Widok
"- a masz pewność, że na rynku kupisz czysty naturalny miód? a nie mieszany?"
No właśnie.. ja za taki PRAWDZIWY miód mogę dac nawet 25.
Rozumiem,że duży słoik to 1l?
Wstępnie byłabym zainteresowana 2 słoikami o ile się nie okaże,że gdzieś daleko trzeba będzie jechac:)
W dzieciństwie miałam wujka,który miał pasieki więc tęsknię za takim miodem... do dziś mam przed oczami taki lejący się, świeżutki i pyszny,nawet prosto z plastra:)
No właśnie.. ja za taki PRAWDZIWY miód mogę dac nawet 25.
Rozumiem,że duży słoik to 1l?
Wstępnie byłabym zainteresowana 2 słoikami o ile się nie okaże,że gdzieś daleko trzeba będzie jechac:)
W dzieciństwie miałam wujka,który miał pasieki więc tęsknię za takim miodem... do dziś mam przed oczami taki lejący się, świeżutki i pyszny,nawet prosto z plastra:)
Miód jest skrystalizowany.
Dowiedziałam się od znajomego , że o tej porze roku każdy miód jest / musi być skrystalizowany .Świadczy to o tym że produkt jest prawdziwy.
Aby uzyskać miód w postaci płynnej należy podgrzewać go w temperaturze do 40 st. c jednak po pewnym czasie miód skrystalizuje się ponownie.
Dowiedziałam się od znajomego , że o tej porze roku każdy miód jest / musi być skrystalizowany .Świadczy to o tym że produkt jest prawdziwy.
Aby uzyskać miód w postaci płynnej należy podgrzewać go w temperaturze do 40 st. c jednak po pewnym czasie miód skrystalizuje się ponownie.
Biorę dwa lipowe jak cena jest 25zł za słoik.
Jak będzie dobry to może następnym razem też wezmę.
Będę w domu w listopadzie,rozumiem że możemy umówić się na odbiór w Gdańsku?
A tu dla forumki pytającej o właściwości miodu :))
http://www.pasiekapodpilskiem.pl/nasze_miody.php?id=lipowy#1
Z reszta moja córka kocha miód:)) taki słoik to na miesiąc jest :P
Jak będzie dobry to może następnym razem też wezmę.
Będę w domu w listopadzie,rozumiem że możemy umówić się na odbiór w Gdańsku?
A tu dla forumki pytającej o właściwości miodu :))
http://www.pasiekapodpilskiem.pl/nasze_miody.php?id=lipowy#1
Z reszta moja córka kocha miód:)) taki słoik to na miesiąc jest :P
Spożywanie miodu jest zalecane według następujących dawek:
-niemowlęta 7 gram dziennie
-dzieci do 16 lat 10-50 gram dziennie
-dorośli 50-100 gram dziennie
Łyżka miodu to około 20 gram.
Łyżeczka miodu to około 10 gram.
Miód można podawać niemowlętom przed ukończeniem roczku w postaci roztworu miodu i przegotowanej schłodzonej wody.
Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Podstawowa codzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20g, ale spożycie nawet 400 g miodu na dzień nie powoduje skutków ubocznych.
Pod warunkiem, że dana osoba nie jest uczulona na produkty pszczele.
-niemowlęta 7 gram dziennie
-dzieci do 16 lat 10-50 gram dziennie
-dorośli 50-100 gram dziennie
Łyżka miodu to około 20 gram.
Łyżeczka miodu to około 10 gram.
Miód można podawać niemowlętom przed ukończeniem roczku w postaci roztworu miodu i przegotowanej schłodzonej wody.
Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Podstawowa codzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20g, ale spożycie nawet 400 g miodu na dzień nie powoduje skutków ubocznych.
Pod warunkiem, że dana osoba nie jest uczulona na produkty pszczele.
Zamówienia:
AgnieszkaS - 2 lipowe do odbioru w listopadzie
Ewa24 - 1 lipowy i 1 wielokwiatowy
ewcia2102 - 1 lipowy odbiór w listopadzie
Mrówka - 1 lipowy
Wercia05 - 1 spadziowy i 1 rzepakowy
Asiula76 - 2 lipowe
Balbinka27 - 1 rzepakowy
Beata408 - 1 spadziowy
Jutro skontaktuję się z Panem Andrzejem i ustalę termin dostarczenia miodu do mnie.
AgnieszkaS - 2 lipowe do odbioru w listopadzie
Ewa24 - 1 lipowy i 1 wielokwiatowy
ewcia2102 - 1 lipowy odbiór w listopadzie
Mrówka - 1 lipowy
Wercia05 - 1 spadziowy i 1 rzepakowy
Asiula76 - 2 lipowe
Balbinka27 - 1 rzepakowy
Beata408 - 1 spadziowy
Jutro skontaktuję się z Panem Andrzejem i ustalę termin dostarczenia miodu do mnie.
Kurde, a ja kupiłam miód 2 tyg temu - lejący się - jak byłam u rodziców, w Słupsku. Tata ma jakiegoś znajomego pszczelarza. Miód był lejący no ale teraz już się skrystalizował. No ale zastanawiam się czy w takim razie nie był prawdziwy? :/ A może miał domieszkę czegoś skoro o tej porze roku był lejący (ten pan ponoć lał do słoika z jakiegoś baniaka)
[/url]
[/url]

Miód już odebrany, jest w domku i zachwyca - pyszny :):)
natka - dziękuję i pozdrawiam :))
natka - dziękuję i pozdrawiam :))
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Natka - nie będziesz przypadkiem w okolicy Przymorza? chętnie wzięłabym słoik wielokwiatowego :]
moje zapasy miodu (z pasieki Wujka-dziadka z okolic Płocka) wykańczają się przy pieczeniu chleba i innych drożdżowych cudów ;P
a mniszkowego szkoda mi do pieczenia :] (specjalny zapas na przeziębienia itd.)
moje zapasy miodu (z pasieki Wujka-dziadka z okolic Płocka) wykańczają się przy pieczeniu chleba i innych drożdżowych cudów ;P
a mniszkowego szkoda mi do pieczenia :] (specjalny zapas na przeziębienia itd.)
Witam. Będę jutro w Gdańsku około 14 więc mogę dostarczyć na Przymorze. Prosze podać adres lub nr telefonu.
Miodów nie podaje się w żadnej formie jezeli schorzenie dotyczy gardła i dróg oddechowych, oskrzeli, ponieważ miód powoduje tz. "obdzieranie" gardła co skutkuje długim leczeniem. Miód nie jest lekarstwem lecz tylko wspomagaczem przy leczeniu oraz uodparnia organizm. Pozdrawiam
Miodów nie podaje się w żadnej formie jezeli schorzenie dotyczy gardła i dróg oddechowych, oskrzeli, ponieważ miód powoduje tz. "obdzieranie" gardła co skutkuje długim leczeniem. Miód nie jest lekarstwem lecz tylko wspomagaczem przy leczeniu oraz uodparnia organizm. Pozdrawiam
Panie Andrzeju - miło było Pana poznać :))))
miody pyyyyszne - szczególnie wielokwiatowy :] taki aksamitny :)))) moja Mama żałowała, że 2 słoików wielokwiatowego nie wzięłam ;)
jak tylko wykończę miód gryczany(jakieś 2 łyżki w słoiku) to chlebek będę piekła na lipowym :] a wielokwiatowy na chlebek :]
POLECAM MIODY PANA ANDRZEJA!
miody pyyyyszne - szczególnie wielokwiatowy :] taki aksamitny :)))) moja Mama żałowała, że 2 słoików wielokwiatowego nie wzięłam ;)
jak tylko wykończę miód gryczany(jakieś 2 łyżki w słoiku) to chlebek będę piekła na lipowym :] a wielokwiatowy na chlebek :]
POLECAM MIODY PANA ANDRZEJA!
ja już się uzależniłam od wielokwiatowego ;P
do tej pory właściwie miód używałam tylko do pieczenia :]
ale ten wielokwiatowy - poezja ;) ot tak łyżeczką - jak mi się chce słodkiego ;) albo na chleb (do tego twaróg) :))
na 100% szybko się skończy i będę musiała kupić ze 2 kolejne słoiki :)
a lipowy będzie do pieczenia :]
do tej pory właściwie miód używałam tylko do pieczenia :]
ale ten wielokwiatowy - poezja ;) ot tak łyżeczką - jak mi się chce słodkiego ;) albo na chleb (do tego twaróg) :))
na 100% szybko się skończy i będę musiała kupić ze 2 kolejne słoiki :)
a lipowy będzie do pieczenia :]
Witam Panie. Miód osobiście dostarczam jedynie w przypadku gdy jestem w pobliżu danej dzielnicy lub ulicy. Natomiast miód jest stale dostępny (wszystkie gatunki) na ul Góralskiej we Wrzeszczu u Pani Natalii.
Realizacja zamówień osobistych możliwa jedynie przy większych zamówieniach (koszty paliwa) powyżej 20 słoików. Proszę pisać na pocztę email - wyjaśnię.
Pozdrawiam
andrzejmk@interia.pl
Realizacja zamówień osobistych możliwa jedynie przy większych zamówieniach (koszty paliwa) powyżej 20 słoików. Proszę pisać na pocztę email - wyjaśnię.
Pozdrawiam
andrzejmk@interia.pl
Hmm rzepakowy lejący? nawet jeśli jest tegoroczny to przecież on jako jedyny z miodów najszybciej się krystalizuje, w ciągu kilku dni od "odebrania go pszczołom" poza tym już w plastrach się krystalizuje. Jak mam uwierzyć, że ten miód nie był rozpuszczany? Proszę to wyjaśnić bo na pewno wszystkie Panie są ciekawe :) Pozdrawiam.
Pana odpowiedź mnie nie usatysfakcjonowała :) Chodziło mi o to dlaczego ma Pan miód rzepakowy lejący mimo, że jak jest napisane wyżej w ciągu kilku dni krystalizuje sie a nawet już w plastrach. Rozumiem, że może mieć Pan lejący rzepakowy bo robi na świeżo ale zanim dotrze do Gdańska to powinien być skrystalizowany lub ostatecznie w jego trakcie. Ktoś kto chce odebrać go od p.Natalii otrzyma lejący? Czegoś tu nie rozumiem hmm... Można pomyśleć, że rozpuszcza Pan ten miód (nie ważne czy w prawidłowy sposób) oczywiście nie posądzam o to bo liczę jednak, że jest Pan uczciwym sprzedawcą :) Pozdrawiam i oczekuję wyczerpującej odpowiedzi.
Miód rzepakowy krystalizuje się w tępie zależnym od wielu czynników np. zawartości wody, temperatury otoczenia. W plastrach miód może się skrystalizować jedynie wówczas gdy rodzina pszczela jest bardzo slaba i nie jest w stanie utrzymać odpowiedniej temperatury.
Aby dokładnie zrozumięć procesy zachodzące w czasie krystalizacji miódu odsyłam do fachowej ogólnodostępnej literatury. Zdobyte wiadomości na pewno przydadzą się do jak sądzę pasującego nicku - wiem to i owo.
Pozdrawiam i zapraszam do kupna-oceny miodu.
Aby dokładnie zrozumięć procesy zachodzące w czasie krystalizacji miódu odsyłam do fachowej ogólnodostępnej literatury. Zdobyte wiadomości na pewno przydadzą się do jak sądzę pasującego nicku - wiem to i owo.
Pozdrawiam i zapraszam do kupna-oceny miodu.
zulusa - dzięki :))
ogólnie to nic pilnego, mogę poczekać, jak się uzbiera zamówienie :))
ogólnie to nic pilnego, mogę poczekać, jak się uzbiera zamówienie :))
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Wszystkie wczesniejsze zamówienia są w realizacji i zgodne z zamówieniem. Miód dostarczę osobiście na początku października ponieważ do końca września jestem na wyjeździe. Proszę zamóweienia kierować na pocztę email: andrzejmk@interia.pl. Proszę podać adres pod który dostarczyć miód oraz nr telefonu, osobiście poinformuję o konkretnym terminie dostawy.
W ofercie miód: rzepakowy, wielokwiatowy oraz klonowy.
Pozdrawiam
Ps. W tej chwili nie ma miodu u Pani Natalii we Wrzeszczu.
W ofercie miód: rzepakowy, wielokwiatowy oraz klonowy.
Pozdrawiam
Ps. W tej chwili nie ma miodu u Pani Natalii we Wrzeszczu.
Pierwszy raz brałam miód od p. Andrzeja. Spróbowaliśmy po raz pierwszy klonowego. potwierdzam słowa AgusiGda - jest pyszny. nawet ja która nie jadam miodu i sam jego zapach mnie odrzuca (takie zboczenie z dzieciństwa) zjadam go. Zauważyłam że jak słodzę małemu herbatę to wystarcza go wziąć mniej niż np. wielokwiatowego by uzyskać tą samą słodkość. Zaskoczyło mnie tylko, że jest on biały - miałam wyobrażenie, że będzie ciemny.. Polecam klonowy :)
ja chciałabym miód klonowy. Jak to wygląda z odbiorem? mieszkam w Pruszczu Gd.
dzięki mova-n :)
dzięki mova-n :)
Oj to ja juz sie pisze na miod , bede dzwonic po 10 chyba ze bedzie wczesniej to ja bardzo prosźe o kontakt bo ostatnio poratowala mnie kolezanka pana miodem dla babci, i znowu bede potrzebowac tylko ze na 15 lipca juz bo znowu pojedzie 300 km dla kobitki 93 letniej babcia mowi ze miod jej daje zycie i oby tak bylo