Widok

Odradzam!!

Potworne miejsce pracy. Przygoda w Mariaszku pozwoliła mi zrozumieć istotę powiedzenia "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu". Właściciele powinni raczej wejść w spółkę z hitlerem i otworzyć franczyzową placówkę obozu pracy, aniżeli brać się za gastronomię.
Nie dość, że stawka godzinowa jest żenująca, to szefostwo ma czelność kłaść łapy na tip'ach, które zabierają i rozdzielają co 10 dni według swoich idiotycznych kryteriów. Powodem jest najpewniej chęć do całkowitego kontrolowania zarobków.
Pracownicy traktowani są jak bezmózgie małpy, a w zasadzie gorzej: jak roboty, którym wydaje się polecenia nie zwracając uwagi na zmęczenie, czy emocje. Człowiek czuje się jak śmieć i wielokrotnie ma ochotę zalać się łzami, ale nie zrobi tego czując że sprawiłoby to może komuś satysfakcję.
Z racji tego, że mieszkańcy Trójmiasta są w oczach właścicieli nierobami, Mariaszka w Gdyni wspiera czasem ekipa weteranów z innej restauracji w Ostródzie. Wspomniani weterani ujawniają idealny profil pracownika tej firmy: niskokreatywnej, pozbawionej charakteru osóbki, dla której podawanie jedzenia do stolików za 6zł/h jest szczytem marzeń i ambicji.
Odradzam komukolwiek. Na prawdę. Niech trójmiejskie gastro wie, że narodził się drugi barbados.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej, jestem zaniepokojona tym co napisalas, bo tam własnie mam zacząc pracę, możesz cos więcej?

prosze o kontakt

ewa.nowak70@onet.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

MARIASZEK PRACA OPINIA

fakty:
-stawka 7zł za godzinę
-tipy do skrzyneczki, dzielone między ludzi co 10 dni (jeśli np. po 9 dniach stwierdzą, że się nie nadajesz, z tipa nie zobaczysz nic)
-właściciele będą czepiali się do każdego, nawet najmniejszego aspektu Twojej pracy. Non stop, codziennie. Na pochwały nie licz, zawsze będzie coś nie tak.
-W ekipie są ludzie, którzy kablują (wyjątkowe świństwo)
-Wylecieć można praktycznie za wszystko

Pracowałam wcześniej w kilku miejscach, ale takich rzeczy jeszcze nie widziałam. Ta restauracja ma 1,5 miesiąca a w internecie jest już masa złych opinii. Dodatkowo na trojmiescie wciaz ogłoszenia ze potrzebuja ludzi....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i fajnie że jest gdzie opisać takich pracodawców. Ja jako częsty klient knajpek tam na pewno już nie zjem. Barbados też już dawno odpuściłem :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://forum.trojmiasto.pl/RESTAURACJA-MARIASZEK-t416493,1,33.html
tutaj więcej ludzi pisze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
TIPY?

A cóż to za słowny koszmarek? Po polsku wysławiać się nie łaska? Nic dziwnego, że traktują Was jak idiotów, skoro się tak zachowujecie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25
człowieku wszędzie w gastronomii używa się terminu tipy na napiwki, sam jesteś idiotą;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

do abc

Widać,że jesteś opóźniony w rozwoju i tak samo gburowaty jak większości ludzi co mają trochę więcej kasy..szkoda mi Ciebie człowieczku. Obyś się gdzieś sparzył.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
O De Pe się od tych co mają trochę więcej kasy, nie generalizuj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ty zachowujesz się jak prostak,zwracając tutaj uwagę ludziom!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do ex kelnerki

Nie wypowiadaj się na temat pracowników nie z Ostródy,ale Idzbarka gwoli ścisłości.Pracuję tu już trochę i nie uważam się za imbecyla podającego jedzenie za 6 zł/h.Skoro masz tak wygórowane ambicje i wysokie mniemanie o sobie to najlepiej poszukaj sobie pracy raczej nie w charakterze kelnerki.Ja osobiscie wolę jak obsługuje mnie osoba nie pozująca na gwiazdę,ale kompetentna.A takich widocznie w gdyńskim Mariaszku brakowało,skoro trzeba się było wspierac załogą z drugiej restauracji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
na pewno znajdziecie kompetentnych pracowników i w Trójmieście :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chyba taka specyfika zawodu - nie wszędzie oczywiście jest źle, ale moje prywatne i znajomych doświadczenia pokrywają się z Twoją opinią co do traktowania kelnerów/kelnerek i stawianych przed nimi wymagań.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
to cyba mobingus coli ? co nie!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

do góry