Widok

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka?

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny,
może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie poradziła?
Zawsze miałam słabe paznokcie , m.in dlatego zdecydowałam się na żelowe, miałam je kilka lat, ale ostatnio jakoś się nie trzymały więc postanowiłam zdjąć i troszkę zadbać o swoje:)
Możecie polecić jakąś odżywkę / lakier/ tabletki na wzmocnienie?
co sprawdzonego i skutecznego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Według mnie naprawdę skuteczna jest Semilac Vitamin, ponieważ zawiera witaminy E, C, F, keratynę, biotynę i wapń. Szybko wzmacnia, poprawia wygląd i jest polecana po zdjęciu żelu czy hybrydy.

Naturalne słabe paznokcie warto wzmocnić bazą - np. daily qbase - https://www.drillo.co/sklep/produkt/qbase-daily/

Naturalne słabe paznokcie warto wzmocnić bazą - np. daily qbase - https://www.drillo.co/sklep/produkt/qbase-daily/

Są specjalne odżywki dostępne w rossmanie itd, ważne tez jest odpowiednie piłowanie i niedopuszczenie do tzw. zastrzału https://aleksandrowlodzki24.pl/leczenie-zastrzalu-palca-szybkie-metody-domowe/

A widzieli to - https://www.fryzomania.pl/valera-volumissima-prostownica-do-wlosow.html
To chyba już porządny sprzęt, prawda?
Ma sens wydawanie na to większej kwoty?

Eveline ma zmieniony skład od dawna i już nie uczula. Wyrzucono ze składu ten składnik :) ma dobre kuracje do paznokci MED+

dostałam od siostry taką odżywkę i moim zdaniem paznokcie są mocniejsze, nie łamią mi się tak tragicznie jak dawniej https://claresa.pl/claresa-odzywka-do-paznokci-miekkich

Bardzo dobre odzywki do paznokci są z Bielendy z tej linii Total Nail Repair . Polecam , skuteczne, w dobrej cenie

Eveline Cosmetics ma świetne odzywki w swojej ofercie. Moim ostatnim odkryciem jest 6w1 Care Colour French. stylizuje, odżywia i pielęgnuje a przy tym nie podrażnia nawet mocno osłabionej płytki.

Mam mega super sprawdzona odzywke Total Nail Repair. Super sie sprawdzila kiedy moje plytki paznokcia zaczely byc slabe po hybrydach i zelach.

Też lubię odżywki z Eveline. Moja ulubiona to Care and colour, bo odcień rose ładnie wygląda na paznokciach.

Używałam Saly Hansen, a manicurzystka poleciła mi preparat Skrzyp i Rdest
Teraz co jakiś czas używam takiego olejku, jak znajdę buteleczke to wrzucę nazwę.

Od kilku lat niezmiennie używam Eveline 6w1. Jestem zachwyconą formułą odżywki i jej skutecznością. Ta którą mam ma akurat mleczny kolor, ale firma oferuje równie piękną w kolorze jasnoróżowym.

z jakiej marki? nie przypadkiem Bielenda? jak tak to potwierdzam, super są te odżwki
Prawda z odżywką Eveline
Po jakimś czasie robią się czarne zadziory pod paznokciami i straszny przeszywający ból

mam bardzo fajna odzywke do paznokci- Total Nail Repair.Odzywka skutecznie pielęgnuje płytkę paznokci przywracając im zdrowy wygląd i odpowiednią kondycję.

Po tym jak nastraszyli mnie składnikiem rakotwórczym w odzywkach do paznokci przestałam ich stosować, moje paznokcie zaczęły rosnąć twarde i zdrowe gdy zaczęłam stosować msm w tabletkach , a zamiast odżywki mam już od ok. 5 miesiecy maść konopiafarmacja na wosku pszczelim i tym smaruję paznokcie i skórki, pięknie je nabłyszcza, a skórki tak miękną,że moge je bezproblemowo usunąć.

Spróbuj Care Colour - odżywka z Eveline, dodaje paznokciom połysku, blasku i wzmacnia je. Masz dwa kolory do wyboru, ale moje serce skradł odcień "rose"!

Patrzyłaś na odżywki Eveline? Mają ich spory wybór, mi najbardzej podpasowalo total action i mam za sobą już kilka kuracji. Paznokcie za każdym razem szybko się odbudowują,a ja przynajmniej nie wydaję majątku na inne kosmetyki do nich, bo taka odżywka w zupełności im wystarcza, żeby zdrowo wyglądały.

niczym nie zaskoczę, ale eveline ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry