Widok
Jeśli owoce morza, to krewetki, ale tygrysie lub królewskie - duży i najlepszy wybór w auchanie, lub w jakiś lepszych delikatesach. Lekko podgotować.
Do tego jakieś wyraziste dipy np z trawą cytrynową.
Może sałatka nicejska (sałata, czerwona cebula w piórka, anchois, jajko, pomidorki, coś tam jeszcze wg uznania, ja często bez jajka robię no i winegrecik do tego.
ananas (półkrążek) owinięty szynką parmeńska, szwardzwaldzką lub serano i wrzucony na patelnie, lekkpo podsmarzyć, pycha.
Do pierwszych dwóch najlepiej winko różowe polecam leciutkie cotes de provance, lub gewurztraminer (białe).
Do tego jakieś wyraziste dipy np z trawą cytrynową.
Może sałatka nicejska (sałata, czerwona cebula w piórka, anchois, jajko, pomidorki, coś tam jeszcze wg uznania, ja często bez jajka robię no i winegrecik do tego.
ananas (półkrążek) owinięty szynką parmeńska, szwardzwaldzką lub serano i wrzucony na patelnie, lekkpo podsmarzyć, pycha.
Do pierwszych dwóch najlepiej winko różowe polecam leciutkie cotes de provance, lub gewurztraminer (białe).
jeśli ktoś lubi krewetki - polecam ten przepis: http://www.wielkiezarcie.com/recipe34838.html
ta marynata jest fantastyczna :) krewetki nie śmierdzą morzem ;) mają taki fajny smak - pomarańcza z czymś ;) my co jakiś czas korzystamy z promocji na krewetki(duże) mrożone, kupujemy 1kg i mamy na 2 razy ;) do tego sos czosnkowy
mieszam z majonezem i jogurtem śródziemnomorskim/bałkańskim :)
REWELACJA!!!
ta marynata jest fantastyczna :) krewetki nie śmierdzą morzem ;) mają taki fajny smak - pomarańcza z czymś ;) my co jakiś czas korzystamy z promocji na krewetki(duże) mrożone, kupujemy 1kg i mamy na 2 razy ;) do tego sos czosnkowy

mieszam z majonezem i jogurtem śródziemnomorskim/bałkańskim :)
REWELACJA!!!