Widok
no Armani ma swoja linie kosmetykow tak jak calvin klein,jak prawie kazdy projektant... i nie tylko tusze ale i cienie,podklady, itp. To tak jak by powiedziec Chanel nie ma oryginalnych tuszy, Dior cienie to tylko podroba, jak was nie stac lub nie znacie sie na kosmetykach to nie gadajcie ze wszystko to podroby,bo to połka do ktorej nawet nie dosiegacie - mimo ze stajecie na palcach.
Biorac pod uwage ze kupuje kosmetyki w hurtowni bo nimi handluje wydaje na nie 1/10 tego co w sklepie - dlatego mnie stac,jak bym miala isc do sklepu i kupic tusz za 300zl szkoda by mi bylo kasy,dlatego testuje wszystkie kosmetyki ktore mi sie podobaja- najwyzszych pulek Diorshow w czarnym opakowaniu jest super,kolejne wersje "ulepszone" to tragedia . co do butow to mam dostep do butow dolce i guess do hurtowni wiec nie musze wydawac 2tys na buty z zeszlorocznej wyprzedazy :D
Polecam lancome drama, tusz marki revitalash oraz borguese(nie wiem jak to sie pisze).dla mnie najwazniejsze jest to,zeby tusz nie sklejal rzes tylko ladnie je rozdzielal i pogrubial. poza tym, polecam ci odzywke na porost(wydluzenie i pogrubienie twoich naturalnych) rzes marki revitalash ktora juz po miesiacu przynosi pierwsze efekty.rewelacja a efekt uzaleznia
niechce sie chwalic ale moja jedna wyplata by wystarczyla na buty,ale w przeciwienstwie do ciebie nie jestem wstanie odlozyc pensji zeby sobie kupic takie buty nie mieszkam z mamusia i nie jestem na garnuszku tatusia :) ale gdyb ym tak sie do rodzicow wprowadzila, to odkladam kase i mam nie na zaszla kolekcje a najnowsza :P
Boze ...a teraz sie licytacja zaczyna-kto ile zarabia..a ja potrzebuje pol pensji by kupic te buty, i tez nie zyje u mamusi na garnuszku. Co za róznica?/ jak nikt nie potrafi pomóc mi sensowie znalezc miejsce gdzie moge przymierzyc i kupic takie buty tylko zaczynają pyszczec niewoadomoczemu
Madness is the gift, that has been given to me!!
jak pomoc, odpowiedz dostalas w pierwszych postach swarszawa/niemcy, jak chcesz moze byc tez francja anglia, wsiadaszx w samochod lub samolot jak wolisz i jedziesz/lecisz kupic/przymierzyc
, litosci! czego ty oczekujesz ze ktos to zrobi za ciebie, skoro sama odpowiedz gdzie mozesz kupic ciebie nie satysfakcjonuje,jakiej pomocy oczekujesz???????
, litosci! czego ty oczekujesz ze ktos to zrobi za ciebie, skoro sama odpowiedz gdzie mozesz kupic ciebie nie satysfakcjonuje,jakiej pomocy oczekujesz???????
i żeby nie byc gołosłownym, nazwiska francusie i wloskie z zakonczone na -i poprzedzone spółgłoską odmieniaja się tak :
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629632
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629632
Madness is the gift, that has been given to me!!
polecam dokladnie przestudiowac z tej samej strony ktora podalas w linku
) Imiona męskie zakończone na -e zasadniczo powinny pozostawać w formie nieodmiennej, w praktyce językowej nierzadko bywają odmieniane, mogłoby więc być na prawach pobocznego wariantu: Juana Joségo Millása.
2) Obce nazwiska i imiona zakończone na -o należy odmieniać. W pewnych wypadkach jednak formy odmienione mogą utrudniać odtworzenie formy podstawowej, np. Artura to forma dopełniacza i biernika od imion Artur i Arturo. Jest to przyczyną dość często spotykanej nieodmienności imion i nazwisk tego typu.
3) Nazwiska zakończone na -e, -o i sylabę akcentowaną mogą pozostawać nie odmienione, jeśli poprzedzimy je odmienionym imieniem wyrazem pospolitym.
Dwa jezeli juz wglebiac sie w temat odmiany to korzystamy z apostrofu. Wiec poczytaj dokladnie wszystkie info.
) Imiona męskie zakończone na -e zasadniczo powinny pozostawać w formie nieodmiennej, w praktyce językowej nierzadko bywają odmieniane, mogłoby więc być na prawach pobocznego wariantu: Juana Joségo Millása.
2) Obce nazwiska i imiona zakończone na -o należy odmieniać. W pewnych wypadkach jednak formy odmienione mogą utrudniać odtworzenie formy podstawowej, np. Artura to forma dopełniacza i biernika od imion Artur i Arturo. Jest to przyczyną dość często spotykanej nieodmienności imion i nazwisk tego typu.
3) Nazwiska zakończone na -e, -o i sylabę akcentowaną mogą pozostawać nie odmienione, jeśli poprzedzimy je odmienionym imieniem wyrazem pospolitym.
Dwa jezeli juz wglebiac sie w temat odmiany to korzystamy z apostrofu. Wiec poczytaj dokladnie wszystkie info.