybór dokonany? Pokaż suknię, najlepiej własne zdjęcia ;-)
Cóż. Ten drugi typ okazał się być lepszy. Czyli - http://www.suknie-slubne.poznan.pl/suknia-slubna-lilla.html
Przymierzałam 3 suknie - tylko w tej wszystkim się podobałam. Tak więc zamówienie złożone. Postaram się wrzucić jeszcze w tym tygodniu moje własne fotki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Będzie z fioletową wstawka czy w innym kolorze?
No właśnie... na tym się jeszcze zastanawiam - mam dać znać. Wiem, że i tak za suknię zabiorą się za x tygodni. Ciężko jest podejmować tak istotne decyzje. Konsultacje niezbędne :D
Ja proponowałabym wybranie bukietu a nawet koloru/motywu przewodniego wesela i pod jego kolor ta wstawkę w sukni - wszytko by do siebie pasowało
jakie kwiaty ci sie podobają?? Jaki kolor - postaram się podrzucić fotki
Podobają mi się kantadeski, ale to dopiero pierwszy projekt. Do wyboru kwiatów jeszcze bardzo daleko i na razie zupełnie o tym nie myślimy.
Cantandeski, czyli calle w kolorze
fajnie wyglądają w połączeniu z innymi kwiatami
image
image
http://lovelyweddding.com/wp-content/uploads/2012/05/With-Ester-Beautiful-Romantic-Purple-Wedding-Bouquet-Idea-with-Calla-Lily-Flowers.jpg
image
image
image
image
image
image

a moze takie
image
image
image
image
image

A ten do rózowej wstawki na sukni
image
image
image
http://www.flickr.com/photos/lorasfloral/5027933462/#/photos/lorasfloral/5027933462/lightbox/
image

i pomarańcz
image
image
image
image
image
image
To bardziej pogrzebowe kwiaty, niż ślubne ;-) Ale to twoja impreza. To pokażesz nam te fotki w sukni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Władek: się nie znasz :P Często chodzę na cmentarz i nigdy ich nie widziałam

Ja je chciałam, ale pani w kwiaciarni mnie mocno zniechęciła

1. nie ma pewności jakie te kwiaty będą(bo mogą być chudzinki malutkie, albo wielkie-dowiem się w dniu odbioru:/)
2.cena zabójcza, za 7 kwiatów,bez dekoracji tylko związane kawałkiem tasiemki, pani sobie zawołała 195 zł. :)
Nad kwiatami jeszcze się zastanowię, a z fotkami mam mały problem - postaram się go szybko rozwiązań. Zapewniam, że wyglądam bardzo ładnie :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry