Widok

Nożyczki i cążki do paznokci - jakiej firmy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)

Będąc w ciąży zamówiłam kilka rzeczy na Allegro - w tym komplet Baby ono (cążki, nożyczki i pilniczek do paznokci dla dziecka) - były rewelacyjne(nożyczki i cążki)...

nożyczki - dość cienki metal, lekko zagięte - idealne do obcinania małych paznokietków :)
cążki - ostre, lekko chodziły, pięknie obcinały :) coś takiego http://allegro.pl/zestaw-kosmetyczny-baby-ono-super-cena-i1359215979.html

później nożyczki "rozjechały się", cążki gdzieś wcięło :/ kupiłam podobny komplet Canpolu - do d*** ;)

latem znalazłam same nożyczki do paznokci Baby Ono - ale już metal grubszy i nie tak ładnie chwytają pazurki :/

możecie polecić jakiś zestaw?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie obcinacie dzieciom pazurków? :P ;)
Ja używam nożyczek Bebe Jou - rewelacja
ja właśnie kupiłam nowe canpol bo poprzednie się rozjechały ;)

miałam tez kiedyś chicco ale są do ........

super są TT ale mają grubsze ostrza i trzeba nabrać wprawy, mam je długo nic się nie rozjeżdża i nie tępią się-ale minus za to że są grubsze
image
ja w ciąży kupiłam zestaw tomme tippee z nożyczkami z zaokrąglonym końcem, termometrem, szczotką i innymi bajerami i... nożyczki używałam raz

kupiłam w douglasie porządne nożyczki z cieniutkiego metalu, zaokrąglone i są 100 razy lepsze niż to bezpieczne cudo
Mnie cążki "obrzydzają", nie mogę znieść nawet tego dźwięku przy obcinaniu, eeeee...

Jankowi obcinam nożyczkami zaokrąglonymi na końcach, Canpola chyba, super, nie tępią się, malutkie, tanie.
image

image
Ja tez tylko nozyczki Canpola-dla mnie rewelacja-uzytkujemy 2, bo pierwsze sie "rozjechaly". Mialam TT ale nie umialam nimi obcinac, cazkami raz probowalam i skaleczylam Tomka...
Za to moja siostra uzywa wlasnie TT i uwaza,ze sa super. Dla mnie takie grube,ze nie potrafie nimi nic obciac
Ja szczerze polecam nożyczki do skórek, kupowane w Rossmanie, są idealne do malutki paznokietków, wszystkie typowo dziecięce nie sprawdziły się.
U nas Baby Ono się bardzo szybko "rozjechały". Poza tym bałam się, że są za długie i "dziubnę" małą ;-) TT działają od ponad półtora roku bez zarzutu.
image
image
Ania - ja mam gęsią skórę jak słyszę odgłos obcinanych paznokci (cążkami) ;) mogę być zamknięta w pokoju, tv włączony - a ja słyszę jak ktoś zamknięty w łazience (albo moja Mama w drugim pokoju oddzielonym łazienką i przedpokojem) obcina paznokcie... ;)

póki co Gabryś nie ma takich twardych więc i odgłos jest do zniesienia ;)

do Dziewczyn używających nożyczki Canpol - też macie proste i dość gruby metal? bo dla mnie takie właśnie są do niczego :/
my id urodzenia Nadusi używamy TT i jak dla mnie są super.
image

Kilka miesięcy szukałam idealnych nożyczek dla maluszka ;) do skórek - cieniutkich, mocnych i minimalnie zaokrąglonych na końcach. I znalazłam - no name, za jakieś 10 złotych na pokracznym straganiku. Służą już prawie dwa lata :)
Agusia ja mam canpol takie cieniutkie http://4bobas.pl/pielegnacja-i-higiena-nozyczki-i-cazki-do-paznokci-c-38_75/zestaw-nozyczki-i-cazki-z-pilniczkiem-niebieskim-canpol-p-60 niestety nie udalo mi sie kupic osobno,wiec mam 2 nieuzywane pilniki i cazki bo to nasze drugie nozyczki ;D
Ja używam nożyczek NUK od ponad 3 miesiecy i na razie super się sprawdzają:)
Raz użyłam Tommee tippee i okazały się do dupy, są duże i ciężko nimi obciąć tak małe paznokietki. Kupiłam w Rossmanie zestaw Canpola nożyczki, cążki i pilniczek i są rewelacyjne, malutkie i świetnie obcinają.
image
my od poczatku mamy cążki tommee tippee - i chociaz to im się udało ;) podobnie jak szczotka do włosów. te 2 rzeczy są na parwde super i nie żałuję ich zakupu, w porównaniu do butelek, smoczków, podgrzewacza i sterylizatora ;)
image

image
scholl - rewelacja, mam 3 inne do porownania i scholl jest najlepszy
mam taki sam zestaw Canpolu - i właśnie go nie lubię :) proste nożyczki, dość gruby metal i jakoś tak ciężko chodzą :P

Ania - a jakie Scholla?
Ja mam zwykły duzy i obcinam paznokcie malutkiej bez problemu bo jest naprawde ostry.
http://www.e-farm.pl/p/517/Scholl-Obcinacz-do-paznokci.html

:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry