Widok

Panny Młode 2011 - polteczki ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniżej wklejam uaktualnioną listę - mam nadzieje, że nikogo nie pominęłam :D

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni

CZERWIEC:
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Tomek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn
16.07.2011 => Rayfall - Hotel Falko
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika
27.08.2011 => SSSSSSylwia - Dworek Oleńka

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => iwonus.p - "u SOCHY" Ramleje/Zespół LOTOS/Kamer-vid
17.09.2011 => micasia - Dworek Oleńka
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
17.09.2011 => nat (Natalia i Maciek)
24.09.2011 => migotka1986 - Dworek Oleńka
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 => Emilia&Michał

Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, bo tamten był już przy długaśny ;P

Ja tylko tak na chwilę ;) Chciałam się tylko przywitać - mykam zaraz na uczelnie :P
Później się odezwę :)
Miłego dzionka życzę :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O cholipa - pomyłka w tytule ;/ Trudno..
Skoro nowy wątek i nawet jestem na liście to uzupełnię ją o załatwione już sprawy:

MARZEC:

KWIECIEŃ:
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto - "Za obiektywem"

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net
25.06.2011 => iliana
25.06.2011 => Sussi

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)
23.07.2011 => rurka102 ( Aga i Marcin) - Dworek Oleńka/ Zespół Everest tzwn. Bercik/ Foto i zdjęcia Państwo Langa/ Kościół Św. Trójcy w Gdyni Dąbrowie
30.07.2011 => gosiak1905 - Tawerna Grecka Lukullus/ Allabama/ videogroszek/ fotogrupa

SIERPIEŃ:
13.08.2011 => Brygida i Gianluca - Jagatówka / zespół Bracia Drossel / VideoTomek / Kościół Św.Judy Tadeusza Gdańsk Łostowice
20.08.2011 => Agusiek (Agnieszka i Kuba) - kościół oo. Fanciszkanów w Gdyni/ Rezydencja Bardo w Koleczkowie
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
10.09.2011 => Ola86 (Ola i Adam) - Restauracja "Gosia"/ zespół Sami Swoi/ foto o- studio/ Kościół Św. Stanisława Kostki w Gdańsku.
17.09.2011 => Madzia - Hotel Szarlota w Koscierzynie/ DJ Limahl/ Kamerzysta- T. Chorążewicz
PAŹDZIERNIK:
update mojej listy:)

MARZEC:

KWIECIEŃ:

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi

LIPIEC:
02.07.2011 => anulargn: http://www.ranczopodlipa.pl/, http://www.kspol.pl/, http://www.prophotography.pl/, lista gości i kucharki.... :)

SIERPIEŃ:
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
PAŹDZIERNIK:
Ojej dopiero teraz po tej liście widać jak nas dużo się zrobiło :)

a ja właśnie sobie siedzę na wykładzie i się nudzę, pozdrawiam :)
naprawde duuuuzo nas się zrobilo. ale widac ze Dworek Oleńka dominuje w organizacji wesela ehhh ale milo ciekawe jakie opienie beda :). wiecie co wam powiem ze z checia bym juz szukala sukienki ale wiem ze za wczesnie bo wszystko mi sie jeszcze odmieni. na chwile obecna koniec z przygotowaniami bo i tak juz mamy duzo z reszta ruszymy po wakacjach zapewne.a wy kiedy planujecie zalatwic nauki i ruszyc za sukienka?
Suknie przeglądam co kilka dni w internecie, aby mniej więcej zorientować się jakie są fasony... niestety nic mi się nie podoba. Nie trafiłam jeszcze na taką, o której pomyślałabym ta i żadna inna! Trochę mnie to martwi..... A nauki jakoś w tym miesiącu postaramy się załatwić, bo znając moje szczęście, będę to tak długo przekładać, aż obudzę się miesiąc przed ślubem. Więc lepiej mieć to już z głowy :)
Witam :)
Ja już po uczelni - dziś tylko seminarium miałam ;)
To prawda, dopiero po tej liście widać, że sporo Nas już jest i co najważniejsze, że dość dużo już mamy załatwione ;D

Migotka, ja będę się bawić na 99% w tym roku na weselu w Oleńce, więc zdam Wam relacje :)

Zaraz poprawki naniosę u siebie na kompie... :)

Co do sukni, tak jak już pisałam - mam upatrzoną, ale ja mam w planach z końcem roku, początkiem nowego, przejechać się tylko po 3 salonach i to w Wejherowie ;) Aspena, Magda, BJ - słyszałam, że tam dość tanio jest, więc czemu nie? A z racji, że ja nie chcę niczego wyszukanego, to mi jak najbardziej te salony odpowiadają - a nóż kupie sobie sukienkę? Jak będzie po przecenie ;P A jeśli nie, to mam już wypatrzony model - w Magdzie i BJ - stosunkowo tanio szyją i to na pierwsze wypożyczenie - więc myślę, że sprawę sukienki mam już z głowy ;)

Co do nauki, chcemy się przejść na przełomie października/ listopada, bo znając Nas obudzimy się na miesiąc przed ;/ Grrr... I wtedy będzie latanie, chciałabym tego uniknąć :P
Jedyne co teraz musimy zrobić zaklepać termin w Kościele, i zapytać w mojej Parafii, czy jest możliwość zrobienia nauk w innym Kościele? (jak myślicie, da się tak?), bo nie uśmiecha się Nam specjalnie przyjeżdżać na nauki do Gdańsk :/
my nauki tez jeszcze w tym roku zrobimy pewnie po wakacjach jak bedziemy mieli wiecej czasu . a za sukienka mam zamiar rozejzec sie po nowym roku takze jeszcze jest troche czasu ale tez patrze caly czas po stronach internetowych aby cos wybrac ale nie jest latwy wybor.
a na ktora planujecie zrobic slub w kosciele?
Ja chciałabym na 16. Mogę się wyspać i jest dużo czasu na przygotowania. I jakoś tak, mówią że przeciętne wesele trwa 10 godzin. Gdybyśmy zaczęli o 12-13 to zaraz po oczepinach by się kończyło....(?)

Małe sprostowanie 18.06 zamiast Tomka jest Marek ;) hehe chyba że ja o czymś nie wiem ;D
A co do sukienki to ja podobnie co kilka dni przeglądam je co kilka dni i jak na razie podoba mi się jedna: http://www.biancaneve.com.pl/moja/components/com_joomgallery/img_pictures/kolekcje_lubne_4/suknie_lubne_kolekcja_2007_6/suknia_lubna_2007_20090528_1967975907.jpg
tylko górę bym odrobinkę zmienila :)
http://www.biancaneve.com.pl/moja/components/com_joomgallery/img_pictures/kolekcje_lubne_4/suknie_lubne_kolekcja_2007_6/suknia_lubna_2007_20090528_1967975907.jpg
nie wiem dlaczego cały link nie wyskoczył?
My planujemy tak na 16.30 - wesele chcemy rozpocząć tak o 18 ;)
Eeee tam, nie wierz w to co mówią, każde wesele jest inne :D

W dużej mierze to zależy od zespołu i Gości, jak się będą bawić itd ;P

Ja z kolei mam inny problem :( Mój jednak się zgodził na to, aby opłacić nocleg dla Jego Gości, ale twierdzi, że powinniśmy opłacić tylko z soboty na niedziele, że niech piątek sami sobie opłacają, albo przyjeżdżają w sobotę...
Trochę wkurza mnie taką gadką, bo kto, jak kto, ale On najlepiej powinien wiedzieć, że człowiek jest wykończony taką podróżą, a nie daj Bożej jeśli niektórzy będą zmuszeni jechać pociągiem :/ Przykładowo pociąg jest w Gdańsku o 14.45 - i co ludzie zdążą się odświeżyć, dajmy na to tak do 16? Nie sądzę...

Jak Wy byście zrobiły? Ja jestem za tym by opłacić też piątek ;)
Ech...
to może tak
http://www.biancaneve.com.pl/moja/Galeria/Kolekcje-Slubne/Suknie-slubne-kolekcja-2007/Suknia-slubna-2007-142.html
My mamy podobny problem z noclegami, połowa gości będzie przyjezdnych i postanowiliśmy, że opłacimy dla rodziców Marka i dziadków tygodniowy pobyt a dla reszty gości nocleg z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę. Jak ktoś będzie chciał zostać dłużej to już na własny koszt.
Asiu - bardzo ładna sukienka, taka skromna, i delikatna ;)
Ja bym chciała, takie jak w tej sukience są rękawy, bolerko ;D

Przepraszam najmocniej za pomyłkę - prawdopodobnie zapatrzyłam się i powyżej, jest Kasia&Tomek, temu pewnie tak zapisałam...
Przy następnym wątku poprawie - dobrze? :)

Hehe nie ma problemu ;)

co do sukienki to ja chciałabym chyba bez tych rękawów tylko stójkę z koronki i odkryte ramiona...no ale jeszcze nie wiem...
No właśnie, też bym tak chciała, ale mój A kręci nosem...

Trzeba będzie jakiś mały szantaż zastosować, pomimo, że to są Jego Goście w życiu nie pozwolę by zamiast się cieszyć i bawić, chodzili zamuleni na Naszym weselu ;P
A dobra, jak się już chwalisz sukienką, to ja pokaże póki co swoją wybrankę... :)

http://www.salonmagda.pl/lib/pic.php?photo=366622510471206442bf66.jpg&desc=02

To jest mój typ - zakochałam się w niej jest taka skromna i delikatna :P
No właśnie!
Przecież chodzi o to żeby każdy był zadowolony i wypoczęty ;) może to do Twojego dotrze, zapytaj się jak On by się czuł na ich miejscu, prosto z drogi na ślub...
Nooo...też jest śliczna!!!! Tylko mnie drażnią takie ramiączka bo zawsze mam wrażenie że mi zaraz spadną do łokci ;) ale ogólnie bardzo ładna.
Kurczę też chciałam skromną, ale jak zobaczyłam swoją kuzynke na ostatnim weselu, która miała wielką różową suknię balową i diadem (!) na głowie - to stwierdziłam, że w skromnej sukni nikt nie poznam żem panna młoda.... :/
Eeee...to jest kwestia gustu. Zresztą Panna Młoda zawsze wygląda pięknie, a sukienkę powinnaś mieć taką w której się dobrze czujesz i podoba się Tobie :)
Dokładnie, to Ty wiesz w czym najlepiej się czujesz ;)

Ja zawsze lubiłam prostotę, i w prostych sukniach najlepiej się czuje i podobno ładnie wyglądam :P

Co do ramiączek, myślę, że one są tak uszyte aby nie spadły... ;P
Zresztą tak jak pisałam, najpierw przejdę się po tych 3 salonach, obejrzę co i jak, jak nic nie znajdę dla siebie, wtedy szyję tę sukienkę i wsio ;)

A będziecie chciały mieć rękawiczki do sukienek? Ja raczej z tego zrezygnuje i z diademu też ;P

Dobra, uciekam teraz do lekarza (coś się znów rozchorowałam :(), później się odezwę :)
Jeszcze ta mi się podoba, tak właśnie bym chciała mieć wykończone pod szyją:)

http://www.biancaneve.com.pl/moja/Galeria/Kolekcje-Slubne/Suknie-slubne-kolekcja-2007/Suknia-slubna-2007-134.html#joomimg
Ja też chcę mieć prostą sukienkę :) nie żadne falbany czy jakieś nie wiem co :) wkleiłabym zdjęcie ale nie umiem :(
Do Asia i Marek podobne sukienki jak wybierasz mi się podobają :)
To cieszę się że ktoś ma podobny gust do mojego ;)
Ja też nie jestem za falbankami i dmuchanymi rękawkami, nie chce wyglądać jak beza haha :)
Ja już muszę lecieć szykować się do pracy!!! Przez to forum zleciał mi cały poranek nawet nie wiem kiedy :)
Miłego dnia wszystkim :)
Co do godziny ślubu to my myśleliśmy 16-16:30 - jeszcze się zobaczy :) nauki podobnie jak chyba większość z nas myśleliśmy, żeby zrobić jeszcze w tym roku.

Co do przenocowania gości to u nas na szczęście większość jest z naszego województwa, więc wychodzimy z założenia, że są w stanie do siebie wrócić. Co do innych gości to już różnie, bo na przykład mój wujek z Poznania pewnie sobie zrobi wakacje nad morzem i tradycyjnie zakotwiczy się u Babci (czyli swojej mamy). Na pewno będziemy myśleć o noclegach dla gości z zagranicy, chyba że nie będą chcieli, bo to już różnie bywa :P

Jeśli chodzi o sukienki to mi się też podobają takie prostsze np. http://www.bridalsfactory.com/ellabd/ellabd065.jpg
Do sukienki rękawiczek na pewno nie chcę, za to myślałam o diademie albo kwiatach we włosach - to jeszcze zależy jaka będzie wizja całości :)
moją wymarzoną sukienkę zobaczyłam w BJ - weszłam tam przypadkiem, chciałam zapytać co i jak, a pani zaproponowała mi przymierzenie jakiejś sukienki i to była TA :) nie ma jej na stronie, ale jest prosta, skromna i bardzo mi się podoba :) tylko trzeba wprowadzić drobną przeróbkę
rękawiczek nie chcę - w sumie po co?
ślub też chcemy na 16
Nas już można tez dopisać. 30 kwietnia 2011 "Wichrowe Wzgórze" w Chmielnie ;-)

Jak dobrze, że nie tylko ja tu jestem studentką :P
Ja też zastanawiam się jak rozwiązać problem noclegów. Sprawdzałam loty na ten rok do Polski i wiem, że goście nie dadzą rady dolecieć w sobotę na czas. Będą więc musieli przylecieć w piątek. Może się jeszcze coś zmieni w następnym roku w rozkładzie lotów i mam taką nadzieję. Ale... nie polecą też spowrotem w niedzielę bo nie ma takiej opcji. Muszą zostać do poniedziałku.. To są w sumie trzy noce. Będę próbowała negocjować z hotelem stawki za nocleg. Może zejdą z ceną jeszcze bardziej w dół. Martwi mnie ta sprawa ale jak to się mówi....zobaczymy... Może jeszcze w międzyczasie przyjdzie nam do głowy jakieś inne rozwiązanie.

Co do sukienki to moja faworytka w tej chwili (może jeszcze mi się odmieni????) http://www.madonna.pl/pl/whiteone.php?s=28.411
Jest według mnie prosta i elegancka. Nie ma też żadnych ozdób.
My ustaliliśmy właśnie ślub na 16 ;) moim zdaniem to wystarczająca godzina aby i ze wszystkim zdążyć i nie zamęczyć gości na weselu ;p...już prawie mamy wszystkie najważniejsze sprawy pozałatwiane- także troszkę już mi ciśnienie spadło.

Teraz wyszukuję materiałów na zaproszenia (będziemy robić sami) i wymyślam dekorację sali. Na zaproszenia mam już pomysł i opracowany ich środek w wordzie, dodatkowo będą podziękowania dla gość w formie takich pudełeczek-też sami powycinamy i poskładamy- ściągnęłam już szablon ;)

Jeszcze tylko magisterkę napiszę i wszystko będzie piknie hehe....

Co do sukni to mam swoje typy ale jeszcze nie rozglądałam się tak bardzo po salonach tylko w internecie oglądałam- podobają mi się suknie odcinane pod biustem ale nie do końca empire, bo nie z rękawkiem a na ramiączkach. Jak coś znajdę to się podzielę
Witam Was Kochane :)

Wszystkie sukienki są śliczne!!
Będziemy w tak ważnym dla Nas dniu, wyglądać wyjątkowo i pięknie...
Ach - jak się nie mogę doczekać 2011 roku ;)
Kiedy to się ruszy z przygotowaniami pełną parą, bo te przygotowania i FORUM wciągają niesamowicie :P

A ja dziś dostałam skierowanie do neurologa i całą listę badań :/
Nie jestem tym zachwycona, ale cóż, jak mus to mus...
witam ja juz zaczelam sie rozgladac za sukienkami.. tylko ze nie chcialabym wydac 4-5 tys na sukienke ktora zaloze raz a w madonnie nie wiem czy mozna wypozyczac a jak tak to jakie sa stawki 50% wartosci zakupu czuy wiecej?:(

http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=levante

wiec to moj typ jestem w niej zakochana... choc takie tez mi sie podobaja:

http://www.sinceritybridal.com/eu_pl/sincerity-bridal/3586.html

i suknia z salonu agnes 1 kolekcja suknia nr 10254:))

ja mysle sobie ze slub na 16 jeszcze nie rozmawialam z proboszczem bo kazano mi dzwonic pod koniec kwietnia.

znacie jakies miejsca noclegowe w centrum Gdynii wykluczajac hotele?
Witam, ja dopiero zalogowałam się na forum :)

datę śubu mamy na 20.08.2011. ślub w Okrąglaku na Przymorzu a wesele w Karczmie w Kczewie.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode :)
Kurcze - wszystkie sukienki mi się podobają, są piękne ;)

Dlatego zwężam poszukiwania swojej wybranki do 3 salonów, bo jak odwiedziłabym wszystkie salony w Trójmieście i jeszcze te w Białymstoku, zgłupiałabym ;P

Iliana - co do noclegów, proponowałabym się podowiadywać w akademikach szkoły morskiej, myślę, że są tam tanie noclegi i zarazem piękne widoki ;) Goście bynajmniej będą mieli blisko do plaży :D

witam dziewczynki;)
Ładne te wasze sukienki - ja przede wszystkim nie chce żadnych tiulów, falbanek, diademów na głowie itp. - prosta,skromna sukienka:)
Z noclegami też mamy problem - bo goście przyjadą z różnych stron nie wiemy czy tylko załatwiać noclegi czy też jeszcze dojazd na salę/miejsce noclegów...oj dużo tych problemowych kwestii-ale mnie tam organizacja ślubu i tak cieszy:)i juz się nie mogę doczekac;D
ściskam:)
ja jestem zakochana w sukienkach hiszpańskich :)) a moja faworytką jest Scarlet z kolekcji Emmi Mariage z 2009 roku :)) ... ale teraz nie czas jeszcze mysleć o sukience bo tyle spraw trzeba zalatwic a z Moim Miskiem ciężko mi się zgrać bo zawsze coś wypadnie... właśnie tak się zastanawiałam jaka godzina będzie odpowiednia na slub i z Waszych sugestii doszłam do wniosku ze 16 chyba najlepiej :) ... bym musiała wkońcu podpisac umowę na salę i a do kosciółka pójśc ale zdaniem Księdza mamy przyjsc dopiero w przyszlym roku na poczatku bleee... a jak ktos mi zabierze godzine to co :P
'Stan jakim jest ciąża mnie fizjologicznie obrzydza...'
a tak e ogóle mam małe pytanko do malgos.1985 ... czy my sie przypadkiem nie znamy z pracy w fashion... bo tak skojarzylam po imieniu roku urodzenia, imieniu narzeczonego i dacie slubu... ale nie wiem czy sie nie mylę :PP
Jeśli chodzi o dojazd na sale, to na pewno to zapewniamy jak i powrót :)
I jeszcze zapewniamy 18 miejsc noclegowych w miejscu gdzie będzie wesele ;)

Lutka21 - myślę, że godz. 16 jest idealna, pamiętaj, że w październiku znacznie szybciej się ściemnia... :) A Kościół w którym chcecie brać ślub jest oblegany? Bo jeśli nie, to chyba nie ma co się martwić o termin ;) Chociaż z drugiej strony, rozumiem Cię, że chciałabyś już wiedzieć co i jak ;D

ojej ja nie wiem czy jest oblegany :P w sumie we wrzeszczu sami starsi ludzie w wiekszosci mieszkaja i po kolędach ksiądz krzyczał z ambony ze ludziska na kocia lape zyja i to wstyd wiec chyba oblegany nie jest hehe :P :P ... a jak rozmawialismy z ksiedzem to mówil ze ksiegi na 2011 jeszcze nie ma :))
U nas zapisów na 2011 też jeszcze nie ma (tak mówił na kolędzie), ale my jakoś z rok przed ślubem się do niego przejdziemy (kazał na jesieni, więc mam nadzieje, że to nie będzie za późno). Też się właśnie boję, że ktoś mi zabierze godzinę i potem będę musiała robić ślub o 15 czy o 17 albo o jeszcze bardziej kosmicznej porze :/
My również zapewniamy 50 noclegów (wesele na 100 osób) oraz transport. Jednak dla ilu osób transport to sie okaże, jak będziemy zaproszenia rozwozić i rozsyłać. Wtedy po prostu zapytamy wprost, czy przyjadą własnym samochodem czy brać pod uwagę ewentualny transport z kościoła na salę :)
Natalia T czy mogłabyś mi powiedziec co za remont mają na górnej sali w Oleńce?

Wiecie ile miałam do przeczytania, tydzień mnie nie było a tu taka lektura :)
U mnie nic się nie zmieniło, nic więcej nie załatwiłam, ale rozglądam się za zespołem i fotografem, tak żeby w wakacje to załatwić na 100%

Witam wszystkie nowe Panny Młode :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
W sobotę malowali ściany.
MARZEC:

KWIECIEŃ:

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
25.06.2011 => iliana,Roza Wiatrow, dj limahl,fotogrupa, jamis-video,fryzjer, maikijazystka, kosciol na Armii Krajowej Gdynia
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011=> Magda-sala Kłosowo
LIPIEC:

SIERPIEŃ:
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
PAŹDZIERNIK:
Hej;)
Lista już nam się ładnie rozrosła - i jak miło że tak duzio nas 17.09;D
Ja wreszcie mogę uznać sesję za skończoną - dziś dotarła do mnie szczęśliwa informacja o zdaniu poprawki:)więc dziś świetowanie, od jutra powrót do pisania pracy mgr;/a jak tam piszącym dziewczynom idzie?
pozdrawiam ciepło:)
Witam ;)

Ja w poniedziałek oddałam W KOŃCU (!!) pierwszy rozdział ;P
Teraz muszę się wziąć za drugi, ale to też dopiero od jutro :D Chcę trochę odsapnąć, poza tym jutro zajdę też do biblioteki u mnie na uczelni i poszperam, a nóż znajdę jeszcze książki na których będę mogła się oprzeć... :)

Szczerze, to mam już dość tego pisania, tym bardziej, że słonko ładnie świeci za oknem a ja muszę tkwić w domu :/ Wiedziałam, że tak będzie :(

Dlatego dziś robię sobie labę, a w dodatku idę z moim Misiakiem do kina na "Randkę w ciemno" - ponoć zajefajny film ;D

Pozdrawiam :*
Idzcie na cokolwiek tylko nie na ten film 90% filmu to krypto reklamy jakiś marek.... w polowie filmu chciałam wyjść, tylko żal mi było kasy za ten bilet.... TOTALNA PORAŻKA
oj bez przesady... film z jajami i mi się podobał ;D a szczegolnie 'mój' Boryssss ehh nie wiem co ja w nim widzę :PP
Każdy ma swój gust, ja naprawdę wynudziłam się totalnie....a najbardziej denerwujące były te krypto reklamy typu: Samsung, Lambi, Paprocki i Brzozowski, dużo by jeszcze wyliczać.
A i najlepsze było w tym biedna studentka pracująca w Pubie kupuje koledze i'phona na urodziny.........
koniec tematu kazdy ma swój gust... niektórzy oglądaja 'szmiry' i się przy nich odstresowują a inni się na nich nudzą... to wtedy niech wybieraja programy naukowe ;D...
Witam, dołączam do grona Panien Młodych 2011. Stawiam swoje pierwsze kroki na forum. A slub planujemy na 18 czerwca 2011, jesli zalatwimy sale, bo dopiero sie za to zabieramy. Pozdrawiam
MARZEC:

KWIECIEŃ:

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
18.06.2011 => aurinio88
25.06.2011 => Sussi
LIPIEC:

SIERPIEŃ:
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 =>lutka21 (Emilia&Michał)

pozwoliłam sobie Cie dopisac aurinio88 :))
A propos sukni....ja też mam swoje typy- nie znam niestety nazw więc postaram się wstawić fotki może mi pomożecie ;)

image
Witam Was,
ja tez dołączam tego grona ja mam 20.08 w sali bankietowej w Lublewie tylko ze oprocz sali nic jeszcze nie mamy.a znacie jakis fajny zespol 3 osobowy godny polecenia?
Do Kasia&Tomek:)

Wszystkie trzy są ładne! Ale ja bym wybrała numer 2 ;))

Kasia&Tomek - fakt, wszystkie sukienki są śliczne, ale także stawiam na 2 :D

Widzę, że podczas mojej nieobecności nawiązała się gorąca dyskusja...
A więc, film oceniam jako średni. Można było się trochę pośmiać, ale szczerze mówiąc naprawdę nic rewelacyjnego :/ Generalnie jakby ktoś mnie zapytał, to bym nie polecała aż tak bardzo tego filmu, no chyba, że ktoś lubi filmy miłosne z happy endem :P

Dziewczyny, mam propozycje, może nowe osoby będziemy wpisywać w nowych wątkach? Co Wy na to? Bo tak niestety, ale sobie będziemy zaśmiecać topic :D
Myślę, że się nikt o to nie obrazi, jak znajdzie się u Nas w terminarzu dopiero w następnym wątkiem :D
A jeśli chodzi o nowe osoby zapisałam już u siebie :D

Monika87 - co do zespołu, polecam Sami Swoi, Półtora Gościa i Apus (2 panów), grają typowo weselne piosenki, jeśli o taką muzykę Ci chodzi :)

ja się nie obrażę i nie mam nic przeciwko, żeby pojawic się w nowym wątku ;)
hmm a umnie jest mniej więcej tak że górę bym wzięła z 2 tą aplikację z 1 a doł z 3. i weź tu bądź mądry ;/ ale najlepsze jest to że takich sukni to nie widziałam z katalogach więc będę chyba uszyć ją musiała.
jesli tez moge wyrazic swoje zdanie to 1 :D albo 2 :D w sumie obie sliczne ;P

ja tam o swojej wole narazie nie myslec zeby sie nie denerwowac, ze nic mi sie nie bedzie podobalo, albo ze to co mi sie podoba to wisi na mnie jak na wieszaku.... ;P

a ja dzisiaj mialam pierwsza samotna przeprawe autem na uczelnie i z powrotem :D i wiem, ze to pewnie smieszne , ale jestem z siebie dumna jak cholera :D :D :D

pozdrawiam nowe forumowiczki :)
Ooo, to gratuluje natalia :)
A jeśli można wiedzieć, kiedy zdawałaś? Bo jestem ciekawa czy są już te rzekomo nowe przepisy, że tylko 10 min na placu i 25 na mieście, to prawda?
Bo jak w maju zdawała, to jakoś w czerwcu miało to wchodzić - pamiętam, bo się śmiałam, że na pewno nie zdam i będę planować egzamin wtedy na czerwiec :D

I jak tam wrażenia? Ja tam autkiem mogę jeździć non - stop :P Czuje się świetnie za kierownicą, zawsze jak jestem w domu, szukam tylko pretekstu by dorwać się do kierownicy :P Bo tu w Białym niestety nie mam, a Teść nie da pojeździć :(
hehehe :D
ja zdawalam w grudniu, przed samymi swietami, to prawda, ze sa nowe zasady, ale nie dotycza one czasu trwania egzaminu... tylko tego, co gdzie i jak muszisz zrobic zeby zdac ;P

na szczescie mam to juz za soba, bo stres w PORD'zie zabiera sen z powiek ;/
Ja zdawałam ponad 3 lata temu, ale PORD też mi spędzał sen z powiek :)

Co do sukienek to mi też się z tych trzech podoba najbardziej numer 2 :)

W końcu udało mi się skontaktować mailowo z panią Olą Czerwińską i dzięki temu mam już fryzjerkę na ślub - dużo osób ją poleca, więc mam nadzieje, że będę zadowolona :) a co do wizażystki to kogo byście poleciły?
Tak, to prawda...
To jest niesamowity stres :/ Ja zdawałam w Białym, i dla mnie dodatkowy stres był, bo nie miałam nikogo bliskiego, oczywiście oprócz mojego Miśka... ;)

He, he... Niebawem stuknie mi rok, jak mam prawko - jak ten czas leci...
To mnie uświadamia, że My tu tak gadu, gadu na luzie, a niebawem każda z Nas będzie bawić się na własnym weselu, i potem czeka Nas stateczne życie u boku Naszych Ukochanych... ;P

A tak na marginesie, zapuszczacie włosy na ślub? :)
Ja mam pewny dylemat...
He, he...
Ja też mam P. Olę ;)

Co do wizażystki - chciałabym mieć P. Magdalenę Mosińską ;)
Ale jak dzwoniłam do Niej, to powiedziała, że dopiero zapisy przyjmuje w styczniu ;) Jest stosunkowo niedroga ;D

Polecana jest też tutaj P. Anna Stykała i P. Anna Szymczak (chyba w każdym razie Larte), a także Elena i P. Ela Skoczeń.
paquerette i Ola86- czy będziecie robiły lub robiłyście fryzurę próbną u p. Oli Czerwińskiej? Jak wrażenia?

Co do wizażystki panie mają galerie zdjęć swoich makijaży na stronach internetowych i najlepie chybaj przeglądnąć ije spokojnie i po zdęciach zdecydować czy dany styl malowania odpowiada naszemu gustowi.
To samo pytanie co wyżej- byłyście już lub idziecie na makijaże próbne?

Jeżeli chodzi o włosy to ja mam w tej chwili długie ale nie będę ich już więcej zapuszczać. Najgorsze jest to, że co chwilę zmienia mi się koncepcja uczesania. Na początku chciałam mieć rozpuszczone koniecznie włosy a teraz po oglądnięciu tysięcy zdjęć zaczynają mi się powoli podobać takie luźne upięcia na bok.... I bądź tu mądra... Podejrzewam, że to jeszcze nie koniec z pomysłami...
A jak jest u Was?
Mi w tym roku stuknęły 4 lata jak mam prawko...ah ten czas leci. Niestety jeżdżę mało - podobna sytuacja co u oli- nie mam autka w gdańsku więc nie jeżdżę. I tak mój okres nie korzystania z prawa jazdy wciąż się powiększa;/ Ale z jednym się zgodzę - zdawanie to jeden z największych stresów.
Co do włosków - właśnie rozważam czy zapuszczać czy nie - i stwierdziłam że jeszcze na to ewentualnie czas, bo nie chciałabym żeby te włosy były jakieś bardzo długie. Z włosami do ramion też można zrobić dużo rzeczy:)
ciepłe pozdrowionka:)
Ja zdecydowanie zapuszczam włoski, bo niedawno je obcięłam (zanim mój Ukochany się oświadczył;)). Niestety mam taki typ włosów, że za dużo to one mi nie odrosną, ale nie martwię się o to, bo jest sporo fajnych fryzurek na włosy średniej długości.
hej:)
wstępuje w Wasze szeregi Panny Młode 2011:0 to są moje początki na forum. Mam nadzieję, że bede mogla na Was liczyc, bo kto jak kto, ale Wy na pewo mnie zawsze zrozumiecie:)
Michał i ja wybraliśmy date 24 wrzesien. Wesele zorganizujemy w Maciejcie.
Pozdrawiam
Co do fryzury próbnej to umówiłam się z Panią Olą, że na początku 2011 roku (teraz w sumie nie miałoby to sensu, bo kto wie co do tego czasu zrobię z włosami :) ) Co do zapuszczania włosów, to ja moje ostatnio ścięłam, bo miałam na nich jeszcze resztki trwałej sprzed roku i teraz mam takie do ramion i mam zamiar, żeby do ślubu troszkę podrosły.

Jeśli chodzi o makijaż próbny, to też sobie bez tego nie wyobrażam makijażu ślubnego, bo boje się, że wizażystka będzie miała wizję, która nie przypadnie mi do gustu więc lepiej, aby to przedyskutować przed dniem ślubu, a nie się potem stresować. Co do samych wizażystek to wiem, że sporo jest polecanych (i często i tak znajdą się osoby niezadowolone), przeglądałam też zdjęcia na stronkach, ale żadna mnie jakoś nie porwała więc sama nie wiem - jeszcze mam czas, żeby pomyśleć :P swoją drogą koleżanka ma koleżankę, która ukończyła szkołę wizażu, ale to dziewczyna z Torunia więc głupio byłoby ją tu ściągać i to jeszcze dwa razy a poza tym nie wiem jak maluje...
Właściwie to i tak większość "ważniejszych" rzeczy mamy załatwioną i co ja mam teraz robić jak te przygotowania do ślubu tak wciągają... :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Jeśli chodzi o próbną fryzurkę i makijaż, jeszcze nie miałam - jest do tego mnóstwo czasu ;)

Z P. Olą umówię się na próbny dopiero w Nowym Roku, teraz to by było za wcześnie a poza tym, nigdy nie wiem kiedy będę w Trójmieście ;D

Ja swoje włosy jednak zapuszczam, ale i tak będę miała dylemat co do uczesania :( (nosze aparacik słuchowy) i bardzo mnie krępuje jak mam odsłonięte uszy ;/ Swojego A, bliskich znajomych i Rodziny się nie krępuję, ale na ślubie będą znajomi A i Jego Rodzinka - nie wszyscy o tym wiedzą... I tu jest pies pogrzebany ;/ Nie wiem co z tym zonkiem zrobić... Mój A twierdzi, że mam się nie przejmować - łatwo tak mówić...

Pozdrawiam cieplutko ;*
Jarzebina, witamy w Naszym gronie :D
A co oprócz sali macie jeszcze załatwione? ;)

Pewnie, że możesz liczyć na Naszą pomoc, co nie Dziewczyny? ;)
Jeśli chodzi o nas, to wstępnie wybraliśmy salę i jest to Dworek Novello w Baninie i sala kaszubska. Rozważamy jeszcze 2 fotografów, z którymi mamy problem,bo nie wiem na których się zdecydować. To jest Forever i alternatywni. Za tydzień będziemy wpłacać zaliczki i podpisywać umowy, bo mój Tomasz mieszka za granicą, więc czekam teraz dzielnie na niego. Największy problem mamy z zespołem, bo nic nam się nie podoba ;( I nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić.
ola86 jestem z Toba :) mam wiele kolezanek z aparatami i w dodatku studiuje logopedie, wiec jestem wstanie zrozumiec Twoje watpliwosci :) ale pamietaj, ze kazdy jest taki, jaki jest i niewazne czy slyszy idealnie czy troche slabiej ma prawo czuc sie dobrze na wlasnym slubie ( i w zyciu takze). poza tym wydaje mi sie, ze coraz wiecej ludzi nie zwraca uwagi na aparaty, bo to prawie tak, jakbys chodzila caly dzien z "komorka" przy uchu :D albo z zestawem MP3 :D takze nie przejmuj sie tymi, ktorzy nie rozumieja tego, ze Ci to pomaga.

jesli chodzi o fryzury, to mi sie marzy cos na ksztalt hiszpanskiego koka, tak zeby welon byl wpiety nad karkiem, a po jedenej ze stron chcialabym miec wpietego zywego kwiata, pasujacego do bukietu :)
dlatego musze zapuszczac wlosy, bo w tej chwili z tylu mam krotsze, niz z przodu... na szczescie jednak moje wlosy rosna jak szalone, wiec do kwietnia zdaze ;P

ponad to troszke mnie przeraza, ze juz macie poumawiane makijazystki i fryzjerki ;/..., bo ja planowalam sie tym zajac najszybciej na pol roku przed slubem, a teraz zaczynam miec watpliwosci....

pozdrawiam cieplo i ze sloncem w tle :*
witam was,
jeśli chodzi o fryzjerke i makijażystke ja też już załatwiłam tzn na sllowow bo to znajoma która tez i bedzie u mnie na ślubie także nie mam się czym martwić. Ja zapuszczam włosy bo już wiem jakbym chciała mieć podpięte włosy tylko nie wiadomo jak to bedzie z welonem dlatego próbną zrobię jak bede miala welon aby wszystko dopasować idealnie. a włosy to bede miala tak troszke lokowane bo naturalnie mam proste no i delikatnie poupinane także mam nadzieje ze wyjdzie tak jak mi się marzy :)
a kiedy macie zamiar zamawiac zaproszenia bo ja juz patrze i powiem wam ze jest bardzo trudny wybór...ja nie jestem pewna czy nie zamowie jeszcze w tym roku ale to się okaze..
miłego i słonecznego dnia :))))
mi sie zdaje ze jesli chodzi o fryzjerke itd to chyba troche za szybko.Ale ja polecam zakład frzyzjerski "wiktoria" osiedle bursztynowe w pruszczu gd
fryzjerki i makijażystki to już? ojej chyba tez muszę się rozglądać za nimi. Więć mówicie, że Pani Ola. Kurcze, nie jestem z trójmiasta, więc ciekawe jak z jej dojazdem do klienta :/
Kasia&Tomek a wy już macie? Myślałaś o jakiejś fryzjerce z Nowego Stawu czy raczej z dalszej okolicy?
a.
anulargn- Ja też nic jeszcze w tej kwestii nie działałam...wiem że kiedyś w NS była fajna kosmetyczka- malowała moje koleżanki na studniówkę i efekt był bardzo ładny ale jak to teraz wygląda to nie wiem ;/ a co do fryzjera hmmm...ja często chodziłam do p. Anety ale wiem że z uczesaniem to u niej różnie bywa- nie wszystko wychodzi...niestety na razie nie potrafię nic więcej powiedzieć....

migotka1986- ja sama robię zaproszenia ;) dużo z tym zabawy ale będą jedyne i niepowtarzalne a poza tym sprawia mi to frajdę- mam już prawie wszystkie materiały, czekam tylko na wstążeczki z allegro i do dzieła ;)
dziewczyny słyszałyście coś o zespole SAWI???
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Tez pojawiam się w gronie przyszłych panien mlodych :).
I jak narazie jestem zalamana, tak patrze na to co macie zalatwione i zaczyna mnie to przerazać.
Ja dopiero w sobote jade ogladac sale, ktora wstepnie została zarezerwowana na 4.06.2011. Wybralam Zieloną Sale na Kartuskiej, ale zastanawiam sie jeszcze nad Zasciankiem w Chwaszczynie.
I na tym moja organizacja sie narazie kończy. Co do fotografa i orkiestry nie mam zielonego pojecia. Moze własciciel sali nam by kogos polecil bo na stronie ma info ze współpracuje z zespolami, fotografami itp.
Jedno co wiem na 100 % to to, ze musze sie udac na kurs tanca, bo przyda się to mojemu przyszłemu meżowi, a chce zatańczyc walca angielskiego jako pierwszy taniec :)
Się rozpisałam. Pozdrawiam dziewczeta.
nie martw sie ja tez jedynie mam tylko sale zarezerwowana bo tak naprawde zeby dostac termin w msc czerwiec-wrzesien to tzreba bylo juz sie rozgladac ja chcialm sierpien i naszczescie udalo sie
Dziewczęta ja na razie to nawet sali nie mam zarezerwowanej. Na szczęście wiem, że termin o którym myślimy jest wolny i dopiero w następny weekend będziemy podpisywać umowę i wpłacać zaliczkę. Także nie jesteście same ;) pozdrawiam
Natalia - dzięki, jesteś kochana :*

A jeżeli chodzi o zaproszenia, moim skromnym zdaniem, to zdecydowanie za wcześnie na kupno :D Ale, jak kto woli ;)

Ja będę kupowała w przyszłym roku gdzieś w okolicach marca - kwietnia, to zależy kiedy Wielkanoc będzie wypadać... I też zależy od tego czy Rodzinka z Niemiec przyjedzie na Wielkanoc, bo jak nie to po prostu na przełomie maja - czerwca wyśle Im zaproszenia i wsio... ;D Przejmować się nie mam zamiaru ;P A co do reszty będziemy dawać osobiście w czerwcu, albo nawet w lipcu :)

Dziś byłam z moim A na pizzy i tak jakoś Nas naszło, że fajnie by było już wracać do wspólnego gniazdka, oglądać filmy itd :D
A tu trzeba jeszcze rok czekać ;/ Mieszkam na stancji, mój Adaśko wpada do mnie na noc tylko w weekendy i od święta w tygodniu :( Buuu...

Olu nie ma sie czym przejmować:*W 100% popieram Natalie -pomyśl o tym inaczej - dzięki temu jesteś jedyna w swoim rodzaju:):*
Moim zdaniem zaproszenie to troszkę za szybko - nie powiem ja też już oglądałam i wciąż oglądam sobie zaproszonka na allegro czy w sklepach -ale jednak mimo wszystko konczy sie narazie na oglądaniu:) Ja myślęże kupie najszybciej pod koniec roku.
Współczuje Olu mieszkania osobno - my z moim M. mieszkamy razem prawie od roku i to fajne doswiadczenie:)Polecam,
Sciskam
Olu, zgadzam się z Natalią i Iwoną i też uważam, że najważniejsze, żebyś to Ty się dobrze czuła i przede wszystkim czuła się sobą :) i przede wszystkim ślub to Wasz dzień, a nie gości więc tym bardziej nie ma się czym przejmować :)

Co do zaproszeń to ja chciałam sama robić według własnego pomysłu -zobaczymy co z tego wyjdzie, ale też zabierzemy się za to pod koniec roku raczej.

Jeśli chodzi o mieszkanie razem to my mieszkamy razem już prawie pół roku i jest cudownie - naprawdę super doświadczenie :)

Pozdrawiam Was serdecznie :)
hmmm a ja pomyślałam, że jeśli chcę aby one były tak zrobione prawie idealnie to muszę temu poświęcić sporo czasu...więc zaczęłam już planować.

a co do wspólnego mieszkania....my mieszkamy razem ponad 1,5 roku i powiem Wam że fakt jest cudnie ale był ten okres kiedy jak to się określa "docieraliśmy się" i wtedy było gorąco hehe....ale teraz już znamy siebie nawzajem i ja bynajmniej wiele się nauczyłam. Nie wiem czy to dobrze czy źle że zamieszkaliśmy razem przed ślubem- nie osądzałam tego w tych kategoriach ale gdybym miała raz jeszcze podjąć decyzję byłaby ona identyczna :D
a my wlasnie planujemy nasze wspolne gniazdko... , a jak narazie to podobnie jak ktoras z Was napisala spimy razem w weekendy i od "swieta" :((( ....

juz sie doczekac nie moge az to sie zmieni ;P

co do zaproszen, to mam juz kilka na oku, ale wstrzymam sie jeszcze, najszybciej wezme sie za to w okolicach listopada, zeby od grudnia rozwozic i rozsylac :) chyba na 4 miesiace przed slubem wystarczy? ;/ ?...

do uslyszenia (czytania ;P) :*
My mamy na razie tylko salę zarezerowaną i jesteśmy umówieni na rozmowę z księdzem w Kościele w Sianowie. Zarówno ja jak i Paweł jesteśmy z 3miasta, a wesele mamy w Chmielnie - dlatego zdecydowalismy się na przniesienie slubu do Kościoła, który jest bliżej miejsca wesela. Nie wiem zupełnie jak sie za to zabrać, a ksiądz z Sianowa obiecał że wszystko nam dokładnie wytłumaczy - co kiedy i jak :-P
Rozgladam się za orkiestrą, fotografem itd... Myslimy nad zrezygnowaniem z kamerzysty, ale sama nie wiem... Niby tych filmów i tak się nie ogląda, ale z drugiej strony może jednak warto mieć taka pamiątkę. Zaproszenia mamy zamiar rozsyłać w okolicach października - listopada (większość gosci jest przyjezdnych, a skoro wesele nie jest w 3mieście zapewniamy wszytkim nocleg, ale wpierw musimy mieć dokładną listę gości.).
Pozdrawiam serdecznie i tak delikatnie przypominam o dopisaniu nas do listy (30.04.2011 Wichrowe Wzgórze Chmielno).
to jak juz ktoras bedzie miala orkiestre fotografa kamerzyste z okolic gdanska to dajcie jakies namiary;)

Dziewczyny dziękuje Wam serdecznie, naprawdę jesteście Kochane :) Macie racje, nie będę się niczym i nikim przejmować, w końcu to mój dzień, a jak komuś się coś nie podoba to niech nie przyjeżdża lub nie patrzy ;)

Co do wspólnego mieszkania - ja jestem bardzo za tym , mój A też, ale ma Ojca tradycjonalistę ;/ Adaśko doszedł do wniosku, że chce póki co mieć z Nim spokój, poza tym nie chcę Mu podskakiwać, bo kiedyś będziemy potrzebowali na pewno Jego pomocy itd. Nie powiem trochę mnie to wkurza, bo zawsze myślałam, że to moja Mama będzie robić takie problemy a tu na odwrót :) No nic, ten rok się już przemęczę... :)

Co do kamerzysty - moim zdaniem to fajna pamiątka, zwłaszcza, że kiedyś te osoby odejdą... Zawsze będzie można wrócić do tej płytki obejrzeć ją, pośmiać się, powspominać... ;D

A co do zaproszeń 4 miesiące przed ślubem - myślę, że to odpowiedni czas, w końcu Goście muszą mieć czas na ewentualne wzięcie wolnego w pracy itd :)

Aha, chyba monika87 chciała namiary na zespół - a jaki Cię interesuje? Co gra typowo biesiadną muzykę? :) Jest wiele takich zespołów np. Półtora Gościa, Apus, Sami Swoi, chyba Iwona ma też Lotos, pisała, że są świetni ;)

Uciekam już na uczelnie,
Miłego dzionka Kochane :*
no chcialm najlepeoj 3 osobowa orkiestre a jesli chodzi o muzyke to disco polo bo wsumie teraz wszyscy sie ost przy niej nalepiej bawią,
A ja się pochwalę, że 3 marca minęła nasza druga "rocznica zaręczynowa", o której ja zapomniałam, a pamiętał ukochany. Nawet, kiedy wręczał mi butelkę wina i czekoladki - nie wiedziałam o co chodzi... :) My również mieszkamy ze sobą, już niedługo 3 lata... i uważam, że chyba dobrze jest zamieszkać ze sobą przed... Lepiej jest wcześniej się poznać, dotrzeć albo znienawidzić i rozstać. Znam bardzo dużo takich przypadków, kiedy to spotykało się np 8 lat, a po ślubie wytrzymywało się zaledwie 2 miesiące - jeden w rodzinie.. :/
ja uwazam, ze film z wesela to wazna rzecz ;) po pierwsze zarejsrtuje nawazniejsze chwile w naszym zyciu i to z dzwiekiem ;P po drugie bedzie wyciskac lzy naszym mamom i babciom ;P po trzecie nasze dzieci beda mogly go obejrzec jak dorosna i posmiac sie ze swoich rodzicow ;P, a po czwarte pamietajcie, ze zawsze jest dowodem rzeczowym, gdyby maz Was wkurzal, to mu wlaczycie i przypomnicie co przysiegal ;P hihihihihi......
moj W nie byl za filmem, chcial tylko zdjecia, ale jakos go przekonalam i ustapil :D
film z wesela musi byc tylko tez nie jest latwo znalesc dobrego kamerzystę.
zgadzam się z poprzedniczką. Właśnie wczoraj oglądałam z mamą wesele mojego brata, które miało miejsce ponad 6 lat temu. I powiem Wam, że się napłakałyśmy, naśmiałyśmy i powiedziałam, że ja też będę miała kamerzystę na weselu. Dodatkowo są na filmie osoby, których juz z nami nie ma, więc dodatkowa pamiatka po nich została. Czy tego chcieli czy nie. Fajnie było znów zobaczyć uśmiechniętą babcię, której już z nami nie ma. Nikt mnie zatem nie przekona, że film jest bez sensu ;)
chociaz wiadomo ze czecsiej sie zdjecia oglada ale fajnie obejzec film z naszego wesele za pare lat.tylko gorzej jak kamerzysta na ktorego liczylismy tak nam nakreci film ze poucuna najwazniejsze watki bo wiem ze takie przypadki sie zdarzają
my od poczatku bylismy za tym aby miec fotografa i kamerzystę i tez tak bedzie. u mnie w domu leżą płyty z wesel takze wiem ile jest śmiechu przy tym jak się ogląda po paru latach i wiem ile jest śmiechu. Ale wiadomo kazdego to jest indywidualna sprawa co chce mieć.
ale teraz to chyba juz taki standard najpierw sala a potem orkiestra, kamerzysta i fotograf bo same zdjecia nie odzwierciedla tego ani nie uchwyca
Za pewne macie rację :) Tylko trzeba znaleźć dobrego kamerzystę, a to za pewne będzie dość trudne.
hej;)))
Ja początkowo też zastanawiałam się mocno nad kamerzystą. Aczkolwiek zostałam przekona - ma rację osoba która twierdzi ,że do zdjęć wraca się częściej, ale mimo że do filmu wraca sie raz na jakiś czas to oddziałowuje bardziej. Przeżywa się jeszcze raz te same emocje:)
miłego dzionka:)
Kurcze, nie było mnie parę godzin a tu taka dyskusja się rozwinęła... ;)

Popisuję się pod Waszymi postami, odnośnie kamerzysty, rękoma i nogami :D Uważam, że to świetna pamiątka zarówno dla Nas, Mamy, Babć i dalszej Rodzinki... Moja Mama, to w ogóle by mi nie wybaczyła, gdyby kamerzysty nie było (ale oznajmiła Nam, żeby kamerzysta i fotograf lepiej z daleka się od Niej 3mał, bo sobie nie życzy zdjęć i filmowania :P He, he...)

Monika87 - te zespoły są 3 osobowe, oprócz Apus (2 Panów). Ale musisz się spieszyć, bo potem ciężko może być...

Myśmy, chcieli najpierw Apus, ale miał już zajęty termin, a potem zadzwoniliśmy do Sami Swoi i już tak zostało :D

Dziewczyny, a rozważałyście już kwestie podziękować? :)
Będziecie chciały podziękować na sali, czy raczej w zaciszu domowym? :)

Miało być podpisuje a nie popisuje :D
Ola jesli chodzi o podziekowania to chyba najlepeij na sali po oczepinach
A macie pomysł co dać rodzicom w podziękowaniu?
ja myslalam o czym takim
http://allegro.pl/item930694993_podziekowania_dla_rodzicow_wesele_slub_prezent.html
dziewczyny żadna z was nie słyszała o zespole SAWI? Potrzebuje informacji
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
My filmu nie chcemy. Mnie stresuje kamera i nie chcę robić jakiś głupich min... :/
my też zrezygnowaliśmy z kamerzysty....hmm wspomnienia i tak będą a te filmy z wesela to mnie osobiście nieco irytują. Bo wesele jest fajne kiedy trwa a po czasie to już nie ma ani tych emocji a niekiedy po prostu oglądanie tych momentów jeszcze raz staje się śmieszno-tragiczne. ale to moje osobiste zdanie....i nikogo nie chcę tym urazić, widać miałam przykre doświadczenia a propos tych filmów
Ja mam problem z podziękowaniami dla rodziców. Jestem mega uczuciowa i strasznie się wzruszam, więc pewnie nie podołam. Pomyślałam sobie zatem ostatnio, że moglibyśmy zrobić coś w rodzaju prezentacji multimedialnej i po prostu ją wyświetlić na sali. Tak żebym nie musiała nic mówić. A jeśli chodzi o prezenty, to choćbym miała na głowie stanąć, to rodzicom wycieczkę zafundujemy.
Ja myślałam nad podziękowaniami kilka dni temu ..i tak sobie wymyśliłam jak aurinio88 - że chciałabym wysłać gdzieś i rodziców i teściów żeby sobie odpoczeli - nie wiem czy udałaby się jakaś duzia wycieczka, ale chociaż jakiś weekend relaksu;)
Pozdrawiam
mam takie pytanie trochę z innej beczki. Rozważamy zespół New Stars. Czy któraś z Was też może bierze go pod uwagę, albo może byłyście na jakiejś imprezie, na której grali? proszę o jakiekolwiek opinie
Micasia i aurinio - niestety nie pomogę Wam, nic o tych zespołach nie słyszałam, a szukałyście opinii na weselniku? :)

Rzeczywiście, bardzo ładne te statuetki, może się na nie skusze ;D
Ale My raczej rozważaliśmy tradycyjne podziękowania, ogromny bukiet kwiatów dla mojej Mamy i Cioci mojego A (niestety Jego Mama nie żyje :() a dla Jego Ojca, i mojego Ojczyma jakiś dobry alkohol ;)
Myślałam jeszcze ewentualnie aby zarezerwować kolacje dla Naszych najbliższych... :)
Ale mój nie chcę tego dla Swojego Ojca i Cioci, więc myślę, że po weselu zarezerwuje tylko jakąś pyszną kolację dla moich Rodziców i wsio ;D
u mnie to w ogóle dramat będzie - w zeszłym roku zmarł mój ojciec, a mama mojego narzeczonego umarła kilka lat temu... jak oglądałam filmy z wesel kuzynek to cały czas praktycznie ryczałam, a najbardziej na podziękowaniach :/
Jeżeli chodzi o orkiestrę to z czystym sercem mogę i chcę polecić mar band www.mariband.com/ są drodzy ale warci tych pieniędzy
My wstępnie zarezerwowalismy Lotos z Kartuz, ale to właściwie troszkę w ciemno ponieważ nie znaleźliśmy żadnych ich nagrań. Mamy do nich jechać i porozmawiać. Może ktoś słyszał coś o tym zespole?
Iwona Ich ma i bardzo sobie chwaliła ten zespól ;)

A jak u nich się kształtuje cena, za wesele? ;)

2600 bez poprawin.
I tu kolejny problem... Czy na poprawinach też powinien być zespół, czy może bardziej jakaś spokojna muzyka w tle, żeby rodzina mogła się nagadać (nasze rodziny widuja się raz na jakieś 10 lat :P )... Ale mam dużo dylematów jeśli chodzi o moje własne wesle :(

W takim razie mam pytanie do Iwony - jesteś może w posiadaniu jakichś filmików na których ten zespół gra? :>
My uznaliśmy, że na poprawinach we własnym zakresie puścimy jakąś muzykę w tle - na poprawinach ludzie i tak są zmęczeni i nie mają już tyle energii co na weselu :)
Natalia - nie przejmuj się, nie jesteś z tym sama... :D Ja też mam wiele dylematów, problemów co i jak ;)

A jeśli chodzi o zespół na poprawiny, My już mamy ustalone, że jednak rezygnujemy... Po pierwsze dodatkowe koszta (jeśli można ich uniknąć, to czemu nie? ;)), po drugie, wyszliśmy z założenia, że jak zespół da wycisk na weselu to nikomu się nie będzie chciało tańcować, po trzecie Goście pewnie będą skacowani, więc głośna muzyka jest wtedy niewskazana, więc będzie sobie dyskretnie leciała muzyczka z laptopa, a Nasze Rodzinki będą mogły spokojnie porozmawiać, pośmiać się itd :)

Dziewczyny a Wy będziecie zamawiać takie frykasy, jak dzik, świniak itp? :)
My będziemy mieć do wyboru prosiaka albo dzika, ale to jest już w podstawowym menu weselnym. Na początku jak myśleliśmy o Oleńce albo Magnacie to planowaliśmy zamówić dodatkowo dzika ;-)
my sądzimy nieco inaczej i zespół mamy też na poprawiny- łącznie nas to wyniesie 2700 więc nie jest to wielki problem, a nasze rodziny jakoś tak zawsze było że na poprawinach szalały podobnie (niektórzy to nawet lepiej) niż na samym weselu hehe więc nie ma co im ograniczać zabawy, a poza tym my też chcemy się pobawić na luzie a na weselu to raczej trudne będzie bo tam trzeba mieć wszystko ogarnięte i być w ciągłej gotowości...wiem to z doświadczeń znajomych i z obserwacji.
Niestety, jeśli chodzi o dzika - musimy sobie sami zamówić :D

Bo sala organizuje (za dodatkową opłatą) tylko świniaka, indyka i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam co ;P

Mi to się strasznie marzy dzik, chociaż nie wiem jak smakuje :/ Ale co tam... ;)

Tylko ciekawa jestem, ile wcześniej trzeba zamawiać dzika? Na pewno nie teraz, ale wiadomo, że trzeba (chyba?) zgłosić to myśliwemu, odpowiednio upiec itd :D
Mój A twierdzi też, że niby jest okres chroniony na dziki (tzn. że nie można na nie polować wtedy), ja tam się na tym nie znam... ;)
Ech, nie wiem - jest jeszcze dużo czasu... :)

Kurcze, jak ja bym chciała już ten 2011 rok ;)
W tym roku idziemy na dwa wesela, tak strasznie zazdroszczę tym Parom :D I to nie wesela, ale tego, że będą już przysięgać przed Bogiem, że będą Mężem i Żoną... :P
He, he...

Witam dziewczynki;)
co do o dzików i takich innych - ja akurat będę miałą indyka -tzn. chcieć będę miała;p Myślę że to zawsze jakaś dodatkowa atrakcja:) Co do zamawiania dzika -u nas w okolicy są sklepy które we własnym zakresie załatwiają takiego dzika, obrabiają i dostarczają na salę - więc na pewno coś znajdziesz Olu-bez obaw:)
Natalko - co do zespołu LOTOS, przesłuchaliśmy multum zespołów- naprawde multum ;p - tego zespołu niestety nie było jak, ale bardzo nam polecali znajomi - kilku znajomych z różnych źródeł. Więc telefonicznie dowiedzieliśmy się kiedy grają na "naszej sali" i podjechaliśmy sobie posłuchać pod oknami, od kuchni;p żeby usłyszeć ich na żywo...:) To co mi się w nich podoba:
-co do zasady nie podobają mi się głosy męskie, ich bardzo
-mają atrakcyjną cenę -my płacimy 3000 z poprawinami
-są elastyczni - jeśli chcemy jakieś piosenki z chęcią się nauczą, również z godziną końca wesela
- nie piją
-inny skład wesele/poprawiny,
-krótkie przerwy,
Wiadomo że każdy zwraca na co innego uwagi aczkolwiek dla mnie te wyżej wymienione kwestie były jednymi z najważniejszych:)A co do twojego głównego pytania, żadnej płytki niestety nie mam ale znajomy mają mi dostarczyć za jakiś miesiąc ze swojego wesela;)
pozdrawiam serdecznie:))
Kasia&Tomasz a jaki macie zespół jeśli można spytać
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
zespół nazywa się zig-zag i jest z tczewa. można ich znaleźć w internecie i tam posłuchać
O proszę, myśmy się też zastanawialiśmy nad tym zespołem, ale jakoś mało opinii o nim było... I w rezultacie zrezygnowaliśmy...

A muszę przyznać, że dziewczyna bardzo fajnie śpiewa ;D
Kasiu, jeśli można wiedzieć - masz ich z polecenia, czy tak w ciemno brałaś ten zespół? :)

znalazłam ich w internecie, poczytałam opinie na forum- wg mnie nieco ich jest....i tak już zostało
iwonus.p rewelacyjny pomysł :)
Dzięki za odpowiedź, zobaczymy jakie będę miała odczucia po spotkaniu z nimi.
Pozdrawiam!
jaka cisza zapadła....widzę, że wszystkie macie mnóstwo spraw na głowie. ja dopisałam kolejny rozdział do pracy....jejku mam nadzieję że obronię się w kwietniu ale już zaczynam troszkę się tym stresować.
Przygotowania ślubne odłożone na razie- jeszcze tylko w weekend muszę obejrzeć dokładnie menu i....dalej pisać.

Pozdrawiam Was Kochane i miłego dzionka
Właśnie tez ostatnio się zastanawiała, co taka cisza w Naszym wątku ;)

Pewnie to wynika z tego, raz, że sporo spraw na głowie, a dwa z tego co się orientuje większość dziewczyn pisze prace licencjackie i magisterskie, pewnie dlatego nie mają czasu tu przesiadywać :D

A ja od rana też ślęczę nad kolejnym rozdziałem mojej pracy, chciałabym się wyrobić przed Świętami, a w zasadzie przed moim wyjazdem do domu... ;) Bo jak już zawitam w 3mieście, znając siebie nie będę miała czasu ani głowy do pracy ;D

A jak tam Kochane dzień Kobiet Wam minął?
U mnie milutko było ;) Szampan, dobry obiadek (który sama ugotowałam, bo mój A ma dwie lewe ręce do tego. He, he...).
No i w związku z tym świętem, mój A został wyjątkowo u mnie na noc... ;D
Także podsumowując, dzień kobiet miałam udany ;)

a wy kobietki kiedy sie bronicie? ja w przyszłym roku magisterke i wogole nie chce mi sie siedziec nad tym;/ w przyszłym roku slub:) i obrona ale to akurat mniej ważne;)
ja tez mam niedlugo obrone mysle ze jakos w kwietniu.A u was tez tak dlugo sprawdzaja prace? i przez to wszystko sie opoznia
Ja podobnie jak Monika mam obronę niedługo....to znaczy planowo powinnam mieć ją czerwiec-lipiec ale chcę to nieco przyspieszyć tym bardziej że promotor jest za ;) to tylko kwestia napisania przeze mnie pracy ;/ a pani doktor sprawdza ją w zasadzie na bieżąco więc może mi się uda ;)
no ja tylko czekam teraz na ostateczne zatwierdzenie ale zeby obrona sie odbyla potrzeba min 4-5 osob wiec mam nadzieje ze do kwietniu tyle osob bedzie juz mialo prace gotowa
Witam wszystkie Forumki :) Jestem tu nowa i jeśli można - pozwoliłam sobie dopisać nas do listy. Nasza data do 13.08.2011. W związku z tym, że jesteśmy oboje z Malborka, wesele odbędzie się w naszym rodzinnym mieście, jednak sesja plenerowa na pewno w Trójmieście. Jeszcze mnóstwo czasu, ale liczę, że podpowiecie jakieś ciekawe miejsca na plener :) Ciągle też zastanawiamy się nad fotografem, a w związku z tym, że zdjęcia malborskich fotografów nie przypadły nam do gustu, będziemy szukać kogoś z 3miasta. kończę .. gorące pozdrowienia dla Wszystkich!!!

MARZEC:

KWIECIEŃ:

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
25.06.2011 => Sussi
LIPIEC:

SIERPIEŃ:
13.08.2011 -> Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
PAŹDZIERNIK:
Cieszę się, że mam już to wszystko za sobą (obronę znaczy się) :) I fajnie, że chcecie i robicie wszystko, aby obronić się jak najszybciej. Ja niestety nie miałam tyle motywacji i samozaparcia - i niestety popsułam sobie wakacje.... :/
Osobiście podobają mi się zdjęcia Kacpra Olejnika. Próbowałam nawiązać z nim kontakt, zarezerwować termin. Niestety jeszcze nie prowadził zapisów i wstępnych rezerwacji, a że ja w gorącej wodzie kąpana i chciałam już to mieć zaklepane i nie mogłam tyle czekać, znalazłam równie dobrego, aczkolwiek dopiero początkującego z Bydgoszczy :) http://www.prophotography.pl/
A o scenerii na plener myślałam o Orłowie...
a co sadzicie o parku oliwksim duzo par sie decuduje na sesje tam ale jak dla mnie to jest tak oklepane i ze te zdjecia juz nawet nie sa fajne
Co do obrony, będę miała w czerwcu tzn. planuje tak mieć :D Bo nie chcę odkładać tego na po wakacjach... Nie bardzo mi się to uśmiecha... ;)

Co do pleneru - My na pewno będziemy mieć na plaży, i tez myśleliśmy nad Orłowem, pięknie tam jest a do tego jeszcze te klify w tle... I na pewno zdecydujemy się na propozycje Naszego fotografa, a mianowicie zdjęcia w Rzucewie będą (to są dodatkowe koszta, ale co tam ;)), wśród świec, stawu itd :) Już się doczekać nie mogę... :D
monika87 - osobiście bym się nie zdecydowała na plener w parku ;)
A to z tego względu, że mnóstwo ludzi się tam kręci... :)

A mi się nasunęło kolejne pytanie do Was :P
Czy będziecie robić plener w dniu ślubu, czy w innym dniu? :)

My zdecydowaliśmy się na inny dzień, nie chcemy opuszczać Naszych Gości w trakcie zabawy, i nie chcemy przed Kościołem i błogosławieństwem, bo i tak będzie dość nerwów, a tu dodatkowo będzie trzeba się martwić, czy sukienka jest czysta, czy zdążymy itd. :D
My plener na pewno też w innym dniu. Raz, żeby gości nie zostawiać, dwa, żeby o nic się nie martwić, trzy - na spokojnie, bez pośpiechu, będzie dużo czasu i mniej nerwów.
napewno w innym dniu i napewno wtedy wtedy inne zdjecia sa bo nie trzeba sie martwic ze sukienka sie pobrudzi.ja uwazam ze zdjecia w dniu slubu sa bardziej sztywne
my też plener będziemy mieć w innym dniu.
W dniu ślubu atmosfera jest tak napięta do tego jest mało czasu, nie da się tak naprawdę rozluźnić co wychodzi później na zdjęciach. Wielu fotografów zresztą robi sesje plenerowe już innego dnia i pewnie wiedzą co robią.
My też plener w innym dniu - nasz fotograf powiedział, że on w tym samym dniu, co ślub w ogóle nie robi, bo nie można sobie wtedy na nic pozwolić, a tak nie trzeba się przynajmniej martwić o pobrudzoną sukienkę itp.

Jeśli chodzi o pisanie pracy to mi na razie niespecjalnie to idzie, ale obrona dopiero jakoś w czerwcu więc jeszcze trochę czasu zostało :)
My z fotografem umówiliśmy się na inne dni w plenerze po co uciekać na kilka godzin ze ślubu tym bardziej że mamy trzy dni w plenerze i sesje nocną :) takiego fotografa mamy :) Naprawdę się cieszę i już nie mogę się doczekać :) Pozdrawiam
patusix, ile dostaniecie zdjęć z pleneru?
A bys mogla podac namiary na swojego fotografa?
Hej dziewczyny;)
Ja tez mam plener innego dnia - jakoś nie wyobrażam sobie zostawiać gości w dniu ślubu, martwić się czy coś się nie stanie mojej sukni...i jakby nie było w dniu ślubu plener to pośpiech, nerwy i dodatkowy stres.
Co do pracy mam nadzieje bronić się na początku lipca - i miejmy nadzieje że się uda:)
pozdrawiam słonecznie;)
no to widze ze wiekszosc z nas konczy i broni sie w tym roku:) tylko ze ja mam 3,5 letnie studia licencjackie i musze czekac do października a potem kolejne 2 lata ;/
Witajcie :)

Jestem nowa i również pozwoliłam sobie dopisać do listy swoja date :) czyli 17.09.2011 widze ze jest nas dużo w tym terminie ale widze tez że wiekszoś z Was ma juz i kamerzyste i orkiestre zarezerwowana a ja dopiero sale chyba musze sie za to wziąć :)
MARZEC:

KWIECIEŃ:

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
25.06.2011 => Sussi
LIPIEC:

SIERPIEŃ:
13.08.2011 -> Siunia (Asia i Grzesiek) - Kościół i sala Malbork/zespół Witek Band/Video Chyła
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
17.09.2011 = > ma_dzia (Magda i Michał) Hotel Drywa w Dworku
PAŹDZIERNIK:
hej dziewczyny a czy jedziecie do slubu???
ja mialam samochodem taty ale jakos sie pogmatwalo:(
widzialam fajne hammery ale stare klasyczne autka byly by nawet lepsze:)
wiec czym wy jedziecie?
podajcie stronki:))
pozdrawiam
Witam Was słonecznie :D

Jeśli chodzi o samochód to myślimy o mercedesie S430 :D
A tu jest ich stronka: http://www.sklass.pl/

Bardzo Nam się podoba, ale jeszcze nie wiadomo, bo być może uda się mojej Mamie załatwić dla Nas z pracy całkiem fajne autko ;)
Zobaczymy - pomyślimy o tym dopiero na jesień ;P

Do Dziewczyn piszących prace - też znacie to uczucie, że obrona za pasem a tu weny brak, i na domiar złego, zamiast zabrać się za prace to buja się w obłokach :/ Ech... :D
Oj Olu znam znam...aż za dobrze ;p Czasem to mam wyrzuty sumienia że nie mam jeszcze tylu rzeczy napisanych ale już coraz bardziej się strasując (został miesiąc do tych goracych przygotowań) to wzięłam się z garść. Tym bardziej że w tym czasie mój T. kończy też doktorat i tak się oboje nakręcamy nieco- to znaczy bardziej się założyliśmy kto z nas pierwszy napisze co trzeba (ja pracę, on egzaminy przed zakończeniem przewodu). Dobrze, że chociaż na uczelni mam teraz wiecej luzu- chodzę do laboratorium tylko 1-2 dni w tygodniu więc mam czas aby to poskładać, ale przede mną jeszcze 2 prezentacje zaraz po świetach i....czas pokaże.
Jakby co to możemy się nawzajem motywować :) POzdrawiam i życzę owocnego wciskania klawiszy dziś :)
no a ja w zasadzie mam juz napisaną tylko czekam teraz na decyzje promotora czy jest juz gotowa do wydruku
DO ~natalia

cyt
"jesli chodzi o "za obiektywem" to nam udalo sie dogadac na cene nieco ponizej 2.000zl bez pleneru (tak jak pisalam wczeniej od przygotowan po oczepiny-zdjecia+film)...
chlopaki robia to chyba bardziej z przyjemnosci niz dla "zdarcia" nie wiadomo jakiej kasy z ludzi :)
uwazam, ze to, co robia, robia dobrze i zyskaja wielu klientow na swojej uczciwosci :)
dlatego polecam goraco"

CZY MOZESZ COS WIECEJ POWIEDZIEC O CHLOPAKACH
SZUKAM OPINI NA ICH TEMAT I NIKT NIE ODPOWIADA

Pozdrawiam
napisz co chcesz wiedziec :), bo wydaje mi sie, ze naprawde duzo o nich napisalam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam dzieki za szybka odpowiedz, bo chce sie z nimi umowic na spotkanie a wesele wyskoczylo nagle ;)
Gdzie maja studio? Jak obraz i dzwiek? Widzialas jakies zdjecia, ksiegi? Bo bardzo polecaja ksiegi slubne? Ogladałas jakies całe filmy z wesela?

Wiem jestem facetem i czepiam sie szczegolow technicznych ;)
Stronka super, cena bardzo niska jak na trojmiejskich kamerzystow, ale nikt ich nie zna, ciezko znalezc pare ktora miala u nich wesele ;(
Lubie sprawdzone usługi, mam nadzieje ze nie bedzie drugiego razu ;)

Ja w dzień kobiet robiłam tort dla mojego bo ma wtedy urodziny, a w środę 10 marca mieliśmy nasze święto 4 lata razem, ogólnie marzec to same święta :)
Magisterkę bronię w przyszłym roku mam nadzieje że w czerwcu.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Do Susi
Dostaniemy od niego:
Trzy komplety ślubne zawierające pliki cyfrowe o wysokiej rozdzielczości zdjęcia tradycyjne poddane cyfrowej obróbce w celu skorygowania zakresów tonalnych oraz innych nie dociagnięć
- zdjęcia zawierające specjalne efekty cyfrowe- min.3 różne rodzaje efektów
- zdjęcia panoramiczne
-prezentacja multimedialna stworzona na podstawie wybranych zdjęć

A tak dla zainteresowanych to mam fotografa plus kamerzystę z Shark Foto Studio Pozdrawiam
A drodzy to w przyblizeniu...? jesli mozna spytac?
Powiem Ci tak ja za wszystko płacę 2500 i naprawdę uważam że za tą cenę lepszego bym nie znalazła w dodatku Bartek ( bo tak się nazywa fotograf) wie co robi i wkłada w to duże serce dlatego w 100% mogę go polecać :)
do : lukas84

tak widzialam sie z jednym z tych fotografow, przedstawil nam zdjecia na plytach i filmy z wesel, o tych wszystkich technicznych sprawach Ci nie powiem, bo sie na tym nie znam, tylko moj narzeczony sluchal jakim sprzetem dysponuja...

ale dzisiaj sie zmartwilam strasznie :( na tym forum znalazlam kiepska opinie na ich temat od konkurencyjnej firmy - watek "uwaga za obiektywem".... jak to przeczytalam, to sie teraz zastanawiam czy to prawda, co tam pisza, bo po spotkaniu mielismy naprawde dobre zdanie na temat tej firmy i podejscia do klienta, a przeciez pierwsze wrazenie jest bardzo wazne... a teraz jestem w ogromnej KROPCE ;/
Możesz poprosić o zrobienie takiej sesji "przedślubnej" - zobaczysz jak wyjdą zdjęcia i podejmiesz ostateczna decyzję :)

Trochę mnie nie było, ale to dlatego, że poprztykałam się z moim A i nie miałam ochoty na forum :/
Na szczęście już jest dobrze ;P

Co tam u Was Kobitki? Coś już dalej ruszyło, czy póki co cisza? :)

Ja w przyszłym tyg przyjeżdżam do Trójmiasta, to podpisze umowę z dekoratorką, no i Kościół chcę załatwić ;)

A co do "Za obiektywem" - faktycznie nieciekawa historia... :(

My mamy ten tydzień na załatwianie - spotkanie z kamerzysta i z zespołem, obejrzenie jak wygląda dekoracja sali, spotkanie w Kościele z księdzem i jeszcze dobrze by zdecydować się na fotografa. Aż troszkę mi się odechciewa...
A macie może jakąś listę firm dekoratorskich? :)
Ja biorę jedną z reklamujących się na forum dekoratorek - Becia35 :)

Moim zdaniem, Pani ta dekoruje ze smakiem i z wyczuciem - jeśli chodzi o mnie, jestem pod wrażeniem ;)

A tutaj jest stronka p. Beaty:
http://www.malarstwo.britain.com.pl/
Ja się jeszcze nie zdecydowałam, ale na forum jest sporo osób, które zajmują się dekoracjami np. wyżej wspomniana dekoracje britain, glorioza, agata dekoracje, karolinka29, itp. Poza tym jest estill, dekori, deccor studio i masa innych. Ja pisałam maile, żeby porównać oferty, ale myślę, że warto także przejść się po kwiaciarniach i zapytać :)
Witam,
jezeli chodzi za obiektywem...
to niestety to prawda... juz nie maja galerii bo nie byly to ich zdjecia...
my mamy dg13. widzialam sie i z jednym i z drugim, dg13 pokazalo nam oryginaly, za obiektywem ich nie posiada...
dopisze nas ktos??
23.07.2011 m&k, sala: odpowiednik Ramlei w Kartuzach (nowa sala- jezeli ktoś tam będzie na weselu czekam na opinie), zespół: Sami Swoi, DG13
Będę na weselu w październiku na tej sali i dokładnie z tym zespołem :)na pewno zdam relacje,
pozdrawiam serdecznie
Krzesełko - już Was dopisałam, pojawicie się na liście przy nowym wątku :)

Co do zespołu również mamy Sami Swoi, póki co jesteśmy zadowoleni, ale oczywiście także będę czekała na Twoją opinie iwonus.p ;)

Pozdrawiam serdecznie :*
My już też mamy salę zarezerwowaną na 18.06.2011 w dworku Novello w Baninie, sala Kaszubska. Z resztą niestety leżymy. Poszukujemy na razie zespołu i fotografa. Jeśli chodzi o zespół to rozważamy new stars, a fotografa Kamila Macniaka. Zrezygnowaliśmy z Alternatywnych, bo musielibyśmy zapłacić między 3000 a 5000zł. To chyba trochę za dużo jak tylko za fotografa. Nie uważacie?
My za swój pakiet podstawowy płacimy 2250 zł, i przy tym strasznie serce mnie boli, ale z drugiej strony uznaliśmy, że zdjęcia muszą być piękne, a zwłaszcza plener ;)
Jednak gdybym miała wydać od 3 do 5 tys. chyba zawału bym dostała :P

Tak więc uważam, że ta suma to zdecydowanie za dużo :D
My za same zdjęcia zapłacilibyśmy 2200 zł, a w pakiecie z filmem płacimy 4000 zł za zdjęcia i film (pełen pakiet z sesją w innym dniu, nagraną tzw. "ranką" przed ślubem, itp.)
Też serce boli, że dużo, ale mówi się trudno, w końcu ślub raz w życiu (odpukać, że raz w życiu) :)
Miało być "randką" przed ślubem oczywiście :)
Dzięki, teraz jestem już pewna,ze trochę za dużo sobie życzą. A tak przy okazji to mamy problem z zespołem. Bo szczerze mówiąc, to mało co mi się podoba. I tak naprawdę to nie mam pojęcia jaki wziąć zespół ;(
A my płacimy za fotografa i za kamerzystę 2500:)
a kto to taki? :)
Samych Swoich mogę polecić bez mrugnięcia okiem, byłam na dwóch imprezach z nimi i na oby dwóch genialnie się bawiłam, dla nich specjalnie przenieśliśmy datę ślubu :)

na film i fotografa warto wydać więcej. jezeli ktos Ci spartaczy robotę to już tego nie odzyskasz... nie chce mi się bawić w poprawki. Zdjęcia i film będę miała robione przez dwie firmy, widziałam ich całościowe prace z 4 wesel więc nie mam zastrzeżenia
dziewczyny a u mnie tylko do dekoracji potrzebne są tylko żywe kwiaty na stoły do wazonów i do młodej pary, bo tak sama sala jest w sobie ładna i nic innego nie potrzeba. Nie wiem kiedy do księdza isć zarezerwować godzine jakoś mi się tam nie spieszy hehe:)
a własnie powiedzcie mi jak to jest z wyprzedazami sukienek na przełomie grudnia i stycznia, myślicie ze warto kupować? wydaje mi sie ze sukienki nie beda sie dużo różniły od sukienek z kolekcji 2011 a cena bedzie niższa co nie?:) ciekawe jak to wyglada...
Pozdrawiam was kobietki:*
do: patusix
Napisz jesli mozesz na jakie firmy foto-video sie zdecydowalas?
Krzesełko - napisz proszę swojego maila, mam do Ciebie parę pytań odnośnie zespołu :)

Co do dekoracji, w walentynki byłam na "Naszej" sali, dzień wcześniej było tam wesele i szczerze mówiąc ich dekoracja mnie nie zachwyciła, powiem więcej jak dla mnie żadna rewelacja :( Dlatego zdecydowałam się na dekoratorką, wolę powierzyć komuś pieczę nad tym aby ten dzień był jeszcze bardziej wyjątkowy... ;)

Co do sukni, ja pod koniec tego roku, początek następnego chce już kupić sukienkę, tak jak napisała migotka, niczym specjalnym nie będą się różnic sukienki z kolekcji 2010/ 2011, a na pewno ceny będą atrakcyjniejsze ;)

Pozdrawiam serdecznie.
madzia_kl@wp.pl
jezeli chodzi o sukienki... :) moim zdaniem nie ma sensu kupowac w tym roku (chyba ze ktos ma na początku roku) ponieważ... waga może się "nieco" zmienić. Wiadomo stres przed ślubem jest duży. Niektórzy chudną inni tyją... więc tak bardzo nie ma się co spieszyć
ja tez mam takie same zdanie nie ma sensu kupowac tak szybko sukienki.kupicie za szybko a potem wam sie inna spodoba i co? :P
Krzesełko, zaraz skrobnę maila :D

Każda inaczej do tego podchodzi :) Ja mam raczej stałą wagę, poza tym Pani z salonu powiedziała mi, że jeśli zdecyduje się na jakąś sukienkę, to i tak przymiarki będą dopiero gdzieś w okolicach maja - czerwca :D Więc o tą wagę myślę, że nie ma co się martwić...
A co do tego, że może inna się spodobać sukienka, tu się zgodzę - ale tak jak pisałam, jak już sobie wybiorę jakąś sukienkę, nie będę patrzyła na inne, bo i po co? :) Nie chcę mi się denerwować... :D
A wyjeżdżacie gdzieś w podroż poślubną?
jak najbardziej zgadam sie z tobą Ola86 przymiarki sukienki są niedługo przed weselem także z tym jestem spokojna a po co płacic dwukrtonie wiecej za sukienke jak pewnie te z nowszych kolekcji wiele wiecej sie nie różnią:) to po co przepłacać?:)
ja na pewno kupie sukienke w grudniu tego roku, bo to juz bedzie "ostatni dzwonek" na to... a pamietajcie, ze zawsze najbezpieczniej kupic sukienke, ktora ma wiazany gorset, bo jak sie schudnie lub przytyje, to zawsze mozna ja dopasowac :)
własnie chcialam wspomniec o tym samym co napisala natalia...jak jest zamek to nic sie nie zrobi, a wiązany gorset zawsze mozna regulowac:)
MARZEC:

KWIECIEŃ:

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87

CZERWIEC:
18.06.2011 => aurinio88
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011=> M&K
LIPIEC:

SIERPIEŃ:
20.08.2011 => latika

WRZESIEŃ:
PAŹDZIERNIK:
01.10.2011 =>lutka21 (Emilia&Michał)
hejka dziewczynki:)
Co do sukienki zgadzam się z olą i micasią - ja swoją mam zamiar kupować w listopadzie/grudniu. Rozmawiałam z kilkoma paniami w salonach i wygląda to tak ,że jak kupujesz nawet w tym listopadzie to pierwsze przymiarki koło czerwca, kolejne sierpień, a ostatnie na 2 tygodnie przed ślubem (w przypadku slubu we wrześniu)-więc o ewentualne odchylenia w wadze nie ma sie co martwić:) poza tym czesto te same kolekcje wystawiane są w nowym roku z hasłem kolekcja - dajmy na to 2011 i dodatkowo kilka set złotych więcej,
pozdrawiam serdeczniem:))))))
ups..pomyliłam wyżej nicki zgadzam się nie z Micasią - ale Migotką;p...Przepraszam za zamieszanie,
pozdrooofki
Dziewczyny a czy słyszałyście coś o fotografie Monice Urbańskiej www.fotosepia.pl? proszę o jakieś informacje,albo podzielcie się informacjami o Waszych fotografach. Będę wdzięczna, bo dalej szukam. Nasz wybrany zawiesza działalnośc od przyszłego roku, więc zaczynamy poszukiwania od nowa;(
aurinio88 my mamy inre sprawdz sobie www.inre.net.pl
Aurinio, ja interesowałam się pracami p. Moniki. Podobają mi się jej zdjęcia. O ile pamiętam jej oferta też była całkiem ciekawa. W końcu wybraliśmy innego fotografa ale braliśmy fotosepię pod uwagę w naszych poszukiwaniach.
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat P. Łukasza z o-studio ;)
Najbardziej Nas urzekł plener (bo głównie na to kładziemy nacisk), ze zdjęć widać było, że potrafi uchwycić najważniejsze momenty... Według Nas jakość zdjęć jest b. dobra :)

Jeśli będziesz chciała prześle Ci mailowo ofertę P. Łukasza :)

Ktoś pytał o podróż poślubną - niestety My na pewno się nie zdecydujemy zaraz po ślubie :( Trochę pieniędzy władujemy w weselicho, poza tym zaraz po ślubie będzie trzeba urządzić mieszkanko ;) Myślę, że podróż poślubną przesuniemy na marzec - kwiecień, ale za to na dwa tyg i to do Portugalii lub Egiptu ;)

będę wdzięczna za ofertę martabrokos@wp.pl i poproszę stronę internetową, jeśli można
Witaj, ja mogę polecić "ogród sztuki" z Gdyni- bardzo sympatyczne małżeństwo zdecydowaliśmy się na nich bo widziałam ich prace na żywo nie tylko na spotkaniu ale nasi znajomi ich mieli na swoim ślubie i wg mnie zdjęcia super ;) jeśli chcesz ofertę wyślę Ci na maila
oj ale chyba to Ci nic nie da bo mamy ten sam termin-dopiero zauważyłam. no nic powodzenia w poszukiwaniach
Aurinio sprawdź @ :D
Stronke Ci tam podałam ;)
Kasia&Tomasz to miło, że mamy ten sam termin, ale szkoda, że nie możemy mieć tego samego fotografa;p

Ola86 jeszcze nic nie mam na mailu, ale czekam, pewnie zaraz przyjdzie;)
Aurinio - jak dojdzie, daj proszę znać ;)
Najwyżej jeszcze raz wyślę ;)
Niestety w dalszym ciągu nic;( wyślij może jeszcze raz martabrokos@wp.pl
Już poszło :D
Teraz powinno dojść ;)
Olu dziękuję, właśnie dostałam maila i już oglądam zdjęcia
Cieszę się, że mogłam pomóc :D
Daj potem znać, czy się podobały zdjęcia itp ;)
A czy jeszcze mogę prosić o namiary na zespół Sami Swoi? Czy oni mają jakąś stronę internetową, żeby można było ich posłuchać?
507 - 547 - 551 - to jest numer do jednego z Panów z zespołu, z którym w razie co podpisuje się umowę ;)
Niestety stronki nie mają, ale bardzo polecam :)
Agnieszka & Piotr - 13 sierpnia - Restauracja Dzikie Wino, Reda
cześć dziewczyny :) wczoraj byłam wpłacić zaliczkę za sale (którą bardzo polecam www.dzikiewino.pl, sala kryształowa) i zarezerwować godzinę w kościele.. chciałam godz 16 - 16.30, ku mojemu zaskoczeniu ta godz była już zarezerwowana tak więc pozostała mi 15.30. jednak myślę że nie będzie źle.. pobawimy się dłużej :)
mam pytanie.. co sądzicie o DJ-u zamiast orkiestry i czy możecie mi kogoś polecić?
Pozdrawiam
agness
Ola86 a ilu jest tych panów i jakimi instrumentami dysponują?
zdecydowałam się na sharkfotostudio :) Bartek naprawdę wie co robi i wkłada w to całe serce :)
do agness też miałam mieć w Dzikim winie wesele bo bardzo mi się sale podobały i wystrój ale jak znajomi zaczęli mi opowiadać co się tam wyprawia to podziękowałam tym bardziej że na tyle czasu przed ślubem chcieli tak wysoką zaliczkę to już dla mnie śmieszne i podejrzane ale mam nadzieję że u ciebie będzie inaczej :)
ojjj.. to mnie nastraszyłaś.. byłam tam na paru firmowych imprezach i bardzo mi się podobało dlatego zdecydowaliśmy się na tą restauracje. dobre jedzenie no i zachwycona jestem wyglądem. jeżeli mogę Ciebie poprosić napisz mi parę uwag żebym wiedziała na co uważać. byłabym bardzo wdzięczna.
pozdrawiam
agness
sami swoi to trzech panów: "organki"- standard, gitara i saksofon :)
potrafią tez grać na tubach itp... nie wiem czy robią to zawsze czy trzeba o to poprosić
dzień dobry dziewczyny..
w sumie nikt mi nie odpowiedział na pytanie o DJ-u ale poszperałam po różnych forach, poczytałam opinie i DJ Limahl ma jak narazie najlepszą opinie. zadzwonię do niego jeszcze dziś i umówię się na spotkanie.
miłego dnia :)
nie mam czasu nic załatwiać :( dobrze że tyle czasu zostało :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Do agness:
Jeśli byłaś na kilku imprezach to wiesz co i jak Niestety każdy kogo znam z Redy niestety nie ma fajnych opinii nawet mój kuzyn który jest kelnerem a na fachu się zna Słyszałam że są problemy z potrawami niestety co bardzo boli nie są takie jak powinny być w dodatku sama się na własnej skórze przekonałam jak zamawiałam żurek z jakiem a w środku nie było jajka :/ z tego co wiem to niestety na potrawy trzeba długo czekać my czekaliśmy 25 minut a w dodatku po co im teraz 2000 złotych zaliczki???? nie sądzisz że to trochę dużo ??? w dodatku ile czasu jeszcze zostało Ja po rozmowach ze wszystkimi od których słyszałam opinie postanowiłam że nie będę tam mieć wesela ale to moja opinia i nią się nie sugeruj może się już tam co nieco zmieniło :)
aurinio - tak jak napisała Krzesełko Panowie grają na organach, gitarze i saksofonie ;D I jak dzwoniłaś już do Nich? Pochwal się... ;) A jak tam fotograf o którym Ci pisałam, przypadł Wam do gustu? :)

Agness, witamy wśród Panien Młodych 2011 ;)
Jeżeli chodzi o DJ, niestety nic nie doradzę :( A oprócz sali, coś jeszcze macie załatwione?

Micasia - a jak tam u Ciebie z zespołem? Ostatnio pytałaś się o jakiś, i co zdecydowaliście się na ten niego? :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=153980&c=1&k=11

Zapraszam do nowego wątku, ten już taki przy długaśny i w dodatku strasznie długo się otwiera ;D
18.06 2011=>karol i anieszka prszcz gdanski zajazd jawor
11.06.2011 monika i sebastian hotel gniecki,foto-tandem narazie tyle
Basia&Mateusz, 30kwietnia2011, Sala Szrot w Gościcinie, fotograf www.krawczynska.com.pl
Witam,

Jestem administratorem Ogólnopolskiego Ślubnego Forum Dyskusyjnego
"Ślubne Sprawy".
Zachęcam do zajrzenia na naszą stronę i brania udziału w dyskusji -
poszukujemy nowych użytkowników :)

Serdecznie zapraszamy
Admin i użytkownicy
http://www.slub.mojeforum.net
http://www.fotokontakt.pl/zdjecia-10x15-za-35-gr