Widok
Ulotka:
"Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.
Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.
Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.
Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.
Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1. dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie."
"Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg; Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.
Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.
Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.
Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.
Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.
Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1. dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie."
nasz oktunio ma już 9 msc i też boleśnie przechodzi ząbkowanie,pierwszy ząbek mu wyszedł jak miał 4 msc i 12 dni.Teraz ma już 8 ząbków i ja nigdy niepodałam mu viburcolu.A dlatego że ja bym nie chciała żeby wciskano mi coś takiego w pupę,a co musi czuć wtedy dziecko?Polecam maść dentix,a jak maleństwo bardzo cierpi to najlepszy i najbezpieczniejszy jest paracetamol w syropie oczywiście,nie w czopkach.Życzę cierpliwości i wytrwałości.Aniutka.
tak z ciekawosci- na jakiej zasadzie dziala viburkol? bo paracetamol przecibolowo, i raczej na bol zeba to ja tebletke przeciwbolowa biore. W skladzie viburkolu nie widze ani jednej substancji dzialajacej przecibolowo. WIec moze wiecie jak to ma dzialac? Choc sklad jest dosc niezwykly jak na lek dla niemowlat ?!?!
[url]
[/url]

"a jak maleństwo bardzo cierpi to najlepszy i najbezpieczniejszy jest paracetamol w syropie oczywiście,nie w czopkach" - a po czym wnioskujesz, że w syropie najbezpieczniejszy?
Viburcol dałam raz, bo taki zachwalany, u nas jednak nie pomaga, 20 zł wyrzucone w błoto.
A przeciwbólowo daję tylko czopki, moja Mała syropy bardzo często wypluwa, więc wolę mieć pewność że dostała czopek który zadziała
Viburcol dałam raz, bo taki zachwalany, u nas jednak nie pomaga, 20 zł wyrzucone w błoto.
A przeciwbólowo daję tylko czopki, moja Mała syropy bardzo często wypluwa, więc wolę mieć pewność że dostała czopek który zadziała
To ja dodam swoje 3 grosze
VIBURCOL jest lekiem homeopatycznym
Składniki:
1 czopek zawiera:
ChamomillaD1, - to jak mi się wydaje jest wyciąg z rumianku
Belladonna D2, a dokładniej Atropa balladonna czyli wyciąg z WILCZEJ JAGODY więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzyk_wilcza_jagoda
Dulcamara D4, to też jest dobre - wyciąg z Psianka słodkogórz - więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_sĹodkogĂłrz
Plantago major D3 aa 1,1 mg; - wyciąg z Babka zwyczajna
Pulsatilla D2 2,2 mg; - wyciąg z Sasanki
Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg. jakiś węglan wapnia
Tak swoją drogą to ja sobie myślę tak - jeżeli homeoterapia była by skuteczna to czy potrzebne były by APTEKI?
Co do VIBURCOLU to 2 jego składniki jakoś nie przypadły mi do gustu
Tym bardziej, iż jest przy nich znaczek
VIBURCOL jest lekiem homeopatycznym
Składniki:
1 czopek zawiera:
ChamomillaD1, - to jak mi się wydaje jest wyciąg z rumianku
Belladonna D2, a dokładniej Atropa balladonna czyli wyciąg z WILCZEJ JAGODY więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzyk_wilcza_jagoda
Dulcamara D4, to też jest dobre - wyciąg z Psianka słodkogórz - więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_sĹodkogĂłrz
Plantago major D3 aa 1,1 mg; - wyciąg z Babka zwyczajna
Pulsatilla D2 2,2 mg; - wyciąg z Sasanki
Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg. jakiś węglan wapnia
Tak swoją drogą to ja sobie myślę tak - jeżeli homeoterapia była by skuteczna to czy potrzebne były by APTEKI?
Co do VIBURCOLU to 2 jego składniki jakoś nie przypadły mi do gustu
Tym bardziej, iż jest przy nich znaczek