Widok

Swissmed poród 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/swissmed-porod-2013-t446675,1,130.html

Urodziłam Córę 1 ego marca. Nad wyborem szpitala zastanawialiśmy się kilka miesięcy. Rozważałam poród na klinicznej, ale po informacja o ilości studentek oglądających poród odpuściłam. składaliśmy się z Rodzicami, wiec było łatwiej.

Chodziliśmy na szkołę rodzenia - p. Joasia to właściwa osoba na właściwym miejscu- spokojna, rzeczowa, wymagająca, ale potrafiąca przekazać wiedzę.

czatowaliśmy na Jej dyżury i się udało :. poród 4,5 h od momentu przyjazdu z lekkimi skurczami, udało się bez nacięcia, znieczulenia i oksytocyny. Słuchałam Jej poleceń i akcja szła spokojnie. Za taki przebieg narodzin będziemy zawsze Jej wdzięczni.

Oddział kameralny- 7 osobowy- pierwsze dwie noce z miła koleżanka, trzecia tylko z Córą. Lekarze kulturalni i konkretni. przekazywali co na bieżąco się dzieje, informacje o moim stanie i Dziecka.

Panie salowe miłe, praktycznie niewidoczne i chętne do pomocy.
obiady dobre, lekkie- nie ma problemu , żeby dostać dokładkę wystarczy powiedzieć i bez problemu. Pokoje są jasne, czyste i przestronne.

art. higieniczne dokładane na bieżąco, mleko dla Dziecka dostępne.

Osoby, które tam rodzą to zwyczajne, fajne Kobitki- uśmiechnięte , zrelaksowane, mam nadzieje, ze będziemy miały kontakt na dłużej.

Ważne, by idą do Tego Szpitala nie nastawiać się na wojenkę i walkę o luksusy. komfort jest, ale wszędzie są ludzie, którzy wykonują swoją pracę i też chcą czasem żeby się do nich szczerze uśmiechnąć i normalnie porozmawiać jak im mija dzień, a nie słuchać wymagań i oglądać niepotrzebne fochy. wystarczy okazać zrozumienie, a zostanie się zrozumianym :).
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Warto po prostu poszukać przez wyszukiwarkę.
Tu wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Porod-w-Clinica-Medica-2015-prosze-o-opinie-t621867,1,160.html

a ceny podane są na ich stronie internetowej.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, czy któraś z was już rodziła przez CC w tej klinice, proszę o recenzje, czy cena cały czas jest taka wysoka?
Mam info z Clinica Medica o kosztach porodu: siłami natury 7000PLN, CC 8000PLN.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oddział został zamkniety, zerknij do nowego wątku
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
To prawda, że od 11.01.2015r.nie można rodzić w Swiss Medzie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziewczyny zapraszam do nowego wątku, ten długo się otwiera

http://forum.trojmiasto.pl/Dawny-Swissmed-porod-2015-t601264,1,160.html
imageimage
Dziewczyny na pewno napiszę. Zacznę konkretnie działać w temacie na początku kwietnia.
U nas to też będzie wyprawa, zwłaszcza że mamy 2 psiaki, które na pewno pojadą z nami. Z drugiej strony zdrowie małej jest najważniejsze, a jak na razie leży poprzecznie i ani myśli się odwrócić. Mój komfort i ludzkie traktowanie też nie są bez znaczenia. Jestem zdania że takie doświadczenie powinno być jak najmniej traumatyczne, zwłaszcza, że drugiego podejścia raczej nie będzie. Pojawienie się dziecka na świecie to magiczna chwila i nie pozwolę aby ktokolwiek to zepsuł :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Znajoma rodziła na Zaspie przez cc w grudniu i nikt nawet na chwilę pomimo jej błagań nie wziął malucha. Nie mogła umyć się, jeść. Nie wiedziała jak karmić a w odpowiedzi usłyszała, że inne sobie radzą, więc niech taką pyta. Żadnych butelek nie przynoszono, nie było mowy. Inna laska miała torsje po znieczuleniu do cc i też ją zostawili samą z noworodkiem, jest szczegółowa relacja w necie. Także to fakty. Nasza tutejsza pracaxxxx też potwierdza, że dziecko jest kladzione nieruchawej matce pod pachą i do widzenia. Także chyba ktoś pomylił Zaspę ze Swissmedem albo znal położne, był krewnym ordynatora, w ostateczności mial jakieś nadludzkie szczęście. Jednak jak wiadomo wyjątek potwierdza regułę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak można zasnąć na dziecku i je udusić,strach co by ona w domu z tym dzieckiem robiła pozostawiona bez opieki ?Wyjątkowo kamienny sen.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja np biorę od przyjaciółki koleżanki a trzecią od znajomej. Plus rozmowa z matką koleżanki, lekarką która odradziła zaspę przez brak op. poporodowej zna przypadek matki, która była jej pozbawiona, zasnęła na dziecku i je udusiła. A inne dziewczyny wy skąd słyszałyście?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
A jakiej ty opieki oczekujesz po cc?Ja miałam cc na Zaspie i nie mam żadnym zatrzezeń.CC przed 21 h ,maluszka miałam przy sobie na łóżku przez ok. 2 h bo tak chciałam, na noc dziecko zabrały,nad ranem pomogły wstać i poszłam pod prysznic,później przyniosły mi małe do karmienia ale ponieważ pojawił się problem mała bardzo ulewała zabrały z powrotem do siebie ,wieczorem czyli dobę po cc dziecko oddały.Takie maleństwo cały czas śpi ,rano położne same kąpią dzieci,tak naprawdę pozostaje ci tylko przebrać i nakarmić,ja karmiłam mieszanie bo za dużo pokarmu nie miałam i nie było z tym żadnego problemu,mm było w małych buteleczkach dostępne u połoznych cały czas ,jak potrzebowałam pomocy bez problemu przychodziły ale fakt ,że roboty miały full.Jaki brak opieki nad matką i noworodkiem?Dwa razy na dobę dziecko obowiązkowo badane przez pediatrę i raz dziennie matka badana przez gina ,gin całą dobę na oddziale, doradczyni laktacyjna też dostępna .Skąd wy te informacje bierzecie ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Gdyby to była moja pierwsza ciąża, to też przymierzałabym się wyłącznie do Łodzi, choć i tam można się rozczarować jeśli nie jest się z góry ustawionym z konkretnym dobrym lekarzem. Obawiam się, że na Zaspie po prostu nie dałabym sobie rady po cc, gdyby trafiła mi się taka opieka poporodowa jak czytam na forach czyli brak jakiejkolwiek opieki nad matką i nad noworodkiem. Ale że już wiem z czym się obsługa maluszka wiąże, to być może jest to do przeżycia. Pod warunkiem, że szybko się człowiek pozbiera po cc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też powoli nastawiam się na Łódź, chyba, że coś się jeszcze zmieni do wakacji. Zaczynam w to szczerze wątpić. Ema, jeśli się zdecydujesz, to daj znać na forum, jak było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja się nie pogodziłam, bo podróż po operacji oraz trudny do przewidzenia czas pobytu w innym mieście stanowią dla mojej rodzinki mega wyzwanie. W zasadzie nas ono przerasta. Jeśli jednak nie nagram sobie niczego na miejscu, to zacznę szykować plan B od nowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja już się raczej pogodziłam z wyjazdem do Łodzi :(. Termin mam na 23 maja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przez telefon to zależy kto odbierze. W kwietniu nic nie drgnie, a skoro mowa jest o maju czerwcu to najszybciej pewnie w lipcu. O ile w ogóle.
Dr Birholz mówił zimą mojemu lekarzowi, że szuka porządnej lokalizacji na stałe i ma świadomość, że musi ruszyć najpóźniej pól roku od zamknięcia, bo inaczej pacjentki znajdą inne opcje i klientela pryśnie. Pół roku jeszcze nie minęło. Tylko nam się spieszy...
Dziwne. Ja dzwoniłam wczoraj do nich na recepcję i odpowiedzieli, że absolutnie nie potwierdzają informacji o powstaniu oddziału położniczego :/
Napisałam wiadomość do Clinica Medica i odpisali mi dziś, że są w trakcie realizacji przedsięwzięcia - planują otworzyć prywatny oddział porodowo-neonatologiczny w maju/czerwcu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla nas niczego nie oznaczają - oddziału jak nie było, tak nie ma. Nie zapowiada się, aby coś otworzyli. Minęło sporo czasu a nic nie zaproponowali pacjentkom.
Sorry, ale na komórce słabo takie linki działają:-(
Informacji o zamknięciu spółki nie widzę, raczej korektę nazwy i adresu. Kapitał zakładowy 61 mln i dodatkowi wspólnicy. Co te ruchy oznaczają???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry