Widok

RESTAURACJA MARIASZEK

Czy ktoś z Was był na rozmowie, dniu próbnym itp?
Restauracja od dłuższego czasu poszukuje kucharzy, coś jest nie tak?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
placa 7 netto, obowiazkowa prwca w sylwestra za ta stawke i inne imprezy(plus premia) slabo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
co ty za głupoty piszesz?
ja tam robie od tygodnia i jest spoko. jak ktos sie ceni i cos potrafi to sie dogada a leszczom dziekujemy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 36
a dorsze albo karpie macie?a ty tam jako płotka czy grubsza ryba?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam na rozmowie w charakterze kelnerki. 7zł za godzinę, kelnerki biegają jak w gorączce. Szefostwo podobno zabiera tipy i sami rozdzielają je między ludzi. Chore
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie zabiera tylko zbiera i dzieli pomiedzy wszystkich pracownikow sali lacznie z barmanem !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20
Zbiera a potem kupuje z tych pieniędzy owoce i odejmuje za stłuczki naczyń. Kryteria podziału napiwków oraz wysokość tak naprawde nikomu nie są znane. Nikt nie wie jaki procent trafia do pracowników.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0
Całkowicie się zgadzam, kryterium podziału napiwków i ich wysokości znane tylko właścicielom!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
Praca bez umowy i innych świadczen, mogą zwolnić cię w każdej chwili bez podania przyczyny, pewnie dlatego wciąż szukaja pracowników.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
tam sa zmiany cały czas i bez umowy o prace
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
W najlepszym wypadku umowa zlecenie i tylko na niewielka kwote np 300 zl, reszta "na czarno". Dzisiaj pracujesz a jutro mozesz juz nie pracowac. Jak bedziesz siedziec cicho i zgodzisz sie miec na umowie 300 zl to moze jest szansa ze popracujesz dluzej ale kto to wie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
po rozmowie kwalifikacyjnej zaproponowano mi dzien probny, po ktorym zdecydowalem sie na prace tam i zrezygnowalem z dotychczasowej. po drugim przepracowanym dniu podalem dyspozycyjnosc i po kilku dniach zadzwonilem zapytac kiedy pracuje. okazalo sie, ze nie ma mnie w grafiku. dowiedzialem sie, ze juz tam nie pracuje. na spotkaniu wyrazilem swoje zdanie co do postepowania osob zarzadzajacych z pracownikami. nie uzyskyskalem informacji o przyczynie zwolnienia (i zdecydowanie nie byl to brak doswiadczenia, ktorego juz troche nabylem), poniewaz decyzje podjela inna osoba, a nie poinformowano mnie, ze wzgledu na pobyt w szpitalu tej osoby. jestem w stanie to zrozumiec, ale jesli ktos mi mowi, ze jest to firma rodzinna i lacznie 4 osoby zarzadzaja ta restauracja, to az niemozliwym jest brak przekazywania sobie pomiedzy tymi ludzmi tak podstawowych informacji jak przyczyna zwolnienie pracownika. ponadto uswiadomiono mnie, ze w systemie zarzadzania KFC w przypadku zwolnienia, nie podaje sie przyczyny, ani nie informuje pracownika - dowiaduje sie on o tym w szatni z kartki. tak wiec jesli pracowaliscie w kfc i odpowiada wam taki system zarzadzania restauracja, to polecam
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
Restauracja jest prowadzona przez parę bardzo młodych ludzi, mających chore ambicje i skrajnie wyidealizowany pogląd na swoje dotychczasowe osiągnięcia. Marna stawka, wykorzystywanie pracowników do granic wytrzymałości. Twórcze osoby nie mają czego tam szukać, praca nadaje się dla "mrówek".
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do tego o wszystko pytają "SZEFA TATE" sami nie moga podjac zadnych decyzji. No i poza tym ta cała SZEFOWA kuchni z Ostródy!!!Porażka
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
może by ktoś zszefów zastanowił sie czemu ludzie porzucaja pracę też sami nie wytrzumują , Szefowa kuchni ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przestrzegam wszystkich przed tym miejscem. Totalne dziadostwo. Właściciele traktują pracowników jak śmieci, nie mają za grosz szacunku dla ludzi. Personel zmienia się tam w ekspresowym tempie. Ludzie nie wytrzymują stresu albo poprostu są usuwani jeśli mają swoje zdanie. Patrzą tyklo jak wykręcić pracowniaka na pieniądze. Marne stawki a ogromny stres. Lepiej dobrze się zastanowić nad wysłaniem aplikacji nawet, jeśli jest się zdesperowanym za pracą. Tam się nie dorobicie - chyba, że nerwicy.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bylam zatrudniona w mariaszku wiem co to za zaklad nie potrzebuja pracownikow tylko robotow do pracy za 7zl na godzine oczywiscie na lipnych umowach szefowa kuchni p.j z ostrody rzadzi swoimi chorymi ambicjami kreujac sie na magde gessler przestrzegam przed tym zakladem
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co za dziadostwo,dobrze wiedziac,7zł na godzine takie stawki były 12-15 lat temu ludzie nie zgadzajcie sie na prace za takie pieniadze i to jeszcze na czarno sami psujemy rynek pracy zanirzając tak stawki.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do stawek,to niestety,ale rzeczywistosc jest inna. gastronomia rzadzi sie wlasnymi prawami i kelnerzy dostaja max 8zl/h, bo pracodawca uwaza,ze przeciez sa napiwki. to sie zgadza,ale zalezy od typu restauracji, rodzaju gosci i sposobu rozliczania tych napiwkow,bo dziennie moga one wyniesc zarowno 20 jak i 200zl, tak wiec zalezy wszystko od lokalu i ruchu,dlatego nie raz sie mowi, ze napiwki to druga wyplata;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale pracodawca nie powinien mieć nic do napiwków i tego ile kelnerzy je zbierają. To klient (będąc zadowolonym z obsługi) zostawia napiwek a nie restaurator i to klient płaci kelnerowi z własnej kiesy. Restauratora powinna obchodzić wyłącznie kwota z paragonu bo to z niej się rozlicza jak już..
Równie dobrze, można w ogóle nie dawać kelnerom comiesięcznej wypłaty, przecież dostaje napiwki!
ludzie nie dajcie sie wrobić a o umowie zapomnijcie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się, umowy śmieciowe i to niskie, że az dziw że kontroli z PIP czy Urzedu Skarbowego nie było jeszcze tu!!!!!, Właściciele-napiwki sa dla personelu, w kuchni-ta P. J z Osrtrody skąd ją wzieli -porażka , zastanówcie sie własciciele Mariaszka bo zaraz personelu nie bedzie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie rozumiem, dlaczego wszyscy wy, którzy tak tutaj na forum płaczecie, nie zbierzecie się w grupę i nie napiszecie ani jednej skargi do właściwych urzędów?

Co wam szkodzi napisać, że pracowaliście bez umowy - czyli na czarno.
Można zrozumieć, że ktoś był na próbę, ale nie cały personel.

A rzeby im przywalić, to jeszcze w pewnych odstępach czasu anonimowo powinniście zgłosić ich do sanepidu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo wiedza ze w pierwszy dzien jak przychodza do pracy podpisuja umowe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
PIP-u umowy zlecenia nie interesuja a taką umowe mozesz w mariaszku dostac - teoretycznie bo podpisujesz umowe na miesiac ale bez dat i nie dostajesz jej do reki i tak w kolejnym miesiacu wiec nawet jak przyjdzie kontrola wlasciciele - a do rzadzenia jest ich tu kilku, wpisza ze zaczales prace w dniu kontroli i tyle mozesz im zrobic. Zreszta nawet jak dostaniesz umowe zlecenie to na kwote 300 zl brutto - za caly miesiac pracy.
Oczywiscie mozna probowac zglaszac sprawe do PIP-u ale anonimowo nic sie nie zdziala. Poza tym, wlasciciele musza zrozumiec ze Gdynia to nie Ostróda a złe opinie roznosza sie znacznie szybciej niz te dobre!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
sanepid opłacony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
co prawda nie znam Cię ale znam tą jak ją nazwałeś P.J i dlatego z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to TY jesteś porażką. Sugerujesz się tym, że ta P. J jest z Ostródy więc co ona może reprezentować. Tylko, że ona nie jest z Ostródy a z Olsztyna bo choć dawno jej nie widziałam to z tego co wiem nie zmieniła miejsca zamieszkania a w Ostródzie tylko pracuje. Ta sama pani P.J zajęła I miejsce w ogólno polskim konkursie kucharzy w Poznaniu. Była na przeszkoleniu w Szkole mistrza świata kucharzy w Lion we Francji co zostało potwierdzone wydaniem odpowiedniego certyfikatu. Z tego co wiem tylko kilka osób w tym kraju może poszczycić się takim dokumentem (nie jesteś jedną z nich). Z pod jej ręki wyszło (ja znam kilku ale nie wykluszone, że kilkunastu) szefów kuchni, którzy jęczeli tak jak Ty, że ciężko, że ma chore ambicje, że chce zrobić karierę na czyjejś d*pie. Dziś radzą sobie bez problemu w każdej restauracji i jeśli zmieniają miejsce pracy to tylko ze względu na atrakcyjniejsze zarobki Wiem to z pierwszej ręki bo byłam jedną z nich. Dzięki niej kilkanaście osób zdobyło zawód potwierdzony świadectwami. Tego nie możesz wiedzieć bo nie ma tego wypisanego na plecach a sama raczej się nie pochwali. Nie znam właścicieli tej restauracji więc nie będę się wypowiadała na temat zasad pracy i płacy ale mogę powiedzieć, że mają szczęście, że mają takiego szefa kuchni, że trafiło im się jak ślepej kurze... . A tobie życzę żby Ci życia wystarczyło by móc kidyś pochwalić się takimi osiągnięciami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15
Taka świetna mistrzyni świata od cudów wszelakich. Wyszło tylu szefów kuchni z pod jej ręki, pracują w renomowanych restauracjach. Ma cuda na kiju, certyfikaty, wygrywała konkursy a pracuje w przydrożnym barze, gdzie wszystko seruje się z bemarów. Każda jej receptura jest na warzywku z glutaminianem sodu. Doprawdy mistrzostwo świata. Napewno nauczyła się tego u francuskiego mistrza w Lionie.
Poziom klękajcie narody
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale palec trzyma w pupie szefowi dlatego jest taka dobra i te jej pulpety ....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pierwszym szefem był "mistrz"rodem z aanglii . Po jego mistrzowskim ustawieniu kuchni czekaliśmy na dania 70 min.Pewnie to twoja jest opinia . Niech każdy popatrzy krytycznie na siebie .Psysy poczekają a . . . . . . . .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
P.J nieładnie być sędią we własnej sprawie. Tak się samemu chwalić.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie polecam. Orka i obsługiwanie ludzi w śmierdzących koszulkach. Niby pracujesz jako kelnerka, a jesteś jednocześnie sprzątaczką, ogrodnikiem i nie wiadomo kim jeszcze. A o płacy szkoda gadać...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
żenada.znowu szukają kucharza czyżby szefowa kuchni sobie nie radziła czy potrzebuje chłopca do bicia by ślizgać się na jego pupie.proponuje za te pieniądze zatrudnić chińczyka,sorki gdzie tam zatrudnić kto się będzie dzielił z zusem niech robi na czarno jak wszyscy co za kraj.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://forum.trojmiasto.pl/RESTAURACJA-MARIASZEK-t416493,1,33.html
tutaj następny szczęśliwiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://forum.trojmiasto.pl/Odradzam-t426801,1,33.html
Poprawka
Okropne miejsce pracy. Właściciele zachowują się jakby pozjadali wszystkie rozumy, a całe swoje doświadczenie opierają na rodzinnej przydroznej restauracji....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okropne miejsce pracy. Nie pakujcie sie w to bagno bo stracicie tylko nerwy :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale jaka była szefowa ? toc tam rządzi Jola, a może juz jej nie ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jolki nie ma, ale podobno ma być nowy Szef kuchni
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
już jest nowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecem pracy tu , a znana j...Dalej tam rządzi choć nowy szef kuchni jest
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdzcie opinie klientów i personelu -czy warto.
ja uważam ze do pracy nie-wykorzystaja na maksa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Praca

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

do góry