Widok
Oj mam :)
Poczytałam w necie i proszę zweryfikuj moje zrozumienie stosowania: do otulacza wkładam wkładkę np. z mikrofibry i taki papierek jednorazowy, tak?
No i ten otulacz to piorę co kilka wymian wkładu.
Napisz proszę ile masz sztuk takich wkładów i otulaczy i gdzie to kupujesz.
Nie chciałabym używać pieluszek jednorazowych (tzn. tak na wyjścia ok), a nie bardzo chcę się paprać w tetrowych.
W związku z czym, za wszystkie uwagi będę bardzo wdzięczna.
Poczytałam w necie i proszę zweryfikuj moje zrozumienie stosowania: do otulacza wkładam wkładkę np. z mikrofibry i taki papierek jednorazowy, tak?
No i ten otulacz to piorę co kilka wymian wkładu.
Napisz proszę ile masz sztuk takich wkładów i otulaczy i gdzie to kupujesz.
Nie chciałabym używać pieluszek jednorazowych (tzn. tak na wyjścia ok), a nie bardzo chcę się paprać w tetrowych.
W związku z czym, za wszystkie uwagi będę bardzo wdzięczna.
to jest tak: masz pieluchy, na które musisz zakładać otulacz(tj. formowane) i takie, które go nie potrzebują (aio, kieszonki z PULem albo wełniane). na pupę nakładasz zawsze pieluchę, a na to, jeśli tego potrzebuje, otulacz. Wkłady, o których piszesz wkłada się do pieluchy. Wiesz, ja nie słyszałam, żeby ktoś miał tylko wkład i na to zakładał otulacz, ale może u Ciebie to zda egzamin:) ja mam kilka, ok. 8 pieluch, które wymagają otulacza i ok. 10 takich na które nie musisz nic zakładać bo nie przeciekają. Co do wkładów to mam kilka "profesjonalnych" - z mikrofibry i konopne, ale świetnie zdają egzamin np. ręczniki z IKEI pocięte i złożone odpowiednio do pieluchy. Otulacz pierze się co któreś załozenie, chyba ze jest totalnie mokry.
mogę podrzucić Ci ciekawe linki do stron, forum o pieluchach itd. jesli jesteś zainteresowana.
aha! papierki mozesz stosować, wkładasz do pieluchy, w szczególności jak noworodek często robi kupę:) ja ich nie używam, ale moje dziecko duze i w 99% wyłapujemy kupę już do nocnika:)
mogę podrzucić Ci ciekawe linki do stron, forum o pieluchach itd. jesli jesteś zainteresowana.
aha! papierki mozesz stosować, wkładasz do pieluchy, w szczególności jak noworodek często robi kupę:) ja ich nie używam, ale moje dziecko duze i w 99% wyłapujemy kupę już do nocnika:)