Widok

Muszę z kimś pogadać...

O czym? O wszystkim, o życiu i o uczuciach, albo o ich braku albo o czymś ważnym lub nic nieznaczącym. Jestem studentką 2 roku i chętnie z kimś porozmawiam najlepiej przez e-maila. Napisz co u Ciebie słychać jakie masz problemy, a może zaczniemy jakąś miłą konwersacje... tak żeby odciąć się od życia codziennego...
renesmee_x@interia.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Studentką czego? ;p wbrew pozorom to ma znaczenie, bo np. polibuda z uniwerkiem średnio się dogaduje >
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
Szkoda że nie przeczytałem tego posta kiedy byłem piękny i młody. Nie tracił bym czasu na kontakty z ludźmi z uniwerku, wiedział bym że się średnio dogadujemy.

A teraz dochodzę do wniosku że skoro fajnie się bawiłem to musiało być to jakieś nieporozumienie i pewnie oni się bawili bardzo strasznie :(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ty smutny...?
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.
Może ich zastraszałeś...? To innego wyjścia nie mieli jak tylko udawać : >
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Nie uwierzę dopóki nie zobaczę." - uhm... nie wiem czy mam się zacząć bać.

Nie wiem jakich środków jesteś gotowa użyć aby zobaczyć, ale na wszelki wypadek pozostanę w ukryciu.

Tak, teraz mogę się przyznać. Zastraszałem... i to nie byle jak! "Baw się dobrze, albo usunę Cię z Naszej Klasy"* do tak silnych gróźb umiałem się posunąć. Chyba poszukam starych numerów i zacznę po kolei wszystkich przepraszać.

--
* tak jestem aż tak stary, że miałem konto na owym portalu...
Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale pogadaj ze mną, nie zawiedziesz się :-)
gg:6931964
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tu nikim nie można pogadać bo tu piszą sam oszuści:) puzdro dla uczciwych i normalnych ludzi!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
> tu nikim nie można pogadać bo tu piszą sam oszuści

Twój kwantyfikator ogólny jest chyba deczko przesadzony ;]
"... bo tu piszą sam oszuści:)"

Po czym wnosisz?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez swój własny pryzmat patrzy, to wie najlepiej ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez swój własny pryzmat patrzy, to wie najlepiej ;)

Może przez swoje złe doświadczenia tak myśli?

Gosia na tym forum jest dużo normalnych (lub prawie) i uczciwych
ludzi ,musisz trochę szerzej oczka otworzyć
lub przeczytać więcej niż post POZNAM KOGOŚ.

Życzę udanej lektury
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
bo tak tu jest już się o tym przekonałam
A w jaki sposób się przekonałaś Gosia:) ??
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

normalny:) pisałam tu ale potem ktoś sobie jaja robił zauważyłam poznałam może 2 osoby ale było minęło..
No tak beznadziejnie widocznie trafiłaś Ja poznałem sporo grono osób tutaj ale w realu na ogniskowych spotkaniach w przeważającej mierze. Były i różne inne wypady to rolki, piknik ale nie ma co się zniechęcać, trzeba było kupić jajka i sobie jajami porzucać :D tak dla rozrywki. Głupie ale byś miała radochę i dużo śmiechu - tylko nie w Prezyd... bo Cię ochrona zgarnie :D

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje Mati:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nie ma za co jak masz czas to wpadaj na sobotnie ognisko, a jak nie to zawsze na koleżeńską herbatkę/kawkę można się wybrać aby nie siedzieć w domu. Ja mimo że nie mieszkam w trójmieście to jeśli znajomi/rodzina chcą się spotkać to nawet Warszawa jest po drodze, tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość jakieś 4h :D

a skąd jesteś ile masz lat??Mat
A co to znaczy "normalny"? Nudny? Zwykły? Przeciętny? Standardowy? Uffff to cieszę się, że jestem NIEnormalny.
Choćbym zgłupiał to życia nie zrozumiem, poza tym jestem aktorem i najlepiej wychodzi mi granie skończonych idiotów.
Avatar w pełnej krasie: http://plfoto.com/zdjecie,ludzie,tyle-dobrego-z-tych-mistrzostw,935474.html
@Gosia:) a na ile wyglądam :P,

Tak naprawdę jestem z Rumi a widziałem w życiu 27 wiosen :D

Przy towarzyskim spotkaniu na kawkę/herbatkę czy na ognisku myślę że to nie aż tak istotne co?

no nie:)
No to dziś masz okazję być na ognisku, jak Ci nie pasuje zawsze można w większym/mniejszym gronie gdzieś się wybrać lub zwyczajnie pogawędzić za pośrednictwem forum lub matteo@onet.com.pl

Udanego weekendu :)

hymmm
Gosia, to nie grawer, nie płacisz od literki:P
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Gosia wyraziła co czuła jak umiała najlepiej ;)
Hmmmm..
aha;:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
http://tnij.org/hmmmx2
jak miło się tu robi;)
Słabo jest gadać o problemach.
Z punktu widzenia baby (mojego) jest tak: Pogadam z kimś o czymś co mnie dręczy, dostanę parę może i dobrych rad, ale jak nie usłyszałam tego co chciałam usłyszeć to i tak ani nie zrealizuję rad ani nie zrobi mi się lepiej.

Wniosek: Zamiast gadać o problemach, poszukaj kogoś z kim można swobodnie wyjść i pogadać o chmurach na niebie, czy porzucać jajkami jak Mat wspomniał. Z czasem pewnie i głębsze tematy wyjdą, ale to przy okazji a nie w głównym celu.
"jak nie usłyszałam tego co chciałam usłyszeć"

Samo gadanie o problemach ma działanie terapeutyczne. Ludzie zazwyczaj mają problemy ze skupieniem i nie potrafią prowadzić długiego i wielowątkowego dialogu wewnętrznego. Większość raczej nie myśli. Używają umysłu do wspominania, fantazjowania (o byciu kimś lepszym), planowania, etc. Rzadko jednak do prowadzenia wielowątkowych analiz swoich problemów i to z różnych punktów widzenia. Skupiają się na chłonięciu uczucia jakie wywołał problem, a nie na jego rozwiązaniu. W gadaniu o problemach często nie chodzi o sam kontakt z drugim człowiekiem i dobra radę, ale o wyartykułowanie swoich myśli. Często mówiąc, lub opisując sprawę, człowiek sam dostrzega gdzie leży problem i jak go rozwiązać.
W kontakcie z drugim człowiekiem też nie chodzi o otrzymanie rady, ale o pogłębienie analizy, by dostrzec temat z szerszej perspektywy i zobaczyć wątki które się pominęło.
Także samo "wyrzucenie tego z siebie" zazwyczaj łagodzi emocje jakie powoduje nasz problem.

I jeszcze jedna rzecz, odnośnie tego zdania które zacytowałem.
Wczoraj, w innym temacie, mówiliśmy o De Mello. On to w książce "Przebudzenie" opowiedział historię jak będąc na szkoleniu dla terapeutów puszczał nagranie z jednej z sesji, i prowadzący oskarżył go o atakowanie "pacjentki" pytaniami, podczas gdy metoda terapeutyczna której używał zabraniała zadawania pytań. On się oburzył bo był przekonany że nie zadawał żadnych pytań. Słyszał swoje słowa trzy razy, gdy je wypowiadał, gdy przygotowywał nagranie przed spotkaniem i w czasie szkolenia - nie słyszał sam siebie! Potem puszczono mu to nagranie ponownie i dopiero wtedy to usłyszał.

Jeśli ktoś miał okazję pokłócić się z kimś poprzez tekst, najlepiej komunikator, to niech sobie przeczyta coś takiego po tygodniu, miesiącu lub roku.

Emocje i fakty - trzeba je oddzielać, czasem spokojna rozmowa, z osobą bezstronną, a nawet obcą, bardzo w tym pomaga:)
Opisales co sądzisz Ty i może statystyki a ja napisałam jak to działa w moim przypadku.
Zamiast opowiadać milion razy co mnie smuci wolę iść pojeździć na rowerze albo z kimś na spacer.
Tylko czy to rozwiązuje problem, czy tylko łagodzi objawy?
Niektórych problemów rozwiązać się nie da i jedyne co można zrobić to lagodzic.
Powiedź szczerze, splagiatowałaś jakiegoś alkoholika?:D

Problem kŧóry nie posiada rozwiązania nie kwalifikuje się do miana problemu - przynajmniej ze słownego czy logicznego punktu widzenia.
To byłem ja, Jarząbek:p tylko system mnie wylogował i podpisał jako anonima:( (pewnie trafiłem na restart serwerów)
""@Ruda89
Słabo jest gadać o problemach.
Z punktu widzenia baby (mojego) jest tak: Pogadam z kimś o czymś co mnie dręczy, dostanę parę może i dobrych rad, ale jak nie usłyszałam tego co chciałam usłyszeć to i tak ani nie zrealizuję rad ani nie zrobi mi się lepiej.

Wniosek: Zamiast gadać o problemach, poszukaj kogoś z kim można swobodnie wyjść i pogadać o chmurach na niebie, czy porzucać jajkami jak Mat wspomniał. Z czasem pewnie i głębsze tematy wyjdą, ale to przy okazji a nie w głównym celu.
"""
Ruda89 masz rację jajka mogą być, choć Ja uprzejmości kolegi mogłem ostatnio bezkarnie wytłuc szyby w całej szklarni :))))) to ci dopiero odstresowanie a później zaduma i spokój podczas zbierania szkła :D

hihihiihii;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ooo to teraz dyskusja będzie na temat "hihiihii"

To temat zastępczy aby oddalić zbliżające się "ho ho ho" ;)
dobre:)
Do ho ho ho jeszcze trzeba poczekać jescze nie ma śniegu :D

Nie bój nic Mat, ho ho ho pojawi się przed pierwszym śniegiem, wyprzedzi nawet listopadowe znicze ;)
A to git szybciej będzie można zacząć sezon saneczkowo-snowbordowy :D

Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat Mat
Gosia się tak dzisiaj rozpisała że jej zabrakło znaków na nicka:p
Ciekaw osobowość, oszczędna w słowach ale widać tą ekspresję jaka się wydobywa z wnętrza
Za pewnie ten post wywołał uśmiech na jej twarzy o taki :)

Gosie zawsze mają fajną osobowość i są nieśmiałe.
Mam słabość do tego imienia;)
oooooo
hym hym hym
Parę lat temu napisałem do niej maila :D i wiecie co ?:P za miesiąc się chajtamy pozdrawiam Nudi :D:D
Teraz rozumiem przyczynę Twej dawnej nieobecności na Forum ;)
Brawo chłopie! Wszystkiego Naj.. :)

Inne tematy z forum Poznajmy się

Samotna (3 odpowiedzi)

Czy jest tutajbsamotny mężczyzna po 50...60....

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (72 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (6 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

do góry