Widok

STARAJĄCE SIĘ XXX

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny oby ten watek był mega krótki!!!!
i czekam na nastepne mamusie :) ide teraz poszukac mamusiek lipcowych bo na lipiec mam termin :)

buziaki i powodzenia!

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
GRATULACJE!

i spokoju,spokoju,spokoju:)

i radosci;)
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, Nikita - gratki.
buziaki
raz jeszcze gratulacje, Asia!!!! :)
spokoju i zdrówka na całą ciążę życzę :)

i powodzenia w nowym wątku wszystkim starającym się.
ja również gratuluję :)
image
image
Gratulacje :))))))))))))))))))
imageimage
Gratulacje Nikita, ale sie ucieszyłam...
ja na ten miesiąc się nie nastawiam a zaczęły mi się płodne. mamy ciche dni... nie będę się przed nikim płaszczyć!!!!
o jak fajnie, że w końcu ktoś skończył ten długiii wątek! gratulacje :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja również gratuluje

no to spokonjych, leniwych 8 mieisiecy ;)
No Nikita/Dżoana czekalam na to :)
jeszcze raz gratki Kochana i teraz wiesz - no stres! :)

ja wczoraj bylam u gina no i jak sie spodziewalam, powiedzial, ze nie widzial blizny po jajecznkowaniu a dwa pecherzyki sa takie dosyc ladne - nic z tego nie kumam oprocz tego, ze wiem ze nie bylo owu ;) no i mam poki co brac Dostinex dalej, dodatkowo mam brac Duphaston na wyrownanie cykli bo mam jakies popieprzone po odstawieniu pigulek ;)no i mam zrobic profil hormonalny i przyjsc za miesiac, zobaczymy....
a co to jest profil hormonalny?? normalne badania hormonów?
on to tak nazwal fachowo chyba:)na skierowaniu mam napisane ze miedzy 3cim a 5tym dc mam zrobic estradiol,fsh i lh czyli luteine a potem miedzy 19 a 21 dc progesteron i prolaktyne czyli chyba jakby normalny schemat hormonow pod katem badania prawidlowosci cyklu, po prostu nazwa jest madra i tyle ;)
gratuluje i melduje sie w nowym...
image

image
lh to nie luteina ale ogolnie to sa hormony regululace cykl, no i chyba lh razem z estradiolem wskazuje na zapas jajeczek.

Gratuluje, niesamowite ze sa juz mamusie lipcowe
image

image
no czyli jak zrobie te badania to bede wiedziala czy wszystko orajt czy nie orajt ;)
I ja gratuluję :)
image
image

image
te badania pokazuja, czy zbliza sie owu
Ja też gratuluję! Szczęśliwej i zdrowej ciąży życzę ;-)
gorące gratulacje !!!
ja się zbliżam do dni staraczych i się doczekać nie moge ;)
"Życia nie oszukasz"
chyba nie tyle zbliza co czy wogle bedzie. ogolnie czy cykl jest normalny, co po odstawieniu tabletek moze byc lekko zachwiane. tripgirl - u ciebie jest olright, dam glowe ze zaraz bedziesz zakladac watek
image

image
ten estradol fsh i lh robi sie wlasnie okolo 3-5 dc? czy tak szybko zrobione badanie moze nam mniej wiecej powiedziec czy bedzie owu okolo 18dc?

dziekuje walerko, tez mam taka nadzieje :)
no wlasnie lekarz dal mi taki rpzedzial czasowy, moja kolezanka z pracy tez je robila i to regularnie rpzy kazdym cyklu w tych dniach, wiec mysle ze to jest regula - wtedy trzeba zeby wynik byl miarodajny

jeszcze tak do dziewczyn, ktore biora Dostinex i sa z Gdyni - w aptece na Rozewskiej przy przychodni w Chyloni 2 tabletki kosztuja 75 zlotcyh i to jest chyba najnizsza cena w Gdyni :)
czy przez podwyższona prl u faceta mogą byc problemy z zajściem w ciąże? czy ma ona jakis wpływ na jakośc nasienia?

Dziewczyny dzięki za wszystko! szybko zachodzcie w ciąże bo cos mało lipcowych mamusiek jest...

Basieniak jak tam u Ciebie?
trzymam za wszystkich kciuki!
Tripka nie daj sie tym cholernym hormonom! ;)

image
no ja chyba będę musiała kolejny cykl zacząć:))) ale z Twojego szczęścia bardzo się cieszę :))))))

zastanawiam się czy nie spróbować polepszyć jakości śluzu - chyba wiesiołek powinnam brać? a może coś innego? nie jest źle ze śluzem, ale nie ma tego co jest najbardziej potrzebny chyba wystarczająco
imageimage
moje gratulacje i obyśmy my równie szybko zaciążyły:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Basieniak - u mnie śluz był tragiczny, w sumie typowo płodnego śluzu nie miałam... na szczęście zauważyłam to nim zaczęłam się starać... brałam olejek z wiesiołka do połowy cyklu... po dwóch miesiącach zauważyłam znaczną poprawę... długo się nie starałam :)
image
image
Dzięki Mar-chew:) no ze śluzem nie jest u mnie źle, ale mogło być lepiej...pamiętam czasy jak płodny to był naprawdę płodny:) olejek z wiesiołka - kupić w aptece??? jak często brać - chodzi o dzienną dawkę??? wiem, że tylko do owulki
imageimage
serdeczne gatulacje :)
image

mi przez orgametril przedłużył się cykl, czekam z utęsknieniem na @, bo chcę już nowy cykl zacząć :)

udanej niedzieli :)
imageimage
ja-dwisia Ty tajemnicza bestyjko :-))))
ooo, a czemu taki zarzut do mnie? :))
...to nie zarzut hi hi :-)))
jak zwał, tak zwał - ale pytanie "dlaczego?" pozostaje ;)
Gratulacje:)
Ja wrocilam po 4 dniach nieobecnosci :) i czekam na @ powinnam ja miec dwa dni temu ale chyba przezslub i caly stres z nim zwiazany mi sie spozni:(
Założycielce wątku życzę spokojnych 40 tygodni, a pozostałym, aby szybko założyły swoje wątki!
Nikita serdeczne gratulacjie :*
Cześć dziewczynki, nie było mnie tu z 2mce i kilka nowych mam przybyło, wszystkim bardzo gratuluję..
Ja odpoczywam od intensywnych starań, co ma być to będzie.. oby było szybko..:) rok temu o tej porze cieszyłam się wiadomością o ciąży może i ten grudzień przyniesie dobre wieści.. zobaczymy..
Dołączam do wątku. Za tydzień będę miała ustalony termin(w poniedziałek). Trochę z zaskoczenia ta ciąża, ale bardzo się cieszę. Myślę, że gdzieś w granicach lipca będzie dzidziuś. Teraz zamierzam się wynudzić za wszystkie czasy :-) Pozdrawiam wszystkie mamy, te przyszłe i te obecne.
joanna gratulacje :)
my po kolejnej wizycie u lekarza, mąż ma podwyższoną prl, bedzie bral bromegron na zbicie, w styczniu znowu badania... zobaczymy czy leczenie przyniesie pozytywne skutki

chodzimy do dr gościniaka może macie jakies doświadczenia z tym lekarzem?

wow! to u facetów tez sie bada prl? nie wiedziałam
a po co?
no wlasnie nie wiem po co
nasienie mojego męża się nie upłynnia, poszliśmy do lekarza (androloga) powiedział że przyczyną mogą być bakterie, stan zapalny. mąż miał zrobic posiew nasienia, zbadac hormony testosteron, prolaktyne i e2 ( nie pamietam co to). posiew wyszedl ok test i e2 też, tylko prl za wysoka. lekarz powiedział że teraz sie nie dziwi i rowniez ona może byc przyczyną nie upłynnienia sie nasienia. jeśli długo się staracie a nic nie wychodzi to wysłac równiez swoich facetów na badania i to koniecznie.

a jesli nasienie nie będzie sie uplynniać nawet po zakończeniu leczenia to konieczna bedzie inseminacja, pewnie jeszcze z poł roku poczekamy i wtedy będziemy podejmować dalsze decyzje

Gratuluje :)
troche mnie nie było a tu już nowy wątek super ;)
u mnie oczekiwania na @ ... za tydzien powinien byc, z zafasolkowaniem chyba nici bo w trakcie owu bylam na szkoleniach wyjazdowych z pracy i chyba będzie lipa ... no ale sie okaże za tydzień...
myśmy się dowiedzieli od ginekologa, że facet pierwszy powinien zrobić badanie nasienia ... bo jeśli kobieta nie może zajść to zawsze zaczyna się leczyć kobietę - czasami niepotrzebne, a powinno się zaczynać od faceta...mój zrobił badanie nasienia i wszystko wyszło super - po 3 dniach wstrzemięźliwości :)))
imageimage
no dokładnie, moja gin mi powiedziała zeby własnie męzowi zrobic badania. tak to pewnie bym kolejny rok czekała i go nie wysłała. a tak to sie wszytsko wyjaśniło.

moj gin mi ostatnio powiedzial, ze teraz to sie wszystko zmienia i kiedys bylo tak, ze jezeli po roku starania intensywnego para nie mogla zajsc w ciaze to sie uznawalo, ze jest problem a na chwile obecna mozna juz zaczac robic badania po pol roku intensywnych staran, takie czasy nastaly ...i ze powod to 50-50 jesli chodzi o kobiety i mezczyzn ale zeby wlasnie nie zapominac, ze moze to zalezec od mezczyzny.
moj maz tez bardzo szybko zrobił badania ;)
wydaję mi się, że teraz faceci nie mają aż takich oporów jak kiedyś...no swojego taty sobie nie wyobrażam jak idzie badać nasienie hahahah a mojego męża moja mama zawoziła czyli teściowa jego na badanie nasienia hahaha a potem na lotnisko:))) do dziś czasami o tym gada, że chyba jest jedynym facetem co był z teściową na badaniu nasienia:)
imageimage
hehehe z tesciowa na badanie ....;) nie do pomyslenia
duży plus to, że on ma fajną teściową :D:D:D
imageimage
hihi no napewno w koncu to Twoja mamusia ;)
no w tym się mi udało...mam super mamę:DDD
imageimage
ja dzieki Bogu tez ;)
Gratulacje kolejnej zafasolkowanej.
Ja się melduję i zaczynam 8 cykl starań :) @ spóźniła mi się 7 dni, ale niestety przyszła... 3 dni rozpaczy i od nowa zaczynam :)
A tak przy okazji... postanowiłam się za siebie wziąć i szukam dobrego fryzjera w okolicy Zakoniczyna... zmieniam fryzurę, zapisuję się na aerobik bo zwariuję.
image
Dziewczyny, a czy ~joanna833 nie napisała ze jest w ciąży???

cytuje: "Dołączam do wątku. Za tydzień będę miała ustalony termin(w poniedziałek). Trochę z zaskoczenia ta ciąża, ale bardzo się cieszę. Myślę, że gdzieś w granicach lipca będzie dzidziuś. Teraz zamierzam się wynudzić za wszystkie czasy :-) Pozdrawiam wszystkie mamy, te przyszłe i te obecne."

image
no pisała ;)
to gdzie nowy wątek itp.? :)

image
Ja nadal czekam na @ ...
jakieś małe plamienie dostałam w trakcie cyklu ;/ dokladniej w środku. miałyście kiedyś?
ja tez czekam nadal na @, nie wiem juz co mam robic, wzielabym duphaston na wywolanie ale sie na tym nie znam, gin mi go rpzepisal na uregulowanie cyklu i mialam brac od 16 dc wiec nie wiem czy teraz bym mogla i jak tak to ile dni brac...:/
dziewczyny to tak jak ja ja tez czekam i sie doczekac nie moge:( a powinnam dostac ja tydzien temu
mamasandry to zatestuj
trip ja w tej kwestii nie pomoge bo nie wiem jak sie bierze ten lek
tescik we wtorek robilam i tlyko jedna kreseczka wyszla:( ale jak nie dostane do nastepnego to moze sie skusze na jeszcze jeden test:) ale cos czuje ze sie jednak doczekam @
ja poczekam do rpzyszlego tygodnia i jak sie nic nie wydarzy to bede musiala isc do gina niech mi powie jak wziasc, chce juz dostac ten okres zeby sie nowy cykl zaczal...
no ja tez juz bym chciala dostac @ zeby moc znowu zaczac sie starac moze wkoncu zaskocze:)
Ja też chce nowy cykl :) wyjeżdżamy na urlopik z mężem więc może może coś się uda w grudniu :) bo teraz to tylko stres i czekanie na okres ... aczkolwiek dziwnie sie czuje bo i jajnik boli i te plamienia ... nie wiem ;/
tripgirl bierze sie albo do okresu albo odstawia sie 3 dni przed przwidywanym okresem, tyle ze tobie to nie pomoze bo tobie sie spoznia, hmm, pamietam ze byly tu dziewczyny ktore braly tak, chyba michalowa, moze zpaytaj jej w zapracowanych albo grudniowych
image

image
Witam wszystkie 'starające się' :) chciałam sie przywitać :) od jakiegoś czaso 'podczytuje ' na forum wątki dotyczące starań o dzidzie i chyba nie moge się nazywać 'nową' bo my staramy się już od 1,5 roku.
Leczę się u dr Śliwińskiego.Stwierdzone PCO długi czas standardowej stymulacji jajnikow przez Clo itp. We IX miałam IVI z negatywnym rezultatem. Może któraś z Was wie jakie mogą być przyczyny niepowodzenia ? Co mogłam zrobić żle?
Walerko, Ciebie postrzegam jako speca od wszystkich badań :) możesz mi powiedzieć czy prolaktynę też powinnam robić przy IVI jaki powiniem być jej poziom ?
witaj! ja mysle, ze prl powinno sie robic obojetnie w jaki sposób sie starasz..naturalnie czy IUI, IVF itd
dziekuje Walerko, ide w takim razie do Waszego watku zapracowanych zeb sie spytac :)
hatari do inseminacji prolaktyna zawyżona (ta po obciążeniu tabletką) to źle, do in vitro liczy się tylko prolaktyna normalna, po obciążeniu nie ma znaczenia gdyż zapłodnienie następuje i tak poza kobietą; mi np. inseminacja się nie udała bo miałam mega zawyżoną prolaktynę po tabletce, ale nikt przed zabiegiem tego nie sprawdził, sama próbowałam dociec dlaczego się nie udało no i wyszła właśnie ta zawyżona prolaktyna...
Karolinka29 dziękuję za pomoc, napewno przy kolejnym podejściu to sprawdzę , tylko nie bardzo mogę zrozumieć dlaczego lekarz się tym nie interesuje ... Mam niedługo wizytę wiec o wszystko zapytam
dziewczyny, a jak to wygląda z badaniami faceta? jakieś specjalne skierowanie trzeba mieć? i gdzie to sie robi?
my robiliśmy w Invicie w Gdańsku
imageimage
a ile to kosztuje, no i jak to wygląda? jak z tym skierowaniem? czy codziennie można? ile sie czeka na wyniki?
dzień wcześniej mój zadzwonił i się umówił na wizytę...koszt 150 zł...został zaprowadzony do pokoju, musiał zostawić żołnierzyki w pojemniczku i na następny dzień już chyba był wynik...wstrzemięźliwość chyba od 2 dób - najlepiej min 4 dni (tak ginekolog mówił)...mój był po 3 dniach i wyniki jego są super
imageimage
przepraszam ale nie pomoge bo ja do tego nie dotrlam, to sie nie douczylam. tu sa dziewczyny ktore o wiele wiecej o tym wiedza i na pewno ci pomoga.
image

image
Kochane ja jednak @ się nie doczekałam:) jestem po wizycie i ginekolog potwierdził ciążę, ale nowy wątek założę 7.12. jeśli po wizycie będzie wszystko dobrze, a taką mam nadzieję:)

wykryto u mnie torbiel na jajniku, z którego było jajeczko i teraz nie wiadomo czy ona nie przeszkodziła w zagnieżdżeniu się...ginekolog na 150% chce wykluczyć ciążę pozamaciczną
imageimage
Basieniak bardzo sie ciesze i po cichu gratuluje, a z ofcjalnymi gratulacjami poczekam do nastepnego wątku! trzymam kciuki zeby wszystko było ok.!
bedziesz lipcową mamuśką :)

image
no trzeba czekać do 7.12, ale na daną chwilę jestem w ciąży i bardzo się z tego cieszę :) dużo odpoczywam, endo mam super, bo 20mm więc fasolka musi się zaczepić w macicy, tam jej będzie najlepiej heh
imageimage
odpoczywaj odpoczywaj i nie stresuj sie, bedzie dobrze :)

image
co tam u was sie dzieje ?? wczoraj się dowiedziałam że przyjaciólka jest w ciąży, ciesze sie ze tak szybko jej sie udalo i bez problemu zadnego ale jednoczesnie jest mi mega przykro ze ja tak musze walczyc :( wczoraj cały dzien ryczalam a dzisiaj juz od 4 nie spie... mam mega doła

a w invikcie jest teraz akcja bezpłatnych konsultacji, dzwoniłam i sa wolne terminy ( to tak dla zainteresowanych)

oj aniołku..nam kiedys tez sie uda :) głowka do góry!!
mi sie nie chce pisac bo nawet nie mam o czym, nadal czekam na okres, dzis 36 dc...
tripek a jakie długie masz cykle? moze tescik?
no właśnie, może jakieś testowanko ?
kurcze dlaczego tak musi być, wszedzie dookoła cos się dzieje tylko nie u nas... grodzień, święta przed nami a człowiek w takim nastroju beznadziejnym

ja mam mega-dola po ostatnim rozczarowaniu z @.
poza tym mam jakieś guzki w piersiach (w jednej od zawsze torbiel a w drugiej wykryto teraz coś...).
to coś na razie do obserwacji przez poł roku.
staram się nie czytać w necie na ten temat... bo można świra dostać.

tak więc widzicie Kochane, na staranka nawet nie mam ochoty... ale może będzie tak zwany "złoty strzał" bo przytulanko było akurat w owu...
ale też się nie nastawiam, bo w tamtym miesiacu też były w owu ... i nic...
a tak pozatym, to ile przed skokiem temp jest owu? bo zapomniałam a koleżanka się pytała mnie ostatnio...

o rety, ale wywód. ale przynajmniej się trochę wyżaliłam, a nikt mnie nie zrozumie tak jak Wy...
Asiunia doskonale cię rozumiem...u mnie test owu wyszedł pozytywnie, były przytulanka, ja jeszcze kilka dni mam do @ wiem że i tak nic nie będzie ( przez problemy męża) ale jak głupia się łudzę że może jakiś mały cud będzie. ja się umówiłam na bezpłatna poradę do invicty, wezme wszytskie nasze wyniki badań i zobaczymy co powie inny lekarz.

dziewczyny niestety robilam tes i wyszedl negatywny, jedna krecha gruba i ostra - wredota jedna :)w tym miesiacu nie mialam owu wiec chyba tylko przez niepokalane poczecie by sie udalo ale zrobilam test pro forma :)poczekam jeszcze do wtorku i chyba pojde do gina na wywolanie bo ile moge czekac...
dziewczyny trzymajcie się, ja wiem doskonale jak wam ciężko, ale marzenia się spełniają, trzeba być dobrej myśli choć to bardzo trudne :)
aniołku, a o co chodzi z tą bezpłatną poradą?...
widziałam wczoraj w INvicie są jakies bezpłatne konsultacje i usg..ale nie wczytałam sie dokładnie o co chodzi..zadzwoncie i spytajcie albo sprawdzcie na stronie
BEZPŁATNA WIZYTA LEKARSKA

W KLINICE LECZENIA NIEPŁODNOŚCI INVICTA

Klinika Leczenia Niepłodności INVICTA zaprasza na Bezpłatną Konsultację Lekarską. Podczas spotkania z ekspertem z zakresu leczenia niepłodności będziecie mieli Państwo okazję uzyskać odpowiedzi na nurtujące Was pytania. Wizyty odbywają się w Klinice Leczenia Niepłodności INVICTA w Gdańsku oraz w Warszawie.

Wizyta obejmuje poradę lekarską oraz badanie USG w zależności od wskazań lekarskich.

Dodatkowo podczas wizyty otrzymacie Państwo BON RABATOWY - 50% na wykonanie wybranych badań laboratoryjnych:

» Partnerka: AMH - Anty Mullerian Hormon
(ocena rezerwy jajnikowej) więcej ...
» Partner: badanie nasienia więcej ...

Kto może skorzystać z promocji?

Wszystkie Pary, które w okresie ostatnich 3 miesięcy nie korzystały z usług Kliniki Niepłodności INVICTA.

Gdzie mogę odbyć wizytę?

Bezpłatne wizyty lekarskie odbywają się w Klinice Leczenia Niepłodności INVICTA w Gdańsu oraz Warszawie.

Termin promocji:

Promocja trwa do końca grudnia 2010 roku.

W jaki sposób skorzystać z promocji:

Prosimy o rejestrację telefoniczną:

» Gdańsk: tel. kom. 784 368 011, tel. 58 763 50 50

» Warszawa: tel. kom. 784 368 592, tel. 22 892 93 60

Długo nie pisalam i tak czytam i czytam... i tez amm dola bo naokolo babki w ciazy a ja nic...:( dostalam @ po tygodniu spoznienia a juz myslalam ze sobie poszla na dobre:) no nic od nowa staranko...:) a do kliniki tez sie wybieralam ale nie wiem jak to bedzie...:)
dziewczyny, co tu taka cisza??
u mnie nic nowego, czekam na @ dzisiaj lub jutro przyjdzie. dzisiaj mam wizytę w invikcie... zobaczymy czego sie dowiem, chcę zacząć monitorować cykle... wtedy na 100% bede wiedziała czy wszytsko jest ok. mąż ponowne badania ma w styczniu, zobaczymy czy leczenie przynosi jakiś efekt.

to daj znac co ci tam powiedzieli..

ja czekam na @ powinna być w pt ale nic.. zrobiłam test i też nic.. zastanawiam się co dalej...
najgorsze jest to czekanie... z miesiąca na miesiac z roku na rok... szkoda ze to nie tak jak z przeziebieniem tydzień i po bolu

dokładnie... nie wiem teraz czy mam czekac.. ale na co? że też nie może to być wszystko jasne..
dziewczyny poniżej sa moje 3 ostatnie cykle, nie sa one dokładne, ale może cos sie uda zinterpretowac? co o nich mysliscie

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

niebieski kolor to @, krzyzyk to pozytywny test owu

kurcze coś zle zrobiłam, zaraz poprawie

image

ja sie nie bardzo na tym znam :(( ale na pewno sie tu ktos znajdzie kto pomoze :)

ja mam pytanko: czy to mozliwe ze test wyszedł mi negatywny a jestem w ciąży?
na moje to Twoje cykle są owulacyjne..jest skok tempki który sie utrzymuje....faza lut tez w normie i spada w dniu @ wiec jest git
podobno to się zdaża i to dość często, jeśli jest małe stężenie a test nie jest bardzo czuły to może fałszować wynik, najlepiej to chyba na bete się udać

poczekam jeszcze.. o ile wytrzymam ;) i wtedy zrobie ponownie test albo na bete pojde..
LG83 moja kolezanka z pracy robila 3 rozne testy i kazdy wyszedł negatywny, zapisala sie nawet do lekarza ze cos nie tak bo okresu nie ma, w ciazy nie jest... i pare dni przed wizyta zrobiła jeszcze inny test-4-ty i wyszedł pozytywny :) chłop ma urodzic sie pod koniec marca :)

a dawno miałas miec okres?

image
powinnam miec w pt.. to dopiero 3 dni.. ale nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzyło.. zawsze miałam jak w zegarku..
od 1,5 m-ca biore bromek i zastanawiam sie czy to jakos nie mogla wpłynac..
mi sie porozwalal cykl jak miałam mega stres w pracy...zawsze miałam jak w zegarku, a tu nic i nic, robiłam test i wyszedł niegatywny, w ciazy jeszcze wtedy nie byłam... mi sie wtedy chyba spoznił własnie ze 3,4 dni...niepamietam juz dokładnie...

nie wiem czy bromek ma na to jakis wpływ, ja jak zaczełam brac dostineks czy jak to sie pisze to zaraz zaszłam w ciaze... i to chyba nawet zanim zaczełam go brac...

poczekaj jeszcze pare dni, jak okres nie przyjdzie to zrob znow test...
życze Ci zeby okres nie przyszedł!!!!

image
nie chce się nakręcać żeby się po raz kolejny nie zawieść ale mam cichą nadzieję że jednak coś z tego będzie..
poczekam na rozwój sytuacji :) 3majcie kciuki :)
spoko bedzie dobrze!
trzymam kciuki!

image
trzymam kciuki ;)

u mnie niestety spoźniona o 4 dni @ skonczyła sie niestety czymś innym niż ciążą... :/
a możecie sobie wyobrazic moją mine, jak moja ginka robiąc usg dowcipne powiedziała... ' widze coś...' niestety to nie było 'coś' na co czekałam...
image

nulka a co u ciebie było?
no to ja wczoraj po wizycie w invikcvie ... ze mna prawdopodobnie jest wszytsko ok, przerowadziła wywiad, zrobila usg, zerknęła na wyniki badań. u męża ciut gorzej ale tragedii nie ma ... są gorsze wyniki i innym się udaje. kazała brać witaminki, wyjechac gdzies i się zrelaksować to recepta dla nas :) jak za pół roku nic nie będzie to powiedziała że sie sprawdzi drożność.

no to świetna wiadomość :) macie bardzo duże szanse :))))
dziewczyny, ktoras z Was testuje w najblizszym czasie?
procz LG83, ktora czeka ;)

image
aniołku a u jakiej lekarki byłaś, bo my chyba też będziemy musieli sie tam zjawić... jeśli jesteś zadowolona z jej opieki to powiedz nazwisko, alo tu albo na priv- jak chcesz...
dr Katarzyna Skrzypek, młoda pani. Byłam u niej pierwszy raz ale jestem zadowolona. przeprowadziła szczególowy wywiad ze mna i z mężem, zbadała i wyzytya trwała chyba z pół godziny.

ja od nowego roku chce mieć monitorowane cykle, wtedy na 100% bedzie wiadomo co sie dzieje w środku, troche kasy to pochłonie, ale przynajmniej będzie pewność

wszystko w invikcie?
bo ja się zastanawiam nad tym, ale u swojego lekarza w Luxmedzie. a do invikty tylko na badania...
dziewczyny ja chodze do invicty i dobre jest to ze wyniki sa w ciagu godziny no ale wiadomo kasy idze sporo..ja nawet nie chce liczyc ile juz wydalismy..no ale coz
ja chyba zdecyduje sie na invicte, zobaczymy czy cos wyjdzie... pozytywnie nas nastawiła, daje nam jeszcze poł roku na naturlane zajscie. dopiero wtedy mamy sie spotkac ponownie. ale ja chce chociaz ten monioring aby było wiadomo czy oby napewno jest owu, czy wszytsko dobrze przebiega. nie zaszkodzi a moze pomóc. w końcu trzeba kończyc te wątki bo ciągną się i ciągną

czesc dziewczyny dalej was podczytuje. Aniol trzymam kciuki, tylko sama wiem ze latwo powiedziec wyluzuj sie bo to tak nie dziala. ja mocno wierze ze wszystkie bedziecie mamusiami i bedziecie narzekac na mdlosci, kopanie, brak snu i bol plecow.
image

image
hehe co za paradoks :) każda o tym marzy :)
wiem a potem i tak narzeka :-)
image

image
a ty na co już narzekasz?? ;)
chyba na dziwne zrywy ze sprzataniem, prawda? :)
u mnie sie wlasnie skonczyla @, wczoraj bylam robic badania na fsh, lh i estradiol, teraz bede obserwowac czy bedzie owu no i zobaczymy co wyjdzie :) musimy sie starac intensywnie w tym miesiacu bo małż potem jedzie na statek, wiec odpadna 2 miechy ze staran...
długo mnie nie było ale nadrobiłam zaległości i cały watek z uwagą przeczytałam.

Basieniek narazie cichutko gratuluje i z niecierpliwością czekamy na założenie nowego wątku:)

u nas z tymi staraniami coś musimy poczekać... :/ moje wcześniejsze obawy się sprawdziły co do tego że jeszcze "coś" wyjdze:(
nie dość że mam prl po obciążeniu zbyt wysoką to do tego moją gin niepokoił cały czas zbyt wysoki cukier. Zrobiłam monitoring cyklów i owulacja jest ale pęcherzyki nie zawsze pękają. To jak gra w ruletke ;) raz pękni a raz robi się tobrbiel. Jak się okazuje cukier ma niemałe znaczenie w tym co się dzieje zmoim organizmem.
Tak więc do bromka dorzucam leki które mają pomóc mi w obniżeniu glukozy, która na czczo jest ponad norme... dodam że nie używam cukru.
aha i jeszcze jedno mój mąż ma za wysoka prl - hiperprolaktynemie , bierze bromergon... ma to leczyć i w styczniu ponowne badania

ja poki co zaklad, ze mojego meza badac nie trzeba :) mam nadzieje, ze na tym sie skonczy..pocieszam sie, ze teraz bede wlaczac duphaston, wiec cykle juz bede miala o normalnej dlugosci a nie tak po wiariacku :/
nie tylko na to, udalo mi sie juz narzekac na brak snu, ze mi niewygodnie, ze moje cale zycie sie zmienilo a meza nie, ze nie moge jest tego i tamtego a mam ochote, ze co bedzie z praca i pewnie jeszcze sporo innych co dla was pewnie brzmi jak bluznierstwo ale jako pozytyw to swiadczy jak szybko sie zapomina o tych staraniach i niepowodzeniach, co jest dobre.
image

image
walerko jak ten czas leci... a wydaje się jakbyś całkiem niedawno założyła wątek:)
dziewczyno ponarzekaj ile możesz;) kobiecie wciąży i tak każde marudzenie jest wybaczane:)
brzuszek bardzo duży:)?? ile kg na +?;)
moje złudzenia prysły :( przyszła ta @ ! no ale nic... trzeba się brać znowu do roboty :)
7kg+ a brzuch srednio duzy. chyab jeszcze za wczesnie jakos teraz ma najbardziej rosnac. zostaly mi 3 miesiace,
image

image
Witam,
dawno nie zaglądałam... Byłam u lekarza, moje jajniki w ogóle nie pracują, nawet maleńkiego pęcherzyka nie ma, a to już 16dc. No i troszkę mam za niski progesteron. Dostałam duphaston i clostilbegyt od następnego cyklu i zobaczymy... No bo przecież w końcu MUSI SIĘ UDAĆ!!! Prawda? :) Pozdrawiam :)
image
Ewciuś, musi się udać! ja inaczej nie myśle! każdej prędzej czy później sie uda!
sluchajcie dziewczyny ten watek jest stanowczo za dlugi ;)
moze ktoras znas to wkoncu zmieni co?:)
do mnie tez wczoraj przyszła @, takze kolejne staranka przed nami i kolejny długiiiii miesiąc

ja na pewno nie:)
mam od poniedziałku @, a ze w tym miesiącu do starań się nie przykładałam, to nawet nie było depresji...
widze ze w tym samym czasie mamy @... ilu dniowe macie cykle? bo ja mam przed soba 32-34 dni czekania na koeljną i koło 2 tyg so strań

ja zazwyczaj mam idealne 28 dni ale w tym miesiącu nie wiedzieć czemu przedłużyło mi sie o 4 dni.. już myślałam... a tu @ przyszła :(
myslałam że gorzej to zniose ale nie mam deprechy :) chyba trochę spuściłam z tonu :)
ja mam co 29-31
hej Dziewczynki, ja tez nie zakończę tego wątku @ przylazła 2 dni temu.. jakoś tak znów wszystko bez sensu..
image
Anioł- a propo twoich wykresów z mojej skromnej wiedzy na oko masz cykle dwufazowe więc owulka powinna być, gorzej z progesteronem. Badalaś? bo może masz niedomogę? Brałaś luteinę?
na oko wyglądają dobrze te cykle, nie wiem... taylko ten dziwny skok w fazie lutealnej...
tak samo pomyslalam bo i temp spada powoli kolo okresu. moze zapytaj lekarza czy mozesz brac progesteron 3 dni po skoku, nie zaszkodzia a moze pomoc zagniezdzic sie zarodkowi
image

image
no własnie sama nie wiem, lekarz powiedziała ze mam nie brać luteiny... zobaczymy co będzie

Witam my po poronieniu samoistnym możemy się starać od kolejnego cyklu czyli styczniowego...teraz mamy - ja i mój mąż antybiotyk By-Mycin + dla mnie duphaston, od kolejnego cyklu zostanie ustalona dla mnie dawka dupka i zaczynamy starania...jedynie robię badania hormonów na tarczycę i mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze
imageimage
dziewczyny, jak tam po weekendzie? jakieś neewsy? ;)
u mnie niestety nic nowego sie nie dzieje ale chce isc do lekarza i poprosic o badania:) bo kurcze jestem ciagle na tabletkach od sierpnia i nic:( a pamietam ze w pierwsza ciaze zaszlam zaraz jak zaczelam brac tabletki wiec chyba powtorze badania zeby dokadnie wiedziec na czym stoje
u mnie tez nic sie nie dzieje, @ sie skonczyla i od nastepnego tygodnia staranka na maksa... zobaczymy, może nowy rok nas zaskoczy :)

oby pozytywnie nas zaskoczyl:)
u mnie podobnie jak u aniolka :)
kurcze... a mnie dzisiaj tak kręgosłup boli a w pracy trzeba siedzieć ... całe szczęscie jeszcze tylko godzinka

Basieniak powodzenia!
ja odebralam w piatek wyniki estradiolu,fsh i lh iw szytko wyglada ok ale jeszcze czeka mnie w przyszlym tyg progesteronu i zobaczymy jak to bedzie ;)
dzis mam 12 dc i czekam, moze cos idzie w kierunku owu :) minus taki ze dzis sie okazalo, ze w niedziele malz wyjezdza na statek, wiec zobaczymy jak to bedzie z tymi staraniami...
u nas teraz 3 miesiąc starań, tak liczę, że może do 3 razy sztuka no i będę miała niespodziankę noworoczną:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
trzymam kciuki aby ta niespodzianka byla ;) mam nadzieje ze mi Nowy Rok tez jakas niespodzianke ze soba przyniesie:)
Tripgirl nie dziękuję, a w styczniu trzymaj kciuki :))))))

musi się nam udać:))
imageimage
oby nowy rok posypał się dla nas dobrymi nowinami :)

ja myślałam że będę miała prezent pod choinkę ale niestety... może za rok będzie już mały mikołajek ;)

ogólnie to nam się tu świąteczno-noworocznie robi :)))
no myśmy chcieli powiedzieć rodzicom pod choinkę, no ale się nie udało...my zaczynamy działać od stycznia, już się doczekać nie mogę heh
imageimage
chcialbym sie do was dopisac dziewczyny, bo znowu nam sie nie udało no ale ciagle sie łudze, ze kiedys nam sie uda
Jasne, że nam się uda!!!!!!!!!
image
ja czekam na nowy, lepszy rok:))))) wtedy nam się uda...końcówka zawsze dla mnie nie jest łaskawa :/
imageimage
Ja wrócę do Was od marca. Otwierałam XXIX watek i niestety wróciłam do punktu wyjścia.
Mam nadzieję, ze w marcu będzie tu już zupełnie inna ekipa, bo numeracja będzie się szybko zmieniała
najlepiej zeby na nas weterankach skończył się ten wątek i aby zadna nie miala tych problemów.

kurcze dziewczyny! niech sie w końcu komuś uda!

Kiki0 przykro mi..
ja wczoraj bylam u gina, powiedzial ze mam w prawym jajniku na ponad 2 cm i ze w ciagu conajmniej 24h powinien peknac ale my wczoraj wrocilismy strasznie pozno i zmeczeni i nikomu nic sie nie chcialo a dzisiaj to nie wiem czy jeszcze zdazymy sie zalapac a nie ebde jak te pary w filmach co sie na godzine w ciagu dnia umawiaja :)
ja chyba spróbuje w tym cyklu testów owu, jak się nie uda to idę na żywioł i niech się dzieje co chce :)
lg83 ja tez z testami będe walczyła... zobaczymy co wyjdzie

musimy się wymienic doświadczeniami :)
ja już kiedyś próbowałam ale nic mi nie wychodziło :( mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej :)
ja walczylam z testami w tym cyklu i niestety nici
Kiki bardzo mi przykro:((( my mamy zielone światło od stycznia i mam nadzieję, że nam się uda, bo wtedy dostaniemy prezencik na naszą pierwszą rocznicę - pięknie by było :)
imageimage
a ja się muszę Wam wyżalić. Załapałam takiego doła ze szkoda gadać. W skrócie: ponad 3 lata starań ( w tym rok w gamecie), 2 stwierdzone ciąże biochemiczne i podejrzewam że jeszcze przynajmniej 2 nieudokumentowane, i znowu D U P A ! Na prawdę podłamałam się porządnie, Na ostatniej wizycie lekarz mnie zagadnął czy nie czuję się jakoś inaczej, czy nie muszę chodzić częściej do toalety.... bo widzi jakieś symptomy, zmianę koloru czy coś takiego które niby świadczą o ciąży. I niepotrzebnie mnie nakręcił, no mógł nic nie mówić skoro nie było to nic pewnego. Uff... Musiałam się wygadać. Troszke ulżyło. :)
ja tez mam dola od wczoraj bo tak sie zastanawiam czy bede miala tyle sily aby tak dlugo powalczyc...bo ja juz mam dosc a myslalam ze bedzie latwo ale niestety....
Kiki przykro mi bardzo:(
Lenka ja też się zastanwiałam czy dam radę jak będe musiała starać się tak dlugo.... odpędzam od siebie t myśli żeby nie gnębić się zwłaszcza że starań nie zaczeliśmy:/
może od tego cyklu zaczniemy... narazie nie mamy ciśnienia
ja najpierw chce poprawić swoje wyniki (cukier i prl)
Najgorsze że słysząc ile osób ma problemy z poczęciem upragnionego dziecka ja boje się zacząć starać.... ze strachu że mi też może zająć to tyle czasu... wiem że to głupie i straszne co pisze
i lepiej wcześniej widzieć że jest jakiś problem, by móc ewentualnie temu jakoś zaradzić ale..... nie wiem czy mnie zrozumiecie, poporstu narazie takie życie w niewiedzy (czy się uda szybko czy też nie) zapewnia mi poniekąd spokój ponieważ do czasu kiedy nie zacznę się starać mogę myśleć że "zaskczę" szybko:)

Nie wiem czy do świąt zajrze więc już dziś życzę Nam wszystkim dużo cierpliwości i spokoju ducha, spokojnych i rodzinnych Świąt i oby ten Nowy Rok był dla nas wszystki pomyślny :) i żęby każda z Nas założyła nowy wątek:)
dziewczyny trzymam za was wszystkie mocno kciuki, Kiki bardzo bardzo mi przykro... ja właśnie na dniach dowiedziałam się, że mam tak mocno zaawansowaną endometriozę, że szok, mój organizm kiepsko reaguje przez to diabelstwo na leki - straszna jest taka świadomość, ona niszczy po prostu niszczy wszystko...
ja mam juz 1 dziecko po dwoch latach staran i zawsze sobie mowilam, ze drugie jak bedzie to bedzie najwazniejsze ze mnam jedno i myslalm ze jak zaczniemy sie starca i nie bedzie nam wychodzilo to nie bede sie tak tym zamartwiac bo mamy kinie ale niestety tak sie nie da i jest mi rownie ciezko jak za pierwszym razem...(a argument ze mam juz jedno dziecko do mojej psychiki niestety nie przemawia...)
Karolinka jestem w szoku po tym co napisałaś. Ja wiem doskonale że endometrioza jest trudna do zdiagnozowania ale z tego co pamietam po Twoich wpisach już troszkę się staracie i dopiero teraz Ci powiedzieli że ją masz w takim stadium....:(
Głowa do góry są bardzo dobre ale bardzo drogie tabletki, które po uprzednim oczyszczeniu z ognisk endometriozy zaleczaja chorobę (tzn. wprowadzają organizm w stan sztucznej menopazy co jest konieczne po zabiegu- to zalecza i nie powoduje powstawanie nowych ognisk) po takim leczeniu bardzo dużo osób nawet z bardzo zaawansowną endo zachodzi w ciąże.
Wiem że to żadne pocieszenie ale Karolinka może teraz jak wiadomo co Ci jest toz pomocą naprawdę dobrego lekarza uda się Wam!! Ja w to szczerze wierze:*
Karolinka możesz powiedzieć coś wiecej? miałaś jakieś objawy? jak się to leczy? ja chyba jeszcze jestem zielona w tych sprawach bo nie wiem na czym to polega
objawy, cóż: brak ciąży przez bardzo długiii czas, inne badania tj. hormony w normie, PRL po obciążeniu wyleczona była, ale całe życie b. bolesne i długie @, owulacja na monitoringu była, więc podejrzenie padło na endo, laparoskopia to potwierdziła, jakieś ogniska usunęli, ale na dobrą sprawę to już nigdy nie zginie... jedna inseminacja się nie udała, poszliśmy dalej i przy okazji konkretnego leczenia wyszło, że to diabelstwo wyjątkowo mocno mnie dopadło; jak coś to więcej napiszę na priv
chyba nie chce narazie więcej wiedziec bo zaczne sie stresowac :( ale szczerze ci współczuje i 3mam kciuki żeby się wam udało :)
LG83 przy endometriozie bardzo często są bardzo ale to bardzo bolesne miesiączki i obfite. Niesesty endometrioza jest dolegliwościa niewyleczalną... :( o ironio! ciąża jest najlepszym lekiem na zatrzymanie i zaleczenie! ale z powodu endo bardzo trudno jest w nią zajść. Przy endometrozie ogniska tej choroby mogą znajdować się w całej jamie brzusznej. Są to małe torbiele często czekoladowe które czami nie są na usg widoczne jedynie badanie CA125 może wskazywać na endo. Przy tej chorobie najskuteczniejszym leczeniem jest operacja lub laparoskopia i dzięki której zostają usunięte ogniska choroby, niesesty obajwy czyli tobiele czekoladowe bardz szybko po zabegu mogą się ponownie pojawić. Dlatego po zabiegu wskazane jest wprowadznie organizmu w stan sztucznej menopazy czyli "wyłącznie z pracy" jajników. Ten czas pozwala organizmowi dojść do siebie po zabiegu i łagodzi objawy choroby a tym samym nie pozwala na powstani nowych ognisk choroby. Po takim leczeniu jest sporo osób którym udaje się zajść w ciąże. Niesesty często przytej chorobi dochodzi do zrostów a na to już nie ma lekarstwa...:/
Jest to ciężka i trudna choroba ale jest nprawde wiele przypadków kobiet którym udaje się ja zwalczyć- urodzić dziecko:)
to straszne!!!!! czemu my kobiety musimy być narażone na najdziwniejsze dolegliwości?
czemu kobietom które strasznie chcą mieć dzieci przytrafiają się "takie" rzeczy?? patologiczne rodziny mają całe gromadki dzieci którym wcale nie jest tak jak powinno, nie są często kochane i nikt o nie nie dba a ci co bardzo chcą to często nie mogą! nie tak powinien być ten świat urządzony!
no nie powinien, ale co zrobić... życie, ja już powoli się z tym wszystkim godzę
Karolinka ja jestem pewna że w tej chwili dobry lekarz posiadający pełny obraz stanu Twojego zdrowia jest w stanie Ci pomóc i niedługo spełni się Twoje marzenie.
Jeśli mogę spytać jaki plan leczenia wyznaczył Ci lekarz?
Zrozumiem jeśli nie chesz o tym pisać na forum. Temat endometriozy jest mi bliski i domyślam się co czujesz....:(
ja nie jestem tu weteranką, ale przez ten czas od kiedy "się staramy" przechodziłam już różne etapy:
najpierw była ekscytacja :) zdecydowaliśmy się.. jak to będzie.. dziecko.. cały życie stanie na głowie.. nie mogliśmy się doczekać
potem długo długo nic i zaczęły się nerwy.. dlaczego.. co z nami nie tak.. może nie jest nam dane.. każdy okres to łzy i stres..
potem samozaparcie.. trzeba coś z tym zrobić.. lekarz.. badania.. leki..
po badaniach i lekach znów nadzieja.. stres odpuścił ale jak narazie nic :(
mam nadzieje ze się w koncu coś zmieni :)
a wy jak to przechodzicie?
LG83 ja tak jak napisałam wyżej narazie nie zaczełam satarnek na dobre a już się boje...
sama świadomość że moje wyniki, które zrobiłam na "zaś" kiedy okazało się że mój organizm płata mi figle nie wyszły rewelacyjnie powoduje że ogarnia mnie paniczny strach że nam też się nie uda tak szybko.
Sprawdziłam robiąc monitoring że owulacje mam- różnie bywa z pęknięciem pęcherzyków ale wchłaniają się zawsze wiec torbiele się nie robią a lekarz powiedziała że niepekający pęcherzyk to żadne problem- więc wierze że tak jest
Nie dowiem się czy będzie łatwo do czasu kiedy nie zaczniemy intensywnie się starać a tego się boje.... narazie powiedzieliśmy sobie że zacznamy od tego cyklu a jak będzie zobaczymy:)
Z jednej strony jestem dobrej myśli i tak jak piszesz mam okres ekscytacji ale na zmianę z ogromnym dołem, po tym czego się naczytam i nasłucham. Mi łatwo powiedzieć że jest ok bo się przebadałam i lekarz powiedział że nie uważa by były jakieś problemy. Tyle że wszystko wychodzi w tzw."praniu" a mi dobrze żyć z świadomością po słowach lekarza że będzie ok....:/
ja cały czas myślę że nie jest źle i na pewno się uda prędzej czy później ale są dni że mam mega doła :(
mój mąż mnie pociesza ze inni mają gorzej.. tzn. zła sytuacja materialna itp a my nie jesteśmy w najgorszej sytuacji :) to mnie pociesza ale często tylko na chwilę.. są dni że sobie myślę "co mnie to obchodzi?" wszystkim w koło się udaje i co chwilę dowiaduję się o kolejnej koleżance w ciąży.. wtedy po cichu myślę "czemu to znowu nie jestem JA?"
te wahania nastrojów chyba mi nie sprzyjają :(
dziewczyny, czy któras z Was, najlepiej z gdańska ma może zbędną dla siebie luteine dopochwową?
Posiałam gdzies jedno opakowanie, a potrzebny mi jeden plasterek...
image

nulka ja mam w domku ale teraz chorzy jestesmy wiec ja do poniedzialku z domku nosa nie wytkne:( chyba ze bylabys w okiolicach jasienia to moglabys odebrac:)
u mnie na razie cisza ... w styczniu będzie @ albo i nie będzie, zobaczymy. nie nakrecam sie by sie nie rozczarowac ...
powodzenia w staraniach dla wszystkich ;)
dzięki mamosandry, już dostałam od kumpeli :) dziewczyny,ktore testuje swiątecznie :)))) ?
image

my świątecznie będziemy się starać, od dzisiaj testy owu zobaczymy czy coś pokażą
ja swiatecznie to moze nie, bardziej sylwestrowo - jak za 9 dni nie dostane @ to bede testowac ale jakos nie mam wielkiej nadziei...
a mi sie @ wlasnie konczy wiec zaczynamy z testami od wigili no i zobaczymy ale jakas taka jestem zrezygnowana, ale dalam sobie czas do marca jak nie wyjdzie idziemy do gamety
my możemy dopiero działać od stycznia więc dopiero w styczniu będę testować :D:D:D
imageimage
długaśny ten nasz wątek już ponad miesiąc się ciągnie, dziewczyny do dzieła i czekamy na dobre nowiny. święta to czas spokoju i relaksu... może to spowoduje że w nowym roku się posypiemy :)

ja jeszcze nigdy tak nie czekałam na @, aby zacząć już nowy cykl i działania :)))
imageimage
Basieniak, nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem. My dopiero możemu w lutym/marcu.
no ja miałam szczęście (o ile tak można to nazwać) w nieszczęściu - samo się wszystko oczyściło i @ planowo miała się pojawić 31.12, a tu dziś powoli plamienia i ginka napisała, aby odstawić dupka i czekać na @ więc mam nadzieję, że to ona, a nie plamienia przed @, bo z tym sobie chyba nie poradzę...jak będzie wszystko dobrze to już niedługo starania:)
Kiki tulam Cię mocno i aby ten czas szybko Tobie zleciał
imageimage
ja już drugi dzien testowałam owu i wczoraj wyszedł pozytywnie, tylko teraz nie ma kiedy się starać jak ja wracam z pracy to mąż do niej wychodzi, kiedy on wraca to wychodze ja :( jak pech to pech... mam nadzieje ze uda nam się jakoś zorganizować

ja dzisiaj robilam progesteron ale postanowilam, ze wyniki sobie odbiore po swietach w razie gdyby mialy byc nie po mojej mysli to nie bede sobie Bozego Narodzenia psuc ;)
dziewczyny może mi podpowiecie. Leczę się w gamecie, ok rok temu robiłam komplet badań ale sobie pomyślałam że wynik mogłyi się pozmieniać. I wpadłam na pomysł żeby powtórzyć jakieś badania.
W przyszłym tyg. będę w laboratorium więc może za jednym ukłuciem coś sobie jeszcze zbadam. Tylko nie bardzo wiem co? Wizytę mam po badaniach więc lekarza nie mam jak zapytać, będzie to 13 dzień cyklu. Co mogę zrobić? Jakieś pomysły?
Wiesz to zalezy co wczesniej z Twoimi wynikami bylo nie tak, mysle ze powinnas zrobic sobie prolatyne z obciazeniem i te badania, ktore okreslaja prawidlowosc pracy jajnikow czyli estradiol,lh i fsh ale je sie robi miedzy 3 a 5 dc, miedzy 19 a 21dc robi sie jeszcze progestron. mysle, ze wymienilam wszystko co potrzebne ale moze dziewczyny jeszcze uzupelnia :)
dzięki za odpowiedź. Niby wszystkie wyniki miałam w normie, tylko prolaktyna po obciążeniu była podwyższona.
A może wiesz jakie badania mogę zrobić w 13 dniu cyklu?
Witam,
jakoś specjalnie się nigdy nie udzielałam ale od roku podczytywałam watek starające się jak i testy owulacyjne oraz inne tematy, piszę ten post ku pokrzepieniu nadziei, którą i ja traciłam przy ponad rocznych staraniach, pierwsza ciąża za drugim podejściem i zdrowy synek ale kiedy planowaliśmy drugiego skarba nie przyszło mi do głowy że będą problemy, mam niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox wyniki wszystkie ok tylko tsh zbiliśmy jeszcze ostatnio poniżej 2 owu niby tez była choć tylko raz miałam monitoring i to tak okolu 22 dnia cyklu, z testów owu z allegro nic kompletnie mi nie wychodziło, w końcu zaczęłam brać olej z wiesiołka Oerpol a mąż salfazin i jakoś coraz bardziej odpuszczaliśmy temat ze może później tak za dwa lata jeszcze spróbujemy a teraz może własną firma itp. i nagle ku mojemu zdziwieniu po dwóch miesiącach na wiesiołku i salfazinie oraz troszkę odpuszczeniu tematu kochaniu się nie tylko z naciskiem na owu zaszłam w ciążę w około 32 dniu cyklu więc dziewczyny kochane wszytko jest możliwe i nie traćcie wiary:)
http://mojedziecikreatywnie.pl/ Zobacz jak spędzić czas z dzieckiem:-)

image

eulalia niestety nie wiem czy jest cos, co sie bada w 13 dc :(mozliwe, ze mozesz sobie zrobic to wszystko a wylicza Ci odpowiednie normy dla danego dc ale nie wiem czy taki wynik jest miarodajny

Wercia wszystko sie moze zdarzyc, fajnie, ze Wam sie poszczescilo :)
a ja sobie stwierdzilam ze w tym miesiacu sobie odpuszcze nie bralam luteiny i teraz przez chorobe nawet o bromku zapominalam i tak jakos leci a stwierdzilam ze na spokojnie po nowym roku sobie pojede do lekarza zrobie wszystkie mozliwe badania ico ma byc to bedzie:)
dziewczyny ile dni pod rząd testy owu mogą wyjść pozytywne?? 3 dni temu był negatywny, przedwczoraj i wczoraj poztywny... jak to jest ??

jasne, ze moze, tylko ta kreseczka potem moze robic sie coraz jasneijsza :) wynik pozytywny nie oznacza koniecznie faktu samej owulacji tylko ze np ona bedzie w ciagu 24h, ze mozna sie jej spodziewac
podbijam dla Agnieszki :)
juz chyba najwyższy czas, zeby zakonczyc ten wątek! dziewczyny...do roboty :)

image
praca tak wre, że nikt nie ma czasu żeby pisać hehe :)
i bardzo dobrze :)

image
może w końcu ktos zakonczy :)
a ktoras jakos na dniach bedzie testowac ? przyznac sie tu :)

image
no Nikita Ty wiesz, ze ja czekam ale mam raczej zle przeczucia ;)
właśnie!! ;)

ja moze po nowym roku jakby dobrze poszło :) @ powinnam dostać 3.01.
Tripka Ty z tymi swoimi przeczuciami to nie pchaj sie przed szereg!
trzeba byc dobrej mysli! :)

LG83 trzymam kciuki!

image
ja niestety mogę testować dopiero pod koniec stycznia
imageimage
my dopiero od dzisiaj bierzemy sie ostro do pracy, jak co miesiec:) i testowac bede mogla dopiero ok 15
a u nas juz po kilkudniwych staraniach, od 15 do 21 dc ... teraz pozostaje czekać, chyba na nic nie licze, boję się znowu rozczarowania. prze nami nowy rok i nowe nadzieje

aniolku my chyba mamy bardzo podobnie cykle :) ja sie spodziewam @ w przyszłą środe
też się nie nastawiam na nic ale w głębi duszy mam nadzieję że jednak...
no u mnie cykle to ok 33 dni takze ja dłuzej musze poczekać

ja wszystkim naokolo powtarzam, ze na pewno sie nie udalo w tym cyklu ale sama etz mam andzieje, co wiecej nawet sobie wmawiam dolegliwosci ;))
źle przeczytalam, to faktycznie lg83 podobnie mamy :) przyszły tydzień i wszytsko będzie jasne ... najgorsze jest to że ten czas się dłużyyyyy

a ja co miesiac mam nadzieje i co miesiac sie rozczarowuje no ale moze w nowym roku bedzie lepiej
będzie lepiej :)
dziewczyny, trzeba myśleć pozytywnie :) zbliża się nowy rok, nowe wyzwania i moze nowy członek rodziny... :)
mi to się tak dłuży że mnie kusi żeby test zrobić ale pewnie jest za wczesnie :(
myślę o sylwestrze.. szykuje się impreza a ja się boję że jeśli się udało to moge zaszkodzić jak wypiję szampana itp.. z drugiej strony przecież nie mogę całego zycia podporządkować "staraniom" bo zwariuję!
no właśnie ja też myślałam o sylwestrze "pic czy nie pić o to jest pytanie"... z drugiej strony na testowanie za szybko. z drugiej strony lampka szampana nie powinna zaszkodzić, wiele dziewczyn imprezuje i pije (nieświadomie) bo nie wie że jest w ciąży i rodzą się zdrowe dzieci. jeśli do piatku pojawia się jakieś oznaki to kupie test z apteki jeśli nie to będe bawiła się normalnie aczkolwiek z umiarem

lg83 ja mam dokladnie to samo z tym testem, chce juz go zrobic od rpau dni ale powtarzam sobie, ze nie ma sensu,jutro mam teoretycznie 28dc wiec zobaczymy, ponoc z duphastonem dostaje sie regularnie @, jak jutro nie dostane to pojutrze zrobie test
ja myśle czy w pt nie zrobić żeby na sylwestra ewentualnie nie ryzykować :) ale myśle że to za wczesnie co? 5 dni przed terminem @ ?
moze na bete isc? zwariować mozna :)))
u mnie dzisiaj mija dwa tygodnie jak powinnam dostac @ i nic. zrobilam 3 testy wszystkie negatywne. nie wiem co sie dzieje. 2 miesiace temu odstawila tabletki antykoncepcyjne. pierwszy okres dostalam normalnie, a drugiego jak nie ma tak nie ma. czy to mozliwe zeby to byly skutki odstawienia tabsow? i dlaczego dopiero w drugim cyklu?
image
image
kati idź na Beta HCg - będziesz miała 100% pewności! kibicuję wam - czekającym, ale z testem się nie spieszcie - swoją drogą to przekichane mamy z tym wszystkim, ciągle tylko uważać i uważać trzeba :)
ja juz od jakiegos czasu unikam alkoholu, chociaz przez swieta bylo to trudne:)
image
image
ja też staram się unikać alkoholu i w ogole staram się dbać o siebie ale w sylwestra to mi troche szkoda :)
kati po odstawieniu tabletek wlasnie tak zwyczahowo jest ze ten drugi cykl jest troche dluzszy ale az taki dugi jak twoj to chyba nie ;)
ja jak odstawilam to pierwszy mialam bodajze 29dni a potem 34 dni..

co do testu to 5 dni przed @ to chyba za wczesniej, predzej juz beta, czytalam ze niektore laski robily testy pare dni po spodziewanej @ i wychodzily negatywne :)a z tym uwazaniem to faktycznie przekichane,wlasnie od 3 dni mnie lekko glowa pobolewa ale nie bralam nic bo sie balam, wole poczekac do tej cholernej @ :)
no wlasnie wiem ze po odstawieniu tak moze byc. ale nigdy nic nie wiadomo:)

ogolnie ja tez sie staram uwazac, ale nie chce przesadzac poki nie jestem pewna:) za to kawy nie umiem sobie odmowic
image
image
ja się "oszukuję" kawą zbożową :) a jak piję taką "normalną" to staram się pić słabą :)

a beta po jakim czasie powinna wyjść?
beta moze wyjsc nawet juz na poczatku ciazy, wczoraj widzialam jak AgusiaGda wklejala normy to wychodzi na to, ze jak beta jest >5 to oznacza ciaze i moze wyjsc juz we wczesnej ciazy
Cześc dziewczyny, dopisuje się do wątku, również staramy się o dzidzie od 7 miesięcy, 17.12 miałam stwierdzoną owulację, wczoraj zrobiłam bhcg i dziś odbieram wynik, trochę się denerwuję... boli mnie dół brzucha i pachwina... oczywiście nie chce sobie wkręcac ciąży, bo kolejne rozczarowanie będzie smutne... ale pamiętajcie trzeba byc dobrej myśli!

Pozdrawiam i życze nowych fasolek :)
image
Mamusia i Tatuś czekają na Ciebie :*
image
czesc dziewczyny
ciagle wam kibicuje i podczytuje. zycze wam w tym nowym roku malego dodatku do rodziny.
kawa sie nie przejmujcie - mozna do 200mg kafeiny dziennie jedna kawa ma 140mg a herbata 50mg. a co do alkoholu to zanim sie zarodek zagniezdzi i zacznie czerpac od was to mija conajmniej 7-9 dni, do tego czasu sobie wedruje w jajowodach wiec tym tez sie nie przejmujcie.
beta wychodzi 7 dni po owulacji i wlasnie jest okolo 5.
powodzenia dziewczyny
image

image
gosiunia trzymam kciuki zeby sie udalo. koniecznie napisz!
image
image
nie dziękuję Kati :) jak tylko odbiore wynik po pracy to napisze.
image
image
gosiunia czekamy na wynik, powodzenia :)
gosiunia mocno kibicuje oby były II kreski!
ja w tym cyklu nie staram sie ...odpoczywam..bo zwariuje...tak wiec luz bluse :)
mysle ze najwazniejsze to wrzucic na luz i wtedy wyjdzie:)
image
image
to niestety nie zawsze zdjae egz..ja juz tez tak próbowałam i dupa blada....teraz jeszcze luz a w kolejnym cyklu nowe tabsy i kolejne iui..moze sie uda...wierzyc trzeba
czasami to wolałabym aby te wszystkie badania wykazały jakas chorobe bo wtedy leczy sie konkretnie cos..a my oboje zdrowi a dzidzi nie ma
walerka z ciebie to jest ekspert :) odpowiedzi zawsze trafione :)

w takim wypadku moze sie pokusze o bete przed sylwestrem ;)

swoją drogą to jestem 7 dni po owulacji tzn. tak wynika z moich wyliczeń, i strasznie mnie coś kłuje w okolicach jajnika :( nie bardzo wiem o co chodzi :(
lg83 mnie tez tak klulo jakos dziwnie wlasnie ale staram sie nie sugerowac :)jak sie czeka na @ to ten cholerny czas strasznie sie wlecze!! :)
no wlasnie :((( tez sie nie nakrecam ale niewiedza mnie dobija :( i potem czekanie na kolejna owu itd itp...
e tam jeszcze pamietam jak mi to bylo potrzebne, a jak moge pomoc to dlaczego nie.
a co do kawy to sama teraz musze uwazac, wiec przezucilam sie na herbate bezkofeinowa zeby moc bez stresu wypic dobra kawe codziennie i zjesc czekolade. sama pamietam jak sie zapetlilam z tym co moge a co nie i doszlam do wniosku ze nie mozna tak zyc i pilam normalnie alkohol. inna sprawa ze tylko dlatego zrobilam test ciazowy bo szlam na impreze na ktorej sie duzo pije bo pewnie jeszcze bym przez dobre pare dni nie zrobila, przesunela mi sie owulacja i zrobilam bete gdy myslalam ze poinna juz wyjs i wyszla negatywna, a tu 10 dni pozniej mialam niespodzianke.
image

image
super taka niespodzianka :)
ja tez zastanawiam sie nad beta tylko i wyłacznie ze wzgledu na sylwestra ;) gdyby nie to, to czekałabym do @
kusi mnie tez ze wzgledu na dziwne kłucie :( ale obawiam się że to moze być trobiel wyrosnietą z niepękniętego pęcherzyka :( już raz tak miałam
Odebrałam wynik 108,3 czyli 4 tydzień :) jestem w totalnym szoku dziewczyny... już straciłam nadzieje że uda się w tym cyklu. Dzwoniłam do ginekologa i potwierdził ciąże, jutro mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko będzie ok, bo teraz to już raczej pewne prawda? głupie pytanie ale naprawdę jeszcze w to nie wierze :)

Dziękuję za wsparcie, Dziewczyny marzenia się spełniają i wierze że każdej z Was sie uda :*
image
image
beta nie klamie, musisz ja tylko za apre dni powtorzyc zeby sprawdzic czy wzrasta :)
i tak jak napisalam w drugim watku, zeby tradycji stalo sie zadosc zafasolkowana zaklada nam kolejny watek, wiec zapraszamy ;)
Dobrze obiecuję że dziś założe nowy wątek :) pozdrawiam jeszcze raz :*
image
image
no to gratulacje i czekam na nowy wątek :)))
imageimage
no to gratulacje gosiunia :):):) moze nowy watek na nowy rok przyniesie nam wiecej szczescia:)
gosiunia gratuluje:)
image
image
hej kochane i co z tym nowym watkiem?:) bo ja go nigdzie znalesc nie moge:(
no bo jeszcze nie zostal zalozony :)
hehe tak myslalam ale ja to strasnie niecierpliwa jestem:)
a może mi któraś powiedziec czy to jest normalne ze po odstawieniu lekow luteiny i bromku nie mam @:( spoznia mi sie juz 10 dni a przez chorobe nie bralam lekow pol miesiacaa myslalm ze po odstawieniu przynajmniej przez cykl czy dwa powinno byc wszystko normalnie a tu nic nie ma:(
hej u mnie dwie krechy na tescie owulacyjnym wiec zaczynamy dzialac ze zdwojona sila he he
mamosandry mi sie wydaj ze po odstawieniu bromka moze sie spozniac okres,no ale oczywiscie moga byc tez inne przyczyny czego ci oczywisce zycze:)
no wlasnie co do tej luteiny to wczoraj wyczytalam, ze tak moze byc a bylam kompletnie nieswiadoma:/ w tym cyklu zaczelam wlasnie lykac duphaston i bylam przekonana ze to jest tak ze jak go odstawiam to dostaje @ a wczoraj przeczytalam, ze wcale tak nie jest....
kurcze to pewnie bedzie tak jak piszesz tipgirl bo testy to robilam nawet dwa i wyszly negatywne:( ale jak juz wczesniej pisalam od stycznia ide do lekarza i robie od nowa wszystkie badania io zaczynamy od poczatku:)
dziewczyny, mamy nową fasolkę a nie mamy wątku, co jest? :(
mamosandry, a ja słyszałam, ze po Luteinie(odstawieniu) powinno sie dostać @ po 2-3dniach...
image

już tworze nowy wątek dziewczyny :) przepraszam za opóźnienia :)
image
image
zapraszam do nowego wątku- STARAJĄCE SIĘ XXXI :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry