Widok

Wózek "ROK PO ROKU"

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie dzieci rok po roku, jaki polecacie wózek dla maluszków.Synek ma rok i 6 miesięcy ,a córcia urodzi się w listopadzie, muszę do tego czasu zdecydowac sie na jakiś wózek, ale jestem zielona w temacie. Może macie jakieś doświadczenia i możecie polecić?
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny w innym wątku polecały Phil&Teds albo BabyJogger
Dzięki za szybki odzew;) ten pierwszy, to raczej odpada , bo star]szy] lezy jakby pod młodszym, klaustrofobiczne to mi się wydaje, ale to moje wrażenia. Może z doświadczenia wiecie, że jest inaczej?
imageimage
Peg perego ma wózek z kierownicą, podobno dobrze sie to sprawdza, ale jest bardzo ciężki. Te 2 pierwsze są leciutkie.
Ja również zastanawiałam się nad zakupem takiego wózka, po kilku miesiącach zrezygnowałam. Mam jeden wózek po starszym synku i całkowicie się sprawdził.
Różnica pomiędzy moimi dziećmi to 1 rok i 9 miesięcy, synek juz chodził na nóżkach. Przez krótki okres czasu miałam ergonomiczne nosidło dla maluszka, które nadawało się na krótkie wypady.

Teraz nie żałuję swojej decyzji, bo zastanawiam się teraz jakbym z takim wózkiem zabrała się do autobusu, czy na wakacje? (na tamten czas nie miałam auta).

Ostatnio w komisie w Wejherowie widziałam taki wózek a'la wagonik, czyli jedno dziecko za drugim, coś jak Peg Perego. Jak jesteś zainteresowana to tam zajrzyj...
U mnie sprawdził się dla dwójki rok po roku Maclaren Twin Techno, świetny wózek, naprawdę.
mam dostawkę do wózka buggypod
http://www.buggypod.pl/

będę niedługo sprzedawać jakby co, stan idealny :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
A za ile i czy masz

size 51
mounting
brackets i adaptor
Dzięki za inf. Maclarena niestety chyba nie mają opcji gondoli o ile się nie mylę.
Salambo, świetne rozwiązanie, chyba idealne dla nas. Jestem zainteresowana oczywiście, tylko co sprzedajesz? Całość ? Czy sama dostawkę? Bardzo prosze Cię o kontakt mailowy boolka@tlen.pl.
imageimage
Podbijam , ciekawa opinii;)
imageimage
Ja polecam ABC Designe Zoom wózek bliźniaczy, typu "wagonówka"ja własnie swój sprzedaję - mam dwa foteliki, dwie gondole i dwie spacerówki. Można zamocować np. 1 gondolę i 1 spacerówkę. Plecam Kontakt: e-milka9@wp.pl
Napisałam na priv
imageimage
hej, ja przerobiłam 4 wózki blizniacze zanim trafiłam na idealny, pierwszy nówka Jane twin two, z godnolą, nie polecam, maluch 2 msc przestał mi sie miescic, a starsze ciagneło, nogi po chodniku, w sniegu łamały mu sie kółka. Nie polecam typu tramwaj, zimą nie da sie nimi jezdzic, jesli maja piankowe koła. Potem miałam zooma, godnola fajna, ale pchasz tramwaj, potem x landera twin, wieksze dziecko mi się nie mieściło, w tej chwili jeżdzimy mothercare urban twin, nie ma gondoli ale ma cieple spiworki na zimę i rozkłada sie na płasko, rewelka w podbijaniu, pompowane koła. A polecam ten mountain urban jungle z opcja gondoli.
Tylko z tego co wiem te wozki spacerowe , do których wkłada się gondole mięką , są ustawione tyłem do mamy.Chodzi mi o to, że muszę widziec maleństwo, amm paranoje;) ze sie zadławi czy cos, a ja nie zauwaze.
imageimage
Z tego co pamiętam tamten wątek o phil&teds, to tam były różne opcje ustawienia siedzisk.
A ja też nie mam wózka dwuosobowego i jakoś sobie radzę, ale nigdzie daleko się nie wybieramy, a jak już muszę, to raczej z kimś i z drugim wózkiem.
image
image
My zdecydowalismy sie na babyjogger - testujemy go od 2 miesiecy, bo moze byc w wersji "pojedynczej" i "podwojnej". wozek jest na prawde super wykonany, jak na podwojny wozek - lekki, bardzo latwo sie sklada no i ma mnostwo kombinacji. mysle, ze jako podwojny takze sie sprawdzi, mamy do niego fotelik maxi cosi i specjalne adaptery.

zastanawialismy sie takze nad zoomem formy abc design, ale byl duzo wiekszy po zlozeniu i duzo dluzszy jako rozlozony.

phill and tedds w ogole nam nie pasowal, bo dziecko, ktore jest z tylu NIC nie widzi. wiadomo, ze starsze dziecko wiecej chodzi, ale jednak jak musi przejechac nawet kawalek, to warto zeby jednak cos widzialo a nie jechalo prawie ze pupa po ziemi i widzialo przed soba tylko siedzenie mlodszego rodzenstwa. dla mnie niewypal.
image

image
no ja zdecydowalam sie na Pand T vibe...jednak Blanka jest ciezka i tylko ten wozek ma na siedzisko 25kg...
MamoFilipa, tez tak myslalam, ale te nowsze typy to drugie dziecko duzo widzi itp, do tego ten vibe jest troszke inny od e3 albodasha, no i cena rowniez...ja kupilam uzywany...
MamoFilipa, a o kórym modelu mówisz? Próbowałm znależc na necie i wyskakuja mi przeróżne. Można tam wstawic gondolke?
imageimage
mam do sprzedania Phil&teds e3. Wózek u mnie sie sprawdził nie miałam problemu z wejściem do autobusu, a i też jeg waga 10 kg to duży atut bo mieszkam na 2 piętsze. Poczytaj o tych wózkach dużo matek ma taki wózek w UK i jednak musi sie sprawdzać. Mi poleciła kuzynka i bardzo jej za to dziekuje.
Lila ,a masz jakies fotki? Albo chociaz link do niego zebym zobaczyła , októrym mowa.
imageimage
http://img23.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img6763zm.jpg

wózek sprzedany ale zobacz na funkcjonalność

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry