Widok
Trzydniówka- czy może trwać dłużej???
Witam :)
Mam głupie pytanie, ale czy trzydniówka może trwać dłużej niż trzy dni??
moja córa ma od środy gorączkę :( we środę i czwartek zwłaszcza w nocy miała powyżej 39 stopni. W tej chwili temperatura oscyluje w granicach 38,5.
Czasami jest a czasami nie ma.
We środę badała ją lekarka. Powiedziała, że ma pleśniawki a oprócz pleśniawek czerwone gardło ale to właśnie może być od pleśnawek :( i że mam ją obserwować, no ale gorączkę cały czas ma :(
W sumie dzisiaj teoretycznie powinno ją wysypać,a tu nic nie widać.
Mała dużo pije więc odwodniona nie jest, apetyt ma.
Mam głupie pytanie, ale czy trzydniówka może trwać dłużej niż trzy dni??
moja córa ma od środy gorączkę :( we środę i czwartek zwłaszcza w nocy miała powyżej 39 stopni. W tej chwili temperatura oscyluje w granicach 38,5.
Czasami jest a czasami nie ma.
We środę badała ją lekarka. Powiedziała, że ma pleśniawki a oprócz pleśniawek czerwone gardło ale to właśnie może być od pleśnawek :( i że mam ją obserwować, no ale gorączkę cały czas ma :(
W sumie dzisiaj teoretycznie powinno ją wysypać,a tu nic nie widać.
Mała dużo pije więc odwodniona nie jest, apetyt ma.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
No właśnie u nas gorączka trwa tak od środy.
Taj jak pisałam raz jest raz nie ma. Wzmaga się wieczorem.
Mała biegunki nie ma, apatyczna też nie jest, apetyt ma taki jak miała czyli niejadek, dużo pije.
nie wiem czy czekać do jutra czy już dzisiaj gnać z nią do lekarza???
Dodam, że na wizytę zapisane jesteśmy na środę.
Taj jak pisałam raz jest raz nie ma. Wzmaga się wieczorem.
Mała biegunki nie ma, apatyczna też nie jest, apetyt ma taki jak miała czyli niejadek, dużo pije.
nie wiem czy czekać do jutra czy już dzisiaj gnać z nią do lekarza???
Dodam, że na wizytę zapisane jesteśmy na środę.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Ola - Marcelinka należy do przychodni na Kołobrzeskiej - prawda? najlepiej zadzwoń na Majewskich - tam ma dyżur pediatra :) zapytaj lekarza co i jak - jeśli będzie potrzeba możesz zamówić wizytę w domu lub możecie podjechać z Małą :) to jest opieka pediatry w nocy, w weekendy i święta ;)
http://www.ncm.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64
"Majewskich”, ul. Majewskich 26 (Gdańsk-Zaspa), tel. 58 769-37-11
http://www.ncm.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64
"Majewskich”, ul. Majewskich 26 (Gdańsk-Zaspa), tel. 58 769-37-11
Gabryś ma temperaturę skaczącą od 37,1(do tylu udało się zbić wczoraj wieczorem) do 39,1 :/ najczęściej 38,2-38,7 :/ i tak od wtorkowego wieczoru :/
czekamy na rozwój - czy to ząbkowanie czy trzydniówka :/ wczoraj dzwoniłam do naszej Pani Dr - kazała podawać Paracetamol na przemian z Ibufenem lub Nurofenem :P i zobaczyć czy dziś lub jutro dojdą jakieś nowe objawy (poza gorączką i brakiem apetytu jest raczej ok)... jeśli tak - mamy przyjechać :P
najgorzej, że Gabryś nie chce jeść - a w ulotce Ibum jest napisane, żeby podawać po jedzeniu... dzisiaj rano kupiłam czopki Nurofen :/
czekamy na rozwój - czy to ząbkowanie czy trzydniówka :/ wczoraj dzwoniłam do naszej Pani Dr - kazała podawać Paracetamol na przemian z Ibufenem lub Nurofenem :P i zobaczyć czy dziś lub jutro dojdą jakieś nowe objawy (poza gorączką i brakiem apetytu jest raczej ok)... jeśli tak - mamy przyjechać :P
najgorzej, że Gabryś nie chce jeść - a w ulotce Ibum jest napisane, żeby podawać po jedzeniu... dzisiaj rano kupiłam czopki Nurofen :/
Kochane Mamy, uważajcie proszę na trzydniówkę, moja córeczka 2 tygodnie temu w środę w nocy dostała wysokiej gorączki, rano -lekarz, stwierdził,że to pewnie trzydniówka, ale skierowała nas jeszcze do laryngologa, bo coś jej się nie podobało w uszku. Tego samego dnia laryngolog stwierdził, że to nie uszko,tylko infekcja wirusowa.W czwartek gorączka spadała, samopoczucie dziecka lepsze, w piątek znowu gorączka wyższa, w sobotę rano przyjechaliśmy do szpitala. Po badaniach okazało się, że podejrzewaja sepsę. Nie chcę Wam pisać co przeżyłam w tym momencie ani tym bardziej tego co musiało przeżyć moje dziecko.Okazało się, że moja Ania ma urosepsę. Wdrożono leczenie, zagrożenie życia już minęło, ale przed nami jeszcze bardzo dlugie leczenie. A zaczęło się tak niewinnie- "zwykła" gorączka bez żadnych innych objawów.....
dziewczyny nie bojcie sie chodzic do lekarzy czesto!!! 5 dni wysoka goraczka to nie jest normalne, moj tez goraczkowal przy zebach ale latalam co jakis czas sprawdzac czy cos sioe nie przyplatalo - zapalenie pluc np... moze byc praktycxnie bezkaszlowe!!!!
pojdzcie sprawdzcie czy ok i dale sobie spokojnie siedzcie w domu, ale niech lekarz oglada wasze dzieci nawet codziennie!!!!
bo potem moze byc tylko placz jak sie cos przeoczy.
nie jestem z typu panikar ale wolalam miec reke na pulsie, zawsze lekarka potwierdzala moje podejrzenia nigdy nic ciezkiego nie bylo.
a wysoka goraczka i czerwone gardlo to moze byc angina tylko wtedy sie ciezko przelyka...
jestem zwolenniczka naturalnego leczenia ale nie wszystlo sie da "porzeczekac" i ziolkami wyleczyc
pojdzcie sprawdzcie czy ok i dale sobie spokojnie siedzcie w domu, ale niech lekarz oglada wasze dzieci nawet codziennie!!!!
bo potem moze byc tylko placz jak sie cos przeoczy.
nie jestem z typu panikar ale wolalam miec reke na pulsie, zawsze lekarka potwierdzala moje podejrzenia nigdy nic ciezkiego nie bylo.
a wysoka goraczka i czerwone gardlo to moze byc angina tylko wtedy sie ciezko przelyka...
jestem zwolenniczka naturalnego leczenia ale nie wszystlo sie da "porzeczekac" i ziolkami wyleczyc